![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
500 dni miłości –film o miłości, ale tej nieodwzajemnionej, nieszczęśliwej i w końcu utraconej. Mi się podobał mi się
![]() Kocham Cię, Beth Cooper – komedia o absolwentach liceum, dla odmóżdżenia, dość zabawna ![]() Don Juan DeMaro – opowieść o młodym mężczyźnie, który uważa się za Don Juana – największego kochanka świata. Zaprzyjaźnia się on z emerytowanym psychiatrą, który pod wpływem Don Juana zmienia swoje nastawienie do życia, odnajduje radość i nowa energię. Taka bajeczka, momentami aż śmieszna ![]() ![]() Z piekła rodem – historia o Kubie Rozpruwaczu, który napada i brutalnie morduje londyńskie prostytutki. Mroczny, dla mnie troche za długi, przez co nudnawy. Żona astronauty – z początku troszkę tajemniczy, końcówka beznadziejna, jako thriller słaby, chociaż czasami udawało się stworzyć napięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Kocham Cie B. Cooper 5/10
Up in the Air 7,5/10 Zaklęci w czasie 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Ciacho 7/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie lekcja matematyki, możecie napisać kilka słów uzasadnienia Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-01-25 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
Law Abiding Citizen/ Prawo zemsty 9/10
Pojawiło się tu już kilka opisów tego filmu. Ja tylko dodam, że dla mnie to jeden z lepszych filmów 2009 roku. Pokazuje, jak kulawy jest wymiar sprawiedliwości . Warto go obejrzeć, choć koniec trochę rozczarowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zadomowienie
|
Galerianki - obejrzałam w wersji kinowej...no cóż bardziej podobała mi się etiuda, jakoś więcej emocji tam było, niektóre wątki były jednak bardziej rozwinięte i bardziej mnie to przekonywało (mimo chyba słabszej gry aktorskiej). także daję 6/10
Przeznaczone do burdelu - film dokumentalny opowiadający o dzieciach żyjących w dzielnicy czerwonych latarni w Indiach. Bieda, matki i babcie zajmujące się prostytucją, narkotyki, alkohol... ludzie którzy są tam rodzą są właściwie skazani na powtórzenie losu swoich rodziców. Świetny dokument pokazujący prawdziwe życie. Reżyserka żyje wśród nich od kilku lat, ukazuje losy siedmiorga dzieci tam mieszkających. Uczy ich fotografii dzięki czemu można poznać ten świat z ich perspektywy. Świetny dokument, nie dziwię się, że dostał oskara w kategorii najlepszy pełnometrażowy film dokumentalny. Wzruszający, skłaniający do myślenia. 10/10
targowisko: książki ciuchy Pain is inevitable, suffering is optional. blog kulinarny ![]() Edytowane przez ewelinka_111 Czas edycji: 2010-01-26 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
Dom zły: Wcześniej nie oglądałam bo obiecałam przyjacielowi, że obejrzymy razem. Cóż mogę napisać. Jak na polskie kino naprawdę film daje rade. Gra aktorska całkiem niezła i fabuła też. 7/10
Funny Money: Skromny kierownik przetwórni owoców Henry Perkins, podczas jazdy metrem w swoje urodziny, przypadkowo zamienia się teczkami z nieznajomym mężczyzną. Po ujawnieniu pomyłki, z przerażeniem stwierdza, iż wewnątrz znajduje się pięć milionów dolarów w gotówce. Opowiada o znalezisku żonie Carol i stara się ja nakłonić do ucieczki z pieniędzmi na rajską wyspę. Wkrótce Perkins wpada w poważne kłopoty, ścigany przez rumuńskich gangsterów, chcących odzyskać gotówkę... Głupia komedyjka na zimowy wieczór ![]() Harry Potter i Książe Półkrwi: obejrzałam raz jeszcze bo wcześniej oglądałam niestety bardzo nieuważnie. Jak dla mnie zdecydowanie najgorzej nakręcona część najlepszej z całych 7 części książki. Zrobili z tego filmu głupawy romans a z głównego wątku zrobili wątek poboczny. Snape'a mało, a to on miał być jednym z głownych bohaterów tej części. Zabicie Dumbledora też takie cyk i po sprawie. Strasznie jestem zła na tę część bo oczekiwałam czegoś więcej dlatego daję 4/10. Żenada, czy oni myśleli, że dla wszystkich liczy się głownie z kim całuje się Ron i Harry a o kogo zazdrosna jest Hermiona? ;0
Edytowane przez Dorotka... Czas edycji: 2010-01-26 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2139 |
Rozeznanie
|
Heh, no ja czytałam wszystkie części i wiem jak się to skończy. Po prostu nie podobało mi się to, że zrobili z wątku miłosnego wątek główny, a cały główny wątek czyli książe półkrwi, zabicie dumbledore'a itd. zepchnęli na drugi plan.
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 ostatnie cześci sa bardzo ważne, a oni z tego zrobili polską komedię romantyczną ![]() ![]()
![]() |
#2141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy ten film Przeznaczone do burdelu miałyście z lektorem czy z napisami?
![]() A co do HP to mam nadzieję, że ostatanuiej części tak nie skopią tym bardziej, że rozłożą to chyba na 2 filmy part I i part II. Jak będę miała 4 h oglądać romasidło w stylu zmierzchu to chyba padnę ;/
Edytowane przez Dorotka... Czas edycji: 2010-01-27 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnia czesc bedzie podzielona na dwie. i news : http://film.onet.pl/0,0,2118466,wiadomosci.html przeniesli znowu premiere ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez TLU Czas edycji: 2010-01-27 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
ja po waszych opiniach tez. I nawet nie potrafie napisac nic wiecej, jak tylko to, ze film jako dokument rewelacja, piekny. Ale zycie tych dzieci przeraza i przygnebia.. Jeszcze sobie "dolozylam" i obejrzalam po nim krotki filmik dokumentalny na youtube o kobietach i dzieciach gwalconych w kongo i na dzis mam dosc..
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Wszystko co kocham- Polski, dla mnie dobry film. Nie jest to jakas komedia romantyczna, ktorych pełno w kinach, ale bardzo ciekawie opisuje takie życie nastloatków w latach 90-tych. czytałam rozne opinie, ale ja sie zlaiczam do tych zadowolonych. 9/10
#2148 |
Wtajemniczenie
|
Przerwane objęcia- jak dla mnie za mało 'Almodovara w Almodovarze'. Niedosyt czułam, sama historia też taka 'zwyczajna' w porównaniu z innymi jego filmami. Już nie potrafię nie porównywać, przyzwyczaiłam się do czegoś innego, ogólnie 6,5/10
Running with scissors (Biegając z nożyczkami)- tu znowu muszę nazwisko Almodovara wymienić, chociaż to nie jego film ;p bo ten film mial więcej z niego, niż powyższy- klimat totalnie pojechany, abstrakcja, groteska, czarny humor. Chociaz historia wcale niewesoła, odebrałam to jako dramat a nie komedię, jak niektórzy sugerują. Niesamowite kreacje aktorskie, rewelacyjna główna postać. Bardzo mnie zastanowiła rola Agnes, na końcu chyba najbardziej jej współczułam. Specyficzny film, u mnie 9/10 Nosferatu wampir (1979)- tyle czekalam, zeby to w końcu obejrzeć, no i po wszystkim szczerze mówiąc nie jestem przekonana. Może moja wina, bo się nie "wczułam" i film mnie chyba irytował przede wszystkim. Do połowy to w ogóle jakaś parodia była, dalej już ok, chociaż wolałabym, żeby było mroczniej ;p Tego całego Draculi to mi tylko szkoda było ;p Jeszcze jedno podejście zrobię za jakiś czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz rozwinąć ostatnie zdanie, dlaczego większości może się nie podobać, zaciekawiłaś mnie? Kinsky owszem, dobry był, cała kreacja Drakuli, powiedziałabym, taka 'świeża' i tak jak napisałam, postać, moim zdaniem, miała w sobie coś z ofiary, we mnie wręcz wzbudzała współczucie. Mimo, ze np. hrabia Dracula z ekranizacji z 1992 roku robił większe wrażenie wizualne, to jako całość jednak w tym przypadku bardziej przekonał mnie Kinsky. Ale to jedno, reszta jednak do mnei nie trafiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. To, ze napisalam ze mlodsze pokolenia przyzwyczajone sa do troche innego nastawienie do kina nie ma na celu ublizyc nikomu, i nie twierdze tez, ze mlode osoby nie moga lubic alternatywy do takiego podejscia do kinematografii. Do mnie filmy z lat 40 - 50 nie trafiaja, i tez uwazam jest to warunkowane tym co widzialam. ![]() Edytowane przez TLU Czas edycji: 2010-01-30 o 23:23 Powód: pomylka Dumas - Camus :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=anestet-ka;16773967]Przerwane objęcia- jak dla mnie za mało 'Almodovara w Almodovarze'. Niedosyt czułam, sama historia też taka 'zwyczajna' w porównaniu z innymi jego filmami. Już nie potrafię nie porównywać, przyzwyczaiłam się do czegoś innego, ogólnie 6,5/10 QUOTE]
Ja natomiast uważam, że ta historia była na tyle zwyczajna, że można uznać ją za prawdziwą. Film na 8/10. No i główna aktorka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
Szkoła życia - prosty w przekazie film ale bardzo pouczający. Zabawny, poprawiający humor, chociaż pojawiają się chwile wzruszenia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez anestet-ka Czas edycji: 2010-01-28 o 15:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
Po prostu miłość - komedio-dramat, lekki, troche wolno idzie, fabuła do przewidzenia. 6/10
Sherlock Holmes - trochę inna ekranizacja niż dotychczas światowego detektywa. Szybka akcja, cięcia, film do obejrzenia ale nie do przemyślenia ;-) 7/10 Parnassus - no cóż ja poradzę lubię tego reżysera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Rozeznanie
|
Dzieci ireny sendlerowej - polecam!
#2157 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Przyczajenie
|
Panna Nikt nie mam zamiaru rozpisywać się na temat tego filmu moim zdaniem po prostu trzeba go zobaczyć dodam że film z gatunku psychologicznych , zasłużone 10/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak pomimo to, to... Ostatnio oglądałam kilka anime. Nie wiem, czy wśród was znajdzie się ktoś, kto lubi tego typu filmy, jeżeli mogę polecić to... Ninja Scroll - typowe, klasyczne anime. Charakterystyczna dla tamtejszych czasów kreska. Jak przypada na anime tego autora, sporo w niej seksu i krwawej posoki. Jednak uważam, iż film ten ma świetną historię, która jest w dobry sposób prowadzona. Ładne obrazy, fajna fabuła i niezły klimat. Coś odmiennego niż cyber punkowe anime, które wydje mi się domeną wśród tych nowocześniejszych anime. (Wśród tych polecam Ghost in the shell, który jest dla mnie absolutną rewelacją 10/10). Ninja Scroll oceniam na 8,5/10 Vampire Hunter D - to już totalna legenda wśród fanów, oraz must to watch. Opowiada historię pół wampira D, który zajmuje się "Łowieniem" tych złych wampirów. Wyznaczone zostało mu konkretne zadanie i wyrusza na wypełnienie swojego celu. W tym filmie znalazłam dużo elementów, które przypominały mi wiele innych twórczości o tematyce wampirzej. Uważam, iż ten film ma ciekawy i dominujący klimat, który ani na moment się nie rozwiewa. Podobają mi się pomysły na postaci, ich wizualne przedstawienie oraz historia. Choć trochę jak dla mnie pompatyczna lub zbyt romantyczna , ale jak ktoś takie lubi... Oceniam na również na 8,5 / 10 (lepszy dla mnie klimat w który się wpasowuje posiada Hellsing, również opowieść o wampirach, ale bardziej energetyczny, współczesny, brutalny i hmm... męski? 9/10) Edytowane przez Ka-Mila Czas edycji: 2010-01-29 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Przyczajenie
|
Avatar sam pomysł genialny, ale całość mnie nie powaliła. Na jednej z założenia smutnej scenie dostałam ataku śmiechu, zobaczyłam już za wiele schematyzmu. Gdybym miała iść na ten film jeszcze raz, nie poszłabym, ale też nie uważam, że zmarnowałam 20zł.
Edytowane przez desiree_ Czas edycji: 2010-01-29 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.