![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Hej mamusie
![]() Widzę że znowu ostro się zrobiło ![]() ![]() Ja tam będę dawać słoiczki i nie ma to tamto, nie mam ogródka ale sama też czasem zrobię jakąś zupkę albo deserek, bez przesady potem wychowam ekologiczne dziecko a w wieku 5 lat by musiał łaziś w takiej plastikowej kuli co by zarazki miały się Go nie imać i żadne inne rzeczy ![]() Kurcze dziś Mati przeszedł samego siebie, posedł spać po zjedzeniu o 10 potem obudził się o 1 potem po 2 przed 5 i po 6 ![]() ![]() ![]() Wczoraj podpisaliśmy wyrok ![]() ![]() ![]() Mati chodzi na te nieszczęsną rehabilitację chociaż na razie był tylko 2 razy bo stwierdziłam że zapisze Go tylko na 14.30 bo wtedy tata wraca i nas rzuci autem bo jak mam iść z wózkiem bo tych nieodśnieżonych chodnikach ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałam że pisałyście o paznokciach ja u rączek tez często obcinam a u nóżek może ze 3 razy, w sumie nie trzeba by było ale trochę się podwijają jak nie obetnę dosyć długo ![]() Nie wiem ale mam nadzieje że nie ale Mati chyba zaś będzie miał katar ![]() U Was tez tak sypie ten nieszczęsny śnieg ![]() ![]() Dobra zmykam bo pewnie Mały zaraz wstanie, pa ![]()
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Ja też już nie pamiętam, kiedy byłyśmy z Mała na spacerku... u nas na prowincji nic nie odśnieżone, ledwo się samochodem można wydostać, jak sypnie, a co dopiero wózkiem...
![]() ![]() ![]() ![]() a co do suchych nosków dzieciaczków, to może jakis spray?.. albo nawilżać powietrza?... Ja Zuzinowi paznokci od nóg też jeszcze nie obcinałam... wygląda, jakby jej w ogóle nie rosły... ![]() ![]() ![]() Kaasiula, gratuluję, że będziecie na swoim... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za to w poniedziałek jadę z Mała na badanie bioderek... zapisywałam się zaraz po jej urodzeniu i takie terminy oczekiwania, że dopiero teraz idziemy... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Kaasiula - a jaki metraż? Bo nie pamiętam? Stan deweloperski czy już urządzone? Gratuluję!!! Fajnie jest mieć własny kąt, chociaż doceniam mieszkanie z rodzicami - nie trzeba było gotować (ale teraz przynajmniej się nauczyłam co nieco), sprzątać itd.
![]() Ja Majce u stóp paznokci praktycznie nie obcinam - przecież ścierają się o skarpetki lub śpiochy. Zdarzyło mi się obcinać może 2-3 razy. U rąk zdecydowanie częściej, ale wolę piłować je pilnikiem niż obcinać. Wczoraj udało mi się wyrwać na chwilę z domu, moja babcia siedziała z Majką. Zostawiłam przyszykowaną butelkę gdyby zgłodniała. Strasznie się bałam, że będą cyrki - przez to swędzenie 2 dni temu była straszna histeria kiedy nie było mnie w domu, musiałam wszystko rzucić i wracać do dziecka. Zwłaszcza, że Majka nie śpi jużw dzień. A tu proszę - niespodzianka, spała 3h bez jęknięcia, jak weszłam do domuto otworzyła oczy ![]() ![]() Muszę się jeszcze pochwalić, że waga mi spada, już jest chyba nawet trochę mniej niż przed ciążą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I masz rację, nawet bradzo nieładnie to powiedziałaś. Kilka razy się obrażałaś, że rzekomo nikt nie odpowiada na Twoje posty, a raz już nawet się pożegnałaś z nami obrażona, pamięć szwankuje? Noooo, bo my takie straaaaasszne, zawsze wrogo do Ciebie nastawione... brak słow... ![]() Kaasiula, gtatuluję, że coś się ruszyło w sprawie mieszkanka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() A Majka czemu nie śpi? Nie chciała już zasypiać czy ją przestałaś usypiać? Pytam z ciekawości bo Jula to z 3 razy śpi w dzień, czasami 2 razy jak późno wstanie np. koło 11 w południe ![]() Gratuluję powrotu do wagi, super. Ja to tyle samo w ciąży i teraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Rozeznanie
|
Czy pomimo moich prób wyjaśnień, dociekania dlaczego jest tak a nie inaczej ktoś w tym towarzystwie jeszcze uważa , że jestem "durną babą" i lepiej żebym się już " nie wtrącała" ?
Proszę o szczere odpowiedzi. Bo po co mam tu zaśmiecać, po raz kolejny przypominać , że to nie ja się tu obrażam.... Jestem na tym forum od początku, jak tylko dowiedziałam się o ciąży, ale może jeśli komuś tu jeszcze wadzę to pora zakończyć pobyt w tym serwisie. Próbowałam rozwiązać problem,ale jak widać się nie da. tak więc jak to jest na prawdę? Jesteśmy tu zgodne, czy obrażając się obkręcamy kotka ogonkiem i wciskamy komuś innemu głupotę? Mylę się, czy nie? Jeśli tak to napiszcie. Wolę się usunąć w bok niż czytać , że jestem durna bo interesuje mnie fakt dlaczego ktoś komu opisałam swoje odczucia obiecał sobie, że już się do mnie nie odezwie ![]() ok. to by było tyle... dręczyło mnie to całą noc dlatego zdecydowałam się napisać i wyrzucić to z siebie. Jeśli przeszkodziłam, wtrąciłam się itp. to przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem wszystko wyjaśnione i jest jak najbardziej OK. Wszystkie dalej się udzielamy jak do tej pory, nikt się nie obraża, nie usuwa. Wszystko wyjaśniłaś, ja też, nikt nie będzie mówił, że masz się nie wtrącać, po to jest forum otwarte, żeby każdy mógł się wypowiedzić na każdy temat. A to, że są różnice zdań to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziewczyny dajcie juz spokoj z tymi nie domowieniami ![]() ![]() ![]() Nie jestem tu od poczatku ciazy, ale bardo sie ucieszylam jak znalazlan na necie to forum, bo pomyslalam ze bedzie milo ze bede mogla komus cos doradzic jak bedzie potrzeba itez bardzo sie ceszylam jak dostawalam odp od Was z radami lub pomoca ![]() Kurcze wiem ze mamy teraz burze hormonow w swoich cialach, ale do muzgu one chyba nie dochodza ![]() ![]() Kasiula gratuluje pozytywnego rozpatrzenia prosby o kredyt ![]() ![]() ![]() ![]() A co do takiego czestego wstawania Mateuszka, to moze odciagnij na noc swojego mleka i dajmalemu z kleikiem ![]() eloteteie gratuluje utraty az tylu kg ![]() meire a to czekaliscie na termn z NFZ-u na to badanie? U mnie takiej mozliwosci nie bylo niestety, bo jak po urodzeniu sie Patryka pytalam sie jak to wyglada z terminami, to baba mi powiedziala ze za jakies 5 mies juest najwczesniejszy no chyba ze ktos wczesniej zrezygnuje to nas wcisnie, wiec to olalam i poszlam prywatnie ale tam tez czekalam miesiac ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki za odpowiedzi na moje pyt co do paznokci. Juz jestem troche spokojniejsza, bo myslalam ze Patryk to jakis ufoludek ze mu nie rosna u nog, ale okazuje sie ze jest ok ![]() A my ciagle walczymy z katarkiem i juz nie wiem co robic ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyrazilam zdanie na temat jedzenia w sloiczkach i kuzwa sie zaczelo - zaczelyscie mi udowadniac, ze nie mam racji i zaczelyscie podawac przyklady. I znowu ja wychodze na winna? NO ****A CO JA POWIEDZIALAM??? To, ze poprostu nie zgadzam sie z Wami??? Napisalam przeciez million razy, ze WSZYSTKO MI JEDNO CO KTO ROBI I CO KTO JE, rozumiesz??????? I dziekuje, ze mi przypomnialas o tym, ze obrazalam sie wiele razy. I co teraz??? Bedziesz o tym przypominac za kazdym razem? Tlumaczylam tutaj, ze chcialam odejsc stad nie dlatego, ze sie na Was obrazilam tylko dlatego, ze bylam w niesamowitej depresji i poprostu widzialam, ze byc moze za ostro zareagowalam na posty na temat karmienia. Nie chcialam, zeby sie to powtorzylo. Przeprosilam Was. I jesli nie zauwazylas, przez jakis czas rzeczywiscie milczalam, gdyz musialam borykac sie z moja deprecha i nie chcialam Wam tutaj truc. To Ty tak uwaznie czytalas moje posty, ze teraz mi tak ostro piszesz??? Za przeproszeniem gowno Ty wiesz o depresji poporodowej i jesli jeszcze kiedys bys miala miec dziecko, to z calego serca zycze Ci, zebys przez to przeszla, to moze wtedy zrozumiesz przez co przechodzilam ja i dlaczego sie z Wami "zegnalam", zeby tutaj nie truc. I w tym momencie naprawde pisze to nie zlosliwie - poprostu Ty tutaj taka madra siedzisz, to moze jeszcze bardziej zmadrzejesz i nie bedziesz mi zarzucac niewiadomo czego. Dzieki Twoim slowom w oczach dziewczyn pewnie teraz wygladam na niewiadomo jaka zgorzkniala, czepiajaca sie do wszystkiego dziewczyna... Dziekuje! A przeciez tylko napisalam o tym, co mysle.... Tyle razy staram sie odpowiedziec na pytania mam, ktore sa w tej roli po raz pierwszy... Nigdy nic nikomu nie wciskam - mowie tylko jak ja robie i ze jesli chcecie, to mozecie tez tak robic. Gdzie ja zgrzeszylam??? O co Ci kobieto chodzi??? No to teraz ja z siebie wszystko wyrzucilam. Przepraszam, ale nie moglam nic nie odpisac, kiedy ktos mnie oczernia i pisze glupoty na moj temat. Tez jestem za tym, zeby temat sie juz skonczyl. Pozdrawiam
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-01-29 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życząc mi to co napisałaś wystawiłaś sobie najlepsze świadectwo. Jest Ci nieprzyjemnie o tym ci ja napisałam? To przeczytaj, jeszcze raz to co Ty przed chwilą napisałaś, potem jeszcze raz, do skutku aż zobaczysz co Ty napisałaś... Najlepiej napisać tak okropne rzeczy, po czym, że chciałabyś żeby temat się skończył ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-01-29 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
jedna jak i druga juz z siebie wyrzycila no wiec pasuje, teraz mam nadzieje temat zostanie zakonczony
![]() wiadomo ze kazda z nas chce jak nalepiej dla swoich dzieci i zrobi ze wszystkim tak jak uwaza i dziewczyny naprawde nie stresujcie sie juz. obie jestescie potrzebne nam na tym forum!!!! kasiula super ze juz niedlugo bedziecie na swoim, a moze juz jestescie? monecitka fajne porownanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze juz koniec tematu teraz ![]()
![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten ton, "gówno możesz wiedziec...", co za słownictwo, dziewucho ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-01-29 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
Dzis nasz watek mial rekordowa ilosc gosci chyba
![]() sylwiatloo1 no ciekawe jak to bedzie jak bedziemy juz mieli 2040 rok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#915 |
Raczkowanie
|
Znam to z autopsji, sama jestem dumną? posiadaczką kredytu na 30lat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spadówa jak to napisałaś "Babo" ![]() Nie, nie wyzywasz, jesteś tylko chamska i życzysz mi okropnych rzeczy, poza tym luzik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaaa i zeby nie bylo niejasnosci...to ze napisalam ze tak nie chce, to chodzilo mi o te stare lata a nie kredyt ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/025/0253689c0.png?1231 Edytowane przez Monecitka Czas edycji: 2010-01-29 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurde w zyciu bym swojemu dziecku nie zafundowala takiej niespodzianki i mam nadzieje ze taka opcja nigdy nie wejdzie w zycie, bo ludzie pochopnie by brali, a pozniej dzieci by sie meczyly ze splata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Powiem jedno ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za dobre słowa odnośnie mieszkania a co do tego że w 2040 roku spłacimy(jak dożyjemy) no trudno inaczej byśmy nie mieli jak kupić swojej chaty a Mateuszek rzeczywiście będzie miał 31 lat ![]() ![]() Co do kredytów, ja bym takiego nie chciała, który by obciążał moje dzieci, chciałabym im pomóc a nie jeszcze obarczać zadłużeniami ale w sumie z drugiej strony dla niektórych ludzi to pewnie będzie jedyne wyjście tylko ciekawe kto zagwarantuje bankowi że dzieci dalej będą chcieli spłacać kredyt rodziców, zapytają się jak będą jeszcze w pieluchach ![]() Monecitka haha ja też nie chce być stara ![]() KateMwale to witaj w klubie ![]() uciekam bo Mały płacze
![]() |
#921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiuula, jesli Cie to pocieszy, to my mamy kredyt do 2037 roku ![]()
![]() |
![]() |
#922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co tojest lub kto ten mod?
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() Podczytuje Was od jakis 3 dni.. wiem ze macie jakis konflikt.. ale przeciez nie po to tu sie spotykamy zeby sie kłocic.. mamy inne cudowne podowy Nasze wspaniałe dzieciaczki ![]()
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft chce mnie postraszyć i zgłosić do moderatora forum, żebym dostała ostrzeżenie albo bana
![]() ![]() Przypomę Ci Schoolcraft, że to Ty pierwsza zaczęłaś się chamsko odnosić, najpierw, że Ci zwisa i powiewa co mamy do powiedzenia, potem, że "gówno wiem o depresji" no i najlepsze: że życzysz mi jej z całego serca hahaha. Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-01-29 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Asiula - nie przejmuj już się nią. Jak powiedziałaś - wyszło szydło z worka ![]() Kasiula - gratuluję mieszkanka ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj byliśmy na małych zakupach ![]() Zakupiliśmy też miseczkę, sztućce i śliniak dla Małej ![]() ![]() ![]() ![]() a na koniec tż kupił super płyty z muzyką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
tancerkaGd mój mały od jakiegoś czasu kąpie się w wannie, bo z wanienką cyrki były. Teraz nalewam mu wody kładę go i on robi titanic. Nawala rękoma i nogami z cały sił, rechocząc na całą łazienkę. Ja robię mu fale, bywa, że twarz się zaleje, ale ostatnio nawet nurkował. Jestem ciekawa jak to będzie na basenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Filipek urodzil sie terminowo 27.10 jak sie urodzil wazyl 3445 i mial 58cm
![]() ![]() ![]()
![]() |
#930 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
my niestety wanny nie mamy tylko prysznic ![]() ![]() wanienkę trzeba było kupić większą bo Mała też zaczęła machać nóżkami ... ledwo się w niej mieściła .. - mieliśmy taką 'niby fają' fisherPrice - ale nie praktyczna bo 'siedzonko' na samym środku wbijało jej się w plecki jak chcielismy ją cała zamoczyc...wcześniej był taki pseudo hamaczek ale też nie zdał egzaminu - Julka w nim marzła i strasznie przez to płakała...a tak w nowej wanience to na brzuszku też może będzie chciała poleżeć bo w niej nie ma żadnych udziwnień ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja Julkę trzeba budzić na kąpiel bo jak zaśnie po obiedzie o 16 tak śpi i śpi... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.