|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lure Beauty
Mozesz uzyc
Z reszta mozesz najpierw sprawdzic, czy ci "zaskoczy"
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie składałam zamówienie, nie zdążyłam
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dziala
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
no to o co chodzi?Edit: Po wylogowaniu znów działa. Nie kumam.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2010-01-30 o 19:35 |
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Moze uzylas tez innych kodow?
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), jeśli pierwsze - to śmiało do nich pisz o tym, najlepiej cytując zaproszenie z newslettera
|
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę jutro, może się coś zmieni
|
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
jednak produkty LB nie dla mnie, zauważyłam poważne pogorszenie skóry
używam Multi-Fruit Facial Day Cream i Azulen Facial Cleansing Milk - na początku mleczko mnie zachwyciło, ale po kilku razach użycia - twarz masakra a krem niestety od początku był nie zbyt przyjazny dla mojej buzi
|
|
|
#280 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
to tylko dowodzi tego, że nie ma czegoś takiego, jak produkt idealny dla wszystkich... ja nieraz ze zgrozą czytam, co Wy nakładacie na twarz (ja na samą myśl o tym dostaję wysypu ) Te wszystkie Johnsony, La Roche, Babydermy, Lirenki i Iwostiny.. trochę zazdroszczę tym, którym nie robią pola wulkanowego na twarzy.. i czasem żałuję, że ja nie mogę zwyczajnie, jak normalny człowiek iść do drogerii czy apteki i kupić czegoś dla siebie ja się nie polubiłam z azulenowym i kolagenowym.. Dla mojej cery - masakra.. a przecież mają swoje zwolenniczki
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja też dobrze z LB nie zaczęłam.. zapchał mnie strasznie ten żel do twarzy -> http://lurebeauty.com/raya-gentle-fa...tive-skin.html Naprawdę byłam w szoku, bo mnie nie zapychały nigdy żele do twarzy, a przerobiłam połowę marek z drogerii i jakieś tam z apteki miałam kiedyś. No ale może będzie lepiej
Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-01-31 o 20:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu, kolagen rozumiem, ale azulen - czemu
On jest taki lekki, zapychal Cie?
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() to, co napisałam o nim wcześniej: "Azulen Day Cream - cena 2,99$ za ok. 10 ml, 8,5$ za niecałe 30 ml oraz 15,99$ za niecałe 60 ml. Mój ma delikatnie aksamitną i niestety, dość lejącą konsystencję o błękitno- szarym odcieniu. Wiem, że odcień zależy chyba od partii, bo zdarzają się mniej lub bardziej zielonkawe. Ja mam od Anki Franki w odcieniu takim, jak na zdjęciu (ciut ciemniejszym i mniej błękitnym, a bardziej szarawym - na fotce lampa nieco przekłamała odcień, ale na pewno nie jest zielonkawy). Co do samego kremu... Niestety, nie polubiłam się z nim jakoś specjalnie. Na plus mogę zaliczyć fakt, iż mnie nie zapchał, a to już dużo oraz dość przyzwoite nawilżanie. Niestety, nie jestem w stanie go używać, bo najpierw piekła mnie po nim skóra (ale zrzuciłam to na karb mocno podrażnionej cery przez kwasy), a obecnie, gdy skóra wróciła już do normalnego stanu, nałożenie go kończy się okropnym łzawieniem. Nie mam pojęcia, co w nim tak na mnie działa, ale chwilę po nałożeniu zaczynają mnie piec oczy i wyczuwam jakieś dziwne alkoholowe opary. Musiałam go odstawić, bo jednak nie dla mnie on. Z obserwacji - działa dość fajnie, zostawia skórę przyzwoicie nawilżoną, z trudną do opisania błyszczącą powłoczką, która nie chce się wchłonąć. Jako krem na dzień raczej tylko dla suchych skór, gdyż w każdym innym przypadku ciężko będzie nałożyć na niego podkład, by nie spłynął. Na noc - jak najbardziej. Na dzień - zdecydowanie nie. Barwienia skóry i zostawiania błękitnej (albo innej) poświaty u mnie nie zaobserwowałam. Do tego konsystencja kremu jest nieco zbyt rzadka i lejąca, co lekko utrudnia aplikację, ale być może to zalezy od partii (podobnie jak kolor). Mój jest raczej aksamitną emulsją niż kremem." |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj tez jest aksamitną emulsją, ale bardzo go lubie. Chociaz po odkryciu kremow bielendy spadl na dalsza pozycje.. Ale Multifruta uzywasz?
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie multi fruit jest rewelacyjny na dzień pod mineralki,makijaż lepiej się trzyma na noc był za mało odżywczy.
|
|
|
|
|
#286 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
![]() i o dziwo, co mnie naprawdę zdziwiło patrząc na jego skład- nie robi mi krzywdy... A to naprawdę niesamowite
|
||
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#291 | ||
|
Rozeznanie
|
Bio-Effective Night Cream ukoił troszkę skórę po użytkowaniu multi fruit
![]() Cytat:
dlatego ja kupuję kosmetyki w sklepach internetowych z ECOCERT lub BDIH ![]() Cytat:
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz nas moderatorki pogonią bo to temat na naturalną pielęgnacje ,ale może by otworzyc nowy watek-SZKODLIWE LUB ZAPYCHAJĄCE SUBSTANCJE W KOSMETYKACH(czy cos w tym stylu),wtedy można by zrobić wykaz wszystkich składników do |
|
|
|
|
|
#293 |
|
Organizatorka
|
mam jakiegoś pecha ostatnio najwyraźniej..
zamówiłam duży emu oil.. I o ile próbka była dość gęsta i bezzapachowa, to w dużej buteleczce mam coś bardzo rzadkiego i niezbyt miło pachnącego.. napisałam do nich i odpowiedzieli natychmiast, że owszem, mieli wadliwą porcję emu oil, ale tylko w 4 oz, a ja zamawiałam 2 oz, więc z tym moim powinno byc wszystko ok.. Dziewczyny, jak wyglada Wasz emu oil? Bo może moja próbka była inna, ale moja opinia na temat tego oleju dotyczyła właśnie próbki.. Ten w dużym opakowaniu nie podoba mi się ani trochę.. Brzydko pachnie i jest prawie wodnisty... Ale z zakupów (dotarła do mnie I część) jestem generalnie zadowolona, bo w końcu wzięłam duzego multifruita
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam mała próbke emu
był taki gęstawy, trochę mleczny może i jakby coś w nim trochę pływało? |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś tez popełniłam zamówienie z LB. Zamówiłam dużego MF i Emu Oil i jeszcze sporo rzeczy. Obsługa jest rzeczywiście świetna. Trochę się ze mną namęczyli, bo ten kod u mnie nie działał, napisałam do nich o tym, szybko zareagowali i wysłali mi po prostu fakturę na PayPal-a.
Muszę bardzo pochwalić ananaskowy scrub. Nakładam go na ile się da, czasem nawet godzinę, twarz jest w tym czasie jakby cieplejsza, czuć, że coś tam działa. Po zmyciu z masażem skóra jest cudowna, rewelacyjnie oczyszcza i wygładza. Przy jakiejś następnej promocji zamówię big-a, tym razem wzięłam trochę próbek podkładów, co ja tam jeszcze wzięłam... Aha duże opakowanie cienia French Vanilla Co tam jeszcze, za co ja te 40$ zapłaciłam
|
|
|
|
#296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rowniez pisalam do nich w tej sprawie i to samo mi odpowiedzieli co Tobie ![]() Duzy Emu Oil ma dosc nieprzyjemny zapach-czuc ten tluszcz jakby,nie umiem tego opisac. Jest wlasnie taki wodnisty ale juz nie smierdzial ![]() Jednak to mi nie przeszkadza by go uzywac, poradzil sobie nawet z moimi przesuszonymi dlonmi i popekanymi ustami Posmarowalam nim nawet "zimno" na nosie i wardze i nie zaszkodzil ![]() Cytat:
Po zmyciu buzia byla lekko zaczerwieniona, ale to przechodzilo. Skora zostawala gladka i miekka Juz majatek wydalam -a wlasciwie moj Niusiek na ich pielegnacje, jednak ciagle mi malo i ananasowy scrub na pewno zamowie jeszcze duzy |
||
|
|
|
|
#297 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Bo dostalam go prawie w formie stałej (tak jak próbki olejków zapachowych - wyglądały jak sopelki lodu Cytat:
Niestety, wartość koszyka na LB rośnie zastraszająco szybko.. A ja z ananasem się jakoś nie polubilam.. To znaczy, prawie dno widać w moim dużym pudełeczku, ale jak dla mnie za słabe dzialanie jednak.. choć nie próbowałam go na godzinę zostawiać.. Może powinnam była? Ja raczej stosowałam go do 2-3 minutowego użycia...Wolę jednak zdzieraki peelingowe.. (dlatego też znowu wzięłam próbkę mikrodermabrazji, bo wciąż się waham i zastanawiam, czy nie wziąć jednak większego pudełka.. Ale to dopiero, jak dolecą do mnie 3 peelingi z EGM i przetestuję tamte najpierw..) Galaretkę zużyłam prawie, owszem, bez przykrości i niechęci, ale drugie opakowanie mnie nie kusi jednak już.. i tym razem dostałam jabłuszkowe tarty.. Kolejny mój "ulubiony" zapach ... Kompletnie nie udaje im się trafić w mój gust zapachowy, ale darowanemu ... ![]() Kamilanna- dziękuję za odpowiedź W takim razie wstawię swojego "śmierdziela" do lodówki, bo przyznam szczerze, że odruch wymiotny się u mnie włączył po powąchaniu tej wersji "bezzapachowej".. Dlaczego próbka inaczej się zachowywała? Nie rozumiem tych różnic pomiędzy wersjami samplowymi a pełnowymiarowymi..Później obfocę i zrecenzuję swoje skarby (póki co nie mogę oderwać się od zapachu Black Linen & Amber .. nawet nie tyle ja.. )
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2010-02-02 o 18:03 |
||
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, ja też jestem twardziel jeśli chodzi o enzymatyczne peelingi, za pierwszym razem ten scrub kompletnie mnie nie ruszył, spróbuj go pozostawić na godzinkę, bo moim zdaniem wart jest fatygi. Mam też bambusowy ziarnisty peeling z LB, ale jeszcze go nie przetestowałam ![]() Za to nie wiem czemu, mnie mikrodermabrazja nie pociąga.
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Nagle okaże się, że jednak lubię galaretkę ale sprobuję dzisiaj to zrobić ... Cytat:
)
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Z reszta mozesz najpierw sprawdzic, czy ci "zaskoczy"

a właśnie składałam zamówienie, nie zdążyłam 

używam Multi-Fruit Facial Day Cream i Azulen Facial Cleansing Milk - na początku mleczko mnie zachwyciło, ale po kilku razach użycia - twarz masakra
a krem niestety od początku był nie zbyt przyjazny dla mojej buzi

Bo dostalam go prawie w formie stałej (tak jak próbki olejków zapachowych - wyglądały jak sopelki lodu