Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 15:59   #4891
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Wczoraj bylismy u brata od TŻ .Siedzieliśmy u nich do 21:00 a szwagierce o 24:00 zaczeły się skurcze.Pojechali do szpitala o 4:00 a o 5:00 już urodziła.Bardzo się ciesze.Wszystko ok.
To gratulacje! Ale z niej szczesciara z tym porodem. A powiedz, jak sobie dawala rade w ostatnie dni? Ciezko jej bylo, mowila cos?

aniaa
super ciuszki, a szczegolnie to z owieczka mi sie podoba
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:06   #4892
vette
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny!
Z radoscia dolaczam do wakacyjnych ciezarowek !
Czyzby przyszlo mi zamykac sierpniowa liste ? moj termin to 24.08.10.
Kilka slow o sobie: Mam 26 lat, mieszkam na podkarpaciu, pracuje i ucze sie.
Wg OM to prawie 12 tydzien, a wg USG 10t 5d. Zdaje sie, ze bede najmlodsza na watku z moim ciazowym stazem

W zalaczniku zdjecie z mojego ostatniego usg, na ktorym pierwszy raz widzialam jak malenstwo sie porusza. Niesamowity widok.

Jezeli chodzi o dolegliwosci ciazowe, najbardziej chyba dokuczaly mi chwilowe mdlosci. Na szczescie nie zdarzalo sie to zbyt czesto.
Brzuszka jeszcze nie mam, ale biodra i biust mi sie wyraznie zaokraglily...a talia z 64 wskoczyla na 67cm. Jestem juz 1,5 kg na plusie. Startowalam z wagi 48, przy wzroscie 158.

Mam takie pytanie do Was, czy calkowicie unikacie kapieli w wannie?
Bo ja nie moge sie odzwyczaic, jeszcze teraz jak jest tak zimno...ciezko zrezygnowac.

Czy ktos uzywa juz kremu Mustela? naczytalam sie wiele o jego skutecznosci w walce z rozstepami i mam zamiar go kupic, jednak poki co uzywam oliwki Hipp, ktora baaaardzo polubilam.

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:07
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:17   #4893
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Pełna organizacja Super
lazurowa gratulacje !
hexa napewno wszystko sie ulozy

Wczoraj bylismy u brata od TŻ .Siedzieliśmy u nich do 21:00 a szwagierce o 24:00 zaczeły się skurcze.Pojechali do szpitala o 4:00 a o 5:00 już urodziła.Bardzo się ciesze.Wszystko ok.

A mnie wczoraj caly dzien bolalo podbrzusze takie tepy bol z prawej strony na wysokosci pachwiny jakby
ojjj to gratuluje siostrzenca faktycznie malutka kruszynka

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Laski, czy wy też tak macie że jak leżycie na brzuchu to cały sie przelewa na bok? dziś to zauważyłam i stwirdziłam że to wygląda bleee...
hehe nie zwrocilam uwagi na to ale bede musiala sprawdzic

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
papeteria to rzeczywiscie kruszynka ja zauwazylam ze wiekszosc dzici ktora teraz sie rodzi jest duza ma ok4-4.5kg ja chyba wolalabym taka kruszynka jak Twoja kuzynka
tez bym chciala zeby dxidzia urodzila sie malutka ale niestety nie mamy na to wplywu

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wrocilismy z zakupow wlasnie i troche zaszalelismy. kupilam sobie rurki i sukienke w h&m no i dla dzidzi duzo ubranek w h&m i w 5-10-15
sliczne a te body z 5,10,15 co sa na gorze tez mam takie same

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!
Wg OM to prawie 12 tydzien, a wg USG 10t 5d. Zdaje sie, ze bede najmlodsza na watku z moim ciazowym stazem

W zalaczniku zdjecie z mojego ostatniego usg, na ktorym pierwszy raz widzialam jak malenstwo sie porusza. Niesamowity widok.

Jezeli chodzi o dolegliwosci ciazowe, najbardziej chyba dokuczaly mi chwilowe mdlosci. Na szczescie nie zdarzalo sie to zbyt czesto.
Brzuszka jeszcze nie mam, ale biodra i biust mi sie wyraznie zaokraglily...a talia z 64 wskoczyla na 67cm. Jestem juz 1,5 kg na plusie. Startowalam z wagi 48, przy wzroscie 158.

Bo ja nie moge sie odzwyczaic, jeszcze teraz jak jest tak zimno...ciezko zrezygnowac.

Czy ktos uzywa juz kremu Mustela? naczytalam sie wiele o jego skutecznosci w walce z rozstepami i mam zamiar go kupic, jednak poki co uzywam oliwki Hipp, ktora baaaardzo polubilam.
witamy! sliczne zdjecie maluszka ja mam krem z vichy ale napisac cos o nim wiecej bede mogla dopiero po porodzie bo wtedy sie okaze czy byl skuteczny

a my bylismy u znajomych i musze sie pochwalic ze kolezanka powiedziala ze chyba wogole nie przytylam i jak na ten tydzien ciazy to mam malutki brzuszek

no i moj brat dzisiaj po raz pierwszy bedzie bez dializy bo troche nasiusial czyli jest mala poprawa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:28   #4894
Alguien
Zadomowienie

witaj vette
Na pewno jeszcze jakies mamusie dolacza, wiec moze wcale nie bedziesz ostatnia na liscie

Co do wanny, to nalezy unikac goracej kapieli. Ja postanowilam, ze poswiece sie dla dzidzi i od poczatku ciazy nie biore kapieli. Wydaje mi sie, ze to szczegolnie wazne w I trymestrze.

ja uzywam kremu Mustela. Mam znajome 2 mamusie, ktore uzywaly i nie maja ani jednego rozstepu. A najlepszym dowodem dla mnie, ze mustela dziala super, jest fakt, ze jedna z nich smarowala tylko brzuch, a piersi nie i tam jej wyskoczyly. Wiec sklonnosci ewidentnie ma, natomiast mustela uchronila jej brzuszek
Stary 2010-01-31, 16:36   #4895
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

aniaa genialne to ciuszki ja sie zakochalam w zdjecie nr 1przecu downe

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

witamy nowa kolezanke oj ty drobniutka jestes 48kg to ja wazylam w sierpniu 2008r jak szlam do slubu-tesknie za tymi czasamidzidzia sliczna dziewczyny chwilily ten krem Mustela ja osobiscie na razie uzywam oliwki z rosmanna ktora tez dziewczyny chwalily, a jak mi sie skonczy to bede sie zastanawiac wlasnie nad Mustela albo Vichy

anoxa
to świetna wiadomosc!!!!! klaski: bardzo sie ciesze ze stan zdrowia brata sie poprawia!!!

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:36   #4896
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja mam krem z vichy ale napisac cos o nim wiecej bede mogla dopiero po porodzie bo wtedy sie okaze czy byl skuteczny
Dobry krem na rozstepy chroni caly czas...w koncu w trakcie ciazy tez moga pojawic sie rozstepy .
Zazdroszcze Wam brzuszkow, ja akurat jestem w tej fazie, w ktorej wyglada sie jakby sie poprostu przytylo i to niekoniecznie z powodu ciazy;/.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

ja uzywam kremu Mustela. Mam znajome 2 mamusie, ktore uzywaly i nie maja ani jednego rozstepu. A najlepszym dowodem dla mnie, ze mustela dziala super, jest fakt, ze jedna z nich smarowala tylko brzuch, a piersi nie i tam jej wyskoczyly. Wiec sklonnosci ewidentnie ma, natomiast mustela uchronila jej brzuszek
Dokladnie
Smarujesz sie kompleksowo?

ahaaa widzialam Wasze pieski, sa przecudne! a Fiona Hexy boooska
Stary 2010-01-31, 16:41   #4897
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

papetaria u mnie w rodzinie też sie rodzily male dzieci gora 3,7kg wiec licze ze oje sie nie wylamie ale jak wspomniala Ola to nie regula:/

kashha
czytalam ze spanie na prawym boku i na wznak lepiej odpuscic bo po prawej stronie kregoslupa przebiega tetnica ktora zaopatrza w krew dolna czesc ciala i w tlen malenstwo i zeby nie bylo niedotlenienia lepiej odpuscic te pozycje zreszta zeby nie mieszac poszukam tetgo artyluku i wkleje -bo nie chce Was wprowadzac w blad

Stary 2010-01-31, 16:43   #4898
farminka
Wtajemniczenie

aniaa22 fajne zakupy i jakie duże
vette witamy wśród wakacyjnych mamusiek.Fajne masz to zdjęcie dzidzi.To było 3D,nie? Ja mam w piątek i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak wygląda moje maleństwo,zwłaszcza,że powinno już być widać trochę rysy twarzy,bo to 20 tydzień
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:49   #4899
anoxa
Zakorzenienie

ja tez mysle ze pojde jeszcze raz na trojwymiarowe usg po 20tc chociaz mam namiary na fajnego lekarza gdzies nie daleko nas i tez robi trojwymiarowe az mnie korci zeby sie do niego szybciej wybrac
Stary 2010-01-31, 16:51   #4900
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

witaj
ja kapie sie w wannie tyle ze nie w goracej wodzie. ale sliczne malenstwo szkoda ze my nie mamy takiej fotki.

anoxa ciesze sie ze jest poprawa oby z kazdym dniem bylo coraz lepiej

ciesze sie ze podobaja wam sie ubranka. a na tym niebieskimz pomaranczowym pisze i love trip with my daddy wiec nie bylo szans nie kupic jak moj maz zobaczyl. tak samo jak czapeczek

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:54
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:53   #4901
vette
Zadomowienie

hexa kiedy dokladnie slubowalas?bo ja tez w sierpniu 2008

Zobaczysz po porodzie bardzo szybko wrocisz do swej wagi.
Ja przed ciaza schudlam 7 kg do wagi 48 i cieszylam sie nia tylko 3 miesiace. Po porodzie mam podobny plan powrotu do formy

farminka usg jest 3d, nie ma porownania z normalnym. Zobaczysz w piatek, efekty niesamowite
Stary 2010-01-31, 17:14   #4902
aniaa22
Zakorzenienie

byly zakupy dzidzi to teraz zakupy mamy
Stary 2010-01-31, 17:20   #4903
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica ważyła 2,8kg jak się urodziła a siostra jest przy kości natomiast koleżanki z pracy siostra jest drobniutka, filigranowa a urodziła chlopca 4,8kg ... więc to nie zawsze reguła, że chude mamy rodzą male dzieci i odwrotnie.

dziewczyny mam mega apetyt i zaraz sie rozrosne...
Wiem wiem, że nie ma reguły
Zresztą... wszystko jedno aby zdrowe
Mnie też apetyt dopisuje.

Ja zmieniam boki i spie na plecach.Choc przed ciaza tez spalam na brzuchu.Szybko sie odzwyczailam jak musialam miesiac plackiem lezec.

ania sliczne ciuszki

alguien od jakiegoś czasu bolało ją jak mały kopał tu żebra tu coś ale praktycznie cały miesiac taki miała. I miała te tzw skurcze przepowiadajace ale rzadko.Wczoraj jak siedzielismy u nich 3 godzinki to dwa razy przy nas tak miala takie skurcze no a dwa dni temu ten czop jej odszedł.

vette Witaj Ja mam tylko prysznic.

anoxa Dzieki synek od brata TŻ to chyba bratanek eh skomplikowane to
Dobrze, ze poprawa u brata

Odnosnie rozstepow to ta moja szawagierka rossmanowska oliwka cala ciaze sie smarowala i nic zero rozstepow.
Ja juz jako nastolatka nabawilam sie rozstepow wiec ewidentne sklonnosci mam, dlatego mam nadzieje ze regularne nawilzanie natluszczanie mi pomoze i nie bede ich miala wiecej.

Co do usg ja w srode ide. Moj tez ma fajny sprzet i moze przelaczac z 2d na 3d.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:16   #4904
anoxa
Zakorzenienie

ja niestety tez mam sklonnosci do rozstepow bo jako nastolatka nabawilam sie na piersiach dlatego uwazam teraz a moja siostra mowila ze jej wyszly dopiero niecale 3 tyg przed porodem wiec wole uwazac cala ciaze
Stary 2010-01-31, 19:41   #4905
niezawsze
Zakorzenienie

Vette witaj sliczna dzidzi super widac na tym usg

Anoxa to swietnie, ze z bratem lepiej oby tak dalej

Ania sliczne ciuszki chyba musze sie tam przejsc i chociaz czapeczke kupic

My dzisiaj u rodzicow moich na obiadku bylismy.
Znalazlam wozek i jest ok 700zl tanszy niz normalnie i mysle o tym aby juz go kupic, ale wszyscy w kolo mowia, ze nie mozna tak wczesnie, przesady itp i nie wiem co mam zrobic
Kupilam dzis pierwszy raz gazety dla przyszlych mam " M jak mama" i "dziecko zakupy i my" wy tez jakies kupujecie? Przeczytam i powiem wam czy cos fajnego jest.

Ja calkowicie zrezygnowalam z kapieli bo ja to panikara i wole dmuchac na zimne dla mnie woda nigdy nie jest zbyt goraca :/ wiec tylko prysznic.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-01-31 o 19:42
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 19:48   #4906
Linka24
Wtajemniczenie

Dziewczynki oto baardzo skromna jaa 17 tydzień. Śmiechu warte Ale cos tam się zaokrągla...i na dodatek schudlam waże 47,7....

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-01-31 o 20:00
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:04   #4907
farminka
Wtajemniczenie

aniaa22 mam praktycznie taką samą,też czerwoną,też z h&m ale kupioną nie na dziale ciążowym tylko na lato chyba 2 lata temu A teraz się przyda jak znalazł
Linka24 wyskakuje jakiś błąd i nie mogę obejrzeć zdjęcia Ale widać,że szczuplak z Ciebie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:19   #4908
vette
Zadomowienie

Cytat:
byly zakupy dzidzi to teraz zakupy mamy
swietne spodnie, duzo kosztowaly?

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dziewczynki oto baardzo skromna jaa 17 tydzień. Śmiechu warte Ale cos tam się zaokrągla...i na dodatek schudlam waże 47,7....
Ale jestes drobniutka. Ile masz wzrostu?
Juz widac jak brzuszek sie slicznie zaokragla
Stary 2010-01-31, 20:22   #4909
olakola
Zadomowienie

My będziemy mieć Hanie albo Kubusia.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:22   #4910
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
my tez stawaiamy na Damiana albo Daniela
Jak to stawiacie na Damiana albo Daniela.. ? nie na dziewczynke?

A ja sie wybiera, na 4D! Bo chce dodatkowo filmik jak dzidzia sie rusza.. ale to pewnie miedzy 22-23 tydz. Zalezy kiedy tam zapisują.
Do Księżarka do Łabąd chyba.. podobno 150 zl + plytka gratris..
Ale dowiem sie dokladnie jak zadzwonie..
Bo mysle nad Rudą ale tam jest za 200zl + 20 za filmik..
A podobno ten sam sprzet, te same badania itd..

No a jak juz isc na specjalistyczne to na najlepsze jezeli bedzie za te 150zl.. to chce by byly wszystkie narzady i wszysciutko widac jak najlepiej by wiedziec czy zdrowiutenka dzidzia. A dodatkowo taki filmik.. jak film urodzenej dzidzi prawie.. rysy ruchy.. moze moj bardziej się ucieszy z tego dzidziusia jak go zobaczy... ?
No i licze na płec.. na tego wymarzonego tatusiowego chłopczyka.

Zobaczymy co Bozia dała

A moj mezus juz dzis mi mowi ze mam poogladac jakie filmy leca, bo jak przyjedzie to w sobote zaprasza mnie do kina!

A dzis pytal jak mala -bo miala goraczke
potem pytal jak ja sie czuje - bo przeziebiona
czy brzuszek mnie nadal boli..
czy i czy duzo urósł, czy juz jest duzo wiekszy!!!!!!

Normalnie cudowne wspaniale pytania! Nie wiem dlaczego tak go natchnęlo.. ale ja poprosze o jeszcze!!!! Kochany! Szczegolnie ze sam od siebie i w dodatku rzadko to robi..

Linka24 śliczny brzuś! Te same widze mamy tygodnie i dni
Ciekawe kiedy ja zrobie nast zdj swojego..

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-01-31 o 20:26
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:26   #4911
bassienkaw
Zakorzenienie

Cały weekend przeleżany, przesiedziany w domu... wczoraj trochę sprzątając, dzisiaj więcej gotując... na obiad była więc pieczeń, z kluskami śląskimi i czerwoną kapuchą. Ugotowałam cały gar kapuchy, będzie jeszcze na 4 obiady, właśnie wrzuciłam do zamrażalnika... Przyszykowałam też na jutro zupę szpinakową, Łucja już jadła, bardzo lubi... na deser dzisiaj galaretka z bitą śmietaną i z czekoladą... a teraz jedliśmy kolację, świeży, niedawno upieczony chlebek słonecznikowy - niebo w gębie... Dziewczyny po prostu wymiękam, chrupiąca skórka, super w środku i ten smak... a najlepsze jest to, ze to z gotowej miesznaki jaką kiedyś kupiłam w Aldi za 3,19zł Odpłynęłam!
Poza tym przez dzień dzisiaj się czułam do bani, katar jak nie wiem co, i ogólnie w podsumowaniu kijowo... za to wyleżałam się, a teraz niedawno nawet udało mi się pazurki pomalować. i jeszcze sobie na ciemno walnęłam. Dawno tak nie miałam pomalowanych, chyba z pół roku. Jak już coś to zawsze jaśniutkie...

Zedytowałam wypowiedź o fotki... galaretka, chlebek po upieczeniu i zupka szpinakowa - moze nie wyglada rewelacyjnie, jak to szpinak, ale jest boska, uwielbiam No i nowa torebka

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-01-31 o 20:38
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:39   #4912
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
swietne spodnie, duzo kosztowaly?

kosztowaly 159 zł i uwazam ze warto. normalnie jak bym ich nie miala na sobie. mam tez ciazowe z c&a ale tamte to totalna porazka. gniota uwieraja i wogole sa do bani a kosztowaly 10 zł wiecej

a sukienka z dzialu ciazowego ale przeceniona i kosztowala 30 zl

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Jak to stawiacie na Damiana albo Daniela.. ? nie na dziewczynke?

A ja sie wybiera, na 4D! Bo chce dodatkowo filmik jak dzidzia sie rusza.. ale to pewnie miedzy 22-23 tydz. Zalezy kiedy tam zapisują.
Do Księżarka do Łabąd chyba.. podobno 150 zl + plytka gratris..
Ale dowiem sie dokladnie jak zadzwonie..
Bo mysle nad Rudą ale tam jest za 200zl + 20 za filmik..
A podobno ten sam sprzet, te same badania itd..

No a jak juz isc na specjalistyczne to na najlepsze jezeli bedzie za te 150zl.. to chce by byly wszystkie narzady i wszysciutko widac jak najlepiej by wiedziec czy zdrowiutenka dzidzia. A dodatkowo taki filmik.. jak film urodzenej dzidzi prawie.. rysy ruchy.. moze moj bardziej się ucieszy z tego dzidziusia jak go zobaczy... ?
No i licze na płec.. na tego wymarzonego tatusiowego chłopczyka.

Zobaczymy co Bozia dała

A moj mezus juz dzis mi mowi ze mam poogladac jakie filmy leca, bo jak przyjedzie to w sobote zaprasza mnie do kina!

A dzis pytal jak mala -bo miala goraczke
potem pytal jak ja sie czuje - bo przeziebiona
czy brzuszek mnie nadal boli..
czy i czy duzo urósł, czy juz jest duzo wiekszy!!!!!!

Normalnie cudowne wspaniale pytania! Nie wiem dlaczego tak go natchnęlo.. ale ja poprosze o jeszcze!!!! Kochany! Szczegolnie ze sam od siebie i w dodatku rzadko to robi..

Linka24 śliczny brzuś! Te same widze mamy tygodnie i dni
Ciekawe kiedy ja zrobie nast zdj swojego..
widze ze zaczyna zmieniac podejscie bardzo sie ciesze

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-31 o 20:41
Stary 2010-01-31, 21:05   #4913
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
hexa kiedy dokladnie slubowalas?bo ja tez w sierpniu 2008

Zobaczysz po porodzie bardzo szybko wrocisz do swej wagi.
Ja przed ciaza schudlam 7 kg do wagi 48 i cieszylam sie nia tylko 3 miesiace. Po porodzie mam podobny plan powrotu do formy

farminka usg jest 3d, nie ma porownania z normalnym. Zobaczysz w piatek, efekty niesamowite
dokladnie 2 sierpnia
mam taki plan szybko wrocic do wagi ponoc karmienie piersia pomaga do tego wroce na ukochany aerobic 2razy w tygodniu i rowerek codzinnie i mam nadzieje ze sie uda

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ania super te spodnie bardzo ladne

Linka jaki malutki slodki brzuszek

bassienka a Ty jak zawsze kusisz przepysznym jedzonkiem

Stary 2010-01-31, 21:12   #4914
vette
Zadomowienie

niezawsze nie wierz w przesady cena atrakcyjna

Cytat:
kosztowaly 159 zł i uwazam ze warto. normalnie jak bym ich nie miala na sobie. mam tez ciazowe z c&a ale tamte to totalna porazka. gniota uwieraja i wogole sa do bani a kosztowaly 10 zł wiecej
Bylam ostatnio w hm i takich nie widzialam.
Musze wybrac sie raz jeszcze
Stary 2010-01-31, 21:32   #4915
bassienkaw
Zakorzenienie

Do mnie w tym tygodniu powinna przyjść paczka z tym trójpakiem z allegro: spodnie plus rybaczki plus spódnica za 119zł i to jeszcze przesyłka gratis... ciekawa jestem powinny jutro albo we wtore być
Jezu jutro znowu do pracy, nie chce mi się
Co do jedzenia, a kuszę, bo pychotka hahaha
Dobranoc

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:19   #4916
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie
Smarujesz sie kompleksowo?
tak tzn narazie piersi co 2 dni jakos, tak w 6-7 miesiacu bede sie starala codziennie, a brzuszek no to kazdego dnia

anoxa super wiesci od brata

aniaa swietne spodnie! czemu tylko w Polsce ten h&m nigdy nie ma przecen na dziale ciazowym, normalnie krew zalewa. Uwazam, ze jakosc maja swietna, bo tez mam od nich jedne spodnie i zamierzam dokupic drugie, no ale znajde pewnie za $20 z latwoscia...

A ja wczoraj sama wymyslilam sosik do kurczaka Tzn ugotowalam ryz, podsmazylam piers z kurczaka w kawaleczkach, a rozrobilam w miseczce jogurt naturalny, troszke smietany, sol, pieprz cayenne, papryke sypana, czosnek granulowany i galke muszkatolowa. Pycha wyszlo - wykombinowalam przepisik z tego, co tam mialam pod reka
Stary 2010-01-31, 22:33   #4917
aniaa22
Zakorzenienie

byly przeceny ale takich resztek. ta sukienke mi sie udalo znalezc bo reszta to rozmiary 44 przewaznie
Stary 2010-01-31, 22:35   #4918
Alguien
Zadomowienie

Dziewczyny jutro albo we wtorek trzeba bedzie zakladac II czesc watku pewnie - to jaki w koncu tytul wybieramy??
Stary 2010-01-31, 23:27   #4919
niezawsze
Zakorzenienie

apetyt mamy bo 2 trymestr zaczynamy ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 07:36   #4920
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Znalazlam wozek i jest ok 700zl tanszy niz normalnie i mysle o tym aby juz go kupic, ale wszyscy w kolo mowia, ze nie mozna tak wczesnie, przesady itp i nie wiem co mam zrobic
Kupilam dzis pierwszy raz gazety dla przyszlych mam " M jak mama" i "dziecko zakupy i my" wy tez jakies kupujecie? Przeczytam i powiem wam czy cos fajnego jest.

Ja calkowicie zrezygnowalam z kapieli bo ja to panikara i wole dmuchac na zimne dla mnie woda nigdy nie jest zbyt goraca :/ wiec tylko prysznic.
My wczoraj przywieźliśmy od brata tż łóżeczko i materacyk
Jemu miejsce zagracało, my pokoik mamy wolny choć po porodzie dzidzi łóżeczko będzie stało stało obok naszego łóżka w dużym pokoju. Nie mogłam się powstrzymać i skręciłam je żeby zobaczyć czy będzie pasowało i ogólnie jak wygląda. Dziś je chyba rozkręcę bo nie chcę żeby kot tak grasował Albo zostawię żeby się przyzwyczaił...
Musze to przemyśleć
Poza tym kupiłam już wczoraj laktator ręczny i okrycie kąpielowe z kapturkiem, mam już niemal komplet ubranek dla malucha łącznie z kapciami, skarpetkami, bodami, śpiochami, pajacami, kaftanikami, czapeczkami i rękawiczkami-niedrapkami, więc przesądy asioo!
Ciężko odkładać kasę i wydać ją na raz. Wolę teraz pokupować po trochu i żeby sobie leżało w szafie
Brakuje kompletu pościeli, rożka, wózka (ale mam upatrzony) i kosmetyków

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości