Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 14:46   #1981
cbr
never say no to panda

GG do cbr
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

to ja też opiszę perfumerię, ale tym razem zagraniczną: http://www.escentual.com/
26.01 - złożenie zamówienia (na kwotę 119,5Ł) o godz. 09.31, niespełna pół godziny później pojawiły się problemy z moim bankiem (który nie chciał potwierdzić danych z karty), przesympatyczny konsultant Escentuala (David) próbował ze wszystkich sił mi pomóc, kombinowaliśmy i w jedną, i w drugą, ale ostatecznie wspólnie uradziliśmy, żebym ponownie złożyła zamówienie, a poprzednie David (na moje życzenie) anuluje; tym razem dziesięć razy sprawdziłam wszystkie dane przed wpisaniem i udało się! o 12:51 poszło drugie zamówienie i tym razem bank od razu przyjął polecenie przelewu
26.01 - o godz. 20.00 dostałam maila z informacją o wysłaniu paczuchy (nr nadania, adres etc)
29.01 - o godz. 10.30 paczucha jest już w moich łapkach, calutka i zdrowa - buteleczki zabezpieczone pancernie kilometrem bąbli + gratisik w postacie próbeczki Diorowego Hypnotis Poison

chciałam zwrócić szczególną uwagę na niesamowite podejście do klienta (cierpliwe próby wspólnego rozwiązania problemu, stałą, przesympatyczną korespondencjię oraz informowanie na bieżąco o tym, co się z naszym zamówieniem dzieje) - jak dla mnie poziom Lucky
Stary 2010-01-29, 15:59   #1982
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
to ja też opiszę perfumerię, ale tym razem zagraniczną: http://www.escentual.com/
26.01 - złożenie zamówienia (na kwotę 119,5Ł) o godz. 09.31, niespełna pół godziny później pojawiły się problemy z moim bankiem (który nie chciał potwierdzić danych z karty), przesympatyczny konsultant Escentuala (David) próbował ze wszystkich sił mi pomóc, kombinowaliśmy i w jedną, i w drugą, ale ostatecznie wspólnie uradziliśmy, żebym ponownie złożyła zamówienie, a poprzednie David (na moje życzenie) anuluje; tym razem dziesięć razy sprawdziłam wszystkie dane przed wpisaniem i udało się! o 12:51 poszło drugie zamówienie i tym razem bank od razu przyjął polecenie przelewu
26.01 - o godz. 20.00 dostałam maila z informacją o wysłaniu paczuchy (nr nadania, adres etc)
29.01 - o godz. 10.30 paczucha jest już w moich łapkach, calutka i zdrowa - buteleczki zabezpieczone pancernie kilometrem bąbli + gratisik w postacie próbeczki Diorowego Hypnotis Poison

chciałam zwrócić szczególną uwagę na niesamowite podejście do klienta (cierpliwe próby wspólnego rozwiązania problemu, stałą, przesympatyczną korespondencjię oraz informowanie na bieżąco o tym, co się z naszym zamówieniem dzieje) - jak dla mnie poziom Lucky
Zgadzam się, błyskawiczna przesyłka, pancerne opakowanie zamówionych produktów ( w moim przypadku był to krem w tubce, a opakowany jakby co najmniej jaja Faberge mieli mi przyslac) i do tego próbka DKNY. Sprawnie, z mozliwoscia monitorowania przesylki- swietna obsluga.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 15:23   #1983
kroliczek190
Zadomowienie

Znalazłam właśnie przepiękną stronę bluapple.pl - czy ktoś tam kiedykolwiek kupował?

http://www.blueapple.pl/index.php?ws...produc=&wysw=2

Chyba z Warszawy więc może kiedyś sprawdzę ten sklep... aczkolwiek większość cen jak w Sephorze...
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:59   #1984
deszczyk5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Znalazłam właśnie przepiękną stronę bluapple.pl - czy ktoś tam kiedykolwiek kupował?

http://www.blueapple.pl/index.php?ws...produc=&wysw=2

Chyba z Warszawy więc może kiedyś sprawdzę ten sklep... aczkolwiek większość cen jak w Sephorze...
zainteresował mnie wątek "przepiękną? , hmm no cóż mogę powiedzieć .......... o gustach się nie dyskutuje - pozdrawiam ciepło
deszczyk5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:20   #1985
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez deszczyk5 Pokaż wiadomość
zainteresował mnie wątek "przepiękną? , hmm no cóż mogę powiedzieć .......... o gustach się nie dyskutuje - pozdrawiam ciepło
Wg ciebie "przepiękna" to jest wątek? Moze najwyzszy czas zajrzec do slownika, encyklopedii, albo chociaz na wikipedie zebys nie musial odchodzic od komputera.

Pozdrawiam ozięble
Stary 2010-02-01, 18:33   #1986
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczyk5 Pokaż wiadomość
Jeśli masz coś do tej perfumerii to napisz tu nam, bo od tego jest ten wątek żeby się dzielić uwagami na temat róznych perfumerii a nie od pisania kąśliwych uwag pod płaszczykiem ciepłych uśmiechów.Bo ja nie rozumiem do czego sie Twój post odnosi czy do tej perfumerii czy do słowa "przepiękną" .

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:07   #1987
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Dziewczyny orientuje się któraś z Was jak wygląda system rabatowy w www.e-glamour.pl? Po zalogowaniu widnieje, informacja Twój obecny rabat 0%, przeczytałam regulamin a tam ani słowa o rabatach.
W przypadku www.perfumy-perfumeria.pl jasno określone są rabaty, jest też informacja o jednorazowym 2% rabacie przy zakupach powyżej 270zł.
e-glamour przyznał którejś z Was rabat? może jest to gdzieś na stronie, może tam nie trafiłam.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:47   #1988
zania
Matka buldoga

Ja tez nie doszlam o co chodzi z tym rabatem. Moze to chodzi o jakas darmowa przesylke? Chociaz tego tez nie doszlam.
Chyba trzeba napisac do nich maila z wyjasnieniem.
Stary 2010-02-03, 14:19   #1989
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja tez nie doszlam o co chodzi z tym rabatem. Moze to chodzi o jakas darmowa przesylke? Chociaz tego tez nie doszlam.
Chyba trzeba napisac do nich maila z wyjasnieniem.
Napisałam do nich, obawiam się jednak że nie ma rabatów, oprócz tej darmowej wysyłki przy zakupach powyżej 260zł.
Zobaczymy, może nadrobią ;] i dadzą jakiś jednorazowy rabat przy większych zakupach, albo dodatkowe rabaty przy kolejnych.

EDIT: mam odpowiedź, nie prowadzą systemu rabatowego dla stałych klientów. Informacja o tym 0% rabatu nie może byś usunięta, "gdyż oprogramowanie dostarczane dla nas przez firmę iai.shop jest również dostawcą oprogramowanie dla innych sklepów korzystających z tej usługi."

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:46
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:23   #1990
Florens
Zakorzenienie

będę chwalić www.e-glamour.pl
w poniedziałek o 10 złożyłam telefonicznie zamówienie, 10 44 przyszła wiadomość potwierdzająca, więc ok. południa przelałam pieniążki.
We wtorek ok. 13 na mailu miałam informację, żę wysyłka jest w drodze. Dzisiaj ok. 9 przesyłka dotarła i wszystko w porządku.
Właśnie zyskali stałą klientkę:ehem :
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:26   #1991
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientuje się któraś z Was jak wygląda system rabatowy w www.e-glamour.pl? Po zalogowaniu widnieje, informacja Twój obecny rabat 0%, przeczytałam regulamin a tam ani słowa o rabatach.
W przypadku www.perfumy-perfumeria.pl jasno określone są rabaty, jest też informacja o jednorazowym 2% rabacie przy zakupach powyżej 270zł.
e-glamour przyznał którejś z Was rabat? może jest to gdzieś na stronie, może tam nie trafiłam.

ja już zrobiłam tam zakupy na ponad 600zł i nic rabatu nei dostałam;/
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 10:47   #1992
niuniaaa86
Zadomowienie

zamawialam pierwszy raz z www.pedet.pl

02-02-2010 ok godz. 18 - złożyłam zamówienia na 3 zapachy
03-02-2010 - dostałam na maila i smsem informacje o wysłaniu paczki
04-02-2010 ok godz 8 - telefon od kuriera w celu uzgodnienia godziny dostarczenia paczki
dostalam dwie próbeczki
jestem zadowolona

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2gb8h75rh.png

Yummy Mummy

niuniaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:46   #1993
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś płaciła za perfumy przez stronę platnosci.pl?

Zamówiłam perfumy na perfumy-perfumeria.pl, zrobiłam przelew przez stronę platnosci.pl (o ja głupia), u mnie na koncie od razu przelew został zaksięgowany, natomiast na stronie perfumerii od dwóch godzin mam informację, że przelew nie jest zaksięgowany,
przy czym na stronie platnosci.pl pisze ze przelewy online księgują do kilku minut
Już sama nie wiem czy może coś źle zrobiłam...
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:51   #1994
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś płaciła za perfumy przez stronę platnosci.pl?

Zamówiłam perfumy na perfumy-perfumeria.pl, zrobiłam przelew przez stronę platnosci.pl (o ja głupia), u mnie na koncie od razu przelew został zaksięgowany, natomiast na stronie perfumerii od dwóch godzin mam informację, że przelew nie jest zaksięgowany,
przy czym na stronie platnosci.pl pisze ze przelewy online księgują do kilku minut
Już sama nie wiem czy może coś źle zrobiłam...
W pewnych szczególnych warunkach księgowanie może trwać nawet 24h. Jeśli po tym czasie nie zaksięgują, to napisz to Płatności.pl o status twojego przelewu podając numer transakcji.
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:55   #1995
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MichailK Pokaż wiadomość
W pewnych szczególnych warunkach księgowanie może trwać nawet 24h. Jeśli po tym czasie nie zaksięgują, to napisz to Płatności.pl o status twojego przelewu podając numer transakcji.
postaram się jeszcze uzbroić w cierpliwość
kiedy na stronie perfumerii chcę dać ponów przy zapłacie- pisze, że wystąpił błąd płatności internetowej, więc może w samym sklepie wystąpił jakiś błąd

EDIT: status zmienił się na zaksięgowany
chyba za bardzo niecierpliwa jestem
Stary 2010-02-08, 18:30   #1996
olilina
Zakorzenienie

Podpisuję się pod pozytywami w kierunku el-nino
www.perfumy-perfumeria.pl

w piątek o 9.31 złożyłam zamówienie,
o 11.55 przelew dotarł na ich konto,
w poniedziałek przed 13 kurier był już u mnie

Duży plus za informowanie na bieżąco o postępach transakcji,
dołączyli też próbkę perfum i firmowy pilniczek
Stary 2010-02-10, 18:57   #1997
Brylujaca Pani
Przyczajenie

Kroliczek190, nieopatrznie zapomniałaś poinformować swoje koleżanki o fakcie, że masz również od 16 listopada 2009 roku konto na forum Drogerii Natura pod nickiem Pink.

Cytat:
Ale masz rację, szkoda Twojego czasu na tamto forum... Ja je często podczytuję z ciekawości...
na którym, nie rozumiem, po co się wciąż udzielasz, skoro masz tak mierne zdanie na jego temat.

Cytat:
Ej, Aniu, szkoda że nie ma takiej osoby jak Ty na moim ulubionym forum Drogerii Natura (zauważyłam że parę popularnych wizażanek też tam siedzi) bo tam na forum "Perfumy" bryluje taka pani, która twierdzi że mieszka w Anglii i że tam ceny w drogeriach są niczym w sephorze!...
Wprowadzasz również w błąd inne osoby, pisząc, że mieszkam w Anglii.
Wskaż miejsca na forum, gdzie napisałam, że mieszkam właśnie w Anglii.

Chcę Cię również poinformować, że Harrods, z którego pochodzą moje perfumy nie jest drogerią, a w Sephorze nigdy nie robiłam zakupów, o czym również pisałam na forum DN.

Cytat:
Smuci mnie więc że mnóstwo dziewczyn na tamtym forum z pokorą przyznaje tej pani rację i poniekąd dzięki jej "mądrościom" przepłaca w Sephorach...
Czekam na nicki tych osób!!!

Każdy ma prawo wyboru miejsca zakupu swoich perfum i ja, korzystając z niego, wybieram renomowane perfumerie stacjonarne i to od dawna tylko i wyłącznie te zachodnie i myślę, że to nie powinno podlegać z Twojej strony żadnym złośliwym komentarzom.

Oczekuję również wskazania moich postów na forum DN, w których odniosłam się do Ciebie z pogardą, brakiem szacunku, kultury, czy też byłam niemiła lub wyniosła i obraziłam Ciebie.

Podjudzasz przeciwko mnie osoby na tym forum intrygując i zatajając prawdę, a wręcz kłamiąc.

Wyjaśnij mi, skąd ta nagła, pozytywna zmiana w stosunku do mojej osoby na forum Drogerii Natura??? Ochoczo potwierdzasz moje zdanie, przyznajesz mi rację, potakujesz.

Czyżby wszystkie cechy, które przypisujesz mi w swoich wypowiedziach na tym forum wywarły na Ciebie wpływ???

Czy może przestraszyłaś się konsekwencji dotyczących pomówień. Bo jeśli tak, to słusznie, bo nie pozwolę Ci na obrażanie mnie, szykanowanie i mobbingowanie mojej osoby.

Internet nie jest anonimowy, żeby nie można było ustalić Twoich danych osobowych, jak też tego, że dwa konta o różnych nickach należą do jednej i tej samej osoby, a w tym przypadku do Ciebie.

Nawet na forum każdy powinien ponosić odpowiedzialność za swoje słowa.

Kroliczek190, czy też Pink – jak wolisz !!!

Twoje wypowiedzi dotyczące mojej osoby to bezczelne kłamstwa, manipulacje i intrygi.

Twoje zachowanie jest żenujace, podobnie jak żenujące są Twoje przeprosiny na forum DN.
Brylujaca Pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:12   #1998
iloneczka1
Wtajemniczenie

O tak, jak my tu Ciebie zaraz przeprosimy, to pogubisz garderobę. Sio, moja panno . Na drogerii natura jest nas Wizażanek więcej niż myślisz, i tak nigdy nas nie znajdziesz, ot co!

Ja ten styl wypowiedzi chyba skądsik znam. Czy nie nawiedziła nas swojego czasu podobna
osobistość?
Czy Sephora nie jest aby renomowaną perfumerią stacjonarną?

Zresztą nieważne, nie będę karmic trolla.
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-10 o 19:18
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:18   #1999
anka_res
Zakorzenienie

Ja nie w temacie, chociaż na temat kcem polecić pokojowo www.perfumy-perfumeria.pl. Choć niby ich polecać nie trzeba, to mój 1-wszy zakup w perfumerii netowej without Allegro, aż się wzruszyłam

Zapach zamówiony w sobotę, przyleciał we wtorek, świeżutki (2009 rok), oryginalny rzecz jasna (miałam go wcześniej z renomowanej perfumerii stacjonarnej, nadmienię na wypadek wszelki).
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:26   #2000
magda s.
Zakorzenienie

a wiecie co z zona43 sie dzieje? bo wciaz 'wisi', ze strona w remoncie i ma 'wrocic' w lutym...a luty mija i nic...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:34   #2001
kaixia
Raczkowanie

GG do kaixia

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
a wiecie co z zona43 sie dzieje? bo wciaz 'wisi', ze strona w remoncie i ma 'wrocic' w lutym...a luty mija i nic...
no właśnie ja też się zastanawiam co się dzieje...
Stary 2010-02-10, 19:34   #2002
iloneczka1
Wtajemniczenie

Ja takoż nie w temacie i też nie trzeba ich polecać, ale polecam perfumerię internetową dolce.pl . Oprócz allegro w internecie i w sklepach zapachów nie kupuję ale się na dolce skusilam i jest to na poziomie europejskim przybytek

To dla Siarki została Glamour i Pedet

Zmartwiłam się, Zona miała takie fajne oferty, mam nadzieje że wróci :-(

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-10 o 19:35
Stary 2010-02-10, 22:11   #2003
kroliczek190
Zadomowienie

Pozwolę sobie w drodze wyjątku na off topic, ponieważ i tu na wizażu chcę zostawić wiadomość dla wypowiadającej się w tym wątku Gosiaczek64 z Drogerii Natura.

Odpisałam jej właśnie na tamtym forum tak:

"Cóż a gdzie jest napisane, że należy się odmeldowywać jaki kto ma nick na forach perfumeryjnych?

Fora są do dyskutowania, ja z Tobą dyskutować nie potrafię; za dużo złośliwości w Twoich wypowiedziach. Teraz wyciągnęłam rękę do zgody, masz to gdzieś - OK Przeprosiłam Cię raz i wystarczy, jeśli chowasz do mnie urazę, trudno. Możesz wierzyć lub nie ale wkurzyły mnie Twoje teorie a nie Ty sama - bo Cię nie znam. Pobieżnie tylko przeglądałam Twoje wypowiedzi i zauważyłam że odnosisz się zwykle z wyższością do wielu forumowiczek, w tym do mnie.

Brzydzą mnie wszelkie konflikty, dlatego dodając kolejne zdania do swojego ostatniego postu starałam się załagodzić.

Przykre jest tylko że straszysz mnie na wizażu ujawnieniem moich danych osobowych itd. Co masz do mnie? Nie znamy się. Nie mam zamiaru Cię atakować. Czy i teraz dziwisz się że nie wdałam się z Tobą w dyskusję tu na forum a zamiast tego, nawet nie podając Twojego nicka, powiedziałam dziewczynom żeby któraś o innych poglądach na podróbki w sklepach zalogowała się i powiedziała od siebie co o tym myśli?

OK, mogłaś to potraktować jako podpuszczanie. Za to właśnie Cię przeprosiłam, obiecując więcej tego nie robić. Naprawdę nie chciałam Cię zranić

Ze swojej strony mogę Ci obiecać że skoro nie podobało Ci się moje postępowanie to ono się nie powtórzy. Lubię forum Natury tak jak napisałam na wizażu i jestem tu od niedawna, a to dlatego że dopiero parę miesięcy temu poznałam ten sklep. Wydałam z nim zresztą sporo pieniędzy na perfumy, a potem wzburzyłam się Twoim przeświadczeniem że to podróbki.

Chcę żebyś wiedziała że nie mam nic przeciwko Twojej osobie. Najpierw się wkurzyłam, a potem przemyślałam sprawę, poczytałam o podrabianiu perfum na innych forach. Pomyślałam - może babeczka ma rację? Postanowiłam wtedy stanąć po stronie Twoich poglądów i odtąd z zainteresowaniem czytałam Twoje wypowiedzi, nie krytykując ich już ani słowem. Ty zaś oceniasz to jako podjudzanie, mobbing i kłamstwa.

Mam nadzieję że złość Ci przejdzie i obie nie będziemy boczyć się na siebie - dla mnie takie przepychanki na forach to coś co się wszędzie zdarza między internautami i warto takie spory zażegnywać."

Pozostaje mi mieć nadzieję że Gosiaczek64 nie będzie uważać mnie za wroga - bo nim nie jestem. Temat podróbek perfumeryjnych wzbudza wiele negatywnych emocji i moim zdaniem nie warto buchać nienawiścią do kogokolwiek kto wyciąga rękę.
Stary 2010-02-10, 23:03   #2004
iloneczka1
Wtajemniczenie

Nie ma się co przejmować. Jak Cię znam i czytuję, króliczku, nie wyobrażam sobie, abyś kogokolwiek miała zamiar obrazić. Jezeli zareagowałaś, były ku temu ważne powody.Zresztą tajemnicą one nie są. Faktem jest natomiast, że DN prowadzi politykę agresywną w celu nagonienia klientów, (a dodatkowo testuje na zwierzętach swoje produkty, taki news , i tłumaczy się z tego dwuznacznie )
Odezwałam się tutaj, bo post BP jest maksymalnie tendencyjny.
Już taki tekst
Cytat:
wybieram renomowane perfumerie stacjonarne i to od dawna tylko i wyłącznie te zachodnie
daje dużo do myślenia , jak brylować, to brylować. Jak o mnie chodzi, jeżeli sprawi Ci to radość, możesz sobie zglaszać moje posty, gdzie chcesz, najlepiej na spółkę z FM Group albo Novision (marketing w podobnym stylu i przy którym moje poczucie humoru się kończy ).

przepraszam za offtop
Stary 2010-02-10, 23:04   #2005
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Króliczku, jeżeli Twoje przeprosiny są dla tej osoby żenujące to dla niej nie ma w takim razie żadnego cenzuralnego określenia .
Postąpiłaś bardzo ładnie, niewiele osób by się na to zdobyło .
No właśnie, perfumy-perfumeria polecać nie trzeba ale ja za każdym razem jestem pod tak ogromnym wrażeniem, że mam ochotę od razu smarować listy pochwalne, wysłać im kwiaty i lecieć wyściskać .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 00:31   #2006
kroliczek190
Zadomowienie

Iloneczko, Asiu - serdecznie Wam dziękuję za takie ciepłe słowa

Muszę przyznać że z pewnością nie chciałam sprawić przykrości tamtej forumowiczce (choć niektóre wypowiedzi na wizażu o zadzieraniu nosa były pełne złości) - wyszło inaczej i należały się wobec tego przeprosiny, co uczyniłam na obu forach - chciałam zaś jakiś czas temu wywołać dyskusję o podróbkach w tańszych sklepach, z której coś by wynikło.
Temat bowiem ogromnie dla mnie ciekawy a w realu po prostu wokół mnie nie mam z kim o tym pogadać. O zakupach, ciuchach, wakacjach czy dzieciach - tak. Ale nie o perfumach... nikogo to nie frapuje

Ludzie na ogół używają perfum dość przypadkowo, po prostu dostają od kogoś w prezencie albo kupują po drodze na bazarku, albo ktoś im oferuje avon czy oriflame. Ja zaś od 20 lat pozostaję przy swojej zapachowej pasji, ciągle zgłębiając temat (nie wiem o produkcji perfum prawie nic - a bardzo bym chciała) i to hobby dostarcza mi wielu przyjemnych przeżyć A szczególnie lubię czytać o tym, poznawać kontrowersyjne opinie, dyskutować.
Lubię opinie internautów na dolce.pl i sama tam się nieraz wypowiadam, pod jeszcze innym nickiem - ale kto mnie zna, z łatwością wyłapie moje wypowiedzi

Na forach często ludzie ścierają się między sobą, czasami bardzo brutalnie (dogomania, zakupy na o2, forum amway). Według mnie należy takie kłótnie łagodzić, o ile ktoś się przyzna do błędu. Nie ma w końcu ludzi stuprocentowo dobrych czy stuprocentowo złych...

Dzięki Gosiaczkowi z Natury zmieniłam zdanie o Black Kennetha Cole - zapach początkowo mnie wręcz odrzucał ale zaintrygowały mnie jej pozytywne opinie o tym zapachu - poddałam go więc wielokrotnym oględzinom i testom (zresztą flakon zawsze był dla mnie bajeczny) i w końcu sama się skusiłam a córka chwali że ładnie na mnie pachnie

Już po kupnie zauważyłam że w perfumy-perfumeria.pl Black właśnie sporo staniał... pośpieszyłam się zatem z kupnem, bo jak często podkreślam to mój numer jeden wśród perfumerii internetowych. Cieszy mnie że i anka_res ten sklep wypróbowała, bo ona szczególnie zna się na oryginalnych perfumach. I ten oto sklep pochwaliła

Poza tym dostrzegłam właśnie jeszcze niższe ceny na pedet.pl. Z tego co pamiętam niektóre znane perfumy o pojemności 10 ml (bodajże Red Door) kosztują teraz... 8,50 zł!
Stary 2010-02-11, 11:48   #2007
iloneczka1
Wtajemniczenie

My tu czuwamy, jakby coś lub ktoś

a bryle to przecież okulary po śląsku od niem. Brille
Stary 2010-02-11, 22:19   #2008
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Muszę przyznać że z pewnością nie chciałam sprawić przykrości tamtej forumowiczce (choć niektóre wypowiedzi na wizażu o zadzieraniu nosa były pełne złości) - wyszło inaczej i należały się wobec tego przeprosiny, co uczyniłam na obu forach - chciałam zaś jakiś czas temu wywołać dyskusję o podróbkach w tańszych sklepach, z której coś by wynikło.
hmm, ale niestety wyszlo tak jak wyszlo - i w sumie rozumiem, ze Gosiaczek (abstrahujac od tego, ze nic a nic nie podzielam jej pogladow ) poczula sie urazona, bowiem na forum DN napisalas jakis czas temu, ze jestes sklonna uwierzyc, ze sredniopolkowce puszczane do SP i inszych Rossmannow sa "gorsza", drugiego sortu, wersja oryginalow
Stary 2010-02-11, 23:30   #2009
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
hmm, ale niestety wyszlo tak jak wyszlo - i w sumie rozumiem, ze Gosiaczek (abstrahujac od tego, ze nic a nic nie podzielam jej pogladow ) poczula sie urazona, bowiem na forum DN napisalas jakis czas temu, ze jestes sklonna uwierzyc, ze sredniopolkowce puszczane do SP i inszych Rossmannow sa "gorsza", drugiego sortu, wersja oryginalow
I podtrzymuję to Siarko - sama już głupia jestem jak to jest z tymi oryginałami... Zauważ że do tej dziewczyny zmieniłam stosunek na lepszy powiedzmy miesiąc temu (nie pamiętam dokładnie), po poczytaniu różnych forów podróbkowych - także tych zachodnich. Uznałam wtedy że byłam niesprawiedliwa w ocenie jej "wymądrzania się" i następnie chciałam okazać jej przychylność na tamtym forum. Zatem nie było momentu mojej dwulicowości tylko po prostu poglądy podróbkowe mi się obróciły o... 180 czy 90 stopni? Sama nie wiem.
Sama widziałaś na naszym forum, prosiłaś wtedy o link i wkleiłam go, i obie go skomentowałyśmy.

Uwierz mi że włożywszy ładne kilkaset zł w wyższopółkowe perfumy z Natury byłam oburzona że ktoś określa je jako gorsze. Zajrzałam na jakieś męskie fora i tam faceci opowiadali o gorszych Bossach z Superpharmu (gdzie też włożyłam sporo kasy) a tych samych lepszych z Holandii czy Szwecji czy jeszcze innych ze Stanów. I tak dalej. O Lacostach i innych... Przyznaję że do tej pory nie mam pojęcia co o tym sądzić???

Z drugiej strony, w pale mi się nie mieści że renomowane sklepy (jak znana i popularna Natura) mogłyby handlować szajsem. To poważny zarzut. Ale jak jest naprawdę?

Wiem że istnieje coś takiego jak "dystrybucja na rynek środkowowschodni" co sprawdza się przy artykułach chemicznych, płynach do kąpieli, dezodorantach itd. Mój szwagier od wielu lat mieszka w Niemczech i wytyka różnice. Nie mam zielonego pojęcia czy wobec tego posiadam super produkty które wymarzyłam i kupiłam, czy ten "rynek wschodni" dotyczy także perfum. I pewnie nigdy się nie dowiem, bo nikt takich informacji nie ujawnia. Ania natomiast mieszkała za granicą i mówi że różnicy nie ma.

Mam w domu tester Intense HB kupiony na allegro parę lat temu. Zapach jest cudowny od pierwszego psika, ma moją ulubioną słodko zamszową nutę. Na nakrętce jest wygrawerowany napis a same perfumy są bosko trwałe itd. Dziś w Superpharm popryskałam się ichnim testerem. Takim jak mój - ale na nakrętce nie było napisu (była gładka). Zapach był paskudny, spirytusowy! Nie poznawałam Intense! Po godzinie wstrętne nuty minęły a zapach zrobił się taki jak mój, równie trwały ale jakby przygaszony przy skórze. To już trzeci przypadek szoku zapachowego z Superpharm (wcześniej różnice były przy wyprzedawanych L`air du Temps i Hypnose - oba w domu posiadam). Zatem, kto ma rację w podróbkowej kwestii?!

Powiem szczerze że przeraża mnie ta niewiedza bo perfum jako maniaczka mam mnóstwo i większość właśnie z wyprzedaży drogeryjnych. Mam też wiele z allegro i sklepów internetowych. Niestety nie mam tak wyczulonego powonienia by łatwo odróżnić oryginał - chyba że różnice są znamienne - a opakowania wydają mi się identyczne, takie jak trzeba. W zeszłym miesiącu, pod wpływem wątpliwości zasianych przez tamtą forumowiczkę kupiłam perfumy w Marionnaud na kupon zniżkowy, mimo iż w innych źródłach były dwukrotnie tańsze.

Rośnie jednak moje zaufanie do dobrych sklepów internetowych, gdyż jak dotąd (odpukać) jedyny ambaras spotkał mnie z okazji roztargnionego kuriera. A do samych produktów (jak na moje mizerne rozeznanie, bo daleko mi do intuicji i wiedzy anki_res) nie mam żadnych zastrzeżeń.
Stary 2010-02-11, 23:56   #2010
anka_res
Zakorzenienie

Myślę, że nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji. Każdy pozostanie szczęśliwie przy swoich poglądach. Sądzę też, że na tym forum większość (albo i więcej )użytkowniczek zgodzi się, iż teoria o podróbkach sprzedawanych w Rossmanach, DN, SuperPharm oraz renomowanych perfumeriach internetowych jest zwyczajnie i w oczywisty sposób niesłuszna - i na tym poprzestańmy. Zatem - for the record - powtórzę jeszcze raz iż, o ile jestem w stanie zrozumieć jakąś tam chwiejność poglądów ze strony Twojej, Króliczku, zupełnie się z Tobą nie zgadzam.

Czuję, iż mam prawo wypowiadać się tonem kategorycznym w tej kwestii, gdyż przez moje ręce przeszło już na pewno kilkaset flakonów oryginalnych perfum, zakupowanych od Allegro po Rossman po renomowane zachodnie perfumerie typu House of Fraser. Nic, nigdy, ani raz nie dało mi powodu do rozważań na temat oryginalności, nazwijmy to,"perfum z Rossmana", a jako osoba z natury nieufna i perfumeryjna maniaczka - z pewnością nie przeoczyłabym znaków ostrzegawczych - wiecie

Gdybym miała do wyboru "oryginał drugiej kategorii" za 100 zł Z Rossmana, bądź oryginał prawdziwy za 300 zł Z Sephory, wybrałabym ten drugi kosztem żywienia męża Niemniej nie muszę takich wyborów dokonywać, ze względu na dostępność oryginalnych pachnideł - nie TANIO, ale w przystępniejszych, niż Sephorowe, cenach.

Przekonanie niektórych osób o "oczywistej gorszej jakości" perfum w promocji ja nie potrafię wytłumaczyć niczym innym, jak efekt Veblena lokalizacji zakupów.

Nie będę się więcej w tym temacie wypowiadać, sorki jeśli to OT, ale chyba jednak nie.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-02-12 o 00:52
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości