Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 15:19   #181
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Idę potem do babci na babcine pyzy z truskawkami to może mi się nastrój poprawi...
aleś mi smaka narobiła.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Dzis okropnie się czuję!!!!!Boli mnie brzuch bardzo nisko i nie wiem czy mam się martwić.Jak stoje to boli,jak siedzę to boli,jak leżę w każdej pozycjii to też boli!!!!Mam wrazenie że jest to ucisk na jelita.Czuje parcie,ale nie mogę się załatwić?!!!!!Zaraz wyjdę z siebie
leż, odpoczywaj, skoro to z jelit to prędzej czy później puści.
albo wypij jakieś ziółka wspomagająco- tylko czy można?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:22   #182
olivka_7
Zakorzenienie

Kropkato ja mojego też zacznę już uczyć, bo widzę że może nam troochę zejść

Hihi mój M mi codziennie Allegro chce odłączać i wizaż- bo codziennie po siedzeniu na forum wymyślam co to jeszcze muszę do listy dokupić. Jej w pon zacznie się 27 tydz a ja nadal z zakupami w lesie, ale najdroższy mam za sobą- wózek No i czekamy do 28 na ujawnienie się

Dziś całe dopołudnie była u mnie mama i prasowała mi furę prania jaka powstała. Tak że można powiedzieć że zostały mi 2 kartony i segregacja betów zakończona

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:35   #183
kardashi
Zakorzenienie

Moj jak widzi ze siedze na wizazu to szału dostaje bo zawsze gada ze jak wyjde z wizazu to dopisuje coś do listy

Wygrałam aukcje i gondola 215zł + 20 przesyłka

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:44   #184
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropkato ja mojego też zacznę już uczyć, bo widzę że może nam troochę zejść

Hihi mój M mi codziennie Allegro chce odłączać i wizaż- bo codziennie po siedzeniu na forum wymyślam co to jeszcze muszę do listy dokupić. Jej w pon zacznie się 27 tydz a ja nadal z zakupami w lesie, ale najdroższy mam za sobą- wózek No i czekamy do 28 na ujawnienie się
...
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Moj jak widzi ze siedze na wizazu to szału dostaje bo zawsze gada ze jak wyjde z wizazu to dopisuje coś do listy

gratki za aukcję

no patrzcie, mój tak samo. a ja się go pytam, co by było gdyby nie ten cały wizaż... jak my oboje totalnie zieloni, bez dzieci w rodzinach. butelki pewnie by mi kazał kupować szklane, komplet pieluch tetrowych i wsio... albo by poszedł do sklepu z rozdziawioną buzią bez planu działania i wrzucał do koszyka co popadnie. a potem albo zonk, bo nie ma tego i tamtego, albo by się okazało że za dużo niepotrzebnych pierdół nakupił... a niech mi jescze raz powie że wizaż to zuo...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:46   #185
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Miramejku,
jesli to ten kolor wozka, ktory zamieszczam, to jest bardzo ladny . Nie wiem dokladnie z jakiej kolekcji wysylal mi maz ale czasami bywa tak, ze rozne kolekcje sa sprzedawane w roznych krajach i moze tutaj preferuja brzydkie
Moge spytac jak cenowo za taki wozek (gondolka i spacerowka?) Tutaj to ok 600 euro plus okolo 300 za fotelik wiec moze lepiej z Polski sprowadzic...
Tak, to dokładnie taki wózek . W kolekcji 2009 (w Polsce) były albo ciemne z wstawkami (w kratkę, niebieską, coś z różowym, srebrną itp.) albo jasne typu piasek. Na 2010 rok weszły już bardzo soczyste kolory, zielony, wściekły różowy , niebieski. Można chyba sprawdzić na stronie Emmaljungi kolekcje w różnych krajach.

Zapłaciliśmy 1700 zł (dostaliśmy 100 zł rabatu). Teraz można w Polsce kupić za taką samą cenę jak my (bez rabatu) czyli 1800 zł do max. 2000 zł. Fotelik kupiłam Maxi Cosi Cabrio Fix (ok. 500 zł), ale nie kupowaliśmy adapterów do stelaża wózka (a chyba jest taka możliwość).

Daj znać, co wybrałaś

W ogóle ta Emmaljunga ma proste rozwiązania, gondola tylko "klik" i jest, tak samo spacerówka, budka się cicho otwiera (co wcale nie jest oczywiste ) - a ma to znaczenie, przynajmniej u nas, bo prawie wszystko jest w stanie obudzić Kubę . Uważam, że to naprawdę solidny wózek. Nie skrzypi, nie klekoce - a mijam sporo wózków, o których nie można tego powiedzieć, w tym te z wyższej półki. Nie wiem, jak sprawuje się spacerówka, bo jeszcze używamy gondoli, a Kuba mierzy 68 cm + kombinezon + śpiwór do wózka - więc naprawdę jest spora.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-29 o 15:57
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:49   #186
kardashi
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1681097 6]gratki za aukcję

no patrzcie, mój tak samo. a ja się go pytam, co by było gdyby nie ten cały wizaż... jak my oboje totalnie zieloni, bez dzieci w rodzinach. butelki pewnie by mi kazał kupować szklane, komplet pieluch tetrowych i wsio... albo by poszedł do sklepu z rozdziawioną buzią bez planu działania i wrzucał do koszyka co popadnie. a potem albo zonk, bo nie ma tego i tamtego, albo by się okazało że za dużo niepotrzebnych pierdół nakupił... a niech mi jescze raz powie że wizaż to zuo... [/QUOTE]

Mój tż mówi ze gdyby nie wizaż to bym nie 'wydziwiała' a ja mu zaczynam gadac ze kupiłabym najzwyklejsze jakieś np butelki a niekoniecznie dobre. że ja tak siedze dla dobra dzidziusia to milknie

zamówiłam też torbę do kompletu

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-29 o 16:00
Stary 2010-01-29, 16:02   #187
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Mój tż mówi ze gdyby nie wizaż to bym nie 'wydziwiała' a ja mu zaczynam gadac ze kupiłabym najzwyklejsze jakieś np butelki a niekoniecznie dobre. że ja tak siedze dla dobra dzidziusia to milknie

zamówiłam też torbę do kompletu
tia... i to jest dobry argument
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 16:35   #188
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Ostatnio miałam 120/69
Ja mam standardowo 120/60, niemalże zawsze

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Co do ciuchów po innych dzieciach to mój mąż oświadczył,ze on takich osikanych nie chce.Z resztą wogóle nic używanego nie chce .Nagadałam mu trochę i do niektórych rzeczy przekonałam.Mam zamiar kupić sporo używanych ciuszków, jakieś bujaczki, fotelik do samochodu. Już mu oświadczyłam ,ze moja mama już buszuje po ciucharniach.
A teraz zmykam spać.
Dobranoc dziewuszki.
Na szczęście mój nie ma oporów przed ciuchlandami.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
widac brzuszek, no i mnie
Jesteś szalenie podobna do M. Kożuchowskiej

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kupujecie może monitor oddechu Angelcare? Ja ostatnio powiedziałam rodzicom i mężowi, że chcę to kupić, to spojrzeli na mnie jak na wariatkę...Czy to faktycznie przesada?
My nie kupujemy, bo mamy tylko pokój z kuchnią, naprzeciwko siebie Agatka będzie z nami w pokoju spała, a ja mam tak lekki sen, że nawet pierdnięcie muchy słyszę

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16807634]Fisher Price do 18kg- i jak się okazało niepotrzebna była tak duża ładowność. Ale on mi się podobał z wielu względów- i ładowność, i kolorki fajne, i bujaczek, i wibracje.
Teraz też taki kupię- bo przypuszczam, że Maksiu będzie też chciał siedzieć w takim leżaczku jak braciszek, więc musi być do 18kg. [/QUOTE]
Taki oglądałam w babymaxx, w ogóle jeśli któraś blisko mieszka, polecam, nawet nie tyle do robienia zakupów, co do macania Mnóstwo rzeczy/firm w jednym sklepie, można organoleptycznie sprawdzić, co nam się podoba a co nie:
http://www.babymax.pl/

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
JAle maszynkę używam elektryczną, więc nie boję się tak bardzo pochlastania - chodziaż "Polak potrafi".

Właśnie zdałam sobie sprawę, że już pół roku noszę w sobie dwoje dodatkowych ludzi 26 tydzień. Poniżej mój 26-cio tygodniowy brzucholek

O kurka, tak się zaczytałam, że zapomniałam tabletek łyknąć, dopiero Magdii mi przypomniała :/
Ja też elektryczną mam, więc nie przeraża mnie ta wizja Właśnie lubego uświadomiłam co do konieczności golenia, to odpowiedział: jak mnie tym chciałaś podniecić, to ci nie wyszło
Chatka brzuchatka bardzo ładna

Cytat:
Kropka, powodzenia u ginia

Dziewczyny, jaki kupujecie laktator? Ja dostałam od bratowej nieużywany elektryczny, ale jakiś nieznany - Tufi Gaia. Zastanawiam się jednak nad ręcznym TT. Macie swoje typy?
No właśnie Kropencjo, powodzenia

Na razie nie kupuję laktatora.Będzie potrzebny, to się kupi

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1681097 6]gratki za aukcję

no patrzcie, mój tak samo. a ja się go pytam, co by było gdyby nie ten cały wizaż... jak my oboje totalnie zieloni, bez dzieci w rodzinach. butelki pewnie by mi kazał kupować szklane, komplet pieluch tetrowych i wsio... albo by poszedł do sklepu z rozdziawioną buzią bez planu działania i wrzucał do koszyka co popadnie. a potem albo zonk, bo nie ma tego i tamtego, albo by się okazało że za dużo niepotrzebnych pierdół nakupił... a niech mi jescze raz powie że wizaż to zuo... [/QUOTE]

To tak jak my Ale jakoś mnie to nie przeraża Nie zamierzam panikować, że dzieć ryczy przy ubieraniu (no ryczy, a ubrać i tak muszę), że ryczy przy kąpaniu (to samo), że nie mam pokarmu (no to będzie butla) i tak dalej. Miliardy przed nami dały radę, co, gorsi mamy być?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:40   #189
kropka75
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki - wizyta super. Dzidek spokojny, rośnie, ma już 800g, długie nogi i stopy. Szyjka od ostatniej wizyty bez zmian, nadal długa i zamknięta.
Pogadaliśmy o terminie porodu, gin ma nadzieję, że się uda. Pogadaliśmy o CC, jak to teraz wygląda, o badaniach jakie jeszcze będę robić i o okolicznych szpitalach w temacie porodu. Coś już tam wiem.

Cytat:
Ja już sama nie widzę co robię, więc TŻ też został zaangażowany. Tylko u nas trochę inaczej - on oaza spokoju, pewnie i zdecydowanie a ja cała w śmiechowych spazmach. W końcu jak dostałam ochrzan, to się uspokoiłam. Ale maszynkę używam elektryczną, więc nie boję się tak bardzo pochlastania - chodziaż "Polak potrafi".
Ja też elektryczną, tyle że do strzyżenia. Zaciąć się można - mnie się udało nie raz.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam jakiś kiepski nastrój... Wczoraj musiałam oczywiście sobie trochę popłakać... a Dziś też jakoś smętnie - tym bardziej że męż w pracy dużo siedzi a ja ciągle sama No i ta pogoda.... wyszłąm dziś na chwilę i żałowałam po chwili, bo tak niesamowicie ślisko przez tą chlapę, że nawet żółwiowe tempo nie wiele daje... prawie bym się wywróciła, ale na szczęście złapałąm równowagę...

Idę potem do babci na babcine pyzy z truskawkami to może mi się nastrój poprawi...
Smętne nastroje na szczęście mijają, a i babcine pyzy poprawią humor na bank.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Dzis okropnie się czuję!!!!!Boli mnie brzuch bardzo nisko i nie wiem czy mam się martwić.Jak stoje to boli,jak siedzę to boli,jak leżę w każdej pozycjii to też boli!!!!Mam wrazenie że jest to ucisk na jelita.Czuje parcie,ale nie mogę się załatwić?!!!!!Zaraz wyjdę z siebie
Jeśli jelita to wypij dużo wody i najedz się np. suszonych moreli. Jakiś jogurt do tego, jabłko. Jutro puści.

Cytat:

Gratki.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:42   #190
kardashi
Zakorzenienie

Kropka to świetnie że dzidek zdrów I ma długie nogi i stopy
Moja też ma dlugie nogi

Stary 2010-01-29, 17:45   #191
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16812464]
To tak jak my Ale jakoś mnie to nie przeraża Nie zamierzam panikować, że dzieć ryczy przy ubieraniu (no ryczy, a ubrać i tak muszę), że ryczy przy kąpaniu (to samo), że nie mam pokarmu (no to będzie butla) i tak dalej. Miliardy przed nami dały radę, co, gorsi mamy być? [/QUOTE]
No i racja. Jak mu ubieranie czy kąpiel przeszkadza, trudno, w końcu płakać przestanie, na rzęsach nie staniemy. A jemu nic nie będzie.
Na mleku kupnym też damy radę. Nie my pierwsze, nie ostatnie.

A końcu zafarbowałam włosy, cud.

Aha - zaliczyłam w końcu Tesco. Kupiłam kremik do buźki, do dupska na odparzenia i oliwkę do ciałka z serii Dax Baby.

Przy okazji obadaliśmy co u mnie w Tesco jest z firmy TT. Trochę jest.
Zestaw butelek o 3zł droższy niż mój, ale już pojedyncza butla droższa o 12zł, obcinaczek do pazurków o 3zł, smok o 2,50, smoki do butli to samo... Uzbierało mi się trochę tego zysku. A najlepsza to była różnica ręcznika BabyOno, ja dałam 14, w Tesco 29...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 17:48   #192
kardashi
Zakorzenienie

Czemu u mnie nie ma niic z Tescoo.
u Was jakieś olbrzymie te Tesco jest czy co!? juz byłam w dwóch i nie ma nic!

Stary 2010-01-29, 17:48   #193
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, kupujecie może monitor oddechu Angelcare? Ja ostatnio powiedziałam rodzicom i mężowi, że chcę to kupić, to spojrzeli na mnie jak na wariatkę...Czy to faktycznie przesada?
Ja sie zastanawiam wlasnie nad Angelcare jest najlepszy a ja schizy nie dostane latajac co chwile do dzidka , ale cena mnie troszke przeraza , wiec ten zakup zostawiam sobioe na koniec.

Cytat:
haha nie wyobrażam sobie by moj tż mnie golił Zsikałabym sie ze smiechu u mnie to trwa 5 min a u niego to by trwało z godzine Puki co jeszcze robie to sama i oby jak najdłuzej
?
Tez zaczynam miec problemy z goleniem , ale ja nigdy nie gole sie na zero tzn. podgalam i przycinam a wlasciwie to moj maz od zawsze to robi jak ja skoncze ze zwykla maszynka to on wkracza do akcji z elektryczna i nigdy nie bylo z tym problemu . no moze po za jednym razem kiedy to uparl sie na uzycie nozyczek - krew sie polala .
Do porodu tez nie zamierzam sie golic na zero , niech mnie tylko kto zmusi

Cytat:

Dziewczyny, jaki kupujecie laktator? Ja dostałam od bratowej nieużywany elektryczny, ale jakiś nieznany - Tufi Gaia. Zastanawiam się jednak nad ręcznym TT. Macie swoje typy?
Kupuje bo nie zamierzam az tak bardzo sie poswiecac , nie wyobrazam sobie jak maly ciagle przy cycu siedzi a ja jestem uziemiona .
Prawdopodobnie bedzie z firmy AVENT - raczej wszystkie potrzebne akcesoria kupie z tej firmy , z butelkami ide na latwizne Avent ma fajny zestaw startowy ktory tez planuje nabyc.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16812464]

Na szczęście mój nie ma oporów przed ciuchlandami. [/QUOTE]

Ja niestety mam , chyba zawsze mialam moj tez .
Nie potepiam kupujacych zeczy uzywanych ale sama nigdy bym sie na to nie zdecydowala zwlaszcza dla dziecka . Wiem ze dla niektorych to duza oszczednosc , ale planujac dziecko liczylam sie z wydatkami . Wiec o tym nie mysle .
My wszystko kupujemy nowe i sami , co prawda mam 2 szwagierki z malymi dziecmi ale to juz inna bajka . Nawet gdyby cos zaproponowaly i tak bym nie wziela . To sa tzw. toksyczne osoby i staram sie kontakt z nimi ograniczac do minimum Juz sama wiadomosc o mojej ciazy to byl dla nich jak policzek , zwlaszcze ze bedzie syn - one maja corki .
Jak na razie swietnie dajemy sobie rade a zakupy troche mnie przerazaja - ich ilosc i w sumie sprawiaja przyjemnosc .
Dzis znow nie przeszlam obojetnie obok C&A i kupilam kilka ciuszkow dla malego
Jak mi zamkna ten sklep to sie chyba pochlastam

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:51   #194
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka to świetnie że dzidek zdrów I ma długie nogi i stopy
Moja też ma dlugie nogi
Coś dużo długonogich i wielkostopych dziecisków tutaj.

Aa... mój diabeł oczywiście siedzi na samym dole. Łepek miał pod pępkiem moim, lekarz pytał czy ruchy czuję w dole brzucha - ano czuję, zwłaszcza jak na szyjkę naciska , gin mówi że nie dziwne, bo tak leży, że nogi ma przy szyjce mojej... Też sobie pozę wynalazł. To już wiem czemu ja nadal sikam po 4-5 razy w nocy.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Czemu u mnie nie ma niic z Tescoo.
u Was jakieś olbrzymie te Tesco jest czy co!? juz byłam w dwóch i nie ma nic!
Nie, u mnie średnie, zwykłe takie. Półka z butlami itp. na 3m raptem, trochę Nuka, trochę Aventu i TT.
Z kosmetycznych (ręczniki, termometry) głównie BabyOno.
Z mlek tylko 3: Nan, Bebilon i Nestle, ale rodzajów mnóstwo. Oczopląsu dostałam.

Może nie każde Tesco ma te same firmy??

Stary 2010-01-29, 17:54   #195
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Coś dużo długonogich i wielkostopych dziecisków tutaj.

Aa... mój diabeł oczywiście siedzi na samym dole. Łepek miał pod pępkiem moim, lekarz pytał czy ruchy czuję w dole brzucha - ano czuję, zwłaszcza jak na szyjkę naciska , gin mówi że nie dziwne, bo tak leży, że nogi ma przy szyjce mojej... Też sobie pozę wynalazł. To już wiem czemu ja nadal sikam po 4-5 razy w nocy.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Nie, u mnie średnie, zwykłe takie. Półka z butlami itp. na 3m raptem, trochę Nuka, trochę Aventu i TT.
Z kosmetycznych (ręczniki, termometry) głównie BabyOno.
Z mlek tylko 3: Nan, Bebilon i Nestle, ale rodzajów mnóstwo. Oczopląsu dostałam.

Może nie każde Tesco ma te same firmy??
Kurde bo byłam u siebie, pomyślałam a nóż może coś bedzie. Ale nic nie było. ale u mnie to małe te tesco. Pojechałam do miasta obok. Jest no duże te tesco.. I tez nic nie było. Były tylko rzeczy z Nuka no i Tescowskie rzeczy.. za to pólka z mieluchami to chyba z 5 metrow miala.. nie sięgałam wzrokiem wszyskich
Może w innym czasie bedzie?! Nie wiem..
A własnie.. Mamcie jakie pieluszki kupujecie ?

Stary 2010-01-29, 17:58   #196
kropka75
Zakorzenienie

To chyba faktycznie nie każde ma to samo, skoro w dużym nie ma...

A wiecie, że teraz są mleka z probiotykami i inne dla dzieci ulewających? Że są dla ewentualnych alergików to się nie zdziwiłam, ale że jest inne mleko dla dzieci z tendencją do kolki to już mi się we łbie nie mieści.

Chyba pięć rodzajów z każdej firmy, a patrzyłam tylko na mleko początkowe - 1. Aż strach myśleć co będzie dalej.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
A własnie.. Mamcie jakie pieluszki kupujecie ?
Ja 1ki mam Bella newborn od 2 do 5kg. Bo mają takie wycięcie na gojący się pępek - spodobało mi się, że o tym pomyśleli...
Ale mam jedną pakę tylko, na początek coś będzie, a jakby coś nie halo, np. alergia to kupimy dalej inne.

Stary 2010-01-29, 18:02   #197
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

A wiecie, że teraz są mleka z probiotykami i inne dla dzieci ulewających? Że są dla ewentualnych alergików to się nie zdziwiłam, ale że jest inne mleko dla dzieci z tendencją do kolki to już mi się we łbie nie mieści.

Chyba pięć rodzajów z każdej firmy, a patrzyłam tylko na mleko początkowe - 1. Aż strach myśleć co będzie dalej.
Takie mleko jest juz dawno Ale bylo tylko w szpitalu czy tak od lekarzy. Mama mi mówiła ze ja takie piłam, bo bardzo ulewałam. i to miało za zadanie w tym żołądku tak zmienić w 'galaretkę' by nie ulewalo się

Ale działania mleka na kolki to nie rozumiem

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Ja 1ki mam Bella newborn od 2 do 5kg. Bo mają takie wycięcie na gojący się pępek - spodobało mi się, że o tym pomyśleli...
Ale mam jedną pakę tylko, na początek coś będzie, a jakby coś nie halo, np. alergia to kupimy dalej inne.
ooo.. nie wiedziałam ze takie są
Pomyslę o takich na sam początek puki kikutek z pępuszka nie odleci

Kuurddde no cały dzien mi jacyś akwizytorzy chodza Nie otwieram to teraz domofonem dzwonią To mowię ze nie ma w domu nikogo dorosłego

Stary 2010-01-29, 18:16   #198
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kuurddde no cały dzien mi jacyś akwizytorzy chodza Nie otwieram to teraz domofonem dzwonią To mowię ze nie ma w domu nikogo dorosłego

Te mała, bajka się kończy, do łóżeczka, nynać.

Stary 2010-01-29, 18:50   #199
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

dobiłam do końca

cześć babeczki melduję się i ja

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Takie mleko jest juz dawno Ale bylo tylko w szpitalu czy tak od lekarzy. Mama mi mówiła ze ja takie piłam, bo bardzo ulewałam. i to miało za zadanie w tym żołądku tak zmienić w 'galaretkę' by nie ulewalo się

Ale działania mleka na kolki to nie rozumiem

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

ooo.. nie wiedziałam ze takie są
Pomyslę o takich na sam początek puki kikutek z pępuszka nie odleci

gratki gondolkowej aukcji
ja często jak odbieram telefon to słyszę "czy mogę prosić kogoś dorosłego do telefonu?"

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Dzięki za kciuki - wizyta super. Dzidek spokojny, rośnie, ma już 800g, długie nogi i stopy. Szyjka od ostatniej wizyty bez zmian, nadal długa i zamknięta.
Pogadaliśmy o terminie porodu, gin ma nadzieję, że się uda. Pogadaliśmy o CC, jak to teraz wygląda, o badaniach jakie jeszcze będę robić i o okolicznych szpitalach w temacie porodu. Coś już tam wiem.
super, że z dzidkiem wszystko ok zdrowo sobie rośnie niunio

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 18:58   #200
basiak
Raczkowanie

Kropka że wszystko ok.

Kardashi jaką gondolkę kupiłaś. Jaki kolor? Też zielony? Pochwal się.

Ja ponieważ chciałam mieć inny kolor gondoli niż spacerówki i uparłam się na kolor ciemny beż, taki też zakupiłam. Tylko nówkę za 370 zł i do tego fotelik Maxi Cosi za 350 zł.
Także cały komplet ze spacerówką wyniósł niecałe 1300

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:08   #201
kardashi
Zakorzenienie

Ja tez chciałam inny kolor niż spacerówki Ogolnie chciałam malinową, ale jednak była za różowiasta i kupiłam czerwoną i do tego czerwoną torbę
A gondolka taka http://www.allegro.pl/item892802428_...a.html#gallery

hmm a wogole wpisałam 215zł a tu mi wyskoczyło że 207,50 do zapłaty

Stary 2010-01-29, 19:17   #202
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Dziękuję bardzo za pomoc Wziełam kąpiel,położyłam się do łóżka i przeszło trochę....

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:17   #203
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Ja tez chciałam inny kolor niż spacerówki Ogolnie chciałam malinową, ale jednak była za różowiasta i kupiłam czerwoną i do tego czerwoną torbę
A gondolka taka http://www.allegro.pl/item892802428_...a.html#gallery

hmm a wogole wpisałam 215zł a tu mi wyskoczyło że 207,50 do zapłaty
bardzo ładny kolorek ja tez musze na torbe do wózka zapolować

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:20   #204
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
bardzo ładny kolorek ja tez musze na torbe do wózka zapolować
Dziękuje Mój Tz sie cieszy że czerwona a nie rożowa bo powiedział ze i tak i tak wyjdzie chłopak

Mi się akurat trafiło jakaś babka sprzedawała za 45zł z przesyłką torbę taką jak gondola

Stary 2010-01-29, 19:21   #205
Darianna25
Zakorzenienie

Dobry wieczór,

Cytat:

Ja mam zamiar.Juz obserwuje z 3 sztuki na ebayu. Zobaczymy co upoluje.

Cytat:
Ten gościu ma raczej TT ale proszę
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9964232

Dziękuje własnie u tego mojego gościa jest wszystko tylko tych cążek nie ma

Schowajcie przede mna wszystkie body! patrzcie co zamawiam Tż mnie wychlasta
http://www.allegro.pl/item897879792_...m_newborn.html
http://www.allegro.pl/item902217780_...orodek_nb.html
http://www.allegro.pl/item897886657_..._0_3_mies.html
Te body to taniej wychodza niz w uk. Zastanawiałam się nad nimi ale kolory takie typowo dziewczęce.
Z zakupami to ja na razie czekam.Wszystko obserwuje i zapisuje a przecież jakieś kosmetyki i akcesoria to mogłabym już kupowac.
Jakoś mi się nie chce. A wcześniej byłam jakas taka napalona na te zakupy.
A moze coś dziś kliknę. Kończy mi sie aukcja na karuzelę to moze to.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:28   #206
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć, melduję się i ja

Kropka synuś pięknie rośnie
Kardashi fajny kolor tej gondoli a torby to gdzie na all znajdę??
Basiak gdzie dorwałaś fotelik maxi cosi za 350zł??

Ja kupiłam tę gondolę:
http://www.allegro.pl/item889407513_...oz_gratis.html

Cały komplet mam turkusowo-czarny, facet mi przywiózł ją do domu. Jestem bardzo zadowolona

Araczki na zajęciach było fajnie tylko 2h to troszkę za długo jak dla mnie. Był wykład o pielęgnacji noworodka, dużo gratisów dostałam
Ta szkoła jest w Wawie na ul. Poleczki 49, nie pamiętam jak się nazywa.
Polecam

Dziewczyny z Warszawy - gdzie można kupić fajne i ładne łóżeczka, komody? Za tydzień przyjeżdża moja teściowa i chce jechać kupować tylko wywiad mam wcześniej zrobić co i jak.
Pozdr

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:32   #207
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć, melduję się i ja

Kropka synuś pięknie rośnie
Kardashi fajny kolor tej gondoli a torby to gdzie na all znajdę??
Basiak gdzie dorwałaś fotelik maxi cosi za 350zł??

Ja kupiłam tę gondolę:
http://www.allegro.pl/item889407513_...oz_gratis.html

Cały komplet mam turkusowo-czarny, facet mi przywiózł ją do domu. Jestem bardzo zadowolona

Araczki na zajęciach było fajnie tylko 2h to troszkę za długo jak dla mnie. Był wykład o pielęgnacji noworodka, dużo gratisów dostałam
Ta szkoła jest w Wawie na ul. Poleczki 49, nie pamiętam jak się nazywa.
Polecam

Dziewczyny z Warszawy - gdzie można kupić fajne i ładne łóżeczka, komody? Za tydzień przyjeżdża moja teściowa i chce jechać kupować tylko wywiad mam wcześniej zrobić co i jak.
Pozdr
Ja weszlam w wózki i akcesoria. i wpisałam torba x lander

A łóżeczka widziałam ładne w M1 na targówku w 'świat dziecka' Ale pewnie i gdzie indziej są te sklepy

No własnie gdziee ?

Tu znalazłam jakiś za 355 i z Wawy
http://www.allegro.pl/item894153066_...onus_w_wa.html

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-29 o 19:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 19:48   #208
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
ja wole trochę pomęczyć się z ręcznym i wydac 80zl niż mam wydać 300 i te 200zł przeznaczyć na coś innego
Gdyby z ręcznym było tylko "trochę" męczarni to też bym się zastanowiła. Ale jeśli ktoś musi przez pierwszych 7 dni sciągac pokarm co 2-3 godzin to uwierz ręcznym po prostu można się wykończyć. Dziewczyny w szpitalu miały zakwasy na dłoniach od tego pompowania.
Ale oczywiście każdy ma inne potrzeby i wiem, że niektórym wystarczy ręczny laktator i są zadowoleni. Z drugiej strony to osoby, które znam korystające z ręcznych miały laktatory dobrych, renomowanych firm.

Ale dobra, już Wam się nie wtrącam
Stary 2010-01-29, 19:56   #209
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Gdyby z ręcznym było tylko "trochę" męczarni to też bym się zastanowiła. Ale jeśli ktoś musi przez pierwszych 7 dni sciągac pokarm co 2-3 godzin to uwierz ręcznym po prostu można się wykończyć. Dziewczyny w szpitalu miały zakwasy na dłoniach od tego pompowania.
Ale oczywiście każdy ma inne potrzeby i wiem, że niektórym wystarczy ręczny laktator i są zadowoleni. Z drugiej strony to osoby, które znam korystające z ręcznych miały laktatory dobrych, renomowanych firm.

Ale dobra, już Wam się nie wtrącam
Ja tylko napisałam co wole ja

Stary 2010-01-29, 20:27   #210
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

bede w Polsce w marcu, to do mojego ginka uderze, bo tak to sredniowiecze...
trzymajcie sie dzielnie Ciezarowki....
Kciuki za wizytę trzymam

Cytat:

Maaasaaakra. Golenie trwało chyba godzinę. Chłop zdecydowanie za delikatny, smyrał mnie ciągle, a ja się chichrałam jak idiotka.
A potem go wzięło na komentarze i już w ogóle była dupa z golenia, maszynka zdążyła się zagotować, a ja ciągle się śmiałam jak koń.

A potem drugi numer... Pogolił co widział z wierzchu i mówię do niego, żeby nie zapomniał, że włosy rosną też tak bardziej do wewnątrz... A ten westchnął ciężko i mówi: "no to już po guziku..."

U nas na początku było podobnie, ja też mam łaskotki...i skończyło się w łóżku

Cytat:
Śliczne....cena też mnie się podoba

Cytat:
.

Ciekawe czy nie zapomnę spytać o ten poród przedwczesny. I jeszcze mi się przypomniało wczoraj, że chyba powinnam spytać czy potrzebuję zaśw. o zaburzeniach rytmu serca do porodu... O czymś zapomnę na bank.

Miłego...
Ja zawsze z listą pytań idę do mojego gina

Cytat:

Nie było mnie może z tydzień a tu już nowa część wątku - szalejecie dziewczyny. Za 2 tygodnie zaczynam macierzyński - w końcu. Nie mogę już się doczekać. Po 9 godzinach w pracy, praktycznie cały czas na nogach, naprawdę padam na twarz.
Co do wyprawki - ja na razie mam tylko ciiuszki, i to też nie wszystkie. Ostatnio trafiłam na wyprzedaż w Sainsbury. Poniżej nasze zdobycze. Natomiast nie mam jeszcze żadnych akcesoriów oprócz 4 paczek pieluch i chusteczek do pup. Ostatnio duże wyprzedaże u nas.
A poza tym szukamy mieszkania - dziś jedziemy obejrzeć dwa.

W poniedziałek kolejne usg.

Właśnie zdałam sobie sprawę, że już pół roku noszę w sobie dwoje dodatkowych ludzi 26 tydzień. Poniżej mój 26-cio tygodniowy brzucholek

:/
Fajne ciuszki....brzusio śliczny

Cytat:

Gratki

kropka, cieszę się, że z Danielkiem wszystko dobrze....i z Twoją szyjką też

Mój mąż ostatnio powiedział, że jak zobaczę coś fajnego na all, to mam licytować Tylko, że ja nie lubię za długo przeglądać jakiś stron Chyba wolę w sklepie pomacać

Kurde, zgaga mnie dzisiaj dopadła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-29 o 21:20
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości