|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Cytat:
![]()
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
No widzisz, a tak już postawiłaś na nim krzyżyk
![]() Cytat:
![]() Super, że wypad taki udany ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
oo ja tez was nie mam na nk!!! wyslijcie mi prosze PW kto ma ochote!!
Hosenko gratuluje udanych zjazdow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Ja także
![]() Również proszę zainteresowanych o PW. |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | ||||
Zakorzenienie
|
To ja się piszę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek z tymi podkładami to ja mam od np..marca 2009 problem.Odkąd znowu zaczęłam eksperymenty z nowościami po ulubionym Astorze.... Zawsze jak idę do sklepu ..kupię jakąś nowość...testuje na ręce i ..wydaje się dosyć jasna..Po czy w domu okazuje się że jest jak dla mnie trochę za ciemna i ponownie muszę kombinować z brązerami i pudrami ![]() Dziś wzięłam dumnie w łapki moje 2 podkładziki zachomikowane..I.... Deni Carte (kupiony niedawno) ..w sklepie wydawał się jasny...Na buzi(wypróbowałam na skrawku) jest o wiele za ciemny ![]() Zostaje mi pomęczyć się z Mat&Cover firmy Eveline (kolor "jasny") który niby jasny-a też za ciemny ale nie aż "tyle" za ciemny by nie wykombinować jakoś dobrego looku..I tak załamka! Do tego moje ostatnio testowane podkłady bez wzg. na to czy kosztowały blisko 30zł czy 10zł każdy robił smugi czy za mało matowił.No mówię wam 1 pies ![]() ![]() Jeżeli jakimś cudem wykończę ten Eveline..To albo wrócę posłusznie do astora..albo kupię ten nowy sensique za 5zł (przynajmniej wiele bym nie straciła!) Cytat:
![]()
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje kobietki za PW
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
zajrzyj na PW..
No baby.. a mi to kto wyśle swoje profile???Nie lenić się!! Poza tym sprzeciw kobiecie w ciąży ..przynosi nieszczęście hihihi ![]()
#4298 |
Zakorzenienie
|
Zrobione
![]() no to ide do wanny wyprobowac tego rozanego naturalsa z Avonu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny, za patent (nie pamiętam, kto pierwszy o tym napisał
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
A ja za godzinę założę nową listę kosmetykowo-odwykową...I zapiszę sobie swoje 1 zużycie w miesiącu...
![]() Czy któraś się orientuję jaka firma robi dla sieci drogerii Schlecker te "ich" kosmetyki do makijażu BASE???? Czy to też Hean? bo jakieś te paletki znajomo mi wyglądają? Tak się zastanawiam że może w lutym zamówię sobie na all róż do policzków (nie mam ani1) wypatrzyłam ładny :z Bourjois kolor Lune d'or ![]() Nigdy nie miałam róży tej firmy..Ale podobno są trwałe a kolorek jest CUDNY!! Co myślicie o tym? Wolno mi? ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-31 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj biedna jesteś. Oby szybko minęły Ci te dni Makijaż i filmik sa super, mozna krok po kroku sie nauczyc jak wykonac fajny makijaz. Dzis bylam z TZ w teatrze, bylo cudownie. TZ bardzo podobało sie moje uczesanie i makijaz. Mi zreszta tez bardzo spodobal sie moj dzisiejszy makijaz. Oczy : cien kolor brzoskwiniowo-brazowy, czarna kredka na dolna powieke, tusz a usta tez w bardziej naturalnym kolorze różu. Do tego odrobina brazujacego pudru zeby buzia wygladala zdrowiej. Makijaz subtelny ale bardzo kobiecy i taki romantyczny. ![]() Cytat:
![]() super ![]() ![]() Cytat:
Ja z listy Ziaja Pro wezme tylko 2 maski - uspokajajaca i oczyszczajaca, nie ma co wydawac kasy i robic zapasy wiec wiecej mi nie potrzebne.
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2010-01-31 o 22:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
ja Wam dziewczynki drogie jutro porozsyłam PW bo próbuję się czegokolwiek nauczyć
![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
Sweet ja mam Burzujka
![]() nr 16 rose coup de foundre na poczatku byl strasznie twardy i obrazilam sie na niego i odlozylam. (kupilam go w promocji,moze byl jakis stary czy cos) A potem sie przekonal no i teraz jest cudny! znalazlam takie zdjecie gdzies na forum tutaj roznych odcieni Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-01-31 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i już wiem jak się nazywa ten pasiak inglota co za mną "chodzi" AMC hightlighter ![]() W ogóle stwierdzam że musiałabym kiedyś będąc w Toruniu zorbić porządne zakupy w inglocie! pasiak, korektor zielony i jasny pod oczy, błyszczyki sleek ze 2 (mi się podobają) , chodzi za mną brązowa integra i taka beżowo-śmietankowa..oraz jeden lakier.. I 200zł pójdzie lekko ![]()
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
ojj nie pamietam ile za swojego placilam.
na kwc cena pisze 44 zl. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/45/6452.jpg pedzelek jest polozony na rozu.nie ma zadnej skrytki ...jest on taki okragly wklesly..ale da sie nim nalozyc ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to mam plan zakupowy na luty..różyk ![]() A z tego inglota chyba na razie zrezygnuje..Tak do urodzin...Mam sporo rzeczy...Nic nie musze kupować. Mój najgorszy problem (i pewno nie jednej kosmetykoholiczki) że mnie umiem się "zdecydować" na 1 wersję..tzn. na 1 firmę -1 rzecz która mi pasi...Nie umiem powiedzieć to jest mój kwc w dziale puder i żadnego innego nigdy nie kupię,albo to jest mój kwc w dziale cienie i innych nie kupię.Tak samo z oddzieciami błyszczyków czy cieni..Raz chcę paletki w brązach a innym razem w szarościach czy fioletach...potem znowu jakiś zielony eyelinier czy złoty pyłek etc...
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam na razie malo KWC! a to ze podobaja ci sie rozne odcienie to chyba nic zlego prawda? ja mam cienie chyba we wszystkich mozliwych kolorach
![]() ![]() Sweet ty sie juz tam nie zamartwiaj twoimi zbiorkami bo nie masz sie z czego odwykowac!!! kolorowka 50! ja mam 132! Dziewczyny jutro pokaze wam pusty okromniasty sloik po kremie Dove!!! Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-01-31 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam kilka godzin wolnego z rana od nie wiem kiedy i ja\de na zakupy a jak czas pozwoli to i do lumpka. Malując się jakoś tak mi wyszły smutne oczy... prawdziwe ... Wczoraj miałam "czas" i siedziałam na all i oglądałam cienie, coś mnie napadło ale co tam. Zastanawiam sie nad sypkimi MAC tylko one są w takich "fiolkach" czy są one wygodne? Albo takie za 1,99 no name . Wziełabym sobie z 10 odcieni i chyba się skusze tylko nie wiem na które. ![]() Ach no i wywalam do kosza zielony tusz z natury. Dawno go nie używałam i bardzo śmierdzi. Zdecydowanie wole czarny tusz, nic się z nim nie dzieje nawet po pół roku no chyba że się kończy. Edytowane przez porzeczka2602 Czas edycji: 2010-02-01 o 06:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
porzeczko - też widzę po słoiku, że maski poszło więcej, ale nakładałam na suche włosy, więc liczyłam się z tym
![]() ![]() Co do tych odsypek MAC, to podobno często na all sprzedają podróbki. Sama nie kupowałam, więc sprawdzonych sprzedawców nie podam, ale w wątku MACowym pewnie wiedzą więcej ![]() Zużyłam chomikowany do lutego krem na dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ad 2. Zgadzam się - taki zbiór to wręcz asceza ![]() ![]() ![]() 3. Czekamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Gratuluję pierwszych zużyć lutowych.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam nigdy planów co do kolorówki, nie potrafię stwierdzić jakiego cienia mi brakuje albo planować jak się pomalować w dany dzień. Zazwyczaj jak mi się jakaś kolorystyka spodoba w sklepie to kupuję potem używam na okrągło dopóki mi się ten cień nie skończy albo nie wpadnie mi w oko coś nowego. ![]()
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Jasne, że całe
![]() ![]() Jak to stwierdził TZ: "przecież masz mocne nogi, więc poradzisz sobie" - i tak było ![]() Cytat:
![]() Moim włosom nie służyl ![]() No bo one ogólnie sa twarde. Do tego jeszcze kamienieją i nie widac w ogóle koloru na policzkach. Trzeba wtedy usunąc tą wierzchnią warstwę, np chusteczką.
![]() |
#4312 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad2. Wiem że to w porównaniu z wami mało..Ale mama mi wypomina i bratowa i świadkowa oraz teściowa (jak tylko do mnie docierają w odwiedziny) że "ile ty tego masz!!" ![]() I ciągle mi powtarzają że powinnam mieć 1 podkład ,1 kredkę do oczu,1 paletkę cieni w kolorze co lubię i 1 błyszczyk i koniec ![]() W porównaniu do ich opisu to ja mam ch*** dużo ![]() ad3. CZEKAM! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ad5) fakt.. małe zboczenie kosmetyczne ![]() Lubię oglądać swoją kolorówkę i.. np. przesiadywać na allegro.Oglądać różności makijażowe...Wtedy od razu sobie myślę "o to bym chciała" albo "o to muszę sobie kiedyś kupić"....Ja pożądam tych rzeczy "wzrokowo". Mąż nie rozumie takiej sprawy u bab. A ja i moja mama umiemy kupić cienie bo pięknie wygladają..albo są cudnie zestawione kolorystycznie! i będę to kolejne cienie w tym samym kolorze...ale.. obok których niemogłysmy przejść. Chociaż ostatnimi czasy umiem sobie przetłumaczyć że mam już coś podobnego co daje podobny efekt i nie ma co szaleć... Cytat:
![]() ![]() Bo ja też jestem blada jak mąka ![]() ad7) probowałam kiedyś tej metody z szamponami-ale to nie dla mnie ![]() ![]() Dobry był z Polleny Evy taki duży litrowy "tatarakowo-chmielowy" chyba za 5zł w Schelckerze. Teraz jednak zachwycam się lidlowym z papayą i brzoskwinią..Tak cudnie pachnie ![]() ![]() ad8)Dziekuję za radę ![]() ......................... ......................... .................. A propos cieni. Stwierdziłam że chyba jednak zatrzymam tę paletkę 8w1 z Avonu "neutral tones" w brązach...ładnie na oku te cienie wyglądają..i jak się jej pozbędę to i tak za jakiś czas bym paletkę brązów kupiła ![]() MOJE PIERWSZE ZUŻYCIA NA LUTY: ![]() -saszetka kremu Olay rozświetlającego (5dni cośtam) -saszetka kremu DC Perfekta "cera wrażliwa" -podkład/ mus Rimmela i.... uwaga -100ml perfum AMOR AMOR (ah jaka jestem dumna ![]() W tym miesiącu SKOŃCZĘ NA PEWNO: -peeling joanny jabłkowy -szampon LIDL z papayą -krem DC Perfekta MAMA chłodzący -krem "laser" na naczynka Avon
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeżeli normalnie pasuje Ci do twarzy ten Dove to z podkładem jak najbardziej się nada. ![]() Też nie rozumiem tego u bab. ![]() ![]() Ze zużycia tych perfum bym się nie cieszyła. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego moja świadkowa ma zwyczaj malowania się błyszczykiem przed wyjściem w łazience i nie bierze go do torebki...Toć przecież po 5 minutach już go na ustach nie ma..Ja bym tak nie mogła ![]() ![]() ad2) co do maniactwa ciuchowego -też tego nierozumiem..ja sobie tak rzadko ciuszki kupuje że powinnam te moje "wypady" zapisywać w kalendarzu. I założę się że na ciuszki w rok mniej wydaje co w miesiąc na kosmetyki ![]() A jak w takim razie ty szalejesz z kosmetykami? Skoro nie "pożądasz ich wzrokowo -tzn. jak je zobaczysz" ..Planujesz co byś chciała? Porównujesz opinie? Jak? Bo ja zawsze najpierw coś pokocham z "wyglądu" potem myślę czy to potrzebuję czy nie... ad3) Amor Amor to była moja "wieloletnia miłość" ale dopiero rok temu zdecydowałam się , uzbierałam i kupiłam oryginał ![]() Pięknie pachniał...był cudny..ale mnie i tak cieszy to że udało mi się wykończyć tak dużą butelkę ![]() Będę mogą zająć się na poważnie moją fioletową currarą i...czeka na mnie zachomikowana 30ml HALLOWEEN ![]() ![]() ![]() (moja następna miłość)
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny ![]() a ja Was w ogóle nie mam ![]() tak w ogóle to w weekend na szczęście nic nie kupiłam ![]() idę się ogarnąć i lecę do pracy, wieczorem się wypowiem co do styczniowej listy ![]() a Wam wszystkim gratuluję zużyć ![]()
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wg. wzroku ...ty wg. węchu... Która jeszcze mi nie wysłała profili na NK??? przyznać się bez Bicia! ![]()
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
![]() Witajcie po krótkiej przerwie! Gratuluję zużyć styczniowych i już pierwszych lutowych! ![]() Narobiłyście mi ochoty znów na róż Bourjois ![]() ![]() W lutym chciałabym sobie kupić korektory z Ori -takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-34279-opis-Oriflame-Beauty-Conceal-Kit-Paleta-korektorow.htm Miała któraś z Was? Jakoś pozbyłam się w wymiankach wszelkich korektorów, bo nie używałam takiego w szmince, a teraz coraz częściej mi brakuje do zakrywania jakichś krostek... Wklejam Wam też moje zużycia styczniowe i zakupy ![]() Zużyte w styczniu:
Kupione:
Wydane: 84,04zł Myślę, że nie jest najgorzej, odwyk styczniowy mi się udał (trochę popsuło statystyki grudniowe zamówienie z Avonu, które przyszło na początku stycznia)i uzbierałam na soczewki! Trochę jednak za mało zużyłam. Mam nadzieję, że luty będzie jeszcze lepszy.
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-02-01 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Totalna załamka..Próbowałam wymieszać podkład Eveline z kremem takim zwykłym Ziaji(rumiankowy-meża) ..ale żeby odcień był "w miarę mój" musiałam chyba 3 razy kremu dokładać. A i tak na twarzy wygląda lekko jak opalony
![]() Coś mnie chyba ostatnio podkłady nie lubią...Nie będę mieć po urodzeniu dzidzi tyle czasu by się "tak bawić" ![]()
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.