|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Ponieważ ja też zawsze wyrażam swoje zdanie
napiszę jeszcze o swoich przemyśleniach odnośnie kleiku - bo uważam, że inaczej jest z wprowadzaniem go do diety dzieci butelkowych niż piersiowych. Jeśli nie chcemy wprowadzac mleka modyfikowanego, to można go zrobić na wodzie lub na własnym mleku. Jeśli mamy zamiar podać go jako pierwszą nowość - to czy taki kleik na wodzie jest smaczny? Może. Ale nie wydaje mi się. Pewnie na własnym mleku byłby lepszy, ale po co się wikłać w odciąganie? Uważam, ze taka marchewka czy inne warzywa zostaną bardziej polubione niż kleik z wodą, a w momencie, gdy zostaną zaakceptowane, można do nich ów kleik przemycać. Dlatego jestem za taką kolejnością Nie zamierzam nikomu wadzić na wątku, a zatem - Dobrej nocy
|
|
#482 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
calkowicie sie z Toba zgadzam ps. nie tlumacz sie Ciebie nie zlinczowano EOT
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiec nie jestes sama No prosze cie.... Przeciez tylko dyskutujemyPrzeciez nikomu nie wadzisz ![]() Niedawno tez napisalam swoje zdanie i Svinecka i Katarzynka rowniez mialy odmienne i co? Mialam sie obrazic?
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-28 o 20:03 |
|
|
|
|
#484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... wyśle więc siostre ![]() dziękuję za rady zastanawiam się tylko czy warto wydawać tyle kasy skoro za dwa miesiące będzie wiosna /chyba / ... czy lepiej kupic taki zwykły kombi ![]() Cytat:
... a po za tym miałas powód Cytat:
![]() czyli teraz szukacie alergena? mąż chyba zadowolony
|
|||
|
|
|
#485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczeklani zdawal na motor, kat A a teraz robi na auto, zostaly mu pojedyncze godziny i oplata za ezg i wydanie dok. ale jakos wciaz cos,gdzies i szkoda tych min 200zl Cytat:
Jak jestem na tym dziale to sami panowie dzwonia i pytaja kobietki "a kochanie, a moze to, a moge kupic to, a to bedzie jadł, a co ostatnio kupilas?" "i wiesz co, wzielem jednak:.... ![]() Dam znac jak sie spisał ![]() lyknelam nospe, wstalam herbatke sobie zrobic i wrzucic cokolwiek do paszczy.Byl to slonecznik i rodzynki popite zielona saga...fuj Cytat:
the besciara ![]() ale nie chodzi mi o przekaz tylko o to "teraz,teraz i teraz" Cytat:
halas z niczego i teraz dyskusja bedzie trwala... Przeciez Miramej jest rozumna kobietką i sama dzien w dzien czytala co kazda z nas swojemu dziecku podaje.Mogla sie nami posilkowac, mimo to zadecydowala ze bedzie karmic tylko piersia.I jest to od zawsze wiadome i bylo niejednokrotnie podkreslane.Ja nie widzialam sensu by namawiac na wprowadzenie czegos nowego, bo stanowisko wydawalo mi sie nad wyraz jasne. Nie ma teraz co ciosac kołkow na glowie... Jednej i drugiej wypowiedz jak i moja nic nie wnosi do dyskusji. W ogole bez sensu jakas obrona, nieprzyjemna wymiana zdan jak nikt zlego slowa nie powiedzial, nikt nie zganil, nie potepil, tylko Svinecka i Mariolka napisaly co mysla,a temu sluzy forum
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#486 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
[QUOTE=mariolasl;16791674]Niedawno tez napisalam swoje zdanie i Svinecka i Katarzynka rowniez mialy odmienne i co? Mialam sie obrazic?[/QUOTE]
bys sprobowala ![]() Cytat:
![]() haha zawsze brachtam jak piszesz o tym brzuchu rozchustanym - i zawsze mam prze oczami Twoj falujacy brzuch i nie moge heheh
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-01-28 o 20:13 |
|
|
|
|
#487 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu otrzymałam zarzut wywoływania kłótni, a nie chciałabym tego robić Może w niewłaściwy sposób wyrażam swoje zdanie, może się wtrącam, więc po co to robić ![]() Mogę tylko przeprosić Miramej za to, co się wydarzyło
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 20:14 |
|||
|
|
|
#488 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, myślę, ze nie ma sensu kupowac takiego drogiego.
Kup "normalny" bez szaleństwa, a jak będzie już powyżej zera to kupujesz też kurtkę i myślę, że wystarczy Kasiu, a przeszło już? Saga zielona nie dobra, bo chciałam ostatnio kupić? Sweet, a lekarz ma jakies podejrzenia alergenowe? Dobrze, że libido się odbiło od zera ![]() Idę położyć Szkraba
|
#489 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja kupilam kombinezon za 29zl
i jest ekstra
|
|
#490 |
|
Ola-Unhola
|
Jestem już, Mały śpi, ale idę smażyć naleśniki, bom ja pożądać je
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma mi co falowac dasz wiare ? kiedys myslalam o tancu brzucha ![]() jak jeszcze w ciazy bylam i bęben na maksa napięty to mówilam "bo mi pępek pęknie" ![]() Cytat:
z reszta musialam wstac posprzatac po kapieli, bo dzis ojciec kąpal i wszystko rozwalone wszedzie Ja nie lubie zielonej, wole "junan"czerwony,Do tej sie zmuszam.Smakuje jak kazda inna zielona, wiec jak jestes zwolenniczka to kup Jak narazie mąż wykonal tylko 2 telefony.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynka sorki widocznie przeoczyłam, a ja ciekawska żem ,więc tak się dopytuje.
Dziękie za wspracie odnośnie Gnoma no i obżarstwa ![]() Lece się kąpac i spac, może coś miłego mi się przyśni...
|
|
#493 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, ja właśnie nie bardzo przepadam za zieloną. Lubię tylko taką prawdziwą od znajomego, który przywozi z Japonii
A myślałam, ze saga t może taka bardziej na normalną herbatę zrobiona, tylko z nazwy zielona
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co to za kłótnie na wątku?
![]() ![]() Oczywiscie uważam, ze kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie i uszanujmy to. Jesli moge to i ja sie wtrące do "sprawy" Miramejka. ![]() Juz kiedys podpytywałam Cie kiedy Twoj Kubcio bedzie jadł stale pokarmy bo tak wydawało mi sie dosc dlugo, 6-miesiecy na samym cycusiu. A jeszcze jak pisałas, ze mały słabo przybiera to kilka razy dało mi to do myslenia. Ale wiadomo, nie chce sie wtracac i kogos pouczac. Jestes bardzo dobrą mamą i za każdym razem da sie odczuc, ze chcesz dla swojego dziecka jak najlepiej. Dlatego sie nie obwiniaj, Kubus jak tylko zacznie dostawac zupki, kaszki to bedzie z niego klocuszek. Ja np. uważam, ze jak najbardziej mozna wprowadzic kleik i kaszki. Wiem, ze bardzo ładnie dziecko po nich przybiera na wadze. Cytat:
U nas tez był dzien marudka. Ale to przez ząbek, wyłazi coraz bardziej, juz jest widoczny. Mały w ciagu dnia budzi sie, płacze teraz tez dlugo usypiał. Jedziemy od kilku dni na żelu i Viburcolu na noc. Cytat:
Kazdy robi co uwaza za słuszne Cytat:
I ile spadło? ![]() Ja jutro zaczynam 4 dzien. I tak sobie udumałam, ze nie bede robiła przerwy bo jeszcze przez rozne rarytasy nadrobie kg ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Byłam dzisiaj na małych zakupach. Wstapiłam do lumpka Kupiłam sobie 2 pary spodni dresowych, takie do chodzenia po domu (lubie wygode) Kubie wziełam 3 pluszowe maskotki (takiego niebieskiego ufoludka, dzdzownice, i mr froga ). Były jeszcze z metkami, za kazda z nich dałam 2,5 zł. Uprałam porzadnie, juz sie wysuszyły i Kuba sie bawił. Kupiłam tez 3 pary spodni, 2 dzinsowe i 1 takie sportowe oraz 2 bluzeczki. Widziałam tez super kombinezon taki ocieplany ale był o 6-9 msc i bałam sie, ze moze byc za mały. Kubus dzisiaj na obiad dostał danie z Babydream - ziemniaki z marchewka i wołowina, duzy słoik. Pierwszy raz kupiłam jedzonko Rossmanowskie, wczesniej jadł tylko kaszke z biszkoptami (bardzo ja lubi). Zjadł cały duzy słoik, wiec mu smakowało. ![]() Musze dzisiaj znow pochwalić Kubka. ![]() Raczkowanie idzie mu coraz lepiej, żebyscie widziały jakie akrobacie odstawia na dywanie. zrobiłam kilka zdjec ale jeszcze nie wgrałam. Jestem z niego taka dumna
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Moja kruszynka śpi sobie smacznie, małż jeszcze nie wrócił z trasy, reszta rodzinki ogląda mecz a ja na wizaż ![]() Przeczytałam wszystko co tam pisałyście, cytowałam ale lapcio mi sie zresetował i Dziękuję Wam za miłe słowa odnośnie mojej Majeczki ![]() Grzyweczki jej nie podcinam, jej tak śmiesznie rośnie. Dziś było nawet spokojnie, mogłam w spokoju ogarnąć dom, zrobić pranie. Powiedzcie mi czy mi się wydaje czy moja mała je za mało Rano o 7 je cyca później o 10 dostaje kaszkę. Zje jej tak z 70ml (robię ją na gęsto ona wszystko je łużeczką, butelka jest nadal bleee) o 12.30-13tej je obiadek cały słoiczek, ale zawsze zostawi prę łyżeczek w między czasie je cyca tak o 16-16.30 dostaje kisielek i do rana cyc.Od soboty wprowadzam jej deserki, a od następnego tyg mam jej już dawać obiadki te z mięskiem ![]() Kurczę jak to fajnie mieć wolny czas i posiedzieć przy kompie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-01-28 o 21:12 |
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas chwile temu byl placz, ale smoczus uratowal sprawe. Ja mimo dnia oszukanczego nic nie przybralam.Stoje w miejscu. Nie jem slodkiego,bialego pieczywa,ziemniakow,nie slodze itp Dzis jadlam łososia w pieprzu cytrynowym i swoja salatke- ogórki w zalewie octowej sniadanie-pomidory z ciemnym chlebkiem ,owocki na przekaske i kolacje juz pisalam Maz na spacerach zgubil 4kg, a je normalnie .Wszelkie moje dobrodziejstwa pizze,shoarmy,sosy,makaro ny,zapieknaki,biale pieczywo,slodzi i sam wysilek tyle mu dał. Czekam az wroci bo nie mam ani kropi wody w domu, a suszy mnie okropnie Nie mam tez innych rzeczy.Smarowanka, malej mleka,chemii itp
||
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
a ja też dodam 3 grosze od siebie
![]() gdyby nie to że wracam do pracy to karmiłabym małego tylko piersią do 6 m-ca życia poza tym to wcale nie jest dużo bo np. dzieci-alergicy wg. pediatrów powinny być karmione samym cycem do 9 m-ca a nawet do roku "Najlepiej, aby dziecko alergiczne było karmione piersią do 9., a nawet do 12. miesiąca życia." źródło "Dziecko z alergią powinno jak najdłużej być karmione piersią. Często te dzieci same nie interesują się stałymi produktami nawet do 8 – 9 miesiąca." źródło dzięki Wam za info odnośnie regulacji kup ![]() moja tłumaczyła to w ten sposób, że może po antybiotyku flora jelitowa uległa zagładzie i dlatego dale te bakterie (oczywiście nie nie użyła dosłownie tych słów )a moje dziecko jęczy od godziny w pokoju i zasnąć nie może
|
|
#498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mysle, ze sie tak emocjonujemy, bo nam zalezy zalezy nam, aby kazdy nasz dzisius byl zdrowy i aby kazda mama czula sie dobrze Uuuuu Buuuu Ja tez chcialabym ![]() Cytat:
Przy okazji mozna poogladac puszeczki, filizaneczki i nawdychac sie cudnych aromatow Cytat:
)Ja juz jestem po jednej turze. Pozniej mialam za dluga przerwe ![]() Teraz wiec jest druga tura dzien 4, tak jak ty ![]() chyba tez nie bede robic przerw, w tej odreagowywalam rozne rzeczy i jakos nie moglam sobie zgrac jedzenia na nockach. Gratuluje sukcesow Kubusiowych ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Zapomnialam dodac, ze u mojego Marudka to na pewno nie zeby
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-28 o 21:17 |
|||
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziesz dalej ciągnąć tą dietę czy juz koniec? Ja, jezeli schudne 2-3 kg to bede na niej az zobacze na wadze upragnione 60 kg Brakuje mi najbardzie chleba i ziemniakow ![]() Dodałam 4 fotki Kuby do albumu. W wolnej chwili zapraszam do obejrzenia
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolana odstaja na maksa, a bo to na lozkku z mala, a potem podlogi jak spi i kolanka wyciagniete Dostalam dzis w spadku od siostry jeansy,Wchodze w nie jak w maselko i tez jestem z siebie dumna bo nigdy sie nie zdarzylo bysmy mogly pozyczyc sobie spodnieMy z baby dreamu mialysmy brzoskwinie z sucharkami i kaszke manna i tez jej podeszlo.Cena dosc korzystna.Ciekawe jak z jakoscia ![]() Tez jestem dumna z niego.Z dnia na dzien robi duze postepy ![]() Cytat:
ja wiem ze na sztucznym 4-5porcji po 180, ale moje dziecko nawet tyle nie je, no i owoc i obiad obowizkowo do tego i duuuzo picia A jak robisz kisiel malej?to nasze dzieciaki juz moga kisiel? dla mnie osobiscie kisiel to takie nic, bez skladnikow odzywczych.Sama go pozeram jak chce sie zamulic i oszukac glod, ale moge byc w wielkim bledzie.Naklikaj jak go robisz?
||
|
|
|
#501 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecko tez dzis takie marudne, ze koniec
nie mam juz silyteraz tez nie moze zasnac tylko jeczy - wypluwa smoka i wklada piesci i trze o dziasla - chyba mu dokuczaja wydaje mi sie, ze cos sie dzieje u gory ale nie jestem pewna - moze juz sama sobie mawiam te zeby Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawa dla Kubcia ![]() ![]() klask i: jestem w szoku Ci powiemMarcel to nawet sie na rekach jeszcze nie podnosi jak lezy na brzuchu - a co dopiero takie rzeczy ![]() Eryk zaczal raczkowac jak mial 10 miesiecy no wybitne to Twoje dziecko
|
|
|
#502 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Zakupy się udały, Kubuś je jak na prawdziwego mężczyznę przystało, a do tego jeszcze akrobata z niego i chodzić chce. Suuper ![]() Ja też bym się przejechała do lumpka. Kupiłabym o wiele więcej rzeczy niż na allegro. Moze jakoś w następny week małża wyciągnę, a Mam z dziećmi posiedzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dwa dni z rzędu Małża po zakupy wysyłałam, także co nieco w lodówce jest ![]() Daj znać jak zakupy słoiczkowe ślubnemu wyszły ![]() Cytat:
![]() Bardzo prawdopodobne. Zresztą do antybiotyku wskazane jest łykanie osłonowo tych wszystkich kwasów mlekowych itp. żeby kupki się unormowały
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Mnie lekarka ustalała dietę bo mała stanowczo za mało przybierała na wadze właśnie sie obudziła zaraz dokończę
![]() Doradzała co podwać i w jakiej kolejnści. Kisielek jest właśnie po to żeby rozpychać takim iejadkom jak moj żołądeczek. I jest to pewna forma deserku, a mała wcina go z wielkim apetytem ![]() Kisielek robię z mąki ziemniaczanej (szklanka wody, połowę gotuję w garnuszku do reszty kładę łyżkę mąki wlewam do reszty jak sie zagotuje) dodaję sok ( różne smaki) lub dodaje ugotowane sarte jabłuszka i już
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-01-28 o 21:53 |
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam do antybiotyku zapisal dicoflor Oprocz tego na antybiotyku kupy miala inne niz zwykle. aktualnie nie, ale nie powiedzialam jeszcze w kwesti ONZ ostatniego slowa.Wroce do niej napewno za jakis czas bo nie koncze diety w tym ani w przyszlym miesiacu
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie wiem co?Skoro od jakiegoś miesiąca dostaje kaszke, a je prawie tylko bananową, bo inna mu nie smakuje, ostatnio do zupki dodałam pietruszki, więc może to to?
Nie wiem Nie ma jakiś ekstra krostek, tylko jak trze oczka to jest ich więcej, ale wiadomo, że jeszcze w połączeniu ze śliną 'efekt' jest większy. Ano chyba Spróbowałby nie![]() Cytat:
Powiedziała, żeby spróbować podać kaszke bez dodatków, albo dodać swoje starte jabłuszko czy inny owoc, bo czasem jest tak, że ten aromat uczula, a świeży owoc już nie.Zobaczymy.Też się cieszę ![]() Cytat:
Ale super Bartek na razie tak pociesznie podciąga tyłek do góry i próbuje się odbijać nogami, ale najczęściej w tym momencie ląduje na pleckach. Tz gotuje mi jaja na twardo, więc idę pokroić jakieś pomidorki. No i pod prysznic. Z tztem
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
bo krotko po planowaniu zaszlam w ciaze, a potem grupa sie rozwiazala a zajecia byly ulice ode mnie
Unholy mysle ze nawet taniej bys sie oblowila niz na alle Ide make up choc zmyc i sciagne w koncu filcowy szary sweterek ktory namietnie mnie gryzie i pozera.Ładny ci on-taki klasyczny, ale niekomfortowy.
|
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ach ja ja Wam zazdroszczę ![]() Cytat:
mój je zdecydowanie mniej
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero po 7mc mozna podawac.Sprawdzalam moja wiedze z linkiem od morskiej chyba ze to jabluszko bys uprażyla w piekarniku lub poddala obrobce termicznej bedzie sie dzialo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

napiszę jeszcze o swoich przemyśleniach odnośnie kleiku - bo uważam, że inaczej jest z wprowadzaniem go do diety dzieci butelkowych niż piersiowych. Jeśli nie chcemy wprowadzac mleka modyfikowanego, to można go zrobić na wodzie lub na własnym mleku. Jeśli mamy zamiar podać go jako pierwszą nowość - to czy taki kleik na wodzie jest smaczny? Może. Ale nie wydaje mi się. Pewnie na własnym mleku byłby lepszy, ale po co się wikłać w odciąganie? Uważam, ze taka marchewka czy inne warzywa zostaną bardziej polubione niż kleik z wodą, a w momencie, gdy zostaną zaakceptowane, można do nich ów kleik przemycać. Dlatego jestem za taką kolejnością

i jak 3 lekarzy mialo odmienne zdanie na ten temat

Przeciez tylko dyskutujemy

mąż chyba zadowolony
, juz kiedys pisalam, jak z nim wygladaja zakupy. Jak idzie sam to jeszcze gorzej 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby kupki się unormowały