|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Ja właśnie dziś zaczynam kuracje z naftą. Jak narazie jestem po nałożeniu i zmyciu - włoski są miłe i przyjemne w dotyku, tylko miałam problem z ich zmyciem. Mój Fructis kiepsko sobie z tym radzi.
Ogólnie postanowiłam zastosować naftę po przeczytaniu recenzji na tym forum - trochę wypadają mi włosy, a poza tym mam suchy łupież szczególnie widczny na przejściu z lini czoła na włosy. Więc postanowiłam zaryzykować z naftą. Jak będzie- zobacze, ale jestem dobrej myśli.
" Siedziałem cicho i próbowałem się z nim porozumieć telepatycznie. Wyjaśnić mu jak mi przykro z tym co się stało. Pomyślałem o całym żalu i smutku na tym świecie. Chciałem z całego serca po prostu zostawić ten świat. I móc tak jak dwa anioły w nocy magicznie...zniknąć." Neil McCormick > |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do moich mocno już przerzedzonych (tak to sie pisze?
|
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Używam nafty już od dobrych 5 miesięcy i zauważyłam, że moje włosy są bardziej gęste i mocniejsze. Ale męczy mnie inna sprawa. Nie mam "wysokiego czoła", ale takie.. hmm... zakola (?) na których rosną delikatne włoski, ale bardzo jasny blond. Czy jest jakiś sposób na to, aby te włosy stały się równie widoczne i mocne jak pozostałe?? Chciałabym czesać się w kitkę, zakładać opaski itd. Proszę pomóżcie jeśli znacie jakieś sposoby. |
|
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
mam ten sam problem co ty;] tzn tylko z lewej strony "suchego wilka" czy jak to mowia;] i duzo malych delikatkych krotkich wloskow przy buzi na lini czoła itp;] ale one to chyba poprostu takie juz sa i watpie zeby sie cos dalo zrobic;]
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
no cóż, ja też postanowiłam dołączyć do nafto-maniaczek
I mam nadzieję, że będę równie zadowolona jak większość. Mam tylko 2 pytania: a) jaka mikstura jest najlepsza? Bo przeczytałam już ich tyle, że nie mam pojęcia! b) ile trzymać tę magię na włosach? |
|
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
jako dobry nafto-zmywacz polecam szampon do włosów cienkich i wypadajacych z Apteczki Babuni Joanny
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazwyczaj nakładam oleje na noc, więc nie stosuję nafty przed umyciem. Pojechałam do babci na wieś i zauważyłam u niej ową naftę
No więc nałożyłam na jakieś 25min zmywałam szamponem propolisowym, ale nie chciał się pienić, więc dodałam swój, który równie się buntował Normalnie jakieś anomalia. Zapewne to przez miękką wodę. Nie najlepiej spłukało, bo szybciej miałam tłuste włosy właśnie przez braku piany i kiepskiej słuchawki od wanny. Po wyschnięciu, widok moich włosów wręcz mnie oślepiał |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
Fakt, naftę trudno jest zmyć (nie ma porównania do olei, przy których zmywaniu szampon bardzo dobrze się pieni), ale efekty kuszą...
.
Edytowane przez Ombligo Czas edycji: 2010-01-22 o 01:50 |
|
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja się też przyłącze
właśnie zmyłam naftę ze łba i czekam na efekt jak będą suche kudełki. Włosy mi wychodzą garściami myślę że nafta pomoże Oby hehe
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2010-01-21 o 17:43 Powód: ort |
|
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Ja naftę nakładam razem z maseczką, albo pół godzinki przed myciem.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
niestety, po tygodniu używania nafty, dostałam strasznego łupieżu, którego nie mogę pozbyć się do dzisiaj...
Edytowane przez extreme7279 Czas edycji: 2012-03-14 o 17:49 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Muszę powrócić do stosowania nafty
. Ostatnio zaczęły mi wypadać włosy, mam nadzieję, że chociaż trochę ona pomoże. Problem tylko w tym, że tą nafta strasznie trudno się zmywa! Gorzej niż oleje! Masakra jakaś - a ja nie mam dużo czasu na mycie włosów zazwyczaj - myję codziennie rano (przed szkołą) i nie mam czasu na trzykrotne mycie włosów . Co innego w weekendy, ale też nie zawsze mam czas/ochotę ... no cóż. Będę musiała znaleźć jakieś wyjście - w najgorszym wypadku będę wstawała 15 minut wcześniej .
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Wax używam od około 2 tygodni regularnie, co dzień ale nie zauważyłam szybszego porostu włosów, są natomiast bardzo wygładzone i mocniej się świecą a po dekoloryzacji miałam straszną miotłę i musiałam ściąć połowę włosów ale powoli wracają do normy, na prawdę polecam tą odżywkę, zresztą większość dziewczyn jest z niej zadowolona. Wyrzuciłam też inne odżywki typu Elseve które maja zdziałać cuda ale tak na serio to po nich wypadają włosy, zamierzam też kupić zwykły szampon pokrzywowy albo z rzepy bo te reklamowane to sama chemia, pozdrawiam;*
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie kupiłam ostatnio naftę z olejkiem rycynowym użyłam może 2 razy dziś wyjęłam z szafki i patrzę a nafta wygląda jakby była zamarznięta co się z nią porobiło
pierwszy raz mam naftę więc się nie znam
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj drugi raz naftowałam włosy (kładłam samą naftę), płukałam i myłam je 2 razy a potem nałożyłam odzywkę. Jak trzymałam nafte na głowie to mnie strasznie piekło
jak włosy wyschły to były wręcz jak siano i puszyły się
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, nafta może podrażniać i wysuszać i nie każdy może ją stosować. Zawsze można zmieszać naftę np. z olejem rycynowym- myślę, że w takim zestawie będzie mniejsze ryzyko podrażnienia Ja miałam do nafty dwa podejścia i okazało się, że lepiej, żebym nie wcierała nafty w skórę głowy, ale na włosach na 10 minut (jak zaleca producent) jest ok.
|
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekło mnie nawet po zmyciu i nałożeniu odżywki tak z 10 minut a potem przeszło uffffff. Poza tym wypadają mi włosy ostatnio
|
|
|
#1401 |
|
Przyczajenie
|
Mnie też czasem piecze i swędzi skóra głowy po nafcie, ale da się wytrzymać. Poza tym to chyba jedyny specyfik, który w znacznym stopniu ogranicza wypadanie moich włosów. A także dodaje im objętości i ogólnie poprawia kondycję. Stosuję taką z dodatkiem olejku rycynowego firmy kosmed. Na początku używałam dosyć dużo tej nafty i miałam okropne problemy ze zmyciem. Dlatego teraz wymyśliłam inny sposób, który też daje efekty - to znaczy wcieram dosłownie kilka kropel w skórę i kilka kropel wgniatam we włosy tak jak żel czy piankę. I idę spać. Taka znikoma ilość bez problemu rano się zmywa. A dlaczego na całą noc? Bo taka mała ilość pozostawiona na 10 czy 15 minut nic by nie pomogła. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
Pieczenie\swędzenie głowy po nafcie jest od trzymania jej za długo
![]() A ja właśnie zmyłam nafte, (20 min. nad wanną aż mi kręgosłup zesztywniał ) czekam aż mi włosie wyschną a jaa robie to tak, moze sie przyda.:-Wcieram we włosy, trzeba max uważać żeby nie poplątać włosów, bo łatwo wypadają, -Przed nakładaniam jeszcze wkładam butelke z naftą\ kubek z naftą i żółtkiem do miski z gorącą wodą, żeby sie podgrzało, wtedy przy nakładaniu w skóre głowy pory są rozszerzone i lepiej 'wchodzi' -Owijam włosie folią, na to ciepła czapka albo dwie ;> -Paraduje tak przez 30 min. to chyba dla mnie granica, bo jak trzymam je dłużej to swędzi mnie skóra głowy. -Najpierw dokładnie spłukuje, później myje, 3 x razy, Dobry do zmywania nafty jest natej, ja akurat zmywam pantene mocne i gęste. -Ręcznik, i staram nie susze później włosów, jak ma byc natural, to jest ;D I tak 2 razu w tygodniu, ale uważam że warto, zawsze bo takim zabiegu znajomi pytają sie jakim szamponem myje włosy, bo są tak błyszczące, że aż oślepiają polecam - nafta to taki lek na wszystko, jeśli chodzi o włosy.
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1404 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Spoko, właśnie się uczę do egzaminów i stresa mam że hej, tak więc ten tekścior przynajmniej mnie trochę rozluźnił
Tym razem wymichram naftę z oliwą z oliwek ![]()
|
|
#1406 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pory muszą być rozszerzone przez zamknięte raczej nic by się nie dostało
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie porównanie naft różnych firm?
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Nafta której firmy jest waszym zdaniem najlepsza?
Ja mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-rycynowym.htm ale nie wiem czemu elektryzują mi się po niej włosy i się puszą
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

I mam nadzieję, że będę równie zadowolona jak większość.
Normalnie jakieś anomalia. Zapewne to przez miękką wodę. Nie najlepiej spłukało, bo szybciej miałam tłuste włosy właśnie przez braku piany i kiepskiej słuchawki od wanny. 

.
Oby hehe

. Ostatnio zaczęły mi wypadać włosy, mam nadzieję, że chociaż trochę ona pomoże. Problem tylko w tym, że tą nafta strasznie trudno się zmywa! Gorzej niż oleje! Masakra jakaś - a ja nie mam dużo czasu na mycie włosów zazwyczaj - myję codziennie rano (przed szkołą) i nie mam czasu na trzykrotne mycie włosów