|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
szkoły językowe
Dziewczyny, proszę o radę.
![]() Może chodziłyście do jakiejś solidnej szkoły językowej na kurs i mogłybyście coś polecić w tym temacie? Najchętniej szkołę na Śląsku lub taką, która ma swoje filie w całym kraju (czyli na Śląsku również). Chodzi mi generalnie o 4 języki: angielski, niemiecki, hiszpański i francuski, oczywiście nie wszystkie muszą być w jednej szkole. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: szkoły językowe
Ja chodziłam
![]() Do Profi-Lingua, wprawdzie w Gliwicach, ale oni mają swoje filie w kilku miastach na Śląsku, a poza tym i w Krakowie chyba nawet też? Ale do rzeczy ![]() Nauczyciele to młodzi, elastyczni ludzie-widać że nauczają z pasją,a nie- bo muszą, zajęcia są urozmaicone i przyjemne. Dla mnie osobiście najważniejsze było jednak to, że naprawdę uczą MÓWIĆ, a nie dukać ![]() Owszem reguły gramatyczne też wpajają ![]() ![]() Ja tam w 2 lata nauczyłam się więcej niż w szkole publicznej nauczyłabym się przez lat 5 bez mała ![]() Uczyłam się, tzn.nauczyłam się ![]() ![]() ![]() mala-czarna napisał(a): > Dziewczyny, proszę o radę. ![]() > Może chodziłyście do jakiejś solidnej szkoły językowej na kurs i mogłybyście coś polecić w tym temacie? > Najchętniej szkołę na Śląsku lub taką, która ma swoje filie w całym kraju (czyli na Śląsku również). > Chodzi mi generalnie o 4 języki: angielski, niemiecki, hiszpański i francuski, oczywiście nie wszystkie muszą być w jednej szkole. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Kraków to już chyba nie Śląsk?
![]() W zasadzie do Gliwic mam NAJBLIŻEJ i o Profi-Linguie właśnie myślałam, ponieważ słyszałam kilka pochlebnych opinii. ![]() A zależy mi nie tylko na mówieniu, ale również na rozumieniu i pisaniu - ale to pewnie też jest w kursie. ![]() Dzięki serdeczne za info. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mała, napisz maila do Mgiełki - na pewno Ci pomoże, bo jest zawodowcem
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
O! NO właśnie! Dzięki, Maga.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o język niemiecki to polecam Instytut Goethego, ma filie w krajach na całym świecie, również w większych miastach na terenie Polski. Oto adres:
www.goethe.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ooo, Beza, a Ty tez z Gliwic???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja wlasnie niedawno skonczylam kolejny roczek w Britamie w Gliwicach. Ale tam nauka obejmuje tylko jezyk angielski. Ta szkola ma filie w kilku miastach Slaska, wiec moze znajdziesz cos dla siebie. Najlepiej przejdz sie tam i popytaj. Ja jestem zadowolona
![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Maguś - limit limitem, a ja wizażu sobie i tak nie podaruję
![]() Za to bardzo mi przykro, ale jeśli chodzi o rynek językowy na Śląsku, to nie mój region. Jestem w stanie coś powiedzieć tylko o Warszawie. Mała-czarna, jeśli chcesz, mogę się popytać znajomych, którzy zostali w Katowicach. Wiem, że za moich czasów bardzo dobrą renomą cieszył się Longman (Katowice). Ale czy nadal są tacy świetni? Nie wiem. Tak naprawdę to wszystko zależy od nauczyciela - czasem trafi się dobrze, czasem źle. Pewnym wyznacznikiem jest cena - nie kursu, tylko wysokość stawki lektora. Są bardzo zróżniocowane, ale zasadniczo szkoły, które idą na bardzo duże oszczędności (przede wszystkim na lektorach) najwięcej tracą - lektorzy się często zmieniają, są mniej zadowoleni, mają mniejszą motywację - to oczywiste. Tylko trudno jest dotrzeć do takich informacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Też
![]() Miło mi Gliwiczankę ![]() ![]() A do jakiej szkółki uczęszczasz, jeśli można wiedzieć? ![]() ![]() madzia napisał(a): > Ooo, Beza, a Ty tez z Gliwic??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A moze pogadamy na privie??
Wysylam mejla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Wiesz ja też uczęszczam do takiej szkoly tyle ze w Opolu.Jest nią Cosmopolitan.Zanim się zapisalam sporo rozglądalam sie ,jeździlam po szkolach językowych,no i najwazniejsze pytalam znajomych.Tym sposobem trafilm tam gdzie ucZę sie od kilku lat j.angielskiego i jestem b.b.b.zadowolona.
![]() Tobie też radzę popytaj!!ceny wszędzie są podobne, ale jak wspomnialy dziewczyny liczy sie też nauczyciel,podręczniki, czy sposób nauczania. Życzę Ci sukcesów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.