|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Weszlam tylko na chwilke zeby zobaczyc kto sie rozpkaowal, a tu NIC
![]() Poczytalam ostatnia strone i widze, ze macie te same przeboje cycowe co ja - WSPOLCZUJE !! Moja tez potrafi wisiec przy cycu 2-3 h ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
A więc Pysiolinka nasz 39 tydzień ....
Brzuchol ogromniastyyyyyy (przyznaje że mam klopoty przekręcać się w lóżku) Załącznik 2831885 Załącznik 2831886 Załącznik 2831887 aldii ....trzymam ![]() ![]() Ale po 3 miesiacach też plul smokiem i od tamtej pory nie widział go a oczyyyyy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-31 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
Codziennie Was podczytuje ale jakos nie mam weny pisac.Krzysiu jest mega grzcnym dzieciaczkiem, prawie nie placze, duzo spi i nie ma zadnych problemow z karmieniem- istny aniolek ![]() Ja juz tez sie pomalu zbieram po cc, boli mie jednak brzuch i ciagnie blizna ale to dopiero niecale 3 tyg wiec pewnie moze tak byc...mam pytanie do mam po cesarce ile po cieciu mogly cwiczyc miesnie brzucha?...wogole jakos szybko zlatuja ze mnie kg z 11 przytytych zostalo mi do zrzucenia jeszcze 2, wiec nie ma zle ![]() fleudelacour ja wlasnie ostatnio mysle ostro o antykoncepcji , w srode bede na wizycie u gina to sie czegos dowiem. wklejam kilka zdjec Krzysiulinki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Raczkowanie
|
nie wkleilo sie z tata
![]() przez pomylke post pod postem Edytowane przez agusiamatyldka Czas edycji: 2010-01-31 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
na 2 focie klasyczny odruch moro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
pozdrowienia ze szpitala
![]() ![]()
#3367 |
Zadomowienie
|
moje ktg i tak za kazdym razem.
#3368 |
Zakorzenienie
|
gooha no niezły zapis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zadomowienie
|
ja sie troche do tych skurczy przyzwyczailam, bo mam je od polowy ciazy. Troche sie wyciszyly przy Fenoterolu, ale teraz jak przestalam go brac to co chwile je czuje. Brzuch sie mocno napina nie jest to bardzo bolesne, ale nie przyjemne uczucie. Dzis jeszcze troche dosaly bole jak na @, wiec zastanawiam sie czy cos sie nie ruszylo. Dzis juz po obchodzie wiec pewnie jutro rano wezma mnie na badanie
#3371 |
Raczkowanie
|
(s) kurcze no ładnie
![]() Mi ktg nigdy nie pokazało takich skurczy a też mam od połowy ciąży twardnienia, ooo nawet teraz też mam, a leżę... Jeśli lekarze mówią, że dzidzia dorodna... hmmm... to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3372 |
Rozeznanie
|
oooo!! to chyba już tuż, tuż! mi to nawet tak ładnie się nie zapisywało jak już mi się akcja zaczęła!!!
aldii trzymam kciuki, co by się unormowało! ja właśnie dlatego odciągam laktatorem i daję butle. a przytulanie idzie swoją drogą... pysiu myślałaś o karierze poetki?? coś mi się widzi, że sława byłaby murowana ![]() ![]()
#3373 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny! dzisiaj wyszłam ze szpitala, czuję się fatalnie i nawet nie chce mi się za dużo pisać-może jutro jak znajdę czas napiszę coś więcej-ale mam do was prośbę-do tych które kupowały laktator tomme tippe-zginęła mi instrukcja obsługi i nie wiem na jaki czas się daje sterylizator i na jaką moc do mikrofalówki, czy mogłaby któraś mi pomóc?Zeberko, zdaje się że m.in ty zakupiłaś to "cudo"?
![]()
#3374 | |
Zakorzenienie
|
ee... ładne!!!
![]() U mnie było robione we czw. to nie wykazało żadnych skurczy ![]() Za to tentno dziecka prawidłowe a położne stwierdziły że rusza się jak szalone ![]() ![]() Cytat:
![]() Aż się wzruszyłam (pomyślałam że już niedługo też zobaczę swoje maleństwo i będzie tak te rączki do mamy rozpościerać)..eh..łatwo się wzruszam ![]() ![]() ![]() Ja od 2 czy 3 dni to już czuję się mega fatalnie...W nocy śpię po 4h bo mimo brania magnezu wiecznie czuję "napięcie w łydkach"...Teraz też spać nie mogłam. A dziś nad ranem to obudził mnie "o mało co skurcz łydki" i na wpół śpiąca musiałam chodzić po domu a potem siedzieć...I tak przespałam tej nocy 4h a wstałam już o 5:50 ![]() ![]() Do tego maleństwo na złośc mamusi jak tylko się położę..wpycha się na żebra, co boli niemiłosiernie..I to SILNE kłucie w szycje ![]() A mąż dziś i teść mnie denerwowali że jeszcze mogę tak i 2 tyg chodzić...jak pomyśłałam że jeszcze 2tyg będę się tak czuć to od razu się wpiekliłam na maksa !!!!!!! Za grosz wyczucia mają Ci meżczyźni ![]()
![]() |
#3375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak mi smutno... a cycki umordowane jak nie wiem co...Pojęcia nie mam dlaczego tak się stało i nagle... Pysiu piękny brzusio ![]() Fleudelacour, Oliwia ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
a mi się siara sączy - i o ile wcześniej się zdarzało ale były to ilości minimalne i było tego na 2 krople tak dziś normalnie cały dzień - a już jak dotknę brodawek to w ogóle wypływa...
ehhhh... chyba będę musiała sobie zakładać wkładki laktacyjne na wyjścia żebym czasem nie chodziła z mokrymi plamami na bluzce ![]() no i koniec stycznia mamy a lista styczniówek nierozpakowanych całkiem pokaźna... ciekawe ile lutówek się rozpakuje dopiero w marcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
1. wlać 100 ml wody do pudełka 2. włożyć butelki (upturned - nie jestem pewna, ale to chyba znaczy że tak jak się normalnie stawia butelkę, otworem do góry), rozmontowany odciągacz i inne akcesoria 3. ostrożnie założyć pokrywkę 4. umieścić pudełko w mikrofali 5. otworzyć wentyl na pokrywce, 6. postępować zgodnie z instrukcją mocy mikrofali 7. uwaga: w celu uniknięcia ryzyka poparzenia, zawsze upewnić się, że pudelko jest zimne zanim się je wyciągnie 8. niezwłocznie zamknąć wentyl, aby zapewnić hermetyczność i sterylność poniżej 800W - pełna moc 6 minut - czas stygnięcia 3 min powyżej 850 W - pełna moc 4 min - czas stygnięcia 3 min Jakby coś to daję linka po angielsku - patrz punkt H http://www.tommeetippee.co.uk/UserFi...reast-Pump.pdf Cytat:
Częściowo podobnie miałam wczoraj, też miałam takie flaczkowate cyce (ale nie przez cały dzień tylko wieczorem) i już zaczęłam się stresować, że mały się nie najada i dlatego tak często się budzi. Mieliśmy już dość tych jego dość częstych pobudek, wiec stwierdziliśmy, że trzeba trochę odciągnąć i dać butlę. Udało mi sie ściągnąć tylko 40 ml (z tego cyca z którego jadł kilkanaście minut wcześniej). Jak mały zaczął kwękać, to tż podał mu butlę ale po chwili wyciągnął z pysia, bo się baliśmy, ze może za mocno leci i że przyda się przerwa. Tylko, że mały już potem nie chciał butli a zjadł zaledwie 10 ml. Potem wypiłam więcej płynów (wody, herbaty) i mam wrażenie, że po tym cyce stały się bardziej wypełnione mlekiem + to że mały pospał trochę dłużej, tak że miały okazję się wypełnić. Co do reszty postów to nie dam rady się odnieść, bo zaraz lecę spać, skoro mały też śpi. Tylko napiszę Pysi, że zarówno kawka (wyszła fajna 3 warstwowa: biała, brązowa i pianka na wierzchu) jak i ciacha wyszły pycha. Ciacha jadłam, ale kawkę pił tylko mój tż, bo ja sobie zrobiłam słabszą wersję ale już nie kombinowałam z warstwami. Werandowanie zaczęliśmy wczoraj i najgorzej jest z ubieraniem - mały się wściekał (wczoraj i dziś) i uspokoił się dopiero u tż na rączkach, ale potem grzecznie poleżał sobie w wózku. Dziś nawet zaczął przysypiać w wózku. A werandowania najbardziej nie mógł się doczekać starszy braciszek i nawet chciał budzić młodszego, żeby szybciej sie werandować ![]() Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-31 o 22:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Raczkowanie
|
Nadrobiłam wszystko co miałam do nadrobienia, ale cytować nie będę, bo o tej godzinie to już głowy do myślenia nie mam
![]() Ja w dwupaku, brzuch pobolewa, dzisiaj zaczęłam TŻta straszyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do szpitala już wszystko mam, więc jutro się pakuję, bo do 22.02 nie wytrzymam chyba, bo rozwarcie na palec już jest, a jak dalej mnie brzuch pobolewa, więc się pewnie robi większe ![]() ![]() Także nie bić bardzo i nie krzyczeć jak się w kolejkę wryję ![]() Widziałam śliczne dzieciaczki ![]() pysia brzuszek piękny ![]()
#3379 |
Zakorzenienie
|
Addiced ale jednoczesnie pokarm zrobił się słaby u mnie, cały czas wodnisty i nie zmienia się nawet po jego ssaniu nie mówiąc ot ym, ze zaczął się denerwować przy piersi i nie chciał nawet przed chwilą i od razu musiałam mu dać nutramigen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Raczkowanie
|
dzień dobry mamusie, dzidziusie i brzusie
![]() dziś ja na nogach od świtu - weszłam się przywitać i prosić o kciuki bo za chwile jadę na egzamin jak to zdam to potem jeszcze tylko środa i sesja za mną buziaki i miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | ||
Zakorzenienie
|
Agusia sliczne fotki z synkiem
![]() gooha3 zapis KTG ... ![]() Ja mialam podobny podczas poroduuu ![]() Ehhhhhhjak widać różnie to jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A za werandowanie ![]() Starszy braciszek mnie rozbawił ![]() ![]() Szkoda że to nie lato bo etedy nie bylo by problemu ![]() Ale za to wiosna już tuż tuż ![]() ![]() ![]() _________________________ ___________ Wieczorem dostalam smsa od naszej ULCI: (ale cos nie mogłam się do w. zalogować ) "Ulcia z Zuzią wyszły do domku ...dlugo bo Ulcia miala problemy z cewka moczową...nie bardzo ma czas na W....Zuzia wisi na cycochach...czekają na nią papierki...jak będzie miała chwilkę to wpadnie ... Napisala że pozdrawia i strasznie za Nami tęskniła ![]() My za niąteżż....odpisalam od nas pozdrowionka i że czekamy na niąąa ![]() _________________________ _____ PS. DZIŚ ZACZYNAM Z PYSIOLINKĄ 40 tydzień ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-01 o 06:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Ulcia biedna Ty .. no ale masz juz Zuze przy sobie to najwaznijesze 3maj sie ![]() ![]() Pysiamn gratulacje wygranej ![]() ![]() ![]() Co do wpychania sie w kolejke a odezwac sie juz moge bo styczen za nami a dzis 1 luty wiec lutowki do roboty.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Rozeznanie
|
Wchodze i liczę na jakieś wieści z porodówek, a tu nic. Zmykam robić obiadek.
A w załączeniu Milenka z Braciszkiem i mamusią. ![]()
#3385 |
Raczkowanie
|
Hej, Witam,
No i znowu nikt nie rozpakowany, choć sądząc po ktg Goohy to... Gooha ja taki zapis miałam jakieś 35 godzin przed rozpoczęciem akcji. Skurcze raczej zupełnie bezbolesne co 6 minut. Powodzenia. Addicted mam29 lat. Nie pisałam, bo jakoś nie wydawało mi się to ważne. Planujemy 3 za jakieś 5 lat, bo mąż i ja chcielibyśmy mieć synka. Też mam przeczucie, że byłaby trzecia dziewczynka, tak jak Ty, że chłopczyk ![]() Joli jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to skontaktuj się z lekarzem lub położną. Ja Ci napiszę z doświadczenia, że rzadkie kupki przy karmieniu piersią to norma zupełna, czyba, że jest dużo śluzu lub krwi. Mogą być przy każdym karmieniu. Brzuszek się napina i dziecko ma gazy. Jak pisała Celka to moze być do końca 3 miesiaca lub dłuzej. Nie martw się ![]() Zeberko ja Ci napiszę tak. Martwiłam się tym samym przy Idusi. Byłam nawet w poradni laktacyjnej. To Laktacja Ci się normuje i już nie bęziesz miała nabrzmiałych piersi tylko zwykłe. Pokarm będzie wypływał przy karmieniu i będą się wtedy napełniać. Pij dużo i przystawiaj, bo to mozę być kryzys laktacyjny( musi się więcej mleka doprodukować, bo mały potrzebuje wiecej mleka- lekarstwo to przystawianie do piersi). Jeśli podasz mieszanke to jednocześnie nie pobudzasz piersi do produkcji mleka i moze Ci się nawet zmiejszyć ilość przez podanie mieszanki. Poza tym dzieci maja skoki wzrostowe kiedy potrzebują więcej i piersi tak z dobę potrzebują czasu żeby się dostosować do potrzeb. Mam nadzieję, że Ci to pomoże w jakis sposób. Pysia piękne zdjęcie Agusiamatyldka śliczny synuś |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Agusia - Krzysiolinka słodka, zwłaszcza drugie zdjęcie cudne
![]() Trzymam kciuki za wszystkie przeterminowane mamuśki oraz te, które termin mają tuż tuż. A ja jeszcze z innej beczki... Chciałam zapytać o kilka spraw, które mnie nurtują (może głupie, ale jako osoba nie mająca kontaktu z małymi dziećmi muszę o to zapytać): 1. Kiedy noworodka można kłaść na brzuszku? I czy można to robić jak pępuszek jest jeszcze nie wygojony? 2. Jak układać do snu? Chodzi mi o to, czy nie przewracać mu główki podczas snu, no wiecie, żeby się nie zniekształciła, jak będzie spał w jednej pozycji? ![]() 3. Czy budzić w nocy na karmienie? Bo wyczytałam w necie, że powinno się karmić co 2-3 godz. a jak śpi, to budzić.... Wiem, że pytania są pewnie banalne ![]() ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-02-01 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Zadomowienie
|
Nie straszcie mnie tym porodem bo ja jeszcze troszke czasu mam, takie ktg wychodzi mi od czwartu caly czas takie samo mimo lekow i kroplowek rozkurczowych.
Troszke ponadrabialam i widze ze cos jakby ciszej. Chyba cisza przed burza i wszystkie sie pakuja do szpitali ![]() U nas straszny ruch w szpitalu. Na porodowce brakuje miejsc. Cytat:
ja mam termin na koniec lutego i odstawilem wczoraj wszystkie leki. _______ poogladalam sliczne bobaski . Ja tez juz chce miec to malenstwo przy sobie . Slicznosci ![]()
![]() |
#3388 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad. 2 Ja układam raz na jednym bczku, raz na drugim. Specjalnie nie przekładam Oli podczas spania, chyba że zaczyna sie "kręcic" to zmieniam jej pozycję, bo mogła ścierpnąc... Ad.3 Ola po urodzeniu bardzo dużo spała, więc ja musiałam nastawiac sobie budzik, żeby ją nakarmic, ale teraz to ona mnie budzi. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
aldii
![]() ![]() Co do cyca, to u mnie akurat ssie jakieś 5 minut i nawet łaskotanie przynosi mizerne efekty. Ale za to częściej domaga sie cyca. Dziś np. je co prawie co godzinę od 7.20 (odchylenia o jakieś 5 min). Położyłam go śpiącego do łózeczka o 9.45 a on oczywiście o 10.24 obudził się na cyca - a ja akurat zdążyłam usiąść do wizażu i tylko przeczytać co tam naskrobałyście. Pysia gratuluję Smakmistrzowi ładnego brzusia i 40 tygodnia agusiamatyldka śliczności z tej twojej Krzysiulinki gooha niekiepski masz ten zapis z ktg, to po odstawieniu leków pewnie coś się ruszy zebra jak pisała mamaidy - przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać kamyil powodzenia na egzaminie Ula dobrze, że już jesteście w domku i zajrzyj jak będziesz miała czas ![]() malinka zdjęcie rodzeństwa ![]() mamaidy to następnym razem życzę chłopaka. Jak się uda za te 5 lat to akurat będziesz miała tyle lat co ja już za ponad 2 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.