|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Ishka
. A mi dzisiaj przyszla wkońcu paczuszka z witaminkami castagnusem i olejkiem z wiesiołka...i hmm u mnie pisze na tym wiesiołku ze maja jednak 500mg tego oleju a na necie wyczytałam ze maja tylko 350mg ale to dobrze bo taniej w sumie wyszlo niz oeparol. No i co najwazniejsze dzis 9dc i moj Mąż przyjeżdza juz w piatek.. ale nie bede nic liczyła tylko poprostu sie cieszyła ze wkońcu jest przy mnie ciesze sie podwójnie bo 14 lutego wyjezdzamy na mały urlopik w góry ciesze sie jak małe dziecko juz nie umiem sie doczekac Pozdrawiam wszystkie dziewczynki gorąco w ten mroźny dzionek całusy ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Aha miałam jeszcze zapytać dziewczyny wiecie moze jak sie wstawia te opisy pod waszymi postami? wiecie o cio mi chodzi? eh chyba nie potrafie tego wytlumaczyc dobrze heh[/QUOTE]Dopiero teraz się doczytałam że trafiliście na swój "dobry" czas ![]() Prz ygotować broń
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-01-28 o 16:35 |
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Weronia zazdroszczę urlopiku, strasznie, strasznie! A ja robię cały czas prackę domową.
Lindsley, a ty co teraz porabiasz? Jakiś dobry obiadek? |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, wkurzyłam się - moich wyników z poniedziałku nie ma nadal - juz poszlam tam dzis z rozróbą i kazałam szukać. Okazało się, że z tej NFZ-towej przychodni wysyłają próbki do krakowa no i gdzies sie zgubiła i dopiero dziś się znalazła. No załamać się można
Tak to jest jak człowiek chce zaoszczedzić, a teraz i tak będę musiała pewnie powtórzyć, bo czy po 4 dniach ta próbka wogóle jest coś warta? A na domiar wszystkiego sie rozłożyłam z jakimś grypskiem i ze staranek już nici ![]() Tak chciałam się pożalić...lepiej mi ![]() Apropos śniegu - u nas na razie spokój i cieplej sie zrobiło, jak to kumpel z pracy mawia 'śpik nie zamarza' :P |
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, Danika to straszny kwas:/ Beznadziejny jest ten NFZ...
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczek - najgorsze jest to, że jakbym tam nie poszła i nie opierniczyła baby to nikt nawet by nie sprawdził co się z tą próbką stało. Dopiero jak powiedziałam jej, że muszę to mieć na poniedziałek bo ide do lekarza to się zainteresowała :/
|
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadku dziś nie robię... Właśnie pochłaniam bułkę z serem
a za chwilę jogurcika
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Moze uda mi sie nadrobic do konca.....
![]() Tity,Ollliwko za egzaminyKretencja o bosh najpierw babcia, teraz dziadek wspolczuje za zakupyScio co za palant z tego gina ![]() Olliwko jak sie piesek blaka w taka pogode, to sie dzwoni do schroniska, przyjezdzaja, zabieraja i przynajmniej nie zamarznie Mpik chyba chcialas pogratulowac Abz i sciagnac ja na wrzes.-pazdz. Abz super ze juz zobaczysz swoje ziarenko ![]() Awenturyn a powiem Agness milusich staranek Starlett bo nie dosc,ze boli rana, to jeszcze masakryczny bol obkurczajacej sie macicy....MASAKRA Weruczku dla TZ za obrone.No i znalazlasmnie (wiesz gdzie Magialena hejjjj Kretencja na pewno ktos robil zdjecia ![]() Lindsley zatluklabym takiego chlopa ![]() ![]() a tego sprzatania to bym palcem nie ruszyla - niech tz sprzata, tobie nie wolnoTity bardzo madrze napisane o tym piwku.Mam taki sam poglad na ten temat Elcia jak juz jest oczyszczanko to porod lada chwila ![]() Lolota czasami test wychodzi neg. pomimo ciazy.Jedz do labka zrobic bete Ishka milego dzialania ![]() Malga buziakuje was goraco Lenka mnie tez zasypalo i sypie caly czas Nadrobilam Teraz ide polezakowac z mala, a pozniej bede Wam wszystko opowiadac.... |
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym zatłukła to mnie by zamknęli W grudziądzu można być z dzieckiem ale nie chciałabym, żeby swoje życie za kratkami zaczynał... Jedyny plus że może Pomidorka by mnie odwiedziła...
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Kretencjo wyczytałam na wiz, ze brałaś kiedyś Logest, czy to prawda, że się trzeba dodatkowo zabezpieczać podczas 7-dniowej przerwy
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, pierwsze słyszę. To normalne tabletki, takie jak każde inne, zabezpieczenie podczas przerwy jest zachowane.
|
#852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przepis na gofry całkiem podobny tylko na mleku a nie na wodzie ![]() Cytat:
Cytat:
sorry, ale rozbawiło mnie Twoje poważne podejście do tematu. Dogadacie się ![]() Niedawno skończyłam sprzątac w kuchni, bo robiłam 2 placki, bo tata ma jutro urodziny. Kurcze dosyć długo mi zeszło, no ale 2 biszkopty, jakieś kremy, galaretki, chyba z 4 razy musiałam myć miskę od miksera, bo ciągle była potrzebna. No, ale juz po robocie, zobaczymy jutro na ile to wszystko będzie jadalne
|
|
#853 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A za tą kaskę, którą co miesiąc bulimy, odwiedzilibyśmy prywatnie nawet kilku.Cytat:
. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia! Cytat:
. A u Was tak zawsze? Myśłałaś o tym? Czy może to tak tylko teraz bo - remont, Twoje hormony, stresy itd. Cytat:
Mój TŻet też dostał dziś zadanie: raz na tydzień pozmywać i spakować i wynieść śmieci i oczywiście ciągle w kuchni bajzel. Ale mu nie odpuszczę, ma sprzątnąć, choćby nawet o 12.Cytat:
![]() No i się uparłam i pojechałam jednak na basen (sama). Dodam, że do basenu mam trochę ponad 30km w jedną stronę (tzn. u nas też jest, ale taki, że szkoda gadać... ). Przyznam jednak, że chwilami jechałam z duszą na ramieniu. Ślisko, widoczność kiepska, a momentami droga zasypana (czy raczej zawiana) śniegiem do tego stopnia, że nie widać ani jej środka ani boków/końca Przed basenem byłam w dwóch drogeriach i Rossmanie. I kupiłam 6 kosmetyków do włosów , perfumę, antyperspirant, 2 dwupaki - peeling i maseczka/głębokie oczyszczanie i lakier do pazurków w pożądanym przeze mnie kolorze srebrno-kawowym.Doszły też dziś leki i od dziś bierzemy z TŻetem jeszcze dodatkowo wiesiołka, a ja od jutra castagnus. Sobie zamówiłam jeszcze vitapil. I tyle u mnie. Dobrej nocki!
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Virginia, to będzie dziś u ciebie spa
hehe, ja w końcu muszę zrealizować mój prezencik pod choinkę: chyba pójdę na masaż i na mikro na twarz... Ale jeszcze nie wiem...A przed chwilą byłam z tŻtem na "wszystko co kocham" W sumie zaskoczył nas ten film, ale bardzo na plus I dużo ładnych chłopców na dodatek:P---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- tak aldii, mnie slepakowi w końcu się udało JAk się czujesz ty i LU? Widzę same pozytywne wpiski, więc pewnie superowo Czekamy na szczegóły![]()
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat dla Taty Cytat:
Fajne zakupki
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny.
Jestem smutna dziś, przepłakałam cały wieczór. Bo wydaje mi się, że jeśli w ogóle miewam jakąś owulację, to mogą być te dni (dziś 13dc). Ostatnio z mężem kochaliśmy się w poniedziałek Wtorek, środa nic, więc wczoraj postanowiłam coś zadziałać. Kategorycznie odmówił. Rozumiem, że jest w słabym nastroju po śmierci dziadka (szczerze mówiąc w szokująco złym), ale... No nie wiem, chciałabym, żeby dla niego było to tak samo ważne. Gdyby to był 3 czy 4 cykl, to bym nie dziwowała i odpuściła. Ale to już chyba dziesiąty, dlatego panicznie boję się stracić szansę... Jest mi bardzo przykro, że jemu tak mało zależy. Tzn. zależy niby, ale na zasadzie, jak się uda to będzie. W ogóle nie robi na nim wrażenia, że już się staramy 9 miesięcy. Jeden miesiąc w tę czy w tę... ![]() No i pokłóciliśmy się i ja się strasznie zryczałam. Nie pierwszy raz wczoraj, bo na pogrzebie też płakałam. I wyglądam w tej chwili po prostu koszmarnie - oczy mam napuchnięte jak balony z wodą ![]() Źle mi...
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana głowa do góry, ciesz się, że masz wrażliwego męża..Widocznie nie mógł się pozbierać po pogrzebie dziadka. Dziś piątek, jutro do pracy nie trzeba wstawać więc zaszalejcie sobie a męzowi napewno ochoda przyjdzie... NIe miej mu za złe- jemu napewno bardzo zależy na dzidzi, ale widocznie nie czuł się za dobrze na przytulanko
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja nie masz innego wyjścia jak spróbować zaakceptować zachowanie męża , choć to trudne dla Ciebie wszystko to dla Niego zapewne też, nie okazuje pewnie tego tak jak Ty , ale z pewnością jest mu też ciężko. Przeczekaj i wszystko wróci do normy.. każdy ma gorsze momenty. A poza tym pisałaś ,że dużo pracuje.. więc nie dziwię się ,że tak jest. Doczekacie się potomka , ja w to wierzę ,że wszystko jest możliwe
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki,dziewczyny
Jak najbardziej staram się go zrozumieć, sama też przeżyłam śmierć dziadka, bo był dla mnie jak własny. Ale dla mnie jedno nie wyklucza drugiego... Może jestem zdesperowana? ![]() No, akurat jutro niestety też musimy wstać, a dziś wieczorem będzie sporo roboty, bo... jutro PRZEPROWADZKA! ![]() Ale już mi się trochę humor poprawił, bo upatrzyliśmy sobie z mężem kota na stronie Kocia Mama jednak - mąż mówi, że to przeznaczenie, bo kotek ma na imię Krecio No i zadzwoniłam do pani, która udziela mu tymczasowego domu, i dowiedziałam się, że można po kota przyjechać w poniedziałek wieczorem, nawet nie jest tak strasznie daleko - 15 minut tramwajem. Więc możliwe, że w poniedziałek wieczorem będziemy już mieć kotka
|
#861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na razie mąż jest nie ugięty... 2 lata temu uśpiłam moją 16letnia sunię i jakoś mi pusto w domku... ale może jak dzidzi już sie pojawi, mężuś kupi mi piesia.. Bo twierdzi, że najpierw dzidzia potem piesio... wiec zobacze..
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja a Krecio ile ma lat/miesięcy? znasz jego historię ? bo skoro jest w tymczasowym to coś tam musiał przeżyć.
Cieszę się razem z Tobą jakoś no a w nowym mieszkaniu może staranka będą owocne zaraz na "wejściu"
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, jest to fundacja, która zajmuje się wszelkimi porzuconymi kotkami, znalezionymi na działkach, w piwnicach itp. Nie wiem dokładnie skąd się wziął, ale pewnie początki jego historii są takie właśnie. Jeszcze jako malutki kociak trafił do adopcji, skąd niestety właściciele szybko go oddali, bo okazało się, że ich dziecko jest uczulone.
Obecnie ma ok.9 miesięcy, jest oczywiście odrobaczony, a także już wykastrowany, korzysta z kuwetki
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja chyba trochę cie rozumiem z tym, ze mężowi jakby mniej zależy. Co prawda u was sytuacja jest inna, bo staracie się dłużej, ale ja też odnosiłam wrażenie, ze momentami tylko mi zależy zeby sie udało. Może dziś go dopadniesz??
W końcu 1 dzień różnicy to nadal duża szansa Przeprowadzka powiadasz, faktycznie jutro 30-ty. Kretencja i Krecio - fajny byłby duet
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko duet
Moja ksywka wzięła się stąd, że jak poznałam mojego męża, miał ksywkę Krtek lub Krecik. Wśród przyjaciół funkcjonuję jako Kretowa , tutaj jestem Kretencją. Więc ten kotek pasuje do nas jak ulał
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to super
napewno bardzo go pokochasz zresztą już chyba zaczynasz najlepiej wg mnie wziąć kota /psa takiego po przejściach.. A jakiego jest koloru?pokażesz nam jego fotke ?
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę, jak już będzie z nami. Na razie mogę powiedzieć, że jest głównie biały, Ale ma szarobrązową "czapeczkę" (od policzków w górę), takiego samego koloru duże plamy na bokach i szarobrązowy ogon. Oczka żółtozielone, białe wąsy
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej!
Kretencja, hmm,może to dobrze, że twój tż tak strasznie nie przejmuje się, że przez 9 cykli nic się nie dzieje. ty jesteś już tym wszystkim zirytowana i przez to smutna, jakby jeszcze on był przybity, to może byłoby wam ciężej? moze chce pokazać, że traktuje kochanie jak wasz wspólny czas, spedzony razem, a nie obowiązek. Wiem, że ci ciężko. I że bardzo chciałabyś już mieć małego bobaska, ale może czasami jest taka atmosfera u was, że mąż czuje się tobie potrzebny tylko do tego, by mieć malucha, a nie dla samego siebie. Do tego doszła śmierć dziadka. Różnie ludzie przeżywają takie emocje. Chodzi mi chyba o to, że to nie jest tak, że on cię nie chcę czy że cię odtrąca. Nie wiem, czy coś mądrego napisałam, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji.:/ Dobrze, że ci się już humorek poprawił w związku z kotkiem Wrzuć jakąś fotkę![]() A ja czekam na telefony/ maile pospotkaniowe. Dziś o 1600 też mam spokanie... Tż trochę zły, bo tam w pracy coś się nie dogadali z jednym zleceniem... A jak coś jest nei tak, to oczywiscie wszyscy zwalaja wine na tzta i potem zleceniodawca nie bedzie chcial go brac:/:/ Muszę na jutro do szkoły odrobić pracę diomową. Jutro szkoła, a potem jedziemy do szwagra na urodzinhy na nocowanie. W sumie spoko, ale jutro moja siostra jedzie też powiedzieć dziadkom, że jest w ciąży. Szkoda, że nie zobaczę ich min:/ |
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja przytulam mocno
![]() I bardzo się cieszę z Waszej przeprowadzki (może w pierwszą noc na swoim zaszalejecie?) i kotka oczywiście... A jego imię to musi być przeznaczenie ![]() A u nas jakby lepiej...
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, cieszę się, że u Ciebie lepiej
Trochę się martwię, że nowy kotek może stać się przyczyną toksoplazmozy, a to przy staraniu się o dziecko jest przecież bardzo niebezpieczne. Ale z tego co czytam, od kota raczej trudno jest się zarazić A jak tylko zajdę w ciążę, mąż będzie sprzątał w kuwecie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

ale nie bede nic liczyła tylko poprostu sie cieszyła ze wkońcu jest przy mnie
ciesze sie podwójnie bo 14 lutego wyjezdzamy na mały urlopik w góry ciesze sie jak małe dziecko juz nie umiem sie doczekac

za egzaminy

?? bo przeciez swoich okularów nie zdejmę bo nic bym nie widziała
były zajesmaczne, chrupiące z owocami mniam
sorry, ale rozbawiło mnie Twoje poważne podejście do tematu. Dogadacie się
. A za tą kaskę, którą co miesiąc bulimy, odwiedzilibyśmy prywatnie nawet kilku.
. A u Was tak zawsze? Myśłałaś o tym? Czy może to tak tylko teraz bo - remont, Twoje hormony, stresy itd.
Kochana głowa do góry, ciesz się, że masz wrażliwego męża..Widocznie nie mógł się pozbierać po pogrzebie dziadka.