Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 16:03   #451
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Kaaasiu
poratuj szarlotką, bo wezmę z netu
Ja tez chętnie przepis przygarnę najlepiej prosty i pyszny

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
niestety nie pochwale sie bo musialam wracac na sygnale bo Tz w pracy na dodatek rura pekla i musial pedzic
ale czapki obejrzalam - nie bylo nic co bym chciala, ale mam juz upatrzone na allegro wiec zamowie

stroju tez nie zdazylam zamowic
znów

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:03   #452
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku....ja uwazam, ze za pozno sie za te nowosci zabierasz - jakby nie bylo to pol roczne dziecko juz i potrzebuje troche kalorii - a nie oszukujmy sama piers nie wystarcza juz w tym wieku, dla mnie to mit zeby karmic dziecko tylko piersia do pol roku....podejrzewam, ze Kuba dlatego tak malo przybiera

sadze, ze jak zaczniesz dawac mu obiadki, deserki, kaszki to przytyje

i w sumie to sie dziwie, ze nie zrobilas tego wczesniej skoro slabo przybieral na Twoim mleku - mi to by dalo do myslenia

nie obraz sie, nie chce Cie urazic, tylko tak uwazam - powinnas jak najszybciej wprowadzic mu stale pokarmy

aha jeszcze odnosnie tego karmienia piersia przez 6 miesiecy - kazde dziecko jest inne, inaczej sie rozwija i ma inne potrzeby, nie mozna generalizowac, jednemu wystarczy sama piers a inne bedzie potrzebowalo tresciwszych posilkow duzo wczesniej - np moj Marcel nie dalby rady na piersi
juz teraz najada sie nia na krotko
Nie obrażam się, ani nie czuję się urażona , ale nie ze wszystkim się zgadzam.

Dla mnie to nie jest mit, Kuba przecież cały czas jest pod opieką pediatry, to ona wspierała mnie w karmieniu tylko piersią jak najdłużej, uważa, że każde dziecko jest inne, że trzeba patrzeć szerzej niż tylko na siatki, bo my z Małżem jesteśmy drobni itd.

Uwierz mi, że i mnie dało to do myślenia, miałam w planach zacząć rozszerzać dietę już na początku stycznia, ale potem przyszła ta infekcja i nie miałam do tego głowy .

Kuba jest karmiony na żądanie, ja mam pokarm, ludzie, którzy się na tym znają, uważają, że dziecku do 6. miesiąca wystarcza sama pierś, więc wydaje mi się, że nie zaniedbałam tego

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja jestem, bo np. po pierwsze potrzebuje już chyba warzyw i owoców - kończy 6 miesięcy i już nie można się z tym ociągać - pamiętaj o anemii.
A dwa - kleikiem mało wartościowym Go jednak zapchasz, a to u Was nie o to chodzi. Kleikiem to ja mojego będę zapychać na noc. Kleik tez trzeba dawać, zboża są niezbędne to fakt, ale chwilę później, wg mnie najpierw warzywa, owoce, mięso.

I "Malcowi karmionemu piersią zaproponuj pierwszy kleik około siódmego-ósmego miesiąca życia, a karmionemu butelką – w piątym lub szóstym."
Dziękuję , po przeanalizowaniu Twojej wypowiedzi dochodzę do wniosku, że masz rację

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja bym chyba nie widziala w tym nic zlego, ale dziewczyny juz napisaly ze nie
Jak siegam pamiecia to jako pierwsza nowosc mala dostala kaszke pitna nestle i potem jablko, marchew,kaszka na melku modyfikowanym i kleik.
Ale moze ma to istotne znaczenie

Wizyta dosc udana.Mala rozdawala usmiechy na prawo i lewo i do kazdego szla na łapki.Potem uciela sobie krotka drzemke.
Maly w ogole nie spi w swoim lozeczku.Tylko we wozku albo z nimi.Usypianie kazdorazowo na rączkach i po kąpieli ona z nim wedruje do lozka gdzie jest juz uwieziona do samego rana, bo jak tylko z lozka wyjdzie to jest histeria.
Martwila sie ze maly duzo mleka zostawia, ale podajac taka ilosc co krotki odstep czasu to "nie dziwota"
Maly jak na moje oko straszny leniuszek.
Miesiac roznicy miedzy nimi a oni go nie zapinaja w foteliku ani w hustawce...On nawet nie probuje sie uniesc...Ale pewnie nadejdzie taki dzien.
Mala moją zdziwieni ze taka ruchliwa,zywa,rozesmiana, rozgadana i ze sie wierci zeby usiasc, bo na lezaco przeciez jest glupio
Malo tego...to juz jest ponizej wszelkiej krytyki...nie zapinaja malego w pasy w foteliku bo podobno mu niewygodnie
Jej mąż zaliczyl glebe z nim na schodach i dziecko mu wypadlo i sie poturlalo...nakrywajac nozkami i zatrzymujac sie miedzy kantem stopnia a barjerka...No comments

Jak juz tak tylek rabie to dodam ze utrudnia sobie sama zycie...
np.Maly do spania w dzien ma inny zestaw ciuchwow i wciaz go przebiera

Mezus jej wyciagal mnie na papierocha, gdzie udalo mi sie uslyszec komplementy...
A ona zawsze figurka, cyc(operacyjny ) a brzuch ma gorszy niz ja.Pewnie nie potraficie sobie tego wyobrazic jak sie uradowalam
Spodziewalam sie wyczesanej i wystrojonej mamuski a zastalam przylizana matke w dresie i kapciach...
(to ta sama co na poczekalni wam pisalam ze jak mezowi nie podobaly sie cycki,uszy i nos to sobie zoperowala-pamietacie?)
Boshe jak ona mnie czyta, to mnie zabije
No tak, ale Laura jest od początku na mleku modyfikowanym, to też inaczej. Poza tym Laurka jest dzieckiem niestandardowym

Ale co? W czasie jazdy?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Sto lat! dla Kubusia i Ani

(...)
hehe ... moja koleżanka jest w naszym wieku, ma dziecko /wpadka/ męża /chodzi na AA i utrzymują ich rodzice czasem myśle ze też ma rozum 16-latki ... najgorsze jest to, ze mieszka ode mnie 10 metrów i szpieguje przez okno zawsze wie kiedy jeste w domu ... dzisaij musiałam jej włączyć streszczenia Mody na sukces

dla dzielnego Kubusia
faktycznie troszke mało przytył, ale napewno to nadrobi jak zacznie jeść zupki i kaszki ...
za życzenia i za pocieszenie

Koleżanka bomba

Cytat:
zacznij od warzywek ... u nas kleik nie wypalił
Tak zrobię

Cytat:
Ale Kubuś kończy dzisiaj 6 miesięcy - można było dawać kleik wcześniej, żeby było więcej kalorii, ale teraz oprócz "pustych" kalorii trzeba coś więcej, aby nie dopuścić do anemii. Tak ja sobie myślę, a czy mam rację
Masz, masz

Cytat:
Ja też się zgadzam i tak samo myśle. Kleik owszem, ale jeżeli dopiero teraz są wprowadzane nowości, to najpierw coś bardziej wartościowego - warzywa, owoce.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:28   #453
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
znów
no ale tym razem nie z powodu malego
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie jest mit, Kuba przecież cały czas jest pod opieką pediatry, to ona wspierała mnie w karmieniu tylko piersią jak najdłużej, uważa, że każde dziecko jest inne, że trzeba patrzeć szerzej niż tylko na siatki, bo my z Małżem jesteśmy drobni itd.

Uwierz mi, że i mnie dało to do myślenia, miałam w planach zacząć rozszerzać dietę już na początku stycznia, ale potem przyszła ta infekcja i nie miałam do tego głowy .

Kuba jest karmiony na żądanie, ja mam pokarm, ludzie, którzy się na tym znają, uważają, że dziecku do 6. miesiąca wystarcza sama pierś, więc wydaje mi się, że nie zaniedbałam tego
Miramejku tu nie chodzi o siatki ale sama widzisz, ze Twoje dziecko przestalo tak ladnie przybierac jak kiedys

wierze, ze nie mialas do tego glowy

tak jak ludzie uwazaja wiele innych rzeczy a potem po milionach badan zmieniaja swoj poglad
juz mowilam, kazde dziecko inne

zacznij podawac malemu warzywka i owocki
napewno zacznie ladnie przybierac

ps. mowisz, ze pediatra zalecala Ci karmic jak najdluzej - a teraz maly prawie nie przybral na wadze - i co ona na to? pewnie powiedziala, ze taka jego uroda
sory ale uwazam, ze Kuba powinien byl wczesniej jesc stale pokarmy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:43   #454
mariolasl
Zakorzenienie

Sto lat dla Kubusia i Ani
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć

my po wizycie u lekarza,
młody miał gorączkę - 37,8 nie pozwoliła go zaszczepić
zrobiliśmy morfologię i mocz i jutro idziemy na wizytę kontrolną

bardzo proszę o kciuki

znowu się nam wszystko pierd...i
młody marudzi jak tylko może, wczoraj całe popołudnie nosiłam go na rękach,
wieczorem już myślałam, że sama wykorkuję

z dobrych wiadomości to tylko tyle, że młodemu idą górne zęby,
więc gorączka (oby) może jest z tego

idę może poczytam co u Was, póki mały śpi (ciekawe jak długo)

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

PS
kupiłam małemu konika
Przytulam Cie mocno, mam nadzieje, ze bedzie lepiej
I gratuluje konika

Tulipfever dla ciebie rowniez usciski. ciesze sie, ze maz miewa sie lepiej. Zazdroszcze mamy, dla mnie goscie to zawsze robota, nigdy odpoczynek
Cytat:
Jak to nie, widziałam

7100 g, od 8 stycznia przytył 75 g

W sobotę ruszamy z nowościami, może to coś pomoże?

Miałam zacząć od przecierów warzywnych, ale zastanawiam się, czy w tej sytuacji nie iść na pierwszy ogień z kleikiem np. kukurydzianym. Co myślicie?
Ciesze sie, ze szczepienie minelo bez wiekszej traumy.
Miramejku, ja podpisze sie pod zdaniem Svinecki. Staralam sie cie delikatnie pytac o to, ewentualnie wtracac jakies uwagi... Nie pisalam wprost, bo martwilas sie o Kubusia, o jego zdrowie, a ja sadze, ze jestes Mama, ktora chce robic wszystko dokladnie wedlug zalecen, aby nie miec sobie nic do zarzucenia. W kwestii zalecen tez trzeba byc elastycznym. Balam sie, ze gdyby cos bylo nie tak winilabys siebie, ze zaczelas wczesniej wprowadzac pokarmy . Poza tym bylas pod opieka lekarza...
Widzisz, my mielismy powazne problemy z jedzeniem i mimo tego, ze wczesniak, to wprowadzilam pokarmy wczesniej, bo inaczej przybieranie na wadze byloby zerowe.
Tak, byc moze ostatni brak przytycia jest skutkiem infekcji, ale poprzednie? Mleko mamy jest najlepsze, ale naprawde czasami ciezko tylko karmic do 6 miesiaca.
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz . Wiem, ze chcialas jak najlepiej, wiec czasami sie znowu nie win . Jestem pewna, ze szybko nadrobicie braki. Ja wprowadzilabym kleik, a za 2-3 dni warzywa i podawala potem kleik i warzywa.

EDIT: Rozumiem podejscie lekarza i szersze patrzenie, ale ta statyczna waga Kubusia ciagnela sie od 3 miesiecy?

---------------
My dzisiaj mamy Dzien Marudka-Niedobrutka , nawet nie placzacego, tylko krzyczacego ze zlosci . Mialam miec dzis spotkanie w pracy, na ktore moglam wziac Antosia, niestety musialam odwolac, bo z wyjcem nigdzie nie pojade. Jakos oderwalam go od szyi i wywiozlam na plaze w trosce o uszy sasiadow (ale i tak mial focha), a po drodze zrobilam zakupy typu warzywa, owoce szybko zwijajac sie ze sklepu.
Teraz na chwile przysnal

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-28 o 16:51
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:46   #455
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramejku, ja podpisze sie pod zdaniem Svinecki. Staralam sie cie delikatnie pytac o to, ewentualnie wtracac jakies uwagi... Nie pisalam wprost, bo martwilas sie o Kubusia, o jego zdrowie, a ja sadze, ze jestes Mama, ktora chce robic wszystko dokladnie wedlug zalecen, aby nie miec sobie nic do zarzucenia. W kwestii zalecen tez trzeba byc elastycznym. Balam sie, ze gdyby cos bylo nie tak winilabys siebie, ze zaczelas wczesniej wprowadzac pokarmy . Poza tym bylas pod opieka lekarza...Widzisz, my mielismy powazne problemy z jedzeniem i mimo tego, ze wczesniak, to wprowadzilam pokarmy wczesniej, bo inaczej przybieranie na wadze byloby zerowe.
Tak, byc moze ostatni brak przytycia jest skutkiem infekcji, ale poprzednie? Mleko mamy jest najlepsze, ale naprawde czasami ciezko tylko karmic do 6 miesiaca.
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz . Wiem, ze chcialas jak najlepiej, wiec czasami sie znowu nie win . Jestem pewna, ze szybko wprowadzicie braki. Ja wprowadzilabym kleik, a za 2-3 dni warzywa i podawala potem kleik i warzywa.
witaj

ja tez nie chcialam wczesniej pisac nic Miramej zeby sie nie martwila ani nie zaczela obwiniac, ze cos robi nie tak - bo Ty Miramejku tak przezywasz zawsze a przeciez jestes wspaniala mamusia a to, ze nie zawsze wszystko wiemy to normalne, jestesmy przeciez tylko ludzmi
Stary 2010-01-28, 16:55   #456
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie chcialam wczesniej pisac nic Miramej zeby sie nie martwila ani nie zaczela obwiniac, ze cos robi nie tak - bo Ty Miramejku tak przezywasz zawsze a przeciez jestes wspaniala mamusia a to, ze nie zawsze wszystko wiemy to normalne, jestesmy przeciez tylko ludzmi
Miramej, no wlasnie
Jestes wspaniala Mama i pamietaj o tym
Stary 2010-01-28, 16:58   #457
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku tu nie chodzi o siatki ale sama widzisz, ze Twoje dziecko przestalo tak ladnie przybierac jak kiedys

wierze, ze nie mialas do tego glowy

tak jak ludzie uwazaja wiele innych rzeczy a potem po milionach badan zmieniaja swoj poglad
juz mowilam, kazde dziecko inne

zacznij podawac malemu warzywka i owocki
napewno zacznie ladnie przybierac

ps. mowisz, ze pediatra zalecala Ci karmic jak najdluzej - a teraz maly prawie nie przybral na wadze - i co ona na to? pewnie powiedziala, ze taka jego uroda
sory ale uwazam, ze Kuba powinien byl wczesniej jesc stale pokarmy
Zaczynam od soboty

Nie, powiedziała, że to mało, ale przyczyną może być infekcja. Kuba rzeczywiście mniej przybierał na wadze niż na początku, przez ostatnie 2 miesiące ok. 400 g na miesiąc, czytałam, że w tym wieku to jest norma. Ja się martwiłam, bo inne dzieci wątkowe przybierały więcej, ale sama napisałaś, że każde dziecko jest inne.

Prawda, bywa i tak, ale nie można też tylko tak myśleć.

Powinien był, ale już tego nie zmienię. I nie chcę się bardziej dołować.

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-28, 17:06   #458
UnholyOne
Ola-Unhola

A "my" dzisiaj na obiad mamy indyka w pomidorach. Zresztą najbliższy tydz. Antek tylko to będzie jadł...
Wczoraj Małż kupował słoiki i mówię kup 7 deserków i 7 obiadków po 6 mies. ...
No i kupił 7 indyków...dobrze, ze deserki różnorodne
Stary 2010-01-28, 17:07   #459
eleeri
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantów

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:16   #460
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zgadzam i tak samo myśle. Kleik owszem, ale jeżeli dopiero teraz są wprowadzane nowości, to najpierw coś bardziej wartościowego - warzywa, owoce.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Kaaasiu
poratuj szarlotką, bo wezmę z netu

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Już nieaktualne
Nie mam masła/margaryny. Do sklepu nie pójdę, a Małż wróCi o 23 idzie dzisiaj na Avatara do kina 3D
Szkoda, bo się napaliłam i jabłka mi się psują
ja w pieczenie sie nie bawie
nie kreci mnie, mimo ze lubie slodkie
musialabym przeryc swoje foldery i segregator, ale wybaczcie...
@ , zwalila mnie z nog, wszystko mnie boli i skreca...bleee
Nawet po mleko mlodej nie pojade.Mąż bedzie musial pojsc pieszo.Nie dam rady
Ide do lozka

Miramej.Bedzie dobrze.Przeciez wiesz
A co znaczy ze moja corka niestandardowa?odebralam to jako komplement

Dogoni wszystkie dzieciaki.Daj mu tylo troche czasu
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:25   #461
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynko sorki że się tak dopytuje , ale ciagle mówisz że Ty wozisz Tż itp , a przecierz pisałaś na poczekalni że prawko zdał

Tomasz dziś nieznośny, aż psychicznie siadam I jeszcze Tż dodatkowo mnie dołuje. Dość mam wszystkiego
Stary 2010-01-28, 17:30   #462
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
A "my" dzisiaj na obiad mamy indyka w pomidorach. Zresztą najbliższy tydz. Antek tylko to będzie jadł...

Ja nawet nie probowalam wysylac meza po sloiczki , juz kiedys pisalam, jak z nim wygladaja zakupy. Jak idzie sam to jeszcze gorzej
Cytat:
,ale wybaczcie...
@ , zwalila mnie z nog, wszystko mnie boli i skreca...bleee
Nawet po mleko mlodej nie pojade.Mąż bedzie musial pojsc pieszo.Nie dam rady
Ide do lozka
Mam nadzieje, ze terapia lozkowa pomoze
Stary 2010-01-28, 17:39   #463
eleeri
Zakorzenienie

Dziewczyny, pamiętam że któraś z Was pisała że Jej dziecko dostaje "coś" żeby uregulować robienie kup
co to było ?

Stary 2010-01-28, 17:48   #464
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja dawałam Laktulosum (syrop)
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=1667

Kasiu, wyleż się. Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej
Stary 2010-01-28, 17:54   #465
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat dla Kubusia i Ani
(...)
Ciesze sie, ze szczepienie minelo bez wiekszej traumy.
Miramejku, ja podpisze sie pod zdaniem Svinecki. Staralam sie cie delikatnie pytac o to, ewentualnie wtracac jakies uwagi... Nie pisalam wprost, bo martwilas sie o Kubusia, o jego zdrowie, a ja sadze, ze jestes Mama, ktora chce robic wszystko dokladnie wedlug zalecen, aby nie miec sobie nic do zarzucenia. W kwestii zalecen tez trzeba byc elastycznym. Balam sie, ze gdyby cos bylo nie tak winilabys siebie, ze zaczelas wczesniej wprowadzac pokarmy . Poza tym bylas pod opieka lekarza...
Widzisz, my mielismy powazne problemy z jedzeniem i mimo tego, ze wczesniak, to wprowadzilam pokarmy wczesniej, bo inaczej przybieranie na wadze byloby zerowe.
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz . Wiem, ze chcialas jak najlepiej, wiec czasami sie znowu nie win . Jestem pewna, ze szybko nadrobicie braki. Ja wprowadzilabym kleik, a za 2-3 dni warzywa i podawala potem kleik i warzywa.

EDIT: Rozumiem podejscie lekarza i szersze patrzenie, ale ta statyczna waga Kubusia ciagnela sie od 3 miesiecy?

---------------
My dzisiaj mamy Dzien Marudka-Niedobrutka , nawet nie placzacego, tylko krzyczacego ze zlosci . Mialam miec dzis spotkanie w pracy, na ktore moglam wziac Antosia, niestety musialam odwolac, bo z wyjcem nigdzie nie pojade. Jakos oderwalam go od szyi i wywiozlam na plaze w trosce o uszy sasiadow (ale i tak mial focha), a po drodze zrobilam zakupy typu warzywa, owoce szybko zwijajac sie ze sklepu.
Teraz na chwile przysnal

Pamiętam, jak pytałaś, czy Kuba je tylko mleko, wtrącanych uwag nie

Nie wiem, czy staram się robić wszystko zgodnie z zaleceniami, ale to o karmieniu piersią naprawdę wydawało mi się sensowne. To moje pierwsze dziecko, doświadczenia nie mam żadnego i to prawda, że nie umiem luzacko podchodzić do kwestii związanych z Kubusiem. I nie chodzi o to, żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia, tylko o to, żeby mojemu dziecku było dobrze pod każdym względem. Ociągałam się z dietą też dlatego, że Jego do dzisiaj czasem pobolewa brzuszek i nie chciałam Mu zaszkodzić.

Nie gniewam się, bo za co?

To się nie ciągnęło 3 miesiące , przybierał mniej, był taki moment, że za mało, właśnie ok. 3 miesiąca, ale Kuba wtedy nie jadł w nocy, dlatego potem zaczęłam Go karmić, jak tylko westchnął przez sen i przez dwa kolejne miesiące miał przyrost 765 g, więc nie aż tak tragicznie (chyba) - to był 4. i 5. miesiąc. Cały czas miałam i mam nadzieję, że lekarka się zna.

Współczuję Marudka

Cytat:
Przeżywam, ale Wy naprawdę uważacie, że nie można mi nic napisać? Lepiej przeżywać, ale nie robić błędów i nie zaniedbywać

Cytat:
Miramej, no wlasnie
Jestes wspaniala Mama i pamietaj o tym

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantów

Cytat:
Miramej.Bedzie dobrze.Przeciez wiesz
A co znaczy ze moja corka niestandardowa?odebralam to jako komplement

Dogoni wszystkie dzieciaki.Daj mu tylo troche czasu
Dziękuję za pocieszenie

Bo to był komplement , nie marudzi, jest wesoła itd. itp.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Tomasz dziś nieznośny, aż psychicznie siadam I jeszcze Tż dodatkowo mnie dołuje. Dość mam wszystkiego

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-28 o 21:12
Stary 2010-01-28, 17:55   #466
eleeri
Zakorzenienie

Pytam, bo nam przepisała Lacidofil - bakterie kwasu mlekowego

Mariolko Ty się znasz - to dobrze

czy ktoś wie ?

Stary 2010-01-28, 18:15   #467
morska
Zadomowienie

Nie wiem, może nie powinnam się wtrącać, ale nie rozumiem, że teraz Dziewczyny piszą Miramejkowi, co wg nich powinna zrobić kiedyś, ale wcześniej nie chciały pisać. Nie rozumiem. Trzeba było napisać. A dzisiaj po co to piszecie, skoro już się tego nie zmieni, co to wnosi do dyskusji? Teraz raczej trzeba dać rady na przyszłość, jeśli je macie i już.
Przepraszam, jeśli uraziłam, ale tak myślę i o tym mówię

Cytat:

czy ktoś wie ?
Mój też to brał kiedyś. Teraz daję Bio Gaię, bo jest mi wygodniej.
Nigdy nie mieliśmy problemu z kupką, ale nie wiem czy to przypadek, czy działanie tych specyfików.
Stary 2010-01-28, 18:24   #468
UnholyOne
Ola-Unhola

Lacidofil tez jest polecany na problemy z kupka

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Miramej, ja Bartusia karmiłam 6 miesięcy piersią i też uważam, że jest to jak najbardziej na miejscu.
Nie powinnaś teraz myśleć, czy może powinnaś wcześniej coś zmienić itp.
Zacznij rozszerzać dietę i wszystko będzie ok.
Nie martw się
Stary 2010-01-28, 18:59   #469
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Już nieaktualne
Nie mam masła/margaryny. Do sklepu nie pójdę, a Małż wróCi o 23 idzie dzisiaj na Avatara do kina 3D
Szkoda, bo się napaliłam i jabłka mi się psują
a moze machniesz racuszki z jabłkami ja robiłam przedwczoraj i dzisiaj ... a dla odmiany dałam jeszcze banana - pyyycha były
Cytat:
Teraz na chwile przysnal
... moze ząbki

Cytat:
Zaczynam od soboty

Nie, powiedziała, że to mało, ale przyczyną może być infekcja. Kuba rzeczywiście mniej przybierał na wadze niż na początku, przez ostatnie 2 miesiące ok. 400 g na miesiąc, czytałam, że w tym wieku to jest norma. Ja się martwiłam, bo inne dzieci wątkowe przybierały więcej, ale sama napisałaś, że każde dziecko jest inne.
Bartosz od paździrnika przybierał ok. 300 g na miesiąc - czyli mniej niż Kubuś ... i dr jakoś zbytnio sie tym nie przejęła
... mimo, ze ja zaczęłam wprowadzac nowe pokarmy po 4 miesiacu

Miramej będzie dobrze!
Cytat:
... jak Antos sobie poje tych indyków to mu obrzydną na jakis czas
Cytat:

czy ktoś wie ?
nam przepisała Lactulosum i Dicoflor 30 - czyli tez coś w stylu Lacidofilu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:01   #470
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Przeżywam, ale Wy naprawdę uważacie, że nie można mi nic napisać? Lepiej przeżywać, ale nie robić błędów i nie zaniedbywać
nieee no bez przesady juz pare razy pytalysmy o Twoje karmienie ale Ty wiesz co robisz wiec nikt sie nie wtracal

a teraz Kubus malo przybral to chcemy tylko pomoc
Cytat:
Nie wiem, może nie powinnam się wtrącać, ale nie rozumiem, że teraz Dziewczyny piszą Miramejkowi, co wg nich powinna zrobić kiedyś, ale wcześniej nie chciały pisać. Nie rozumiem. Trzeba było napisać. A dzisiaj po co to piszecie, skoro już się tego nie zmieni, co to wnosi do dyskusji? Teraz raczej trzeba dać rady na przyszłość, jeśli je macie i już.
Przepraszam, jeśli uraziłam, ale tak myślę i o tym mówię
sory ale temat wprowadzania pokarmow jest walkowany przez 3 miesiace wiec nie pisz, ze nikt nie chcial pisac bo caly czas o tym rozmawiamy - wszystkie, nie tylko Miramej

piszemy CO MA ZROBIC TERAZ - czyli wprowadzic pokarmy, a przy tym dyskutujemy na ten temat - do tego sluzy forum

i dlatego piszemy TERAZ bo teraz jest ten problem, bo teraz Kubus malo przybral i teraz jest czas na wprowadzanie pokarmow

aaaaaaaaaa wykombinowalam KRASNALA pozniej wrzuce fotke
Stary 2010-01-28, 19:16   #471
UnholyOne
Ola-Unhola

Aniu dzięki za pomysł, ale może jutro zrobię racuchy. Dzisiaj mam ochotę na naleśniki z najlepszym na świecie serkiem waniliowym z Tesco
Uśmiecha się do mnie z lodówki

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:21
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:22   #472
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu dzięki za pomysł, ale może jutro zrobię racuchy. Dzisiaj mam ochotę na naleśniki z najlepszym na świecie serkiem waniliowym z Tesco
mmmm ... a jaki to serek? jakis specjalny?

Unholy ratuj

wczoraj wybrałam chyba 7 kombinezonów ... a dzisaij wyeliminowałam 5 i zostały mi dwa ....
http://www.allegro.pl/item894417568_...lo_roz_74.html /nie wiem co myślec o tym zamku/

http://www.allegro.pl/item900801376_..._74_warto.html /ten nie ma podanych wymiarów/

już dostaje kręćka ... szukam od początku

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:23   #473
morska
Zadomowienie

Cytat:
sory ale temat wprowadzania pokarmow jest walkowany przez 3 miesiace wiec nie pisz, ze nikt nie chcial pisac bo caly czas o tym rozmawiamy - wszystkie, nie tylko Miramej

piszemy CO MA ZROBIC TERAZ - czyli wprowadzic pokarmy, a przy tym dyskutujemy na ten temat - do tego sluzy forum

i dlatego piszemy TERAZ bo teraz jest ten problem, bo teraz Kubus malo przybral i teraz jest czas na wprowadzanie pokarmow
Naprawdę nie zrozumiałaś o co mi chodziło?
Rozmawiamy o rozszerzaniu diety, ale ogólnie - każda z nas pisze o własnym dziecku. A swoje zdanie o postępowaniu Miramej wyraziłaś dzisiaj. Nie wiem tylko co miała wnieść do rozmowy ta krytyka?
A co ma zrobić w tej chwili oczywiście piszemy, ale po co wstawki typu "uważam, że zbyt późno" "dziwię Ci się" itp.? Trzeba było zasugerować coś wcześniej, a dzisiaj pisać już tylko o przyszłości. A dzisiaj Miramej sama wie, że ma je wprowadzić, możemy tylko poradzić w jakiej kolejności. Ty tego nie zrobiłaś moim zdaniem, tylko napisałaś, że trzeba było wcześniej (wg Ciebie), tylko co to dzisiaj zmienia?
Czy napisałaś wcześniej "Miramej, uważam, że to i tamto"? nie, dopiero dzisiaj, jak już przysłowiowe mleko się rozlało.
EOT z mojej strony.

A na zarzuty w moją stronę polecam przeczytanie poniższej wypowiedzi:
Cytat:

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:28
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:27   #474
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
mmmm ... a jaki to serek? jakis specjalny?

Unholy ratuj

wczoraj wybrałam chyba 7 kombinezonów ... a dzisaij wyeliminowałam 5 i zostały mi dwa ....
http://www.allegro.pl/item894417568_...lo_roz_74.html /nie wiem co myślec o tym zamku/

http://www.allegro.pl/item900801376_..._74_warto.html /ten nie ma podanych wymiarów/

już dostaje kręćka ... szukam od początku
To taki waniliowy Milk Land w wiaderku biało żółtym

Fajne kombinezony (bardzo lubię tą firmę - też mam ), tylko, że mają pochrzanioną rozmiarówkę.
Zapytaj się o wymiary. W pierwszym jest napisane 68 bez bucików, a jak Bartoszek ma 72 to będzie na styk (no chyba, że to długość bez kaptura), a w drugim nic nie ma na ten temat.
Warto zapytać.
Co do suwaka, wygodniejszy drugi, ale z pierwszym też da się żyć

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:29
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:30   #475
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

No i po mojej diecie ze stresu zjadłam pól ciasta , 3 pierogi , rządek czekolady i wypiłam kieliszek czerwonego wina Okropnie się czuje -jak tłusta świnia która dporwała się do koryta
Stary 2010-01-28, 19:33   #476
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Naprawdę nie zrozumiałaś o co mi chodziło?
Rozmawiamy o rozszerzaniu diety, ale ogólnie - każda z nas pisze o własnym dziecku. A swoje zdanie o postępowaniu Miramej wyraziłaś dzisiaj. Nie wiem tylko co miała wnieść do rozmowy ta krytyka?
A co ma zrobić w tej chwili oczywiście piszemy, ale po co wstawki typu "uważam, że zbyt późno" "dziwię Ci się" itp.? Trzeba było zasugerować coś wcześniej, a dzisiaj pisać już tylko o przyszłości. A dzisiaj Miramej sama wie, że ma je wprowadzić, możemy tylko poradzić w jakiej kolejności. Ty tego nie zrobiłaś moim zdaniem, tylko napisałaś, że trzeba było wcześniej (wg Ciebie), tylko co to dzisiaj zmienia?
Czy napisałaś wcześniej "Miramej, uważam, że to i tamto"? nie, dopiero dzisiaj, jak już przysłowiowe mleko się rozlało.
EOT z mojej strony.
sluchaj......zejdz juz ze mnie, forum jest po to zeby pisac i wyrazac swoje zdanie i ja to robie

a zauwazylam, ze na tym watku to nie jest mile widziane

nie pisalam wczesniej Miramej bo nie widzialam potrzeby ani problemu - dzis Miramej sie martwi wiec pisze co powinna zrobic aby bylo dobrze

a swoje zdanie wyrazam przy okazji, wyrazalam i bede je wyrazac zawsze, czy to komus sie podoba czy nie

dziewczyny mnie juz na tyle znaja, ze wiedza, ze pisze zawsze co mysle i podejrzewam, ze nie raz przymykaja na to oko albo nie czytaja jak nie maja ochoty - Ty jestes tu krocej i najwyrazniej nie zdazylas zauwazyc tego tylko prowokujesz klotnie - nie wiem po co zreszta

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
A na zarzuty w moją stronę polecam przeczytanie poniższej wypowiedzi:
wczesniej w sensie dzisiaj wczesniej
ale skoro juz Miramej zaczela prosic o rady i wszystkie dziewczyny zaczely sie wypowiadac to i ja wzielam klawiature w swoje rece
Stary 2010-01-28, 19:34   #477
UnholyOne
Ola-Unhola

Halo Halo
Spokój
Stary 2010-01-28, 19:37   #478
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja jestem spokojna
tylko morska sie chyba nudzi i na mnie wsiadla

ja pisalam do Miramej - Miramej odpisywala i jest ok - nie potrzebni nikomu adwokaci w tej kwestii, nie znosze czegos takiego jak osoba trzecia sie wtraca ze swoimi madrosciami, zawsze tak jest, musi sie jakis obronca znalezc - gdy same osoby zaiteresowane juz temat skonczyly (to jest najlepsze)
Stary 2010-01-28, 19:43   #479
Sweet_21
Zakorzenienie

Wpadłam się przypomnieć, co by babeczki o mnie nie zapomniały

Mąż w domu także mało przebywam przy lapku, jego odganiam, żeby zajmował się Małym, więc wiecie
Byliśmy dzisiaj u lekarza bo Bartek dostał jakiś krostek koło oczek, strasznie je tarł i podejrzewałam (słusznie zresztą) reakcję alergiczną na coś, ale na co? nie wiem, nie dawałam ostatnio niczego nowego

Cytat:
Cześć

my po wizycie u lekarza,
młody miał gorączkę - 37,8 nie pozwoliła go zaszczepić
zrobiliśmy morfologię i mocz i jutro idziemy na wizytę kontrolną

bardzo proszę o kciuki

znowu się nam wszystko pierd...i
młody marudzi jak tylko może, wczoraj całe popołudnie nosiłam go na rękach,
wieczorem już myślałam, że sama wykorkuję

z dobrych wiadomości to tylko tyle, że młodemu idą górne zęby,
więc gorączka (oby) może jest z tego

idę może poczytam co u Was, póki mały śpi (ciekawe jak długo)

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

PS
kupiłam małemu konika
Mówisz i masz
Ściskam Cię mocno

Cytat:
Wredna, nie dołuj się
A tzta to potraktować, niech sobie nie myśli

Cytat:
No i po mojej diecie ze stresu zjadłam pól ciasta , 3 pierogi , rządek czekolady i wypiłam kieliszek czerwonego wina Okropnie się czuje -jak tłusta świnia która dporwała się do koryta
Dzisiaj też zjadłam trochę czekolady, kilka kostek A taką miałam ochotę
Waga drgnęła 0,2 ale jakoś się tym nie przejmuje.

Miramejku, będzie dobrze zobaczysz.Wprowadzisz nowe pokarmy i Kubuś nabierze ciałka.
Ja podałam pierwszy kleik, ale tylko troszkę- za bardzo mu nie smakował, potem dałam marchewkę, jabłuszko i kaszki owocowe.Ale my na butli, więc inaczej.

Lecimy kąpać Małego bo chcieliśmy z tztem coś obejrzeć.
Ach i chciałam się 'pochwalić', że moje libido nie jest już minusowe

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:51   #480
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

czy ktoś wie ?
Eleeri tez dobrze

Miramej (i Morska ), z mojej strony to nie byla krytyka, tylko uwaga/moje zdanie. Czy po czasie? Byc moze, a moze nie (zalezy od punktu siedzenia i widzenia), ale chodzi o to, zeby sie uczyc i wyciagac wnioski, takze na przyszlosc i gdy sie bedzie mialo drugie dziecko. Miramej, osobiscie mysle, ze mozna ci duzo napisac, ale bylas w dolku, ze nie smialabym, poza tym chodzilas regularnie do lekarza, a ja jestem daleka od tego, aby podwazac autorytet zaufanego lekarza. Pisalam wiec okrezna droga o tym, jak Antonio malo przybieral i wprowadzilam szybciej pokarmy stale i jak 3 lekarzy mialo odmienne zdanie na ten temat. I naprawde nie musisz sie tlumaczyc ze swoich decyzji, rozumiem twoje motywy.
Wiele z nas jest matka po raz pierwszy i ciagle sie uczy. Takze ja . A nawet te, co sa po raz wtory, mialy tak rozne ciaze i maja tak rozne dzieci, ze tez sie ucza na nowo
Z mojej strony rowniez EOT.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:54
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości