Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 12:59   #4351
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
heeh dziekuje
a jesli chodzi o przewijaki to mam ten ze słonikami z linka ktorego wysłałaś

a na dole ma tam inne rzeczy i tam jest okrycie kapielowe.,.. pomaranczowy piesek z uszkami takimi odtajacymi tez to mam :P
Heheh... ja tez to mam tylko zielone

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:22   #4352
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No dobra, wklejam...
Jedno z przewijakiem drugie bez. Z baldachimu raczej zrezygnuje ale chcialam zobaczyć jak wygląda w całości.

Czy ktoś by powiedział, że spodziewam się dziewczynki??
Za to nadrobię ciuszkami
Sliczne to lozeczko i i posciel

dusiaka - ja tez mam wieksza posciel

Darusia - u mnie z napinanniem to jest tak
zaczyna mnie bolec od plecow i taki delikatny bol jak na miesiaczke przeszywa mi cale podbrzusze przechodzi taka fala bolu a tuz za nia zaczyna sie twardnienie w ciagu sekundy brzuchol robi sie caly twardy i napiety jak kamien a po kilku sekundach przechodzi potrafi tak kilka razy w ciagu dnia a w nocy mnie to budzi wyczytalam na necie ze ponoc duzy wplyw na twardnienie brzuszka ma tez jego glaskanie i masowanie ciekawe czy to prawda ?? ja czesto dotykam swoj brzusio glaskam i trzymam na nim reke

Baobabek - cudny ten kocyk
ciekawe czy on jest z dwoch stron taki sam puchaty czy z jednej taki beznadziejny jak pstatnio co zamawialam wlasnie u tego samego sprzedawcy ?? podoba mi sie zielony z zabka zamowilabym ale poczekam az do Ciebie przyjdzie i prosze daj znac jaki jest od spodu

aneczkkaa - ja jezdze do swiebodzic do SR z tego co paiemtam to w walbrzychu nie trzeba sie zpisywac szkola jest we wtorki i czwartki chyba na 17 albo 18 nie pamietam i mozna zaczac chodzic od 31 tygodnia jak sie pojdzie wczesniej to polozne wypraszaja bo jest masa chetnych koszt 10 zlotych za zajecia minimum trzeba byc na 4 zajeciach by dostac papierek ze sie chodzilo do SR jesli chcesz miec znieczulenie ZO to musisz jeszcze miec konsultacje z anestezjologiem 70 zlotych i on da Ci papierek tylko jelsi zamierzasz rodzic w walbrzychu to do szkoly rodzenia tez powinnas chodzic do walbrzycha i anestezjologa miec z walbrzycha z tego samego szpitala bo inaczej nie zrobia Ci ZO byl juz taki przypadek jak lezalam w szpitalu najlepiej zadzwon i zapytaj czy mozesz przyjsc we wtorek cy w czwartek b oni tam maja ustalone jakies grupy mlodsza jest we wtorki a te bardziej dojzale w czwartki
ja bede rodzila w swiebodzicach mimo iz nie ma tam neonatologi i patologi noworodkow to wole byc traktowana jak czlowiek nie jak maszyna do produkcji dzieci < bynajmniej nikt na mnie nie bedzie sie darl i na sile robil mi lewatywy i nacinal krocze a o goleniu juz nie wspomne > zreszta po tym jak chcieli w walbrzychu faszerowac mnie insulina mimo zastrzezen mojego prowadzacego to dziekuje bardzo no chyba ze zlapia mnie bole i nie bedzie mnie mial kto zawiesc do szpitala to wezwe pogotowie a najblizszy szpital to walbrzych bo my pod walbrzych nalezymy wiec nie bede miala wyboru jelsi moje dziecie nie przewroci sie tez glowka w dol to CC bede miala w swiebodzicach co do walbrzycha to jest tam jedna super polozna ona tez jest w szkole rodzenia ale pozostale to masakra zwlaszcza taka w blond krotkich wlosach przy kosci az strach na nia popatrzec i taka czarna w koku one sa najgorsze
aha i do walbrzycha nie mozesz wziasc swoich rzeczy dla dzieciaczka nawet rozka a do swiebodzic jak chcesz to bierzesz a jak nie wezmiesz to dziecie i tak bedzie ubrane

a ja dostalam smsa moja kolezanka urodzila sliczna coreczke 3500 wazyla i rodzila w walbrzychu w niedziele do niej podjade to sie wypytam jak bylo i jaka opieka

a jak bedziesz w swidnicy to tam jeszcze w rynku jest jeden sklep dla dzieciaczkow my tam wozek kupowalismy jest najtaniej w okolicy tak jak bys z rynku szla w strone drogi na dzierzoniow ale ta druga uliczka nie ta co sie idzie do Katedry i jest fajny lumpek czesto tam zagladam jak jestem w swidnicy ale to w druga strone rynku jak jedziesz do rynku od walbrzycha to zaraz za przejazdem trzeba skrecic w lewo i na sam dol jechac tak jak do liceum muzycznego i tam po lewej stronie kolo parku jest taki pietrowy jest masa ciuszkow dla dzieci i ceny bardzo atrakcyjne
jak bedziesz kolejnym razem dzies w poblizu to daj znac z checia sie wybiore na jakas herbatke

jej ale tesciu mnie dzisiaj zaskoczyl wrocil z miasta i przywiozl mi cale pudelko eklerkow <jupi> uwielbiam eklerki siedze teraz przy piecu i zamiast gotowac obiad to palaszuje eklerki i popijam sokiem truskawkowym a wypilaby taki koktajl z truskawek i bananow mniami a moje dziecie w brzuszku szaleje heeh

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
no tak, przewijak to ogromne ułatwienie dla mam nie trzeba nadwyrężać sobie kręgosłupa ja też mam zakupiony.
Chwilę temu dzwonił do mnie pan, który przywiezie mi łóżeczko
także dziś wieczorem już na bank będę rozkładać

Kacperek jest uroczy i pomyśleć, że my też mamy pod serduszkiem takie cuda ahhhh.... rozmarzyłam się.

oo a tu zdjęcie moje dzisiejsze
sprawdzam wytrzymałość krzesła :P
czy czasem nie pęknie jak się oprę....
wytrzymało
Sliczny brzusio bardzo zgrabniusi

powiedzcie mi czy jak mam te gaziki do przemywania pepuszka to czy spirytus tez musze kupowac ??
i jeszcze jedno
czy kupujecie herbatki dla dzidziusiow ?? jelsi tak to jakie ?? bo ja nie wiem czy zamawiac koperkowa czy mzoe jakas inna i herbatki na laktacje ?? dla nas ?? z hippa sa tez kupujecie czy nie ??

ciekawe czy ja jakos bede mogla sie dzisiaj wymigac z imprezy tak strasznie nie chce mi sei isc zreszta w ostatnim czasie zrobilam sie anty odwiedzinowa mecza mnie odwiedziny innych i to ze my gdzies chodzimy najchetniej siedzialabym w domku i czytala ksiazki lub na szydelku robila

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:29   #4353
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

powiedzcie mi czy jak mam te gaziki do przemywania pepuszka to czy spirytus tez musze kupowac ??
i jeszcze jedno
czy kupujecie herbatki dla dzidziusiow ?? jelsi tak to jakie ?? bo ja nie wiem czy zamawiac koperkowa czy mzoe jakas inna i herbatki na laktacje ?? dla nas ?? z hippa sa tez kupujecie czy nie ??

ciekawe czy ja jakos bede mogla sie dzisiaj wymigac z imprezy tak strasznie nie chce mi sei isc zreszta w ostatnim czasie zrobilam sie anty odwiedzinowa mecza mnie odwiedziny innych i to ze my gdzies chodzimy najchetniej siedzialabym w domku i czytala ksiazki lub na szydelku robila
ja też mam tylko te gaziki i nie wiem czy kupować spiryt...
babka w aptece jednej, drugiej, trzeciej powiedziala mi, że tego spirytusu ot tak nie dostane, że go sie dostaje na recepte tylko... bo mówimy o tym 70% procentowym prawda?
I, że łatwiej jest kupić zwykły spitytus 96% i rozcieńczyć 1:1 tzn kieliszek spirytusu i kieliszek wody i tym przemywać pępuszek.
Nie wiem czy naprawde tak można i czy z dostaniem tego spirytusu naprawdę jest taki problem...
Też nigdzie tego nie dostałyście czy tylko u mnie w mieście apteki jakieś nawiedzone są??

No i co z tymi herbatkami na laktacje? Bo ja o tym zupełnie zapomniałam. Kupujecie jakieś?? Czy to faktycznie pomaga??

Co do herbatek dla dzidziusia ja nie bede chyba kupowała...
Dzidzi nie powinno się dopajać podczas karmienia piersią,z tego co slyszałam... Chyba, że chodzi o herbatki na kolkę...
Może jakaś doświadczona mama się wypowie w tej kwestii??
prosimy
Stary 2010-01-29, 13:51   #4354
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
babka w aptece jednej, drugiej, trzeciej powiedziala mi, że tego spirytusu ot tak nie dostane, że go sie dostaje na recepte tylko... bo mówimy o tym 70% procentowym prawda?
I, że łatwiej jest kupić zwykły spitytus 96% i rozcieńczyć 1:1 tzn kieliszek spirytusu i kieliszek wody i tym przemywać pępuszek.
Nie wiem czy naprawde tak można i czy z dostaniem tego spirytusu naprawdę jest taki problem...
Też nigdzie tego nie dostałyście czy tylko u mnie w mieście apteki jakieś nawiedzone są??

No i co z tymi herbatkami na laktacje? Bo ja o tym zupełnie zapomniałam. Kupujecie jakieś?? Czy to faktycznie pomaga??

Dzidzi nie powinno się dopajać podczas karmienia piersią,z tego co slyszałam... Chyba, że chodzi o herbatki na kolkę...
prosimy
ja się mogę wypowiedzieć jako doświadczona ciocia moja siostra piła tą herbatkę z Hippa rozpuszczalną, ale czy to coś dawało to trudno powiedzieć, bo karmiła tylko 4 m - ce, a dla małej miała koperkową jakąś herbatkę, nie pamiętam firmy, ale mała nie chciała tego pić i lekarka jej kazała na kolki kupić taką wodę specjalną koperkową w aptece, a do pępka kupiła zwykły spożywczy spirytus i w aptece jej rozrabiali. Ale ja mam tylko te gaziki z Leko

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:07   #4355
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny mi przyszedł kurier zaraz po tym jak wam p[isałam
i własnie dostałam gratis herbatkę na laktację Bociek

ale jestem zła bo zapomniałam podac rozmiar gaci jednorazowych i przyszły mi M i drugie rozm. 38.

Może któras nie kupowała jeszcze

o takie mam :
http://www.allegro.pl/item892092038_..._xl_tanio.html
i drugie :
http://www.allegro.pl/item892092050_..._promocja.html

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

ASia tylko pozazdrościc figurki!!! Super wyglądasz...

My dzis mamy kolęde i ksiądz jak co roku robi u nas zakonczenie i bedzie jadł kolacje.. posiedzi ze 2 godziny moze dłuzej/

SMS od Tylkooliwka
"Narazie nie jest żle mam dwa razy dziennie ktg ,usg jakie sleki mam dostac rozkurczające i żeby sie małemu szybciej płucka wykształciły.
a ja sie czuje dobrze tylko strasznie tu nudno... Pozdrowienia dla Was"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:17   #4356
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

ale jestem zła bo zapomniałam podac rozmiar gaci jednorazowych i przyszły mi M i drugie rozm. 38.

o takie mam :
i drugie :

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

My dzis mamy kolęde i ksiądz jak co roku robi u nas zakonczenie i bedzie jadł kolacje.. posiedzi ze 2 godziny moze dłuzej/

SMS od Tylkooliwka
"Narazie nie jest żle mam dwa razy dziennie ktg ,usg jakie sleki mam dostac rozkurczające i żeby sie małemu szybciej płucka wykształciły.
Dzięki za informacje oby wyszła w dwupaku jak najszybciej, znam ten ból leżenia w szpitalu
Ja też mam te pierwsze gacie co ty ale w rozm L i są dość spre, ale stwierdziłam, że słabo przepuszczają powietrze i zamówiłam dzisiaj te siatkowe u Justinex. A co tam kurier przywiózł ciekawego może jakieś fotki

Stary 2010-01-29, 14:18   #4357
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

o takie mam :
i drugie :

SMS od Tylkooliwka

chetnie bym od ciebie odkupiala te majtusie ale ja juz mam zapas zakupiony...
Stary 2010-01-29, 14:20   #4358
ASIULEK_23
Zakorzenienie

madziwnia- ja nie kupuję wcale takich majtek. Ja kupuję zwykłe bawełniane białe. U nas w szpitalu pozwalają takie mieć, bo te jednorazowe to jakieś takie średnio wygodne mi się wydają. A tamte kupiłam zwykle, niedrogie, wiec będę je wyrzucać... Na razie mam tylko 3 pary więc muszę jeszcze ze 4 przynajmniej dokupić.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-01-29 o 14:21
Stary 2010-01-29, 14:26   #4359
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia a czy te majty nie sa z celulozy ?? bo nam polozna mowila zeby z celulozy nie kupowac bo wtedy tam sie wszystko kisi na dole bo one nie przepuszczaja powietrza ja mam takie wielorazowe z siateczki takiej bandazowej

a ja skonczylam prawie obszywac kolyske musze jeszcze doszyc koronki bo narazie na szpilkach sie trzymaja hehe

Stary 2010-01-29, 14:36   #4360
drcron
Zakorzenienie

a nie mozesz ich odeslac i poprosic o przeslanie wiekszego rozmiaru ??

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

znalazlam kalkulator do wagi plodu
https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html

Stary 2010-01-29, 14:38   #4361
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a to moj 30 tydzien
zobaczyłam Twój brzuszek z 28 tyg i mój jest takiej samej wielkości-nawet z mamą porównałam-ja nie wiem czego ta wariatka ginka się tak mnie czepia i taką panike zrobiła.
A tak w ogóle to dzisiaj pojechałam do mamy i jak założyłam kożuszek to ledwo już się w nim dopiełam-a we wtorej jeszcze mogłam bez problemu-czyli brzunio rośnie
Asiulek śliczna ta kołyska-sama bardzo chciałam,ale stwierdziłam,że szkoda wydawac 400zł na coś co dziecku posłuży góra 5 miesięcy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-01-29 o 15:04
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:39   #4362
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Madziwnia a czy te majty nie sa z celulozy ?? bo nam polozna mowila zeby z celulozy nie kupowac bo wtedy tam sie wszystko kisi na dole bo one nie przepuszczaja powietrza ja mam takie wielorazowe z siateczki takiej bandazowej

a ja skonczylam prawie obszywac kolyske musze jeszcze doszyc koronki bo narazie na szpilkach sie trzymaja hehe

Śliczna ta kolyska czy koszyk czy co to za cudo...
jak ja kocham takie rzeczy... mmmmm
a wyobrazcie sobie w tym dzidziusia...

ja mam takie z siateczki majtusie jednorazowe bo u nas w szpitalu nie mozna zwyklych bawelnianych nosic...
mam nadzieje, że bedą ok

dziewczyny a czy w szpitalach w ktorych bedziecie rodzic trzeba miec rzeczy dla dzidziolka? czy tylko pampki i chusteczki??
bo u mnie w szpitalu trzeba przyniesc tylko pieluszki i chusteczki a ubranka tylko na wyjscie...
i teraz tutaj moje pytanie...
jesli ktoras ma podobnie jak ja... ze nie musi dla dziecka nic brac do szpitala to czy pakujecie sie w jedna torbe czy na te pampki i chusteczki bierzecie osobna torbe...? i ile pampersow?
Stary 2010-01-29, 14:50   #4363
NaTaLaLa
BAN stały

Dzieki dziewczynki
Wogole, patrze na Was i macie takie zgrabniutkie brzuszki....u mnie niestety wszytsko na odwrot....wygladam jak slonica po terminie....a gdzie jeszcze do konca....
Heh wszystkie widze jestesmy w szale zakupowym..mi zostalo jeszcze lozeczko (najpotrzebniejsze na koncu????:P) ale to kwestia weekendu gdyz w tygodniu nie bardzo mamy czas na dluzsze zakupy :/
Wzielam dzis wolne w pracy wiec troszeczke WAS nadrobie bo niestety sama zostaje w domu calutki dzien...a zauwazylam, ze mam takie cos od niedawna, ze boje sie zostawac sama w domu :/ chyba mama mnie troszeczke nastraszyla..powiedziala cos w stylu "Dzieciaku wy juz wszystko przygotujcie, porozstawiajcie bo ja Ciebie i brata rodzilam dokladnie w 35 tc"....nie wiem czy ma ta jakas zaleznosc ale zaczelam panikowac....no i jak wspomnialam wczesniej ciagle jeszcze pracuje :/ i to niestety nie lekko....najlepsze jest to,ze nikt w pracy jeszcze nie wie, i nie mam pojecia jak im powiedziec....chyba za bardzo szkoda mi odejsc bo wiem ze jesli odejde to nie wroce...ale to troszke skomplikowane
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:08   #4364
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a czy w szpitalach w ktorych bedziecie rodzic trzeba miec rzeczy dla dzidziolka? czy tylko pampki i chusteczki??
bo u mnie w szpitalu trzeba przyniesc tylko pieluszki i chusteczki a ubranka tylko na wyjscie...
jesli ktoras ma podobnie jak ja... ze nie musi dla dziecka nic brac do szpitala to czy pakujecie sie w jedna torbe czy na te pampki i chusteczki bierzecie osobna torbe...? i ile pampersow?
U nas trzeba mieć rzeczy dla dzidziolka, mają jakieś na wrazie czego ale trzeba mieć swoje. Chyba lepiej Ja tam wole swoje
Za to nie trzeba mieć pampków. Co szpital to obyczaj

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-01-29, 15:10   #4365
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

prosimy
Witam.
Może wam pomogę, jako że będę mamą po raz drugi(synek 5,5 roku).
To najwygodniej jest kupić gaziki specjalne w aptece, lub http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=891954305. Za czasów pierwszego synka kupowałam, mały spirytus w monopolowym i rozcienczałam.
A co do herbatek, jeżeli się karmi piersią to nie powinno się dopajać, tylko że z doświadczenia wiem jaki to jest błąd jak chcesz gdzieś wyjść z domu i z kim innym dziecko zostawić, a tu młode nie ruszy żadnego smoczka bo jak nieprzyzwyczajone to ma odruch wymiotny. Więc tym razem będę dopajała herbatkami, lub jak moja koleżanka to wodę z glukozą podawała. To jest też super wyjście jak będą upały, i dziecko w pewnym okresie może chcieć być przy cycu co 15 min, więc nigdzie wyjść nie można, a tak herbatka i z głowy.
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:46   #4366
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

nakreciłam się na ten przewijak ide dziś kupić coś jeszcze dokupię muszę uciekać bo za 2 h wychodze a wyglądam jak yeti hehe muszę się doprowadzić do porządku hehe zarosłam heheh
Aneczkkaa - pomyśl też może o pokrowcu (np frotte) na przewijak. Tak na samym przewijaku nie będzie maluszkowi dobrze. Ja kupiłam taki na gumkę, nie będzie się zsuwał. Wydatek - kilkanaście złotych.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:01   #4367
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Aneczkkaa - pomyśl też może o pokrowcu (np frotte) na przewijak. Tak na samym przewijaku nie będzie maluszkowi dobrze. Ja kupiłam taki na gumkę, nie będzie się zsuwał. Wydatek - kilkanaście złotych.
Ja też kupiłam pokrowce na przewijak z frotki dwie szutki
ładnie pasują, są przyjemne w dotyku, mięciutkie, nie zsuwają się dzięki gumce. Dzieciaczkom będzie się o wiele przyjemniej leżało na takiej frotce niż na hmm... sama nie wiem czym jest obity ten przewijak... w każdym razie na czymś sztucznym.

A... bym zapomniała...
dziewczynki mam jeszcze jedno pytanie... już nie dotyczące torby do szpitala...

wiekszość z was widzę, że ma już łóżeczka porozkładane.
Chciałam zapytać czy macie tą pościel już tam włożoną, całe łóżeczko pościelone i tak sobie leży?
Czy macie pościel gdzieś schowaną? Bo ja mam wypraną, wyprasowaną... dziś wieczorem składamy z Tżtem łożeczko, tylko zastanwiam się czy włożyć tam pościel czy może jednak nie, żeby sie nie skurzyła? a może przykryć jakimś białym prześcieradłem? co myślicie?

Jejuu, ale dylematy, hihihi

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2010-01-29 o 16:05
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:10   #4368
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kupiłam pokrowce na przewijak z frotki dwie szutki
ładnie pasują, są przyjemne w dotyku, mięciutkie, nie zsuwają się dzięki gumce. Dzieciaczkom będzie się o wiele przyjemniej leżało na takiej frotce niż na hmm... sama nie wiem czym jest obity ten przewijak... w każdym razie na czymś sztucznym.

A... bym zapomniała...
dziewczynki mam jeszcze jedno pytanie... już nie dotyczące torby do szpitala...

wiekszość z was widzę, że ma już łóżeczka porozkładane.
Chciałam zapytać czy macie tą pościel już tam włożoną, całe łóżeczko pościelone i tak sobie leży?
Czy macie pościel gdzieś schowaną? Bo ja mam wypraną, wyprasowaną... dziś wieczorem składamy z Tżtem łożeczko, tylko zastanwiam się czy włożyć tam pościel czy może jednak nie, żeby sie nie skurzyła? a może przykryć jakimś białym prześcieradłem? co myślicie?

Jejuu, ale dylematy, hihihi
ja mam poszewki uprane i uprasowane i leżą w szafce, a wypełnienia pościeli mam w szafie w pokrowcu. W łóżeczku mam tylko materac i tak sobie stoi i wietrzy się i wywietrzyć nie może

Stary 2010-01-29, 16:14   #4369
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja mam poszewki uprane i uprasowane i leżą w szafce, a wypełnienia pościeli mam w szafie w pokrowcu. W łóżeczku mam tylko materac i tak sobie stoi i wietrzy się i wywietrzyć nie może

ani mnie nie strasz... jak ja to dziś rozłożę... A mi już niewiele zostało, do tego niby mam rodzić wcześniej... czy mi to łóżeczko zdąrzy wywietrzeć?
nie położe przecież w cuchnącym farbą łóżeczku dzieciątka...
Stary 2010-01-29, 16:26   #4370
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
zobaczyłam Twój brzuszek z 28 tyg i mój jest takiej samej wielkości-nawet z mamą porównałam-ja nie wiem czego ta wariatka ginka się tak mnie czepia i taką panike zrobiła.
A tak w ogóle to dzisiaj pojechałam do mamy i jak założyłam kożuszek to ledwo już się w nim dopiełam-a we wtorej jeszcze mogłam bez problemu-czyli brzunio rośnie
Asiulek śliczna ta kołyska-sama bardzo chciałam,ale stwierdziłam,że szkoda wydawac 400zł na coś co dziecku posłuży góra 5 miesięcy.
ja ta kolyske koszyk wiklinowy kupilam za flaszke tak mi sie udala a material zeszlo mi 5 m kory < zostalo jeszcze na przescieradelko na gumce i na poszewke na kolderke i podusie mo i 3 m koronki i 2,5 m koronki mniejszej razem z igla i nicmi wyszlo za material niecale 90 zlotych czyli w 100 sie zmiescilam a koszyk jest duzy wiec smialo dzidziek moze w nim spac puki nie zacznie siadac zeby nie wypadl

u nas do szpitala mozna ale nie trzeba brac ubranek dla dzieciecia ale ja zapakowalam juz do torby 3 komplety < bodziaki i pajacyki > czapeczki skarpetusie niedrapki cale opakoanie pampkow hugis tych najmniejszych paczke chusteczek nawilzonych gaziki do pepuszka kremik na odpazenia i do pupci rozek kocyk jeden cieniutki i rzeczy na wyjscie tylko fotelik przyjedzie z malzem

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

ja tez mam kilka pokrowcow na przewijak

lozeczko juz kilka tygodni stoi i wietrzy sie jak sei powacha to jeszcze delikatnie czuc ale juz coraz mniej materac lezy w lozeczku jeszcze zafoliowany w polowie marca go rozpakuje i naloze przescieradlo potem je upiore a posciel juz poprana i poprasowana w szafie lezy malz ubierze i polozy do lozeczka jak bede w szpitalu by sie nie zakurzyla

Stary 2010-01-29, 16:35   #4371
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ani mnie nie strasz... jak ja to dziś rozłożę... A mi już niewiele zostało, do tego niby mam rodzić wcześniej... czy mi to łóżeczko zdąrzy wywietrzeć?
nie położe przecież w cuchnącym farbą łóżeczku dzieciątka...
ono śmierdzi raczej takim zapachem nowego mebla nie farby, ale mnie to i tak drażni ja codziennie otwieram tam okno w pokoju albo balkon na cały dzień i to bardzo dużo daje, ale czuć nadal czuję

Cytat:
ja ta kolyske koszyk wiklinowy kupilam za flaszke tak mi sie udala a material zeszlo mi 5 m kory < zostalo jeszcze na przescieradelko na gumce i na poszewke na kolderke i podusie mo i 3 m koronki i 2,5 m koronki mniejszej razem z igla i nicmi wyszlo za material niecale 90 zlotych czyli w 100 sie zmiescilam a koszyk jest duzy wiec smialo dzidziek moze w nim spac puki nie zacznie siadac zeby nie wypadl

u nas do szpitala mozna ale nie trzeba brac ubranek dla dzieciecia ale ja zapakowalam juz do torby 3 komplety < bodziaki i pajacyki > czapeczki skarpetusie niedrapki cale opakoanie pampkow hugis tych najmniejszych paczke chusteczek nawilzonych gaziki do pepuszka kremik na odpazenia i do pupci rozek kocyk jeden cieniutki i rzeczy na wyjscie tylko fotelik przyjedzie z malzem

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

ja tez mam kilka pokrowcow na przewijak

lozeczko juz kilka tygodni stoi i wietrzy sie jak sei powacha to jeszcze delikatnie czuc ale juz coraz mniej materac lezy w lozeczku jeszcze zafoliowany w polowie marca go rozpakuje i naloze przescieradlo potem je upiore a posciel juz poprana i poprasowana w szafie lezy malz ubierze i polozy do lozeczka jak bede w szpitalu by sie nie zakurzyla
tzn., że Ty już torbę do szpitala pakujesz?????? bo ja zamierzałam tak w 35/36 tygodniu się za to zabrać, ale teraz to sama nie wiem

Stary 2010-01-29, 16:41   #4372
drcron
Zakorzenienie

ja mam juz spakowana wole wczesniej niz biegac potem i wszystkego szukac jedyna rzecza ktorej tam brakuje to kosmetyczka z moimi rzeczami i rogal do spania bo my nierozlaczni

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

czy wy tez tak macie ze jak sie zdenerwujecie to dzidziol w brzuchu tak mocno warjuje ze az boli ?? tak jakby sie tez denerwowal i chcial z brzuszka wyskoczyc ??

Dzisiaj mierzylam czestotliwosc twardnienia brzucha i do teraz naliczylam ze brzuchol twardnieje mi co 30 minut i trwa to max do 3 minut jak do jutra sie nie uspokoi to pojade do gina mojego do szpitala na dyzur zeby sprawdzil czy wszystko jest ok

Stary 2010-01-29, 16:45   #4373
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Asia przeciez ci pisałam hihihi ale spokojnie NIE WYWOŁUJ wilka z lasu to 40 tyg jeszcze zdazy sie łóżeczko wywietrzyc ...

A jesli chodzi o majtasy to na tych białych i zielonych 7 szt. jest opinia IMiD.
A tych drugich z BabyOno jest napisane że pozwalaja na swobodny przepływ powietrza...

Trudno pójde do apteki i kupię nowe. na szczeście straciłam niecałe 14 zł

A fotek nie zrobie bo juz schowałam wszytsko ale kupiłam
z TT
- śliniak z
- smoczki uspokajające soft 0-3 i 3-6 msc
- grzebyk , szczotka
- szczotka do czyszczenia butelek
- ręcznik duzy kapielowy
- przescieradło na materac
- sudocrem
- termometr do kapieli
- wielorazowy podkład
- 3x10 bella mama podkłady poporodowe
- kubek niekapek 6+
- waciki
-patyczki
- 20 szt pieluchy tetrowe
- łyżeczki TT 4 szt. 6+
- 2 x paklanki
-teromopakowanie z TT
- termometr z miekka koncówką
- myjka z frotty
- gabka podkład do wanienki..( jestem temu przeciwna ale na pierwsze kapiele bo chce SAMA chodź mieszkam z mama i babcia..)
- Filtry do aspitarora Nose frida
- spray do nosa nosefrida
- Zabawka edukacyjna z pozytywką o taka
http://www.allegro.pl/item893175597_...a_babyono.html
Polecam bo mozna zawiesic np. w wózku albo zabrac ze soba wszedzie gdzie bedzie z nami dzidzia.. a karuzeli z ta muzyczka niestety sie nie da.
U moich znajomych sie sparwdzio BARDZO
- nozyczki TT

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:01   #4374
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zdecydowalismy tez ze malucha bedziemy kapac w pokoju a nie w lazience, bo przy lazience sa drzwi wyjsciowe a wiadomo ze latem sa otwarte caly czas ...
i decyzja o kapaniu zostaje taka ze maly bedzie w pokoju kapany
Fajne takie kąpanie póki maluch nie chlapie Potem już trzeba ściągac dywany he he . Mój machał nogami i wszystko było mokre

Cytat:
W sumie warto kupić moja koleżanka miała taką komode wielką z przewijakiem super ale ja nie mam miejsca ani kasy bo to kosztowało chyba jakieś 800 zł miel też kołyskę co sama kołysze też extra ale oni są kaswni co to dla nich 1000 zł ....
A ja chcę kołyskę to takie moje małe marzenie mam kosz ale jakoś mi się marzy kołyseczka i kupie taką tańszą nie bujaną kosztuje 200zł z hakiem

Cytat:
fajniuni ja też kupię w takich kolorach Ciekawa jestem jaka przyjdzie ta pościel jeszcze łóżeczko muszę wybrać jezu ile ja jeszcze mam rzeczy ...
W którąś niedziele byliśmy u dobrych znajomych tak pogadac i rozmawiałam z koleżanka i ona była bardzo ździwiona że już kupuję rzeczy ??? wkurzyła mnie !!!

Tylko ja jej wybacze bo 2 razy poroniła w 5 miesiącu za 3 razem im się udało mają córę ale chyba do końca nie wierzyła że urodzi dziecko ...
Może stąd takie podejście biedna w sumie dużo przezyła ja po jedny poronieniu miałam taka depresję że szok a po 2 to nie wiem jakby się to skończyło ...
Ja mam koleżankę która już urodziła ale własnie jak była po poronieniu to nie chciała nic kupować i ja ja wyciagnęłam w 25 tyg mniej wiecej na pierwsze zakupy do lumpka . Ale się cieszyła

Cytat:
Witam!!!

Śliczny kocyk od tej justinex

Dziewczyny a ja wczoraj dostałam telefon od sprzedawcy że nie maja koloru żóltego kubka niekapka tylko niebieski i czy moz ebyc u
Niekapki już kupujesz ?

Cytat:

i jeszcze jedno
Kup spirytus taki zwykły w sklepie i go rozcieńcz .
Herbatke możesz kupić ale dla siebie a nie dla dziecka jak będzie miało problemy to pij sama . TYlko nie kupuj tych granulatów co mają koperku tyle co kot napłakał tylko normalną w ekspresówkach
Na laktacje ja kupie bo po CC miałam problem z melczkiem
Dziecku jeśli ma problemy można podać wode koperkową z apteki ( z butelce daje się po chyba pół łyżeczki po karmieniu ) lub jak skończy 2 tyg plantex
http://www.cefarm24.pl/gripe-water-w...0-ml-p915.html
http://www.lek.com.pl/preparaty_otc/plantex.php
ale mieć tego nie musisz bo to zawsze moze ktoś dokupić

Cytat:
madziwnia- ja nie kupuję wcale takich majtek. Ja kupuję zwykłe bawełniane białe. U nas w szpitalu pozwalają takie mieć, bo te jednorazowe to jakieś takie średnio wygodne mi się wydają. A tamte kupiłam zwykle, niedrogie, wiec będę je wyrzucać... Na razie mam tylko 3 pary więc muszę jeszcze ze 4 przynajmniej dokupić.
Ja tez kupie takie bazarki zwykłe bo miałam te siatkowe i były okropne i nie nosiłam ichwcale i teraz mam zamiar nabyć u chińców kilka par zwykłych

Cytat:

Piękna ta kołyska

Cytat:
...
mam nadzieje, że bedą ok

U mnie niby dają ciuszki ale ja nie chce , mam własne jak się Szymek urodził też kazałam go przebrac w moje rzecz , tam napewno nie jest to wyprane tak jakbym chciała i wogóle
Pampków tą mała paczke

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam.
Może wam pomogę, jako że będę mamą po raz drugi(synek 5,5 roku).
To najwygodniej jest kupić gaziki specjalne w aptece, lub http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=891954305. Za czasów pierwszego synka kupowałam, mały spirytus w monopolowym i rozcienczałam.
A co do herbatek, jeżeli się karmi piersią to nie powinno się dopajać, tylko że z doświadczenia wiem jaki to jest błąd jak chcesz gdzieś wyjść z domu i z kim innym dziecko zostawić, a tu młode nie ruszy żadnego smoczka bo jak nieprzyzwyczajone to ma odruch wymiotny. Więc tym razem będę dopajała herbatkami, lub jak moja koleżanka to wodę z glukozą podawała. To jest też super wyjście jak będą upały, i dziecko w pewnym okresie może chcieć być przy cycu co 15 min, więc nigdzie wyjść nie można, a tak herbatka i z głowy.
Przecież jak się wychodzi z domu można odciągnąc mleko i ktoś poda ew. dac modyfikowane . Podawanie glukozy to jakas głupota . Po co dawać niemowlakowi wode z cukrem ? Bo jakoś sensu w tym nie widze wcale zamiast herbatki jak jest upał podaje się poprostu wode i tyle
Stary 2010-01-29, 17:02   #4375
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam juz spakowana wole wczesniej niz biegac potem i wszystkego szukac jedyna rzecza ktorej tam brakuje to kosmetyczka z moimi rzeczami i rogal do spania bo my nierozlaczni

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

czy wy tez tak macie ze jak sie zdenerwujecie to dzidziol w brzuchu tak mocno warjuje ze az boli ?? tak jakby sie tez denerwowal i chcial z brzuszka wyskoczyc ??

Dzisiaj mierzylam czestotliwosc twardnienia brzucha i do teraz naliczylam ze brzuchol twardnieje mi co 30 minut i trwa to max do 3 minut jak do jutra sie nie uspokoi to pojade do gina mojego do szpitala na dyzur zeby sprawdzil czy wszystko jest ok
tez tak mam... i brzuch sie napina.... a dzidziek czasem tak kopnie (nawet jak nie jestem zdenerwowana) albo tak sie wystawi ze boli ho hooooo... szczególnie koło 23-24 jak juz w łózku leze to sie "wypina"...

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:06   #4376
ania p
Zakorzenienie

Byłam z małym na spacerku bo u nas dziś fajnie i ciepło ale kurde znowu boli mnie gardło cholerka jak ja tego nie lubie bbuuuuuu

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Madzia - z zabawek jeszcxze bardzo fajne jest to
http://www.allegro.pl/item882219084_..._tropical.html
ja to miałam wpięte w wózku lub foteliku
i to zabawka rewelka
http://www.allegro.pl/item902853227_...cka_super.html
szymek do tej pory kocha tą żabe i iles osób się już mnie pytało gdzie nabyłam bo jest taka śmieszna
W wiaderku jest grzechotka a drugie to gryzak
Stary 2010-01-29, 17:18   #4377
ita83
Wtajemniczenie

a mi tz dzis kupil torbe do szpitala...... Mo0wi ze mial malemu wziasc kombinezonik na wyjscie - jakis mu sie spodobal o dziwo ale nie wiedzial jaki rozmiar wybrac i stwierdzil ze kupimy jak bedziemy razem na zakupach

a my dalej w lozeczku - jutro kontrola z gardlem
a brzuch juz nie twardnieje wiec narazie alarm odwolany......
Stary 2010-01-29, 18:31   #4378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

o jejq ponad godzine w banku bo trafilam akurat na Pania ktora sie uczyla;/ masakraaaaaa!!!!!
kupilam polspiochy kolejne;p w bialo szare paseczki teraz zjem obiadek i musze sobie naszykowac prasowanko bo rzeczy poschly

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

jestem w szoku, dzisiaj sledzilam paczke przez neta i zostala nadana kurierowi o 7:34 a o 12:47 juz ja mialam
Posciel jest super, jestem bardzo zadowolona i juz wiem ze zamowie u tej pani kolejną
wszystko zgodne z opisem, przesylka- blyskawica superr

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

dziewczyny dzisiaj spodobalo mi sie strasznie imie Miłosz moze uda mi sie namowic tz z Kacperka na Miloszka ale w sumie oba mi sie podobaja takze nie bedzie szalu;-)

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

u mnie w szpitalu wszystko maja dla dzidzi, lacznie z tym ze daja pampki, ale ja biore pampki chusteczki i torbe malemu

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

ja w ogole nie mam napiec brzuszka ani zadnych takich ekscesow poki co

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

uciekam jesc zajrze do was pozniej paaa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:49   #4379
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
czy Wasz brzuszek ma rozny poziom twardosci w ciagu dnia? U mnie zazwyczaj jest twardszy na wieczor
Tak samo mam ale to chyba wynika z 2 rzeczy (tak z moich obserwacji), rano jestem głodna i mi nic brzucha nie wypycha a wieczorem już najedzona no i po całodziennym ruchu brzuch jest "zmęczony".

Cytat:
Ale najpierw czekają mnie zakupy... kolejna rzecz której nie znoszę U nas w domku to raczej tż jest od tego on w przeciwieństwie do mnie lubi to robić. Ja tylko jak musze, a że dziś muszę...
Skąd ja to znam Żarcie to jeszcze bo wiem co mam kupić,wpadam - kupuje - wypadam. Ale np ciuchy czy coś nad czym się wypada zastanowić to koniec. Bleee. Tż też nie lubi żadnych zakupów wiec gdybym ja nie robiła to byśmy byli głodni, brudni i obdarci

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pieluchy tetrowe
W Realu są 12szt/15.99.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:04   #4380
JoannM
Zadomowienie

ja tez mam ostatnio takie twardnienia brzucha, zaczelam sie troszke martwic, bo przy tym jakies klucia tam na dole. no ale lekarka mowila ze tak moze byc i kazal brac nospe, odpoczac-pewnie dlatego ze troche przesadzilam ze sprzataniem,bo odkurzylam cale mieszkanie, potem pozmywalam je, zrobilam dwa prania, pozmywalam naczynia no i potem tak zaczal twardniec.
Szkoda tylko ze tz mnie nie rozumie, jakos nie ma dla mnie wspolczucia.tylko mowi "no i co z tego" choc mu mowie, ze to nie jest dobre. w niczym mnie nie wyreczy choc go prosze.. to zawsze sie wykreci.
no szkoda gadac. wczoraj juz mialam ochote mu przylozyc.

do mnie tez przyszedl wczoraj kurier z paczka(lozeczko z szuflada i materacem,przewijak usztywniany,rozek i drobiazgi.. (normalnie expres- paczka nadana 25, a dostalam dopiero 28) i to jeszcze kurier przyniosl pod drzwi,kazal sie podpisac, odwrocil sie na piecie i poszedl, nawet sie nie spytal czy ma mi kto przeniesc przez prog czy cokolwiek, ja oczywiscie w widocznej ciazy,na kartonie napis meble dzieciece-no zatkalo mnie!nic nawet nie powiedzialam. zero empatii. wiem ze nie maja takiego obowiazku..no ale taka ignorancja.
na szczescie byl TZ to wniosl. sama chyba bym rady nie dala.

lozeczko juz zlozylismy przewijaczek i rozek sliczne,takze poprawilo mi to humor

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości