|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Oki koleżanki, ja zmykam szykować się do wyjazdu
Zdam relacje wieczorem z zakupów papa |
|
|
|
#662 |
|
Ola-Unhola
|
Udanych zakupów
|
#663 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ przyjechal z pracy z zamiarem wysjcia na spacer ze swoim synkiem i co?
gra w playa ale zaraz go wygonie poki pogoda ladna a ja pojade po Eryka a potem moze do tesco z tesciowa bo chciala jechac ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:dziekuje
|
|
|
#664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto nam taki zrzut postawil? bo tak samo bylo przy poprzedniej aferce tez nagle wszystkkie zaczely sie tlumaczyc ze robia literowki i dlaczego robia itp a ja uderzylam konkretnie w 1osoba a potem sie posypalo. Z reszta to juz i tak nieistotne szkoda ze tak daleko mamy do siebie bo moze zainteresowalabys sie moja sypialnia ![]() Cytat:
Obiadki wyszly równiez bardzo korzystnie. Jak bede dawla malej nowe deserki to napisze wam smaki. Pamietam wczoraj ze byly brzoskwiniki z twarozkiem Mam wrazenie ze niezle poucinalo mi cytatow, bo o krasnoludu mialam napisac ze czadowy !!! I dla solenizantow
Bylam na spacerze.Uwinelam sie ze wszystkim.Zaliczylam apteke.Dorwalam lovi treningowy i kupilam.Wstapilam do siski z mloda na chrupki i herbatke, a potem weszlam do sklepu i zaraz wstawie wam fotke co kupilam.Oprocz tego sama lyzeczke lovi-nakladka na butelke, rajstopki,husteczke trojkatna polarkowa dla malej,skarpetki.Buciki zaraz wkleje.Za calosc dalam 30zl W aptece spotkalam "kolezanke" ta co mi kiedys dopiekla ze grubas ze mnie w ciazy i potem na spacerze niby ze mna gadala a mojej siorze pow tez ze grubas, wiec dzis oddalam pieknym za nadobne w aptece przy wszystkich.Zlosnica ze mnie.Wiem.Czekalam tylko na odpowiednia chwile.Ona 1,5mc temu ur 2 dziecko a w ciazy przybrala ponad 30kg, wiec rozumiecie jakie pole do popisu mialam :lol; Zaraz musze wstawic na alle tą nasza sypialnie i jak uda sie sprzedac to zamowie szafe bo wycene juz mi gosc przyslal.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-29 o 15:08 |
||||
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny butelkowe
jak wy sobie radzicie z przygotowaniem mleka w nocy???? ja poki co karmie cyckiem, ale powoli eliminuje w dzien cycka, tu dam kaszke, tu obiadek, tu butle. ale na noc chce jak najdluzej karmic. dzis obudzila sie o 6.30, szybko cyc, zjadla i spimy dalej. a pomyslalam sobie, jakby to bylo gdybym musiala isc zrobic butle macie jakies sposoby?? budzi sie dziecie glodne, ale zanim woda sie ugotuje, ostudzi to trwa troche powiedzcie mi z ciekawosci
|
|
|
|
#666 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no napisz co jej powiedzialas
|
|
|
#667 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale wiem, ze przygotowana w butelce juz woda stoi całą noc w podgrzewaczu , czekajac na dosypkę mleczka ![]() Czy sie myle?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
muszka dziewczyny maja w podgrzewaczu butelke z woda i jak sie dziecie budzi to wsypuja tylko mleko i gotowe
aczkolwiek wiekszosc dzieci butelkowych spi juz cala albo prawie cala noc
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie tak robie a dzis zadecydowalam wlaczac podgrzewacz tylko na noc a 1wode podgrzewac na szybko w mikrofali "ile przytylas w ciazy bo widze ze nad wyraz dobrze wygladasz" ![]() ona ze przytyla jakies 26kg i conajmniej 10jej zostalo, po czym staksowalam ją wzrokiem i odparłam "no lekko 10, bo w samym tylku widze z 8, no chyba ze ta spódniczka cie tak niefortunnie opina" zalał ja burak na twarzy Ona na to ze w pierwszej ciazy gorzej wygladala bo ponad 30 przytyla a ja na to "prosze cie, bo nie bede mogla spac" ![]() zawrocilam sie wozeczkiem i tyle mnie widziala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
o a tu kozaczki za cale 10zl
w srodku polarek, tyl odpinany na rzep
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała je około 24 najpóźniej, więc jakoś specjalnie limitu czasowego nie przekraczam
|
|
#672 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
:rot fl:![]() Ale należało się ![]() Cytat:
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam sobie bo sie malenstwo obudzilo
nawet na alle nie zdazylam wejsc do pozniej p.s kapie z tego kubka i mloda do pasa mokra a zaledwie kilka kropli w dziubku, ale nic...w koncu musi sie jakos nauczyc
|
|
|
#674 |
|
Ola-Unhola
|
A to nie kupiłaś niekapka?
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
poucinało mi cytaty
w każdym razie witam i dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia i oczywiście życzę reszcie solenizantów Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i mnóstwo uśmiechu! Cytat:
Cytat:
Tulip, w sumie nie pomyślałam o kosmetykach, ale raczej nie.Przypomniałam sobie, że w tamtym tygodniu dostał zupkę jarzynową i w składzie był seler, a on uczulający.Dzisiaj krostek już dużo mniej, ale dalej przemywamy rumiankiem i herbatą. Eleeri, cieszę się, że wyniki wyszły dobrze Witam nową mamusię Bartek dzisiaj marudny strasznie.Daaaawno taki nie był.Popłakuje, nic mu się nie podoba.Tak sobie postanowił świętować swoje 5 miesięcy Fantastycznie.Ciekawe jak się będzie zachowywał na 18Idę posprzątać póki śpi, a tz robi naleśniki
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-01-29 o 16:03 |
||
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
na opakowaniu napisane jest kubek treningowy nauka picia 6+ drugi byl z nieco innym ustnikiem, moze to byl niekapek ale bylo napisane samodzielne picie czy jakos,wiec wzielam ten pierwszy o taki http://allegro.pl/item903198816_kube...ovi_250ml.html zly wzielam?
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-29 o 16:03 |
|
|
|
#677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zasiadłam przed komputerem bo młody zasnął,
zacytowałam troszkę i młody sie zbudził długo nie popiszę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale u nas po interwencji spółdzielni już nikt nie pali na klatce ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#678 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To już trzecia zmiana rozmiaru u Stasia z tą marką spodenek![]() Cytat:
Cytat:
x 3Cytat:
Super He, coś mi się zdaje, że wyprawicie ta parapetówkę - ze mną lub beze mnie ![]() Cytat:
![]() O avocado nie było do mnie, ale lubię I patent z kanapką muszę sprawdzićCytat:
![]() Cytat:
![]() kto wie ![]() Chylę czoła za koleżankę w aptece ![]() Cytat:
|
|
#679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytałam, lekarka powiedziała, że w zasadzie można w każdej chwili, bo jest zasada, żeby nie łączyć tylko żywych wirusów z żywymi, ale najlepiej albo z tą 4. szczepionką (to chyba żółtaczka), albo w przerwie między 4. a 5., odczekując min. 6 tygodni. To dobrze ![]() Cytat:
Avokado dobre jest skropione sokiem z cytryny i posypane solą ![]() Cytat:
angy witaj z powrotem *** Kobiałki, czuję potrzebę odsapnięcia od pisania, tak więc proszę się nie martwić, nic się u nas złego nie dzieje. Będę czytała, jak zwykle ![]() Całuję Was mocno
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie za złośliwość
|
|
|
#681 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Tylko myslałam, że niekapek a Ci kapie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wracaj szybko
|
|
#682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lena jeszcze pare dni temu (3-4) nie chciala sie przekrecac wcale a dzisiaj turla mi sie jak szalona. Nie znasz dnia ani godziny ![]() Wlasnie ja zostawilam na macie i poszlam do lazienki jak wrocilam byla na srodku salonu na podlodze . Jeny musze jej chyba kask kupic![]() Cytat:
.Ja daje Lenie jesc kiedy widze ze jest glodna lub mijaja 3 godziny od ostatniego karmienia a ona sie nie upomina. Nie wiem jakie ilosci je bo nie zmierze ile mi zjadla z cycka, kaszki daje 100ml i maly sloiczek zupki + caly deserek. Tak jak pisalam wczesniej podaje to wszystko nieregularnie . Bardzo czesto je w nocy co 2-3 godziny. Miramej Katarzynka z ciebie
|
|
#683 | ||
|
Raczkowanie
|
Skoro tak mówisz... Muszę spróbować
![]() Miramejku, dbaj o siebie i wracaj prędko. Czekamy Cytat:
He, ja też właśnie kupiłam welurkowe "na zapas", w rozmiarze 80. Do tej pory miałam takie klasyczne dresiki - Staś szaleje w nich do woli, a i długo pasują rozmiarowo, co należy docenić![]() Cytat:
![]() Kochane, chyba kończę powoli na dziś... Zaraz wraca TZ, a mam jeszcze co robić Domagam się za to pochwały - ugotowałam obiad. To już trzeci raz w tym tygodniu![]() ![]()
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde jej sie nalezalo
ja przynajmniej mialam odwage powiedziec jej to prosto w oczy a nie za plecami jak robila to ona Tak z reszta bardziej boli ![]() A ze nie darze jej żadna sympatia to przyszlo mi to bez najmniejszego trudu. Nieznosze dwulicowych ludzi, co niby ze mna gadaja,pytaja co slychac, glupio sie usmiechaja a potem rąbią tylek.Ja jak kogos nie lubie to nie udaje. p.s A ona swoje dziecko karmila do 2 r.ż wyglądało to mniej wiecej tak jak na filmik co kiedys-jeszcze na poczekalni wkleila Unholy... ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- boshee!! ten kubas to zdecydowany kapek same kropki mam wszedzie mala trzesie tym kubkiem na prawo i lewo, stuka sie nim po glowie, zrzuca na psa,obraca go do gory dnem ![]() bodziak mokry,brodą leci ale jaja ![]() czy wasze niekapki naprawde nie kapia?
|
|
|
#685 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No i ma za swoje ![]() Ja mam Aventu i jest niekapkiem. Dla Bartka jak kupowałam niekapki, to były niekapki Ale kubek treningowy to nie musi być niekapkiem, po prostu do nauki picia. No chyba, że masz coś napisane na ten temat
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Na początek
Katarzynko Koleżanka chyba teraz nie wyjdzie z domu przez tydzień. Dodałam do albumu nowe fotki. Zapraszam. Cass zdjęcie z 6 miesiąca też już jest Byłam dzisiaj w pracy na przekazaniu dokumentów. W poniedziałek idę na 7.30. Aż mi się nie chce o tym myśleć. A z rzeczy przyjemnych to kupiłam sobie długą białą koszulę z czarnymi guzikami za 25 zł No i usłyszałam w pracy komplement, że macierzyństwo mi służy (Powiedział to taki gościu, że nigdy w życiu bym się nie spodziewała po nim takiego tekstu, bo on zawsze taki mruk) - aż mi się miło zrobiło Lecę nadrabiać wątek. Angy dzięki za zaproszenie |
||
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wielkie ![]() mega ![]() ![]() przyszła do mnie babcia i zajmuje się małym ![]() dawała mu bebiko z butelki, pił i rozpłakal się na koniec jak juz wypił i więcej nie było ![]() masakra jakaś, jestem zazdrosna o sztuczne mleko ![]() próbuje napisać te wnioski do pracy, ale oni mi to skutecznie utrudniają skupić się nie mogę, siedzą obok na łóżku i śpiewają na zmianę
|
|
|
#688 |
|
Ola-Unhola
|
Hehehe, dołączam się do braw dla naszego Kuchcika - Chryzolit
![]() Twoja babcia, czy babcia Matiego? ![]() Ciesz się, że smakuje, bo jakby nie, to co by jadł podczas Twojej nieobecności (jeżeli mleka nie będziesz odciągała)
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cieszę się ![]() bardzo się cieszę
|
|
|
#690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
5 miesiecy na tym swiecie juz dostala pierwszego kosza![]() za obiadek.Cytat:
![]() Jeny ja juz dzisiaj dwa razy mialam placz. Musze chyba mala wynosic do lozeczka zeby nie widziala jak jej jedzenie przygotowywuje bo inaczej jest krzyk . Dynia jej nie podeszla
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

klask i:
, moze stara ekipa za duzo pisala? Bo spotkala sie juz z takimi zarzutami dotyczacymi nas
, ze niby za duzo piszemy i nie mozna nas nadgonic

Ale się kiedyś wybiorę, bo jabłko z miodem brzmi smakowicie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Jeny musze jej chyba kask kupic