|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cytat:
Wiem, ze do szyi [też mam żółtą ] ale mimo tego, policzki o wiele lepiej wyglądają jak są takie lekko różowe niż żółte. Ale i tak pewnie kupie albo olive fair albo golden fair ![]() A co warto kupić do zmatowienia twarzy? Coś pod podkład czy puder wykończeniowy? Czy jedno i drugie?
|
|
|
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311233 chętnie bym kupila, ale dopiero za tydzien dwa jak będe miec kase ![]() ale Ty chcesz kupic na all czy na wspólnych zamówienaich? bo na allegro tylko się przepłaca... Cytat:
i jedno i drugie jako primer to najlepiej krzemionka/puder ryżowy/puder bambusowy (do kupienia w mazidłowych sklepach ) a co do matowienia to wciąż szukam
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-30 o 19:58 |
||
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
no to jednak jestes mniej żółta niż ja
![]() a jeszcze co do matowienia to pnoc podkłady w formule matte bardzo ładnie matują mozesz np na inną fomrułe nałozyc matte Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-30 o 20:39 |
|
|
|
#1355 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ale chciałabym zobaczyć, jak to wygląda od strony technicznej, że tak powiem, krok po kroku i jak wygląda sam korektor po nałożeniu np. A powiedz mi jeszcze, ile warstw nakładasz, żeby mieć ładne krycie? Co do różu, to ile mniej więcej wychodzi z EDM, z wysyłką? Gdybyś była tak uprzejma i zamawiała, to czy mogłabym się "wprosić" na odsypkę albo sampla, oczywiście partycypuję w kosztach
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Czy jeszcze mnie ktoś tu pamięta? Należą mi się baty za taaaką nieobecność...cuż brak netu, brak czasu, przeprowadzka....Teraz net mam...i w końcu przypomniałam sobie gdzie był nasz wątek . No i stwierdziłam że NIESTETY (stety) włosy są moją achillesową piętą.Dlatego postanowiłam wrócić dowiedzieć się o nowinki z Wielkiego świata. Zawsze Włosy były dla mnie najważniejsze..Mam tylko 2 manie w życiu: kosmetyki i włosy Od siebie dodam, że wreszcie (po raz n-ty) odhowałam własne i to już długości do końca ucha!!!! Niefarbuję i nieobcinam od lipca2009roku Teraz hoduje je do długości do brody by zrobić sobie boba! Już niedługo znowu będę mieć mniej czasu bo lada dzień urodzę śliczną dziewczynkę..podobno dziewczynkę .Ale dalej mam zamiar się udzielać.Co do moich kosmetykowo-włosowych stanów: -odżywka ukochana Joanny z cytryną i miodem bez spłukiwania -maska rozświetlająca marion (jeszcze nie używałam) -odżywka przeciw blaknięciu i matowieniu włosów KEMON -ekspresowa odżywka Gliss Kur do matowych (różowa) -maska Joanny z cytryną (czeka na swoją kolejkę) -odżywka Timotei od blondu -odżywka w spray'u z nowej serii Joanny Jedwab(czeka) -jedwab w płynie Joanny /styling effect/ -odżywka ze spłukiwaniem HEGRON (czeka) -szampon Lidlowy z papayą i brzoskwinią -szampon Palmolive z perłą aby włosy miały blask (czeka)-szampon palmolive do blondu (czeka) -H&S zimowy Do tego piję Pokrzywę a po urodzeniu córuni zabiorę się za moje tabletki drożdżowo-pokrzywowe Aczkolwiek myślę o tabletkach Capivit włosy i paznokcie..co wy na to?
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-31 o 08:16 |
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo Cię nie było![]() nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestes... Gratuluje wpadaj tutaj częsciej, bo jak nie to.... Cytat:
+wysyłka od organizatorki do polski ok 5-6 zł... za połówkę różu pewnie 5, ale jak się zamawia przez zbiorowe to lepiej opd razu kupic cos więcej, bo i tak płaci się za wysyłke pocztą w sumie najlepiej byłoby jakby się jakas organizatorka zgodziła nam podzielić, a pewnie taka się znajdzie sampli kupowac się nie opłaca, bo taki sampel kosztuje ok 10 zł za 1g a za 18 zł mamy 5 g ![]() a moze chciałabys jeszcze czegoś połówkę? skoro masz 20 zł na tydzien ![]() ja będe poszukiwac chętnej na połówkę soft bronzera tego: http://www.everydayminerals.com/stor...t-bronzer.html i tego korektora. mi on potrzebny na próbę jako baza pod cienie, ale nadaje się tez do krycia pojedynczych niedoskonałosci w sumie z chęcią podzieliłabym go na 3-4 osoby ale pewnie nie znajdę![]() http://www.everydayminerals.com/stor...intensive.html chyba, że organizatorka wysyłałby wszystko do mnie to mogłabym ci coś odsypać, ale dużo tego nie mam tym bardziej, że nie wiem jakich podkładów potrzebujesz ![]() ew. mogłabym ci odsypac troszkę primera z EDM, o ile nie masz i korektor ale nie wiem czy ten jasny czy średni ja robie miks tych 2![]() ale to jak juz chcesz.... warstw podkładu czy minta? ![]() ja nkładalam 4-5 warstw podkładu,a to źle bo za duzo, teraz nkładam 2-3 warstwy, a podobno 1-2 starczają, bo podkład ma tylko wyrównac koloryt co do minta to tylko opruszam nim nos i policzki musze sobie kupic jeszcze jednego LHK ![]() bo uzywam go do bazy, minta, podkładu i pudru a po mincie juz zielony jest
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-31 o 10:58 |
||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do korektórów to nie mam pojęcia jaki zamówić, żeby mi pasował odcieniem. Myślisz, ze jak zapytam się gdzieś na forum to mi pomogą?![]() A używasz czasem formuły intensive jako korektora? Ja dzisiaj próbowałam, ale nie mam pędzelka do tego więc troche nie wyszło
|
||
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on tylko przedłuza trwałsoc makijazu i wsiąke sebumnie powinna zrobic ci się maska, o ile nie przesadzisz z podkladem ![]() nie testowałam, ale powinien byc ok, jasny brązer, który krzywdy raczej nie zrobi ![]() tez niewiem jaki ![]() albo intensive fair albo multi-tasking jak juz pisalam u mnie jeden za jasny a drugi za ciemny więc mieszam![]() nie wiem czy ci powiedzą czy same będą wiedziec bo okaże się tak naprawdę dopiero jak kupisz![]() zawsze mozesz wizasc ze mną ten primer i on powinien miec odcien podobny dotych 2 korektorów + będziesz miec juz baze pod cienie formuły intensive nie próbowałam jako korektora, ale wątpie zeby dała krycie takie jakie da korektor ja na poczatku uzywałam zwykłego pędzla do cieni do korektora i malo mnie krył, dopiero jak kupiłam ovala to zobaczylam jak ładnie kryją korektory ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- tutaj masz jeszcze zdjęcia korektorów http://1.bp.blogspot.com/_KVRgkO_C8f...concealers.JPG Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-31 o 13:14 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wczoraj tutaj zaglądałam, ale się wam nie wtrącałam...
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A korektora narazie nie zamawiam, kupie próbki na allegro i zobacze. Przy okazji zamówiłabym duży podkład z edm, tylko nadal nie wiem czy olive fair czy golden fair, bo one są prawie indentyczne Ale chyba golden, żeby nie wyglądać całkowicie jak mumia
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Tobą soft bronzer na pół o ile się nie rozmyślicie ![]() i szukam jeszcze chętnych na połówki albo1/3 1/4 korektora multi-intensive i połówke podkładu fawn w formule matte ![]() jak bede zamawiac to zapytam dziewczyn z wątku EDM a jak się nikt nie skusi to koektora całego napewno nie biorę ![]() jak uzywacie cieni to podobno pędzelek eye kaubku junior jest świetny sama będe zamawiac
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-31 o 13:40 |
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałas korektora aussie perk me up? Co do pędzli to ja musze zamówić jeszcze do korektora i coś do różu/brązera tylko ciekawe skąd ja na to kase wezme
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1264867504 Ty mi to mówisz ja chce wszystkie pędzle EDM i niektóre podwójne a potem kilka pedzli innych firmgo ma tylko jedna osoba na all do różu wez dome aussie mam ale w ogóle niepotrzebny, dziewczyny uzywają do powiek/ rozświetlenia kącików na niedoskonałosci się nie nadaje
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś sunlight pod oczy?Ja nie wiem jak sobie ten brązer czy róż nałoże flat topem, ale nie mam pieniedzy na jakiś normalny pędzel Chociaż róż i ten rozświetlacz całkiem dobrze wyglądają![]() Edit: Jednak jest multi intensive to zamówie najpierw próbki Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-01-31 o 14:35 |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
flat topem to ja nie wiem jak to nałozysz ja nie dałam rady ![]() sunlight pod oczy ok ale ogólnie najlepsze co moze byc to nawilzajace korektory w nich jest nawilżajacy sunlight uwodniony mint clear na niedoskonałosci i jeszcze jakis jeden +pędzelek do korektora i tokosztuje 37-38 zł to są sample... do mnie powinny dojsc jutro ja sunlighta pod oczy rozrabiam z jojobą ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- zawsze mozesz kupic jakies zestaw korektorów z tego ![]() http://www.everydayminerals.com/stor...oncealers.html 15 zł kosztuje jeden zestaw j
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to są jakieś nawilzające korektory z edm? Matko ja jestem zielona ![]() I jeszcze musze kupić jakiś puder, myslałam nad bambusowym, bo nim byłam zainteresowana juz duzo wczesniej ale jakos tak nie było okazji do kupienia
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.everydayminerals.com/stor...ollection.html
dziewczyny mówią, ze jak narazie najlepsze z oferty EDM ![]() ale one na znizki nie wchodza i tylko sample są... |
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko boje się, że ten muti tasking bedzie za ciemny tzn za pomarańczowy, a ten aussi sie nie nadaje do maskowania jak mówisz.
|
||
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- po zstanowieniu stwierdzam, że do zamówienia będe juz mogła podpiąć się w połowie tygodnia i w ogóle jesli napewno chcecie te połówki to jak sie dzielimy? kto bierze pudełko?
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jest obojętne, ja ostatecznie mam jakieś puste pudełko bo jakimś pudrze to nie ma problemu
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
wyniesie jakies 9 zł z wysyłką ze stanów
podkład cię wyniesie 23-24 zł +wysyłak do Polski 6 zł jak chcesz to mozemy wysłac to najpierw do mnie ja nam podziele i wyśle Ci próbki multi-taskinga i intensive-faira? |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
w jakiej formule bierzesz golden faira?
bo chętnie bym ci cos do niego dopłaciła.. muszę wypróbowac ten odcien, a jeszcze nie miałam oj tam to wątek plotkowy o czym chcemy tylko nazwe ma mylną
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-31 o 16:43 |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
na inny temat robie zadanie domowe i nie wiem
![]() co to znaczy, ze mam wymienic wzorce parenetyczne renesansu? to mają byc autorzy? tytuły? a moze kawałek tekstu? ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() a chciałam tylko kolor sprawdzic czy lepszy od fawna będzie ![]() jak chcesz to mozemy zrobic tak, ze ja sobie wezme próbeke gf i wysle ci próbke fawna i zobaczysz jak z tą formułą matte i czy Cię matowi ![]() dziwczyny robią tak, ze kładą gf pod spód a na to fawna zeby nie byc ani za żółte ani za blade |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn jeszcze kojarzy mi się Kochanowski jako ziemianin i ten jego Czarnolas, ale nie wiem czy to było typowe w jakiś sposób dla renesansu![]() A jak organizatorka wyśle do Ciebie ten mój podkład to zapłacisz więcej za wysyłke do Ciebie? Bo jak tak sie da to mozna zrobic tak, ze wszystko zamówisz do siebie a potem mi wyślesz to co do mnie, a ja Ci kase oddam. No chyba, ze to wyjdzie jakoś wiecej czy cos. A matta chętnie spróbuje
Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-01-31 o 17:10 |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli wyjdzie więcej to jedynie o 1 zł a to na pół 50 gr a moze bedzie 6 zł ![]() napisz mi dokaldnie co chcesz sobie kupic z EDM to zrobie taką liste i oblicze ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- jeszcze tak wracając do zadania mam zebrac informacje o alianach "alianach" według mnie to"aliani" ale w internecie znajduje tylko "alianci" "alianach" to alianci a nie aliani? |
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ja bym wzięła jeśli by się dało ten pędzel, podkład no i brązer do podziału. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oval kosztuje 6$ poz nizce to 3,3$+ 1,15$ wysyłka =4,45$ x 3 = 13,35$ zaraz zrobię taką liste ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

.Ale dalej mam zamiar się udzielać.

A co do korektórów to nie mam pojęcia jaki zamówić, żeby mi pasował odcieniem. Myślisz, ze jak zapytam się gdzieś na forum to mi pomogą?
Ale chyba golden, żeby nie wyglądać całkowicie jak mumia