|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
A ja jak tak czytam o tych Waszych stresach i niepokojach to się denerwuję, że się nie denerwuję. A myślałam, że nerwowa jestem.
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A wczoraj pierwszy raz czułam jak dzieciątko ma czkawkę ![]() Nie wiem jakie jest duże ale chyba duże ma dużo siły. Na żebrach mi gra jak na harfie.
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakim mlekiem ją karmią ? Bo czytałam kiedyś o jakimś specjalnym dla wczesniaków takie w buteleczkach już gotowe to mleczko . Może byś jej mogła za jakiś czas takie podac ?A to z serduszkiem to cóz czekają was kontrole ale trzeba wierzyć że to się samo zrośnie , przeciez malutka jeszcze się nie powinna urodzić Cytat:
Cytat:
Chusta pomoże ale w sumie ona obciąża jedną stronę przy noszeniu maluszka bo masz ją jakby na skos potem jak dziecko większe wiąże się ja bardziej jak plecak że masz na całych plecach . Więc takiego maluszka staraj się karmić na leząco to będzie dla Ciebie najlepsze , powinnas mieć tez poduszkę do karmienia żabyś karmiąc mogła być prosto i nie trzymac dziecia , no i jak najmniej nosić Spac mi się chce straszliwie
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
pop bardzo sie ciesze, ze u Oliwki lepiej
Asiulek wszystko zalezy od kuriera, jak bedzie wporzadku to nie bedzie robil bez sensu problemow
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Izumi;16774258]No to nieźle
. Ale z drugiej strony jak mieszkasz domu to nie mogłaś tych rzeczy zostawić na dole i poczekać aż ktoś przyjedzie?[QUOTE] że niby kto by wniósł???hehehe teść?? bo tż sam by nie dał rady no cóż zapłaciłam i już
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
a co do czkawki ja chyba wczesniej nie wiedzialam ze to to teraz czuje ze 2-3 razy dziennie takie rytmiczne "pukniecia" w dole brzusia
|
|
#4207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Ja dzis mam 100/65 łeb mnie boli spac sie chce... a najgorsze że mam zylaki i to fest i mam nadzieję że nic złego sie nie stanie bo straszyli jakimis skrzepami i zatorami... i tego tez przy porodzie sie boję!! A T. musiał wrócic do domu w połowie drogi do pracy u nas jest takie miejsce odcinek 2 km gdzie wolna przestrzen zero drzew i nie ma rowu.. tzn pola równo z jezdnia i co roku tam nawiewa z pł i półg nie nadąża.. i od rana od 7 nie ma tam przejazdu... jaja jak berety... Cytat:
Cytat:
Nie chcę mi sie opisywać co ja przezyłam z pierwsza ciąża u ORDYNATORA oddziału ginekologiczno-położniczego... i pełno wgabinecie certyfikatów... chodź profesora nie miał... ale w skrócie.. w 10 tyg ciazy mu powiedziałam na wizycie podczas usg że chyba ciąża obumarła bo jest adekwantnie za mała do swojego tygodnia... powiedział że przesadzam i kazał na kontrol przyjsc za 3 tyg bo.. NA URLOP JECHAŁ na drugi dzień!!! Już nie poszłam bo dawno byłam po zabiegu usuniecia ciazy.. TYLKLO KASA i NA ILOŚĆ ... więc nie ma czekać tylko lekarza zmieniac.. bo nie jeden jest tylko.. Cytat:
A historia rzeczywiście niewiarygodna.... Cytat:
Ale powiedz mi jakie masz skrzywienie... ja mam bardzo skrzywiony kregosłup w kształcie litery S.. mam duze wgłebienie tyłek wystający i brzuch z przodu... bokiem to widac bardzo.... a w ciazy nawet kobieta z prostym kręgosłupem ma to wygiecie charakterystyczne wiec ja juz wogóle sie obawiam. Cytat:
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze prasowanko mnie czeka po poludniu, cale dwie lazienki praniem malenstwa zawalone
|
|
#4209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- że niby kto by wniósł???hehehe teść?? bo tż sam by nie dał rady no cóż zapłaciłam i już [/QUOTE]No chyba że tak ;d Myślałam, ze to lżejsze i jeden samiec by dał radę ;] ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Madziu... a powiedz mi jeszcze. Ta pościel, to te kolorki faktycznie takie oczoje*ne ? Bo mamie się ten zieloniutki strasznie podoba Jaki Ty masz kolorek?
|
||
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiulek moja koleżanka jest otyła osobą i przez to ma problemy z kręgosłupem i niedawno urodziła bobo i jej gin zalecił jej właśnie kupno takiej chusty i mówiła,że dużo jej ona pomogła. Izumi ta pościel co nam wczoraj prezentowałaś to właśnie miałam ją brac tyle tylko,że miała jak dla mnie za dużo elementów,bo ja baldachimu ani rogala nie potrzebowałam i w końcu zamówiłam inna.A Ty zdecydowałaś się na tą?bo jest śliczna-szczególnie we fiolecie A ja dziewczyny we wtorek dostałam łóżeczko,materacyk i butelki i bałam się zajrzec do niego,ale wczoraj już nie wytrzymałam i mąż skręcił
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Pop bardzo sie ciesz ze Oliwka juz sama je z buteleczki,a co do tych dziurek to nawet dzieci terminowe je mają,z tego co wiem to albo samo sie zarasta albo wpuszczaja takie tzw parasolki ktore zakleszczeja te dziureczki,oby sie wszystko zarosło,trzymam kciuki.A z tymi oczkami juz wszystko dobrze?
Dziewczyny jaki mialam wczoraj koszmarny dzien-baaardzo rzadko boli mnie glowa-wczoraj myslalam ze mi mozg eksploduje,nic nie pomagalo ani masaz,ani lezenie,kombinowalam z kompresami i maskami zelowymi mo nic wkoncu jakos usnęłam ale męczylam sie kilka ladnych godzin,a dzisiaj rano mi poleciala krew z nosa dobrze,ze mam dzisiaj wizyte bo brzucho tez mnie pobolewa.Wy macie jakies sposoby na bole glowy?Chyba apap mozemy ale nie mialam w domu tylko ibuprom.czy swędzi Was skóra na brzuchu?mnie pomimo smarowania strasznie swędzi,bym musiala chyba sie smarowac co 15 min,masakra Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-01-28 o 11:26 |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
no mój maluszek mnie posłuchał
Siedzę przy kompie i czuję jak się rusza fajnie bo zaczełam się martwić .... Czkawki jeszcze nie czułam anakazar ale Ci fajnie ja łóżeczko kupię dopiero po narodzinach. Dziś lece do sklepu po prześcieradła i pościel (jednak nie będę zamawiać na all) dla Szymonka Maciusia lub Emila mam 3 imiona do wybory hehe nie mogę się zdecydować ..... Muszę zrobić spis rzeczy które mam bo już zaczynam się gubić ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
O kurcze współczuję Ci ból głowy jest straszny a my możemy tylko apap !!!
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko przez cisnienie, dzisiaj tez tak moze byc niestety
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- ja zamowilam ciekawe kiedy przyjdzie posciel rozek i te inne rzeczy
|
|
#4214 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do tej pani....to niezel.... a ja znam przyadek gdzie dziewczyne bolal brzuch myslam ze to atak woreczka zolciowego...a tu porodu sie zaczol... ![]() witajcie ![]() macie piekne brzuskzi dziewczny ![]() u mnie zimno i sniezy,,,,,,brrrrr a mala dzis o 8 rano mnie obudzila...hehe |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?W ogóle... kamień z serca co tym 3d co? ![]() A pościel to w sumie mamusia wypatrzyła. Ja na początku się broniłam przed baldachimem, ale akurat teraz wiem, że zasłoni dziurawą ścianę, a że będzie z moskitierą to się przyda, bo jak pisałam u mnie w pokoju latem jest sauna :/ ... Rożek też się nada Co prada mam już jeden od babci mojej, ale do wózia będzie akurat
Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-01-28 o 11:33 |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
To jak to jest,jezeli mieszkam na 8 pietrze w bloku, to kurier moze mi nie przyniesc pod drzwi?bo tez wlasnie czekam na lozeczko z akcesoriami. Nie mam na dole domofonu.i co zadzwoni na telefon ze mam schodzic po te prawie 30 kg paczke
???to firma ups jest. |
|
|
|
#4217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wczoraj głowa bolała też ale z zupełnie innego poodu. A co do skóry na brzuchu to nie chcę Cię straszyć ale jak tak sędzi to chyba się naciąga ;] Smaruj się bo popękasz tak jak ja (chociaż ja teś się smarowałam i nie pomogło ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ja mam skolioze, czyli wygięcie w S ale jak patrzysz na plecy, nie z boku. Czyli wystająca jedna łopatka z jednej strony a z drugiej strony wystaje na dole w odcinku lędźwiowym. czyli jak spojrzysz z boku to z jednej strony wygląda tak jakbym miała duże "wygięcie" nad pupą (tak jak Ty) ale za to z drugiej strony na dole mam wypukłe, że niemal równo z pupą. Co za tym idzie jedno biodro mam wyzej od drugiego. Pomijam już deformację żeber. Więc myślę, że u mnie to jednak wygląda gorzej... Z tym, ze Twoje schorzenie moze sie faktycznie pogłebić po ciąży. Może byś spróbowała ten pas ciążowy ortopedyczny właśnie??Ja chyba jednak zdecyduję się na tą chustę.
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-01-28 o 11:39 |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
a mi lekarz mowil ze ibuprom normalnie mozna;|
aneczkaaa a w bielawie kupujesz posciel?? masz jakis sklep upatrzony?? |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Jakieś brzydkie choróbsko mnie dopadło. Ale znalazłam faceta, który zdaje się być do mnie całkowicie dopasowany
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko... jaki zaskok ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Dziewczynki. A mam zapytanko do was. Jak pierzecie rzeczy dla maluszków. To jeden raz? Bo ja się zastanawiam czy tych z lumpeksu nie lepiej będzie ze 2 razy przeprać? |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O pogodzie nic nie mówcie-u mnie sklepy zamknięte,bo nie dojachali z pieczywem i sam właściciel też nie,od 3 godz nie mam prądu i zaraz lapek mi padnie;/eh co za tydzień okropny mam
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tym razem na szczęście wszystko jest dobrze (bo podejrzewam, ze ta Twoja genialna gin. by nawet nie była świadoma w razie czego że coś nie jest w porządku) i teraz tylko pasuje zmienić opiekę na ostatnie tygodnie. Bo ta Twoja czasem może poród przeoczyć
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się apropos takiej ignorancji. Jak byłam w wa-wie. Poczekalnia pełna ciężarówek. Jedna siedzi przy biurku (rejestracja), brzuszek na prawdę pokaźny, ona na zmianę czerwona lub blada, problem żeby oddychać spokojnie, krzyże masuje. Widać że coś jest nie tak, że ma skurcze, a po wielkości brzucha i yprawce koło niej można wnosić że rodzić przyjechała. Pamiętam że najpierw się strasznie wyczekała długo. Położne (pielęgniarki?) w rejestracji w ogóle olewka. I dopiero w końcu któraś się po lekarkę ruszyła. Lekarka wchodzi do tej poczekalni pełnej ciężarnych (i spanikowanych partnerów
). I na głos do położnej:-która to ta rodząca niby? -o tamta (pokazuje paluchem) - ... a nie wygląda po czym odwróciła się na pięcie i poszła sobie!!!! Ja osobiście byłam w takim szoku, że aż nie wiedziałam co mam myśleć. Zupełna olewka. To co trzeba w tym szpitalu zrobić żeby dostać pomoc? Przyjść w odchodzącymi wodami zapaćkanymi krwią i zemdleć w drzwiach??? ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
.. Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Asiulek_23. Ty masz pranie porobione już? Bo ja tak planowałam na marzec dopiero. |
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem sama czemu tak może dlatego że nie za bardzo mam miejsce musiałabym już wszystko przestawiać w mieszaniu bo mało miejsca
A może dlatego że trochę się boję no wiesz ze coś nie wyjdzie wiem że to głupie .... nie bij ....Cytat:
a ceny szok Jadę do Dzierżoniowa tam koło Edenu jest nowy sklep (oddział tego co jest na Ząbkowickiej ) duży mają wybór i ceny przystępne ... Obsługa jest fajna wszystko wytłumaczą i doradzą
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
babcia moja gdzies na dolnej bielawie byla w cklepie popatrzec chyba w tym zameczku bieltexu obok tego pomaranczowego....moze tam cos bedzie??
kurcze ja juz stracilam orientacje w sklepach w bielawie czy dzierzy...;/ |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten znajomy z branży meblarskiej więc pójdzie mu raz-dwa. No i wtedy już bym chciała je pochować a takie brudne?? Sama nie wiem... pomyślę jeszcze ![]() Był kurier baaardzo sympatyczny pan. Spytał przez domofon czy jest ktoś kto by mógł wnieśc ja na to, że jestem sama i w ciąży więc bez problemu wlazł stękając wstawil do przedpokoju z uśmiechem i tekstem "tak myślałem" -chyba sie domyślił bo na paczce było napisane- łóżeczko, przewijak, posciel, materac Dałam mu dychacza na piwko i sie chłopak ucieszył
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem Ci, że np. my w naszym maleńkim pokoiku też nie mielibyśmy gdzie łóżeczka postawić. Przemeblowanie zrobiliśmy gdzieś na początku stycznia, a w zeszłym tyg. mąż poskręcał i pozbył się biurka ... i myślę, że to była najwyższa pora. Bo przynajmniej mam spokój i świadomość że miejsce jest i wiem że jest przemeblowane i poustawiane wszystko "po mojemu", więc nie muszę się martwić, że jak wrócę ze szpitala to że nie będę mogła nawet swoich skarpetek znaleźć . Także ja osobiście polecam zrobić przemeblunek już teraz. Chyba że ufasz swojemu tż na tyle że mu pozostawisz wolną rękę w sprawach organizacyjnych ;d??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

Mój kręgosłup nie wygląda dobrze ale jako, że jestem w ciąży nic na razie nie ruszymy bo podstawa to zdjęcie RTG. Ale juz na rzut oka lekarza jest to skrzywienie, które być może kwalifikuje sie do operacji. A co gorsza, po ciązy skrzywienie może sie nieco pogłębić 

. Ale z drugiej strony jak mieszkasz domu to nie mogłaś tych rzeczy zostawić na dole i poczekać aż ktoś przyjedzie?
U're the best 

tylko ibuprom.

nie bij ....