|
|
#4891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
aniaa super ciuszki, a szczegolnie to z owieczka mi sie podoba |
|
|
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny!
Z radoscia dolaczam do wakacyjnych ciezarowek ! ![]() Czyzby przyszlo mi zamykac sierpniowa liste ? moj termin to 24.08.10. Kilka slow o sobie: Mam 26 lat, mieszkam na podkarpaciu, pracuje i ucze sie. Wg OM to prawie 12 tydzien, a wg USG 10t 5d. Zdaje sie, ze bede najmlodsza na watku z moim ciazowym stazem ![]() W zalaczniku zdjecie z mojego ostatniego usg, na ktorym pierwszy raz widzialam jak malenstwo sie porusza. Niesamowity widok. Jezeli chodzi o dolegliwosci ciazowe, najbardziej chyba dokuczaly mi chwilowe mdlosci. Na szczescie nie zdarzalo sie to zbyt czesto. Brzuszka jeszcze nie mam, ale biodra i biust mi sie wyraznie zaokraglily...a talia z 64 wskoczyla na 67cm. Jestem juz 1,5 kg na plusie. Startowalam z wagi 48, przy wzroscie 158. Mam takie pytanie do Was, czy calkowicie unikacie kapieli w wannie? Bo ja nie moge sie odzwyczaic, jeszcze teraz jak jest tak zimno...ciezko zrezygnowac. Czy ktos uzywa juz kremu Mustela? naczytalam sie wiele o jego skutecznosci w walce z rozstepami i mam zamiar go kupic, jednak poki co uzywam oliwki Hipp, ktora baaaardzo polubilam. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-01-31 o 16:07 |
|
|
|
#4893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
faktycznie malutka kruszynka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my bylismy u znajomych i musze sie pochwalic ze kolezanka powiedziala ze chyba wogole nie przytylam i jak na ten tydzien ciazy to mam malutki brzuszek ![]() no i moj brat dzisiaj po raz pierwszy bedzie bez dializy bo troche nasiusial
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
witaj vette
![]() Na pewno jeszcze jakies mamusie dolacza, wiec moze wcale nie bedziesz ostatnia na liscie ![]() Co do wanny, to nalezy unikac goracej kapieli. Ja postanowilam, ze poswiece sie dla dzidzi i od poczatku ciazy nie biore kapieli. Wydaje mi sie, ze to szczegolnie wazne w I trymestrze. ja uzywam kremu Mustela. Mam znajome 2 mamusie, ktore uzywaly i nie maja ani jednego rozstepu. A najlepszym dowodem dla mnie, ze mustela dziala super, jest fakt, ze jedna z nich smarowala tylko brzuch, a piersi nie i tam jej wyskoczyly. Wiec sklonnosci ewidentnie ma, natomiast mustela uchronila jej brzuszek
|
|
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
|
aniaa genialne to ciuszki ja sie zakochalam w zdjecie nr 1
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() oj ty drobniutka jestes 48kg to ja wazylam w sierpniu 2008r jak szlam do slubu-tesknie za tymi czasami![]() dzidzia sliczna dziewczyny chwilily ten krem Mustela ja osobiscie na razie uzywam oliwki z rosmanna ktora tez dziewczyny chwalily, a jak mi sie skonczy to bede sie zastanawiac wlasnie nad Mustela albo Vichy![]() anoxa to świetna wiadomosc!!!!! ![]() klaski: bardzo sie ciesze ze stan zdrowia brata sie poprawia!!!
|
|
|
|
|
#4896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszcze Wam brzuszkow, ja akurat jestem w tej fazie, w ktorej wyglada sie jakby sie poprostu przytylo i to niekoniecznie z powodu ciazy;/. Cytat:
Smarujesz sie kompleksowo? ![]() ahaaa widzialam Wasze pieski, sa przecudne! |
||
|
|
|
#4897 |
|
Raczkowanie
|
papetaria u mnie w rodzinie też sie rodzily male dzieci gora 3,7kg wiec licze ze oje sie nie wylamie
![]() ale jak wspomniala Ola to nie regula:/kashha czytalam ze spanie na prawym boku i na wznak lepiej odpuscic bo po prawej stronie kregoslupa przebiega tetnica ktora zaopatrza w krew dolna czesc ciala i w tlen malenstwo i zeby nie bylo niedotlenienia lepiej odpuscic te pozycje zreszta zeby nie mieszac poszukam tetgo artyluku i wkleje -bo nie chce Was wprowadzac w blad |
|
|
|
#4898 |
|
Wtajemniczenie
|
aniaa22 fajne zakupy i jakie duże
![]() vette witamy wśród wakacyjnych mamusiek.Fajne masz to zdjęcie dzidzi.To było 3D,nie? Ja mam w piątek i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak wygląda moje maleństwo,zwłaszcza,że powinno już być widać trochę rysy twarzy,bo to 20 tydzień
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mysle ze pojde jeszcze raz na trojwymiarowe usg po 20tc
chociaz mam namiary na fajnego lekarza gdzies nie daleko nas i tez robi trojwymiarowe az mnie korci zeby sie do niego szybciej wybrac
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kapie sie w wannie tyle ze nie w goracej wodzie. ale sliczne malenstwo anoxa ciesze sie ze jest poprawa oby z kazdym dniem bylo coraz lepiejciesze sie ze podobaja wam sie ubranka. a na tym niebieskimz pomaranczowym pisze i love trip with my daddy wiec nie bylo szans nie kupic jak moj maz zobaczyl. tak samo jak czapeczek
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-31 o 16:54 |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
hexa kiedy dokladnie slubowalas?bo ja tez w sierpniu 2008
![]() Zobaczysz po porodzie bardzo szybko wrocisz do swej wagi. Ja przed ciaza schudlam 7 kg do wagi 48 i cieszylam sie nia tylko 3 miesiace. Po porodzie mam podobny plan powrotu do formy ![]() farminka usg jest 3d, nie ma porownania z normalnym. Zobaczysz w piatek, efekty niesamowite
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
byly zakupy dzidzi to teraz zakupy mamy
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą... wszystko jedno aby zdrowe Mnie też apetyt dopisuje. Ja zmieniam boki i spie na plecach.Choc przed ciaza tez spalam na brzuchu.Szybko sie odzwyczailam jak musialam miesiac plackiem lezec. ania sliczne ciuszki ![]() alguien od jakiegoś czasu bolało ją jak mały kopał tu żebra tu coś ale praktycznie cały miesiac taki miała. I miała te tzw skurcze przepowiadajace ale rzadko.Wczoraj jak siedzielismy u nich 3 godzinki to dwa razy przy nas tak miala takie skurcze no a dwa dni temu ten czop jej odszedł. vette Witaj anoxa Dzieki synek od brata TŻ to chyba bratanek eh skomplikowane to ![]() Dobrze, ze poprawa u brata Odnosnie rozstepow to ta moja szawagierka rossmanowska oliwka cala ciaze sie smarowala i nic zero rozstepow. Ja juz jako nastolatka nabawilam sie rozstepow wiec ewidentne sklonnosci mam, dlatego mam nadzieje ze regularne nawilzanie natluszczanie mi pomoze i nie bede ich miala wiecej. Co do usg ja w srode ide. Moj tez ma fajny sprzet i moze przelaczac z 2d na 3d. |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety tez mam sklonnosci do rozstepow bo jako nastolatka nabawilam sie na piersiach dlatego uwazam teraz a moja siostra mowila ze jej wyszly dopiero niecale 3 tyg przed porodem wiec wole uwazac cala ciaze
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Vette witaj sliczna dzidzi super widac na tym usg
![]() Anoxa to swietnie, ze z bratem lepiej oby tak dalej Ania sliczne ciuszki chyba musze sie tam przejsc i chociaz czapeczke kupic ![]() My dzisiaj u rodzicow moich na obiadku bylismy. Znalazlam wozek i jest ok 700zl tanszy niz normalnie i mysle o tym aby juz go kupic, ale wszyscy w kolo mowia, ze nie mozna tak wczesnie, przesady itp i nie wiem co mam zrobic Kupilam dzis pierwszy raz gazety dla przyszlych mam " M jak mama" i "dziecko zakupy i my" wy tez jakies kupujecie? Przeczytam i powiem wam czy cos fajnego jest. Ja calkowicie zrezygnowalam z kapieli bo ja to panikara i wole dmuchac na zimne dla mnie woda nigdy nie jest zbyt goraca :/ wiec tylko prysznic. Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-01-31 o 19:42 |
|
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki oto baardzo skromna jaa 17 tydzień. Śmiechu warte
Ale cos tam się zaokrągla...i na dodatek schudlam waże 47,7....
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-01-31 o 20:00 |
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
aniaa22 mam praktycznie taką samą,też czerwoną,też z h&m ale kupioną nie na dziale ciążowym tylko na lato chyba 2 lata temu
A teraz się przyda jak znalazł ![]() Linka24 wyskakuje jakiś błąd i nie mogę obejrzeć zdjęcia Ale widać,że szczuplak z Ciebie
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
swietne spodnie, duzo kosztowaly?
Cytat:
Juz widac jak brzuszek sie slicznie zaokragla |
|
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy mieć Hanie albo Kubusia.
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Jak to stawiacie na Damiana albo Daniela.. ? nie na dziewczynke?
A ja sie wybiera, na 4D! Bo chce dodatkowo filmik jak dzidzia sie rusza.. ale to pewnie miedzy 22-23 tydz. Zalezy kiedy tam zapisują. Do Księżarka do Łabąd chyba.. podobno 150 zl + plytka gratris.. Ale dowiem sie dokladnie jak zadzwonie.. Bo mysle nad Rudą ale tam jest za 200zl + 20 za filmik.. A podobno ten sam sprzet, te same badania itd.. No a jak juz isc na specjalistyczne to na najlepsze jezeli bedzie za te 150zl.. to chce by byly wszystkie narzady i wszysciutko widac jak najlepiej by wiedziec czy zdrowiutenka dzidzia. A dodatkowo taki filmik.. jak film urodzenej dzidzi prawie.. rysy ruchy.. moze moj bardziej się ucieszy z tego dzidziusia jak go zobaczy... ? ![]() No i licze na płec.. na tego wymarzonego tatusiowego chłopczyka .Zobaczymy co Bozia dała ![]() A moj mezus juz dzis mi mowi ze mam poogladac jakie filmy leca, bo jak przyjedzie to w sobote zaprasza mnie do kina! A dzis pytal jak mala -bo miala goraczke potem pytal jak ja sie czuje - bo przeziebiona czy brzuszek mnie nadal boli.. czy i czy duzo urósł, czy juz jest duzo wiekszy!!!!!! Normalnie cudowne wspaniale pytania! Nie wiem dlaczego tak go natchnęlo.. ale ja poprosze o jeszcze!!!! Kochany! Szczegolnie ze sam od siebie i w dodatku rzadko to robi..Linka24 śliczny brzuś! Te same widze mamy tygodnie i dni Ciekawe kiedy ja zrobie nast zdj swojego.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-31 o 20:26 |
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Cały weekend przeleżany, przesiedziany w domu... wczoraj trochę sprzątając, dzisiaj więcej gotując... na obiad była więc pieczeń, z kluskami śląskimi i czerwoną kapuchą. Ugotowałam cały gar kapuchy, będzie jeszcze na 4 obiady, właśnie wrzuciłam do zamrażalnika... Przyszykowałam też na jutro zupę szpinakową, Łucja już jadła, bardzo lubi... na deser dzisiaj galaretka z bitą śmietaną i z czekoladą... a teraz jedliśmy kolację, świeży, niedawno upieczony chlebek słonecznikowy - niebo w gębie... Dziewczyny po prostu wymiękam, chrupiąca skórka, super w środku i ten smak... a najlepsze jest to, ze to z gotowej miesznaki jaką kiedyś kupiłam w Aldi za 3,19zł
Odpłynęłam!Poza tym przez dzień dzisiaj się czułam do bani, katar jak nie wiem co, i ogólnie w podsumowaniu kijowo... za to wyleżałam się, a teraz niedawno nawet udało mi się pazurki pomalować. i jeszcze sobie na ciemno walnęłam. Dawno tak nie miałam pomalowanych, chyba z pół roku. Jak już coś to zawsze jaśniutkie... Zedytowałam wypowiedź o fotki... galaretka, chlebek po upieczeniu i zupka szpinakowa - moze nie wyglada rewelacyjnie, jak to szpinak, ale jest boska, uwielbiam No i nowa torebka
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-31 o 20:38 |
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
kosztowaly 159 zł i uwazam ze warto. normalnie jak bym ich nie miala na sobie. mam tez ciazowe z c&a ale tamte to totalna porazka. gniota uwieraja i wogole sa do bani a kosztowaly 10 zł wiecej
a sukienka z dzialu ciazowego ale przeceniona i kosztowala 30 zl ![]() Cytat:
bardzo sie ciesze
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-31 o 20:41 |
|
|
|
|
#4913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam taki plan szybko wrocic do wagi ponoc karmienie piersia pomaga do tego wroce na ukochany aerobic 2razy w tygodniu i rowerek codzinnie i mam nadzieje ze sie uda![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Ania super te spodnie bardzo ladne![]() Linka jaki malutki slodki brzuszek ![]() ![]() bassienka a Ty jak zawsze kusisz przepysznym jedzonkiem
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
niezawsze nie wierz w przesady
cena atrakcyjna Cytat:
Musze wybrac sie raz jeszcze
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie w tym tygodniu powinna przyjść paczka z tym trójpakiem z allegro: spodnie plus rybaczki plus spódnica za 119zł i to jeszcze przesyłka gratis... ciekawa jestem
powinny jutro albo we wtore być ![]() Jezu jutro znowu do pracy, nie chce mi się Co do jedzenia, a kuszę, bo pychotka hahahaDobranoc |
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
tak
![]() anoxa super wiesci od brata aniaa swietne spodnie! czemu tylko w Polsce ten h&m nigdy nie ma przecen na dziale ciazowym, normalnie krew zalewa. Uwazam, ze jakosc maja swietna, bo tez mam od nich jedne spodnie i zamierzam dokupic drugie, no ale znajde pewnie za $20 z latwoscia... A ja wczoraj sama wymyslilam sosik do kurczaka Tzn ugotowalam ryz, podsmazylam piers z kurczaka w kawaleczkach, a rozrobilam w miseczce jogurt naturalny, troszke smietany, sol, pieprz cayenne, papryke sypana, czosnek granulowany i galke muszkatolowa. Pycha wyszlo - wykombinowalam przepisik z tego, co tam mialam pod reka
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
byly przeceny ale takich resztek. ta sukienke mi sie udalo znalezc bo reszta to rozmiary 44 przewaznie
|
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jutro albo we wtorek trzeba bedzie zakladac II czesc watku pewnie - to jaki w koncu tytul wybieramy??
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jemu miejsce zagracało, my pokoik mamy wolny choć po porodzie dzidzi łóżeczko będzie stało stało obok naszego łóżka w dużym pokoju. Nie mogłam się powstrzymać i skręciłam je żeby zobaczyć czy będzie pasowało i ogólnie jak wygląda. Dziś je chyba rozkręcę bo nie chcę żeby kot tak grasował Albo zostawię żeby się przyzwyczaił... ![]() Musze to przemyśleć ![]() Poza tym kupiłam już wczoraj laktator ręczny i okrycie kąpielowe z kapturkiem, mam już niemal komplet ubranek dla malucha łącznie z kapciami, skarpetkami, bodami, śpiochami, pajacami, kaftanikami, czapeczkami i rękawiczkami-niedrapkami, więc przesądy asioo! Ciężko odkładać kasę i wydać ją na raz. Wolę teraz pokupować po trochu i żeby sobie leżało w szafie ![]() Brakuje kompletu pościeli, rożka, wózka (ale mam upatrzony) i kosmetyków
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

klaski:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)