|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Asioczka, Marta a to może Wy mi powiecie
![]() ![]() ![]() W ogóle plan dnia mieliśmy już taki fajny a teraz coś jest nie tak... Pomocy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
hej Mamusie
![]() Madziwikp pomysl super!tez widzialam, ale nie odpisalam ![]() Kachulka a mowilam ze sie zmienilam...powaznie pisze ![]() Belladona tempeatury nawet sobie nie mierze, bo pewnie wyszlaby ujemn, a ze jestem oziebla to wiem... Gucia, Brombi Wy karmicie tylko piersia?czy przy piersi to chyba libido jest zerowe prawda? bo u mnie jest seksowstret a jak pojde do lekarza to nawet mu nie bede mowila o tabletkach. Nigdy nie bralam i chyba teraz tez nie beda potrzebne ![]() Samanta a Ty od kiedy karmisz modyfikowanym? ja myslałam, ze Ty swoim odciagnietym karmisz...U mnie nie tak dawno tez byly płcze, a Twoj Iwo niewiele mlodszy jest od mojej Polci. Wiec pewnie to ten skok rozwojowy ![]() ![]() My niedlugo idziemy na spacerek, a konkretnie przed blok w nosidelku, ale niech mala poodycha swiezym powietrzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Wtajemniczenie
|
Domi no ja już nie mam co odciągać
![]() Zapomniałam o tych skokach ![]() A długo to trwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
W temacie ulewania, o które pytała bella: mój Niki ulewa bardzo, mimo, że przeważnie mu się odbija. Jest np. tak, że po jedzonku uleje mu się 3 razy, a potem nawet po godzinie jeszcze raz albo 2!!!!
Nie mam pojęcia czemu tak jest i czy można temu jakoś zaradzić ![]() Czasami myślę, że jemu się wylewa wszystko co zjadł ![]() Dziewczyny zapomniałam która (MartaN23???) pisała o swojej siostrze, która w ciąży paliła i mało się przejmowała dzieciątkiem, a potem urodziła wcześniaka???? Bardzo jestem ciekawa co u tego dzieciaczka, czy dobrze się rozwija i jak tam siostra się opiekuje. Jeśli to nie są zbyt wścibskie pytania to plis napiszcie!
#1085 |
Zakorzenienie
|
Samatna kolo tygodnia
![]() ![]() A ja jestem ciekawa jak siostra Kachuli sobie radzi? ![]() No ciekawe co u tego dzieciaczka siostry MartyN... |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
No ja wiem w których tygodniach ale zapomniałam o tym
![]() A my zaczęliśmy piąty przecież ![]() Ide budzić me dziecie bo już 3 h minąły od ostatniego jedzonka a on nadal śpi ![]() Kto mnie zaprosi na nk? bo założyłam SE konto ![]() dać link do mego profilu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
haj laski,
zamelduje się tylko i tyle bo u nas od czw bez zmian. Ola bardzo płacze, noce do doopy a my zmęczeni. wyobraźcie sobie ze wczoraj jak obudziła sie o 12 w południe (po drzemce) to zasneła dopiero o 21.30 ![]() ![]() Sam ja poproszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Samantha pewnie ze dawaj linka
![]() ![]() Madziu ja widzialam twoj pomysl ale jakas zakrecona jestem ![]() ![]() ![]() Simpatica wspolczuje bo zmeczone dziecko jest bardziej marudne a przemeczone jeszcze trudniej uspic.. kurcze moze sprobujcie jakichs kosmetykow z lawenda ![]() ty karmisz piersia prawda?? dobrze pamietam?? ![]() ciekawe jak tam chrzciny u Malinkow ![]() Bella widze cie ![]()
#1089 |
Zadomowienie
|
Marta- zycze udanego wieczoru
![]() Madzia- super pomysl ![]() Samanta- tez mi sie wydaje, ze to skok. dolaczam wykresik:
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-01-31 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha leże i kwicze
![]() ![]() a tu masz linka do tych skoków ![]() http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html Kachula właśnie mam podobne odczucie z piersiami, że są miększe jakieś ale naciskam po ejdzonku małego i jest jeszcze w cycu pokarm... to co schizuje się czy to początek kryzysu:|? Tak więc na wszelki wypadek chce kupić mleko modyfikowane jutro... Mamuski jakie dajecie swoim pociecha i jak cenowo to wyglada? Ja to chciałam jakieś przy którym nie zbankrutuję ale żeby było dobre... |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
Asioczka dzięki za wykres
![]() ![]() ![]() Zebra Tu zawsze leżysz i kwiczysz SFFFYNIO Ty ![]() ![]() Zaraz powysyłam Wam linki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to widze że jeszcze czeka nas skok ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-01-31 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- A mi padl moj laptop a z nim szystkie zdjecia Kamilki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
my kupowalismy na poczatku Nan, ale Maja miala okropne wzdecia po nim i nie mogla kupki zrobic. zmienilismy na bebilon comfort, a jak sie wsyzstko unormowalo to na zwykly bebilon 1 i jest w porzadku. cenowo wychodzi za 350g okolo 15 zl a za 400 g -okolo 20 zl. roznie w poszczegolnych sklepach. my kupujemy wieksze opakowanie- 800g i czasem sie uda promocja w biedronce i jest za 34zl. ale ostatnio maja wystawione cale dwa kartony mleka nr 2;/
#1095 |
Zakorzenienie
|
Simpatica wiesz ja tam pilam od czasu do czasu melise choc nigdy nie pytalam pediatry o to
![]() a my teraz mamy 12 tydzien i 1 dzien i skok w pelni ![]() mi tez cos sie z cyckami wyprawia i tez obstawiam kryzys laktacyjny wiec mamy akcje przystawiania pijawki jak najczesciej. musze wyslac tz po karmi.. dawno nie pozwalalam sobie na taka rozpuste bo to ma tyle kalorii ze szok no ale czego sie nie robi dla dobra dziecka ![]()
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może jeszcze Tż-tz przystawiaj to się laktacja wzmocni ![]() no Ola się wybudza właśnie z dwu godzinnej "drzemki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale jesteście ładniutkie
![]() Kropko a Ciebie jakoś inaczej sobie wyobrażałam ![]() ![]() Ja chce schudnąć ![]() ![]() ![]() Ide sobie bo Iwo szaleje ![]() Zebra ja mam mleko Nan i bardzo nam smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
nakarmiłam Olę i śpi dalej
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1101 | ||||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Filuś albo ma jakieś przedskokowe fanaberie albo mu poszła jakaś sprężynka ![]() W nocy dzisiaj obudził się o 4, zjadł i naiwna matka myślała,że może przyśnie sobie z nią w łóżku, ale on nie miał zamiaru spać, śmiał się i wywijał nóżkami, dopiero o 5 padł ![]() Wydziwia straszliwie przy cycku, zarzuca mi nogę na biodro ( karmię go na leżąco), gra rączką na cycku jak na fortepianie, wczepia się we mnie jakby chciał mi wejść z powrotem do brzucha, wisi na tym cycku co najmniej pół godziny - jednym słowem masakra ![]() Za to dzisiaj wieczorem pierwszy raz od miesiąca nie marudził w kąpieli, jego radości nie zmącił nawet fakt, że zaaferowany ojciec obsypał mu ucho pudrem ![]() ![]() Cytat:
To zależy, czy chcemy żeby wszyscy mogli oglądać zdjęcia, czy żebyśmy tylko my je mogły oglądać. Tak zabrzmiało, jakbyś juz się poddała ![]() Gucia dobrze radzi, przystawiaj jak najczęściej, dokarmianie niczego nie rozwiąże. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłałam Ci zaproszenie ![]() A i zapomniałam wcześniej napisać, Malinko baaardzooo się cieszę, że Tomusia serduszko już zdrowiutkie ![]()
![]() |
#1102 |
Rozeznanie
|
puk puk
![]() ![]() ![]() mamusie czy któraś z Was kupiła maleństwu Owieczkę Sophie/Stellę bądź inną pozytywkę Sterntaler? ( http://allegro.pl/item895411456_ster...ier_w24_h.html) Moja Olcia skończyła wczoraj 2 miesiące i chcę jej kupić.. tylko nie wiem czy na taką zabawkę nie jest za późno - czy ona jeszcze pamięta odgłosy z brzuszka i czy jeszcze nauczy się uspokajać przy takim pluszaku? jak sądzicie? a i drugie pytanko: czy sprawdza Wam się taki podgrzewacz: ?http://allegro.pl/item894988041_hit_..._promocja.html z góry dziekuję za opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Lucky co do owieczki, to ja mam tę :
http://allegro.pl/item893040334_spia...cie_serca.html Zresztą nie tylko ja bo ma ją też Domi, Karenina, Ravenne i jeszcze ktoś, ale nie pamiętam już kto. W każdym razie, to ma też bicie serca a oprócz tego inne odgłosy. Filuś najbardziej lubi odgłosy oceanu ![]() Co do podgrzewacza, to ja mam jakiś zwykły za 30 czy 40 zł i sprawdza się, ale na razie korzystam tylko raz na jakiś czas, jak podgrzewam odciągnięte mleko. Ale chyba przyda się do podgrzewania tych słoiczków później ![]()
#1104 |
Zadomowienie
|
ja jak zwykle bardzo szybko
![]() moja też była częściej głodna ![]() ![]() Pytacie o moją siostrę fajnie że pamiętacie i wcale nie jesteście wścipskie wrecz przeciwnie ![]() No a co do niej to nie widziałam się z nią ale dzwonię do niej ze względu na to maleństwo ![]() wyszła do domku dzień po świętach więc jak miała skończone 4 miesiące ![]() Były już na dwóch szczepieniach,mała bardzo źle znosi samotność ciągle chce być na rączkach ![]() ![]() ![]() Mała ma problemy z trzymaniem główki i drży jej lewa rączka i nóżka jak się zdenerwuje ![]() Nie wiem co to oznacza ![]() Mam nadzieję że jednak będzie wszystko dobrze ![]()
#1105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pokażcie jak możecie o jakich lampkach i żółwiach mówicie, jestem zainteresowana ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas tez ![]() ![]() Cytat:
A my dokarmiamy nanem,maly ładnie je nie ulewa wiec dajemy wlasnie nana Ostatnio w tesco kupilam duze opakowanie 2x300g za 21 zł a teraz widze ze w liodlu ma byc promocja nana tez duze opakowanie 2x300g po 16,99 wiec sie ucieszylam ale tylko do momentu jak doczytalam ze tylko Nan2 i 3 ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
z dzieckiem ![]() Moja Malutka zasnela niedawno wiec i ja ide spac. Przez ten gips mojego Tz sama musze wsyztsko robic ![]() w ciagu dnia przez to wszytsko nie mam prwie w ogole czasu dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Wymiękam
![]() Jest mi źle z tym, tak kocham karmić piersią a tu miesiąc i takie coś... Może to z nerwów? Bo w sumie 1,5 tygodnia to latania po lekarzach i martwienie o synka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak wroce do pracy w maju to siostra bedzie sie zajmowala moim synkiem dodatkowo,sama mi to zaproponowala jak jej powiedzialam ze szukam opiekunki,na poczatku sie obawialam jak ona sobie poradzi ale juz nie raz zostawialam u niej dziecko jak cos musialam zalatwic i bylo bez problemu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dobrych nocek mamuski lece spac,zobaczymy jak dzis bedzie w nocy z moimi cycolami ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.