|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
hej
wczoraj przed 22:00 przysnełam na chwilę w łóżku w sypialni i spałam tak do rana na szczęście wcześniej się wykąpałam i byłam już w piżamce![]() Viki fajnie sobie pokombinowałaś ![]() Miki uwielbiam patrzeć na Twoje włosyMonuś ![]() Cytat:
u mnie ani jeden odwyk nie okazał się jeszcze skuteczny![]() ale są na allegro też chciałabym je wypróbować
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Zdj włosów
![]() https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=50890 ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
2 szkoła już nie taka dobra, 15 min autobusem czyli pikuś, ale ja też chciałam zmienić już klasę, nie będę tutaj pisać z jakich powodów. No więc mam 2 szkoły i nie wiem którą wybrać, czy zdecydować ma dojazd czy co
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Jakie masz cudne końce Moje też muszę podciąć póki co oliwka fur Mama na głowie (i mojej i mojej mamy )Jeszcze zdjęcia Miki muszę obejrzeć - ktoś jeszcze coś wstawił? uświadomcie Dymkę ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Miki - pewnie się powtarzam, ale są przepiękne, boskie, idealne
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Końcówki po obcięciu, i teraz mi tak krótko, jeszcze zauważyłam ze musiały się wykruszyć po dłuższe były przecież. Czekam teraz na mój jedwab. Nie, nikt już nie wstawiał, oprócz Miki.
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że są zdrowe, nieprzesuszone, błyszczą jak cała reszta I oczywiście dzięki za info
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Ściełam 2-3 cm , ale jak widać pokruszyły sie
Wszystko przez tą zimę! Może tatę namówię na wyjazd do biedronki dzisiaj, to kupiłabym olej winogronowy ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Trzeba sie ubrać bo za niedługo do kościoła.
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja rozważam wybór szkoły bardziej pod kątem profili i nauczycieli. W jednej szkole miałabym mat-inf i mat-geo, a w drugiej mat-geo i mat-fiz. Ale wszyscy mówią, że mat-fiz stoi na najwyższym poziomie, tylko czy ja tam sobie poradzę? I co potem? Nie wiem, na jakie studia mogłabym potem iść.
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio cały litr winogronka kupiłam ![]() Zmykam do nauki
|
|
#3849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętaj że im układa włosy najlepszy fryzjer w USA, tobie nie będą się tak układac. Cytat:
Prawdziwa szkołę życia z ludźmi, których nie wybrało się samemu Cytat:
nikogo nie dziwi. Zanim tam nie pracowałam myslałam o swoim mieście, dokładnie tak jak ty. TŻ-a znalazłam wcześniej i nie zamienie na lepszy model. Po prostu zmieniłam zdanie o swoim mieście.Agr ;d wybaczcie że tak odświeżam tematy z 30stron wstecz, nie jestem w stanie was nadgonić. Ostatnio nie wiem czemu mam łupież. Co najlepsze nasze psy też. I co dziwne. Ponoć wg dermatologa i weterynarza przycyzną jest suche powietrze o0 |
||||
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Polecicie mi coś na zaskórniki ?
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj olejowałam włosy jojobą, i dzisiaj są taaaaakie błyszczące ![]() A teraz czas na omleta:P
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Idę myć głowę a potem farbowanko
ale tak nie chce mi się bawić z tym proszkiem ![]() ja już po śniadanku zjadłam sałatkę z czerwonej papryki, zielonych oliwek, czerwonej cebulki, pstrąga tęczowego i jajka na miękko obficie skropione sokiem z cytryny i posypane świeżą szalwią
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż mi ślinka pociekła...
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki ja mam takie pytanie do was która wy tak bardzo polecałyście maść na pryszcze??To chyba było w poprzednim watku...Bo mam wysyp na brodzie i musze koniecznie coś zakupić dobrego
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak, ja dojeżdżam już szósty rok, gdybym miała wybór-wolałabym tego nie robić. Zależy to jeszcze od tego jak często masz autobusy. U mnie średni co 1,5-2 godziny jeżdżą. Czasami jest tak,ze jestem już godzinę wcześniej w szkole, po lekcjach muszę czekać godzinę na autobus. Gdy jest ciepło, fajnie, nie ma problemu. Sprawdź czy ta lepsza szkoła ma świetlicę. Moja nie ma, po lekcjach nie ma nawet gdzie usiąść. Dla mie dojazdy to jest strata czasu. Jak sobie pomyślę,że niektórzy są już o 14:45 w domu,a ja w ten sam dzień około 16:10,zjem obiad i robi się 17 Popytaj uczniów z tamtej szkoły, możesz nawet na nk napisać, jak nikogo nie znasz. Spytaj się o atmosferę, zestaw nauczycieli na danym profilu i czy przestrzega się w niej praw ucznia (sytuacje typu -zapowiadam sprawdzian za tydzień, -mamy już 6 sprawdzianów w tamtym tygodniu, - więc to nie będzie sprawdzian tylko kartkowa, obowiązuje materiał taki sam jak na sprawdzian.). Uwierz mi, do kujolandii, która działą na człowieka depresyjnie nie chcę się chodzić, nie chce się uczyć. Wiedza do łba nie wchodzi. Przed LO miałam zdanie,że uczyć się trzeba wszędzie, że wybór szkoły nic tu do rzeczy nie ma, jak zdam maturę. Gówno prawda Nauczyciel jest od tego,żeby tłumaczyć, a nie po to, żeby 45 minut było stratą czasu. No i wiem,że się ocenami strasznie przejmujesz, nie wiem jak będzie w Twoim Lo, ale ja z takim podejściem długo nie wytrzymałam. Trzeba było się szybko nauczyć, że jak się ma dziewięć sprawdzianów w tygodniu to nie da się na wszystko nauczyć, a trójka to niemalże jak piątka. Mój TŻ już od gimnazjum wiedział co i gdzie chce studiować, skupił się tyko na przedmiotach tych maturalnych. Na dobre mu to wyszło, mniej stresu Teoretycznie, człowiek po LO powinien mieć wiedzę ze wszystkich przedmiotów, może kiedyś będę żałowała, że niektóre przedmioty olałam. Ale w mojej szkole się nie dało inaczej.Mam nadzieję, że trafisz do dobre szkoły, w której nauczyciele będą dużo od siebie dawać , wymagający,ale jednocześnie ludzcy. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Klaudiczko, tribiotic, pasta lassari, izotziaja u mnie fajnie działą, metronidazol jest bardzo szybki. Ja w takich chwilach przykładam wacik nasączony tonikiem aspirynowym, tak na 30 minut
||
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia dziękuję
Opinie z tej lepszej mam, bo brata kolega chodzi na ten sam profil co ja chcę iść i do tej szkoły. Muszę przestudiować autobusy dokładnie, zobaczyć jak jeżdzą i co ile. W sumie to mam 2 autobusy, ale jeżdzą miej więcej o tych samych porach. Wiem że w tej 2 szkole są niefajni nauczyciele. Przede mną trudna decyzja, ale pooglądam te rozkłady, napisze jeszcze do tej 2 szkoły. Jeszcze raz dzięki!!
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, tak na marginesie , wydawało mi się, że masz ciemniejsze włosy
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Bo są ciemniejsze, tu oświetlenie nie te
Zrobię kiedyś zdjęcie w naturalny oświetleniu.
|
|
#3859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do kościoła.
Pa
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego pasta cynkowa
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też do liceum dojeżdżałam, ironia losu była taka, że miałam najbliżej do tej szkoły. Niestety - dojazdy niby co 1-1,5h, ale zawsze tak skonstruowane wszystko miałam, że np. miałam na 8 do szkoły, a o 7.10 już byłam w szkole, kończyłam o 14.25, a o 14.26 miałam powrotny i prawie nigdy nie mogłam zdążyć, wiec czekałam do 15.25... W dodatku w 1 i 2 klasie jest zasada - że zaczynamy "później" i później kończymy - w moim przypadku to nic nie dawało, bo np. miałam na 13.30, to od 11.30 musiałam już czekać - (brak autobusów pomiędzy 12-14). Odnośnie "kujolandii" - wydaje mi się, że sam fakt iż nauki jest dużo nie działa depresyjnie, ale raczej atmosfera w klasie - na to najczęściej nie mamy wpływu. Mnie nie przerażała ilość nauki, bo 4, czasem 3 potrafiłam się zadowolić nawet mając codziennie po te 2 sprawdziany zwane szumnie kartkówkami (a zakres materiału ten sam) (5 też były o dziwo, w ostatniej klasie brakło mi jednej oceny do tego nieszczęsnego świadectwa z paskiem), ale raczej podejściem innych uczniów - miałam wrażenie, że uczestniczę w jakimś wyścigu szczurów, wszyscy chcieli mieć 5 i być "naj", co najbardziej dołowało, gdy akurat mi się coś nie udawało. Wiem - można się niby nie przejmować i robić swoje - ale takie słowa to w teorii najczęściej się sprawdzają. Fajnie jest gdy jest tak zgrana klasa, że rzeczywiście każdy skupia się na tym co mu potrzebne, ale gdy tak wszyscy dążą do tego, żeby mieć same 5 ze wszystkiego, porównują oceny, i patrzą na Ciebie jak na idiotkę, gdy dostaniesz to 3, to... już nie jest fajnie - i mnie to właśnie najbardziej dobijało. Nie sam fakt nauki, nie to że nauczyciele wymagają, nie to że nie wyrabiam - ale to, że nie mogę 'nadążyć' za klasą.Z perspektywy czasu... Nie poszłabym do innego liceum - to było i nadal jest najlepsze, takiej kadry nauczycieli nie spotyka się gdzie indziej. Nie żałuję tych 3 lat, sporo przeszłam, sporo się nauczyłam, w innej szkole nie zdałabym tej matury i nie dostała się na takie studia. Nie zmienia to faktu, że jednak nie lubię okresu liceum, i nie wróciłabym tam ![]()
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na zaskórniki polecam maseczkę Synergen, zaraz poszukam Ci linka do KWC. Tylko, że ona ma alkohol i nie wiem, czy nie podrażni Twojej wrażliwej skóry. Mnie pomogła trochę na zaskórniki, jakoś mniej ich było . Teraz mam leki od dermatologa, więc nie stosuję.---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tradzikowa.htm O ta
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak, że wszyscy gonią za ocenami, potrafią się publicznie upokorzyć, żeby mieć 5, co dla mnie jest niezrozumiałe. A nauczyciele niczego nas nie uczą. Polonista tylko wydziera się, jakimi jesteśmy kretynami i że się nigdzie nie dostaniemy, babka od historii robi tak nudne lekcje, że paru osobom zdarza się przysypiać, naprawdę
|
|
|
|
#3865 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Na pewno gdzieś jest odpowiednik tego po polsku. Jak Cię interesuje to możesz poszukać w wyszukiwarce pod hasłem "kolor osobowości" czy coś takiego. Tylko tych testów będzie masa.
Tak Cytat:
|
|
#3866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Placenta dziś była, kocham ją ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- tak zachwycacie tę maskę Synergenu, może sie skusze? najpierw punktowo, bo boje się,że mi pysk podrażni.
|||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam to lałam na nauczycieli - zwłaszcza w drugiej klasie jak już ich poznałam. Niektórzy to chorzy jak dla mnie byli
Po prostu taką ambitną klasę miałam, a ja się czułam wśród nich jak idiotka i tyle ![]() Tak chwalicie tą Placentę... muszę się zaopatrzeć:P I Synergen...? Tak, czekają mnie kosmetyczne zakupy
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale jakoś ostatnio prawie same piąteczki wpadają, chociaż tak bardzo przy większości się nie wysilam.Ja mam w klasie taką jedną dziewczynę, która lata za nauczycielami, żeby jej poprawili oceny na półrocze albo oceny ze sprawdzianów, lata na wszystkie możliwe kółka, żeby sobie podwyższyć ocenę. Kiedyś była pytana na biologii i poryczała się na środku sali, żeby dostać piątkę, nauczycielka już dla spokoju ją wstawiła. Nie no, nie ma bata, jak wykończę obecne maski to muszę zamówić Latte i Placentę ![]() Cytat:
. A za tą cenę masz dwie saszetki.Dobra, ja też idę się uczyć. Biologii niestety |
||
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie? Macie jakaś specjalną technikę nakładania OLEJU na włosy? Tak,zeby jak najmenij oleju sie zużyło i wszytskie włosy byly pokryte? Ja wczoraj zapletłąm warkocza i nakąłdałam na końce rycynę , dziś przed myciem zauważyłam,ze połowa włosów sucha
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2010-01-31 o 11:48 |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej podpasek nie kładę na włosy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

na szczęście wcześniej się wykąpałam i byłam już w piżamce

uwielbiam patrzeć na Twoje włosy

. Ja rozważam wybór szkoły bardziej pod kątem profili i nauczycieli. W jednej szkole miałabym mat-inf i mat-geo, a w drugiej mat-geo i mat-fiz. Ale wszyscy mówią, że mat-fiz stoi na najwyższym poziomie, tylko czy ja tam sobie poradzę? I co potem? Nie wiem, na jakie studia mogłabym potem iść.

bo tu nie chcę pisać...
Przynajmniej w moim mieście nie ma sensownych facetów