|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Balsam do ust CARMEX
A u nas w Opolu, Carmex'y są tylko w Rossmanach w Karolince i Solarisie.o O No ale spoko, w każdym razie, są właśnie obok zwykłych pomadek, wiszą sobie spokojnie, w Rossmanie w Karolince trochę jakby ukryte... oo
Ale w ogóle mamy bardzo sprytnego SP, bo byłam ostatnio i był wywieszony plakat, że Carmex jest przeceniony, ale Carmexu ani śladu. Po prostu przeleciałam cały sklep i nic. Serio sprytne. XD Ale tak naprawdę to ja jestem trochę ślepa, więc nie wiem ;3 W każdym razie ktoś się nie orientuje, czy w Warszawie nie ma gdzieś Carmexów w sztyfcie o różnych smakach? Bo strasznie bym chciała jakiś, a będę w Wawie we wtorek... |
|
|
|
|
#92 |
|
BAN stały
|
Drippy leć do Natury, na pewno tam będą, w dodatku w promocji za 7.99
ja jutro idę po niego, zaraziłam się od was
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edyt: aha, ale w sensie, że w Wawie? XD Chwilę, bo ja nieprzytomna jestem dzisiaj. ;d A w Złotych Tarasach jest, bo raczej nie będziemy za bardzo wychodzić poza nie, ew gdzieś bliziutko, bo zimno strasznie.
Edytowane przez Drippy Czas edycji: 2010-01-31 o 16:37 |
|
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Hej,nie wiecie,czy Carmex jest we wszystkich Rossmanach?
|
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
w Rzeszowie na pewno jest w Rossmannie w Nowym Świecie
w Galerii Rzeszów nie widziałam, co do dwóch pozostałych to nie wiem ![]() czy w porównaniu do Tisane Carmex wypada lepiej? |
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
zielony stworek
|
Wiśniowy jest okropny.
Spodziewałam się czegoś tak słodkiego jak wiśniowa Nivea,ale się rozczarowałam. Poza tym przeszkadza mi pieczenie w usta i kiepskie nawilżenie (w porównaniu do tubki Neutrogeny,mojego KWC).Nie widziałam Carmexu w Rossmannie, są w Super-Pharm i Drogerii Natura. |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
A ja po nałożeniu carmexa miałam bardzo mieszane uczucia co do tego mentolu... Ale działa bardzo dobrze, byłam naprawdę zaskoczona
Niestety w chwili nieuwagi porwała mi go szczurzyca i otwarła w kilku miejscach. Raczej go więcej nie kupię bo ta bestia jest sprytniejsza ode mnie, jestem pewna, że cały tydzień na niego polowała, żeby uchwycić moment kiedy zostawię w łatwo dostępnym miejscu ;> Więc pomadki w tubkach odpadają, są z góry skazane na zagładę. Chociaż zdaje mi się, że widziałam tez carmexa w małym zakręcanym słoiczku, tak samo dobry jest? |
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
w słoiczku na KWC ma lepsze opinie
![]() a ja jestem miło zaskoczona tym carmexem przede wszystkim 1 różnica to taka, że gdy zjem jabłko czy coś kwaśnego to nie pieką mnie usta, a zawsze nie to denerwowało |
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam w tubce, ale mam ochotę jeszcze na tego w słoiczku
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej a tak wgl to wiśniowy, czy truskawkowy Carmex jest takiego samego koloru co normalny? xd
Ostatnio w Warszawie kupiłam Carmex w słoiczku i spisuje się bardzo dobrze jak na razie ;D |
|
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() truskawkowych nie sprowadzają do Polski |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
wiecie co, poczytałam te opinie na KWC i na dwoje babka wróżyła
Tisane ma nieznacznie wyższe oceny, ale jeśli chodzi o porównanie obydwu przez posiadaczki, to raz na korzyść Carmexu, raz na korzyść T., więc pewnie to zależy od ust więc trzeba wziąć pod uwagę inne czynniki. Cena a pojemność - Carmex wygrywa wydajność - nie mam pojęcia z tego co wyczytałam, to C. na niektórych ustach chłodzi, więc w moim przypadku raczej na lato, w zimie nie znoszę niczego chłodzącego jeszcze kwestia smaku - czy ten wiśniowy jest dobry w smaku?
|
|
|
|
|
#106 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a smak? sztuczny mentol ale za właściwości mu to wybaczam |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
A nie wiecie czy w Rosmannie w Plazie Lublin dostane?
|
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Też jestem fanką Carmex'a. Używam klasycznego, w sztyfcie. Naprawdę rewelacyjnie działa na spierchnięte usta
Używałam też Blistex'a, który ktoś wcześniej polecał - dostępny chyba tylko na zachodzie, ale carmex ma 'twardszą' konsystencję i chyba bardziej go lubię. Żadna pomadka ochronna nie daje takiego niewidocznego i długotrwałego efektu. Edit: W Rossmanie nigdy ich nie widziałam, ale z tego co wiem, są w stałej ofercie drogerii Natura.
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Bylam dzis u siebie w naturze i nie ma
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
w super pharmach i rossmanach są na pewno od niedawna
nie wiem czy we wszystkich, ale w tych które odwiedzam są w Naturze chyba też jakiejś widziałam, ale nie mówię, że na pewno.. oczywiście też jestem wielką fanką carmexu i niezmiernie się cieszę, że są już dostępne w pl
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
U mnie w Rossmanie nie ma.
Za to dzisiaj przyjeżdża mój TŻ z Carmexem wiśniowym w tubce Kupił w Super-pharmie.Edit: Jestem zachwycona Pachnie jak prawdziwe wiśnie I ma całkiem ciekawy aplikator,jeszcze się z takim nie spotkałam
Edytowane przez LaylaDamment Czas edycji: 2010-03-04 o 07:26 |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam w Rossmanie.
Na moje usta działa świetnie. Polecam. |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakies 2 tygodnie temu kupilam carmex w naturze i spisuje sie znakomicie
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a znowu te małe sztyfciki rozbrajam w tydzień ![]() jestem carmexomaniaczką...
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
o jesu, ja chyba też już powoli się nią staję. ;o
Za niedługo powinnam skończyć mój sztyft i chyba będę polować na miętowy (ale to chyba tylko na allegro ;\), bo mam straszną ochotę. ;p Ta, a najlepiej zrobię sobie taki zapas, żeby w każdej torebce, kurtce, plecaku, przy łóżku, przy komputerze, przy fotelu mieć jakiś carmex! nie no dobra bez przesady ;D Ale absolutnie się cieszę, że u mnie są już w trzech sklepach, z tego co widziałam ^^ (ale w SP pojawiły się dopiero jak minęła promocja ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- teraz dopiero na to uwagę zwróciłam - W TYDZIEŃ? XD jeju, to musisz się nie rozstawać z nimi w ogóle ;P |
|
|
|
|
#116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w kieszeniach płaszczy w których akurat chodzę, torebkach etc - różne rzeczy można znaleźć ale ich wspólnym elementem będzie carmex i nie używam go jakoś obsesyjnie, co chwilę.. po prostu jakoś tak.. szybko mi wychodzi..
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi, a ja właśnie wysunęłam cały carmex i jak się okazało, zostało mi go dość... malutko O:
jest może ktoś, kto miał carmex miętowy i mógłby mi o nim coś powiedzieć? xd Lavanda, może lepiej idź policz ile masz tych wszystkich Carmexów, hihi ![]() Dobra i w sumie mam jeszcze jedno pytanie: Jaką... że tak powiem końcówkę ma Carmex w tubce? xd |
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwygodniejsze są dla mnie te sztyfciki, ale też najmniej jest carmexu w nich (ilościowo)... ten w tubce ma po prostu dziurkę przez którą wyciskasz carmex, balsam kokosowy zaiji też tak ma na przykład
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no wiem, ale chodzi mi o to, czy końcówka jest jakby ścięta, czy taka bardziej... zaokrąglona (kiedyś gdzieś takie coś widziałam ;d)
No, sztyfty dość szybko się kończą, za to w słoiczku mam już od ponad miesiąca, a wygląda jakby był prawie nieużywany. Ale jest. Codziennie ;D |
|
|
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

w Galerii Rzeszów nie widziałam, co do dwóch pozostałych to nie wiem 

Spodziewałam się czegoś tak słodkiego jak wiśniowa Nivea,ale się rozczarowałam. Poza tym przeszkadza mi pieczenie w usta i kiepskie nawilżenie (w porównaniu do tubki Neutrogeny,mojego KWC).

jeszcze kwestia smaku - czy ten wiśniowy jest dobry w smaku?