Trądzik - cz. 3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 08:58   #241
>>Girl<<
Raczkowanie

GG do >>Girl<<
Dot.: Trądzik - cz. 3

To i ja się pochwalę Zakupiłam to mydełko z nanosrebrem, używam od ok. tygodnia i widze niesamowitą poprawę Co do kremu nawilżającego to wcześniej używałam Iwostin Sensitia, był fajny, ale ostatnio przyuważyłam w aptece Iwostin Purritin krem przywracający nawilżenie, chyba dopiero go jakoś wprowadzili, bo wcześniej się z nim nie spotkałam i naprawde świetnie nawilża, nawet lepiej od tego Sensitia bo jest właśnie przeznaczony do skóry wysuszonej intensywnymi kuracjami.

Ze szczęściem
bywa czasami tak jak z okularami,
szuka się ich,a one "siedzą" na nosie.
Tak blisko!

Phil Bosmans
>>Girl<< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 12:25   #242
visionAM
Zakorzenienie

Ja chyba jak mi się skończy Soraya Professional to też kupie sobie jakiś kremik z Iwostinu, ostatnio patrzyłam w aptece i są tańsze niż się spodziewałam
Szczerze mówiąc myślałam że są w podobnej cenie co te różne Vichy...
Na Allegro znalazłam coś ciekawego, korektor z Iwostinu - skłąd ma interesujący
Miała go któraś z Was dziewczyny?
http://allegro.pl/item888960673_iwos...ik_apteka.html
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 12:35   #243
Sztorm
Przyczajenie

Witam. Ja też jestem ofiarą trądziku xD. Mam cerę mieszaną... Mam nadzieję, że mi w końcu przejdzie, poszłam do dermatologa i mi zapisał jakiś dosyć drogi, bo prawie 40zł żel czy coś i alantan plus na podrażnienia, ale jestem wściekła, bo byłam u dermatologa jakieś 2-3 tygodnie temu, a dalej nie ma tego żelu, bo w hurtowniach są braki . Wściec się można. A Wam życzę powodzenia w zwalczaniu!
Sztorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 12:48   #244
justxbe
BAN stały

GG do justxbe

stosował ktoś te kremy ? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...awilzajacy.htm http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-do-twarzy.htm i ten żel http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ry-tlustej.htm posiadam próbki i może się na nie zdecyduje (;
justxbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 12:54   #245
Sztorm
Przyczajenie

Niestety nie stosowałam, ale również mam pytanie...
Dermatolog przepisała mi Isotrexin.
Mam 13 lat, w tym roku 14, aczkolwiek chciałam się zapytać, czy używając Isotrexinu mogę używać jeszcze jakiś zwykły krem nawilżający z drogierii? Niby przepisała mi Alantan plus, żeby lek nie działał szkodliwie. Niestety narazie Isotrexinu nie zastałam w żadnej aptece- wie ktoś coś na ten temat, dlaczego są braki w hurtowniach? Chyba nie został wycofany, bo panie z apteki chyba by mnie poinformowały... Dziękuję z góry.
Sztorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 13:22   #246
>>Girl<<
Raczkowanie

GG do >>Girl<<

Cytat:
Napisane przez Sztorm Pokaż wiadomość
Niestety nie stosowałam, ale również mam pytanie...
Dermatolog przepisała mi Isotrexin.
Mam 13 lat, w tym roku 14, aczkolwiek chciałam się zapytać, czy używając Isotrexinu mogę używać jeszcze jakiś zwykły krem nawilżający z drogierii? Niby przepisała mi Alantan plus, żeby lek nie działał szkodliwie. Niestety narazie Isotrexinu nie zastałam w żadnej aptece- wie ktoś coś na ten temat, dlaczego są braki w hurtowniach? Chyba nie został wycofany, bo panie z apteki chyba by mnie poinformowały... Dziękuję z góry.
Nawilżanie to podstawa. I najlepiej żeby nie był to 'zwykły krem z drogerii' tylko apteczny, bo tamte mogą zapychać i tylko pogorszyć stan cery.

Ze szczęściem
bywa czasami tak jak z okularami,
szuka się ich,a one "siedzą" na nosie.
Tak blisko!

Phil Bosmans
>>Girl<< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 15:17   #247
merila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justxbe Pokaż wiadomość

Nie miałam ich, ale z tego co widzę to mają pozytywne opinie na wizażu, więc myślę, że mogą się sprawdzić.

Powiem wam, że jestem zła na siebie. Bez sensu dzisiaj rozdrapałam trzy małe hmmm... nie wiem nawet jak to nazwać, bo pryszcze to to nie były, ale tak mnie wkurzały i oczywiście jutro się obudzę i pewnie cały wygląd buzi mi się pogorszy... Ale jestem głupia, co chwilę przyrzekam, że już nie dotknę tej twarzy, ale zawsze coś mnie podkusi... buuuu
Stary 2010-01-31, 19:05   #248
justxbe
BAN stały

GG do justxbe

jej czasem to się nie da powstrzymać jak się widzi takie wielkie syfy albo czarne punciki przed wyciskaniem :// jaksię kiedyś wkurzę to obetnę moje długie paznokcie
właśnie może skuszę się na któryś , ale zobaczę jak te próbki
justxbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:18   #249
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez >>Girl<< Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę Zakupiłam to mydełko z nanosrebrem, używam od ok. tygodnia i widze niesamowitą poprawę Co do kremu nawilżającego to wcześniej używałam Iwostin Sensitia, był fajny, ale ostatnio przyuważyłam w aptece Iwostin Purritin krem przywracający nawilżenie, chyba dopiero go jakoś wprowadzili, bo wcześniej się z nim nie spotkałam i naprawde świetnie nawilża, nawet lepiej od tego Sensitia bo jest właśnie przeznaczony do skóry wysuszonej intensywnymi kuracjami.
wlasnie to mydleko jest genialne kilku osobom jeszcze poleciłam i naprawde sa mi wdzieczneDDD u mnie chorostek nie ma zadnych ale cholera te przebrzydle slady chyba nigdy mi nie zejda(( trace powoli nadzieje(( blagam pomóżcie mi z tymi śladami... uzywalam juz skinorenu, acnderemu tonikow z cytryny sama juz nie wiem co ze soba zrobic(

Edytowane przez kalaaga
Czas edycji: 2010-01-31 o 20:24
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:13   #250
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
wlasnie to mydleko jest genialne kilku osobom jeszcze poleciłam i naprawde sa mi wdzieczneDDD u mnie chorostek nie ma zadnych ale cholera te przebrzydle slady chyba nigdy mi nie zejda(( trace powoli nadzieje(( blagam pomóżcie mi z tymi śladami... uzywalam juz skinorenu, acnderemu tonikow z cytryny sama juz nie wiem co ze soba zrobic(

Moim zdaniem pomoże jedynie peeling kwasem migdałowym czyli głębokie złuszczanie skóry, ale to niestety trwa potrzeba na to kilka zabiegów.

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 12:08   #251
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Moim zdaniem pomoże jedynie peeling kwasem migdałowym czyli głębokie złuszczanie skóry, ale to niestety trwa potrzeba na to kilka zabiegów.
hmmm boje sie tego kawsu ze mnie wyspie a tego bym ie zniosla... mam chyba jakas obsesje na punkcie twarzy za nic bym nie chciala zeby mi cos wyskoczylo..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 16:09   #252
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm boje sie tego kawsu ze mnie wyspie a tego bym ie zniosla... mam chyba jakas obsesje na punkcie twarzy za nic bym nie chciala zeby mi cos wyskoczylo..
Obsesję to pewnie ma większość z nas. A ja na pewno.
Mnie od dłuższego czasu, jeśli wyskakują to takie wredne gule na brodzie, tzn. między brodą a ustami. Dosłownie wredne! Jak zależy mi żeby zniknęły to one parszywie wyłażą, a jak mówię sobie, że mam to gdzieś, to się chowają. Nie mam pojęcia od czego to zależy (zewnętrznie traktuje je tak samo, czyli co? kwestia psychiki?).

A jakie ty masz ślady? Przebarwienia? Zgrubienia? Blizny ubytkowe?
I ile czasu stosowałaś np. skinoren?
Stary 2010-02-02, 16:13   #253
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Mi na trądzik pomagają tabletki ze spiruliny i Bratek od kiedy łykam spiruline jest o niebo lepiej aczkolwiek to jeszcze nie to, zostały mi czerwone ślady po wyciskaniu z którymi walczę zaciekle

Stary 2010-02-02, 17:13   #254
pingwinek=]
Zakorzenienie

a ja sie chcialam spytac jak to jest z tymi hormonami..

oj nie pamietam tych wszystkich nazw dokladnie itd, mam 18,bralam antybiotyki, a teraz to juz tylko androcur- obniza mi jakis tam hormon powodujacy tradzik i tabletki anty. no i moje pytanie skoro przyczyny moich problemow sa te hormony to czy odstawiajac te moje lekki moj organizm znow zacznie dzialac jak przed nimi?

cale zycie mnie juz czeka z tymi lekami?
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 18:10   #255
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Obsesję to pewnie ma większość z nas. A ja na pewno.
Mnie od dłuższego czasu, jeśli wyskakują to takie wredne gule na brodzie, tzn. między brodą a ustami. Dosłownie wredne! Jak zależy mi żeby zniknęły to one parszywie wyłażą, a jak mówię sobie, że mam to gdzieś, to się chowają. Nie mam pojęcia od czego to zależy (zewnętrznie traktuje je tak samo, czyli co? kwestia psychiki?).

A jakie ty masz ślady? Przebarwienia? Zgrubienia? Blizny ubytkowe?
I ile czasu stosowałaś np. skinoren?
noooo ja mam aboslutna obseje a dziwie sie bo wczesniej jak mialam bardzo duzo syfkow to az tak strasznie nie balam sie ze wstane i bed emiala n jedno pryszcza wieceja teraz jak juz dosc dlugo nie mi nie wyskakuje nawet przed okresme to jakbym zobaczyla jednego alego pryszcza chyba zamknela bym sie z histeria w pokoju!! az ie sama siebie boje niewiem co sie stalo tak bardzo mnie te slady dobijaja....skinoremu uzywallam 2-3 miesiace
ogolnie to wiekoszc to takie bardzo czerwone przebarwienia gdzieniegdzie zdazaja sie blizny ubytkowe ( koo brody jest kilka) po tych najwiekszychgulach...zgru biennie mamwcale w sumie. alegdybympozbylasietych czerwonychplamteubytkoweb ymi tak bardzonie preszkadzaly bowiem ze ich itak sie nei pozbede.....

hmmmm natakie czreowneplamy pomogl by peeling enzymatyczny?? nigdy nie uzywalalm wiec nie wiem jakie beda efekty..
Stary 2010-02-03, 01:09   #256
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Hejka U mnie już 6 tygodni superczas mojej cery Tzn. pryszcze czasem się pojawiają, ale jest to o 80% rzadsze niż kiedyś. Ogólnie kondycja skóry się poprawiła-jest gładsza, mniej nierówności, grudek, zaskórników, mniej zanieczyszczeń. Nie mam już wysypów spowodowanych nie wiadomo nawet czym(kiedyś po chwilowej poprawie zaraz następowało pogorszenie) Przebarwienia znikają.

Od paru dni stosuję krem bambino-ale ten lżejszy, bez cynku. Kiedyś bym się bała zapchania, ale ostatnio miałam przesuszoną mrozem cerę i go użyłam pod makijaż. Jest świetny, naprawdę... Nawilża, i( mnie przynajmniej) nie zapycha.

A co spowodowało moją poprawę? Tak jak już wspomniałam kiedyś , peelingi z kwasem salicylowym( w domu).Ładnie mi złuszczają buźkę. Jutro robię następny

Jestem szczęsliwa, bo w końcu uwierzyłam, że mogę to cholerstwo wyleczyćNigdy nie miałam tak długotrwałej poprawy-to dobry znak. Zawsze jak znajdowałam jakiś cudowny specyfik to pomagał tylko doraźnie i na chwilę. Tymczasem z każdym kolejnym peelingiem jest coraz lepiej Fakt, że jakbym przestała je robić na parę tygodni to pewnie nie byłoby już tak różowo Ale na razie wystarcza mi raz na 2 tygodnie-łuszczenie jest minimalne, nie powoduje dyskomfortu... Więc wszystko great

W końcu nie muszę chować się w domu, wychodzę wciąż, latam po mieście, spotykam się, zażywam życia... I życzę Wam tego samego

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:32   #257
visionAM
Zakorzenienie

Wiem, że o peelingu z kwasem salicylowym na pewno jest coś na biochemii urody, ale czy możesz dokładniej napisać jakiego Ty używasz stężenia, że łuszczenie jest małe? I z czym jeszcze robisz ten peeling?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:32   #258
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
noooo ja mam aboslutna obseje a dziwie sie bo wczesniej jak mialam bardzo duzo syfkow to az tak strasznie nie balam sie ze wstane i bed emiala n jedno pryszcza wieceja teraz jak juz dosc dlugo nie mi nie wyskakuje nawet przed okresme to jakbym zobaczyla jednego alego pryszcza chyba zamknela bym sie z histeria w pokoju!! az ie sama siebie boje niewiem co sie stalo tak bardzo mnie te slady dobijaja....skinoremu uzywallam 2-3 miesiace
ogolnie to wiekoszc to takie bardzo czerwone przebarwienia gdzieniegdzie zdazaja sie blizny ubytkowe ( koo brody jest kilka) po tych najwiekszychgulach...zgru biennie mamwcale w sumie. alegdybympozbylasietych czerwonychplamteubytkoweb ymi tak bardzonie preszkadzaly bowiem ze ich itak sie nei pozbede.....

hmmmm natakie czreowneplamy pomogl by peeling enzymatyczny?? nigdy nie uzywalalm wiec nie wiem jakie beda efekty..
Doskonale cie rozumiem. Ja też mam teraz nieporównywalnie mniej wyprysków. Prawie wcale w porównaniu z tym co było. I jak zobaczę jednego to dosłownie dramat. Od razu boję się, że zaraz będzie ich 100.
Ale przebarwieniami i bliznami jakoś bardzo się nie przejmuję. Trudno. Taka moja uroda. Jak się "wypacykuję" to tak bardzo ich nie widać.

Peeling enzymatyczny raczej dużo nie pomoże.
Na czerwone ślady to u mnie najlepiej działa właśnie skinoren, ale używam od dawna i efekty wymierne zauważyłampo pół roku.
Poczytaj sobie o retinoidach i kwasach, mnie pomagają w eliminowaniu różnego rodzaju śladów (mam ich cały czas pełno, ale jakbym nic nie stosowała, to kawałka "normalnej" skóry nie byłoby nawet widać).
A na blizny ubytkowe to chyba niestety tylko laser jest lekarstwem.

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Mi na trądzik pomagają tabletki ze spiruliny i Bratek od kiedy łykam spiruline jest o niebo lepiej aczkolwiek to jeszcze nie to, zostały mi czerwone ślady po wyciskaniu z którymi walczę zaciekle
Na co ma pomagać spirulina w tabletkach?

O kurczę. W ogóle zapomniałam, ze miałam sobie zrobić migdałka w ferie...
Magica, a ty peeling migdałowy też stosowałaś, czy mi się pokręciło? Jeśli tak, to który oceniasz lepiej? Migdał czy salicyl?

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2010-02-03 o 16:35
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:41   #259
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Spirulina ( inaczej algi ) zwana jest zielonym złotem, oczyszcza organizm, hamuje procesy starzenia, wpływa korzystnie na włosy i cerę za sprawą mixu witamin. Stosowana jest w suplementach odmładzających. Polecana zewnętrznie do cery trądzikowej w postaci maseczek

Stary 2010-02-03, 17:03   #260
--Olka--
Zakorzenienie

Ja mam spirulinę i właśnie robię sobie maseczki (z jogurtem). Zaciekawiło mnie na co działają tabletki.
Mhm. "Wpływa korzystnie na włosy i cerę za sprawą mixu witamin. Stosowana jest w suplementach odmładzających". Fajnie. A te tabletki też śmierdzą tak jak sam proszek?
Stary 2010-02-03, 17:10   #261
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam spirulinę i właśnie robię sobie maseczki (z jogurtem). Zaciekawiło mnie na co działają tabletki.
Mhm. "Wpływa korzystnie na włosy i cerę za sprawą mixu witamin. Stosowana jest w suplementach odmładzających". Fajnie. A te tabletki też śmierdzą tak jak sam proszek?
Oczywiście że śmierdzą taką zdechłą rybą hehe ale można się przyzwyczaić

Stary 2010-02-04, 09:20   #262
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Wiem, że o peelingu z kwasem salicylowym na pewno jest coś na biochemii urody, ale czy możesz dokładniej napisać jakiego Ty używasz stężenia, że łuszczenie jest małe? I z czym jeszcze robisz ten peeling?
Sypię szczerze mówiąc na oko, tak w proporcjach:2:1(PEG+salic yl) PEG to humektant, rozpuszczalnik, on sprawia że łuszczenie jest małe. Kupiłam go w http://naturaliskosmetyki.pl/ . Ale spokojnie możesz zrobić peeling na dowolnym oleju, ja robiłam czasem na zwykłym Bartku słonecznikowym albo na rycynowym
Cytat:

O kurczę. W ogóle zapomniałam, ze miałam sobie zrobić migdałka w ferie...
Magica, a ty peeling migdałowy też stosowałaś, czy mi się pokręciło? Jeśli tak, to który oceniasz lepiej? Migdał czy salicyl?

Tak, stosowalam, ale nie umywa się do salicyla Efekty przy salicylu są bardziej długotrwałe, nie ma wysypu (przy migdale wysypywało mnie po każdym peelingu-fakt, ze potem cera super, ale za jaką cenę ) Jednak migdałek coś takiego miał, czego brakuje salicylowi-jakoś tak ogólnie poprawiał wygląd twarzy, była jakaś taka ...fajniutka(nie wiem jak to określić) Dlatego zamierzam do niego wrócić. Teraz , gdy pory mam w miarę oczyszczonę przez salicyla liczę , że migdałek nie spowoduje aż takiego wysypu.

No a na wiosnę to niestety tylko migdał zostaje, bo słońce-wiadomo:/

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2010-02-04, 13:19   #263
merila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Sypię szczerze mówiąc na oko, tak w proporcjach:2:1(PEG+salic yl) PEG to humektant, rozpuszczalnik, on sprawia że łuszczenie jest małe. Kupiłam go w http://naturaliskosmetyki.pl/ . Ale spokojnie możesz zrobić peeling na dowolnym oleju, ja robiłam czasem na zwykłym Bartku słonecznikowym albo na rycynowym
To jest to: http://naturaliskosmetyki.pl/peg400-...owy-p-168.html ??
Stary 2010-02-04, 15:36   #264
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Sypię szczerze mówiąc na oko, tak w proporcjach:2:1(PEG+salic yl) PEG to humektant, rozpuszczalnik, on sprawia że łuszczenie jest małe. Kupiłam go w http://naturaliskosmetyki.pl/ . Ale spokojnie możesz zrobić peeling na dowolnym oleju, ja robiłam czasem na zwykłym Bartku słonecznikowym albo na rycynowym/
hmmm a ten salicyl to w jakiej postaci?? gdzie go mozna kupic?
Stary 2010-02-04, 20:12   #265
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez merila Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie to

Cytat:
hmmm a ten salicyl to w jakiej postaci?? gdzie go mozna kupic?
Postać:biały proszek, można kupić na www.mazidla.com

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2010-02-06, 08:06   #266
kalaaga
Raczkowanie

dziewczyny a jak nie mam pryszczy tylko te okropne slady i jakies male zaskorniki to moge uzyc peelingu z drobinkami?? bo enzymatyczny sobie wcale a wcale nie radzi...?? chodzi mi o to czy jakiejs pryszczycyc znow nie dostane??
Stary 2010-02-06, 09:58   #267
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
dziewczyny a jak nie mam pryszczy tylko te okropne slady i jakies male zaskorniki to moge uzyc peelingu z drobinkami?? bo enzymatyczny sobie wcale a wcale nie radzi...?? chodzi mi o to czy jakiejs pryszczycyc znow nie dostane??
Moim zdaniem możesz , sama tak robię i nic mi się nie dzieje.
A próbowałaś na te ślady jakieś kwasy? Wiesz, teraz dopóki jeszcze nie ma wiosny, śmiało możesz pokombinować i do wiosny powinno Ci zejść. Kwas migdałowy, glikolowy, mlekowy, salicylowy... Dużo tego jest. Ja od czasu stosowania salicyla pozbyłam się wielu przebarwień . Polecam poczytać ofertę mazideł:
kwas migdałowy

kwas glikolowy

kwas l-mlekowy

kwas salicylowy

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2010-02-06, 13:50   #268
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem możesz , sama tak robię i nic mi się nie dzieje.
A próbowałaś na te ślady jakieś kwasy? Wiesz, teraz dopóki jeszcze nie ma wiosny, śmiało możesz pokombinować i do wiosny powinno Ci zejść. Kwas migdałowy, glikolowy, mlekowy, salicylowy... Dużo tego jest. Ja od czasu stosowania salicyla pozbyłam się wielu przebarwień . Polecam poczytać ofertę mazideł:
kwas migdałowy

kwas glikolowy

kwas l-mlekowy

kwas salicylowy
kochana z checia bym go uzyla ale boje sie go robic sama poniewaz moge z czyms przesadzic albo niedokladnie cos zrobic i ehhh boje sie skutkow na allegor zalzalam juz gotowy moglabys rzucic okiem??http://allegro.pl/item900198172_kwas...ych_15_ml.html
http://allegro.pl/item898768979_kwas...ory_plamy.html
http://allegro.pl/item901170514_kwas...ylka_0_zl.html

bardzo prosze zobacz czy ktorys z tych preparatow bedie dopowiedni;0
Stary 2010-02-06, 15:47   #269
Nej
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.Nie wiem czy mnie jeszcze tu ktoś pamieta,udzielałam się w starym wątku,a teraz znów wracam do Was.Mam pytanie odnośnie tych kwasów właśnie.Na stronie,pewnie dobrze Wam znanej(biochemia urody),jest tonik z kwasem AHA I BHA,chciałabym go kupić i jestem ciekawa czy pomoże na moje przebarwienia.Co mi radzicie? Czy po tym dostane wysypu? Na początku chciałam sama kombinować,ale sie boje...
Nej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:54   #270
musenka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Nie wiem czy to ten wątek, którego szukam, ale chyba nie zaszkodzi się zapytać..
Mam problem z wypryskami na plecach i dekolcie . Ale spoko poradze sobie z tym bo nie ma tego dużo .. tylko zostają tee cholerne blizny !! Żnacie jakiś dobry sposób na pozbycie się ich SZYBKIE ?
Błagam pomóżcie, bo już nie wytrzymuje /
musenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości