Krzywe nogi - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-16, 21:00   #181
PaLLitQa
żona

Post Dot.: Krzywe nogi

magdzialenka- a zobacz ze ta dziewczyna wyglada jak anorektyczka to nie dziwie sie ze ma krzywe nogi
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 21:28   #182
OLKA91
Raczkowanie

Smile Dot.: Krzywe nogi

Po pierwsze witam wszystkich bardzo serdecznie Dzisiaj się zarejestrowałam i jest to moja pierwsza wiadomość na tym forum No dobra nie będę odbiegać od tematu. Moje nogi są krzywe, nie łączą się ani powyżej kolan ani poniżej . Mama mówi, że to jest po prostu kształt nóg Jeszcze do niedawna miałam prościutkie nogi, a teraz już nie... Na początku mi to przeszkadzało, ale jak przeczytałam te wiadomości na forum to jakoś mi się cieplej zrobiło na serduchu Dziękuję Wam wszystkim!!
OLKA91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-22, 08:01   #183
kasia0603
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

Witam, ja też mam krzywe nogi i straszne kompleksy z tego powodu. Myslałam, że tylko ja mam taki problem, bo gdzie bym nie spojrzała to wszedzie widze laski z długimi pieknymi zgrabnymi nózkami a moje cóz takie jak na zdjeciu. Lubie chodzic w spódniczkach, może nie aż tak bardzo krótkich ale np. tak przed kolanko. Czasami jak sie im przygladam (moim nózkom) to zastanawiam sie czy wyglądałby lepiej gdybym miała masywniejsze łydki? W obwodzie w najgrubszym miejscu jedna ma 33 cm a druga 34. Co robić?
kasia0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-22, 08:08   #184
kasia0603
Przyczajenie

nie bardzo wiem jak dołączać zdjęcia ale się udało. Tak wyglądaja własnie moje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto.jpg (83,6 KB, 1510 załadowań)
kasia0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-22, 09:23   #185
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0603
mam podobne
kilka stron wczesniej zdjęcia wklejałam
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-22, 09:29   #186
Wikingos
Przyczajenie

Maja droga na mój gust masz swietne nogi jesli ktos bys sie przejmował majac takie jak ty, to uważam ze byłaby to duza przesada Mozesz spokojnie biegac w mini
A ja mam inny problem...mam zgrabne nogi, zawsze miałam, bo po matce...tylko grube cholernie grube nogi, nawet najzgrabniejsze robią sie nieładne, mam potęzne uda, tłuste kolana i wielkie łydy, kiedyś...10 kilo mniej i wymiatałam...Tzn. nie tak -ja osobiscie uwazam ze jedną nogę mam krzywą, ale zupełnie nikt nie zwaraca uwagi na to...wiec cieszcie sie sswoimi nogami jesli są szczupłe

Jakie cwiczenia na wyszczuplenie nóg?
Wikingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-22, 10:30   #187
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia0603
Ja tez mam podobne. Tylko ze jeszcze sporo gorsze... W zyciu nie pokazuje sie zadnej mini, ani nawet w spodnicy przed kolana...
Czy myslicie ze juz po zakonczeniu okresu wzrostu jakiekolwiek cwiczenia sa w stanie na to pomoc? To jeden z moich najwiekszych kompleksow.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-22, 20:30   #188
Luxstar
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, ja tez mam krzywe nogi <w kształcie O>, zastanawiałam sie nad przyczyną tej krzywości, poczytałam troche i doszłam do wniosku że jest to wina płaskostopia! Od miesiąca ćwiczę codziennie moje stopy i widzę ogromna poprawę! Pozdrawiam Was serdecznie
Luxstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-22, 21:15   #189
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luxstar
doszłam do wniosku że jest to wina płaskostopia! Od miesiąca ćwiczę codziennie moje stopy i widzę ogromna poprawę!
J też mam płaskostopie, ale jestem leń i nie chce mi się cwiczyć
Mozesz napisac jakie ćwiczenia wykonujesz? Może się zmobilizuje.
Bo mi lekarz polecił takie nudne
Stary 2006-04-22, 22:05   #190
Luxstar
Raczkowanie

Różowiutka, ćwiczonka nie są zbyt ciekawe i urozmaicone, poprostu trzeba paluszki u stóp jak najmocniej podkurczać i tak trzymać az zaboli, powtarzam je sobie jak siedzę przy biurku, conajmniej 20 min dziennie. Dobrze jest też robić okrężne ruchy stopą, albo np. załozyć nogę na nogę i w takiej pozycji palce u stóp skierować jak najbardziej w dół naprężając całą stopę. A tak poza tym to na nóżki w kształcie O doskonale działa też siad "na piętach" ze złączonymi kolanami Absolutnie zabroniony siad po turecku!!! Tak poza tym to dobrze jest też przyjrzeć sie sposobowi, w jaki chodzimy, lepiej jest w czasie chodu, delikatnie skierować stopy na zewnątrz, jak kaczuszka (kształt litery Y), bo to maskuje nasze niedoskonałości :P i luka między łydkami wydaje sie być mniejsza
Osobiście doradzam kupno ślicznej mini!!! Jak sie już taką ma w domku to bardzo mobilizuje do ćwiczeń ;]
Buźka
Stary 2006-04-22, 23:22   #191
AguŚ87
Zakorzenienie

boże dziewczyny wy to macie problemy ja mam takie krzywe nogi że nawet w obcisłych jeansach nie moge chodzic ! kazdy o fajna jeste bo szczupła i bla bla ale nogi tragedia ! nikt takich nie ma zresztą same zobaczcie ;(( jak by co mam złączone nogi...

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2007-04-05 o 14:43
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 09:53   #192
Luxstar
Raczkowanie

Aguś z takimi nóżkami to ja bym cały czas w mini śmigała! A poza tym jeśli Ty ich nie akceptujesz, to spróbuj coś z tym zrobić! Nie poddawaj się absolutnie; osobiście również nie chodzę w obcisłych spodniach, bo moje nóżki są grubsze od Twoich i uważam że źle bym w takim fasonie wyglądała. Najlepsze dla mnie są niskie biodrówki- dzwony, całkiem tuszują niedoskonałości A wracając do Twoich nóg, to nie wiem w czym Ty widzisz problem? Jakbym widziała takie nogi to nawet by mi do głowy nie przyszło że ich właścicielka może być niezadowolona z ich wyglądu! Głowa do góry!
Wg mnie jeśli nogi są zadbane i ładnie opalone, to jakie by nie były wyglądają fajnie. Nawet grube, ale opalone nogi wyglądaja dobrze
Pozdrawiam Was serdecznie
Stary 2006-04-23, 15:24   #193
AguŚ87
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Krzywe nogi

taa w spodniczkach jak ja ide to kilometrowa przerwa jest miedzy nogami ;/ kurde ze nie da sie z tym czegos zrobic robi sie cieplo a ja musze sie maskowac pod jakimis grubymi spodniami ... pomocy
Stary 2006-04-23, 15:43   #194
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87
boże dziewczyny wy to macie problemy ja mam takie krzywe nogi że nawet w obcisłych jeansach nie moge chodzic ! kazdy o fajna jeste bo szczupła i bla bla ale nogi tragedia ! nikt takich nie ma zresztą same zobaczcie ;(( jak by co mam złączone nogi...
z chęcią bym się z Tobą zamieniła na nogi
Stary 2006-04-23, 18:54   #195
AguŚ87
Zakorzenienie

rózowiutka,,,

niewiesz chyba co mowisz niby czemu bys sie zamienila ? ty masz sliczne nogi ! a ja takie patyki ze bleh ;/ szkoda gadac nawet :/
Stary 2006-04-23, 19:58   #196
Luxstar
Raczkowanie

Wink Dot.: Krzywe nogi

AguŚ, z tym da się coś zrobić, byłaś u ortopedy? Jeśli nie to radzę się wybrać, może pomoże? Ja się wybieram, byłam nawet ostatnio u lekarki rodzinnej po skierowanie (choc bardzo ciężko mi było się przełamać i odważyć poprosić ja o skierowanie do ortopedy)
Zobaczymy co fachowiec mi powie, ale domyslam się że przede wszystkim zaleci wyleczenie płaskostopia, a jeśli to nie pomoże to ... operacja
Stary 2006-04-23, 21:08   #197
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87
rózowiutka,,,

niewiesz chyba co mowisz niby czemu bys sie zamienila ? ty masz sliczne nogi ! a ja takie patyki ze bleh ;/ szkoda gadac nawet :/
dziękuję kochana, ale ja mam taki sam stosunek do moich nóg jak ty do swoich! Szczerze ich nie znoszę. Mam wrażenie, że każdy na tym świecie ma ładniejsze nogi niż ja. KAŻDY.
Stary 2006-04-23, 21:19   #198
AguŚ87
Zakorzenienie

różowiutka każda to by chciala miec takie nogi jak ty zgrabne iwogole tobie się one chociaż łączą bo mi wogole ;/ jak stoje ze złączonymi stopami to tylko jedna wielgachna przerwa

a co do ortopedy... to niewiem czy jest sens bym szła ,,, bo nie mam płaskostopia
Stary 2006-04-24, 00:04   #199
Luxstar
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Krzywe nogi

Aguś, przecież nie musisz mieć płaskostopia żeby iść do ortopedy! Z Twojego nicka wnioskuję że urodziłaś się w 1987, jeśli tak, to masz tak jak ja 19 lat...Wcale nie jest za późno!!! Uważam że chocby nie wiem co i tak jakoś tę wadę skoryguję, choćbym miała cierpieć i przejść operację to naprawię to! Ty to masz przynajmniej szczupłe nogi, a moje nie dość że krzywe to jeszcze grube (może nie bardzo, ale jednak)...
Chociaż mój chłopak ciągle powtarza że mam śliczne nóżki :O Sama nie wiem juz OCB...W każdym bądź razie ja ich nie akceptuje

Aaaa tak poza tym, to nogi, które łączą się we wszystkich miejscach to tzw "nogi pałąkowate" i również (tak jak i szpotawośc i koślawość kolan) są do leczenia ortopedycznego

A tak na pocieszenie spójrzcie na to zdjęcie... Victorii Beckham... Czy ona ma proste nogi? Nie bardzo ;]

http://kobieta.wp.pl/gid,8280088,kat...?T%5Bpage%5D=4

Edytowane przez Luxstar
Czas edycji: 2006-04-24 o 00:33
Stary 2006-04-24, 11:24   #200
AguŚ87
Zakorzenienie

Ja poprostu mam te nogi za chude :/ i stąd ta przerwa miedzy nimi , no ale coz utyc nie moge , taka jestem od zawsze , wiec nadal nie moge nosic spodniczek co za bol
Stary 2006-04-24, 14:54   #201
OLKA91
Raczkowanie

Siemka po raz kolejny Jak tam Wasze nóżki Pytanie dla tych co ćwiczą: Pomogło Wam?? Jakie ćwiczenie wykonujecie?? Ja ostatnio mam więcej ruchu i pomaga Staram się też często złączać nogi No to teraz Wy napiszcie
Stary 2006-04-24, 16:37   #202
różowiutka
Zakorzenienie

a mi się nadal nie chce ćwiczyć! mimo że zależy mi na ładnych nóżkach- nie umiem sie zmobilizowac. Chyba nie ma na tej planecie gorszego leniucha :P
Stary 2006-04-24, 18:47   #203
gosiek_ohs
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Ktoś tu mówił o operacji?
Wiecie na czym ona polega?
Ile kasy potrzeba?
Chciałabym przejść taką operację,
ale...
Czy jest możliwe,
że mogą być jakieś komplikacje po niej?
Czy może być coś nie tak?
Hm.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie. )
gosiek_ohs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-24, 18:48   #204
magdzialenk@
Zadomowienie

Już się przyzwyczaiłam do moich krzywych nóg i zaczęły mi się podobać. Ćwiczyć mi się ne chce- i dobrze. Wiecie że takie O jest nawet ładne? Zaczęłam chodzić w spudnicach tylko staram się niezłączać/ złanczać( jak to się pisze???) nóg a wtedy jest wszystko ok. Czasami zapominam o tym złączaniu ale wtedy nie jest koniec świata i nadal jest ok. Kiedyś myślałam że tylko ja mam takie nogi, ale widzę że nie jestem sama. Wy też macie ładne nogi tylko musicie tak myśleć
magdzialenk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 18:49   #205
OLKA91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez różowiutka
a mi się nadal nie chce ćwiczyć! mimo że zależy mi na ładnych nóżkach- nie umiem sie zmobilizowac. Chyba nie ma na tej planecie gorszego leniucha :P
Jak to nie ma?? Ja jestem Zaczęłam ćwiczyć tylko dlatego, że lato za pasem, ale i tak za dużo nie ćwiczę
Ps. Masz ładne nogi
Stary 2006-04-24, 22:16   #206
AguŚ87
Zakorzenienie

a ja proponuje dodanie fotek nóg tym co jeszcze nie dodali :P :P
Stary 2006-04-24, 23:07   #207
Luxstar
Raczkowanie

Red face Dot.: Krzywe nogi

Co do operacji to z tego co czytałam, to chodzi o łamanie kości w kilku miejscach, aczkolwiek nie jest to pewne. Ponoć zostaja blizny. Niebawem idę do ortopedy więc zapytam i podzielę się z Wami informacjami.
Co do ćwiczeń, to ja trenuje płaskostopie, jednakże na widoczne efekty w moim przypadku trzeba czekać około 6 miesięcy
Jak na razie zauważyłam ze nogi mniej się męczą
Stary 2006-04-25, 09:36   #208
AguŚ87
Zakorzenienie

Luxstar a o jakich ćwiczeniach mowisz ?
Stary 2006-04-25, 11:38   #209
AguŚ87
Zakorzenienie

Dziewuszki Ja wam poprawie humora i pokaże wam że możecie chodzić w mini bo macie pięęękne nóżki a ja kto zrobie ? wklejam swoje foty w mini :/ jak jakaś anorektyczka i taakie krzywe :/ tylko że ja nie mam anoreksji tylko jestem taka malutka :/ i jak ja mam wyprostować te krzywusy co ja to mam dopiero problem zazdroszcze wam nóżek

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2007-04-05 o 14:44
Stary 2006-04-25, 12:58   #210
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87
Dziewuszki Ja wam poprawie humora i pokaże wam że możecie chodzić w mini bo macie pięęękne nóżki a ja kto zrobie ? wklejam swoje foty w mini :/ jak jakaś anorektyczka i taakie krzywe :/ tylko że ja nie mam anoreksji tylko jestem taka malutka :/ i jak ja mam wyprostować te krzywusy co ja to mam dopiero problem zazdroszcze wam nóżek
Mów/ pisz sobie co chcesz, ale ja jeszcze bardziej utwierdziłam sie w przekonaniu że Twoje nóżki są ładniejsze!!
Pozdrawiam
I chodź w miniowkach jak najczesciej!

=>
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nogi2.jpg (85,0 KB, 667 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nogi3.jpg (77,4 KB, 425 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nogi4.jpg (84,8 KB, 1288 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nogi5.jpg (28,2 KB, 866 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biała1.jpg (72,7 KB, 1690 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości