![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie o staż cz.II
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jestem pewna bo we wrześniu 2009 roku odbywałam staż w biurze rachunkowym i się w urzędzie pytałam jak jest z tymi badaniami. Z resztą jak jedziesz do Urzędu Pracy rozliczyć się z oferty możesz się sama zapytać co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
![]()
kingaaaaaaaa możesz wykorzystać jeśli tylko w lipcu będziesz jeszcze na stażu
![]() A tak poza tym to witam na wątku stażowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
ja troszeczkę z innej beczki
![]() ![]() proszę i dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jeśli pracuje na umowe zlecenie- zwolnię się to przysługuje mi staż? pracuje już dość długo tak, ale to praca w sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Zamiast powielać posty, poczytaj wątek wraz z jego I częścią.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy takie pytanie juz padło, ale nawet gdyby to chyba nikomu ręce od tego nie odpadną jak mi po krótce napisze jak wygląda dowiadywanie się czy wniosek został rozpatrzony? nie wiem czy mam do UP dzwonić czy łazić co jakis czas i sie pytac czy może sami mnie powiadomią..Wiem wiem troche głupie pytanie, ale zrozumcie laika w tych sprawach
![]() ![]()
#99 |
Raczkowanie
|
Witam! To jeszcze raz ja, Czy może mi ktos odpowiedziec na moje pytanie, bo jestem juz troche tym zalamana.Bo nie wiem co mam robić. Chodzi o to ze we wrzesniu zarejestrowalam sie do UP, dali mi do wypelnienia wniosek o legitymacje ubezpieczeniowa, kiedy jezdzilam co miesiac podpisywać liste, pytalam czy jest juz moja legitymacja, Pani w Up powiedziala ze nie maja druczkow, jak znajdzie pani prace to pracodawca wyrobi mi legitke. Minal juz jakis czas, od lutego pojde na staz a co z moja legitymacja? czy na stazu jest ona potrzebna? co mam zrobic jesli nadal nie bede jej miec?
#100 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
a w tej chwili można jedynie zadzwonić lub osobiście zapytać czy wniosek został złożonhy ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś tu coś pisał o legitymacji ubezpieczeniowej, z tego co wiem zmieniły się przepisy i od nowego roku nie wydają już legitymacji tylko zaświadczenie o tym, że jest się ubezpieczonym bo legitymacja jako taka już nie istnieje. tu daje linka do artykułu --> http://www.bankier.pl/wiadomosc/ZUS-...h-2048594.html i jeszcze z tego co wiem pup nie może udzielać informacji o tym czy wniosek został złożony, informuje tylko o tym czy został rozpatrzony, tak mi mowili w moim pupie a ile w tym prawdy nie wiem. Edytowane przez anuluj Czas edycji: 2010-01-28 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
a teraz nieco z innej beczki
![]() Jutro mam ostatni dzień stażu, ale siedzę już tydzień na urlopie ![]()
#104 |
Raczkowanie
|
Anuluj i Kasia8184 dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() Pozdróweczka ![]()
15.10.2009 - zdane prawko ![]() Edytowane przez monia0225 Czas edycji: 2010-01-28 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja nie chce latać po wszystkich referatach i pokojach i rozdawać im ciasteczka czy czekoladki, bo z niektórymi przez ten cały rok nie zamieniłam ani jednego słowa, wiec mijało by sie to z celem
![]() chodzi mi w tym przypadku tylko o mojego opiekuna, dac coś ? kwiatka ? czy samo dziękuję wystarczy ? bo jednak po mnie przyjdzie do niej kolejne 5 osób ![]()
#107 |
Zakorzenienie
|
A mam pytanie.Sprawozdanie ze stazu piszemy wg wzoru ktory widzialam w necie czy ogolnie na kartce w kratke?
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
a czy któraś z was ubiegała się o odszkodowanie podczas odbywania stażu? miałam pewną kontuzję i teraz nie wiem czy jest sens się ubiegać o te odszkodowanie. jak ja udowodnię, że akurat kontuzja jest wynikiem pracy (a jest na sto procent), tym bardziej, że ostatnio pracownicy pisali sprawozdania za 2009 rok i całą robotę, którą odwaliłam, podzielili się nią i wpisali sobie do sprawozdań
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Będąc na stażu- uczysz się, nie jesteś pracownikiem danej firmy, dlatego też pracownicy wpisali sobie do sprawozdań to co zrobiłaś Ty. Na koniec stażu wpisujesz sobie to co zrobiłaś w "kartę stażu" czyli w jego przebieg, ale nie ma to wpływu na Twoje wynagrodzenie czy inne gratyfikacje- to jest tylko co czego się podczas stażu nauczyłaś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry
Mam jedno krótkie ale bardzo ważne pytanie, można by powiedzieć, ze najważniejsze w tym całym śmiesznym przedsięwzięciu zwanym "stażem". Mianowicie ile na pieniędzy NETTO zostanie przelanych na moje konto w banku 15 każdego miesiąca jeśli oczywiście cały miesiąc przepracuje bez żadnych przerw? Pytam się, bo od lutego zaczynam staż. Oczywiście wcześniej spytałem się niemiłej pani w urzędzie " Proszę panią, ile na rękę dostane pieniędzy?" ona odpowiada , że ponad 800.Byłem w małym szoku. Ja rozumiem, że 860 złotych to jest brutto. Odliczając wszystkie pierdoły to powinno mi zostać niecałe 700 albo lekko ponad. Tym bardziej, że mój kolega odbywający staż też nie dostaje więcej niż 700 złotych na rękę. Wiecie coś na ten temat? Bo może coś się zmieniło z nowym rokiem. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Witam. Otóż dzisiaj wybrałem się do UP i pan powiedział mi, że mam się zgłosić w marcu, kiedy będą listy ofert stażów. Kiedy dowiedział się, że studiuję ekonomię o specjalizacji gospodarka i administracja publiczna zadzwonił w parę miejsc i okazało się, że być może będzie 1 miejsce stażowe w samym UP. Zostałem specjalnie oznaczony i jestem pierwszym kandydatem i chyba jedynym, widocznie inni petenci kształcą się w innych kierunkach. Akurat nie było pana dyrektora a to on musi zadecydować. Tak więc w poniedziałek lub wtorek mam spodziewać się telefonu. Jeżeli będzie miejsce to mam udać się na rozmowę do radcy, który pomoże mi ułożyć plan postępowania czy coś takiego, jakiś nowy przepis... a potem na rozmowę do p. dyrektora. Jak mam się na nią ubrać ? Pracownicy jak patrzyłem to siedzieli w koszulach i bluzach. Myślałem, żeby założyć koszulę i czarny sweter. Tak przy okazji powiem, że staż ma wynosić 12 miesięcy, ale nic mi nie mówiono, że potem będę przyjęty na stałe, a z tego co tu czytam wynika, że od 6 miesięcy wzwyż tak się właśnie dzieje. Wszędzie ? Mam nadzieję, że tak. Jeżeli mnie przyjmą to mam szansę na zwrot kosztów dojazdu ? Mam nadzieję, że się uda, bo to jak los na loterii. Brat szukał stażu rok (studiuje informatykę).
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Także pytania nie były trudne... ![]() ![]() Życzę powodzenia na rozmowie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
rodryg - na rozmowę ubierz się elegancko ;-)
wcale nie jest powiedziane, że Cię zatrudnią, nawet jeśli we wniosku zagwarantują, nie jest powiedziane, nie mają takiego obowiązku, po stażu napisz podanie do dyrektora urzędu, dowiedz się, czy mają wolny etat... jeśli się sprawdzisz masz zapewne spore szanse ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.