|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
jelly my mamy wode i ogrzewanie na prąd.rachunki w zimie to masakra.nasz bojler wystarcza na spokojny prysznic na 2 osoby,ale mieszkamy we czwórke i czasem jak moje wspolokatorki nalewaja wanne wody to my sie mozemy wykapac dopiero po 1,5h az sie woda nagrzeje.nie wiem ile ma litrów ale kosztowal jakies 400-500zł.nie wiem dokladnie bo to TŻ z tata kupował.ale ja sie myje 5 min,moj TŻ też wiec one nie maja takich problemów.zwykle to my pierwsi idziemy sie myc albo je opieprzamy.
dodam ze mieszkam w kamienicy i mamy strasznie wysoki sufit.zeby nagrzac takie mieszkanie to trzeba miec ogrzewanie na maxa.za 2 ostatnie miesiace rachunek wyniosl 930zł.dokupilismy piec gazowy na allegro i nim dogrzewamy żeby było cieplej i mniejsze koszty.w sumie jak sie dogrzewamy to wychodzi nas to 200zł na 4 osoby,a prąd wtedy skręcamy.
#4202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I czekamy na twoje podsumowanie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Więc jak wczoraj usłyszałam że mu przedłużyli i to na 1,5 roku (a szef go wyraźnie lubi) to kamień z serca!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
W listopadzie węgiel był gorszej jakości to musieliśmy każdy po tonę kupić więc ponad 500zł każdy Pewno za 2 tyg. znowu przyjdzie nam węgiel kupić (znowu 300zł) i teraz naprawa samochodu...dziś daliśmy tacie małża na kupno cześci 600zł... Eh... W lecie jest taki problem że szwagier (skapiec) nie chce kupować węgla ani nic..Gdzie oni się kąpali tego lata to ja za chiny nie wiem..bo przez miesiąc woda ciepła (grzana) była tylko 2 razy!!!! ![]() I albo z meżem zdecydujemy się na kupno drewna..by chociaż 2x wtyg. podgrzać wodę i umyć się jak człowiek...Albo kupimy ten boiler 259zl +cena jaką zapłacimy za ogrzanie..pewno drugie tyle. ![]() Chcieliśmy zmienić ogrzewanie na gazowe..Ale piec gazowy do ogrzania domu + formalności+ pociągnięcie linii to wydatek jakiś 4-5tysięcy..A tyle nie mamy ![]()
![]() |
#4203 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brokatu napewno nie będzie zostawiał bo niby jak skoro się spłukuje wodą a poźniej wyciera ręcznikiem? ![]() Cytat:
![]() A jak ma się ta lista do listy zakupów? ![]() Cytat:
U mnie od 2008 roku pozytywne wydarzenia przeplatały sie z nieprzyjemnymi, zdecydowanie dużo sie wydarzyło jak na 2 lata: Patrzac od poczatku 2008: - nowy rok powitałam w Anglii u ówczesnego TŻ - w marcu rozpoczełam staż w US, miałm być na pół roku ale: - znalazłam pracę (państwowa posadka) od lipca, na rok - 1 czerwca rozstałam się z ówczesnym TŻ (po prawie 2 latach) - ok 14.czerwca rozpoczełam "romans" z kolegą, który mial wtedy dziewczynę ![]() - od końca sierpnia odnowiłam kontakt z exTŻ (tym ostatnim), miesiące te były cudowno-okropne ![]() - od ok połowy stycznia bylimśy razem, euforia, szczeście i w ogóle amory - pod koniec maja dowiedziałam się, że nie podpiszą ze mną nowej umowy, więc skończyła sie z końcem czerwca - na poczatku lipca exTŻ zerwał ze mną - w sierpniu zmarła moja babcia - zerwanie, bezskuteczne szukanie pracy, śmierć babci bardzo sie na mnie odbiło, znowu wpadłam w depresję (a mam do niej skłonność po mamie), zniechęcenie - pod koniec wrzesnia zaczęłam sie spotykać z obecnym TŻ - od grudnia pracuję Więc jak narazie znowu życie mi sie wyprostowało, choć umowę mam do 6 marca i zobaczymy jak to dalej będzie. Chciałabym, żeby ten rok był spokojniejszy niż 2 ostatnie lata ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
zetafon- bierz kota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Zetafon a nie chcesz pieska?
![]() ![]()
#4206 |
Zakorzenienie
|
wziełabym psa ale nie miałby kto z nim wychodzic.ja w sumie mam szkołe ale od marca zaczynam jeszcze weekendowa a TŻ ma nienormowany czas pracy i czasem nie ma go w domu 2 dni więc piesek by się zawył na śmierc jakby siedział sam w domu.moze jak bede miala dom z ogrodem to wtedy sobie pozwole.narazie pozostaje opcja kota.
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
no kot jest pod tym wzgledem lepszy,bo sam sobie da rade z 2 dni.ogladalam wczoraj rozne kotki do adopcji i porozmawiam jeszcze z TŻtem co on o tym mysli.
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- No i kot potrafi zająć się sam sobą, nie wymaga takiej uwagi jak pies. ![]()
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Kochane... pomóżcie mi i odpowiedzcie na pytanie zadanie w tym poscie ok...
Bo zastanawiam się czy te moje mohery są w ciepłym czy zimnym odcieniu i czy już mogę je nazwać jasnym brązem? Dodam że wreszcie mam naturalne!!! ![]() ![]() KLIK A my mamy psa-boksera -tytusa! Straszna przytulanka! ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-30 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze to jest jasny brąz,szatyn,a odcien chyba ciepły.tak mi sie wydaje ze zdjęcia.tylko nie wiem czy na koncach ten błysk jest naturalny czy jeszcze reszta jakiejs farby
#4212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hosenko miłego szusowania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic niepotrzebnego nie kupilam. Zakupy w Polsce to pielegnacja Zakupy w polsce: ZAPASY 1-nivea 20 plus krem na dzien 2-liliputz krem ksiezniczkowy 3,4 pedzle do makijazu 5-tusz bell push up 6-bielenda krem kokosowy 7-dax marcepanowy peeling cukrowy 8-eveline maslo sezamowe 9-eveline rozowe serum do biustu 10-oriflame exotic scrub 11-peeling marakuja joanna 12-odzywka i szampon timotei czeresnia i bawelna 13-shauma proste i lsniace 14-krem do ciala dreamy skin johnson 15-arbuzowy peeling do twarzy 16-peeling gruszkowy joanna malutki 17-2 male ziajowe kremy kakao i oliwka 18-zel flos lek swietlik i chaber 19-fluid 30 ml joko 20-puder faberlic 21-3 albo 4 blyszczyki 22-2 cienie prezent 23-2 balsamy do ust yves rocher 24-lakiery z brokatem do zdobienia i kilka zwyklych lakierow 25-plyn do demakijazu rival de loop 26--tonik ziaja aloesowy 27.-Dove go fresh lilia 28.avon sunset sensez zel niektore rzeczy to prezenty a niektorych juz uzywam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh... i co ja zrobię z szamponem i odżywką do włosów blond którą kupiłam we wrześniu lub październiku????????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przecież dla mnie się nie nadają? Nie chce by mi włosy jaśniały..Odkąd udało mi się odhodować własne nie pociąga mnie już żadne kombinowanie..Żadne farby, płukanki, maseczki czy pianki koloryzujące...Tym bardziej że mój kolor mi się bardzo podoba...i jakby mi teraz zjaśniały albo cuś to bym była zła ![]() Jak dla mnie mogą ciemnieć ![]()
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o wiele ciemniejsze włosy od Twoich (porównywałam kiedyś do próbników farb i wg nich wyszło że mam ... ciemny blond ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam zestaw: szampon do blondu Palmolive +odżywka do blondu timotei...Pewno nic a nic to to na naturalne włosy nie zdziała... A co do koloru..Pytam się bo ja taaak długo w życiu farbowałam że już zapomniałam jakie ja te naturalne włosy mam i skoro teraz je mam to chciałbym wiedzieć jak je nazywać???? ![]()
![]() |
#4217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16834045]Ale te do blondu dają złote refleksy, a te do brązu takie... miedziane. Ja mam bardzo ciemne włosy, taka gorzka czekolada i bałabym się używać szamponów do blondu, bo nie chcę mieć ani o ton jaśniejszych włosów, a te szampony zawierają rumianek i kwasek cytrynowy - naturalne rozjaśniacze.[/QUOTE]
no właśnie...i tego się obawiam..tego rumianku ...To naturalny rozjaśniacz...A ja nie chce mieć swoich włosów ani o pół tonu jaśniejszych! jakby tu o same refleksy (złote) chodziło to nie byłoby problemu ...bo i tak mam złotawo-rudawe refleksy...Ale tu o to rozjaśnienie chodzi... No i wolałabym mieć te miedziane refleksy...Pasowały by do moich włosków jak ulał! ![]()
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby dużo, ale ponad 90zł nabiła mi Ziaja, gdyby nie ona, to byłoby malutko ![]() To życzę połamania nóg (bo się sprawdza na odwrót ![]() Też się jutro będę łamać i obijać, mam ambitny cel - opanować jazdę na łyżwach ![]() Gratulacje dla osób, które dotrzymały swoich założeń (są takie? ![]() ![]() Mój bilans: Pielęgnacja - zużycia (4) Rozświetlający balsam Avon Exotic Beaches 150ml Fa jogurtowy żel pod prysznic wanilia i miód 250ml Preparat do demakijażu Avon Szampon Mrs Potters 500ml Kolorówka - zużycia (2) Avon Personal Match Barely There light Avon Personal Match Liquid Foundation nude Pielęgnacja - zakupy (8) ![]() Krem Laser na popękane naczynka 100ml Avon Naturals Morela i Słonecznik 200ml Avon Naturals Śliwka i Nektarynka 200ml Ziaja Pro peeling enzymatyczny 250ml ZIaja Pro maska uspokajająca 250ml Krem pod oczy Ziaja Pro rozjaśniający 50ml Serum rozjaśniające Ziaja Pro Preparat do demakijażu Avon 150ml Kolorówka - zakupy (1) ![]() Carmex w sztyfcie - to kolorówka czy pielęgnacja ![]() Mogłoby być lepiej, ale 2 końcówki kiszę na luty, który jest krótszy, by podrasować wynik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Zapomniałam do bilansu dopisać 24zł na plus ze sprzedaży odsypek ![]() Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2010-01-30 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16834045]Ale te do blondu dają złote refleksy, a te do brązu takie... miedziane. Ja mam bardzo ciemne włosy, taka gorzka czekolada i bałabym się używać szamponów do blondu, bo nie chcę mieć ani o ton jaśniejszych włosów, a te szampony zawierają rumianek i kwasek cytrynowy - naturalne rozjaśniacze.[/QUOTE]
No tak, ale różnicy jakiejś kolosalnej nie robią, bo to tylko szampon do mycia.
#4221 |
Zakorzenienie
|
ja tez bym uzywala do blondu.nic sie chyba nie stanie.
byłam w sklepie i kupiłam banana,gruszke,takie wafelki ryzowe o smaku pomidorowym,2 serki i cukierki nimm2.jestem na diecie i cos mi sie zachcialo.zużyłam szampon timotei 400ml z avokado,dzis pojdzie olejek do ust wibo,wczoraj poszła tołpa do cery suchej ale był to dla mnie niedobry krem.zapchał mnie,praktycznie nie nawilżał.dzis pojdzie jesczze zel pod prysznic farmony pomaranczowy-super zapach.poleciła mi go orlica. gratuluje wam dziewczyny zużyć i trzymam kciuki zeby sie wam udało ograniczac ilosc kasy przeznaczanej na kosmetyki.ja wydałam w tym miesiacu 109zł,ale przez to ze mi sie pokonczylo duzo drogich rzeczy ktore musialam miec. zużyłam już 18 kosmetyków,pewnie dojde do 20szt. przyszło mi chyba 8 ale to napisze wam w podsumowaniu. oddałam siostrze TŻta ta oliwke do masażu rebuild.w zamian mam tanszą depilacje.
![]() ![]() od 01.11.2010 oszczędzam ![]() Edytowane przez zetafon Czas edycji: 2010-01-30 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-30 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
gani dobrze ci idzie.wazne zeby nie kupowac tego co nam niepotrzebne.a ziaja pro to dobra inwestycja.sama mam kilka produktów z tej serii i podobają mi sie.musze isc sie uczyc bo cholera 3 egzaminy mam do zdania a nic nie umiem.
#4224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A te łyżwy to o tyle ciekawe, ze w zasadzie nawet na rolkach potrafię wyłącznie prosto jechać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Mimo wszystko muszę się lepiej postarać, bo na dobrą sprawę mogłabym spokojnie nic nie kupić - w zasadzie we wszystkim mam choć minimalny zapas. Ucz się, ucz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam, nawet piruety umiem kręcić ![]()
![]() |
#4226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po prostu teraz mam już paranoje na punkcie naturalnych włosów...Nie farbuję i nie chcę dodatkowych (rozjaśniających) efektów ![]() Tym bardziej że mąż chwali że ładne mam teraz włoski i kolorek idealnie mi pasuje do buzi ![]() Komplemenciarz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doczytam Was wieczorem, a tymczasem wklejam styczeń:
Zużyte: 1. Błyskawiczna odżywka rozświetlająca włosy Natura Silk, Marion (150 ml) 2. Odżywka do włosów z kiwi Naturia Mini, Joanna (100 ml) 3. Peeling myjący czarna porzeczka Naturia, Joanna (100 ml) 4. Maseczka oczyszczająca do cery tłustej i mieszanej 'Perfekcja' Maseczki Piękności, Dermika (saszetka) 5. Szampon pokrzywowy Barwa Ziołowa, Barwa (250 ml) 6. Serum-olejek regulujący 'Lemon', Biochemia Urody 7. Pomadka do ust Rouge Dragee kolor: Słodki fiołek Luminelle, Yves Rocher 8. Mleczko + tonik 2w1 Inositol Vegetal, Yves Rocher (150 ml) 9. Peeling myjący żurawina Naturia, Joanna (100 ml) 10. Peeling Netteté Végétale Gestes D'Institut, Yves Rocher (75 ml) 11. Maseczka nawilżająca i regenerująca na twarz, dekolt i szyję Perfecta Nawilżanie, Dax Cosmetics (saszetka) 12. Krem na noc Young Medical, Mincer (próbka 2 ml) 13. Kuracja wyszczuplająca 14 dni Lipophenol Végétal, Yves Rocher (próbka) 14. Lotion 2 en 1 Purifiante Matifiante Sebo Specific, Yves Rocher (150 ml) 15. Tonik-żel 2w1 do cery trądzikowej, z niedoskonałościami Huminea Strefa T, Tołpa (200 ml) 16. Balsam do ciała Masło Kakaowe, Ziaja (200 ml) 17. Diamentowy lifting pod oczy Diamond Eye Lift, Clarena (próbka) 18. Maseczka oczyszczająca i zwężająca pory Masque-Film Pureté Végétale Gestes d'Institut, Yves Rocher (saszetka) - 19. Maseczka głęboko odżywiająca AA Naturalna Stymulacja 40+, Oceanic (saszetka) 20. Trójaktywny krem na noc Precyzja Lasera, Eveline (próbka) 21. Krem na dzień Ekskluzywna Kuracja Odmładzająca Pearl Elixir, Eveline (próbka) 22. Purifying Clay Mask, Oriflame (50 ml) 23. Bibułki matujące, Wibo (40 szt.) 24. Witalizujący krem przeciwzmarszczkowy na dzień Skin Balance, Lirene (1,5 ml próbka) Poleciało na wymiany: 1. Krem na noc Young Medical, Mincer (2 ml) 2. Soin Hydratant Anti-Brillance Ultra Mat Sebo Specific, Yves Rocher (1 ml) 3. Szampon do włosów z pasemkami Odzywienie i blask Elseve, L'Oreal (10 ml) 4. Nourishing Skin Cream, Himalaya Herbals (50 ml) 5. Relaksująca maseczka odżywcza z ryżem Inków, żeń-szeniem i pędami bambusa, Hean 6. Korektor Mint w woreczku strunowym, Everyday Minerals (1 ml) 7. Antybakteryjny korektor w kredce nr 1 Fast Cover-Up, My Secret 8. Smoothing Face Mask Japanese Sake and Rice Planet SPA, Avon 9. Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy, Nivea Visage 10. Odżywka z odbudowującym serum Color Repair Therapy, Dove (10 ml) 11. Nabłyszczacz do włosów Maribell Professional, Marion (75 ml) 12. Lakier do paznokci Nourishing nail color Maximum Growth kolor: Starlet, Sally Hansen 13. Konturówka do oczu Glimmerstick Eye Liner kolor: Majestic Plum, Avon 14. Krem na dzień do cery tłustej i trądzikowej Young Medical, Mincer (50 ml) 15. Paletka 6 cieni przywiezionych z Francji 16. Spray do loków Studio Hot Curl, L'Oreal (150 ml) 17. Lakier do paznokci Nail Prisms, Sally Hansen (nr 15) Kupione 1. Nabłyszczacz do włosów Maribell Professional, Marion (75 ml) 2. Unicolor, Tanita Effective, Owocowy wosk do depilacji twarzy w plastrach 3. Trendy Color Mousse, Venita (intrygujący róż) 4. Trendy Color Mousse, Venita (złoty oranż) 5. Szampon rumiankowy Herbal Care, Farmona 6. Lakier do paznokci Fashion Colour, Bell (304) 7. Lakier do paznokci Fashion Colour, Bell (307) 8. Lakier do paznokci Glam Wear, Bell (nr 411) 9. Pomadka Glam & Sexy, Bell (nr 42) 10. Błyszczyk Milky Shake, Bell (nr 06) 11. Błyszczyk Light Colour Diamond Lip Gloss, Bell 12. Dipliner Czarny, Golden Rose 13. Olejek do kąpieli i pod prysznic kawowy Naturia, Joanna 14. Peeling do twarzy z gruszką do cery tłustej i mieszanej Naturia Face, Joanna 15. Maseczka 'Głębokie oczyszczenie' Dermomask, L'Biotica 16. Balsam do ust w słoiczku Carmex, Carma Labortories 17. Żel ze złotym brokatem Avangarde, Joanna 18. Specjalistyczny żel punktowy na pryszcze i wągry Pure Control, Eveline Otrzymane z wymian: 1. Oczyszczający krem do mycia twarzy Sebo Specific, Yves Rocher 2. Avon, Foot Works, Berry Mint Foot Scrub (Scrub do stóp z jeżyną i miętą) 3. Yves Rocher, Couleurs Nature, Magic Pulp (Błyszczyk do ust) 4. Sephora, Base transparente (Baza pod cienie i sypki brokat) 5. Wibo, Lovely, Preparat wybielający płytkę paznokcia 6. L'Oreal, Color Riche Shine Gelee 7. Bielenda, Powitanie z Afryką, Odmładzające mleczko kokosowe do ciała z olejkiem z baobabu 8. John Frieda, Frizz Ease, Dream Curls - Curl Perfector (spray do układania loków) 9. Odsypki różow i pudrów EDM (mnóstwo ![]() 10. Odsypka pudru bambusowego, Biochemia Urody 11. Próbka perfum YSL Baby Doll 12. Póbka perfum DKNY Black Cashmere |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16834883]Ech, próbowałam łyżew, ale już po pierwszych 3 metrach tak upadłam i boleśnie obiłam sobie kość ogonową, że przez miesiąc nie umiałam siedzieć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na łyżwach dotychczas próbowałam jeździć raz - jeszcze w szkole podstawowej i też skończyło się obitym tyłkiem i urazem do jazdy na lodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
łyżwy są przefantastyczne, ale ja jeżdżę dopiero od listopada więc piruetów nie kręcę
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.