|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
6 tygodni, to moje bobo bedzie juz calkiem sporawe...mam nadzieje ze do tego czasu 'dojde' jak wkleic jakiekolwiek zdjecie :P bo ja naprawde nie mam zielonego pojecia...fakt faktem blondynka, ale z tych sztucznych
![]() Jak patrze na wszystko, ubranka itp..nawet na ZLEW to chcialabym ja chociazby teraz-zaraz...no pojde jej na reke i niech troszke jeszcze mnie pokopie, bo pozniej sie nie dam :P o nie nie ![]() Przed porodem jeszcze musze zrobic ze soba porzadek, przede wszystkim fryzjer...nie wyobrazam sobie pozniej biegania po fryzjerach z malenstwem, fakt ze na dworku cieplutko juz...ale to nie wyobrazalne dla mnie wiec wole zrobic wszystko wczesniej a pozniej tylko czekac....tyle ze najpierw trzeba przestac pracowac, ale to juz lada dzien... Dziewczynki, bawicie sie moze w gry i zabawy pt facebook, nasza-klasa, myspace?? |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
le oni tutaj na mnie wszyscy naskoczyli ze jak to przeciez sie nie zniszczy ale ja i tak powiedzialam ze najpozniej 10 lutego maja mi oddac bo ja tez chce sobie przygotowac i ze to do wozenia maja mi oddac wczesniej gdzies za tydzien bo ja chce to na bialo przemalowac zeby pasowalo do calosci
![]() przesliczne macie te rzeczy dla maluszkow a rozek ten zolty jest przeslodki podoba mi sie jeszcze bardzo ta posciel rozowa z misiem siedzacym obok jest slodkaco do USA to ja mam wize dostalam jak lecielismy nakrecic wideoklip dwa lata temu i tak siedzi w moim paszporcie ale za zadne skarby swiata bym tam nie chciala wracac mieszkalismy u takiej babci polki w domu z basenem i ja uwielbiam plywac i skakac i ona na mnie nakrzyczala ze jak bede skakal do wody < basen blisko plotu i ulicy > to dostane mandat bo u nich byl jakis zakaz skokow do wody czy cos takiego nie rozumialam tego jedyna rzecza jaka mi sie podobala to byl kanion wczesniej mialam tez mieszkac w Niemczech ale ucieklam mojemu ex prawie z przed oltarza dwa dni przed slubem uznalam ze nie chce mieszkac w niemczech a on nie chcial w polsce wiec zadzwonilam po busa i w kapciach tylko z paszportem w rece wrocilam do domku grozilam jeszcze znajomemu ktory mnie odbieral < ma firme przewozowa > ze jak mnie nie zawiezie do domu to znikne z powierzchni ziemi i biedak mnie wiozl do domku do polski do mamusi jak mnie mama zobaczyla w drzwiach to malo ze smiechu nie umarla ja tez mam caly komplet z TT a smoczki kupowalyscie te z uchwytem czy te takie tylko okragle bez mozliwosci zlapania za uchwyt ?? bo ja wzielam te z uchwytem zeby mozna bylo tasiemke przymocowac
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
ojoj, drcron, pozzyczylas ton sliczne rekodzielo z koronkmi??? co sama obszywalas??? szok, ja bym nie dala. juz problem mial`am z oddaniem siostrze ciuszkow wiekszych kupionych dla moich malych, bo przeciez nowe to nowe, no ale siostra mi przeciez oddaj wszysstkiei ciuszki po swoim synku, wiec sie przemoglam i dalam. Ale o takiego cuda co sama bym dla mojego dzieciatka zrobila to nieeeeeeee. no nie i juz, moglabym szukac argumentow ze np nie zdaze odswiezyc itp ale nie dalabym. TO ja dopiero wredna jestem, hmmmm
a co do smoczka to ja kupuje i silikon i te zolte, moze nie uzyje wogle ale miec chce w razie czego. a dziecko albo bedzie chcialo albo nie, dlatego tez butelki generalnie TT ale dwie z aventu kupie zeby miec jakby tamtej nie chcialo. TT ma specyficzne smoczki i wolalabym zeby dziecko jak juz to pilo z nich ale jesli nie bedzie chcialo??? do gina postanowilam na razie nie dzownic, chyba jest ok, jakkby sie jaakies skurcze czy bole zaczely to bede sie informowac. Chyba nie zacznie sie porod bez bolu???? |
|
|
|
#4444 |
|
BAN stały
|
Ja buteleczki mam z Aventu, ale tak wlasnie mysle nad wymiana na TT...myslalam jeszcze nad Dr Brown(takze maja rureczke w srodku...)
smoczki mam z uchwytem tez ze wzgledu na przymocowanie tasiemki, chociaz bardziej podobaly mi sie bez uchwytow...ale praktycznosc wziela gore... Dziewczynki, jak ja marze o KAWIE... ale to tak bardzo bardzo bardzo....
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propo skurczy to powiem wam,że kurcze co noc budzę się z okropnym skurczem w łydce,wy też macie?i radzicie sobie z nim jakoś czy nie?natalala ja też mam 3 butelki z aventu i chyba nie wymieniam na inne-mimo tych opinii.Ee ja brunetka i z tymi zdjęciami kłopot-ale sis mam informatyczke to mi powie co i jak-zawsze mi pomaga w "tych"rzeczach i zawsze się trzęsie nademną-jak można tak prostych rzeczy nie wiedziec?dla kogo to proste to proste...heh
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-30 o 17:26 |
|
|
|
|
#4446 |
|
BAN stały
|
Zwrocilam uwage na Wasze podpisy pod postami, i doszlam do wniosku ze mamy chyba przewage coreczek
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym szpitalu co bede rodzila na szczescie jest akcja RODZIC PO LUDZKU i tam pacjent traktowany jest bardzo indywidualnie w trakcie porodu polozna jest non stop chyba ze jest zmiana to wtedy przechodzi sie pod opieke drugiej poloznej pomaga oddycha masuje kaze odpoczywac jaest jak cien rodzacej jedyny minus to brak neonatologi ale ja wierze ze wszystko bedzie dobrze jelsi cos sie dzieje to dziecie jest przewozone do innego spzitala razem z mama juz po porodzie < tutaj do wroclawia > bo walbrzych ponoc nie przyjmuje dzieci rodzacych sie w innym szpitalu no chyba ze na gaju < chyba gaju jak dzielnic nie pomylilam > to tam przyjmuja ale tam oddzial dla dzieciaczkow juz troszke starszych pracuje tam moja znajoma czasem przezywaja tam mexyk < czasem jak opowiada co sie dzieje to az mam gesia skorke > ale ja sie dzisiaj napracowalam wiem wiem mialam odpoczywac ale nie wytrzymalam wiec odpuscilam jeszcze tylko schody musze pasta przeleciec by ladnie wygladaly bo sie zrobily matowe a ja lubie jak sie swieca jeszcze upieke karpatke bo mam ochote na te krem :P ale narazie odpoczywam i ogladam reczna ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
zeby dodac zdjecia to musisz tam jak masz to okienko co wpisujesz swojego posta to z prawej strony masz zaawanssowane i musisz tam kliknac potem na dole masz takie cos jak zarzadzaj zalacznikami i to musisz wcisnac wyskoczy nowe okienko gdzie dodajesz linki i potem dajesz zalacz i powinno dzialac tylko zdjecia powinny byc odpowiedniej wielkosci
|
|
#4448 |
|
BAN stały
|
Cisnij informatyczke cisnij, kobietom w ciazy sie nie odmawia :P chyba ze lubi myszki :P hehe
I jak juz cos bedziesz wiedziala to pisz szybciutko wtedy zbombardujemy watek fotkami hehePS. Ja potrzebuje wersji bardzo uproszczonej, gdyz ja +informatyka to nie koniecznie dobre polaczenie
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nowe nic nie dalam musze chyba zrobic pokoik dziecka na klucz zeby tam nikt nie zagladal kurcze a swoja droga z jakiej racji oni wchodza do nas na gore i nam myszkuja po pokojach kto im pozwolil ?? jak przychodza do tescia to niech dupy nie ruszaja z dolu gora jest nasza my jak jedziemy do dziadka bo dziadek mieszka z nimi to nie lazimy im po gorze tylko na dole siedzimy a oni jacys nie wychowani taak to jak by nie lazili nam po pokojacvh to by nie wiedzieli co mamy i nie chcieli pozyczac mam tylko nadzieje ze nie beda wiecej rzeczy chcieli pozyczy ale ja wiem co zrobie ja powiem zeby nam pozyczli fotelik do samochodu bo i tak siedza w domu to im nie potrzebny a jak beda chcieli gdzies z dziecie jechac to my im oddamy wtedy ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
przeciez jak raz na jakis czas sie napije kawy to sie nic nie stanie co prawda to kofeina ale nie powinna jakos maluszkowi zaszkodzic
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze niby ma się człowiek oszczedzac,ale mi tak dziwnie jak siedzę cały dzień w domu i nie zrobic tego czy tego,do podłóg kupiłam fajnego mopa i jeszcze rade daje,ale wanny już nie umyje-mąż ją czyści![]() Hej natalala dostałyśmy instrukcje od drcron z tym,że ja muszę i tak poczekac na aparat,aż tatko odda. drcron i bardzo dobrze,że nie pisanełaś słowa o tych kołach-niech im się rysują te panele jak najwięcej;d
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-30 o 17:49 |
|
|
|
|
#4451 |
|
BAN stały
|
Bo nie mam kawy w domu
TZ wyrzucil Jestem amatorka Pepsi... i postawil mnie przed wyborem, raz na jakis czas szklaneczka pepsi czy kawa... wiec wybralam to drugie, bo to juz chyba nalog.... Pozbadl mnie, heh troszke za bardzo sie wczul w role, mowie Wam, przechodzi samego siebie czasami....chyba dlatego, ze tak bardzo chcial tego dziecka... nie wiem... Ostatnio oznajmil mi ze musi powoli zaczac ladowac baterie do kamery bo on bedzie kamerowal porod.....hahaha odpowiedzialam jedynie PO MOIM TRUPIE! A najlepsze jest to, ze jak mu pokazalam na youtube jak wyglada porod to malo nie zemdlal hehe takze musze wymyslic teraz gdzie pochowac baterie albo i cala kamere zeby nie znalazl :P aparat ok, ale to tez po wszystkim jak dzidzi juz bedzie czysciutkie...ale nie kamera!! To nie wesele, ze bez tego sie nie obedziemy no ale niech sie jeszcze poludzi troszke....;P---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Oooo dziekujemy bardzo )) Zaraz sprobuje 'pokombinowac' moze sie uda.... jesli skasuje forum przez przypadek to wybaczcie
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
a czy zamawiacie dodatkowe smoczki do butelek czy tylko te co sa w komplecie z butelka ?? pytam bo musze zrobic przelew a wrazie czego moge jeszcze te smoczki jak sa potrzebne dorzucic
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
ale kabine jeszcze myje od wewnatrz najlepsze jest to ze ja ja szoruje za kazdym razem jak wieczorem wejde do wc tak samo kafelki tez myje codzennie wieczorem bo nie cierpie jak sa zachlapane kropkami z wody a mopa tez kupilam z Viledy takiego plaskiego co nie trzeba wykrecac bo sam sie w wiaderku osusza ale co z tego jak z niego nie kozystam bo i tak najwygodniej mi na 4 lapach wszedzie wejde podniose jedna reka naroznik druga pod nim umyje tak samo z komodami z szafa troche ciezej bo zaciezka ale tak linijka wsadzam szmate i myje ja uwielbiam jak jest w domu czysciutko i pachnaco dzisiaj malzowi powiedzialam ze jak tak nie bedzie czysciutko i pachnaco jak z dziecie ze szpitala wrocimy to sie wyprowadze do mamy bo tam zawsze czysciutko powiedzial ze przywiezie moja mame i sasiadke zaprzegnie by pomogly mu posprzatac hehe cwaniak jeden a wiecie co moja mama na mnie krzyczy < ale to jej wina z mlekiem jej to wyssalam> mowi ze jak bede takie sterylne warunki w domu miala to bede miala problemy z dzieciaczkiem tak jak ona ze mna miala bo nie bylo nigdzie kurzu a jak smoczek spadl na podloge to ona odrazu go parzyla moze jakos sie oducze tego nawyku ale ciezko bedzie
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mów nic-mój tak samo z tą kamerą-to właśnie mu powiedziałam,żeby wszedł na you tube i zobaczył jak wygląda poród i zresztą mu poradziłam,żeby się martwił o to,żeby tam przy mnie wytrzymał w pionie,a nie kamera mu w głowie. Rany dziewczyny co się u nas dzieje-koszmar zawieja taka,mąż ledwo się przebił autem do domu i biedny stał pod drzwiami jak bałwan śniegowy z róża w ręku-dla Ninki i dla mnie-hmm tylko ciekawe dla której bardziej ![]() No to widzę drcron,że Ty taka sama "wariatka"czyścicielk a jak ja-ja po kilka razy sinluxem jade blaty w kuchni,a gąbeczki do naczyń zmieniam co 3 dni-ściereczki to samo-bo jak pomyśle o bakteriach w nich siedzących to grrrr...a ze smoczkiem też mnie mama tego nauczyła-dlatego moje bejbe musi miec ten (jak to się zwie)aa łańcuszek do smoka,żeby tak często nie spadał na podłoge uff a co do smoczków to ja nie kupuje dodatkowych-jak zajdzie taka potrzeba to wtedy,bo są smoki od 0-3 miechów,potem 3-6 itd
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-30 o 18:13 |
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
powiesiłam dodatkowo nad łóżeczkiem obrazek z aniołkiem i taką małą dziewczyką niedaleko przepaści czy jakiegoś urwiska... niech czuwa nad Emilką jak się urodzi :PA co do tej wiklinowej kołyski to ja bym nie pożyczyła... Jak można prosić kobietę która za jakieś dwa lub mniej miesięcy ma rodzić dziecko, żeby odstąpiła czy pożyczyła tego typu rzecz?? Jak oczywiste jest to, że za jakiś miesiąc i tak będą musieli oddać bo Ty też musisz mieć wszystko wyszykowane wcześniej na wypadek gdyby maleństwo chciało zobaczyć co jest po tej stronie brzucha trochę wcześniej... Aż się zdenerwowałam... I nie uważam żebyś była wredna... Ja od kąd jestem w ciąży to walcze jak lwica, żeby mała miała wszystko i żeby była bezpieczna a niech tylko ktoś się odezwie ... wrrrr
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to i tak juz po ptakach ale wiecej nic nie pozycze
![]() moj maz powiedzial ze na walentynki kupi mi w prezencie domestos bo u nas jak sie wchodzi do domu to czuc domestosem bo ja myje schody domestosem bo chodzi po nich pies i zarazki roznosi z podworka i w kuchni tez myje domestosem podloge i wszystkie klamki myje takim plynem antyakteryjnym zeby ne bylo zarazkow kurcze to wina naszych mam ze nas tak nauczyly i teraz w ciazy dalej szalejemy z pozadkami ja postaram sie nie wpajac tego mojej corci by nie przesadzala tak jak mamusia
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=martuko;16827754]dzien dobry.
iza, niezle figury, to dupki czy glowki??? Nie powiem z czym mi sie taki brzuszek kojarzy Moj ma bardziej nieregularne ksztalty bo dzieci w poprzek i wystawia sie jedna strona naraz. NAjlepiej by bylo filmik nagrac ![]() Hehe tym razem to pewnie główka była, bo one są ułożone 69 więc z jednej strony wystaje głowa a z drugiej pupa. smiesznie to wygląda, ale czasem to jest juz bolesne jak sie tak zaczna wypreżać to mam wrażenie że zaraz skóra mi peknie. |
|
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Emi ostatnio też strasznie buszuje w brzuchu
![]() Czasem mam płaski prawie że z jednej strony a z drugiej mam mega wielką bułę wtedy zastanawiam się czy to plecki czy główka czy może mała mi dupcię wypięła a innym razem mam prawie że kwadratowy jak mała to robi?? nie mam pojęcia, ale jest wtedy zabawnie.
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
witam drogie Panie
U mnie motłoch troszke dzisiaj i dopiero mialam czas zeby zagladnac, zaraz was nadrobie ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- małż u szwagra na urodzinach mama z tata na pępkowym, a ja siedze sama w domku i wlasnie sie zastanawiam czy nie zamowic sobie pizzy
|
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co juz trochę przegiecie. Ja z reguły nie jestem wredna osobą, ale kurde ty już sobie wszytsko do porodu szykujesz a tu. Wiesz co aż mi sie wierzyc nie chce. A gdyby mój maż jeszcze ich popierał to chyba bym go pobiła |
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
a czy wasze dzieci wbijaja wam np. piastke albo stopke w brzuszki mi wtedy taka mala twarda kuleczka wyskakuje a czasem sie bawie z moja niunia stukne w brzuszek a ona tam zaraz kopa zasadza albo jak wypnie jakas czesc ciala to ja ja dotykam i ona ja chowa i wystawia w innym miejscu
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
siła wyzsza= zachcianka
pizza zamowiona:P
|
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czasem właśnie z Tżtem zgadujemy czy to kolanko czy może łokieć a może mała piąstką mnie okłada :P To co uwielbia robić najbardziej, to wypychanie łepetynki pod moje obolałe już żebra... No i lewa strona brzucha dla niej w ogóle nie istnieje... Siedzi tylko na prawej, ewentualnie czasem po lewej ale to się zdarza baaaaardzo żadko.
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
rany dziewczyny przez tą cholerna zawieje prąd nam znowu zabrali-ale dobrze,że mężulo już jest,bo sama w tych ciemnościach to bym ze strachu w łóżko się schowała;/nie ma to jak chłop w domu
![]() dziewczyny zobaczcie jaką śliczną wyprawke znalazłam na allegro http://allegro.pl/item902139867_supe...ki_gratis.html zakochałam się
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-30 o 18:44 |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- haaaaaaa nie mam pytan!!! weszlam na wizaz a maly przed sekunda zaczal szalec uffff...ulga;D
|
|
|
#4466 |
|
BAN stały
|
A ja probowalam zalaczyc jakies zdjatka....ale moj laptop nie moze odczytac nic z CD..nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje ze to chwilowe zaciecie bo jak mi naped padnie to bedzie bida...
jesli nie zadziala to wrzuce cos z laptopa TZ, tylko musze poczekac az wroci z pracy...i o ile bede wiedziala jak to zrobic haha ![]() Widze, ze nie ciekawie u Was z ta pogoda... u mnie jest fajnie na dworku, fakt ze wczesna h bo nawet 1 nie ma, ale spokojnie bez kurteczki mozna wyjsc...za to na wieczor pojawia sie mrozek, zazwyczaj wtedy kiedy ja musze wyjsc z domu...jakby 'nie widzial' ze ledwo zapinam kurtke, jeszcze tydzien i zamek trzasnie bankowo
|
|
|
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale... wole mieć się do kogo przytulić w nocy Daria dziecko teraz zacznie inaczej się ruszać... zmieni się częstotliwość i charakter ruchów... bardziej będzie przeciąganie i wypychanie każdej możliwej części ciałka niż kopy bo ma coraz mniej miejsca... no i będzie to się odbywało troszkę żadziej chociaż ja mam wrażenie że mała się rusza cały czas:P
|
|
#4468 |
|
BAN stały
|
Odczytalo!!!!! Uffff...chyba cuda sie na tym forum zdarzaja...
|
|
|
|
#4469 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item905678485_..._kolcraft.html bo bujac dziecie nie chce Cytat:
Pudru nawet nie miałam ale jak ktoś chce testowac to można mąke ziemniaczna użyć , lepsza niż puder. Darusia - spiryt się kupuje w monopolowym i rozrabia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niezłe jaja Cytat:
Cytat:
smoczek nie musi miec tasiemki bo maluch i tak go nie gubi bardziej się ona przydaje przy takim co się przemieszcza bo u mnie ciagle szukam smoczków . ostattnio mąż odstawił nasze wyrko a tam z 10 szt U mnie dziś dzień lenia nic mi sie nie chce , pojechałam sobie tylko na zakupy do lumpka kupiłam synkowi kilka rzeczy , potem do kauflanda po spozywke i tak poza tym nie robie zupełnie nic . Mąz zrobił obiadek a ja się lenie
|
|
#4470 |
|
BAN stały
|
Usg bylo robione w 29/30 tc... takze moje szczescie pewnie troszke uroslo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

mieszkalismy u takiej babci polki w domu z basenem i ja uwielbiam plywac i skakac i ona na mnie nakrzyczala ze jak bede skakal do wody < basen blisko plotu i ulicy > to dostane mandat bo u nich byl jakis zakaz skokow do wody czy cos takiego nie rozumialam tego jedyna rzecza jaka mi sie podobala to byl kanion
ale ucieklam mojemu ex prawie z przed oltarza 

POKAZUJCIE Będzie wesoło
jak mała to robi?? nie mam pojęcia, ale jest wtedy zabawnie.