|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasi faceci kochani :)
Dziewczyny, jakich kosmetyków uzywają Wasi ukochani, jeżeli w ogóle używają?
Mi, po wielu namowach i tłumaczeniach, udało się przekonać mojego do stosowania kremu chociaż na noc, bo przy cerze mieszanej, a może i tłustej, miał ją też dość mocno przesuszoną (taki mały paradosk) wreszcie postawiłam Go przed lustrem, pokazałam schodząca skórę, przełożyłam trochę swojego kremu (Nivea Soft) do innego pudełka i Mu dałam. Podziałalo Teraz mam zamiar Go namówić do Garnier Pure, bo ja mam i jest super. Dobrze że ma siostrę i przynajmniej myje twarz żelem, a nie mydłem (brrrr). A jak jest u Was?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Nasi faceci kochani :)
Pierwszy szok przeżyłam, jak mój kolega powiedział mi, że do twarzy używa Nivea Soft, bo czuje, że ma suchą.
Drugi, jak moj Wybranek sobie ukroil łapę, bo miał ręce nakremowane. A teraz wiem, że kolega trzeci używa TYLKO drogich perfum... Niby nic, ale ja myślałam, że oni NIC w ogóle nie używają, a tu proszę... |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Z zasobów Mojego Kochanego :
-antyperspirant, dezodorant, pianka i woda po goleniu- to MUSI mieć Z rzeczy , które mi podbiera, myśląc ze nie wiem, to moja odżywka do włosów-których On prawie nie ma, bo wiecznie ścina sie na zero, ale cóż jak widać odżywka jest i tak bardzo potrzebna Płyn do kąpieli w ilościach ogromnych- cała butla na kilka Jego kąpieli kremy do twarzy -najczęściej w postaci niewypałków kupionych dla mnie lądują często na jego twarzy, obecnie przesuszonej słońcem, aczkolwiek na pelling nie da się ToTo namówić Aha, no i oczywiście jeśli za kosmetyk uznać też paste do ząbków, to On szoruje je po kilka razy dziennie (dobrze że jeszcze ma co szorować
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
do twarzy: pianka do goenia, balsam lub woda po goleniu, mydło (niestety) czego efektem jest wysuszona i lekko łuszcząca się skóra na twarzy i pojawiające sie syfki (pracuje nad tym żeby zaczął stosowac jakis żelik do mycia buzi i żelik punktowy), na szczęście kremuje sobie facjate ale tak od świeta. Włosy myje normalnym szmponem (familijnym brrr...)odżywek nie używa bo ma gęste włosy...No i ma oggrrroomną słabość do wszelkiego rodzaju perfum i wód toaletowych.
Moja mała prośba dziewczyny czy możecie mi polecić (nie dla mnie ale dla mojego Lubego) niedrogi i dobry antyperspirant, który nie plami ubrań, bo mój Piękny się zraził (niedoprane plamy na ubraniach pod pachami), a wiecie jest teraz ciepło, a on strasznie sie poci... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
"...antyperspirant, dezodorant, pianka i woda po goleniu- to MUSI mieć
Chodziło mi o te "niemęskie" kosmetyki
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Niedzwiadek z takich "niemęskich"
A reszta to tradycyjny zestaw
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
np. krem na zmarszczki, który kochanej teściowej nie odpowiadał, bo szczypał w ślepka?? oczywiście, że kilka razy użył przekonany ,że to krem nawilżający
|
|
#8 |
|
Rzabbocop
|
Żel do mycia twarzy, krem do rąk, krem na dzień, na noc i pod oczy sporadycznie balsam do ciała i preparaty z filtrami. Sporą część kosmetyków mamy wspólnych bo oboje mamy suchą cerę
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaaa! Nieźle, nie znam faceta, który uzywałby aż tak zróżnicowanych kosmetyków! Ja mojego muszę namawiać i udaje mi się to dopiero wtedy, gdy już naprawdę jest to konieczne (np. łuszcząca się skóra na twarzy). Maseczki to w życiu nie dałby sobie położyć, a co dopiero kremu pod oczy! Dobrze, że my też mamy takie same cery, bo kosmetyku dla siebie chyba by nie kupił, a tak to używa przynajmniej moich
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Eee z takich nie męskich to nasuwa mi sie jedynie żelik do włosów Timotei
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
sorrrki za byka, niemęskich oczywiście
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Krem z filtrami??? Łojezu, Rzabbuś, Ty masz cud, nie faceta!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
sorki że się wtrącę, ale ten żelik u facetów mi przypomniał jak ja go nie lubię u facetów, ale nie we wszystkich wypadkach
zna któś jakiś sposób żeby oduczyć ich takiego nawyku? niektórzy chłopcy mają takie fajne fryzurki wyczarowane za pomoca żelu, a nakładaja go tylko odrobinke....... |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie facet musi dbac o siebie,ale chodzi mi o to,żeby był czysty i pachnący
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasi faceci kochani :)
Mój chłopak na co dzień niestety nie lubi się kremować. Dopiero jak już sam widzi, że ma za suche ręce i mu to przeszkadza to prosi mnie o krem. Ale buzi to jeszcze nigdy nie widziałam żeby kremował, po goleniu tylko balsamem ale po myciu nie. Sam używa chyba tylko dezodorantu, żelu pod prysznic i gumy do włosów. Latem sama dbam o to żeby miał ciało posmarowane balsamem z filtrem bo sam by na to nie wpadł. Może dopiero jak by go skóra zaczęła piec i schodzić.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Nasi faceci kochani :)
Cytat:
to on uzywa wiecej ode mnie bo ja nie uzywam pod oczy...na noc tez nie.. tylko nawilzajacy i juz... moj z niemeskich kosmetykow to uzywa tylko kremu nivea po goleniu wole tak niz jakby facet mi podbieral kosmetyki hehe
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Moj tż to wiadmo antyperspirant, dezodorant, perfumy, te wszystkie czary mary do golenia i po goleniu, do buzi żel nivea dla facetów i krem nawilzający z filtrem też nivea dla facetów - dostał oba od siostry z Irlandii
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Izia widzę z Twojego dopisku na dole że mamy podobne postanowienia. Ja tez od słodyczy trzymam sie z daleka, już dwa tygodnie nawet herbaty nie słodzę.
A co do naszych kochanych facetów to chyba każda lubi jak ładnie pachnie ale moim zdaniem nie musi być gładziutki. Bo ja lubię jak mój Grzesiek ma ręce takie szorstkie, z wystającymi żyłami i w ogóle widać wtedy że facet a nie baba. |
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
to jeszcze napiszcie jak sie Wam udało nakłonić waszych TŻ-ów do używania tych wszystkich kosmetyków, bo mój na krem do rąk to od swięta spojrzy, jak już rzeczywiście z jego rękami źle - twierdzi, ze nie lubi jak a coś tłustego na dłoniach
tak to używa tych typowo męskich kosmetyków, do golenia, po goleniu, acha ma swój włsany szampon i żel pod prysznic adidasa do tego antyperspirant, perfumy to już obowiązkowo paste, szczoteczka do zębów no i nieśmiertelne w jego mniemaniu mydło |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo ze facet nie baba ale jednak rytualem jest juz wybor zelu pod prysznic przez mojego tz. Zawsze go zostawiam bo troszke to trwa -ja wybieram szybciej!
Kremy do buzi - stosuje na dzien i na noc ten sam - moj na dzien - czemu? bo nie tlusty tylko taki gladki i szybko sie wchlanie. Nie dotknalby tlustego kremu. Peeling - ja wybieram i raz w tygodniu stoje jak mama nad dzieckiem patrzac jak szoruje buzie. Lubi plyny do kapieli - sam sobie wlewa. Wczoraj w wannie lzymy i pyta mnie 'kochanie jak ty to robisz ze masz taka gladka skore a ja jak papier' no coz - balsamow nie lubi, od oliwki na ciele (nawet moimi) dostaje spazmow wiec co sie dziwic. Czasem zaciska zeby i pozwala sie wysmarowac. kremy do rak kupuje i wybiera sam - nalogowo stosuje. Dezodoranty podobnie jak zele pod prysznic wybiera dlugo ![]() Plynow npo goleniu ma duuuuzo a zadko uzywa. Szampon mamy wspolny - ja wybieram jemu pasuje |
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
antyperspirant, dezodorant, pianka do golenia, woda po goleniu, krem do twarzy i do rąk, płyn do kąpieli, szampon itd :P
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ używa:
* antyperspirant, * żel do golenia, * balsam po goleniu, * krem do twarzy, * szampon, * żel pod prysznic, * oliwka, * perfumy, * peeling do stóp, * mydło, * pomadka ochronna do ust - zimą, * pianka do mycia twarzy - to tyle. Jeśli coś mi się przypomni - dopiszę
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
żel w piance do golenia
kojący balsam po goleniu krem do twarzy krem do rączek żel pod prysznic (250 ml z problemami starcza mu na tydzień) balsam scrub do twarzy żel modelujący brzuch dla mężczyzn pasta do modelowania włosów antyperspirant perfum pewnie wszystko
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Większość kosmetyków mojego TŻ wybieram JA
![]() Żele pod prysznic i płyny do kąpieli muszą ładnie pachnieć (preferuje owocowe , szczególnie malinowe i truskawkowe), nie udaje mi się go przekonać do jakiegoś balsamu raz na jakiś czas, więc podpowiadam mu te które dodatkowo jakoś tam nawilżają.Szampon do włosów (do niedawna mylił mu się czasami z odżywką )Odżywki nie używa chętnie, ale spryskuje mu włosy moim gliss kur'em. Żel do twarzy, został wpojony mu w nastoletnich czasach przez jego mame .Krem do twarzy, stosuje go też do rąk , ten sam na dzień i na noc, czasami mu wklepie jakiś inny ale samowolnie to nie.Peeling do twarzy zmuszam go do tego co czwartek. Perfumy Czasami jak mi się chce, nieplanowanie upiększam go też różnymi specyfikami
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
*Perfumy
*Mydło *Żel do włosów *Guma do włosów *Czasem lakier do włosów *Po opalaniu używa specjalnego balsamu z ziaja podajże *Sól do kąpieli Przypomniałam sobie więc dopisałam... |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
*Woda toaletowa
*Woda po goleniu *Balsam po goleniu *Pianka do golenia *żel pod prysznic (uwielbia kokosowy Oriflame) *Szampon Teraz musze go oduczyć mycia buzi mydłem,więc chcę mu kupic jakiś żel do mycia twarzy
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko.... lepsza jest woda czy balsam po goleniu dla mężczyzny?
co wola wasi faceci? |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
mój TŻ oprócz tradycyjnego zestawu:pianka i balsam po goleniu musi mieć: dobry szampon, nawilżający krem , swój własny żel po prysznic, kazał sobie kupić tonik do twarzy żeby mu twarz odświeżał i kupił sobie raz maseczkę odświeżającą którą musiałam mu nałożyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

"

to on uzywa wiecej ode mnie bo ja nie uzywam pod oczy...na noc tez nie.. tylko nawilzajacy i juz...
moj z niemeskich kosmetykow to uzywa tylko kremu nivea po goleniu
)