Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 12:17   #631
chryzolit
Raczkowanie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak dużo, czy tak mało (że taka wścipska będę )
Hm, oż Ty wścipska Wynajmiemy firmę przewozową, pomalujemy ściany, kupimy nowy kibelek (dla mnie warunek sine qua non Na obcych nie siadam), dla nas małżeńskie łoże, a - i jeszcze drzwi jakoś zabezpieczymy (wystrój architektoniczny kamienicy jest taki, że do mieszkań wchodzi się z czegoś w rodzaju krużganka przez... zwykłe drzwi balkonowe) i na tym koniec szaleństwa będą za dwa lata

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam Kobiałki
Cass mnie rozszyfrowała parę stron wcześniej, to się ujawniam
A tak serio to się nie odzywałam, bo nie zawsze mam czas na wizaż (nie tylko na to zresztą), potem jak zajrzę to jest tyle napłodzone, że nie wiem co się dzieje i tak to leci... i suma sumarum podczytuję Was tylko, bo dużo mądrych rzeczy można się od Was dowiedzieć

A teraz o mojej Zosi:
23 stycznia skończyła 5 miesięcy, rozwija się dobrze, jak byliśmy na szczepieniu 7 stycznia ważyła 7100, teraz nie wiem Od 3 miesiąca daję jej już butlę na zmianę z moim cycem (tak sama zdecydowałam, wracam niedługo do pracy, więc i tak musiałabym małą odstawić od cycka). Dalej jeszcze dostaje cycka raz dziennie i w nocy. Niedawno zaczęłam dawać nowości. Na razie deserki i kaszkę - z miseczki bo o wypiciu z butli nie ma mowy. Próbuję dawać obiadki, ale na razie są "ble". I tu mam pytanie do Was: mam mętlik w głowie odnośnie glutenu. Większość kaszek jest bezglutenowa. Nie wiem w jakiej postaci go podawać i w jakiej ilości. Pewnie o tym pisałyście wcześniej, ale przeoczyłam... Chcę spróbować dać małej ziemniaczka z masełkiem, może to jej zasmakuje?
Z umiejętności to umiemy się przekręcać z brzuszka na plecki i odwrotnie, czuję że za chwilkę dosłownie będziemy jeść sobie nóżki(), bo juz je chwyta dość pewnie, cały czas się dźwiga do siadania, ale sama jeszcze za słabiutka. Jest coraz grzeczniejsza, dużo się śmieje, tylko w dzień mało śpi (jak nie wyjdę na dwór to 2-3 30 min. drzemki) i w nocy też nie najlepiej, jak np. dzisiaj, kiedy mam spędziła noc wkładając córci smoczek do buzi
To z grubsza tyle... Sorki, że się tak rozpisałam Pozdrawiam Was wszystkie, potem zacznę cytować, jak się nauczę wielocytowania

Ps.
Trochę się ociągałam z tym ujawnieniem też z tego powodu, że jesteście już takie zgrane, wszystkie tak dobrze się juz znacie i rozumiecie...

E tam

cześć

dziewczynki, super jest być znowu w grze, ale kończę na razie - wzywa kuchnia

Edytowane przez chryzolit
Czas edycji: 2010-01-29 o 12:19
chryzolit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:18   #632
eleeri
Zakorzenienie

No to ja już się żegnam, dziecko mi się zbudziło
pa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:20   #633
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a moje poszlo spac
to ide sprzatac i robic bitki mniam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:23   #634
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
popatrz zjadlam dokad poszedl
do przedszkoal poszedl

a oto i on
No krasnal zawodowy

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość

1. Etatowa
Witaj I dzięki za życzenia

Mariolko. miodzie na me serce jeszcze raz wszystkiego najlepsze dla Pana Antonia My tydzień temu skończyliśmy 6 miesięcy, a ubranka z przedziału 6-9 są w sam raz A niektóre nawet na styk
My też już w tym przedziale ubraniowym i niestety również niektóre ubranka już przy małe.
Muszę kupić dresiki po domku, co powiecie na to?
http://www.allegro.pl/item896337466_..._1_gratis.html
Stary 2010-01-29, 12:24   #635
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Kobiałki
A tak serio to się nie odzywałam, bo nie zawsze mam czas na wizaż (nie tylko na to zresztą), potem jak zajrzę to jest tyle napłodzone, że nie wiem co się dzieje i tak to leci... i suma sumarum podczytuję Was tylko, bo dużo mądrych rzeczy można się od Was dowiedzieć

A teraz o mojej Zosi:
23 stycznia skończyła 5 miesięcy, rozwija się dobrze, jak byliśmy na szczepieniu 7 stycznia ważyła 7100, teraz nie wiem Od 3 miesiąca daję jej już butlę na zmianę z moim cycem (tak sama zdecydowałam, wracam niedługo do pracy, więc i tak musiałabym małą odstawić od cycka). Dalej jeszcze dostaje cycka raz dziennie i w nocy. Niedawno zaczęłam dawać nowości. Na razie deserki i kaszkę - z miseczki bo o wypiciu z butli nie ma mowy. Próbuję dawać obiadki, ale na razie są "ble". I tu mam pytanie do Was: mam mętlik w głowie odnośnie glutenu. Większość kaszek jest bezglutenowa. Nie wiem w jakiej postaci go podawać i w jakiej ilości. Pewnie o tym pisałyście wcześniej, ale przeoczyłam... Chcę spróbować dać małej ziemniaczka z masełkiem, może to jej zasmakuje?
Z umiejętności to umiemy się przekręcać z brzuszka na plecki i odwrotnie, czuję że za chwilkę dosłownie będziemy jeść sobie nóżki(), bo juz je chwyta dość pewnie, cały czas się dźwiga do siadania, ale sama jeszcze za słabiutka. Jest coraz grzeczniejsza, dużo się śmieje, tylko w dzień mało śpi (jak nie wyjdę na dwór to 2-3 30 min. drzemki) i w nocy też nie najlepiej, jak np. dzisiaj, kiedy mam spędziła noc wkładając córci smoczek do buzi
To z grubsza tyle... Sorki, że się tak rozpisałam Pozdrawiam Was wszystkie, potem zacznę cytować, jak się nauczę wielocytowania

Ps.
Trochę się ociągałam z tym ujawnieniem też z tego powodu, że jesteście już takie zgrane, wszystkie tak dobrze się juz znacie i rozumiecie...
witamy
część z nas udziela się już od ponad roku (od poczekalni,ale są mamusie,które dołączyły dopiero teraz i są przodownikami w ilości pisanych postów ), więc wszystko przed Tobą

kaszka manna zawiera gluten , ale zwróć uwagę, żeby nie kupić takiej dogotowania, bo jest więcej roboty
są takie,które robi się jak mleko (do wody o temp.ok 40-50 stopni się dodaje) i te można bezpośrednio dodać do obiadku czy deserku

Cytat:
dzieki

hmmmm a moze by go na jakis casting dac
nie zaoszczędziłaś na stroju karnawałowym to może chociaż zarobisz na modelingu

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
w sumie to nie powiedziała, chciała odczekać jeszcze kilka dni

u nas jest podobnie
młody najbardziej nie lubi oglądania garda
zawsze go naciąga a potem juz płacze

może i my się niedługo tego doczekamy

mnie jeszcze denerwuje to, że np w lecie nie można otworzyć okna, bo z każdej strony śmierdzi papierochami
a dym jeszcze włazi do mieszkania

szkoda, że nie mam balkonu, bo w odwecie zrobiłabym sobie kiedyś grilla na balkonie, żeby inni poczuli jak to miło jest wdychać śmierdzący dym i jak szybko włazi on do mieszkania
mnie też denerwuje, że jedna paląca osoba (u nas na 6 sąsiadujących balkonów tylko 1 osoba pali) potrafi terroryzować dymem wszystkich
u nas akcja grill nie przyniosłaby pożądanego skutku, bo ta sąsiadka co pali papierosy namiętnie raczy nas też dymem grillowym

jadę do pracy -do wieczora

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:25   #636
angy
Zakorzenienie

Trochę nie wiem o co chodzi, bo moje dziecko śpi już 1,5 h!!

Słuchajcie musicie mną trochę pokierować, bo ja tępa jestem Dodałam album, ale nie wiem co zrobić, żebyście mogły obejrzeć zdjęcia. Jakieś zaproszenia trzeba wysłać, tylko nie wiem jak

Już dałam radę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-01-29 o 12:42
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:30   #637
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam nową Mamusię
Prosimy o jak najczęstsze udzielanie się

Aniu, a u Was cieplej jest czy zimniej
Bo może taki komb. byłby dobry?
http://www.allegro.pl/item890529013_..._6_9_next.html
Stary 2010-01-29, 12:39   #638
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No krasnal zawodowy

My też już w tym przedziale ubraniowym i niestety również niektóre ubranka już przy małe.
Muszę kupić dresiki po domku, co powiecie na to?
http://www.allegro.pl/item896337466_..._1_gratis.html

spodenki fajne ale ja wole takie co maja sciagacze na nogawkach bo maly tak wierzga, ze zawsze ma nogawki podciagniete po kolana
Cytat:
nie zaoszczędziłaś na stroju karnawałowym to może chociaż zarobisz na modelingu
to jest mysl
Stary 2010-01-29, 12:54   #639
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

spodenki fajne ale ja wole takie co maja sciagacze na nogawkach bo maly tak wierzga, ze zawsze ma nogawki podciagniete po kolana

to jest mysl
Mój nawet ściagaczem podciaga, wiec dla nas nie ma roznicy

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

http://www.allegro.pl/item900158105_...ga_wygoda.html

to nie dla Antosia
Stary 2010-01-29, 12:57   #640
Cassandra 23
Zakorzenienie

W koncu mały usnał. Rano nie robił drzemki, zdarzyłam tylko dac mu mleczko jak przysypiał i zaraz sie obudził. Teraz był mój tata, bawił sie z nim i go ululał.

Cytat:
Jeśli wciąż jeszcze wybieramy sobie smerfy, to dla mnie Maruda. Li i jedynie

Cass, o rany, kiedy i u mnie takie sensacje?? My zaliczyliśmy jedynie turlania (i to baaardzo niedawno), ząbków nie ma, samodzielnego siadania nie ma, niczego nie ma...
Maruda? Z której strony?

Będą i u was sensacje Pamietam jak ja sie martwiłam, że Kuba nie chce podnosić głowki, ze nie lubi na brzuszku itp. A teraz jestem zdziwnona, ze tak szybko nadrobił zaległości.
Zauważyłam, ze narazie skupia sie na rozwoju fizycznym a z guganiem jest w tyle. Ale sie juz nie martwie, napewno w najblizszym czasie zacznie "gadac" na dobre.

Cytat:
p. doktor stwierdziła, że wszystko jest w porządku, młody rozwija się książkowo, ale martwiło ją że nie bierze się przy niej do siadania, jak pociąga go za rączki i nie chce stać na nóżkach, choć nogi silne ma co poczuła na swoim brzuchu, jak jej zasadził kilka kopniaków

nie wiem, dla mnie to on jest leniuszek i ma to po nas, w domu czasem dźwiga się do siadu, sam i jak go trzymam za rączki też
a przy niej nie chciał

z drugiej strony jak mam go na rękach to ładnie trzyma główkę i to też widziała

powiedziała że nie musimy tego usg robić
ale my chcemy - dla siebie
Super, ze wszystko w porządku
Mati to mały leniuszek i niedlugo napewno Was zaskoczy. A USG tez bym zrobiła dla pewności ze wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mysle, ze mozna... Ja jem tutejszy bialy serek, ktory zawiera 14g bialka i 4,5g weglowodanow.

Dzis na sniadanie mialam swiezy chlebek z avocado , pierwszy raz pieklam z timerem i cieszylam sie cieplym chlebem na sniadanie.

Nie wiem co sie stalo na Wrzesniowkach , moze stara ekipa za duzo pisala? Bo spotkala sie juz z takimi zarzutami dotyczacymi nas, ze niby za duzo piszemy i nie mozna nas nadgonic
Ja jednak uwazam, ze nie trzeba czytac od deski do deski, mozna po prostu wpasc i powiedziec "czesc".
-------------
Moje dziecko krzyczy i piszczy. Znowu. Mam nadzieje, ze sie nie rozpada i bede mogla go wywiezc z domu
Wczoraj zauwazylam, ze prawie wyrasta mi z pajacykow kupionych miesiac temu
Oj kusiecie mnie tym avocado Nigdy nie jadłam chyba najwyzszy czas spróbować

Nie słyszałam o tej aferze

Świetnie, Antoś ma lepszy apetyt to i rośnie w oczach. Oby tak dalej. My tez juz powoli wymieniamy garderobę
Cytat:
a oto i on
Jakie fajne wdzianko

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:58   #641
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, no dziś na obiad jeszcze... mleko Zaczynamy jutro, bo Małż chce uczestniczyć w pierwszym niemlecznym posiłku
...
Wydaje mi się, że magi ma mieć USG jutro o 14. Nic więcej nie wiem, nie pisałyśmy ostatnio do siebie
no tatuś musi uczestniczyć a jakby inaczej
daj znać jak samkowało Kubusiowi

więc pomyliłam dni...
nadal trzymam

Cytat:
Maruda!

Jeśli wciąż jeszcze wybieramy sobie smerfy, to dla mnie Maruda. Li i jedynie

Tydzień miałam z głowy - Stasia pół roczku, moje imieniny, goście, urlop TZ-ta (jako prezent dla mnie) i inne takie... Miałam do was wrócić we wtorek, w rezultacie od wtorku staram się nadrobić. Zaczęłam od strony 150 na starym wątku (dajcie znać, o jakiej "aferze wątkowej" i błędach w postach jest tam mowa??), tu nadrobiłam pierwsze 9, a potem od wczoraj...

Miramejku, nie ma sensu patrzeć wstecz, więc patrzę wprzód: jak Kubusiowi smakują nowości? Oj, czeka Was mnóstwo śmiechu i zabawy, tudzież prania, a w sytuacjach ekstremalnych i malowania (podobno zafundowałam rodzicom remont kuchni po kaszce malinowej)... Ściskam Was jak najmocniej.

Cass, o rany, kiedy i u mnie takie sensacje?? My zaliczyliśmy jedynie turlania (i to baaardzo niedawno), ząbków nie ma, samodzielnego siadania nie ma, niczego nie ma...

Hm, ciężko tak nadrobić...

Unholy, Gorgulku - dzięki za wpis na NK. I ja tęskniłam..

Tulip, co za krwawa historia w tle

No więc u nas dziwacznie. Mam trochę kłopotów z jedną z uczelni, bo we wrzesniu obiecywali mi zajęcia w semestrze letnim, a teraz jakoś nie mogę sie o nic dopytać...

Wiecie co? W marcu się przeprowadzamy
nareszcie
wchodząc na wizaż chciałam już pytać gdzie się podziewasz ale ubiegłaś mnie
fajnie że jesteś

ale Wam zazdroszczę tej przeprowadzki
na parapetówce stawię się

Cytat:
Cześć,

dziękujemy za kciuki
badania wyszły ładne
na brak kupy dostaliśmy jeszcze jakiś syropek
szczepienia nadal brak
do tego mamy iść prywatnie na usg główki

tylko nie wiem jak bo ja w poniedziałek do pracy a z małżem będziemy na razie na różne zmiany chodzić

a widzisz tak jak mówiłam

dlaczego kazali zrobić to usg?

Cytat:
dziś mam męża w domu (częściowo,bo on nie usiedzi na pupsku), więc rano poszłam swobodnie się kąpać - wychodzę, a tam impreza - muza (Fasolki) na full, a Tomuś siedzi na kocyku i podryguje w rytm muzyki
a oczywiście kamera pełna od miesiąca i nie mogłam nagrać pierwszego tańca
tancerza będziesz miała

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ups i ciotka czekoladka zapomniala o Antoniu i Tomaszku

to dla was chlopaki
ja też zapomniałam ale to wszystko przez czekoladkę
czuję się usprawiedliwiona

Tomaszku, Antonio - sto latek i zdrówka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:07   #642
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

W końcu miałam z kim zostawic Bartka /mojego brata, który wezwał sobie na ratunek dziewczyne /i zawiozłam mocz do badania! ... wyniki po 16.

Bartosz mnie zadziwia ... obudził się o 23, usnął na brzuchu, wiec myślałam, ze pobudka będzie ok 1, a On pospał do 5,20, zjadł i wstalismy o 9

Sto lat dla dzisiejszych solenizantów! :roza:

chryzolit - witaj ... buziak z okazji imienin ... noooo parapetówa się szykuje fajnie!

Cytat:

hehe mow mi Łasuch
... to mi też
Cytat:
Hehehe

O zlocie pamiętamy, ale teraz jest jeszcze taki plan, ze jak wpadniemy do Ciebie na parapetówkę, to zabieramy Cię nad morze
no, własnie miałam to napisać
Cytat:
Cześć,

dziękujemy za kciuki
badania wyszły ładne
na brak kupy dostaliśmy jeszcze jakiś syropek
szczepienia nadal brak
do tego mamy iść prywatnie na usg główki

tylko nie wiem jak bo ja w poniedziałek do pracy a z małżem będziemy na razie na różne zmiany chodzić

Oj Ania
uparta jesteś
super

wiem
Cytat:
dziękujemy
matko,to już 7 miesięcy

dziś mam męża w domu (częściowo,bo on nie usiedzi na pupsku), więc rano poszłam swobodnie się kąpać - wychodzę, a tam impreza - muza (Fasolki) na full, a Tomuś siedzi na kocyku i podryguje w rytm muzyki
a oczywiście kamera pełna od miesiąca i nie mogłam nagrać pierwszego tańca

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:07   #643
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

widzisz a moja Wercia to leniuszek w kwestii obracania sie, nie potrafi ani na brzuszek ani na odwrot, ale mam nadzieje ze w koncu sie doczekam
jaki grzeczny krasnoludek
na pewno niedlugo zacznie sie przekrecac, nie bedziesz mogła jej upilnować. Moja Oliwka to tak fika, że tylko ją położe na łóżku, nawet się nie obejrze a ta już na brzuszku. Po całym łóżku tak się turla.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Jakie fajne wdzianko
ja jak pierwszy raz jadłam, to w smaku przypominało mi orzechy włoskie

Właśnie wróciłam z krótkiego spacerku. Wziełam Oliwie w chustę i tak sie przespacerowalysmy, w połowie spaceru zasneła słodko.
ludzie oczywiscie dziwnie sie przyglądali, jak ja dziwnie dziecko niosę
Ale chusta bardzo nam się przydaje, bo drogi i chodniki słabo odśnieżone i wózkiem ciężko by było raczej. A tak hop siup do chusty i spacerek.
A i jedna pani pytala czy mała nie zmarźnie.... jakby nie wiem jaki mróz był.... a u nas przecież 0 stopni i słoneczko świeci eh...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:08   #644
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wszystkiego Naj Naj Najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-29, 13:08   #645
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Kobiałki

A teraz o mojej Zosi:

Ps.
witaj i rozgość się
Cytat:
Aniu, a u Was cieplej jest czy zimniej
Bo może taki komb. byłby dobry?
http://www.allegro.pl/item890529013_..._6_9_next.html
fajny ... tylko, ze u nas ziąb! od tygodnia nie chodzimy na spacery, bo mrozy straszne!

Ale wczoraj rozmawiałam z małzem i kazał mi kupic ten kombinezon z Cocodrillo ... pomyślał i stwierdził, ze jak on wydaje tygodniowo 30 zł na piwo, to teraz wyda na kombinezon dla Bartusia

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:13   #646
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzieweczki, c
zytam zerkam i nadrobić nie mogę jakoś dzisiaj...jutro mamy imprezę imienikowo-pólroczkową Martysi a ja mam nic jeszcze nie zrobione..nawet zakupy na wieczór odłożyłam... Oddalam się więc wycierać kurze Wpadnę jak tylko chwilkę znajdę i odzyskam poczucie panowania nad sytuacją

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:16   #647
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,
p. doktor stwierdziła, że wszystko jest w porządku, młody rozwija się książkowo, ale martwiło ją że nie bierze się przy niej do siadania, jak pociąga go za rączki
i nie chce stać na nóżkach, choć nogi silne ma co poczuła na swoim brzuchu, jak jej zasadził kilka kopniaków

nie wiem, dla mnie to on jest leniuszek i ma to po nas, w domu czasem dźwiga się do siadu, sam i jak go trzymam za rączki też
a przy niej nie chciał

z drugiej strony jak mam go na rękach to ładnie trzyma główkę i to też widziała

powiedziała że nie musimy tego usg robić
ale my chcemy - dla siebie
juz doczytałam dlaczego
też bym zrobiła

Cytat:
ja już nie mogę się doczekać kiedy takie przepisy wejdą u nas w Polsce w życie
też będę z tego powodu szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mysle, ze mozna... Ja jem tutejszy bialy serek, ktory zawiera 14g bialka i 4,5g weglowodanow.

Dzis na sniadanie mialam swiezy chlebek z avocado , pierwszy raz pieklam z timerem i cieszylam sie cieplym chlebem na sniadanie.
na śniadanie jadłam już tą mozzarellę
w czasie tych białkowych dni marzę o warzywach i owocach

też bym zjadła taką kanapeczkę
ale na obiad będzie rybka z warzywami

Cytat:
a oto i on
krasnal boski

Cytat:
Witam Kobiałki

A teraz o mojej Zosi:

Ps.
witaj angy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:17   #648
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Będą i u was sensacje Pamietam jak ja sie martwiłam, że Kuba nie chce podnosić głowki, ze nie lubi na brzuszku itp. A teraz jestem zdziwnona, ze tak szybko nadrobił zaległości.
Zauważyłam, ze narazie skupia sie na rozwoju fizycznym a z guganiem jest w tyle. Ale sie juz nie martwie, napewno w najblizszym czasie zacznie "gadac" na dobre.
a moj ani nie probuje raczkowac ani nie guga

jesgo rozwoj zatrzymal sie na podnoszeniu glowy i tulowia do siadania oraz na przekrecaniu sie z plecow na brzuch - ale w jedna strone tylko
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja jak pierwszy raz jadłam, to w smaku przypominało mi orzechy włoskie
mi tez przypomina orzechy wloskie
bardzo lubie avocado z sola mmmmm

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
krasnal boski
Stary 2010-01-29, 13:21   #649
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ale wczoraj rozmawiałam z małzem i kazał mi kupic ten kombinezon z Cocodrillo ... pomyślał i stwierdził, ze jak on wydaje tygodniowo 30 zł na piwo, to teraz wyda na kombinezon dla Bartusia
He he bardzo dobrze pomyslane

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dzieweczki, czytam zerkam i nadrobić nie mogę jakoś dzisiaj...jutro mamy imprezę imienikowo-pólroczkową Martysi a ja mam nic jeszcze nie zrobione..nawet zakupy na wieczór odłożyłam... Oddalam się więc wycierać kurze Wpadnę jak tylko chwilkę znajdę i odzyskam poczucie panowania nad sytuacją
To jutro imprezka sie szykuje?
Wprosimy sie do Ciebie na drinka

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
na śniadanie jadłam już tą mozzarellę
w czasie tych białkowych dni marzę o warzywach i owocach
Mam tak samo. Przez pierwsze 2 dni jak było duzo weglowodanow marzyłam o białku a dzisiaj marze o jakims owocku
Ah nie dogodzi nam

Cytat:
a moj ani nie probuje raczkowac ani nie guga

jesgo rozwoj zatrzymal sie na podnoszeniu glowy i tulowia do siadania oraz na przekrecaniu sie z plecow na brzuch - ale w jedna strone tylko
Kuba tez na poczatku przekrecał sie w jedna strone ale teraz preferuje tez druga.
A z tym guganiem to jeszcze jest czas. Mój mały miał kilka takich dni, ze cały czas gadał baba, gaga, czasami mama. Ale najwodoczniej mu sie to znudziło bo teraz tylko pluje, sapie i jęczy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-29, 13:26   #650
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
witaj i rozgość się

fajny ... tylko, ze u nas ziąb! od tygodnia nie chodzimy na spacery, bo mrozy straszne!

Ale wiesz robi sięcoraz cieplej
To git, że Malż się zgodził
A tak na marginesie, niezły substytut

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dzieweczki, c
zytam zerkam i nadrobić nie mogę jakoś dzisiaj...jutro mamy imprezę imienikowo-pólroczkową Martysi a ja mam nic jeszcze nie zrobione..nawet zakupy na wieczór odłożyłam... Oddalam się więc wycierać kurze Wpadnę jak tylko chwilkę znajdę i odzyskam poczucie panowania nad sytuacją
A kogutowi już wytarłaś
Imprezka się szykuje, to udanego i bezbolesnego szykowania
Stary 2010-01-29, 13:30   #651
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Kuba tez na poczatku przekrecał sie w jedna strone ale teraz preferuje tez druga.
A z tym guganiem to jeszcze jest czas. Mój mały miał kilka takich dni, ze cały czas gadał baba, gaga, czasami mama. Ale najwodoczniej mu sie to znudziło bo teraz tylko pluje, sapie i jęczy.
Moja Zośka nauczyła się krzyczeć niedawno Ale to taka krzyko-mowa Moduluje sobie przy tym głos i takie różne. Strasznie to śmieszne, bo czasami to aż bębenki bolą Poza tym lubi "mówić": ungu i grrr, czasami brzmi jak gołąb na dachu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-01-29, 13:40   #652
morska
Zadomowienie

Cytat:
, dziękuję Ci za to, co napisałaś. Bardzo.

U nas starczało na 3 tygodnie, mieliśmy przerwę, ale chyba wrócę do tych kropelek . A ile u Ciebie kosztują?

Ale zanotowałaś to?

No właśnie mam wrażenie, że co chwilę je kupujemy
U mnie co zakup, to wyższa cena.. Ostatnie mają naklejoną 40,80 zł, ale mamy w tej aptece zniżkę i płacę 5 zł mniej.

Miramejku, miałam się pytać i wyleciało mi z głowy - pytałaś swojej pediatry o te pneumokoki?

Oczywiście, że

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
maz kupil wczoraj a auchan
dal malej juz jabluszko z miodem.Zjadla z apetytem.
2.79 za 190ml

Szkoda, że do Auchan'a mam jakieś 30 km Ale się kiedyś wybiorę, bo jabłko z miodem brzmi smakowicie

Cytat:
Serdeczne życzenia dla dzisiejszych jubilatów: Antonio , Tomaszku , Adasiu , córeczko Groszka , Gabrysiu i Bartusiu rośnijcie zdrowo
Dołączam się do zyczeń -
Sto lat!

Cytat:
mnie jeszcze denerwuje to, że np w lecie nie można otworzyć okna, bo z każdej strony śmierdzi papierochami
a dym jeszcze włazi do mieszkania
Też mam dość tego palenia wszędzie i przy wszystkich.
Najbardziej wkurza mnie palenie na klatce schodowej - wychodzę na chwilę z mieszkania i jestem cała przesiąknięta dymem, albo z wózkiem na spacer i zanim zdążymy zjechać na dół i wyjść to się nieźle nawdychamy .

Fajnie, że badania są dobre
USG też będzie
Stary 2010-01-29, 14:04   #653
UnholyOne
Ola-Unhola

Cass, dodałam półroczną fotkę
Stary 2010-01-29, 14:14   #654
syla39
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantow

Witaj Angy.

Wpadlam sie pochwalic ze moja corcia przekreca sie juz na wszystkie strony. Turla sie jak szalona i strach zostawic ja sama na macie bo laduje na podlodze... Dywan by sie przydal

Chcialam powiedziec ze karmie Lene piersia. Nowosci zaczelam wprowadzac miesiac temu ale jest to bardzo nieregularne. Dzisiaj daje , jutro nie itp. Malo wazy ale tutaj powiedzieli mi ze mam sie tym absolutnie nie sugerowac bo ani ja ani maz do wyrosnietych i wagowych nie nalezymy. Wazne zeby szla swoim wlasnym torem i trzymala sie swojej lini na siatce centylowej. Dla kazdego dziecka jest indywidualna i nijak ma sie do tej na necie. Dodam ze tyje srednio 1kg na dwa miesiace. Jest zdrowa, wesola i usmiechnieta wiec mysle za po prostu tak ma i juz

Posprzatalam dzisiaj cala chatke, pomalowalam ramke a teraz piore

Skusialm sie i ja na avokado z chlebkiem Mniam mniam

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:27   #655
mariolasl
Zakorzenienie

Dziekuje bardzo za kolejne mile zyczenia

Cytat:
a jaka wielkość bochenka Cię interesuje ?
Jak najwieksza
I chcialabym takiz foremka w poprzek, bo teraz mam takie podluzne wiaderko, ktore wklada sie pionowo.
Cytat:
a oto i on
Sliczny ten Twoj synus
Cytat:
Mariolko. miodzie na me serce jeszcze raz wszystkiego najlepsze dla Pana Antonia My tydzień temu skończyliśmy 6 miesięcy, a ubranka z przedziału 6-9 są w sam raz A niektóre nawet na styk

My tak samo , a startowalismy z waga 1650g, a teraz juz mamy ponad 8 kilogramow
Ostatnio Antonio tak wyrosl wzdluz i wszerz, ze nadziwic sie nie moge , traktuje go jak 6 miesieczne dziecko, chociaz mentalnie powiedzialabym, ze jest na 8, ale fizycznie zdecydowanie na 6.
Cytat:
Witam Kobiałki
Czesc
Udzielaj sie czesciej.
Swietnie twoja Zosia sobie radzi
Cytat:

Nie słyszałam o tej aferze

Świetnie, Antoś ma lepszy apetyt to i rośnie w oczach. Oby tak dalej. My tez juz powoli wymieniamy garderobę
Avocado sprobuj koniecznie.

Cytat:
Właśnie wróciłam z krótkiego spacerku. Wziełam Oliwie w chustę i tak sie przespacerowalysmy, w połowie spaceru zasneła słodko.
ludzie oczywiscie dziwnie sie przyglądali, jak ja dziwnie dziecko niosę
Ale chusta bardzo nam się przydaje, bo drogi i chodniki słabo odśnieżone i wózkiem ciężko by było raczej. A tak hop siup do chusty i spacerek.
A i jedna pani pytala czy mała nie zmarźnie.... jakby nie wiem jaki mróz był.... a u nas przecież 0 stopni i słoneczko świeci eh...

Wcale mnie to nie dziwi.

U nas ze spaceru nici, bo leje i wieje.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Oddalam sie poczytac, bo Niedobrutek spi

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-29 o 14:26
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:33   #656
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Syla Tomuś urodzony tego samego dnia, ale się nie turla , ze dwa razy się przekręcił.

On się teraz rozwija bardziej werbalnie- taka gaduła że szok, czasami się zastanawiam czy na pewno mam w domu dziecko, a nie gołebia, kota czy mysz Teraz gada własnie: Euuu, aguu, ejjjaaaa,giii,beuuuuu,hem uuuuaaaPierdzi też koncetrowo -normalnie czlowiek orkiestra
Stary 2010-01-29, 14:34   #657
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Syla Tomuś urodzony tego samego dnia, ale się nie turla , ze dwa razy się przekręcił.

On się teraz rozwija bardziej werbalnie- taka gaduła że szok, czasami się zastanawiam czy na pewno mam w domu dziecko, a nie gołebia, kota czy mysz Teraz gada własnie: Euuu, aguu, ejjjaaaa,giii,beuuuuu,hem uuuuaaaPierdzi też koncetrowo -normalnie czlowiek orkiestra

Stary 2010-01-29, 14:36   #658
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Chcialam powiedziec ze karmie Lene piersia. Nowosci zaczelam wprowadzac miesiac temu ale jest to bardzo nieregularne. Dzisiaj daje , jutro nie itp. Malo wazy ale tutaj powiedzieli mi ze mam sie tym absolutnie nie sugerowac bo ani ja ani maz do wyrosnietych i wagowych nie nalezymy. Wazne zeby szla swoim wlasnym torem i trzymala sie swojej lini na siatce centylowej. Dla kazdego dziecka jest indywidualna i nijak ma sie do tej na necie. Dodam ze tyje srednio 1kg na dwa miesiace. Jest zdrowa, wesola i usmiechnieta wiec mysle za po prostu tak ma i juz
Syla a ile waży twoja córcia teraz, bo widzę, że one prawie w jednym wieku.

Ja mam ciągle schizę, że coś robię nie tak z tym karmieniem. Że za mało, że za dużo... Aj. Wieczne wątpliwości. Zośka je tak: rano około 8-9 kaszka-jakieś 120-140 ml (na gęsto z miseczki), 12 mleko z reguły 160 ml, 15 obiadek (to na razie tak w teorii, bo się jeszcze nie przekonaliśmy do warzywek)/cycek, więc nie wiem ile, 17 deserek (pół słoiczka) no i koło 19 mleko już na noc 180 ml. Potem budzi się koło 23-24 i je 150 ml mleka i koło 4 rano cycek. Uf. To tyle. Co o tym sądzicie?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-01-29 o 14:37
Stary 2010-01-29, 14:39   #659
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

poodkurzalam chate, mala spi, tż ucina sobie drzemke
a ja zabieram sie na orbika zaraz

Cytat:
Trochę nie wiem o co chodzi, bo moje dziecko śpi już 1,5 h!!

Słuchajcie musicie mną trochę pokierować, bo ja tępa jestem Dodałam album, ale nie wiem co zrobić, żebyście mogły obejrzeć zdjęcia. Jakieś zaproszenia trzeba wysłać, tylko nie wiem jak

Już dałam radę
witam nowa mamusie
dzieki za zaproszenie , zaraz oblukam foteczki

Cytat:

ja też zapomniałam ale to wszystko przez czekoladkę
czuję się usprawiedliwiona
taaa najlepiej na mnie zwalic

Cytat:
dzień dobry

W końcu miałam z kim zostawic Bartka /mojego brata, który wezwał sobie na ratunek dziewczyne /i zawiozłam mocz do badania! ... wyniki po 16.

Bartosz mnie zadziwia ... obudził się o 23, usnął na brzuchu, wiec myślałam, ze pobudka będzie ok 1, a On pospał do 5,20, zjadł i wstalismy o 9
trzymam za wyniki

Cytat:
na pewno niedlugo zacznie sie przekrecac, nie bedziesz mogła jej upilnować. Moja Oliwka to tak fika, że tylko ją położe na łóżku, nawet się nie obejrze a ta już na brzuszku. Po całym łóżku tak się turla.

Wercia umie narazie na boki sie wyginac, polozna na brzuszku lubi sie bawic, siega po zabawki i pelza do tylu ale o przewracaniu nie ma mowy

Cytat:

a to mojej krzykaczce buzka sie nie zamyka

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Syla a ile waży twoja córcia teraz, bo widzę, że one prawie w jednym wieku.

Ja mam ciągle schizę, że coś robię nie tak z tym karmieniem. Że za mało, że za dużo... Aj. Wieczne wątpliwości. Zośka je tak: rano około 8-9 kaszka-jakieś 120-140 ml (na gęsto z miseczki), 12 mleko z reguły 160 ml, 15 obiadek (to na razie tak w teorii, bo się jeszcze nie przekonaliśmy do warzywek)/cycek, więc nie wiem ile, 17 deserek (pół słoiczka) no i koło 19 mleko już na noc 180 ml. Potem budzi się koło 23-24 i je 150 ml mleka i koło 4 rano cycek. Uf. To tyle. Co o tym sądzicie?
ładnie je-maly glodomorek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:40   #660
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

popłakałam sie ze śmiechu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości