|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
i bluzki niektore sa przyciasneCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie tez chyba kupie nowy bo ten co mam jakis niedokladny mi sie zdaje
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem trąba i nie dorobiłam się jeszcze termometru typowo dla dzieci, ale czaję się na taki Brauna IRT 4020
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mój termometr nie jest specjalnie dla dzieci, ale ma miekką końcówkę więc łatwo się go używa. I był tani, nie wiem ile dokładnie ale nie za wiele.
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Tulipfever super, że mama jest z Wami
![]() katarzynka00 o kurczę oby Laurkę nie wzięło choróbsko U mojej by to nie przeszło ![]() Idziemy na kaszkę malinową
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
sytuacja opanowana
nic nie wzroslo, ale najadlam sie strachu po akcji siostrzenca Ciocia mi ja wybawila i poszla spac Mala dostala sliczny ala plaszczyk zapinany tylko do gory wiec jak bedzie siedziala w spacerowce to sie bedzie ładnie rozchodzil Myslalam ze wiecej naklikacie pod moja nieobecnosc Ja termometr mam najwyklejszy elektroniczny i rteciowy.Mam tez w smoczku canpola.Lepszego nie kupie bo nie widze potrzeby
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1086 |
|
Ola-Unhola
|
Ja już po wizycie i wspólnym spacerze. Całe szczęscie, ze tak krótko w domu siedzieliśmy i na spacer zebrałam towarzystwo, bo nie wiem co jeszcze by mi zepsuły. A co zepsuły?...
Wlazły do łóżeczka Antosia i stelaż się zapadł Zaraz będę sprawdzała,czy w ogóle da się to skręcić, bo śrubki wyrwały się z boków.No po prostu, szkoda słów. Coś mnie trzaska, idę obejrzeć i jak się uspokoję, to się odezwę. Nie będę już wspominała o reakcji Mamy... ![]()
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
To Mama nic nie powiedziała???My już po obiadku, miałam dać Małemu na deser gotowane jabłko, ale wstrzymam się jeszcze do jutra.Krostek już nie ma, a teraz będę mu się bała cokolwiek podać Wiem, głupie.Tulip, świetnie, że mama szczęśliwie dojechała, Ania pewnie przekona się do babci szybciutko Anusia_82, podziwiam Cię naprawdę, ja bym chyba nie dała rady sama zająć się domem, a do tego Malutkim ![]() coś miałam napisać i zapomniałam
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dalo rade naprawic? brzmi to jak dobry, glupi zart
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja aktualnie uzywam zwyczajnego elektronicznego i mierze pod paszka
Cytat:
![]() z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze mama sie nie przejela zbytnio ![]() wiesz co....jezeli nie da sie tego naprawic to ja bym na Twoim miejscu zadzwonila do tej znajomej i powiedziala, ze musi odkupic bo z jakiej racji Ty masz wydawac kase na nowe lozeczko dlatego, ze jej dzieci popsuly? ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- aaaaaaa w realu sa te jogurty pieczone jablko litrowe przynajmniej u mnie
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Alez tu posucha
![]() Wrocilam ze spaceru brrr, ale dziecię spało do 16 wiec musialam urozmaicic dzien, bo do 19 moglabym fioła dostac, a i jej 3h zabawy wydałyby się dosc dlugieJa już chce wiosny i lżejszego ubierania acha dzis zaserwowalam bobovite-zlocisty kurczak i jarzynki i naprawde dosc spore kawałki były marchwi, ziemniakow i całe ziarnka ryżu.Czy wy gotujące mamy blenderujecie na miazge czy tez wieksze zostawiacie? gdybym gotowala to pewnie drobniej bym siekala
|
|
|
#1091 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat ja wlasnie zauwazylam, ze te z bobovity po 6mies maja wlasnie wieksze kawalki
Marci juz jadl takie i dawal rade ![]() hmmm ja Ci nie pomoge bo narazie gotowalam malemu tylko to co pisalam a to raczej na miazge jakbym dodala ryz to pewnie bym go nie miksowala juz
|
|
#1092 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
To łóżeczko ma opuszczany bok, a cięzar spowodował, że te krótsze boki się rozszerzyły (nie są z jednym długim skręcone tylko mają rynienkę,w którą wchodzą gumowe łebki od śrubek, żeby się bok opuszczał). No i śruby od stelaża pod wpływem cięzaru się ugieły, miały więcej luzy i wszystko poleciało w dół. Tż powiedział, że trzeba będzie na stałe zrezygnować z opuszczanego boku i przymocować dodatkowymi śrubami (wywiercić nowe dziury) i tak to wszystko skręcic... Reakcja Mamusi wyglądala dokładnie jak na emotikonie U niej też wchodziły w domu, więc... Kasiu, dobrze, że Małej nic nie jest. A jak synek siostry? Sweet, to normalne, że teraz będziesz ostrożniejsza przesadnie ![]() Przecież tak naprawdę sama nie wiem od czego ta alergia i musisz wszystko dokładnie przetestować raz jeszcze. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
My dzisiaj jedlismy, tzn Antoś aromatyczny rosołek z kurczaka z ryżem i są tam też spore kawałeczki. Antkowi nie sprawiało problemów przełknięcie,ale mnie już wkurza ta Bobovita, za rzadka jest wg mnie...Ja też chcę wiosnę, i ten zapach w powietrzu Aniu, aj chyba zapomniałam napisać, jakiego pieknego masz kawalera. Bartoszek będzie miał powodzenie, ma to coś w oczkach
|
|
#1093 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
z jakiej racji masz rezygnowac z opuszczanego boku i jeszcze wiercic dziury w lozeczku najlepiej to bym dala jej to lozeczko i powiedziala, ze chce je w takim stanie w jakim bylo poprzednio - niewazne czy nowe czy nie, wazne, ze cale boszzz nie znosze takich ludzi dobrze, ze nie mam takich kolezanek ja np jak Eryk kiedys bawil sie pistoletem synka mojej kolezanki i go polamal to jak bylam w zabawkowym i kupowalam pistolet Erykowi to temu koledze tez kupilam za to nowy
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc babeczki, dawno mnie nie było
![]() a teraz mam 16!!! stron do nadrobienia i nie dam rady ![]() U nas nic nowego, mała od 3 dni sie glutenuje. Poza tym, testowałysmy kubek niekaperk i nie chce pic z niego a trzyma bez problemu, wiec poki co zostajemy przy butekeczce. Aha i kupiła w koncu krzesełko, i jednak chicco polly 2w1 bo wygrzebalismy zaskórniaki ![]() Buziaczki dla Was
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Unholy to nie do pomyślenia, żeby tak "olać" sprawę, ja wiem że dzeci mają różne pomysły ale w końcu to rodzice za to wszystko odpowiadają. Na miejscu koleżanki starałbym się to jakoś zrekompensować
Jeśli ona się do tego nie poczuwa to może jej to zasugerować ![]() Serek dziś też miał danie z większymi kawałkami, na początku miał nieco zdziwioną minę ale finalnie skusił się ![]() Czy Wasze dzieci po obiadku ok 100 gr piją zaraz mleko? Bo Serek musi dostać i basta a w czasie obiadku wychylił jeszcze 2 flaszki herbaty po 100 ml każda Naprawdę jestem pod wrażeniem jego żołądkaZgadzam się z wypowiedzią Svinecki w całej rozciągłości. Mayaha gratuluję zakupu, ja w tym tyg. też zamawiam bo mam dość siedzenia na podłodze.
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-01-31 o 17:32 |
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Oglądałam to dzisiaj już kilka razy. Nie wiem czy też to oglądałyście. Tak dla przypomnienia jak to było w ciąży http://kobieta.onet.pl/wideo/6024371...relacjetv.html eleeri, nerwusku za jutrzejszy pierwszy dzień w pracy (ja też jutro do pracy)
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-31 o 17:49 |
|
|
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mysle ze nie wpadlabym na pomysl zostawienia tak duzych kostek warzyw dla dziecka ino o dziąsłach ![]() Cytat:
No mlody wciaz ma temp Co 4h zbija ale wraca Dr pow ze bedzie musiala zrobic przeswietlenie pluc jak antybiotyk nie pomoze Wyrko nie moze obejsc sie bez echa.Walcz!!! Mi obiad boboviy odpowiada-konsystencja, ale deseru juz nie Cytat:
w czasie obiadu nie daje jej pic, ale po juz tak
|||
|
|
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem gdzie on to upycha![]() A poza tym precz z wirusami i bakteriami
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
znowu plan dnia bierze mi w łeb
dopiero uśpiłam małego, przy cycu a tak Go wcześniej chwaliłam pojechaliśmy na zakupy, mały został z babcią wracamy a mały śpi na rękach u babci ![]() no i spał dopóki był na rękach, jak tylko babcia go odłożyła to się zbudził później zasnął sam w łóżku to znowu zbudził Go pies, bo akurat dojrzał coś przez balkon i zaszczekał teraz byłam myć łazienkę, młody został z tatusiem i płakał taki był śpiący i zmęczony ale zasnąć - gdzie tam teraz dostał cyca i padł ciekawe na jak długo a teraz powinien właśnie jeść deserek ![]() Cytat:
![]() resztę co mogłabym napisać, napisały już dziewczyny ![]() też mi się marzy wiosna ach ![]() mpjemu nawet nie daję bo by go naciągało ![]() Cytat:
![]() czy jest tu jakieś dziecko które je tak mało jak moje ? 3/4 małego słoiczka obiadku i nie idzie mu wcisnąć więcej ![]() bo ma odruch wymiotny i nadmiar wywala jęzorem
|
|
|
#1100 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wlasnie gotuje tone makaronu, kapusty i marchewki i kroje tone chleba
moj TZ - matka teresa dokarmia kaczki w parku, ktore jak bylo ladnie i cieplo to ludzie dokarmiali bo mieli atrakcje a jak jest zimno i kupa sniegu to juz nie ma komu karmic i te kaczki zdychaja, codziennie straz miejska wylawia kilkanascie martwych i probuje ratowac te, ktore przymarzly do lodu - moj TZ nie mogl przejsc obok ![]() Cytat:
w zasadzie dostaje juz cyca tylko rano i wieczorem a wczesniej wisial non stop kat super, ze z mala ok mi za to bierze cos Eryka, slania sie, caly czas lezy, mowi, ze mu zimno i glowa go boli, chyba ma temp, zostawie go jutro w domu i zobacze, jak nie przejdzie to do lekarza
|
|
|
#1101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś to będzie w końcu nie my pierwsze, nie my ostatnie :/
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za opieke nad zwierzaczkamiI znowu choróbsko?Mam nadzieje, że nie ![]() dałam Bartkowi jednak gotowane jabłko, ugotowałam więcej i zapasteryzowałam bede mu dawać swoje jabłuszka do kaszki a dawałyście już świeżego bananka? ach zaraz lookne na tą tabele owocową jestem w szoku bo dzisiaj wypił prawie 200ml herbatki, jeszcze NIGDY nie udało mu się tyle wypić od soboty jest tak marudny, że szok, spojrzałam na skoki i oczywiście sie zaczęły i to 4 tyg
|
|
#1103 |
|
Ola-Unhola
|
Zastanawiam sie nad puzzelkami na podłoge, ma któras? Chodzi mi no cos duzego
tego typu: http://www.allegro.pl/19496_piankowe.html
|
#1104 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być dobrze Cytat:
są też z miękką końcówką i chyba 1 łz droższe mi odpowiada i mierzy dobrze bo sprawdzałam kiedyś z rtęciowym pomiar w minutę, mierzę pod pachą, jak była wysoka temp to w pupce sprawdzałam i też ok Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście coś w tym jest ma odruch wymiotny jak je obiadki ![]() a może te większe kawałki jej nie podchodzą? ![]() pluje tym Cytat:
ja bym tak tego nie zostawiła mamusia powinna odpowiadać za szkody swoich dzieci i dla Was ![]() ![]() Cytat:
za Was dziewczynyeleeri, nerwusku, frido ![]() ![]() ![]() zdrówka dla Eryka Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-01-31 o 19:02 |
|||||||
|
|
|
#1105 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Choróbsko sioooo ![]() ![]()
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka zdrówka dla Eryka.
Pozostaje mi wierzyć, że Serek kiedyś spasuje z tym jedzeniem a jak nie to cóżż nie szama na zdrowie ![]() Unholy ja mam takie piankowe pod matą bo Serek bardzo wędruje a ja mam tylko płytki na podłodze, takie piankowe klocki świetnie się sprawdzają i jestem zadowolona. Tyle, że pod matę kupiłam takie zwykłe w auchan bo pies na nich też urzęduje ale mam też z baby ono i są lepszej jakości ale szkoda mi dla psa ![]() a to ich zastosowanie
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-01-31 o 19:15 |
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja w zasadzie dawalam i surowe jablko i banana jak maly mial 4 miesiace ![]() Cytat:
![]() w zasadzie chyba nie mialabym ich gdzie rozlozyc dzieki ![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() a maly super jest
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie sloiczki maja130ml? bo moje bobovity ,gerbera i hamanka maja 190. A moze za malo tego objadu ma i musi dopchac mlekiem? U mnie dni gloomrka czasem sie zdarzaja.Np dzis zjadla o 16 duzy obiad 190ml, i jak wrocilysmy ze spaceru i chwile sie pobawilysmy to juz krzyczala za mlekiem( placz z powodu glodu ma ten sam od noworodka.Inny gdy cos boli i inny gdy jest zla) a zrobila sie zaledwie 18.Padlo 240kaszki,o 19 kąpiel i przed snem 100ml herbatki taka wlasnie reakcje miala siostry córka, ale na duze kawalki bobovity Ogolnie ona jest postrzelona na pkt jedzenia.Sloikow zadnych od samego poczatku nie chciala zjesc za Chiny, wiec po kilkunastu podejsciach zaczela jesc z nimi domowe zarelko. Soki TYLKO czerwone, no i soki, bo herbatke to w drodze ostatecznosci jak ją suszy na maxa i to tez czerwona. Sloiczki deserkow na jogurcie i twarozkach jadl pies bo i im mowila stanowcze nie. Je jablka, banany i mandarynki no i kocha ogorki kwaszone ![]() Cytat:
a kaczki jedza makaron i kapuste ![]() beda przynajmniej najedzone, ale to ich nie uchroni przed przymarznieciem?jak mozna im pomoc?moze trzbaby je bylo "odłowic" na czas zimy i np przetrzymac w zoo ![]() wlasnie tak samo zaczelo sie u siostry jak opisalas (oczywiscie nie diagnozuje ze u was bedzie tak samo) siora juz wie ze jak jej urwis mowi "mamusiu zimno mi, moge sie polozyc" to juz jest cos na rzeczy. On sie polozyl.Dygoczac z zimna a po chwili taaaaka temperatura ze spał z otwartymi oczkami i niekontaktowal.Wargi mu spuchly i oczy nabraly dziwnego wyrazu gerber ma drobniejsze kawalki.Moze sprobuj gerbera Nasze dzieci maja prawo jeszcze nie umiec jesc takich kawalkow
||
|
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia je połowe małego słoika, ale nie probowałam jej wiecej dawac...... jeszcze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

i bluzki niektore sa przyciasne
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zaraz będę sprawdzała,czy w ogóle da się to skręcić, bo śrubki wyrwały się z boków.
Wiem, głupie.

za jutrzejszy pierwszy dzień w pracy
i płakał taki był śpiący i zmęczony ale zasnąć - gdzie tam
i to 4 tyg