|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() hehe Miramejku dobranoc (ucięło mi Twego posta )
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Brak cytatów
![]() Eleeri my dobieralismy domek pod wymiar działki. Mamy wąską a długą Gargamelku, chyba bede musiała jesc twaróg bo wiesniak jest okropny. Zbrzydł mi calkowicie przez tą dietę ![]() Aannuullaa, fajnie ze imprezka sie udała Poprosze o przepis sałatki z makaronem i ciasteczek owsianych
|
|
#993 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja moge tylko pomarzyc narazie ![]() a w ogole to marzy mi sie parterowy, ale zeby zmiescic to co chce to musialabym miec meeega wielka dzialke Cytat:
jakie menu serwujesz mu jutro? co do Maciulka maggi ehhh szkoda slow po prostu do tych lekarzy, i po co oni odwlekali ta operacje jak i tak jest konieczna juz by mieli z glowy a tak ehhh ciagle w niepewnoscizal mi ich strasznie ![]() Cytat:
ale jakos nie chce mi sie wierzyc w ich dzialanie nie ma preparatow cudotworczych - gdyby byly to laski nie borykalyby sie miesiacami ze zrzuceniem nadwagi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- poucinalo mi ![]() aannuullaa juz Cie zapraszam
|
|
|
#994 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, bardzo fajny domek.
My mamy wybrana Dxierlatkę III (prawdopodobnie),ale jeszcze się wahamy http://pprojekt.pl/index.php?nazwa_p..._od=&p_do=&rdz[]=0&podd[]=0&szer=&gar[]=- Aannuullaa, super, że impreza się udała, teraz my wpadamy na drinka. Mam karpatkę to chyba mnie przyjmiesz?
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Cass, sałatkę robię z pekińskiej, marynowanej papryki, korniszonów i makaronu do zupki chińskiej (makaron robię tak jak zupkę tylko w małej ilości wody, ewentualnie nadmiar wody wylewam) - wszystko mieszam i dodaje jogurt naturalny do którego wsypuję przyprawy z tych zupek (zazwyczaj daję jedną więcej) Mozna do niej dodać też gotowane jajko i pierś z kurczaka, ale jak dla mnie to już za dużo.
Przepis na ciasteczka poniżej, jeżeli ciasto jest "lejące" to trzeba dosypać więcej otrąb, najlepiej nakładać na blachę małą łyżeczką - wychodzi taka wielkość w sam raz (ja blachę smaruję tłuszczem i posypuję bułka tartą- wtedy nie przywierają 4 lyzki otrab owsianych 2 lyzki otrab pszennych 1 lyzeczka maki kukurydzianej(Maizena) 3 lyzki serka homo 2 jajka 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzka kawy rozpuszczalnej 4 lyzki slodzika w proszku 4 lyzki odtluszczonego mleka w proszku Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac.Blache do pieczenia wylozyc papierem. Ciasto nakladac lyzka. Porcja na okolo 20-25 malych ciasteczek.Piec okolo 20 minut w temp.160°C. Ciasteczka zdjac gdy beda juz zimne Można też piec jak muffinki.
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
No kochana, uważaj w te dni
![]() Dobranoc ![]() Cytat:
My tez chcielismy na poczatku parterowy ale żaden nie był odpowiedni na naszą działkę ![]() I ja chyba zmykam spać. Jutro wybieramy sie do tesciow na obiad. Ciekawe co ja będę jeść? Zabiore do torebki kilka owockow i to bedzie mój obiad
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy za komplementy Svinecka ja tez nie wierze w takie "cudowne "srodki, to jest tak samo jak z piciem herbatek odchudzajacych wiec przypuszczam ze tylko na takiej zasadzie bym pila, a ja wypijam 2 litry wody dziennie to dalabym te pare kropel do wody co mi szkodzi , moze akurat cos zdzialaja
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -------------- mojego małza wezwali znów do pracy już był ok 21,ale wrócił i teraz znów - trochę mi szkoda tego mojego Pracusia , ale tylko trochę
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku dobranoc
Cass właśnie zapomniałam nawet nie wiesz jak zazdroszczę domku ![]() Teraz pyt z innej beczki ![]() dziewczyny czy któraś z Was czytała te książki?: "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" "Dom z piasku, który runął" "Zamek z piasku" książki napisał Stieg Larsson warto przeczytać? bo chcę kupić i zastanawiam się |
|
|
|
#1000 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy wow
salon jak male mieszkanie a sypialnia wieksza niz moj salon
|
|
#1001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale uważaj, mój TŻ karpatkę to w każdych ilościach ![]() Jak już o domkach mówimy...pomarzyć dobra rzecz, mój ideał: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Sokuleplan.jpg
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyżbyś była złośliwa
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-01-30 o 23:10 |
||
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też marzę o domku ale zadowolę się mniejszym ![]() ja Ciebie chętnie zaproszę ![]() nawet bardzo chętnie, masz niedaleko
|
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny Cytat:
Niestety nie pomogę. Nie czytałam tych książek
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odnośnie projektów to zastanówcie się nad dachem kopertowym, zabiera bardzo dużo przestrzeni na piętrze, jest droższy i zazwyczaj trzeba trochę podnieść piętro. Poza tym zwróćcie uwagę na okna najlepiej, aby były typowe bo każde inne są droższe. Zastanówcie się nad funkcjonalnością domu tj. pralnia, spiżarka itp. teraz wiem na co trzeba patrzeć przy kolejnym domu jestem bogatsza w doświadczenie
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe juz to widze jak tesciowka cie czestuje a ty sru jej banana z taszki na stol
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekam już do łóżeczka tak sobie myślę, że jutro o tej porze będę juz dawno spać bo rano do pracy
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
znów złapałam doła
![]() dobranoc
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny cos mi wizaz szwankuje, zmykam spać, jestem nieprzytomna a jak głupia przed kompem siedzę... Miłych snów
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
nie smutkaj sie prosze
ja tez ide sie myc -dobrej nocki
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz w ponbędę wdzięczna ostatnio w kinie był film na podstawie tej pierwszej, może któraś z Was oglądała??? ![]() nie wiem jak Ciebie pocieszyć bo jedyną rzeczą jaka by Cię uradowała to zostanie z Matim w domku wiem o tym przykro mi, że to już w pon musisz wracać |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ostatnio nie mam czasu na wizażowanie-staram się jednak choć na chwilę cokolwiek przeczytać -o pisaniu nie wspomnę... mamy już 2 ząbki-dwie dolne jedynki-moje dziecię juz wypróbowało je na moich brodawkach-brrr....ból i krew-straszne poza tym maleństwo ma zapalenie ucha-nie ostre ale jest-objawy wskazują na przewlekłe-antybiotyk miejscowo stosujemy-w pn kontrola laryngologiczna-w razie braku poprawy -antybiotyk doustnie lub domięsniowo włączymy(wolałabym dziecię oszczędzić-kłucie jest stresujące) za 2 tyg wracam do pracy i juz od 2 tyg mam doła ![]() dół pogłębia się, gdy sobie pomyślę o tym, co moje dziecko będzie jadło-a własciwie czego nie będzie jeadło-po czwartym mcu zaczęłam mu podawać po łyzeczce -dwóch-zupki, przecierki iinne dania słoiczkowe-no i maleńswo pluło, wyginało się , zaciskało usta, płakało itp. Postanowiłam zacząc gotować własne specjały-efekt taki, że mały wszystko zwymitował-tak mamusia dobrze gotuje... właściwie, to jestem ciekawa, jak wasze szkraby zaczęły chętnie jeść?jedynie gluten(manna z dodatkiem mojego mleka)przełyka jako tako(karmię go łyżeczką-o butli mogę pomażyc-mojego pokaarmu z butli nie tknie a o mleku modyfikowanym to juz nie wspomnę.)Kaszkami tez pluje...eh... po obejrzeniu filmiku UnholyOne -byłam w poważnym szoku-mój malec nigdy niczego , w takiej ilości i z takim smakiem nie zajadał-Unholy-jak Ty tego dokonałaś??? w pn przychodzi niańka-początkowo na 3 h -moze ona zaradzi coś na mojego niejadka morał z tego taki, ze mój malec 5.5 mca na moim mleku jedzie (MIRAMEJ_CZYTASZ TO???)wszystko inne-mimo moich starań jest beeeeeeeeee przez DDDUUUUŻEE B! i kupy robi od kilku dni zielone -ciemno-zielone! ogolnie powiem wprost-do pooopy z tym wszystkim!!!! Tyle u nas a na wątku... nie wiem czy pisac moje przemyślenia..bo troszkę się obawiam-nie czuje się w pełni wizażową mamą-nie jestem bardzo aktywna, raczej bierny ze mnie wizażomaniaczek-czytam , okresowo popiszę...ale.... nie podobało mi się doszukiwanie się błędów, poprzestawianie literek i innych tego typu drobnych bzdurek-poczułam się nieswojo czytając takie czepialskie posty-nie podobało mi się to i już! więcej na ten temat nie napiszę mam nadzieję, zę nie naskoczycie teraz na mnie po tym, co napisałam a co do klubu---- chciałabym do niego należeć,(Svinecko, mogę?) bo polubiłąm Was letnie mamuśki-podoba mi się ciekawy przekrój osobowości ![]() a wymienianie się doświadczeniami ( w moim wypadku- czerpanie z Waszych doświaczeń ) daje mi więcej niż wszechwiedzące, opasłe tomiska na moich półkach! Nie bardzo orientuje się na jakiej zasadzie działa klub troszeczkę przestraszyłyście mnie sytuacją bodajże Ani-opisywana przez Unholy nie chciałabym aby jakiś niezrównoważony osobnik czytał moje wypowiedzi nie daję tez żadnych fot-ze względu na bezpieczeństwo mojej rodziny-TŻ tego osobiście pilnuje-nie mogę sobie poprostu w naszej sytuacji na to pozwolić... będę Was podczytywać, czasem się odezwę nie wiem jak będzie po powrocie do pracy-jak będę funkcjonować- ale na pewno dam znać, jak poszło.... oby było jak po maśle... uściski dla mamuś |
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
oj to juz po jutrze ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- katjaaa......witaj ![]() kurcze to rzeczywiscie sie porobilo u Was - wspolczuje zapalenia uszka, mam nadzieje, ze szybko wyleczycie i obejrze sie bez zastrzykow ![]() co do jedzenia......hmm z tego co pamietam to wszystkie dzieci tutaj na watku ladnie jedza, nie wiem co Ci poradzic - moj maly tez nie chcial widziec butli przez 5 miesiecy, nawet z moim mlekiem ale ostatnio sie przekonal i nawet wode pije - moze Twoj tez potrzebuje czasu? a co do innych posilkow to naprawde nie wiem, moj lyzeczka zje wszystko co mu podam - jedyne co moge Ci poradzic to zebys probowala do skutku a deserki probowalas? moze od tego zacznij? co do powrotu do pracy...kolejna biedna mama wspolczuje i gratuluje zabkow ![]() oczywiscie, ze mozesz nalezec do klubu - juz wysylam zaproszenie
|
|
|
#1015 |
|
Ola-Unhola
|
No taki nam się spodobał, a bierzemy kilka rzeczy pod uwagę. Przynajmniej 4 sypialnie na górze (dla tej naszej planowanej trójeczki
+nasza), otwarty dół + gabinet i pokój gościnny, który w razie 4 dziecka (taaak, małż ostatnio mówił, że moglibyśmy mieć... ) byłby naszą sypialnią (dzieci niech buszują na górze). Ale od planów do realizacji jeszcze troszkę.Jej, Eleeri, to już ten poniedziałek.... Gdybyś była z mazowiec., to bym teścia poprosiła o zwolnienie dla Ciebie A nie da się jeszcze coś...
|
#1016 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1017 |
|
Ola-Unhola
|
Aaaa, Svinecko super zdjęcia Eryka. jaki słodki aniołek z niego był
Ja Bartusia może jutro wstawię. Witaj Katjaaa, współczuję problemów z uszkami i niejadkiem. Nie wiem co Ci poradzić, bo Antoś od początku wykazywał dużą chęć jedzenia. Bartuś był niejadkiem, ale troszkę później. Może po prostu nie jest jeszcze gotowy. Poczekaj spokojnie i spróbuj za jakis czas, może się przekona do jedzonka i będzie dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Łatwo mówić, ciekawe kto będzie rodził ![]() Może i walnięta jestem, ale mogłabym mieć czwórke, tylko musielibyśmy się pospieszyć, bo mnie już 31 goni, a tu dopiero dwójka
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
katjaaa
żeby jak najszybciej uszko się wyleczyłowspółczuję powrotu do pracy niedługo i mnie to czeka... idę i ja już też mam doła ![]() od wczoraj już... dobrej nocki |
|
|
|
#1019 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też już idę lulu.
Północ zaraz, a Antoś poszedł spać o 19.30, więc pewnie wstanie wcześnie ![]() Dobranoc
|
#1020 | |||
|
Zakorzenienie
|
eleeri,
Cytat:
bardzo chętnie się z Tobą i Marcim spotkamy - mam Twój nr tel,więc jakby co to Cię nawiedzę z nienacka (żartowałam oczywiście - jak będzie trochę lepsza pogoda i nasze Smyki będą mogły sobie razem pobuszować to chętnie)Cytat:
![]() ależ skąd ![]() o takiej porze to już nawet takiemu potworowi jak ja szkoda mojego Pracusia Cytat:
wow, Ty to prawdziwa matka polka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

)

. Operacja wcześniej czy później i tak będzie. I że lepiej wcześniej, żeby nie było więcej szkód.
juz by mieli z glowy a tak ehhh ciagle w niepewnosci

więc mogłam pokucharzyć.

to juz w pon