Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 13:14   #1081
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Asioczka, Marta a to może Wy mi powiecie Dlaczego mój Iwo jest tak często głodny? Ja też karmie tylko modyfikowanym a on już po 2,5 h jest głodny. Ostatnio już jadł ładnie co 3 h a od wczoraj coś mu się poprzestawiało I ja nie rozumiem czemu

W ogóle plan dnia mieliśmy już taki fajny a teraz coś jest nie tak... Pomocy Nie radze sobie wszystko robie tak samo a Iwo jakiś płaczliwy, niezadowolony i spać nie może Co jest grane???
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 14:04   #1082
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

hej Mamusie

Madziwikp pomysl super!tez widzialam, ale nie odpisalam

Kachulka a mowilam ze sie zmienilam...powaznie pisze

Belladona tempeatury nawet sobie nie mierze, bo pewnie wyszlaby ujemn, a ze jestem oziebla to wiem...

Gucia, Brombi Wy karmicie tylko piersia?czy przy piersi to chyba libido jest zerowe prawda? bo u mnie jest seksowstret a jak pojde do lekarza to nawet mu nie bede mowila o tabletkach. Nigdy nie bralam i chyba teraz tez nie beda potrzebne

Samanta a Ty od kiedy karmisz modyfikowanym? ja myslałam, ze Ty swoim odciagnietym karmisz...U mnie nie tak dawno tez byly płcze, a Twoj Iwo niewiele mlodszy jest od mojej Polci. Wiec pewnie to ten skok rozwojowy przejdzie...

My niedlugo idziemy na spacerek, a konkretnie przed blok w nosidelku, ale niech mala poodycha swiezym powietrzem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 14:39   #1083
samanthhha
Wtajemniczenie

Domi no ja już nie mam co odciągać

Zapomniałam o tych skokach Może to i to? Bo Iwo na prawdę jakiś zakręcony się zrobił...
A długo to trwa?
Stary 2010-01-31, 14:48   #1084
sexy body
Rozeznanie

W temacie ulewania, o które pytała bella: mój Niki ulewa bardzo, mimo, że przeważnie mu się odbija. Jest np. tak, że po jedzonku uleje mu się 3 razy, a potem nawet po godzinie jeszcze raz albo 2!!!!
Nie mam pojęcia czemu tak jest i czy można temu jakoś zaradzić
Czasami myślę, że jemu się wylewa wszystko co zjadł

Dziewczyny zapomniałam która (MartaN23???) pisała o swojej siostrze, która w ciąży paliła i mało się przejmowała dzieciątkiem, a potem urodziła wcześniaka????
Bardzo jestem ciekawa co u tego dzieciaczka, czy dobrze się rozwija i jak tam siostra się opiekuje. Jeśli to nie są zbyt wścibskie pytania to plis napiszcie!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:17   #1085
domi7ks
Zakorzenienie

Samatna kolo tygodnia Asioczka wkleila linka do takiej strony. Mialam ja zapisana w ulubionych, ale Tz mi robil system i juz nie mam. Tam byly tygodnie w ktorych wystepuje skok rozwojowy

A ja jestem ciekawa jak siostra Kachuli sobie radzi?
No ciekawe co u tego dzieciaczka siostry MartyN...

Stary 2010-01-31, 15:21   #1086
samanthhha
Wtajemniczenie

No ja wiem w których tygodniach ale zapomniałam o tym

A my zaczęliśmy piąty przecież

Ide budzić me dziecie bo już 3 h minąły od ostatniego jedzonka a on nadal śpi

Kto mnie zaprosi na nk? bo założyłam SE konto

dać link do mego profilu?
Stary 2010-01-31, 16:14   #1087
simpatica
Zakorzenienie

haj laski,
zamelduje się tylko i tyle bo u nas od czw bez zmian. Ola bardzo płacze, noce do doopy a my zmęczeni. wyobraźcie sobie ze wczoraj jak obudziła sie o 12 w południe (po drzemce) to zasneła dopiero o 21.30 no nie licząc tych kilku prób i spania po 3 lub 5 min...

Sam ja poproszę

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 16:35   #1088
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Samantha pewnie ze dawaj linka ja cie zaprosze

Madziu ja widzialam twoj pomysl ale jakas zakrecona jestem oczywiscie jest bardzo fajny ewentualnie zrobic konto na stronie albumik.pl i podpiac linka do pierwszego posta

Simpatica wspolczuje bo zmeczone dziecko jest bardziej marudne a przemeczone jeszcze trudniej uspic.. kurcze moze sprobujcie jakichs kosmetykow z lawenda
ty karmisz piersia prawda?? dobrze pamietam?? jesli tak to moze sprobuj pic melise.

ciekawe jak tam chrzciny u Malinkow

Bella widze cie co u Bartusia?? masz jakies nowe fotki??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:47   #1089
asioczka
Zadomowienie

Marta- zycze udanego wieczoru ))
Madzia- super pomysl tylko bedzie problem, ktore zdjecie wybrac, zeby wstawic hehe
Samanta- tez mi sie wydaje, ze to skok. dolaczam wykresik:

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:49
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:48   #1090
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha leże i kwiczemnie zaproś mnie jeszcze raz a co
a tu masz linka do tych skoków
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

Kachula właśnie mam podobne odczucie z piersiami, że są miększe jakieś ale naciskam po ejdzonku małego i jest jeszcze w cycu pokarm... to co schizuje się czy to początek kryzysu:|?

Tak więc na wszelki wypadek chce kupić mleko modyfikowane jutro... Mamuski jakie dajecie swoim pociecha i jak cenowo to wyglada? Ja to chciałam jakieś przy którym nie zbankrutuję ale żeby było dobre...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:59   #1091
samanthhha
Wtajemniczenie

Asioczka dzięki za wykres To dzidziuś zawsze bedzie miał takie humory podczas skoków? masakra
Zebra Tu zawsze leżysz i kwiczysz SFFFYNIO Ty

Zaraz powysyłam Wam linki
Stary 2010-01-31, 17:03   #1092
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Simpatica wspolczuje bo zmeczone dziecko jest bardziej marudne a przemeczone jeszcze trudniej uspic.. kurcze moze sprobujcie jakichs kosmetykow z lawenda
ty karmisz piersia prawda?? dobrze pamietam?? jesli tak to moze sprobuj pic melise.
tak Kropko, karmię piersią. dzięki za radę - piję już koperek i rumianek ale jutro zakupię również melisę

o to widze że jeszcze czeka nas skok bo wczoraj skończyliśmy 7 tyg.

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-01-31 o 17:06
Stary 2010-01-31, 17:07   #1093
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Tak więc na wszelki wypadek chce kupić mleko modyfikowane jutro... Mamuski jakie dajecie swoim pociecha i jak cenowo to wyglada? Ja to chciałam jakieś przy którym nie zbankrutuję ale żeby było dobre...
Ja daje BEBIKO 1 w biedronce kosztuje 10,88 wydaje mi sie ze cena jst dobra. w innym sklepie kosztuje okolo 13 zl

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

A mi padl moj laptop a z nim szystkie zdjecia Kamilki dobrze ze mam chociaz kilka zdjec wywolanych... i teraz musze od braciaka pisac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:09   #1094
asioczka
Zadomowienie

my kupowalismy na poczatku Nan, ale Maja miala okropne wzdecia po nim i nie mogla kupki zrobic. zmienilismy na bebilon comfort, a jak sie wsyzstko unormowalo to na zwykly bebilon 1 i jest w porzadku. cenowo wychodzi za 350g okolo 15 zl a za 400 g -okolo 20 zl. roznie w poszczegolnych sklepach. my kupujemy wieksze opakowanie- 800g i czasem sie uda promocja w biedronce i jest za 34zl. ale ostatnio maja wystawione cale dwa kartony mleka nr 2;/

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:11   #1095
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Simpatica wiesz ja tam pilam od czasu do czasu melise choc nigdy nie pytalam pediatry o to

a my teraz mamy 12 tydzien i 1 dzien i skok w pelni ale moj synus jak to typowy Aniolek grzecznie go znosi..
mi tez cos sie z cyckami wyprawia i tez obstawiam kryzys laktacyjny wiec mamy akcje przystawiania pijawki jak najczesciej.
musze wyslac tz po karmi.. dawno nie pozwalalam sobie na taka rozpuste bo to ma tyle kalorii ze szok no ale czego sie nie robi dla dobra dziecka

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:15   #1096
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Simpatica wiesz ja tam pilam od czasu do czasu melise choc nigdy nie pytalam pediatry o to

a my teraz mamy 12 tydzien i 1 dzien i skok w pelni ale moj synus jak to typowy Aniolek grzecznie go znosi..
mi tez cos sie z cyckami wyprawia i tez obstawiam kryzys laktacyjny wiec mamy akcje przystawiania pijawki jak najczesciej.
musze wyslac tz po karmi.. dawno nie pozwalalam sobie na taka rozpuste bo to ma tyle kalorii ze szok no ale czego sie nie robi dla dobra dziecka

to może jeszcze Tż-tz przystawiaj to się laktacja wzmocni

no Ola się wybudza właśnie z dwu godzinnej "drzemki"

Stary 2010-01-31, 17:17   #1097
samanthhha
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale jesteście ładniutkie

Kropko a Ciebie jakoś inaczej sobie wyobrażałam chudzina jesteś

Ja chce schudnąć Zakładamy wątek o odchudzaniu?

Ide sobie bo Iwo szaleje

Zebra ja mam mleko Nan i bardzo nam smakuje A kupy takie robimy że ho hooooooo
Stary 2010-01-31, 17:42   #1098
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gucia, Brombi Wy karmicie tylko piersia?czy przy piersi to chyba libido jest zerowe prawda? bo u mnie jest seksowstret a jak pojde do lekarza to nawet mu nie bede mowila o tabletkach. Nigdy nie bralam i chyba teraz tez nie beda potrzebne
no ja to tylko piersią karmię i libido takie sobie. Głowa chce, ale ciało tak nie do końca chociaż nie jest najgorzej. Jedyne co mnie denerwuje i przeszkadza czasami, to gdzieś mnie coś ciągnie i czasami boli, i wtedy kończy się impreza
Stary 2010-01-31, 17:50   #1099
simpatica
Zakorzenienie

nakarmiłam Olę i śpi dalej

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no ja to tylko piersią karmię i libido takie sobie. Głowa chce, ale ciało tak nie do końca chociaż nie jest najgorzej. Jedyne co mnie denerwuje i przeszkadza czasami, to gdzieś mnie coś ciągnie i czasami boli, i wtedy kończy się impreza
a ja już baardzo chce ale czekam na przywolenie ginki. tylko dziś do mnie dotarło że jak wizyta ma byc dopiero 17 to na walentynki nic nie bedzie? chyba się wybiorę wcześniej - może mnie przyjmie jako dodatkową pacjenktke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 18:34   #1100
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
nakarmiłam Olę i śpi dalej

a ja już baardzo chce ale czekam na przywolenie ginki. tylko dziś do mnie dotarło że jak wizyta ma byc dopiero 17 to na walentynki nic nie bedzie? chyba się wybiorę wcześniej - może mnie przyjmie jako dodatkową pacjenktke
u nas na walentynki rok temu była Sandra
Stary 2010-01-31, 20:07   #1101
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
Filuś albo ma jakieś przedskokowe fanaberie albo mu poszła jakaś sprężynka
W nocy dzisiaj obudził się o 4, zjadł i naiwna matka myślała,że może przyśnie sobie z nią w łóżku, ale on nie miał zamiaru spać, śmiał się i wywijał nóżkami, dopiero o 5 padł
Wydziwia straszliwie przy cycku, zarzuca mi nogę na biodro ( karmię go na leżąco), gra rączką na cycku jak na fortepianie, wczepia się we mnie jakby chciał mi wejść z powrotem do brzucha, wisi na tym cycku co najmniej pół godziny - jednym słowem masakra
Za to dzisiaj wieczorem pierwszy raz od miesiąca nie marudził w kąpieli, jego radości nie zmącił nawet fakt, że zaaferowany ojciec obsypał mu ucho pudrem Zaczął grymasić dopiero, jak w ruch poszła Frida

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
moze teraz zauwaza
tak powaznie to Brombi zaloz watek - nazwa jak chcesz i wielkimi literami zaznacz gdzie mamy wklejac fotki maluszkow i daj odnosnik w pierwszym poscie
bo ja sobie tak pomyslalam, ze teraz wkleimy fotki maluszkow, pozniej jak beda miec rok, jak 2 itd
Możemy założyć na odchowalni, albo na tej stronce co Kropka pisała.
To zależy, czy chcemy żeby wszyscy mogli oglądać zdjęcia, czy żebyśmy tylko my je mogły oglądać.

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ale i tak sie ciesze ze prawie3 miesiace karmiłam
Tak zabrzmiało, jakbyś juz się poddała
Gucia dobrze radzi, przystawiaj jak najczęściej, dokarmianie niczego nie rozwiąże.

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na chwile bo nam Iwo strasznie płacze... możecie mi napisać jak Wy usypiacie Wasze dzieciaczki w dzień? bo my od wczoraj mamy jakies problemy było tak dobrze, nie wiem co się dzieje

prosze o odpowiedz
Ja nie usypiam, kładę do łóżeczka, daję smoczek, do łapki koszulę albo pieluszkę, włączam owce i za jakieś 5 minut zazwyczaj Filuś śpi.

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość

Mam pytanie jak kochane ubieracie swoje maluszki na noc?
ja swoja w body z krótkim i na to pajaca wkładam do śpiworka i cienki kocyk na to-wydaje mi się że to stanowczo za ciepło skoro się jej robią potówki co?
To zależy chyba ile masz stopni? U mnie tak średnio 21 st. i młody śpi w samym pajacyku pod kołderką

Cytat:
Gucia, Brombi Wy karmicie tylko piersia?czy przy piersi to chyba libido jest zerowe prawda?
Moje ma się całkiem dobrze

Cytat:
dać link do mego profilu?
Wysłałam Ci zaproszenie

A i zapomniałam wcześniej napisać, Malinko baaardzooo się cieszę, że Tomusia serduszko już zdrowiutkie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:15   #1102
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

puk puk można? dawno do Was nie pisałam, ale staram się podczytywać na bieżąco

mamusie czy któraś z Was kupiła maleństwu Owieczkę Sophie/Stellę bądź inną pozytywkę Sterntaler? ( http://allegro.pl/item895411456_ster...ier_w24_h.html)
Moja Olcia skończyła wczoraj 2 miesiące i chcę jej kupić.. tylko nie wiem czy na taką zabawkę nie jest za późno - czy ona jeszcze pamięta odgłosy z brzuszka i czy jeszcze nauczy się uspokajać przy takim pluszaku? jak sądzicie?

a i drugie pytanko:
czy sprawdza Wam się taki podgrzewacz: ?http://allegro.pl/item894988041_hit_..._promocja.html

z góry dziekuję za opinie
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:25   #1103
brombusia
Zakorzenienie

Lucky co do owieczki, to ja mam tę :
http://allegro.pl/item893040334_spia...cie_serca.html

Zresztą nie tylko ja bo ma ją też Domi, Karenina, Ravenne i jeszcze ktoś, ale nie pamiętam już kto. W każdym razie, to ma też bicie serca a oprócz tego inne odgłosy. Filuś najbardziej lubi odgłosy oceanu

Co do podgrzewacza, to ja mam jakiś zwykły za 30 czy 40 zł i sprawdza się, ale na razie korzystam tylko raz na jakiś czas, jak podgrzewam odciągnięte mleko. Ale chyba przyda się do podgrzewania tych słoiczków później

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:31   #1104
martaN23
Zadomowienie

ja jak zwykle bardzo szybko
moja też była częściej głodna dawałam jej smoka i systematycznie herbatkę próbowałam wydłużyć czas po jedzonku do następnego chociaż do 3 godzin a później do 4 i teraz raczej je po 4 no chyba że czasem dużo uleje to szybciej jej daję

Pytacie o moją siostrę fajnie że pamiętacie i wcale nie jesteście wścipskie wrecz przeciwnie
No a co do niej to nie widziałam się z nią ale dzwonię do niej ze względu na to maleństwo
wyszła do domku dzień po świętach więc jak miała skończone 4 miesiące
Były już na dwóch szczepieniach,mała bardzo źle znosi samotność ciągle chce być na rączkachczy ona się nią dobrze zajmuje tego nie wiem bo nie widziałammama tam jeździ mówi że dobrze sie zajmuje maleństwem
Mała ma problemy z trzymaniem główki i drży jej lewa rączka i nóżka jak się zdenerwuje
Nie wiem co to oznacza
Mam nadzieję że jednak będzie wszystko dobrze
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:23   #1105
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Maria2008 U na się sprawdził Żółw lampka nocna ma on 3 łagodne melodyjki i światełka. Dzieki niemu Zosia nauczyła się leżeć na brzuszku bardzo interesowały ją właśnie te światełka

Kupiłas może na allegro Jak tak to mogłabyś pokazać jak ta lampka wygląda
Dziewczyny, pozwolicie że się wtrącę?
pokażcie jak możecie o jakich lampkach i żółwiach mówicie, jestem zainteresowana
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:24   #1106
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Samatna kolo tygodnia Asioczka wkleila linka do takiej strony. Mialam ja zapisana w ulubionych, ale Tz mi robil system i juz nie mam. Tam byly tygodnie w ktorych wystepuje skok rozwojowy

A ja jestem ciekawa jak siostra Kachuli sobie radzi?
No ciekawe co u tego dzieciaczka siostry MartyN...
Domi a z czym moja siostra ma sobie radzic?

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Samanthhha leże i kwiczemnie zaproś mnie jeszcze raz a co
a tu masz linka do tych skoków
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

Kachula właśnie mam podobne odczucie z piersiami, że są miększe jakieś ale naciskam po ejdzonku małego i jest jeszcze w cycu pokarm... to co schizuje się czy to początek kryzysu:|?

No ja tez dzis ponaciskalam po karmieniu i bylo mleko,podejrzewam ze moze maly tak mi placze jak juz zaczyna wolniej leciec i musi sie napracowac bo przyzwyczail sie do butli a tam przeciez leci odrazu tylko troszke sie zassie:confused :
Cytat:
Dziewczyny ale jesteście ładniutkie

Kropko a Ciebie jakoś inaczej sobie wyobrażałam chudzina jesteś

Ja chce schudnąć Zakładamy wątek o odchudzaniu?

Ide sobie bo Iwo szaleje

Zebra ja mam mleko Nan i bardzo nam smakuje A kupy takie robimy że ho hooooooo
Sami dawaj linka do nk

Cytat:
u nas na walentynki rok temu była Sandra
U nas tez :brzyda l:
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
ja jak zwykle bardzo szybko
moja też była częściej głodna dawałam jej smoka i systematycznie herbatkę próbowałam wydłużyć czas po jedzonku do następnego chociaż do 3 godzin a później do 4 i teraz raczej je po 4 no chyba że czasem dużo uleje to szybciej jej daję

Pytacie o moją siostrę fajnie że pamiętacie i wcale nie jesteście wścipskie wrecz przeciwnie
No a co do niej to nie widziałam się z nią ale dzwonię do niej ze względu na to maleństwo
wyszła do domku dzień po świętach więc jak miała skończone 4 miesiące
Były już na dwóch szczepieniach,mała bardzo źle znosi samotność ciągle chce być na rączkachczy ona się nią dobrze zajmuje tego nie wiem bo nie widziałammama tam jeździ mówi że dobrze sie zajmuje maleństwem
Mała ma problemy z trzymaniem główki i drży jej lewa rączka i nóżka jak się zdenerwuje
Nie wiem co to oznacza
Mam nadzieję że jednak będzie wszystko dobrze
Martus oby z malenstwem siostry było wszystko w porzadku,trzymam kciuki

A my dokarmiamy nanem,maly ładnie je nie ulewa wiec dajemy wlasnie nana
Ostatnio w tesco kupilam duze opakowanie 2x300g za 21 zł a teraz widze ze w liodlu ma byc promocja nana tez duze opakowanie 2x300g po 16,99 wiec sie ucieszylam ale tylko do momentu jak doczytalam ze tylko Nan2 i 3

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:31   #1107
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Domi a z czym moja siostra ma sobie radzic?

z dzieckiem

Moja Malutka zasnela niedawno wiec i ja ide spac. Przez ten gips mojego Tz sama musze wsyztsko robic on juz nie przewija bo nie da rady, ja sama kąpie, myje naczynia, sprzatam-wszytsko praktycznie:/ Tz robi obiady jedynie ale ja i tak musze np. obrac ziemniaki albo pokroic mieso, bo jedna reka nie da...
w ciagu dnia przez to wszytsko nie mam prwie w ogole czasu dla siebie...

Stary 2010-01-31, 21:35   #1108
zebra666
Zakorzenienie

Wymiękam Pokarm mi się zrobił wodnisty a cycki to falkowate jakieś... mały się nie najada musiałam po nutramigen do apteki wysyłać, bo miałam recepte a miałam to zastosować apropo żółtaczki przez dobę... Maleństwo się umordowało przy moich piersiach, potem grymasił przy nutramigenie, bo nie ejst za smaczny.. ale przed chwilą zjadł na raz 60 ml i dopiero śpi...
Jest mi źle z tym, tak kocham karmić piersią a tu miesiąc i takie coś... Może to z nerwów? Bo w sumie 1,5 tygodnia to latania po lekarzach i martwienie o synka..

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:01   #1109
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
z dzieckiem

Moja Malutka zasnela niedawno wiec i ja ide spac. Przez ten gips mojego Tz sama musze wsyztsko robic on juz nie przewija bo nie da rady, ja sama kąpie, myje naczynia, sprzatam-wszytsko praktycznie:/ Tz robi obiady jedynie ale ja i tak musze np. obrac ziemniaki albo pokroic mieso, bo jedna reka nie da...
w ciagu dnia przez to wszytsko nie mam prwie w ogole czasu dla siebie...
Domi a dobrze sobie radzi z coreczka,mala jest 3 tyg starsza od mojego Matika wiec sa na podobnych etapach rozwoju itp,chodzimy razem na spacerki -jest dobrze
No i jak wroce do pracy w maju to siostra bedzie sie zajmowala moim synkiem dodatkowo,sama mi to zaproponowala jak jej powiedzialam ze szukam opiekunki,na poczatku sie obawialam jak ona sobie poradzi ale juz nie raz zostawialam u niej dziecko jak cos musialam zalatwic i bylo bez problemu

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Dobrych nocek mamuski lece spac,zobaczymy jak dzis bedzie w nocy z moimi cycolami czy bedzie maly sie najadal czy w ruch pojdzie modyfikowane

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 02:51   #1110
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

my też byliśmy dziś na spacerku - najdłuższym jak dotad - trwał aż 30 min
my sobie pozwalamy na dłuższe spacerki. Nawet 1,5h przy ładnej pogodzie.
Cytat:

A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że po tygodniu ćwiczeń mój rozstęp mięśni brzucha z 2 palców nad pępkiem i 1 pod, zredukował się do 1 palca nad pępkiem i pod nie wyczuwam już żadnego Może jeszcze jakieś 2-3 tygodnie i będę mogła się porządnie wziąć za brzuszki
u mnie też wyraźnie się zmniejszył ale ciągle jest
Cytat:
skąd ja to znam... mieliśmy już 2 podejścia i stanęło na niczym tż lekko podirytowany ale musi zrozumieć

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości