szkoły językowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-06-18, 20:08   #1
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

szkoły językowe

Dziewczyny, proszę o radę.
Może chodziłyście do jakiejś solidnej szkoły językowej na kurs i mogłybyście coś polecić w tym temacie?
Najchętniej szkołę na Śląsku lub taką, która ma swoje filie w całym kraju (czyli na Śląsku również).
Chodzi mi generalnie o 4 języki: angielski, niemiecki, hiszpański i francuski, oczywiście nie wszystkie muszą być w jednej szkole.
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 20:28   #2
Beza
Raczkowanie

Re: szkoły językowe

Ja chodziłam
Do Profi-Lingua, wprawdzie w Gliwicach, ale oni mają swoje filie w kilku miastach na Śląsku, a poza tym i w Krakowie chyba nawet też?
Ale do rzeczy
Nauczyciele to młodzi, elastyczni ludzie-widać że nauczają z pasją,a nie- bo muszą, zajęcia są urozmaicone i przyjemne.
Dla mnie osobiście najważniejsze było jednak to, że naprawdę uczą MÓWIĆ, a nie dukać .
Owszem reguły gramatyczne też wpajają , ale jak zależy Ci na zdobyciu niezwykle cennej umiejętności swobodnej konwersacji w obcym języku to z całego serca polecam tą szkołę.
Ja tam w 2 lata nauczyłam się więcej niż w szkole publicznej nauczyłabym się przez lat 5 bez mała
Uczyłam się, tzn.nauczyłam się , niemieckiego

mala-czarna napisał(a):
> Dziewczyny, proszę o radę.
> Może chodziłyście do jakiejś solidnej szkoły językowej na kurs i mogłybyście coś polecić w tym temacie?
> Najchętniej szkołę na Śląsku lub taką, która ma swoje filie w całym kraju (czyli na Śląsku również).
> Chodzi mi generalnie o 4 języki: angielski, niemiecki, hiszpański i francuski, oczywiście nie wszystkie muszą być w jednej szkole.
Beza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 20:35   #3
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Kraków to już chyba nie Śląsk?
W zasadzie do Gliwic mam NAJBLIŻEJ i o Profi-Linguie właśnie myślałam, ponieważ słyszałam kilka pochlebnych opinii.
A zależy mi nie tylko na mówieniu, ale również na rozumieniu i pisaniu - ale to pewnie też jest w kursie.
Dzięki serdeczne za info.
Stary 2003-06-18, 20:36   #4
systematica
Wtajemniczenie

Mała, napisz maila do Mgiełki - na pewno Ci pomoże, bo jest zawodowcem [ale wczoraj meldowała że wyczerpuje limit netowego abonamentu TPsy więc moze tu nie zajrzeć ... ]
Stary 2003-06-18, 20:39   #5
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

O! NO właśnie! Dzięki, Maga.
Stary 2003-06-18, 20:51   #6
alinab
Zadomowienie

jeśli chodzi o język niemiecki to polecam Instytut Goethego, ma filie w krajach na całym świecie, również w większych miastach na terenie Polski. Oto adres:
www.goethe.pl

alinab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 10:09   #7
Magi
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Magi GG do Magi

Ooo, Beza, a Ty tez z Gliwic???
Magi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-06-19, 10:09   #8
Magi
Raczkowanie

A ja wlasnie niedawno skonczylam kolejny roczek w Britamie w Gliwicach. Ale tam nauka obejmuje tylko jezyk angielski. Ta szkola ma filie w kilku miastach Slaska, wiec moze znajdziesz cos dla siebie. Najlepiej przejdz sie tam i popytaj. Ja jestem zadowolona .

Pozdrowionka
Stary 2003-06-19, 21:09   #9
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Maguś - limit limitem, a ja wizażu sobie i tak nie podaruję .
Za to bardzo mi przykro, ale jeśli chodzi o rynek językowy na Śląsku, to nie mój region. Jestem w stanie coś powiedzieć tylko o Warszawie. Mała-czarna, jeśli chcesz, mogę się popytać znajomych, którzy zostali w Katowicach. Wiem, że za moich czasów bardzo dobrą renomą cieszył się Longman (Katowice). Ale czy nadal są tacy świetni? Nie wiem. Tak naprawdę to wszystko zależy od nauczyciela - czasem trafi się dobrze, czasem źle. Pewnym wyznacznikiem jest cena - nie kursu, tylko wysokość stawki lektora. Są bardzo zróżniocowane, ale zasadniczo szkoły, które idą na bardzo duże oszczędności (przede wszystkim na lektorach) najwięcej tracą - lektorzy się często zmieniają, są mniej zadowoleni, mają mniejszą motywację - to oczywiste. Tylko trudno jest dotrzeć do takich informacji . Przykro mi, że nie mogłam pomóc, ale ja w Katowicach nigdy nie uczyłam .
Mgiełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 22:35   #10
Beza
Raczkowanie

Też
Miło mi Gliwiczankę wirtualnie "zapoznać"
A do jakiej szkółki uczęszczasz, jeśli można wiedzieć?

madzia napisał(a):
> Ooo, Beza, a Ty tez z Gliwic???
Beza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-20, 13:50   #11
Magi
Raczkowanie

A moze pogadamy na privie??
Wysylam mejla

Stary 2003-06-20, 17:43   #12
Nutka
Nutka nie gryzie!

Wiesz ja też uczęszczam do takiej szkoly tyle ze w Opolu.Jest nią Cosmopolitan.Zanim się zapisalam sporo rozglądalam sie ,jeździlam po szkolach językowych,no i najwazniejsze pytalam znajomych.Tym sposobem trafilm tam gdzie ucZę sie od kilku lat j.angielskiego i jestem b.b.b.zadowolona.
Tobie też radzę popytaj!!ceny wszędzie są podobne, ale jak wspomnialy dziewczyny liczy sie też nauczyciel,podręczniki, czy sposób nauczania.
Życzę Ci sukcesów

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości