|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
A w ogóle poważne tematy na forum się pojawiły.
Ja swojego dziecka nigdy bym nie usunęła, czy miałoby tydzień czy 12 tygodni, ale uważam, że powinien być to wybór kobiety czy chce urodzić czy nie, a legalizacja aborcji ukróciła by skrobanki w skandalicznych warunkach zagrażające życiu matki, no i wyrównała szanse, bo kobiety z 5 dzieci pewnie nie stać na "zabieg wywoływania miesiączki". Dlatego jestem za. Realna liczba aborcji pewnie i tak znacznie by się nie zmieniła. No i przede wszystkim edukacja...pamietacie to z Galerianek "wszystko wypłukałam" to skandal w cywilizowanym kraju.
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Ojjj, bo nie chce zeby wyszlo ze ja jestem nie wiem jak madra w tej dziedzinie [a przeciez nie jestem]. Widzialam kiedys filmik na YT, facet scinal tam grzywke i ja tez tak sprobowalam, wyszlo super, tylko deczko (deczunko) krzywo. No i chce teraz zeby profesjonalistka sie nia zajela, ale zeby ciela ta sama technika.
|
|
|
|
#2943 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kasiamajo;
powiedz fryzjerce co i jak, ale barrrdzo delikatnie, żeby jej nie urazić, bo się jeszcze zemści [/QUOTE]No właśnie tego się boję. Jakoś to załatwię wobec tego, tak by jej nie urazic. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Coś mi "kłołt" nie wyszedł Pseplasam.
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1.dlaczego mam nie pić kawy i herbaty? ![]() 2. co z wapniem mam nie tak? ![]() 3. trzy litry wody to nie za dużo? ![]() 4. napisałaś, że w mojej sytuacji branie pigułek jest niebezpieczne, ale jaka jest moja sytuacja? ginekolog bez mrugnięcia okiem wypisała mi tabletki......chyba zaraz się powiesze
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. masz wszystko OK ale wapń z pożywienia utrudnia wchłanianie żelaza natomiast wit C ułatwia przyswajanie żelaza3. masz gęstą krew(ja też) więc musisz pić duuuużo wody żeby ją rozrzedzić ![]() 4.masz zbyt gęstą krew, a tabletki anty w takim przypadku mogą doprowadzić do zatorów, udaru, pogadaj o tym z dobrym lekarzem |
|
|
|
|
#2947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aborcja to na pewno nie jest sposób na antykoncepcję, ale trzeba pamiętać, że nie wszyscy ludzie w naszym pięknym kraju błyszcą inteligencją i mądrością życiową. niektórzy nie odróżniają prawej ręki od lewej rzeczy od żeczy ale doskonale wiedzą co gdzie trzeba włożyc konsekwencje? byłabym za tym, żeby musieli je ponieść, ale jesli mają mieć postać dziecka, to zbyt mi go szkoda... najczęsciej 'odpowiedzialni' rodzice nie wezmą się za więcej pracy, dodatkowe zlecenia, tylko ucierpi na tym dziecko. zauważ, że rzadko który człowiek 'na poziomie' ma więcej niż 2-3 dzieci... za to bezrobotni, niewyksztaceni pijacy yh... nie mają kasy na gumkę więc zrobią sobie dziecko...Cytat:
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Bejka, nie wieszaj się.
![]() Pewnie,ze macie rację z tą legalizacją, jeśli chodzi Wam o takie aspekty. Z drugiej strony, jest to jednak takie przyzwolenie "to jest dobre". Chociaż właściwie, kwestia sumienia kobiety poddającej się aborcji. ja nie usunęlabym sowjego dziecka "bo wpadłam",ale jeśli ciąża miałaby zagrażać mojemu życiu-nie wiem. Herbaty chyba wypłukują zelazo, nie ? ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- gubis, tak wiec popieram,żeby o antykoncepcji się mówiło więcej
|
|
|
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz i tak przepisy sobie, a lekarze sobie. Słyszałam o wielu przypadkach, że lekarz odmówił przerwania ciąży, mimo, że były do tego podstawy, bo to było niezgodne z jego sumieniem. A moim zdaniem to przeczy przysiędze, którą składają, żeby nie szkodzić.
I jestem za tym, żeby kobietom, które rodzą dzieci na potęgę, podwiązywać jajowody. Jak tej matce małej Róży, nie wiem, czy słyszałyście, co odebrali jej to dziecko, ale odzyskała je. Podwiązali jej jajowody i teraz walczy o odszkodowanie. A ma chyba tam 5 dzieci w domu i ciągle pokazują w telewizji, jakie są szczęśliwe, a okazuje się, że chyba jeszcze 4 starszych ma, którymi się kompletnie nie interesuje, nawet nie zadzwoni, nic. |
|
|
|
#2951 |
|
Konto usunięte
|
nie widzę swojej przyszłości w tym kraju
|
|
|
|
#2952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i zeby nie było - ja jestem za legalizacją aborcji, ale obecnie, w moim wieku nigdy bym się na taki krok nie zdecydowała
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-01-28 o 13:24 |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak teraz to pieniądze definiują to, czy 'potrzebujesz' aborcji czy nie... ludzie ubożsi decydują się w takiej sytuacji na poród w efekcie czego traci dziecko... dorasta w takich a nie innych warunkach i szansa na to, że podzieli los swoich rodziców jest ogromna... swoją drogą, z aborcją teraz jest jak z marihuaną... nikt nie kontroluje, bo to nielegalne, w związku z czym cały proces jest przepełniony zaniedbaniami i nadużyciami.
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie cos na dekolcie, ale mozę sie tabletkami to usunie. Mam to juz z 5 lat? Cytat:
Jestem za tym,zeby aborcja w taki wypadku pozostała legalna. Nie wiem,czy urodziłabym,ale kobieta w takiej sytuacji powinna miec wybór.
|||
|
|
|
#2958 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nienawidzę prezerwatyw i innych form zabezpieczania, bo psują mi/nam całą radość i niby co miesiąc się zabezpieczamy a i tak zawsze coś nam się wymknie spod kontroli![]() chyba zapiszę się na konsultację i usg do chirurga naczyniowego i on oceni stan moich żył i czy mogę czy nie mogę brać tych piguł....najgorzej, że jestem wgorącej wodzie kąpana i już zrealizowałam receptę ![]() ale choć jedną*kawkę mogę sobie strzelić? ![]() co to za życie bez włosów i kawy?
|
|
|
|
|
#2961 | |||
|
Zakorzenienie
|
viki, najlepszy jest koniec
Nie kocham Geryno, zdanie zmieniło sens ![]() spójrz na emo-Martynkę. Cytat:
Cytat:
wróciły chęci do życia?
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2010-01-28 o 13:31 |
|||
|
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
ojtam, ojtam, nie macie wyobraźni LaSeTsHkYyY
|
#2963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale najczęściej pół godziny przed śniadaniem![]() ja właśnie jadę na gumkach czego tez nie lubię ![]() bardzo dobrze, że wybierasz się do specjalisty, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Na tym blogu jest nawet przepis na ugotowanie ziemniaków!
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciły i potrzeba edukacji, bo muszę naprawdę wysilić szare komórki żeby zrozumieć co ta laska piszę![]()
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
kasiamajo,też jade na gumkach
i też nie znoszę tego ale od nowego cyklu biorę piguły
|
#2967 |
|
Rozeznanie
|
|
#2968 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomyślałam o tym że tam gdzie się "produkuje" jajka w ilościach hurtowych nie ma kogutów. Zawsze jak pomyślę o kurach i jajkach przypomina mi się obraz wsi u moich dziadków, jak tam te kury z kogutami razem latały i jajka się jeszcze ciepłe zabierało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fryzjerki też zawsze za krótko mi podcinały i już im na to nie pozwalam (w ciągu ostatniego roku byłam 2 razy więc za dużo okazji nie ma ). Raz mi obcięła do połowy czoła i na dodatek skośną, popłakałam się po wyjściu stamtąd i nie pokazywałam nikomu przez 2 tygodnie (na szczęście wakacje były). A musisz być asertywna, powiedzieć wprost że chcesz grzywkę zasłaniającą brwi (?) i tyle. Cytat:
A edukacja seksualna w Polsce to tragedia... Od razu przypomina mi się jak któraś z was tu pisała ostatnio że miała taką restrykcyjną mamę, że trzymała na smyczy jako nastolatkę i później była dumna że uchroniła od najgorszego - ciąży. Rodzicom się wydaje że lepiej jest zakazywać wychodzenia niż uświadomić o antykoncepcji ![]() Jak będę miała córkę, która np w wieku 14-15 lat będzie jechać na kolonię, to porozmawiam z nią, że oczywiście jest za młoda na seks i nie chcę żeby to robiła ale jeśli już będzie musiała to powinna się zabezpieczyć tak i tak. Gderanie i zakazy rodziców wcale nikomu seksu z głowy nie wybije. A porada może zapobiec ciąży. Cytat:
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę , że to prowokacja jednak..
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Mona, no pisać podobnie trawką, ale te historie o całowaniu się bo tomuś patrzy? ![]()
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie ja nie rozumiem, laska opisuje co jadła przez cały dzień a pod tym wpisem ma 308 komentarzy
najbardziej mi sie podoba ze najpierw pisze po angielsku niektóre słowa a w nawiasach tłumaczy np. Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-01-28 o 13:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

to skandal w cywilizowanym kraju.

Pseplasam.
, w twojej sytuacji to bardzo niebezpieczne! poważnie porozmawiaj o tym z dobrym ginekologiem i pij co najmniej 3 litry wody dziennie!
błyszcą inteligencją i mądrością życiową. niektórzy nie odróżniają prawej ręki od lewej rzeczy od żeczy ale doskonale wiedzą co gdzie trzeba włożyc

21.06.2014r.