|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Gratuluje wszystkim Mamusiom, kóre maja juz swoje dzieciatka na swiecie.
U mnie mino, że minał termin - cisza. Szyjka sie nie skróciła, brzuch nie opadł, nadal pełne zamkniecie. A moja lekarka sie w ogole nie przejmuje tylko kaze czekac. W razie czegos niepokojacego mam jechac do szpitala... nie wiem na co ona czeka... |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki...melduje się zasmarkaniec
![]() Cała noc nie spałam bo mnie katar mordował, leżałam do 12.00 i się pociłam jak żółw na pustyni....oby to paskudztwo mi przeszło szybko bo na jutro mam termin....chociaż jakos nie czuję, żeby córci chciało sie wyjść...... ![]() DOSTAŁAM SMSA OD PATINKI: " LEDWO ŻYJE Z TYM KROCZEM, CHODZE A WŁAŚCIWIE SUWAM NOGAMI JAK STARUSZKA. " i pyta się czy któras od środy się rozpakowała??? I musiałam ją rozczarować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zadomowienie
|
ja dzis miałam najlepsza noc jak do tej pory,Mała spała nawet po 3godz aż mi cyce rozwalało
![]() kupilismy jej infacol i dajemy i nie wiem czy to aż tak jej pomogło czy tez to że u mnie z problemami kibelkowymi sie ruszyło conieco,bo już sie tak nie męczy i w nocy mi wcale nie płakała a nawet sie smiała z tatusia ze chrapał,ona sie ciagle smieje,wasze maluszki też sie tak smieja?ona albo przy cycu albo na spiocha...tak sie słodko usmiecha. teraz tz wyjechał a ja chciałam poprasować i posprzatac a Ona spac nie chciała i 3godz sie męczyłysmy. mamusie karmiące pijecie mleko lub mleczne przetwory ?bo ja sie chce skusic na jogurt może jutro zeby spróbować,mleka tylko ciut dodaje do kawki zbozowej.a w ogóle to mnie męcza te obiady bo nie wiem co mam jeśc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Teraz jeszcze ta żółtaczka żeby się skończyła i byłabym prze szczęśliwa Lila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
zebra a co powiedział lekarz, co leczycie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś cicho
![]() ![]() A mnie od 3 dni zgaga męczy ![]()
#3187 | ||||||
Zakorzenienie
|
Wg szamanskiego pomysłu mojego męża TAK
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kanciu skarbie ale ja jeszcze NIC nie wyrgałam do konca miesiaca jeszcze 2 dniiii ![]() I jak to w piosence ..." Wszystko się zdarzyć może "... ![]() ps Dzięki za ocenę ![]() ![]() Cytat:
![]() Witamy wpadaj jak tylko będziesz mogła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Filka, ja w sumie nie uważam na mleczne wyroby, ale ja mleka wogóle nie lubię więc w budyniu jak do tej pory, a oprócz tego kilka plastrów sera żółtego, serki topione i twarożek hochland to jem na kanapce. Ale fakt męczące to jest jak trzeba uważać na wszystko co się je. Mój mały po tym wczorajszym masażu brzuszka jakiś marudny się zrobił, budzi się częściej, nie chce spać, jest niespokojny i co najgorsze od wczoraj wieczorem nie zrobił kupki... ja już nie wiem czy lepiej masować czy lepiej dać mu spokój z tym brzuszkiem, skoro było w porządku... ![]() Mój mały się uśmiecha tylko przez sen, i to tak jednym kącikiem, ale na taki świadomy uśmiech to można liczyć dopiero koło 1 miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
Ja i mój brzuch dziękujemy
![]() Lenka oby się coś ruszyło u Ciebie ![]() Oj biedna patinka, współczuję jej, ale z każdym dniem będzie ją coraz mniej boleć ![]() zebra super, że wszystko w porządku ![]() ![]() A co Wy wszystkie rodzicie czy jak???? ![]() ![]()
#3190 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() No te wybroczyny- aczkolwiek lek się podaje doustnie, bałam się, że zaś jakimiś kroplami będę go męczyć |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Raczkowanie
|
Melduję, że nie mam pessara, ale tak: szyjka 2 cm, bez rozwarcia, brzuch wysoko.
![]() Ale zaczęłam odczuwać dziś bóle w pachwinach i kłucie przy szyjce ![]() Macica się stawia ale do tego to już tak przywykłam, że nawet już nie zauważam. Zdjęcie pessara było bardziej nieprzyjemne niż założenie, zassało go trochę i myślałam, że mnie odwróci na drugą stronę .... ![]() Aha i dołączyłam do grona tych, które męczą się z infekcjami... biorę clotrimazol w globulkach. Przeczytałam, że Patinka urodziła - oczywiście bardzo gratuluję !!!!!!!!! ale uderzyła mnie informacja, że szyli ją bez z nieczulenia... to naprawdę jest możliwe ... jestem przerażona... w XXI wieku... może coś jeszcze napisze na ten temat... P.S. Ja chcę urodzić 8.02.2010 Moja babcia kończy w tedy 88 lat! ![]() ![]() ![]() ... jak to zrobić....
![]() ![]() Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2010-01-29 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Raczkowanie
|
Pysia dzięki
![]() Zebciu nie martw się. Będzie dobrze i wybroczyny zejdą ![]() Filka ja się staram nie jeść za bardzo nabiału, bo białko mleka krowiego jest ciężkostrawne i Maję boli brzuszek i zapobiega to też reakcji alergicznej. Podobno ![]() ![]() Brzoskwinko nie sądzę żeby synkowi zaszkodził masaż brzuszka, bo on raczej pomaga. Może coś zjadłaś ciężkostrawnego. Te serki topione to są raczej ciężkostrawne. Może spróbuj dać mu tej herbatki plantex? Ja Mai daję czasem. Ona przede wszystkim na problemy z kupką bierze Debridat. Moja Maja już się uśmiecha ![]() Patinka współczuję. To jest okropne z tym nacinaniem. Patka po Twoim opisie to rzeczywiście czuć, że było ciężko. Ja to miałam masakrę do kwadratu w ciąży z tą rwą kulszową, szpitalami i leżeniem ale poród pestka ![]() A wiecie, że ja jednak urodziłam zażywając ciągle ten fenoterol. Miałam go odstawić po świętach. To nie wiem jak on działa?Zapomniałam tego napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zadomowienie
|
Lenka1000 ty też już niedługo się doczekasz swojego maleństwa
BubiGirl ![]() Biedna Patinka, ale fakt, z każdym dniem powinno być trochę lepiej, a zwłaszcza po zdjęciu szwów Cytat:
Co do obiadów to ja najczęściej piekę schab albo szynkę w piekarniku i zjadam z ryżem lub kaszą gryczaną. Ale jadłam już też spagetti i naleśniki z farszem podobnym do spagetti i synuś jakoś to przeżył ![]() Nie ma innego wyjścia jak tylko próbować zebra najważniejsze, że jesteś dobrej myśli z oczkami, a żółtaczkę też już pewnie wkrótce pożegnacie azzis ![]() brzoskwinia może mały ma dziś gorszy dzień A co do uśmieszków to ja wierzę, że on sie uśmiecha do mnie (nawet jak to jest nieświadome) ![]() A najbardziej mi się podoba jak po cycu się przeciąga i ma taką zadowoloną minkę No dobra idę trochę posprzątać w pokoju starszego synka i może jeszcze coś poprasuję, bo wczoraj mi się nie chciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mamuś po porodzie. Czy Was też tak boli spojenie łonowe??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | ||
Zadomowienie
|
pliwa
![]() A jak urodzić w terminie, to nie pomogę, bo ja 3 dni przetarminowana ![]() Cytat:
![]() A to kolejne dzieciątko to tak na serio? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam się pochwalić, że Maja w 3 tygodnie przybrała 1200 gramów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Addiced, Mamaidy
![]() Addiced mój Piotruś tez taką minkę zadowoloną, usmiechniętą ma jak się obje porządnie ![]() ![]() Mamidy mnie tam już nic nie boli ale bolało niedawno jakoś nadciągnęłam tam chyba i dlatego... Gratuluję wagi małej ![]() ![]() ![]() ![]() A my mamy nadal pępuszek wypukły:\ za mało na brzuszku go kłade przez dopajanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
zebra pamietam, ze chodzi o ywbroczyny ale chciałam wiedziec co to takiego
![]() pysia no raczej juz tak zostanie ![]() pliwa ja bym chciała 10.02 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Rozeznanie
|
Mamaidy
![]() Zebra ![]() Wiecie co dziewczyny a ja mam problem....i nie wiem co zrobić jeden odsyła mnie do drugiego i nie wiem juz co robić..... Moja ginka kazała mi dzisiaj jechac na KTG do szpitala zeby zobaczyki co i jak....no i mój TŻ był w srodę na IP i pytał o której godzinie najlepiej przyjechać i pielegniarki oświadczyły, żeby nie przyjeżdzać zeby w poniedziałek a więc 2 dni po TP zapisac się do przychodni przyszpitalnej i tam bedą decydować.....no więc dzwonie dzisiaj do przychodni z zapytaniem czy tam mi zleca to KTG a babeczka mówi, że tam się mogę zapisac do ginekologa i on zadecyduje, a terminy sa na luty....więc jej tłumaczę, że ja mam jutro termin porodu i nic i chciałam zrobić KTG więc ona mi mówi, żeby na IP jechać ....to ja jej tłumacze, że z Izby odesłali mnie do nich i kazdy mnie tak odsyła, a ja chcę zrobic kuźwa KTG!!!!! Najgorsze jest to, że ja jestem przeziebiona i nie chce narazie nigdzie jeździć nadaremno więc tak dzwonię.... jestem już mega wkurzona bo jestem ubezpieczona wogóle nie korzystam ze słuzby panstwowej a jak już chcę skorzystac to kazdy mnie odsyła do kogoś innego... no i co ja mam robić...jak Wy załatwiacie takie sprawy,bo ja juz nie wiem co robić. W poniedziałek tam jadę |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
Kancia ja to zrozumiałam tak, że to są wylewy jakieś z wysiłku przy trudnym porodzie...
Bubi ja dopiero na porodówce jak wylądowałam miałam pierwsze KTG więc nie pomogę... Ale naprawde nie ma jak tak odsyłać od jednego do drugiego:\Jakby podłączenie do KTG było taką trudną czynnością, że trzeba się pacjenta pozbyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
Bubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Raczkowanie
|
Witam Mamunie i Brzusiolinki!
![]() ![]() Bubi ![]() Chyba nienormalni są z tym ktg! To ja w grajdołku mieszkam i należę pod szpital powiatowy a ZAWSZE podłącza ktg nawet jak przyjdziesz prosto"z ulicy"!!! POWAGA! Zwłaszcza komus kto ma termin na już! Cytat:
![]()
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
kacha u nas tez nie zrobia chybaze się zgłosi, ze cos jest nie tak
![]() inaczej trzeba miec skierowanie od lekarza NFZ a ja np. nie chodze do lekarza NFZ a prywatny mi nie da skierowania ![]() moim zdaniem przepisy sa tak durne, ze szkoda słów i niestety trzeba oszukiwac i kantowac dla własnego zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie spojenie "rozpycha" jakby się rozchodziło-mimo że jestem przed porodem. Więc podejrzewam że Ty masz po prostu to samo-u mnie się"szykuje" wszystko,Tobie się układa już "PO". Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości najlepiej spytaj gina!
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
Filka pozwalam sobie na mleko do inki np. a czasem jakiś serek homogeniozwany, ale wiem, że z mlecznymi przetworami nie powinno się przesadzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz że dla NFZ jestesmy TYLKO cyferkami w statystyce ![]() Szkoda że nie widzą w nas i naszych nienarodzonych dzieciakach LUDZI... A potem jak się coś złego wydarzy i ludzie żądają odszkodowań to są zdziwieni... A JAK INACZEJ MOŻNA SPRAWDZIĆ JAK SIĘ MA CZŁOWIEK W CZŁOWIEKU JEŚLI NIE PRZEZ KTG??? Przecież serduszko daje znać pierwsze że coś jest nie tak!!! Dlatego ja też bym skłamala z premedytacją!!!
![]() |
#3207 |
Rozeznanie
|
No dzięki dziewczyny za info....te przepisy sa takie durne, że az głowa mała....albo ludzie tacy opieszali.....no mojemu TZtowi powiedziały, że musze miec skierowanie od lekarza państwowego!!! a najlepiej tego z ich przychodni.....
Mam zamiar tak zrobić, jadę tam w poniedziałek i mam w pupie co mi powiedzą....faktycznie naściemniam, że nie czuję ruchów..... a wiecie co jest najlepsze.....że ja jestem dzielnicową tego Szpitala!!!!! Jak oni coś potrzebowali to znali telefon a jak mój TŻ tam pojechał to nagle skierowanie trzeba mieć.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Rozeznanie
|
witam dziewczynki
![]() póki co nie mam siły Was nadrobić, piszę szybko bo nigdy nie wiadomo kiedy Niunia się obudzi ![]() wczoraj byłam tak padnięta, że nawet nie miałam siły zjeść kolacji.. od 8 do 16 byłam na uczelni bo cały czas musiałam coś zaliczać, żeby wreszcie mieć święty spokój.. na szczęście wszystko się udało i to nawet całkiem nieźle ![]() ![]() ![]() ![]() u Małej była pani doktor, powiedziałam że ma problemy z kupką, dostała Colinox (w ogóle szok- 20ml za 27zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
Bubi co to znaczy, ze jestes dzielnicową
![]() dzielnicowy mi się kojarzy z policjantem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Rozeznanie
|
Kancia to dobrze Ci się kojarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.