|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Acha czyli chyba ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Przyczajenie
|
Rozjaśniacz w sprayu początkowo pięknie maskuje odrost zwłaszcza przy belejagu ale niestety po dłuższym czasie zółknie. A kolor przypomina włosy ruskiej lalki. Używałam go latem, jak się zorientowałam co mam na głowie szybko udałam się do fryzjera i musiałam dorobić ciemnych pasemek. Tak kolejny raz moja transformacja na jednolity blond uległa znowu przesunięciu w czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Przyczajenie
|
on zmienia również kolor nałożonego blondu. Miałam z pieknego balejagu juz bardzo jasnegozrobiłam jednolitą jajecznice na głowie . Z doświadczenia nie polecam jedynie tylko jako chwilowy ratunek jak jest mały odrost a do tego niszczy niestety włosy jak rozjaśniacz joanny. Miałam z tymi preparatami przykre doświadczenie - parę lat temu włosy wypadły mi do wanny i pozostała mi tylko fryzura shined oconor. Od tamtej pory trzymam sie od preparatów joanny z daleka a ten spray to była chwilowa ponowna randka z joanna , która pokazała ,że niestety się nie zmienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Ok dzieki to przemyśle ta sprawę jeszcze.dzieki dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie tak zrobiłam bo pomimo że kolorek miałam ładny i chłodny to chciałam go lekko jeszcze rozjaśnić i popsikałam kilka razy i mi zżółkły niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
No to chyba nie dam się namówić na to coś!! odeszło mi już.Ja na żółty reaguje jak płachta na byka wiedz nie dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy, odpadajace wlosy w kolorze zlotym.
Może zostaw włoski w spokoju chociaż na jakiś czas. Obetnij końcówki ile tylko możesz i zastosuj jakąś profesjonalną odżywkę odbudowującą. Jak włoski dojdą trochę do siebie nie rozjaśniaj już, ale nałóż toner (farbka bez amoniaku na delikatnym oxydancie)- najlepiej u fryzjera. Takie farbki to Diacolor Richesse L'Oreala albo Wella Color Touch, Goldwell Colorance. Są to farbki bardzo delikatne i pewnie będą się szybko wymywać z rozjaśnianych włosów, ale powinny wyrównać kolor chociaż na jakiś czas. Po kolejnych farbowaniach powinno być coraz lepiej. Powodzenia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Przyczajenie
|
![]()
mam pytanie jaką farbę kupić żeby wyszedł mi taki ładny blond tylko żeby nie wyszły żółte ani rude bo ja mam naturalny kolor to ciemny blond.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Przyczajenie
|
naturalny średni blond
Witam ! Chciała bym powrocic do naturalnego koloru włosow
szukam farby o srednim blondzie https://polki.pl/pub/06_2006/warkocz_3.jpg moze mi ktos pomoc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Przyczajenie
|
Witam ! Chciała bym powrocic do naturalnego koloru włosow
szukam farby o srednim blondzie https://polki.pl/pub/06_2006/warkocz_3.jpg moze mi ktos pomoc? |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
TropikanaX i Violey... więc czasami nie kupujcie ciemnego blondu bo wyjdzie masakra ciemne i bure tz. Pankracy ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez superedzia Czas edycji: 2010-01-30 o 05:26 Powód: post pod postem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez superedzia Czas edycji: 2010-01-30 o 01:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za rade ![]() ![]() na moich klaczkach tylko sprawdza sie rozjasnianie z 12% woda a potem farba koniecznie popielata wtedy kolor jest ok.aha i jak uzylam garnier 9.1 j.popiel to przy skorze i tak mialam rudawą poswiate sprawdza sie u mnie joanna gołebi popiel i wlasnie ta mocna 111 garnier Gołebi popiel ma wode 9% a ta garnierka podobno tez,prawda? Tak jak wspominalam po pierwszym uzyciu tej 111 na rozjasniaczowe wlosy jest ok ale macie moze doswiadczenia jak bede robic tak stale co sie z wloskami stanie?Moze nie bedzie tak trsgicznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zadomowienie
|
Dot.: włosy
To raczej wątek na forum - fryzjerka...Tu zajmujemy się głównie makijażami i kosmetykami ogólnie. Co do Twojego pytania musisz kupić farbę o zdecydowanie zimnym odcieniu blondu...Wiele zależy od nie tyle koloru ile od tego czy Twój naturalny kolor nie wpada w rudawy czy słomkowy itp...Myślę że najbardziej kompetentna będzie po prostu Pani w salone fryzjerskim.
#2057 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ile ma % niestety nigdzie na pudełku ani buteleczce nie pisało - sądząc po efektach działania u mnie, zachowuje się jak klasyczna kosmetyczna woda utleniona 3% ![]() Cytat:
![]()
Pusta Miska - akcja charytatywna dla zwierząt. Każdy może pomóc, wystarczy codziennie klikać w miskę by ją napełnić! Odwiedź www.pustamiska.pl by pomóc zwierzętom cierpiącym w schronisku. Edytowane przez Lola20 Czas edycji: 2010-01-30 o 11:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zakorzenienie
|
Do Lola 20 Wiesz co ja mam popielaty bląd zrobiony przez fryzjerkę ,ale niestety mam tez na głowie jakiś 5 cm.odrost zafarbowany przez ze mnie garnierem 111 ale to niestety nie dało takiego efektu jak u fryzjera bo pod taka farba trzeba było nałożyć rozjaśniacz.No i tak ze mam odrost bardziej słomkowy błąd przez to ze moje włosy są trudne do rozjaśnienia..I Co teraz? Ale dziś byłam w kosmetycznym i zastanawiam si na zejście na bardziej naturalny błąd coś w stylu tego zdjęcia co załączyła Wioleta można to zobaczyć troszkę wyżej.Na moj naturalny kolor mysi ciemny blad powinna sie wyrównać i wkoncu chce skończyć z rozjaśnianiem włosów rozjaśniaczami.Zawsze sobie robiłam włosy w domu ,tyle ze kiedyś byłam brunetka no i było to dla mnie bardzo wygodne i zawsze miałam włoski na wysoki połysk.A teraz??Zniszczone siano.Myślicie ze taka farba nie będzie wymagała wstępnego rozjaśniania?? Czekam na odzew i dziękuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- http://www.goldmax.pl/krem-koloryzuj...html?cPath=259 Podaje linki do tych farb ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- http://www.goldmax.pl/krem-koloryzuj...html?cPath=259 |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Raczkowanie
|
Do Adzi07. Na stronie 65 masz efekt po Safirze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
Adzi07-Znam ten ból, ja też zanim zaczęłam rozjaśniać miałam włosy w o wiele lepszej kondycji
![]() ![]() ![]() Co do Safiry, to niewiele mogę pomóc - używałam jej 2 razy, ale jeszcze za czasów farbowania na ciemne kolory. "Orientalna czekolada" nie pokryła moich lekko rozjaśnionych włosów w kolorze bardzo jasnego brązu, a "arabskie noce" (czyli taka fioletowa czerń) nie dała rady odrostom w kolorze mojego naturalnego, średniego-jasnego brązu i nieco wypłukanej już czarnej farbie na reszcie włosów. W dodatku za drugim razem kolor wyszedł matowy i płaski - zero połysku. Więcej tych farb nie kupowałam, może blondy wychodzą ładniej, ale póki co, ja się zraziłam do Safiry ![]()
#2061 |
Zakorzenienie
|
Lola20 Dzieki za wyczerpująca odpowiedz tyle ze ja już się nie łudzę co do garniera bo potrafiłam go nakładać dwa razy w miesiącu i co? Lipa po prostu taki mam ciężki włos.No nie wiem muszę jeszcze poczytać o tej safize,A morze jest jakiś oddzielny watek co do rodzajów farb???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: naturalny średni blond
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
hej, moje włosy bardzo straciły na pzrechodzeniu do blondu, nie będę tłumaczyć, same wiecie o co chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Rozeznanie
|
a może wstaw zdjęcie włosków tak na koniec.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
jak sie dorwę do aparatu to wstawię. zmiany nie żałuję bo to co się stało z moimi włosami pzrez te blond "eksperymenty" to makabra. zawsze mialam grube, zdrowe włosy;przekonałam się na własnej głowie jak farbowanie niszczy.oczywiście stosowałam różne odżywki, maski, ale niewiele pomogło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
Ja tez już chce naturalny kolor bladu,bez żółtych wstawek i popalonych włosów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Dot.: naturalny średni blond
![]()
#2068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za podanie tej strony trochę mi rozjaśniła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SUPEREDZIA a czy Ty używałaś już kiedyś tego kolorku 532 z natural&easy? Jestem bardzo ciekawa jak wychodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-01-30 o 15:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
snowhitee Dziekuje bardzo ale czy on nie jest bardziej pod braz podpinany ten Holywood?
A co powiecie na schfarckopf care and esy 442 lub 532 Pokryje mysi bladzik?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.