|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4922 |
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() Wróciłam właśnie od położnej i zaraz mnie chyba szlag trafi. Mieszkam na jednej z hiszpańskich wysp (maz znalazl tu prace i jakos sie udalo uciec do cieplego kraju ) teraz jednak zaczynam zalowac i chce do Polskiiii ![]() ![]() Troszke namarudziłam, sorki ![]() Miłego popoludnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4924 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- A tak wogole to dzien dobry wszystkim ![]() ja mam leniucha przez to lezenie w lozeczku i juz mam dosc ![]() pospalam dzis sobie jak niedzwiedz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no prawie z tym senkiem ![]() ![]() jak dobrze pojdzie bedzie testowanko na poczatku tygodnia ![]() ![]() Cytat:
a skad pomysł na takie imie ?? nam sie podoba Bianka ![]() ![]() ale jakaś rozdraźniona chodze.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
BAN stały
|
Cytat:
a dzidzius tego potzrebuje. ja tez mam dosyc juz. wogole mam wsztskiego dosyć. to ze jestem ciezarna to nie znaczy ze głupia. moj maz miał dzisaj jakis wypadek czy coś czy wjechał z poslizg. ale mi nikt nie raczył o tym powiedziec bo niby ciezarną nie mozna denerwować. boze jaka jestem wsciekła. zabije meza potem siostre a po tem to juz nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co kraj to obyczaj.Ja na początku byłam normalnie byłam przerażona tym jak duńczycy podchodzą do prowadzenia ciąży mając doświadczenie z PL. Ale już,że wiedzą co robią i mam tu bardzo dobrą opiekę.A porównując PL podejście to jest sraszna nadorliwość,co nie koniecznie jest dobre dla ciężarnej.Miliony badań,które niekiedy nic nie wnoszą,ale lepij chuchać na zimne ![]() ![]() Czytam sobie też wątek mamusiowy i czasami z podziwu wyjść nie mogę co dziewczyny oczekują od polskich szpitali i lekarzy i ogólenie.Ja rozumiem,że pierwsze dziecko,że strach,obawy.....ale ja też je mam a będę miała drugie.Podejrzewam,że przy kolejnym i kolejnym to samo bym czuła. Moja rada jest taka....skoro zdecydowałaś się na życie w tym kraju co jesteś to poddaj się całkowicie ich systemowi.Jak będziesz porównywała to się zamęczysz psychicznie,że w PL robią tak a w Hiszpanii inaczej lub wcale. Nie jesteś jedyną kobietą,która zaszła tam w ciążę i urodzi dziecko.Także zmień swój tok myślenia i uszy do góry ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Jak tak to czytam to cieszę się, że w PL przebyłam ciążę i rodziłam
![]() Ale to cholerne becikowe to G a nie pieniadze:P i tu wielki minus... bo opieka jest niezła nawet bardzo dobra, wystarczy pochodzić zmienić lekarza... jest wybór |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Grześ to bardzo ładne imię,my dla córci zastanawialiśmy się nad Oliwią ![]() ![]() A ja właśnie zjadłam bułeczkę z szyneczką i wypiłam cherbatkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ja na temat opieki w ciąży w Pl to nie za dużo moge powiedzieć,bo ja chodzę prywatnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Wtajemniczenie
|
Alexa...ładnie się urządziłaś,nie ma co
![]() Zebra...co do podejścia służby zdrowia w PL a zagranicą to kwestia przyzwyczajenia.Ja na początku to mięsem rzucałam na prawo i lewo,ale doszłam do wniosku że w zasadzie mają racje ![]() Eniggma...zrób fotkę i pokaż się w lokach ![]() A ja od 2 dni czuję się do ![]()
#4931 |
Zakorzenienie
|
Sensuel ale wiesz... ja po tym wszystkim co do tej pory się wydarzyło stałam się przewrażliwiona- a miałam taka nie być
![]() Chciałabym chociaż jutro usłyszeć coś dobrego... i wtorkowe badania stresują mnie na potęgę... naprawdę skończe w psychiatryku nim się z tym wszytskim powyjaśnia ![]() ![]() A mały śpi dzisiaj pierwszą noc w łóżeczku, do tej pory mały spał w dzień w łóżeczku w nocy ze mną, ale chyba bedzie spoko jak do tej pory grzecznie tam śpi... tlyko z usypianiem mam problemy ejszcze żeby sam zasnął, bez trzymania na kolanach, rękach... ale jak daje smoka to czasem zasypia sam... Miałam bez smoka chowac ale widze, ze jest on pomocny nie tlyko an wyjścia do lekarzy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i właśnie oto mi chodzi ![]() Ja też miałam okazję przekonać się o tym jak badali Oskarowi słuch.Babka która to robiła nastraszyła mnie jak diabli.Co w efekcie końcowym wyszło,że nie ma żadnego problemu.Do dupska bym jej nakopała,że hej. A biorąc pod uwagę kraj w którym teraz mieszkam to jest inaczej.Czy lepiej ??? wg mnie tak.Tutaj najpierw przebadają ciebie od góry do doły z każdej strony o ile jest taka potrzeba i wtedy mówią co jest nie tak i jak to leczyć.Wcześniej nic nie mówią złego,bo to i tak nic nie da oprócz dodatkowego zmartwienia.Dzieci biorą o jedną setną mniej antybiotyków niż w PL,porody są prowadzone inaczej i nie ma paskudnych położnych. Tutaj nikt nie bierze w łapę z ludzi pracujących w służbach typu policja czy służba zdrowia.Zarabiają na tyle dużo,że nie muszą po prostu.Wszyscy w szpitalu są życzliwi i uśmiechnięci i zawsze chętni do pomocy.A jak czytam na mamusiowym,albo jakieś inne fora o tym jak personel medyczny podchodzi do pacjętki to normalnie ręce opadają.Sama z resztą wiem,bo przecież mieszkałam w PL.To co w PL jest płatne tutaj jest bezpłatne i robione bez łaski np.: znieczulenia podczas porodu jak chcesz,położna obecna podczas porodu non stop,szczepionki dla dzieci 6w1,poród rodzinny itp.Ja osobiście widziałam cennik w szpitalu w którym ja rodziłam,że za poród rodzinny to 300zł,znieczulenie 500zł ![]() Także kochana nie wiem czy to dobrze,że tak straszą lekarze młode mamy.Sama piszesz o tym,że jesteś zestresowana wizytą lekarską,bo niewiadomo czy to coś złego czy nie. Życzę Ci mniej stresu,bo to nie służy naszemu przystojniakowi ![]() ![]()
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Sensuel dzięki
![]() A co do straszenia to fakt tutaj zawsze powiedzą wszytskie możliwe powikłania to włosy dęba stają... do tego jak zacnie się po necie grzebac z awypowiedziami innych mam to już wogóle tylko się załamać... dlatego konsultowałam się z inną pediatra... i ta zaś uspokoiła... i mam mętlik... ale we wtorek po badaniach mam andzieję już mieć jasność i podjąć właśiciwe kroki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba jednak przestane panikowac i z niecierpliwoscia poczekam na te moje nieszczesne badania, zobaczymy co to bedzie. Miałyscie moze w 12 tyg ciazy robione badania krwi na wykrycie zespołu downa u dziecka?. Tutaj robia takie badania kazdej kobiecie i niby tylko w 12 tyg wychodzi wynik 99 % zgodny z prawda. Jak tam wieczorek mija? Ja dzis wybralam sie na zakupy, przechodzilismy z mezem obok dzialu z wedlinami i okropnie mnie zemdlilo, nie moge wachac zadnej wedliny ani miesa, koszmar. Miesa nie jem wogole co podobno nie jest zbyt mądre, chcialabym ale jakos na sam widok chce mi sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wyprałam pościel do łóżeczka i pieluszki tetrowe,bo jeszcze to mi zostało
![]() ![]() Łóżeczko będzie w środę jednak,bo jeszcze nie dowieźli do sklepiku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam robione w 13/14 tc + USG i wszystko było OK ![]()
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo potrzeba tych pieluszek ?? juz wszystko gotowe na maluszka?? tez juz bym chciała tak kompletować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
BAN stały
|
A ja dzis prawie caly dzien przespalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moja znajoma wlasnie dzis miala cesarke i ma ze soba juz i to za jednym zamachem 2 babelki i na dodatek parke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny!
mam nadzxieję, że nie popsuję Wam humorów z rana, ale musze się wygadać. wczoraj jak byliśmy u moich rodziców, to się z nimi i z mężem pokłóciłam. rozryczałam się i w ogóle. teraz też mi się chce ryczeć. ciągle i ze wszystkich stron mam tylko dowody, że prawidłowo się oceniam, że jestem beznadziejna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
o to, że nie mam pracy i się boję wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla maluszka już prawie wszystko. Tylko dzisiaj powinni przywieść zasłonki i kołderkę z poduszką ![]() ![]() Nie martw się kochana doczekasz się dwóch kreseczek ![]() ![]() A ja właśnie śniadanko wcinam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
BAN stały
|
oj kochana z praca to teraz ciezko szczegolnie z taką dobrą. no ale wiadomo czasem trzeba. tez miała kiedys robione aluzje z takiego powodu ze moj maz pracuje ciezko a ja prawie nic nie robie. no teraz to sie troche sytsacja zmienila ale licze sie z tym ze kiedys bede musiała podjac prace zeby nas tż nie musiał wiecznie sam utrzymywac.
a tak konkretnie to czego sie boisz ? podjecia pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
że sobie nie poradzę z niczym... że się nie nauczę... ludzi się boje... że znowu nie będe potrafiła (ogolnie mówiąc) byc asertywna...
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2010-01-29 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
oni to samo mówili. rodzice nawet zaproponowali, że mi go sfinansują. tylko, ze już raz się porwałam na kurs - wizazu. i to była porazka. wydalam tylko prawie 2000 zł, a malować tak jak powinnam i tak nie umiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Zakorzenienie
|
czesc z rana
![]() ja sie tylko witam narazie odpisze co nieco i ide do gina ![]() Cytat:
napewno nie jestes beznadziejna... ![]() ![]() tez nie mam pracy ale weź cos znajdź... szczególnie u mnie w miasteczku ![]() ![]() Cytat:
no to tylko czekać na Gracjanka ![]() ja widzialam na allegro ładny zestaw łożeczko+ materacyk+ pościel ![]() tylko nie mam komu kupic ![]() trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizyte |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- sanderinkatrzymamy kciuki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
mam, tylko, że takich ofert nie ma.
w poprzedniej pracy zajmowałam się m.in. robieniem zaproszen ślubnych, ozdabianiem (poduszek an obrączki, ksiąg gości, kieliszków). i wtedy to polubiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.