|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Witajcie
W końcu wizaż chodzi normalnie,bo wczoraj to... ![]() Miramej, nie pisz, że jesteś niekumata, tempa itp. Wszystkie tu mamy Cię za wartościową, cudowną kobietę oraz kochaną i najlepszą Mamę Kubusia. Podjęłaś pewną decyzję, słuszną ze swoimi przekonaniami i to jest najważniejsze. Nie zaszkodziłaś Kubie, rozwija się wspaniale i będzie to robił dalej pod okiem odpowiedzialnych i wrażliwych Rodziców. Mogłabym pisać jeszcze duużo, ale Ty to wszystko wiesz. Więc poproszę o uśmiech na twarzy i pisz co tam dzisiaj na obiad masz ![]() A ja idę coś zjeść. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A jeszcze zapomniałam napisać, ostatnio pisałam z megi_b i niestety troszkę chorują - ma mały szpital w domu Mała dostała antybiotyk.Przez mrozy nie ma internetu, więc nie może do nas zajrzec. Macie od niej pozdrowionka.
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() witam się z kawka, nie miałam w domu mleka 0,5% i dolałam sobie śmietanki do kawy...ale wypas ale nie zmienia to faktu, że czuję się jak grubas myłam przed chwila włosy, jak schyliłam się nad wanną i popatrzałam na swój brzuchol to się załamałam, jak stoję wyprostowana to jeszcze jako tako, ale jak się schylę ![]() Ale wydaje mi się, że moje kręcenie hula hopem zaczyna dawać efekty Cass, Kubuś jest niesamowity, któregoś dnia zastaniesz go po prostu biegającego po pokoju jak tak dalej pójdzie ![]() Unholly, gratulacje dla pełzaczka Antosia, czekam na filmik jak na najlepszą superprodukcję Martynka na razie próbuje i jęczy niesamowicie ale do przodu ni hu hu ![]() Miramej, ja zaczynałam jedzonko małej od marchewki, potem ziemniaczek no a potem to już szybko idzie bo jest do kupienia ziemniak z dynia, ze szpinakiem , bvrokułki...na poczatki często mieszałam ze sobą słoiczki żeby mała już zajdała cały obiadek który zna a do tego dodawałam troszkę nowości
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
a jak dlugo podawalas gluten?
Cytat:
Cytat:
a powiedz pediatra mowila cos ze Kubus za malo wazy? bedzie dobrze Cytat:
|
|
#574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sprawdź jaki poziom hałasu mają oba, bo podane ma chyba avent ![]() zacisnięte a swoją drogą Magii77 Maciuś miał mieć chyba wczoraj usg? czy pomyliłam dni? (jeśli tak to przepraszam )Miaramejku wiesz co u nich? Cytat:
ja daję niecałą miarkę i też mam kaszkę manną już z mleczkiem Cytat:
![]() Cytat:
za całość wypowiedzi Miramejku ja również trzymam za ładne przybieranie Kubusia na wadzebędzie dobrze a Ty już sie nie zamartwiaj i nie smuć, nie pisz, że jesteś tępa bo wiesz, że to nieprawda robiłaś to co uważałaś za słuszne i najlepsze dla Kubusia i ja Ciebie rozumiem i podziwiam dzień dobry idę nakarmić moją marudkę
|
||||
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Całusów sto dla Adasia, Bartusia , Gabrysia i córeczki Groszkolino
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech się podłączę pod czekoladkowe zyczenia:Rośnijcie zdrowo skarbki i badzie prawdziwą pociechą dla swoich mamuś Nas też dzisiaj zasypało ale małż już odśnieżył, czyli na "spacer" (brama-garaż-brama-garaż ) pójdziemy.Kurcze, drogie te nawilżacze, a ja tyle wilgoci mam za darmo ![]()
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto latek i zdrówka dla naszych maluszków Cytat:
jak Martynka będzie już więcej kumać to średnio będzie jej się podobało oglądanie cały czas garażu i domu wyślij jej trochę ![]() ale nie mnie bo teraz też mam jej pod dostatkiem ostatnio egz zdawało trzymanie okien cały czas na wietrzeniu ale przy tych mrozach odpuściłam, teraz jak cieplej to znów okna na wietrzeniu
|
||
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ciężko za wami nadążyć. nie było mnie kilka dni, a tu juz tyle stron na nowym wątku, jak wy znajdujecie czas na wizaz? ja teraz chwilke siadłam, ale sama nie wiem za co sie wziać. Oliwka usnęła, a ja nie wiem, czy mam prasować, sprzątać, czy cos ugotować, do krawcowej jeszcze muszę pójść.... o matko....
A i dzisiaj wybieramy się z mężem kupić krzesełko dla Oliwki. Zobaczymy jak ceny będę podobne co w necie, to kupimy, a jak dużo wyższe to zamówimy na allegro. Narazie podobały mi się takie, co o nich myślicie? http://www.allegro.pl/item893303414_...posazenie.html http://www.allegro.pl/item878267108_..._gratisik.html http://www.allegro.pl/item899919171_...awka_nowe.html |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mamy lozko kolo okna,tylko to okno male jest bo na poddaszua Wercia ma lozeczko na koncu sypialni wiec jej tam to zimne powietrze nie dmucha
|
|
#580 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zaczynamy jutro, bo Małż chce uczestniczyć w pierwszym niemlecznym posiłku ![]() Zdrówka dla dziewczyn Cytat:
![]() Dam znać, jestem dobrej myśli, bo Kuba od początku z łyżeczki dostaje witaminki (obym się nie przeliczyła )Cytat:
Pediatra uważała, że jeszcze nie ma powodów do zmartwień, zmierzony wczoraj przyrost był bardzo mały, ale Kuba miał tę infekcję, więc też wzięła to pod uwagę. Cytat:
![]() Dzięki *** Dziewczyny, skończmy już temat. Dla mnie EOT i już więcej nie będę na ten temat pisała. Słowo pisane nigdy nie wyrazi emocji tak, jak mówione i myślę, że m.in. dlatego wyszło jak wyszło.
|
|
|
#581 |
|
Ola-Unhola
|
U nas dzisiaj naleśników ciąg dalszy (na śniadanko) ![]() Ale słonko ładne, chyba wezmę doopę w troki i ok 13 pójdziemy ajciu. Przy okazji kupię masło na szarlotkę ![]()
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Maruda!
Jeśli wciąż jeszcze wybieramy sobie smerfy, to dla mnie Maruda. Li i jedynie ![]() Tydzień miałam z głowy - Stasia pół roczku, moje imieniny, goście, urlop TZ-ta (jako prezent dla mnie ) i inne takie... Miałam do was wrócić we wtorek, w rezultacie od wtorku staram się nadrobić. Zaczęłam od strony 150 na starym wątku (dajcie znać, o jakiej "aferze wątkowej" i błędach w postach jest tam mowa?? ), tu nadrobiłam pierwsze 9, a potem od wczoraj...Miramejku, nie ma sensu patrzeć wstecz, więc patrzę wprzód: jak Kubusiowi smakują nowości? )... Ściskam Was jak najmocniej.Cass, o rany, kiedy i u mnie takie sensacje?? My zaliczyliśmy jedynie turlania (i to baaardzo niedawno), ząbków nie ma, samodzielnego siadania nie ma, niczego nie ma... Hm, ciężko tak nadrobić... Unholy, Gorgulku - dzięki za wpis na NK. I ja tęskniłam.. ![]() Tulip, co za krwawa historia w tle No więc u nas dziwacznie. Mam trochę kłopotów z jedną z uczelni, bo we wrzesniu obiecywali mi zajęcia w semestrze letnim, a teraz jakoś nie mogę sie o nic dopytać... Wiecie co? W marcu się przeprowadzamy
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o bledy to kilka dziewczyn mialo zastrzezenia o posty Gizmiatka ze niedbale je pisze i ciezko sie czyta, ale kazda z nas wyrazila swoje zdanie na ten temat i koniec! mam nadzieje ze uczelnia pojdzie ni na reke ooo przeprowadzka to bedziemy miec parapetowke
|
|
#585 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że już jesteś. Afera watkowa dotyczyła Gizmo, która robi dużo literówek itp, a trudno się to czyta ![]() Już w marcu? Ooo, to chyba fajnie
|
|
#586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, to przerażające, jak baaardzo pasuje... Mąż mi świadkiem![]() Cześć, Czekoladko, pożeraczko pierogów ruskich i drinków ![]() ![]() Parapetówka? Hm... Pamiętajcie i o zlocie letnim
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() hehe mow mi Łasuch
|
|
#588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dal malej juz jabluszko z miodem.Zjadla z apetytem. 2.79 za 190ml zupelnie mnie to nie dziwi... Cytat:
Cytat:
tak bylojakies 2 tygodnie Cytat:
Wyspałam sie Tak twardo spalam, ze ich nie slyszalam, a tu hulaj dusza... Mezowi zalezalo zeby o pol h przesunac mleczko i dal jej deser.A to bez deserku by sie obeszlo ![]() Oprócz tego dal jej bobofrut do picia z samiutkiego rana.Ista rozpusta. Sloik i sok na raz... to nawet 500zl nie starczy jak tak sie bedzie gospodarzyl No ale ok.Wyspapal sie, a mala miala dogodzone. Zjadla owsianke-pyszne sniadanko i poszla spac, to ja musze sie zakrecic w domu bo chleba i obiadu brak Wpadne rzecz jasna jak tylko bede mogla
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#589 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() O zlocie pamiętamy, ale teraz jest jeszcze taki plan, ze jak wpadniemy do Ciebie na parapetówkę, to zabieramy Cię nad morze
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzyłam się na maksa Dzwoniła do mnie w zeszłym tyg. dziewczyna, że znalazła na necie moje ogłoszenie odnośnie sukni ślubnej że bardzo jej się podoba i chcoiała by ja zobaczyć. No to ja siup suknie do pralni bo brudna jak cholera aż wstyd by ja pokazać wydałam kupę kasy a ona mi wczoraj pisze że się jednak rozmyśliłaPoodnawiam ogłoszenia a nóz coś się ruszy i znajdzie się jakaś co ja kupi.
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Serdeczne życzenia dla dzisiejszych jubilatów: Antonio
|
|
#592 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, abys dostala te zajecia!Suuuuper! Wszystkiego najlepszego z okajzi imienin Eleeri ![]() Ania spala dzisiaj 13 godzin Ma humor niebianski
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sprawdzisz w sklepie te dwa ostatnie Fisher Price to daj proszę znać ile kosztują oglądałam to z serii Zen w sklepach internetowych i tam kosztuje 800 zł więc w sklepie spodziewam się ok 1000 zł Cytat:
chodziło i literówki i błędy,które sprawiają, że ciężko się czyta niektóre posty (zaczęło się od Gizmiątko, a potem była cała lawina skarg, zażaleń i tłumaczeń); w każdym razie obyło się bez ofiar- wszyscy się do siebie odzywają ![]() a mąż Tulip uciął sobie w pracy koniuszek palca z paznokciem, a dzielna żona go pięknie opatrzyła i zmieniała opatrunki ![]() gratuluję przeprowadzki, ale dużo pracy Was czeka a tych na uczelni ciśnij i wydzwaniaj dopytując o swoje - w dzisiejszych czasach trzeba się łokciami rozpychać (wiem to teoretycznie, bo sama nie umiem oczywiście się o nic upominać )
|
|
|
#594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dziękujemy za kciuki badania wyszły ładne na brak kupy dostaliśmy jeszcze jakiś syropek szczepienia nadal brak do tego mamy iść prywatnie na usg główki ![]() tylko nie wiem jak bo ja w poniedziałek do pracy a z małżem będziemy na razie na różne zmiany chodzić Cytat:
![]() a mi to nawet przez myśl nie przeszło ![]() Cytat:
Oj Ania uparta jesteś ![]() Cytat:
moje dziecko po soku z jabłka od razu dostawało plam na buzi nawet już w trakcie picia ![]() Cytat:
to podeślij mi jaj trochę ![]() bo ja mam pustynię w mieszkaniu ![]() Cytat:
![]() za przeprowadzkę czuje się zaproszona ![]() a wiesz że mam blisko i pojawię się na pewno
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko,to już 7 miesięcy ![]() dziś mam męża w domu (częściowo,bo on nie usiedzi na pupsku), więc rano poszłam swobodnie się kąpać - wychodzę, a tam impreza - muza (Fasolki) na full, a Tomuś siedzi na kocyku i podryguje w rytm muzyki ![]() a oczywiście kamera pełna od miesiąca i nie mogłam nagrać pierwszego tańca
|
|
|
#596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to dla was chlopaki
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu na usg główki - coś z ciemiączkiem Was niepokoi
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Chryzolit chyba dawno Cie nie było, dobrze że już jesteś-tak fajnie się Ciebie czyta
Tomaszek dziś grzeczny jak Aniołek -dał mamie spokojnie posprzątać, zjeść, a nawet obejrzeć Majkę(choć denne to raczej i chyba zrezygnuje z oglądania). A teraz padł i śpi jak niedzwiadek Czekoladko jak to jest że jesz takie bomby kaloryczne i jestes taka laska?
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
lece na kawe i wlosy umyc
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękujemy i po kawałeczku dla pozostałych solenizantów - Wasze zdrowie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Mała dostała antybiotyk.

ale nie zmienia to faktu, że czuję się jak grubas
myłam przed chwila włosy, jak schyliłam się nad wanną i popatrzałam na swój brzuchol to się załamałam, jak stoję wyprostowana to jeszcze jako tako, ale jak się schylę 

)

tak bylo![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)