|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
Ilbana
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
Bercia gratulujemy ząbka
I tym sposobem mój Ignaś pozostał chyba jedynym szczerbatym dzieciakiem na wątku Cóż, zawsze wiedziałam że jest wyjątkowy
Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-01-31 o 11:14 |
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
meldujemy się na wątku i przesyłamy buziaki bez wyjątku dla dzieciaczków z zębami i bez
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy wiesz, że my też mieszkamy koło Dublina?
Nie daruję, żebyś tylko z Paulą się spotkała
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to moze zrobimy wteedy mini spotkanie umowimy sie gdzies na miescie, pojdziemy na kawke boszenke odciagniemy od ksiazek
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2010-01-31 o 11:51 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Witam piekne panie
![]() U nas nocka taka sobie.Mała zasnęła dość szybko,bo po 10min płaczu.Chwaliłam się już,że Milenka od kilku dni śpi w swoim łóżeczku? Dziś w nocy obudziła się o 12,nie wiem po co ,bo po chwili usnęła,potem około 2-giej na łyczek picia,następnie o 4-tej,bo sie wyspała,o 6-tej zabralismy ją do nas i ostateczna pobudka o 8:30,a teraz znowu śpi . A już prawie nie budziła się w nocy i znowu![]() blondynka nie zazdraszczam rodzinki Poiglotku,cześć śliczna,ja ci nie pomogę,ale u mnie też@ wróciła w dziwnym stylu,z plamieniami itp,to raczej normalne,bo wszystko musi się unormować,szczególnie po tabsach i karmieniu piersią.Zapytaj health visitor Illbana witaj raczkująca wróżko,własnie sobie wyobraziłam,jak poginasz z małym na czworakach na spacerek .Mi zawsze marzył się taki,elficki świat typu "Władca pierścieni" etc.Do końca zycia będę pod tym względem małą dziewczynką,zakochaną w bajkach![]() iwcia dens ![]() Didi cześć Iwciag i Caro,ja znam jeszcze lepszą dietę,mój teściu czasem ją stosuje.Przez tydzień pije tylko wodę mineralną ![]() Ewelajn fajnie,że masz kogoś kto może się zająć małą Bercia wg tradycji,skoro ty znalażłaś ząbka,to Tż powinien kupić ci sukienkę,a jeśli on to ty jemu buty![]() Heksa buziak dla bezzębnego Ignasia.I co tymi fotkami? Chyba w tej części to już nic z tego nie będzie,a szkoda,bo pomysł fajowy Rumiankowa buziaki dla was Co do karmienia piersią,ja również zazdroszczę mamuskom,które jeszcze karmią Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-31 o 11:55 |
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull Ty mnie tu nie kuś tą dietą
![]() Co do cycowania, to ja nie karmiłam długo i też mam do siebie zał o to, a i tak wg pewnej pani profesor nie powinnam w ogóle karmić. Próbowałam coś w necie poszukać na temat karmienia przez mamy po nowotworach, ale nic nie wyczytałam. Teraz czasem podtykam małemu cyca, taj aby zobaczyć jego reakcje, a on się śmieje jak szalony
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
bercia brawo za ząbka
ursull tzw detoks prawie, moja mama 2 razy do roku robi sobie takie oczyszczenie. Przez dwa dni pije wyłacznie wode, następnie przez chyba 5 dni soki warzywne i owocowe a później dieta lekkostrawna ![]() Dla mnie wygodniejsze było karmienie piersią wywalałam cycora i już ![]() a tu mleka, butle weź gdzieś pojedz ciężko zrobić;/ A jak wychodziłąm to ściągałam swoje mleko i miałam w zamrażarce
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag i Caro ja na takim detoxie to długo bym nie dała rady
Co do piersi,ja żałuję,ale pogodziłam się z tym i uwazam,że najwazniejsze,aby dzieci zdrowe były i ładnie rosły i nieważne czy karmione piersią czy butlą No i się maluda obudziła muszę iść od was,ale wrócę
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Male,aleś ty wylewna,to miło dowiedzieć się co u ciebie
Po wczorajszej rozmowie o zaniedbaniu,postanowiałm coś ze sobą zrobić,a dokładnie ze swoją garderobą.Zaczynam ją odświerzać i na początek idzie bielizna. I tu liczę na wasze rady,jakich firm bieliznę nosicie i jakie firmy polecacie? Kupiłam sobie stanik z Triumpha i rewelacja.Do tej pory nosiła raczej bieliznę totalnie niemarkową. |
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull ja ślubną też kupiłam triumpha i rewelka, ale mnie jak mam sobie sama kupić szkoda kasy na drogą bieliznę więc kupuję np H&M, duży wybór ceny nie są wygórowana, zwłaszcza w promocji można coś dostać taniego, ale to chińszczyzna jest.
pokaże Wam co właśnie przeczytałam Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-31 o 15:37 |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ja mojego wogóle nie karmiłam piersią
i jakoś nie żałuję.
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Witam i sie melduje
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane dzieki za odpowiedz
![]() Karolajnoo pitko siedzialam ostatnio niezawsze mam czas teraz od kad Bryan lata to nie mam czasu :/na nic ![]() Bercia gratulujeeemy ursull mam taka nadzieje juz mam dosc tego.. ale dobrze bylo bez okresu :rolleyes :![]() illbana tak zdecydowalam po swietach jakies 1,5-2 miesiace wczesniej przed zakonczeniem karmienia wprowadzilam mu mleko mod. ![]() najpier bylo raz dziennie.. potem dwa.. itp wkoncu bylo tak ze Bryan dostawal cycka tylko raz,dwa dziennie ![]() mleka mialam juz malo..bardziej dostawal tego cyca do possania niz najedzenia (przywiazanie ... hehe)Myslalam ze Bryan bedzie plakal za cycem.. ale to mi bylo bardziej szkoda ![]() Bryan nawet sie nie upominal ![]() Cycuszki mam puste powoli wracaja do siebie a Bryan wcina mleko modyf
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2010-01-31 o 15:09 |
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas nastąpiły małe zmiany Zabrałam się z mężem w piątek jeszcze raz za oduczanie Kaliny spania przy cycku i ze smoczkiem. Ostatnim razem źle się za to zabrałam, nie byłam przygotowana technicznie. Tym razem opatuliłam całe łóżeczko dookoła żeby w razie jak zapragnie się przekręcić się nie uderzyła. Pierwszej nocy płakała 30 min. a ja zacięcie czytałam książkę między kolejnym wejściem. W nocy budziła się 3 razy ale nie dawałam jej cycka tylko usypiałam tak samo. W dzień sytuacja identyczna i dziś w nocy przespała od 20.30 do 7.20 A teraz poszła spać i kwękała (nie płakała) już tylko 5 min. zanim padła. Więc oficjalnie mówię, że metoda ta jest skuteczna aczkolwiek dla rodziców nie fajna bo płacz dziecka nigdy nie jest przyjemny. Ale wystarczy być konsekwentnym i już po jednym dniu widać efekty . Ja jestem wypoczęta, miałam czas wieczorem na kąpiel i na jakieś pachnidło do ciała (wcześniej miałam opory, że dziecku za bardzo pachnę przy karmieniu i może to być nieprzyjemne). A dziś nawet zachciało mi się poprzytulać z TŻ (już nie pamiętam kiedy ostatnio mi się chciało). Mama wyspana to mama szczęśliwa. I tu podziękowania dla Heksy - byłaś dla mnie przykładem ![]() Gratulacje!!! Cytat:
![]() Ja nadal karmię piersią i jestem z tego bardzo zadowolona, jak dla mnie super uczucie. Mam zamiar karmić do roku czasu a potem przestawić dziecko na butlę, mam na to przestawienie dwa msc bo tyle będę na wychowawczym
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-01-31 o 15:55 |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Siema Wredotyyyy
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Kalina
wooooow gratuluje ![]() )chwale sie zdjeciem z kapieli hehe -Zaskoczony Bryan ![]() a drugie to takie sklejone ![]() kapiel i Bryanek suszacy sie w szlafroczku ![]() Załącznik 2831357 Załącznik 2831358
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Kalinko !! gratulacje !!! dzielna mamusia !!!
|
#55 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Bryan ma duże piękne oczy, po mamusi?? Cytat:
Ach ta moja siła perswazji Pakusia dzięki
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-01-31 o 16:19 |
||
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
czy po mamusi to nie wiem
ale dziekuje slicznie
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Kobity, czyje dzieci już chodzą? Bo ja nie jestem na bieżąco
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Jesssssuuuuuu,jak tu cicho
![]() Poiglot Bryanek wymiata,pisze to poraz setny chyba![]() Kalina gratuluję udanej akcji z małą i muszę ci sie poskarżyć na te baboki,że mi to nie gratulowały . Jeszcze muszę uporać się ze smoczkiem i nocnymi pobudkami.Anulka Iwciag ja generalnie kupuję bielizne "bazarkową",ale postanowiłam troszkę w siebie zainwestować.Wogóle to znalazłam wątek o dobieraniu staników i okazało się,że noszę zły rozmiar ,więc nie ma odwrotu,muszę kupić noe rzeczy---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- e tam chodzą,to już dawno było .Moja to już samochód prowadzi i bierze udział w biegach na długie dystanse
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Poiglotko Ursull pokaż stronkę, może i ja dobiorę w końcu dobry stanik Anulka mój kroczy podtrzymywany pod paszki
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i dziekuje za komplemeny odnosnie synka ![]() iwciag dziekuje![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- dziewczyny wy tu o stanikach ![]() ja sobie kupilam dwa drogie staniki.. (tez mierzylam na tej stronie i jeszcze w sklepie mnie mierzyla kobitka) teraz po karmieniu w klacie spadlo 3cm i z miseczki DD mam...D..;/no i znowu idzie mi kupic stanik:/ naszczescie jeden z dd jest dobry ale drugi zaduzy juz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

I tym sposobem mój Ignaś pozostał chyba jedynym szczerbatym dzieciakiem na wątku
Zabki

,bo po chwili usnęła,potem około 2-giej na łyczek picia,następnie o 4-tej,bo sie wyspała,o 6-tej zabralismy ją do nas i ostateczna pobudka o 8:30,a teraz znowu śpi
. A już prawie nie budziła się w nocy i znowu

:rolleyes :

wymiata,pisze to poraz setny chyba