|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Celka a moze synek czuje ze niedlugo bedzie w domku ktos oprocz niego i korzysta poki moze z tego ze ma ciebie na wylacznosc....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sesja cud miód malina ![]() Życzę Ci aby powrót TŻ przyniósł Ci spokój, wiem, że nie jest Ci łatwo... ![]() Cytat:
![]() ![]() Patka twój krótki opis nie wróży nic dobrego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zadomowienie
|
Ide się pluskać i ogolić bo niedlugo do pana ginka wiec trzeba jakos wygladac.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() Zuzia śliczna ![]() castilia - super zdjęcia!bardzo mi się podobają! ![]() ![]() rybcia - powodzenia w sesji!ja przeżywam to samo tylko że z dzidzią po drugiej strone sbrzucha niż Ty ![]() ![]() Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-01-28 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zadomowienie
|
ja sie troszke przespałam bo tz sie malutka zajmował
![]() ![]() mamusie czy waszym maluszkom sie odbija?bo mojej prawie nigdy ![]() ![]() wspólczuje przeterminowanym mamuskom,tez dostawałam na główke ![]() ![]() ja podobnie jak chyba patinka miałam skurcze co 4min ale wszyscy mnie tam wysmiali ze za słabe i nie porodowe,a ja wyłam prawie z bólu bo od krzyza szły bóle,ale podali oxytocyne i sie rozkreciło.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
youyou z tą moja szyjka to niestety lipa, fajnie ze w ciązy jest długa ale przy porodzie to juz niebardzo
![]() lekarz mi wczoraj powiedział, ze skoro przy pierwszym porodzie była taka długa i niewrazliwa to byc moze teraz tez tak bedzie. Pal licho jakbym miała pierwszy poród sn za soba ale ja miałam cesarkę i przy podaniu srodków na skaracanie szyjki np prostagladyn w żelu itp może dojśc do rozerwania szwów na macicy ![]() ehh także teraz juz sama nie wiem czy nie lepiej byłaby druga cesarka ![]() ![]() oczywiscie nie jest powiedziane, ze tak będzie ale jest taka ewentualnośc ![]() dlatego 10.02 zaczynam ostro sie meczyc, sprzatac, biegac po schodach, seksic cokolwiek byle sie skróciła ![]() laski kiedyś ktoras z Was pisała jak sie odczytuje zapis pomiaru dna macicy ![]() PATKA albo PATINKA tak mi się cos kojarzy ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-28 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Mamy kolejną MAMUSIE
![]() PAtinka urodziła ![]() "Dziś o 11:30 2770g 52cm chłopiec Emilek. Poród masakra, mam pelno szwow, szycie bez znieczulenia i zaraz mi tylek rozsadzi ![]() GRATULACJE !!!
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
o kurcze jaki okruszek
![]() ![]() ![]() no to juz się nie dowiem o odczytywaniu zapisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna nam się rozpakowała! GRATULACJE!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#3102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patinka czyli jednak to juz było to GRATULACJE Mój starszy ważył i mierzył dokładnie tyle samo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Rozeznanie
|
hej mamuśki!!!!!
Właśnie napisałam do Patinki smsa bo tak się ucieszyłam informacją, że juz urodziła!!!!!! SUPER!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj "pięknie" zaczęłam dzień....wstałam z zasmarkanym nosem i bólem głowy ![]() I tak leżę is smarczę, głowa lekko pobolewa.....ludzie wydzwaniają i pytają czy już urodziłam i juz nie mam siły odbierać telefonów, za to teściowa się bardzo cieszy bo jest w centrum zainteresowania...a mnie zaraz szlag trafi jesli jeszcze ktoś zadzwoni z tym pytaniem......... Na szczęście w domu jest jeszcze najukochańszy na świecie teść....który rano przyszedł i mówi " Pyza, dla naszego spokoju nie rodź jeszcze bo teściowa zajęta odbieraniem telefonów, to nie truje nam tyłka" ![]() ![]() ![]() ojej jestem jak zdechły pies...... łączę się ze wszystkimi mamuśkami, które dostają juz spazmów na sam dzwięk telefonu......jakoś w końcu urodzimy kiedyś i damy wszystkim satysfakcję.......:rolley es: |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Bubi, u mnie też już się zaczynają telefony, maile i wszelkie inne formy kontaktu - a do godziny "0" prawie 2 tygodnie... nie będę chyba odbierać, niech do tż dzwonią i on się tłumaczy ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-01-28 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
patinka gratulacje kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie telefony mogą wkurzać!! ![]() ![]() Najlepiej odpowiadać głupią odpowiedzią na głupie pytanie "tak, tylko nie dzwoniłam do Was by Was nie denerwować" ![]() Teścia masz super...to jakaś pociecha! Do mnie codziennie dzwoni mama i moja teściowa (która jest świetna) i pyta "i jak się czujesz?" A ja wtedy zamieram bo nie wiem co odpowiedzieć? Bo nie czuję się tak jak one myślą że mogłabym się czuć! ![]() ![]() Za 45minut. wzywam taxi i jadę do gina na wizytę...Kurcze..stresuję się jak przed randką ![]() ![]()
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Sweet_Jelly trzymam kciuki za wizytę
![]()
#3108 |
Zadomowienie
|
Wszystkim mamusiom serdecznie gratuluję Mmonnikka, Pola, Patka, Ula,Patinka
![]() Mojemu małemu się prawie nigdy nie odbija i przez to ma czkawkę, bo praktycznie zawsze usypia przy piersi i nawet jak go trzymam pionowo to śpi i nie ma szans na odbicie... ale praktycznie wogóle nie ulewa, zdarzyło mu się ze 3 razy Dzisiaj była znowu położna i co się okazało że maluch ma tendencję do wzdęć... wymasowała mu brzuszek i tyle pierdków mu poszło że masakra, muszę teraz dbać o ten jego brzuszek żeby się to kolkami nie skończyło i w dalszym ciągu espumisan, zdaje się że to kręcenie przy karmieniu to jednak przez ten brzuszek, bo jak go tak wymasowała to bardzo ładnie jadł. Ile razy ma ta położna przychodzić? bo umówiła się na kolejną wizytę za tydzień i to będzie już 4 raz u nas. Pediatry u nas w domu nie było, u was był? nikt mi nic takiego nie mówił... w szpitalu tylko powiedzieli że jak nic się nie będzie działo to na kontrolę przed szczepieniem w 6 tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Rozeznanie
|
Brzoskwinka to trafiłaś na super położną.....nie wiem ile razy przychodzą pielegniarki środowiskowe lub położne, ale wydawało mi się, że raczej nie częściej niż na 1 wizytę lub góra dwie....ale to fajnie, że Ci powiedziała wszystko i jest zaangazowana bo zazwyczaj to jest tak, że przychodzi raz i rodzice proszą żeby już nie przychodziła, albo same mówią, że jak nie jest potrzebna to nie będzie przychodzić
![]() i się przeziębiłam..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3111 |
Wtajemniczenie
|
Zuzia jest strasznie podobna do mojego Filipka
![]()
#3112 |
Zakorzenienie
|
addicted Duży
![]() ![]() Sweet za wizytę ![]() A mnie aż boli tak mała się rozpychaaaaa....już od kilka godzin mnie męczyyyyyy... Nawet moja mama siedząca na kanapie mowi że widzi jak brzuch mi się rusza ![]() _____________________ Jutro rano jadę na KTG z mężem ...zobaczymy co wyjdzie ![]()
#3113 |
Zadomowienie
|
ja tez mam super połozna,była juz z 5razy i nadal bedzie zagladac,jeszcze ze 3razy napewno.
a pediatra mogłaby przyjsc do domu na wizyte ale podjedziemy do przychodni zeby sprawdzic jak mala przybiera na wadze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
![]() ![]() Ula Zuzinka ![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj zajrzał moja"ukochana"ciocia(sios tra ojca)-całkowicie pozbawiona hamulców odnośnie zadawanych pytań,nie mająca taktu ani wyczucia... TO CIEBIE JESZCZE NIC JESZCZE NIE BIERZE??? i roześmiała się jak końska ![]() Na nic tłumaczenia że TO JA NAJBARDZIEJ CZEKAM,że termin mam poprzestawiany(w sumie to mam dwa...)a pierwszy na 30.01,że jestem po jednym cięciu i to do lekarza należy ostatnie słowo... Ona wogóle ma WYCZUCIE... ![]() Jak urodziłam Karolka to wyszliśmy ze szpitala w niedzielę a ona MUSIAŁA już we wtorek z gromadka wnuków przyjść... Mały leżał na łóżku,dzieciaki sie goniły po pokoju skacząc po w/w meblu a ona stała i rzucała uroki: JAKI ON PIĘKNY! JAK ON ŁADNIE JE!(bo nie krępowała się stać i ziopić jak karmiłam piersią-mimo że prosiłam o spokój...) a na koniec(BEZ PYTANIA!)wzięła Małego na ręce i wręcz lizała po rączkach-po buzi "nie mam śmiałości" Drugi raz "błysnęła"intelektem kiedy Mały miał juz kilka tygodni,siedziałyśmy z moim Ojcem w kuchni-oni kawka,ja herbatka-i ciocia wyjechała z tekstem KASIU!A PO CIĘCIU TO MOŻNA ODRAZU"DAWAĆ"?BO PRZECIEŻ "TAM" SZYTE NIE MIAŁAŚ? I czekała na odp... Myślałam że spłonę... ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Aaa!!! Tak wogóle to jestem po usg:z Dzieckiem ok,wód nie ubywa,łożysko Istopień. Jeśli nic nie zastartuje samo do 31.01 to 1.02 mam wpaść na ktg a najpóźniej do czwartku mam się zgłosić na oddział bo będzie cięcie Cioci"naturalnie"zapomnia łam wspomnieć ![]() (już"uczuliłam Mamę że jak ona tu wpadnie na kawę to ze ma jej przekazać że ŻADNYCH ODWIEDZIN na poczatku-oprócz Najbliższej Rodziny(Rodzice,Rodzeństw o)bo jest sezon grypowy,dziecko "świeżutkie"-a tak wogóle to NASZA SPRAWA i już!) A Wy jak sobie radzicie z niechcianymi odwiedzinami? Bo ja nie wiem JAK kulturalnie aczkolwiek DOBITNIE dać znać temu Babsku że sobie jej tu NIE ŻYCZĘ!!!
![]() |
#3115 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To jednka położna chyba mało doświadczona była.Trzeba jej nagadać do słucu ![]() ![]()
![]() |
#3116 |
Rozeznanie
|
Kacha to Ci się trafiła ciotka
![]() ![]() ech....zaraz wraca TŻ to bedzie spokój....chyba pośpię.....coś mnie gorączka łamie..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
O rany! ![]() ![]() ![]() PAtinkoGRATULACJE KOCHANA!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() Gdyby to było OBCE babsko to bym w słowach nie przebierała(i w przekleństwach...)ale to jednak ciotka-chamka ale ciotka... Jak Jej kiedys zwróciłam uwagę żeby sie nie wypytywała bo też chcę zachować coś dla siebie(dopytywała się o wszystko dosłownie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my jutro jedziemy do tego szpitala okulistycznego... ech znowu się mały umęczy... chociaż temperatura wyższa... ale wietrzysko za to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam dziewczyny tych niechcianych odwiedzin i telefonów. Ja całe szczęście odwiedzin nie mam wcale, a tel. tylko od mamy i przyjaciółki, reszta na szczęście się nie dopytuje (bynajmniej jeszcze nie).
Sama nie wiem co bym zrobiła, gdybym miała takich niechcianych, natrętnych gości... Na pewno bym się wkur.... ![]() To jest brutalna, ale chyba najskuteczniejsza metoda, bo z reguły tacy natrętni goście są mało domyślni i nie potrafią czytać między słowami.
#3120 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wyobraź sobie CO ON Z NIĄ MA tak na codzień ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() Wszystko się staram rozumieć:ciekawość,chęć bycia poinformowanym jako pierwsze(niektórzy tak mają że muszą być informowani w pierwszej kolejnosci...)czy w końcu zwyczajną solidarność "jajników". Ale dlaczego komuś tak ciężko pojąć że są tematy o których NIE MAM OCHOTY opowiadać,sprawy które dotyczą TYLKO MNIE I MĘŻA... Gdybyśmy sami mieszkali to zamykam drzwi i zwyczajnie nie wpuszczam-ale realia sa takie że mieszkamy u moich Rodziców(na górze)a na dole zawsze jest Tato który wpuszcza do domu... I ta ciocia"niby"do niego na kawę ale ZAWSZE bez zaproszenia idzie na górę do moich pokoi... Przecież nie bedę pokoju na klucz od wew zamykać-choć już TAK MNIE TO WQ..... ŻE JESZCZE TO PRZEMYŚLĘ... Jak moja Mama spytała ją kiedyś czemu przychodząc do Brata łazi po domu odp że DO BRATA NIKT JEJ NIE ZABRONI PRZYCHODZIĆ! A nikt ani słowem nie miał tego na myśli! Pomine milczeniem że ona sobie wchodzi sama na posesję-mimo dwóch psów puszczonych nie dzwoni na domofon tylko nie czekając wchodzi sama... A żeby psy ją wpuściły to potrafi je BEZ NASZEJ ZGODY DOKARMIAĆ!!! Przepraszam że się mnie takie żale wychodzą ale widac organizm potrzebuje się oczyścić... ![]() ![]() A nie mam z kim pogadać(Mąż w pracy,Mama i Siostra są za granicą...)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.