Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 192 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 10:01   #5731
zaga25
Raczkowanie

Dot.: Powiększanie piersi cz.4

Dziękuję horo, już nie muszą być większe, są idealne.
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:03   #5732
macerata
Zakorzenienie

Dzień-doberek

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
macerata, ale weekend przed nami, wiec jest szansa ze troche tutaj posiedzisz, co???
..he, u mnie to jakoś tak zawsze jest szansa
..totalny brak dyscypliny.. :bene tton:

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
Pozdrawiam was dziewczynki i dziekuje za przeczytanie mojego opowiadania.
Happy- klask i:
..bardzo dzielna byłaś
..a jak zniosłaś podróż?
..bo to chyba kilkanaście godzin autobusem miało być..
..a autobusem to wiadomo..
..nawet jak człowiek cały i zdrowy, to się namęczy..
..bo i długo, i nie wygodnie..
Stary 2010-01-30, 10:05   #5733
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaga25 Pokaż wiadomość

O!!! I tego bedziemy sie trzymac Ciesze sie, ze jestes juz w lepszym humorku, a jeszcze pare dni i przestanie bolec
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:10   #5734
zaga25
Raczkowanie

Aniu praktycznie już nie boli, tylko ta lewa trochę dokucza ale przeciwbólowych już nie biorę.
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:53   #5735
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Tak trzymaj!
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:54   #5736
Danni
Raczkowanie

Dzien dobry wszystkim od rana nadrobilam lekturkę i już jestem z Wami

Happy - jejka normalnie retrospekcję miałam , u mnie to samo było tyle że po tyg. Dobrze że i Twój Dr szybko zareagował . Teraz już z góreczki i tylko radować się z cycusiów .Gratuluję i ostrożnie Cię ściskam

Zaga - gratulacje równiez . Jak Wy to dobrze znosicie . Ja miałam kiepsko ale może to już wiek taki bo z tego co widzę to ja tu górna granica

MyaDiva - zaprzyjaznić by się wypadało pisałaś ,że chcesz poznać nową kuleziankę ,więc zapraszam
Stary 2010-01-30, 10:59   #5737
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danni Pokaż wiadomość
Jak Wy to dobrze znosicie . Ja miałam kiepsko ale może to już wiek taki bo z tego co widzę to ja tu górna granica
Heh, jaki znowu wiek. Kobieto, litości - nieważne co w metryce

A ból - reakcja indywidualna...ja myślałam że ducha wyzionę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 11:01   #5738
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Listopadowa ładnie ten biuscik sie komponuje z sylwetką a juz najlepiej to z tym zwisającym buchem...ja sie pisze go ci potrzymac jak będzie okazja

Apropo brzucha,to pod koniec urolpu po świetach i siedzącym trybie życia przez 2 tyg. conieco przybyło mi w pasie.I tak sobie pewnego wieczorka po obfitej kolacji kąpie córke,a ona sie pyta-mamusiu a dlaczego ty masz taki duży brzuszek?Ja niedługo myśląc odpowiadam ze mozliwe bedzie miała braciszka lub siostrzyczke...A ta mała egoistka jak sie poryczała i mówi -mamusiu ja nie chce,prosze cie idz poćwicz...Haha,musiałam sie zastosowac do zaleceń i wyciągnąć zakurzony stepperek....
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:01   #5739
Danni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja kremami przeciwko rozstępom smarowałam, ale przez 3 tyg. przed operacją. Po operacji smarowałam piersi omijając okolice blizn (!), a po 6 tyg. mogłam już smarować całe piersi i stosować preparat na blizny.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Pewnie

A tak serio - Danni ma anatomki - więc generalnie (ale niemiarodajnie) efekt powinien być podobny... (ciekawa jestem jakie dokładnie parametry mają jej żelki...)

Witam Prezesową melduję że parametry to (nie kumam ich dokładnie bo ja laik a tu lepsi fachowcy więc może przy okazji wytłumaczycie )CPG 323 COHESIVE III medium hight , hight profile
Stary 2010-01-30, 11:08   #5740
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Happy kochana, to ja w środę mówiłam siostrze, że ty już w hotelu odpoczywasz a ty jeszcze takie przeboje miałaś. Czy teraz lewa pierś już nie boli. U mnie lewa pierś bardziej opuchnięta, lewa ręka bardziej boli, ale myślałam, że to normalne, bo przecież one nie dochodzą do siebie w jednakowym czasie, ale teraz to zaczynam się martwić. Czy ten obrzęk był duży? Czy na zewnątrz było coś widać niepokojącego? Buziaczki dzielna dziewczynko.
Moja depresja powoli mija, zaczynam cieszyć się nowymi piersiami. Nie wydają mi się małe, tak jak na początku, są całkiem spore i chyba większe nie pasowały by do mnie. Jestem naprawdę szczęśliwa.
Jak zniosłaś podróż autokarem? Mój mężuś jechał 20km/h bo inaczej krzyczałam, że wysiadam. Tylko na autostradzie mógł sobie poszaleć.

Witaj cycolinko droga
czuje minimalna roznice ale to dlatego ze lewa krojona dwa razy.
Ale ogolnie jest super.Opuchlizny nie mam. Zaraz wrzuce fotki.
A pod wieczor przysle ci zdjecia z kliniki an maila.Pozdrowionka.
Acha, przed drugim cieciem lewa byla tylko troche bardziej opuchnieta ale bylo to widoczne dla oka, bardziej twarda i obolala.
Ale wszystko sie teraz goi jak nalezy.Nie martw sie zbytnio,te krwiaki to czesto.W razieczego jed na kontrole.

A oto moje 3 dniowe swiezynki

Edytowane przez Happy_hour
Czas edycji: 2010-01-30 o 11:18
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:08   #5741
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi44 Pokaż wiadomość
Listopadowa ładnie ten biuscik sie komponuje z sylwetką a juz najlepiej to z tym zwisającym buchem...ja sie pisze go ci potrzymac jak będzie okazja
No właśnie, a Mya udaje, że nic nie widzi

Cytat:
Apropo brzucha,to pod koniec urolpu po świetach i siedzącym trybie życia przez 2 tyg. conieco przybyło mi w pasie.I tak sobie pewnego wieczorka po obfitej kolacji kąpie córke,a ona sie pyta-mamusiu a dlaczego ty masz taki duży brzuszek?Ja niedługo myśląc odpowiadam ze mozliwe bedzie miała braciszka lub siostrzyczke...A ta mała egoistka jak sie poryczała i mówi -mamusiu ja nie chce,prosze cie idz poćwicz...Haha,musiałam sie zastosowac do zaleceń i wyciągnąć zakurzony stepperek....

Świetne!
Stary 2010-01-30, 11:11   #5742
Danni
Raczkowanie

Ja pindolę właśnie przeczytałam że miałam 3 miechy na wysłanie kopii gwarancji .Przez te przeboje wogóle nie patrzyłam w papierki i co ja teraz zrobię jestem felerna bez gwarancji II gat.
Stary 2010-01-30, 11:13   #5743
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Prezesową melduję że parametry to (nie kumam ich dokładnie bo ja laik a tu lepsi fachowcy więc może przy okazji wytłumaczycie )CPG 323 COHESIVE III medium hight , hight profile
Witam, witam, masz mentory anat. z modelu CPG 323, o najwyższej spoistości żelu. Tylko czy masz napisane "medium high profile" czy "high profile" - jeśli to pierwsze to znaczy, że profil jest średnio-wysoki, drugie zaś - że profil wysoki (pytam, bo nie za bardzo rozumiem, to co napisałaś). Im wyższy profil, tym po op. brodawki wyżej.

A chodziło mi dokładnie o szerokość, wysokość i projekcję implantu
Stary 2010-01-30, 11:16   #5744
zanettt2010
Raczkowanie

GG do zanettt2010

Cytat:
Zaga tez szybko sie pozbierala a panie dbaly o to zeby nie zabraklo nam srodkow na siusianie urozmaiconych p/bolowymi cudami.A wiec szybko wstalysmy i powedrowalysmy do lustra podziwiac nasze nowe cycuchy.
Bylysmy bardzo szczesliwe i przegadalysmy jeszcze do 2 w nocy.
Na drugi dzien rano dojechala do mnie moja mamusia i przesiedziala u mnie do godziny 15.Potem byla kontrola i wyszlysmy z kliniki.

I jurto wam kochane dalej wszystko opowiem bo moj maly synus sie obudzil i wymiotuje. Kurcze z dziecmi to zawsze cos.

Oto cd.
Pojechalysmy do hotelu i tam zasnelam.Kilka godzin pozniej obudzilam sie z lekkim obrzekiem lewej piersi.Prawa byla O.K. Zadzwonilam do doktorka.Kazal natychmiast przyjechac do kliniki.To byl juz wieczor.Godz.20.30. Gdy mnie zobaczyl postawil diagnoze: podejrzenie krwiaka.
Jego kolejne slowa mnie rozwalily: " Musimy otworzyc i oczyscic".
Ja naleze do bardzo odwaznych osob ale tym razem bylo inaczej.Nie planowalam drugiej narkozy i drugiego krojenia.Poplakalam sie.Mama starala sie pocieszac.Doktorek tez.A ja ryczalam jak dziecko.Mowilam,ze musze jutro wracac,ze bilety,ze hotel,maz,dzieci...Wylicz alam setki powodow zeby uniknac krojenia.
Doktor mowil,ze krwiaki sie zdarzaja i gojenie i bol trwa dluzej.Po prostu cale leczenie sie przedluza.Mowil,ze gdybym byla miejscowa to chodzilabym na codzienne kontrole ale ze nie jestem to trzeby otworzyc i ze mnie nie wypusci bez tego.
Za 20 min. o godz 21 szej caly zespol byl gotowy do zabiegu.Nie wiem jak tego dokonal, bo wczesniej w klinice byl tylko on i rezepcjonistka.
Scenarisz byl podobny:narkoza,maseczka, wybudzanie.Musialam zostac na noc w klinice.W nocy wstalam juz do lazienki.Mama byla ze mna. Mezowi nic nie powiedzialam,zeby go nie martwic.Mowilam, ze jestem w hotelu.
Nastepnego dnia rowniez o 21 szej siedzialam juz w autobusie.Doktor nalegal zebym zostala ale nie chcialam sie zgodzic.Mowilam ze bede odpoczywac po powrocie,bo taki mialam zamiar.
W domu okazalo sie ,ze dzieci maja grype wirusowa i wymiotuja na przemian z biegunka.A wiec musialam stanac na wysokosci zadania.Podkasalam rekawy i do roboty.Zapomnialam o bolu i o drugim zabiegu i ratowalam dzieci.
Dzis im na szczescie lepiej.Ciekawe kiedy mnie to wirusowe cholertwo dopadnie?

Dzis ciesze sie,ze postanowilam dac sie otworzyc i usunac tego krwiaczka.Czuje sie dobrze choc to dopiero drugi dzien.Starcza mi juz Ibuprofen co 6 godzin.
Staniczek pooperacyjny zszylam troche w srodku, bo niby minimalnie mozna nastawic piersi
( zblizajac je do siebie )
Jestem zadowolona wyborem lekarza,bo chcial zebym szybko wrocila do zdrowia.Dzieki temu czyszczeniu szybko sie pozbieralam.Czesto krwiaczki ( przewaznie jednostronne)sa zostawiane i wtedy jedna piers boli dluzej i bardziej.Cycuchy mam fajne ( moim zdaniem oczywiscie ) i jak tylko zdejme staniczek to przysle zdjecia a narazie takie w staniczku ( jeszcze przed zszyciem na srodku).
Musze jeszcze dodac,ze za drugi zabieg nie placilam nic.

Pozdrawiam was dziewczynki i dziekuje za przeczytanie mojego opowiadania.

Happy_hous Opowiadanie rewelacja,cieszę sie że już jest lepiej.Mam nadzieje że dzieciaczka juz lepiej no i że ciebie to nie chwyciCzekam z niecierpliwością na foteczki cycuchów

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Witajcie dziewczyny,dzisiaj wyspana jestem
udało mi sie nadrobić to co naprodukowaliście

Od 14.03.2011 Dieta Dukana z moim Tz
zanettt2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:18   #5745
Danni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Witam, witam, masz mentory anat. z modelu CPG 323, o najwyższej spoistości żelu. Tylko czy masz napisane "medium high profile" czy "high profile" - jeśli to pierwsze to znaczy, że profil jest średnio-wysoki, drugie zaś - że profil wysoki (pytam, bo nie za bardzo rozumiem, to co napisałaś). Im wyższy profil, tym po op. brodawki wyżej.

A chodziło mi dokładnie o szerokość, wysokość i projekcję implantu
no to niewiem bo w gwarancji mam naklejeczkę z nr seryjnymi i dokładnie tak napisane jak wyżej takż niewiem z tym profilem ale chyba wyskoi bo brodawki mi do góry patrzą

a szer i wys niewiem ...
Stary 2010-01-30, 11:21   #5746
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Moja depresja powoli mija, zaczynam cieszyć się nowymi piersiami. Nie wydają mi się małe, tak jak na początku, są całkiem spore i chyba większe nie pasowały by do mnie. Jestem naprawdę szczęśliwa.
Zaga- cieszę się,że humorek powrócił
piersi są śliczne, a będą jeszcze piękniejsze
..a te doły to normalne, przed op., po op.

Cytat:

..dobre
..a córcia nie tylko ładna, ale i bystra

P.S.:
gdyby pomoc była potrzebna, to ja też w podtrzymywaniu brzucha pani L.chętnie pomogę
..jak to często powtarzamy,na tym forum jesteśmy po to, by się wspierać..
..w każdej sytuacji
Stary 2010-01-30, 11:24   #5747
Happy_hour
Rozeznanie

Wstawilam dwie fotki kilka postow wczesniej.
Stary 2010-01-30, 11:25   #5748
trelek_
Rozeznanie

Happy, oj to sporo przeszłaś bidulko teraz już będzie dobrze, piersiątka zdrowo się będą miały, dzieci wydobrzeją i nic tylko się cieszyć, że masz to za sobą

macetara, ja też na wyniki w poniedz jeszcze...

Dzięki dziewczynki za dobre słowo. Dr kazał powtórzyć badanie i wtedy będziemy dumać, co dalej. Chyba wie, co się dzieje w głowach jego pacjentek, bo od razu powiedział "tylko spokojnie" i to już na początku rozmowy, kiedy nie mógł się jeszcze zorientować, czy rzeczywiście mnie to martwi i czy mocno

Rano to sobie aż popłakałam, bo wiem, że jeśli nie luty, to potem długo, długo nie (a już pożyczka w banku przedwczoraj zaciągnięta na wiadomy cel ). Mąż potem nie będzie miał wolnego, aby zająć się małoletnią latem same wesela, a w drugim półroczu to ja z kolei nie dam rady swoich spraw tak poukładać, by wygospodarować te 2 tyg... Tak sobie pozbierałam do kupy pewne rzeczy: długie miesiączki, skłonności do siniaków bez powodu, długie krwawienie z powodu draśnięć przy wycinaniu skórek, itp i możliwe, że to nie pomyłka tylko rzeczywiście coś nie tak z tą krzepliwością. Albo ja już szukam sobie na siłę tych objawów?

Idę i wrócę, jak mi się marudzenie wyłączy

buziaki i miłego dnia

moje 360cc
trelek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:33   #5749
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość

P.S.:
gdyby pomoc była potrzebna, to ja też w podtrzymywaniu brzucha pani L.chętnie pomogę
..jak to często powtarzamy,na tym forum jesteśmy po to, by się wspierać..
..w każdej sytuacji
Dziękuję, jak będę w potrzebie to na pewno skorzystam

Cytat:
no to niewiem bo w gwarancji mam naklejeczkę z nr seryjnymi i dokładnie tak napisane jak wyżej takż niewiem z tym profilem ale chyba wyskoi bo brodawki mi do góry patrzą

a szer i wys niewiem ...
Już wiem o co biega - masz profil wysoki, a te "medium height" to chodzi o wysokość implantu. Szerokość 11,5cm, wysokość 10,8cm, projekcja 5,8cm. Sama byłam ciekawa, więc pozwoliłam sobie sprawdzić

CPG™ 323
Cohesive III™, Medium Height, High Profile
Resterilizable
Vol. Width Height Proj. Catalog # Gel Sizer*

345 cc 11,5 cm 10,8 cm 5,8 cm 334-1152 RSZ-1152

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 11:35   #5750
Danni
Raczkowanie

mam znalazłam na necie szer 11,5 wys 10,8 projekcja 5,8 cm

a jak myslicie z tą gwrancją wysyłac czy już po ptokach ?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

hihi razem szukałyśmy dzięki
Stary 2010-01-30, 11:37   #5751
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trelek_ Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczynki za dobre słowo. Dr kazał powtórzyć badanie i wtedy będziemy dumać, co dalej. Chyba wie, co się dzieje w głowach jego pacjentek, bo od razu powiedział "tylko spokojnie" i to już na początku rozmowy, kiedy nie mógł się jeszcze zorientować, czy rzeczywiście mnie to martwi i czy mocno

Rano to sobie aż popłakałam, bo wiem, że jeśli nie luty, to potem długo, długo nie (a już pożyczka w banku przedwczoraj zaciągnięta na wiadomy cel ). Mąż potem nie będzie miał wolnego, aby zająć się małoletnią latem same wesela, a w drugim półroczu to ja z kolei nie dam rady swoich spraw tak poukładać, by wygospodarować te 2 tyg... Tak sobie pozbierałam do kupy pewne rzeczy: długie miesiączki, skłonności do siniaków bez powodu, długie krwawienie z powodu draśnięć przy wycinaniu skórek, itp i możliwe, że to nie pomyłka tylko rzeczywiście coś nie tak z tą krzepliwością. Albo ja już szukam sobie na siłę tych objawów?

Idę i wrócę, jak mi się marudzenie wyłączy

buziaki i miłego dnia
Trelciu - tylko spokojnie...
Te objawy ... no mogą świadczyć o niedoborze jakiegoś czynnika krzepnięcia, ale to trzeba jeszcze wyjaśnić
Bądź dobrej myśli....pewnie to chwilowy niedobór wit. K w organizmie... Pisałaś, że wcześniej (rok temu ?) wyniki mieściły się w normie...
Stary 2010-01-30, 11:37   #5752
Danni
Raczkowanie

No to widzę że w wizażowej skali nadal w pigmejkach jestem
Stary 2010-01-30, 11:40   #5753
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
mam znalazłam na necie szer 11,5 wys 10,8 projekcja 5,8 cm

a jak myslicie z tą gwrancją wysyłac czy już po ptokach ?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

hihi razem szukałyśmy dzięki

A co do gwarancji - ja bym mimo wszystko wysłała

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
W jakich Pigmejkach
Masz cyc (a nawet 2) jak się patrzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 11:45   #5754
Danni
Raczkowanie

No to posyłam , najwyżej lipa będzie i kredycik kolejny . Szkoda że Dr nic nie mówił to bym pamiętała . Dzięki Ci dobra kobieto
Stary 2010-01-30, 11:45   #5755
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawilam dwie fotki kilka postow wczesniej.
Bardzo ładnie prezentują się w 'kubraczku'
Stary 2010-01-30, 11:45   #5756
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Ale wszystko sie teraz goi jak nalezy.Nie martw sie zbytnio,te krwiaki to czesto.W razieczego jed na kontrole.

A oto moje 3 dniowe swiezynki
zapowiadają się imponująco
a można wiedzieć jaki masz rozmiar staniczka pooperacyjnego ?

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:47   #5757
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
No to posyłam , najwyżej lipa będzie i kredycik kolejny . Szkoda że Dr nic nie mówił to bym pamiętała . Dzięki Ci dobra kobieto
Bo wiesz, mimo że z poślizgiem to wysłać nie zaszkodzi. A nóż widelec uwzględnią
I nie zakładaj z góry, że coś tam będzie nie tak z cycuchami, bo czasami to można wykrakać
Stary 2010-01-30, 11:47   #5758
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Danii,
biuscik masz naprawdę spory ... a projekcja... mniami

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:50   #5759
listopadowa80
Zakorzenienie

Normalnie palce mi przyrosły do klawiatury, a muszę ogarnąć w chałupie. A chce mi się jak diabli
Stary 2010-01-30, 11:51   #5760
Happy_hour
Rozeznanie

Rozmiar tego staniczka z fotek to 80 D ,a innego od Triumfa ,ktory sie bardziej rozciaga to 75 D. Dostalam dwa na zmiane. W kazdym razie 75 D bylo moim celem.
No i mam. Powiedzialam doktorkowi,ze go bede na rekach nosic,bo uzdrowil przede wszystkim moj zakompleksiony leb.

W albumie wstawilam moje zwisy.Tylko przed wlaczeniem przygotujcie sie na horror.

Edytowane przez Happy_hour
Czas edycji: 2010-01-30 o 11:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości