Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 21:54   #2101
mafda
Zadomowienie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Cytat:
Napisane przez Aisha1 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka miała taką koronkową sukienkę skracaną i u niej ta dolna, bardziej bogata część koronki była już w oryginale osobno doszyta, ale tak, że tego nie było widać w ogóle, nawet ona nie miała o tym pojęcia, tylko Pani w salonie jej na to zwróciła uwagę, kiedy zapytała właśnie jak to będzie po skróceniu... Może u Ciebie też tak jest... wtedy to odpruwają, skracają wyżej i doszywają. Nie ma innego wyjścia, bo sukienka by inaczej całkowicie straciła swój urok.
dokładnie w ten sposób jest skracana, aplikacje na dole sa naszyte na materiał, moja tez ma takie wykończenie

Ładna suknia
Stary 2010-01-28, 22:40   #2102
Just like heaven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
dokładnie w ten sposób jest skracana, aplikacje na dole sa naszyte na materiał, moja tez ma takie wykończenie

Ładna suknia
Dziękuję
Widziałam Twoją sukienkę, też z koronki, śliczna, no i tren ma fajniejszy Z tego co czytałam nie będziesz mieć welonu. Ja się cały czas zastanawiam, bo z jednej strony chciałabym go mieć, a z drugiej ta sukienka fajnie podkreśla biodra i tyłek i nie chcę żeby welon mi go zasłonił. A jak welon to tylko długi. Tak więc mam kolejny dylemat
Just like heaven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 23:01   #2103
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Just like heaven Pokaż wiadomość
Dziękuję
Widziałam Twoją sukienkę, też z koronki, śliczna, no i tren ma fajniejszy Z tego co czytałam nie będziesz mieć welonu. Ja się cały czas zastanawiam, bo z jednej strony chciałabym go mieć, a z drugiej ta sukienka fajnie podkreśla biodra i tyłek i nie chcę żeby welon mi go zasłonił. A jak welon to tylko długi. Tak więc mam kolejny dylemat
twój tren jest piękny, a powiedz jak on jest upinany?
Stary 2010-01-28, 23:11   #2104
Just like heaven
Raczkowanie

Cytat:
twój tren jest piękny, a powiedz jak on jest upinany?
Z tego co zrozumiałam podpinany jest do góry, kobieta mi pokazywała, ale byłam tak przejęta faktem, że wreszcie znalazłam moją wymarzoną sukienkę, że nie zwróciłam zbytnio na to uwagi
Wybiorę się tam niebawem i wtedy będę już więcej wiedzieć.
Stary 2010-01-28, 23:19   #2105
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co zrozumiałam podpinany jest do góry, kobieta mi pokazywała, ale byłam tak przejęta faktem, że wreszcie znalazłam moją wymarzoną sukienkę, że nie zwróciłam zbytnio na to uwagi
Wybiorę się tam niebawem i wtedy będę już więcej wiedzieć.
ja właśnie nie wiem jak go podpiąć ale chyba na guzik do góry, a bedziesz miec halkę z kółkiem?? pytam bo ja miałam zmierzyć ja bez halki i oczywiście zapomniałam :/ moja ma tam niby wszytą jakąś ale w salonie dali mi dodatkową halkę Jestem ciekawa jakby się układała i jak z wygodą ale pewnie tez przekonam się na przymiarce
Stary 2010-01-28, 23:47   #2106
Just like heaven
Raczkowanie

Cytat:
ja właśnie nie wiem jak go podpiąć ale chyba na guzik do góry, a bedziesz miec halkę z kółkiem?? pytam bo ja miałam zmierzyć ja bez halki i oczywiście zapomniałam :/ moja ma tam niby wszytą jakąś ale w salonie dali mi dodatkową halkę Jestem ciekawa jakby się układała i jak z wygodą ale pewnie tez przekonam się na przymiarce
To jest dobre pytanie. Ja tą sukienkę mierzyłam bez halki, bo nikt mi jej nie zaproponował. I właśnie się nad tym potem zastanawiałam, czy nie lepiej by było z halką pod spodem. Powiem Ci że bez halki to ona się tak trochę plącze pod nogami. Dlatego jak będę ją następnym razem mierzyć, jeszcze przed zamawianiem, to poproszę o halkę i zobaczę jak się będzie układać.
Ale Twoja to chyba jest trochę szersza na dole, obawiam się że moja może być za wąska na halkę? w sumie to się teraz zastanawiam czemu mi jej nie zaproponowali
Na dole dołączam zdjęcie tej mojej sukienki w realu, nie wydaje mi się żeby można było jeszcze coś pod nią ubrać

Edytowane przez Just like heaven
Czas edycji: 2010-01-28 o 23:51
Stary 2010-01-29, 08:25   #2107
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Msasetka Pokaż wiadomość
Dziękuję Mi bardzo podobają się obie sukienki, ale wiem, że druga na pewno nie jest na moją figurę a przeróbek się boję.
Siostra też mnie uświadamia, żeby się decydować na tą pierwszą i zająć się dodatkami, żeby nie zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Dzięki za szczerość naprawdę jestem otwarta i chce wiedzieć co ludzie myślą, żeby potem nie było głupiego gadania za plecami - chociaż i tak to jest nieuniknione.
Najlepiej byłoby jakbym maiła swoje zdjęcia w obu sukniach wtedy można byłoby coś więcej powiedzieć na ten temat...
Dobrze, że się nie obrażasz, jak co niektóre forumowiczki za szczerze opinie Wiesz, nie będę oryginalna i napiszę to co Kaamii, gadania nie unikniesz Jedni będą Tobą zachwyceni, a inni obrąbią tyłek za plecami. Najważniejsze żebyś Ty się czuła w sukience i żebyś się sama sobie podobała

Cytat:
Ostatecznie wybrałam sukienkę White One. Pierwszy raz miałam takie uczucie, że ubrałam sukienkę i wiedziałam że musi być moja
Mam jeszcze głupie być może pytanie, ale zupełnie nie orientuje się w temacie. Czy jak krawcowa będzie skracać tą sukienkę, to ta koronka na wykończeniu zostanie zachowana? Chyba jej nie obetną bo to by nie miało sensu zastanawiam się jak się skraca taką sukienkę?
Piekna jest Gratuluję wyboru
Co do skracania, to wydaje mi się, że nie powinna obcinać dołu sukienki, bo przecież on jest taki piękny i bez niego sukienka straci już fason i piękno. Jednak zawsze warto podpytać i zasugerować, jakby się chciało miec sukienkę skróconą

Cytat:
ja właśnie nie wiem jak go podpiąć ale chyba na guzik do góry, a bedziesz miec halkę z kółkiem??
Co do podpięcia to można za pomocą guzików lub tak jak miała moja kumpela za pomocą jakis kokardek. Guziki jednak wydają mi się bardziej przydatne
Mi kracowa powiedziała, że koronka w trenie bardzo obciąża sukienkę i trzeba wtedy zastosować większą ilość guzikow (nawet 4, 5).
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 10:10   #2108
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest dobre pytanie. Ja tą sukienkę mierzyłam bez halki, bo nikt mi jej nie zaproponował. I właśnie się nad tym potem zastanawiałam, czy nie lepiej by było z halką pod spodem. Powiem Ci że bez halki to ona się tak trochę plącze pod nogami. Dlatego jak będę ją następnym razem mierzyć, jeszcze przed zamawianiem, to poproszę o halkę i zobaczę jak się będzie układać.
Ale Twoja to chyba jest trochę szersza na dole, obawiam się że moja może być za wąska na halkę? w sumie to się teraz zastanawiam czemu mi jej nie zaproponowali
Na dole dołączam zdjęcie tej mojej sukienki w realu, nie wydaje mi się żeby można było jeszcze coś pod nią ubrać
Bardzo ladna sukienka

Ja do mojej sukni o podobnym fasonie mam halke (absolutnie nie kolo!), ktora na dole ma sztywny tiul - dzieki temu suknia nie placze sie pod nogami i zachowuje swoj rybkowaty ksztalt.
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:53   #2109
KiniaG
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KiniaG Pokaż wiadomość
I moja wymarzona to była, dzwoniłam nawet do wszystkich salonów czy nie zamierzają jej sprowadzić, z tego co się dowiedziałam to salon
www.gebi .pl z Zielonej Góry miał sprowadzić ten model. Byłam zakochana w tej sukni dopóki nie przymierzyłam kilku modeli tej firmy i się rozczarowałam zupełnie ponieważ materiał był gruby, ciężki i suknie nie wyglądały na mnie tak zachwycająco jak na zdjeciach, no cóż takie realia.

Poźniej przewinęły się modele San Patrick i White one - piękne, lecz wybór mój padł w końcu na model (na ktory sama bym uwagi nie zwróciła gdyż na zdjęciu modelki nie podobał mi sie) LA SPOSA model FIORDO - śliczności - zaliczka już wpłacona (odrazu się na nią zdcydowałam), swoich zdj z przymiarki jeszcze nie mam dlatego umieszczam z katalogu oraz innych dziewcząt w tym modelu.

Teraz zastanawiam się nad dodatkami: welon (raczej krótki), biżuteria (prawdopodobnie długie kolczyki) ale jestem otwarta na Wasze propozycje, buty : zastanawiam się na kolorowymi np czerwone (tylko nie wiem czy pasują do koronkowej sukni) jak myślicie?
Co do bukietu to myślę nad storczykami (również we włosach) takimi jak na jednym z poniższych zdjęć.
Tyle zdjęć wstawiłam hmmm i ani jednego komentarza ... moje drgie do dzieła...czekam

fotki na https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358683&page=46

Edytowane przez KiniaG
Czas edycji: 2010-01-29 o 13:56
KiniaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:12   #2110
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Bardzo ladna sukienka

Ja do mojej sukni o podobnym fasonie mam halke (absolutnie nie kolo!), ktora na dole ma sztywny tiul - dzieki temu suknia nie placze sie pod nogami i zachowuje swoj rybkowaty ksztalt.
no moja ma wszytą taką halkę z takim sztywnym tiulem na dole ale w salonie dali do zmierzenia jeszcze taka cienką halke z kółkiem
Stary 2010-01-29, 14:13   #2111
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle zdjęć wstawiłam hmmm i ani jednego komentarza ... moje drgie do dzieła...czekam

Kinia suknia jest przesliczna ta kokardka cudo sama bede miec z kokardka tyle ze bordowa wiec bardzo mi sie podoba
co do bucikow to nie widze jakos czerwonych do tej sukni ale to tylko moje zdanie
widze, ze suknia ma delikatne krysztalki tak? jesli tak to postawiłabym na jakies dlugie kolczyki z krysztalkow
co do kwiatkow to bardzo ladne i kwiat we wlosach tez super pomysl sama bede miec tyle ze bordowa roze
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:32   #2112
KiniaG
Raczkowanie

Dokładnie tak, suknia ma kryształki, które delikatnie się mienią.

Tak sie zastanawaim nad butami, kolorowe chyba nie bardzo do koronek pasują, myślę nad tym, żeby zamówić takie butki taneczne tylko na zamówienie robią podeszwę taką żeby poza parkietem też mozna było chodzić. hmm a może srebrne by pasowały?
Stary 2010-01-29, 14:52   #2113
mafda
Zadomowienie

Cytat:

Tak sie zastanawaim nad butami, kolorowe chyba nie bardzo do koronek pasują, myślę nad tym, żeby zamówić takie butki taneczne tylko na zamówienie robią podeszwę taką żeby poza parkietem też mozna było chodzić. hmm a może srebrne by pasowały?
chociaz mam fioła z tymi czerwonymi butami ,to ja do takiej jednak bym nie założyła kolorowych a powiedz ona jest biała?
Stary 2010-01-29, 16:06   #2114
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Suknia Piękna! Góra mojej jest bardzo podobna, koronka i mieniące sie kryształki i właśnie szukam srebrnych butków. Nie wydaje mi sie żeby koronka gryzła się z kolorem
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:21   #2115
mylady21
Wtajemniczenie

Ja się zastanawiam dlaczego pytania ściśle techniczne, zadajecie na forum zamiast w salonie?
Stary 2010-01-29, 18:01   #2116
KiniaG
Raczkowanie

Cytat:
chociaz mam fioła z tymi czerwonymi butami ,to ja do takiej jednak bym nie założyła kolorowych a powiedz ona jest biała?
z tego co pamiętam to kolor: śmietankowa biel czy naturalna jakoś tak
Stary 2010-01-29, 18:09   #2117
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam dlaczego pytania ściśle techniczne, zadajecie na forum zamiast w salonie?
Może dlatego, że jesteśmy szczęśliwe, że znalazłyśmy tę jedyną suknie i jesteśmy nią zafascynowane, że nie w głowie nam zadawanie takich pytań. A wątpliwości nasuwają się dopiero w domu, w momencie kiedy zaczynamy się zastanawiać czy oby na pewno dobrze zrobiłyśmy wybierając właśnie tę

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:35   #2118
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Kinia boska sukienka I ta koronka Uwielbiam koronki
Jeśli chodzi o kolczyki, to też widzę tutaj długie, jakieś z kryształkiem, ale takim większym, widocznym Z kolorowych butów bym jednak zrezygnowała, czerwone mogłyby zepsuć cały efekt Jednak srebrne są super pomysłem!!! Wydaje mi się, że mogło by to ciekawie wyglądać
Stary 2010-01-29, 22:02   #2119
maarrggoo
Raczkowanie

Cytat:

Szukaj srebrynych bucików...ja juz takie mam..i bosko wyglądają z suknią, która ma srebrne wykonczenia mam tez druga parę..śmeitankowe z wykoczeniem srebrnym..wrazie czego na zmianę..
maarrggoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 22:10   #2120
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
ja byłam tak totalnie zakręcona jak zamawiałam sukienke że zapomniałam zrobic sobie zdjec w niej wiec zakładałam drugi raz a w domu mi sie przypomniało ze mialam ja jeszcze zmierzyc bez tej halki ale jeszcze jej nie kupiłam także nic straconego, wolałabym bez, ale to kółko bylo takie małe że nawet nie przeszkadzało

Szukając sukienek nie myślałam że to będzie rybka, chciałam taką greczynkę. Dla świętego spokoju zmierzyłam i została
Stary 2010-01-30, 09:27   #2121
Aisha1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarrggoo Pokaż wiadomość
Szukaj srebrynych bucików...ja juz takie mam..i bosko wyglądają z suknią, która ma srebrne wykonczenia mam tez druga parę..śmeitankowe z wykoczeniem srebrnym..wrazie czego na zmianę..
Gdzie kupiłaś te pierwsze? Bardzo mi się podobają
Aisha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:49   #2122
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!! Ja wybrałam Cosmobelle 7396 z kolekcji 2010. Tyle, że będzie w ivory. W poniedziałek jestem umówiona na podpisanie umowy Ślub 21 sierpnia...
Załącznik 2827331 Załącznik 2827332

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2010-01-30 o 10:57
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 12:46   #2123
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!! Ja wybrałam Cosmobelle 7396 z kolekcji 2010. Tyle, że będzie w ivory. W poniedziałek jestem umówiona na podpisanie umowy Ślub 21 sierpnia...
Załącznik 2827331 Załącznik 2827332
Piękna ta Twoja sukienka!!! Teraz już pewnie będziesz wyczekiwać poniedziałku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 13:51   #2124
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Śliczna jest ta suknia, mierzyłam bardzo podobną, ale z kolekcji Sweetheart (w załączniku). Była na mnie za duża i czułam się jak w zbroi , ale bardzo mi się podobała. Szczególnie gorset i ta ozdoba z kryształków.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:22   #2125
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Śliczna jest ta suknia, mierzyłam bardzo podobną, ale z kolekcji Sweetheart (w załączniku). Była na mnie za duża i czułam się jak w zbroi , ale bardzo mi się podobała. Szczególnie gorset i ta ozdoba z kryształków.
tak bo oni maja takie sztywne te gorsety
Stary 2010-01-30, 15:02   #2126
mylady21
Wtajemniczenie

Co akurat jest bardzo dobre. Bierz ją - te suknie, dobrze dopasowane sprawdzają się świetnie, to naprawdę wysoka jakość.
Stary 2010-01-30, 18:33   #2127
KiniaG
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Kinia boska sukienka I ta koronka Uwielbiam koronki
Jeśli chodzi o kolczyki, to też widzę tutaj długie, jakieś z kryształkiem, ale takim większym, widocznym Z kolorowych butów bym jednak zrezygnowała, czerwone mogłyby zepsuć cały efekt Jednak srebrne są super pomysłem!!! Wydaje mi się, że mogło by to ciekawie wyglądać

Macie rację - taki ostry kolor chyba będzie zbyt konkurencyjny dla sukni... ale nad srebrnymi pomyślę

Cytat:
Napisane przez maarrggoo Pokaż wiadomość
maarrggoo, śliczne te buciki. gdzie takie ładne wyszperalaś ?

Z tymi sukniami to tak jest, najpierw się wybierze a potem się zastanawia, ze moze by cos dodać jeszcze albo odjąć... ja np dziś natrafiłam na zdj góry mojej sukni - gdzie od koronki odchodzą jeszcze takie male "frędzelki" (jak sięgnę pamięcią do przymiarki to pamiętam, ze zastanawiałam że teściowa zasugerował żeby pozbyć się ich - na co Pani ekspedientka, że nie ma problemu i że już raz przycinała przy całej sukience - jakoś wtedy stwierdziłam, że mi nie przeszkadzają) ale dziś sie zastanawiam czy by ich nie przyciąć jednak (a może suknia straci urok wtedy...hmmm przecież w końcu projektant tak to sobie wymyślił). hmm załączam zdj może mi pomożecie...

Edytowane przez KiniaG
Czas edycji: 2010-01-30 o 18:43
Stary 2010-01-30, 18:48   #2128
Ptysiulka
Rozeznanie

GG do Ptysiulka

Witam.
A to moja sukienka, cosmobella 7417 z kolekcji 2010. Dziś zamówiona
Stary 2010-01-30, 19:43   #2129
maarrggoo
Raczkowanie

KiniaG..suknia boska i nic w niej nie obcinaj!!!!!!!!!!!1 to tak ma byc
Sama chorowałam na koronkową suknie....i momentami żałowałam ze zdecydowałam sie na muślinową

Co do bucików, to firmy newlook.....a kupiłam je w ciucholandzie...ale na zywo są jeszcze piękniejsze
Trafiło mi sie jak ślepej kurze ziarno
maarrggoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:21   #2130
dorkabl
Zadomowienie

maarrggoo- no buty pierwszorzędne, będę szukać na wzór :P
Wiesz, zawsze możesz w nich później gdzieś wyjść i nie będą na "raz"
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości