|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Widzę, że poprzednia nocka była ciężka dla wielu. Ja też mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza dla mnie. Przymajmniej Sandra już spi. Wczoraj o tej porze miała problemy z zaśnięciem
#962 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Byłam przed chwilą u gina na USG i wszystko w porządku, ale dziwnie, bo riobione od środka,a nie przez brzuch
![]() malina- super,że Tomuś ma juz zdrowiutkie serduszko. Cytat:
![]() jutro kupie to essentiale to też będę dawać ![]() a te witaminy dla karmiących sa dobre, ja po porodzie, w czasie ciązy i przed morfologie miałam słabą, a teraz mam wszystko w normie!! jak nigdy!! a możesz zabrać wodę w termosie i zrobic glukozę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no to pieknie!!i w sumie pewnie dlatego tez taki silny ten Skarbek przystojny ![]() to oznacza,że mamy dobry pokarm, skoro te nasze pociechy rosna jak na drożdżach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() fajnie, że kupujecie dom!! alez zazdroszczę ![]() ![]() lecę się wyprysznicować póki głodomor jeszcze śpi Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-01-28 o 20:24 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a i jeszcze pytanko; CZy wasze mauszki też tak nie lubią skarpetek i sobie ściągają z nóżek??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropciu, widzę, że Adrian ma upodobanie do kremów. Kiedyś przecież wysmarował też Tomka, prawda? ![]()
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Guciu ogolnie do kosmetykow. wylewa mi szampony, wysmarowywuje kremy, wydlubuje pomadki...
a jeszcze siedzial w kacie z 15 minut bo nie chcial przeprosic za to ze wylaczyl tz komputer jak rozmawial ze swoja mama przez skypa..
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#967 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję za przyjęcie do Waszego grona
![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie wagi to moja Zosia (13 tyg.) w zeszłym tygodniu nic nie przytyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi sie z kolei nawet teraz chce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() widzę teraz jak mąż wraca, to dosłownie chwilka i juz trzeba malutkiego kąpać i kłaść spać... ;-( Acha, ja w razie czego mam Esputicon. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co neich pies też ma coś z życia ![]() Spokojnej nocki! Brombi widać sie zakopala w porządkach i szkoda ze Madzia się nie odzywa.. Moje slonko śpi, ciekawe o ktorej dzis bedziemy jeść. A w ogole to dzis pomagal mi pic naleśniki ![]()
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() ![]() ![]() Co do wieku to ja będę mieć w marcu 25 ![]() ![]() Asiu super że jesteś w domu i trzymamy kciuki za wizytę u neurologa ![]() Domi ja używam serii seboradin i radical co o tym powiesz. Seboradin taka pomarańczowa so zniszczonych. O tej Joannie też czytałam. To jest taka kuracja do włosów?? I mam zamiar kupić naftę kosmetyczną też polecaną w KWC na wizażu. Ola u mnie też mniej więcej tyle trwa mycie głowy z tym że ja sobie odpuszczam maski z braku czasu ale za to mam spray, mgiełkę i taki lioton do smarowania bez spłukiwania i smaruje tym wszystkim na raz ![]() Właśnie dziewczyny jak Wasze włosy?? Wypadają a może wypadały??? Bo ja niestety miałam taki czarny okres kiedy mi troche wypadały, ale teraz póki co jest spokój. Jutro Was porządniej przelece to więcej napiszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Elalank no nie mam termosa... więc próbowałam coś tej wody przez noc podać ale mały niezbyt chciał, dam mu nad ranem ejszcze z essentialem.
Te normy to: do 1,1 mg/dl (do 19 µmol/l) Noworodki 1 dzień: do 4 mg/dl (do 68 µmol/l) Noworodki 3 dni: do 10 mg/dl (do 17 µmol/l) Noworodki 1 miesiąc: do 1 mg/dl (do 17,1 µmol/l) No i ja mam podane widać to co w nawiasach a Wy w mg. Essentiale jak rozpuszczam we wrzątku dodaje glukozy troche więcej niż normalnie(niezbyt to dobre bez niej) i sobie dolewam odpowiednio zimnej. Dziewczyny mój mały czasem ma takie dni, że przy tej wodzie mi się zakrztusi:\za łapczywie pije czy nie chce pić i tak robi? Butelke ma dobrą, bo potarfi normalnie z niej wypić bez takich, zresztą to nie ta z tych- leci ciurkiem samo. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Witam z samego ranka
![]() zebra666 My mamy pod materacem specjalnie kupiony klin, który daje nachylenie o jakieś 30'. Miał służyć za poduszkę ale lepiej się sprawdza pod materacem, ale wystarczą książki podłożone pod nogi łóżeczka. Niestety nie pamiętam co dobrego takie nachylenie daje ![]() Maria2008 U na się sprawdził Żółw lampka nocna ma on 3 łagodne melodyjki i światełka. Dzieki niemu Zosia nauczyła się leżeć na brzuszku ![]() katekatee Mi przez 2,5 m-ca od porodu wszystkie włosy twardo siedziały na głowie ale teraz to jest poprostu masakra są poprostu wszędzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Katee seria Seboradin jest ponic bardzo dobr, choc nigdy nie uzywalam ![]() ![]() A moje włosy sa takie jak byly w ciazy, nie wypadaja narazie tfu tfu... Zatoka chodzi o tego zółwia "Magiczne konstelacje"? podoba mi sie bardzo i sie nad nim zastanawiam, tylko jak Malutka pojdzie do swojego pokoju ![]() http://www.allegro.pl/item889675906_...e_wys_24h.html |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski a co tutaj dzis tak cicho?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam piątkowo.
Niedawno wróciliśmy ze szczepienia. huh udało się bez większych perypetii ale stresa miałam nieziemskiego. Nastepne szczepienie 15.03 A propos marca Kropko ty też z marca? Mnie 15 stuknie 27 lat ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nila nawet lubi skarpetki, a może w ogóle nie wie, że je ma. W każdym bądź razie nie protestuje. Za to nie cierpi czapek! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Kate mi wlosy wlasnie ostatnio zaczeły wylazic garsciami a biore witaminy,wszedzie te moje kudły leza
![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze w swoje urodzny bedziesz Nilke szczepic ![]() my idziemy 1go lutego na 2gie szczepienie a ja tez mam ortopede tego dnia wiec nam sie lekarzowy luty szykuje (moj boze jak mi po polskiemu zdanie wyszlo ![]() z kolei 5go mam dentyste ![]() wlosy mi nie wypadaja. w ciazy tez mi nie wypadaly ![]()
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiejsza nocka lepsza niż poprzednia. Wstawałam tylko raz o 4, ale za to musiałam Sandrę uspokajać i usypiać blisko pół godziny na rękach, potem nakarmiłam o 6, 8.30, a teraz mała "czyta" książeczkę Babydream w leżaczku i może niedługo utnie sobie poranną drzemkę, to wyskoczę pod prysznic ![]()
#979 |
Zadomowienie
|
Mało dzis piszecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na dodatek przyplątała się nam ciemieniucha i ja jak zwykle z pytaniem czy macie może na nią jakiś super sposób?tak jak na potówki które szybciutko zeszły dzięki wizażowym ciotkom ![]() A jeszcze mam pytanie czy któraś zwas ma może zabawkę z chicco muzyczny ogródek? ![]() ![]()
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
jestesmy juz w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
TO ŚWIETNA WIADOMOŚĆ!!!Mam nadzieje ze z Grzesiaczkiem juz wszystko dobrze i juz zdrowiutki jest
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
domi7ks fajny ten żółw magiczne konstelacje, my ogladaliśmy coś podobnego ale można bylo skierować obrazki na jedną ścianę albo sufit. Ściana u nas się do tego nie nadaje a sufit jest za daleko
![]() ![]() martaN23 my walczylismy z ciemieniuchą i przed każdą kapielą smarowalismy główkę oliwką i czesalismy a potem mylismy szamponem ale u nas strasznie długo sie ona utrzymywała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Madzia, witajcie
![]() ![]() Mi też wlosy nie wypadają, ale czytałam że jeśli to sie dzieje to pod wplywem hormonów 2-3 m-c po porodzie. Wsadzilam Stasia do nowego bujaczka, a o on w nim zasnął ![]() Ja dziś mam przegląd u gina i się boję bardziej niż przed pierwszą wizytą czy bedzie bolało...... ![]() Zmykam sprzątać dalej, mały chyba na balkon wyjedzie. Wiem że ze szczepionkami kazdy musi sam zadecydować, ale jest starsznie trudno bo kazdy co innego mowi. Nam powiedzieli że pneumo mogą być groźne, natomiast rota mniej i jesli sie tylko przy jakichkolwiek infekcjach pilnuje żeby się dzidziuś nie odwodnil, nie powinno być problemu. Jakbyscie miały jeszcze jakieś informacje to ja bardzo proszę ![]()
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Obiad zrobiony
![]() W domu posprzatane ![]() Synus juz nie spi po drzemce ![]() Siostra zaraz bedzie szykowac swoja mala ![]() Tak wiec szykujemy sie na spacer ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Rozeznanie
|
Hej!
My tez byliśmy dzis na szczepieniu. moja dzielna córa troszke popłakała ale myślałam, że będzie gorzej. Następne 12.03. Teraz sobie leży w łóżeczku i relaksuje się karuzelką Rainforest ![]() Madziu dobrze, że jesteście juz z Grzesiem w domku ![]() Jak tak patrze na wasze posty to jakoś się tak staro czuję ![]() ![]() ![]() i jakos tak mi dzisiaj sie nic nie chce. Chyba pouzupełniam troszkę tych mądrych książek które dostaliśmy w prezencie. Przez ciąże prowadziłam "Pamiętnik matki oczekującej dziecka" i myślałam, że juz misje zakończyłam a tu sprezentowali nam "Pierwszy rok życia dziecka" i "Pamiętnik córki". Co prawda nie ma już tam tyle pisania, bardziej wkleja się zdjęcia itp ale zawsze. Nic narzekać nie mogę, przynajmniej Lena będzie mieć pamiątkę. A i jeszcze wam powiem, że naszło mnie na naukę wierszyków i rymowanek dla dzieci. Stwierdziłąm, że niczego nie znam a do małej trza mówic i fajnie by było jak będę mówić coś z sensem więc poszukam potem troche rymowanek i będę wkuwać ![]() Lecę poszperać troszkę w allegro..... Acha co do Aphtinu to można stosować u małych dzieci (tudzież niemowląt), a ulotka która mówi o stosowaniu od 11 roku życia wiąże się z wprowadzaniem unijnych przepisów pod kątem rejestracji leku. Można stosować 3 razy dziennie a najlepiej dodać do butelki jeszcze 5 kropli wit C. Ja od jutra też zacznę, zobaczymy a nóż pomoże... Miłego dnia! ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() |
#986 | ||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja espumissan daje juz drugi miesiac i nie narzekam. wydaje mi sie ze pomaga. ![]() Madzia dobrze że juz w domku ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
powiedzcie czy wy dajecie swoim maluszkom już do łóżeczka podusie?
moja ma 2 miesiące i nie wiem czy to jeszcze nie za wczesnie?
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Ja daje ale dlatego ze mam monitor oddechu. Kuba spał bez poduszki chyba do 6 miesiaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Magda, witajcie w domu
![]() Cytat:
![]() A dziś moje dziecko zainteresowało się niezwykle... ścierką do naczyń ![]() ![]()
![]() |
#990 | ||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() wczoraj Olka mnie zaskoczyła, po kąpieli, najedzona zasnęla o 20 i spała do 5 rano ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co to ten Esputicon? Cytat:
![]() mi nie wypadają, ale słyszałam ze ok 4 miesiąca po porodzie zaczynaja wypadać ![]() Cytat:
![]() byłam w aptece i farmaceuta mi odradził ten essentiale ![]() ![]() witajcie ![]() ale tak zapobiegawczo?? ile razy dziennie i ile kropel? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.