Panny Młode Kielce - cześć IV :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 10:15   #4441
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja mam takie samo zdanie Każdy z gości się pyta co chemy. Jednak wiem, że niektórzy nie lubią dawać pieniędzy, dlatego też stworzymy krótką listę rzeczy, które chcemy dostać i będziemy informować gości, że jest ona u mojej mamy (ona jednak sama powiedziała, że jak z nią ktoś się będzie kontaktować w tej sporawie, to najpierw prosto z mostu powie, że chcemy pieniążki, a dopiero jak ktoś się uprze, to poda listę).
My cioci Tż-ta jak pytała co wolimy to powiedzieliśmy że pieniądze. Nie wyprowadzamy się od razu na swoje wiec prezenty to średni pomysł. Na początku nie wiedziałam jak zareagować na to pytanie, ale uznałam ze warto powiedzieć prawdę jak ktoś pyta. Teraz jak ktoś będzie pytał to wprost będziemy mówić że wolimy pieniądze. A osobom które nie zapytają nie będziemy mówić nic.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:15   #4442
czubOLEK
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za opinie!!
czubOLEK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:18   #4443
srubka87
Zadomowienie

POMOCYBardzo proszę o kilka wskazówek jak zamieścić zdjęcia...Nigdy tego nie robiłam i nie mam pojęcia jak to zrobić...
Z góry dziękuję
Stary 2010-01-29, 10:23   #4444
flawless
Raczkowanie

sunshine8408 dzięki za takie dokładne informacje, na pewno się przydadzą zwłaszcza te o tym jak się traktuje potencjalnych klientów. Miałam podobną sytuację jak Twoja w Leśnym Dworze tylko, że z właścicielami sali w Miedzianej Górze, która jest w budowie. Spotkaliśmy się z właścicielką (byłam z TŻ i moją mamą) i naprawdę bardzo nieprzyjemna osoba, traktowała nas z góry (nie wiem dlaczego, może zadawaliśmy za dużo pytań?), pokazała jakieś wydrukowane wizualizacje i myślała, że będziemy skakać z zachwytu, nie chciała negocjować kosztu poprawin (chociaż mówiłam, że chcemy tylko obiad i pożegnać gości bo będą z daleka). Biorąc pod uwagę, że nie wiedziałam jaka będzie obsługa, jak będzie wyglądała sala, czy jedzenie smaczne, to ta Pani nie chciała zrobić dobrego wrażenia.
No i jesteś kolejnym dowodem na to, że nie trzeba planować wesela na 2 lata, żeby znaleźć fajną salę i pozałatwiać wszystkie rzeczy
flawless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:23   #4445
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
POMOCYBardzo proszę o kilka wskazówek jak zamieścić zdjęcia...Nigdy tego nie robiłam i nie mam pojęcia jak to zrobić...
Z góry dziękuję
Jak piszesz posta, to poniżej masz Zarządzanie załącznikami. To tam
Stary 2010-01-29, 10:24   #4446
margaret82
Zadomowienie

srubka87 poszło na pw
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2010-01-29, 10:25   #4447
Lowczyni
Zakorzenienie

Srubka jak otworzysz okno w którym piszesz pod spodem jest Załącz pilki a jeszcze niżej na pomarańczowo zaznaczony tekst zarządzaj załącznikami, klikasz na to i otwiera Ci się okno. Klikasz na przeglądaj w tym oknie i musisz zaznaczyć które zdjęcia ma być zciągnięte z twojego komupera. Klikasz załaduj i tyle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 10:37   #4448
srubka87
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, już wstawiam zdjęcia
Tylko najpierw małe objaśnienie...Tam gdzie jestem na zdjęciu cała od przodu to wyglądam trochę grubo, ale to wina aparatu, bo to było pierwsze zdjęcie i nie był ustawiony, w rzeczywistości talia osy Góra jest wyszywana kryształkami swarovskiego, pięknie się miną w słońcu-ale wczoraj niestety słonka nie było.
Welon też nie ten będzie, ostateczny będzie takiej długości, ale gładki zakończony na końcu żyłką i będzie miał rozsypane kryształki na całej długości( 100). No to wstawiam

Ps. Jesteście niezastąpione

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-01-29 o 10:50
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:41   #4449
margaret82
Zadomowienie

Śliczna sukienka Będziesz piękną Panną Młodą
Stary 2010-01-29, 10:43   #4450
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za odpowiedź, już wstawiam zdjęcia
Tylko najpierw małe objaśnienie...Tam gdzie jestem na zdjęciu cała od przodu to wyglądam trochę grubo, ale to wina aparatu, bo to było pierwsze zdjęcie i nie był ustawiony, w rzeczywistości talia osy Góra jest wyszywana kryształkami sfarovskiego, pięknie się miną w słońcu-ale wczoraj niestety słonka nie było.
Welon też nie ten będzie, ostateczny będzie takiej długości, ale gładki zakończony na końcu żyłką i będzie miał rozsypane kryształki na całej długości( 100). No to wstawiam

Ps. Jesteście niezastąpione
Ślicznie
Stary 2010-01-29, 10:46   #4451
srubka87
Zadomowienie

Dziękuję Wam
Właśnie zauważyłam, że dwa razu dodałam gorę gorsetu zamiast zdjęcia jego tyłu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 10:48   #4452
grka
Raczkowanie

srubka87 przepiękna suknia, ale Twija figugka jeszcze lepsza... tylko pozazdrościć... ach
grka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:53   #4453
flawless
Raczkowanie

Piękna! Tiulowa!
Stary 2010-01-29, 10:53   #4454
Lowczyni
Zakorzenienie

Srubka pięknie wyglądasz w suknie, gdzie ja kupujesz bo zapomniałam ?
Stary 2010-01-29, 10:56   #4455
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Srubka śliczna sukienka

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 10:57   #4456
Lidia06
Raczkowanie

Śliczna suknia
Lidia06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:13   #4457
srubka87
Zadomowienie

Bardzo mi miło słyszeć, że podoba się Wam Suknię kupiłam w MS Modzie w Tęczy bo tylko tam była ta suknia. Miałam szcęście bo jak chodziłam w grudniu to jeszcze jej nie było, przywieźli ją w piątek wieczorem a w sobotę ją przymierzałam I od razu wiedziałam, że to ta. Trochę podobną, ale dużo bardziej bogatą(miała też na tiulu koronkę) przymierzałam w Contessie, ale zawsze podoba mi się to co skromniejsze. Zwłaszcza, że chcę mieć kwiatka we włosach i upięcie z najpierw pokręconych włosów, żeby fryzura wydawała się lekka(coś w stylu kasiher). Jak dotrę do domu(teraz jestem u Tż-a) to pokażę Wam co mam na myśli( i włosy i kwiaty).

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ps. zapomniałam Wam powiedzieć, że mam już umówione przymiarki-na 5 lipca i 14 -hihihi. Ta stara babka w Tęczy ostatnio się uspokoiła, może ktoś jej coś powiedział, bo jak byłam tam ostatnie dwa razy to do rany przyłóż...Ale i tak najfajniejsza jest taka z aparatem na zębach-po prostu cudowna, strasznie pomocna.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-01-29 o 11:19
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:17   #4458
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A szczerze mówiąc dostawanie prezentów jest o niebo przyjemniejsze
Darcie papieru i sama myśl, ze ktoś musiał się pofatygować pomyśleć zapakować

Dlatego my jak idziemy na ślub to zamiast kwiatów kupujemy jakiś drobny prezent a do koperty pieniądze.
My właśnie dlatego, aby mieć pamiątkę, na zaproszeniach umieścimy taki wierszyk:

Wszyscy dają Młodym kwiatki:
czasem róże, czasem bratki.
Dla nas największą atrakcją
będzie książka z dedykacją.

Stary 2010-01-29, 11:19   #4459
justynao
Raczkowanie

czesc dzieczyny . odnosnie pytan do tego zaproszenia ktore wczoraj wkleilam na forum to pod tym linkiem jest wszystko, sa rozne wzory
http://moda.allegro.pl/item900303572...adomienia.html
<<niewiem czy mozna kopiowac strony allegro tutaj>>..
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:21   #4460
Monia ck
Raczkowanie

Smile Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)

Srubka Ślicznie wyglądasz

Co do Leśnego Dworu Dziewczyny to też mam niemiłe doświadczenia co do szukania sali. Oni mają dużo zajętych terminów i podchodzą do tego tak jakby niebyło innych sal weselnych...tylko oni w całych kielcach.
Monia ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:21   #4461
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Heh, dziewczyny zdecydowałam się zarezerwować termin w Media Vision (kamerzysta).
Wakacje 2010 coraz bliżej... zaraz popadnę w jakąś nostalgię...
A tu jeszcze tylu rzeczy niezałatwionych.
I mam pytanie. Jak wyobrażacie sobie menu na przyjęcie?
Klasyka, czyli rosół i schabowy czy może macie jakieś inne pomysły i chcecie urozmaicenia? Aha, i czy planujecie coś specjalnego dla dzieci? Jakieś osobne menu?
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:24   #4462
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Śrubka śliczna sukienka

i mam takie pytanie do Was czy któraś może wie coś na temat drukarni na Paderewskiego koło kawiarni Primavery??
Robią tam zaproszenia ślubne ale nic więcej nie wiem na temat tej drukarni. Miałyście może z nią styczność??

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:24   #4463
Monia ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
czesc dzieczyny . odnosnie pytan do tego zaproszenia ktore wczoraj wkleilam na forum to pod tym linkiem jest wszystko, sa rozne wzory
http://moda.allegro.pl/item900303572...adomienia.html
<<niewiem czy mozna kopiowac strony allegro tutaj>>..

Justynko mnie osobiście podoba się wzór 7 i 14. Śliczne takie delikatne.
Stary 2010-01-29, 11:24   #4464
srubka87
Zadomowienie

My też chcemy książki zamiast kwiatów lub wino- i będziemy pić je przy ważnych okazjach..np. rocznica ślubu, narodziny dziecka...
Też się zastanawiamy nad wierszykiem, odnośnie tego, że chcemy pieniądze. U mnie w rodzinie b. dużo osób daje prezenty..wszystko pięknie, ale po co mi 2 mikrofalówki czy 3 czajniki elektryczne... Uważam, że taki wierszyk jest jak najbardziej na miejscu...Ten kto chce kupić kwiaty zamiast książki czy wina to i tak kupi... i przecież nic się nie stanie, podobnie z prezentami. To jest po prostu sygnał o preferencjach
Stary 2010-01-29, 11:31   #4465
Monia ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
Śrubka śliczna sukienka

i mam takie pytanie do Was czy któraś może wie coś na temat drukarni na Paderewskiego koło kawiarni Primavery??
Robią tam zaproszenia ślubne ale nic więcej nie wiem na temat tej drukarni. Miałyście może z nią styczność??

Syrvia tą drukarnie odradzam około roku temu u nich robiłam kilka projektów. Teraz drukuje wszystko w drukarni inga w ck. Polecam jestem zadowolona z pomocy młodych grafików i cena też w miare w stosunku do reklamy honek na paderewskiego.
Stary 2010-01-29, 11:34   #4466
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Jest zniżka dla dzieci do lat 12 (nie pamiętam czy to połówka czy gratis) wiem że orkiestra,foto. i kam. też mają za free (w moim przypadku to jest 7 osób ), z jedzeniem takim jak goście.

Salę dekorują żywymi kwiatami, wg. uznania

Jedzenie wydają do domu.

Propozycja menu na przyjęcie weselne jest następująca:
powitanie chlebem i solą, powitanie szampanem, obiad (2 dania bulion + kotlet po kasztelańsku), oprócz tego jest 5 dań gorących (obiad jako 6), zakąski - 7 lub 8 nie pamiętam, 3 sałatki, ciasta i owoce; napoje zimne typu woda min., soki, nap.gazowane jak i gorące kawa i herbata bez ograniczeń.
W koszt tych usług wliczona jest obsługa kucharsko-kelnerska i aranżacja stołu
W porównaniu do innych propozycji jestem zadowolona, że w końcówce starego roku załatwiłam sobie taką salę

A byłam w Sukowie, wyczekałam się na Pana w Dworku w Masłowie, który mnie totalnie olał i nie przyszedł na spotkanie (jak się później okazało to współwłaściciel Leśnego Dworu), następnie Bohema, Kameralny i Leśny Dwór, gdzie potraktowali mnie z góry, bardzo nieładnie, gdy zaczęłam się wypytywać o konkretne rzeczy dla mnie min. jaki czas upływa miedzy jednym a drugim posiłkiem, czy obsługa jest życzliwa dla gości, czy jest lodówka na tort,ciasta i na alkohol co jest też b.ważne. I o inne rzeczy.

W końcu płacę więc wymagam, a to nie są groszowe sprawy

Dzięki za info! Tyle cennych inforamacji! sunshine8408 jesteś Wielka Teraz wiem o co warto jeszcze zapytać właściela sali

srubka 87 suknia śliczna, będziesz wyglądać pięknie
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:37   #4467
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Dziekuje Monia, wiesz ja pytam konkretnie pod kierunkiem zaproszeń ślubnych, czy też odradzasz u nich robić?? Ogłaszają się na allegro ale ceny mają chyba trochę za wysokie

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 11:38   #4468
flawless
Raczkowanie

my bedziemy mowic gosciom zeby dawali kase (na razie nie widze potrzeby umieszczania wierszyka),a co do kwiatow to chcialabym zeby goscie na sile nam nic nie kupowali: jezeli chca kwiaty niech beda kwiaty, jak ktos sie bedzie pytal to powiemy ze wg ich uznania.
Stary 2010-01-29, 11:40   #4469
frogutka
Zadomowienie

Odnośnie wierszyka o kasę zamiasta prezentów to jest już na tyle często spotkany, że nikt się nie dziwi a myślę, że nie zaszkodzi.

Co do wódki to piłam ostatnio Żołądkową Gorzką Miodową pyszna, nic goryczki tylko pali trochę. Jednak obawiam się, że na wesele to nie akżdy lubi słodkawą wódkę.
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:45   #4470
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Odnośnie wierszyka o kasę zamiasta prezentów to jest już na tyle często spotkany, że nikt się nie dziwi a myślę, że nie zaszkodzi.

Co do wódki to piłam ostatnio Żołądkową Gorzką Miodową pyszna, nic goryczki tylko pali trochę. Jednak obawiam się, że na wesele to nie akżdy lubi słodkawą wódkę.
Lepiej nie ryzykować z kolorowymi i smakowymi wódkami, bo nie każdy lubi. Czysta jest uniwersalna

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości