|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Czesc dziewczyny!
Tak Asiu jestem bo jakos ciezko mi sie z Wami rozstac, ale tak tylko sobie czytam bo naprawde nie mam weny do pisania. Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki chcialabym Anna lub Helena a dla chlopca Daniel. Musialam wybierac imiona ktore brzmia tak sama po w Polsce i tu w Irlandii wiec moj wybor byl bardzo maly zwlaszcza ze wiele z takich imion juz bylo nadanych w naszych rodzinach. Carol mebelki i posciel sliczne. Ja za niczym sie nie rozgladam jeszcze bo najpierw czeka nas remont, ktory bedziemy mogli zaczac pelna para dopiero w maju wiec jeszcze kupa czakania tak naprawde. Duzo rzeczy dostaniemy tez od siostry tz-a (lozeczko, 2 wozki na bank) wiec az tak nam po kieszeniach nie pojdzie. Chociaz szczerze to patrzac na te nowe rzeczy czlowiek ma ochote samemu cos wybrac... |
|
|
|
#332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Cytat:
Gosiu super, ze możesz się wybyczyć, nalezy Ci się kochana!!!jPowiem Ci, ze ja przytyłam juz 3 kg! i to ważyłam sie tydzień temu więc n apewno już jest więcej A te zupki to jakas zmora ja zawsze na noc koło 22-23 jem a chodze spać koło 24 więc nie jest źle a jak nie zjem, to mnie straszne wzdęcia meczą, moj żołądek nie może być pusty, bo fiksuje z powodu nagromadzenia gazów. Jak nie byłam w ciązy to to olewała, ale teraz nie moge dostac kolki więc jem ile wlezie. Szymon ślicznie, mojej kuzynki synuś m atak na imie,a Iga tez mi się podoba!!!Cosma psiak przeuroczy!!!!!A w tym dresie zabójczo wygląda Twoje typy imion tez super![]() Edzia to widze, z emamy podobne dolegliwości bąkowe ![]() Scio będziesz też kupowała, zobaczysz, nawet sie nie obejrzysz a bedziesz mamusią! ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Każda z nas ma kiepskie dni i nie ma o czym pisac, ja miałam takie 2 tygodnie, ale już mi lepiej, pewnie z Tobą jest tak samo kochana cieszę sie, ze moje typy Ci sie podobaja!!! Ja niestety nie dostanę nic, może pare ciuszków od kuzynki po Szymonku jak będzie chłopczyk a tak to od a do z musimy kupić, po Oli nic nie zostawiłam kto by 12 lat chomikował ciuchy, nie ma n astrychy już nawet miejsca
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie probuje obierać ziemniaki na kopytka, przyniosłam sobie garczek, będe obierać oglądając serial, niestety garnek ma lokatora
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie to wygląda
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Cosmaaaa jaki słodziak!Wygląda jak przytulanka pluszowa!Jaka to rasa?
Jak będe miała więcej przestrzeni mieszkalnej to tez chcialabym kotka lub pieska, a najlepiej i kotka i pieska ![]() Carol przeczytałam gdzies, że jak ma sie zgage w ciązy to maleństwo urodzi się z dużą ilością włosów.To pewnie przesąd, ale jak było z Olą?Miała gęsta czuprynkę?
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Pam po niej to chyba bym mega niestrawności dostałą
Cytat:
najgorsze, ze uparła się i nie chce wyjść z tego garka |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moj Lotek tez takie numery odstawial jak byl maly. Zwlaszcza pudelka i miski go interesowaly. W sumie do tej pory jak gdzies sie wala karton to Lotus na 100% sie w nim znajdzie. Wkleje wam fotke jak bede juz w domku bo jest on troszke niespotykanej urody...
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
Pam chyba musisz wybrać sie do jakiegoś innego lekarza bo to nie jest normalne ze nie jesteś w ciąży a @ nie ma, kochana zrób to jak najszybciej bo bedziesz sie martwić Cytat:
a potem wyniesiemy sie do salonu u mnie imiona dla dziewczynki: Hania, Maja,Marcelinka (jeszcze są inne ale te przodują ) a u chłopczyka mieliśmy tylko dwa: Borys i Marcel z tym że ze wskazaniem na Marcela ale to sie jeszcze zobaczy jak już bede w ciąży
|
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
także nie wiem kto i kiedy to powymyślał i nie wiem po co, to takie gadanie tylko, i te wszystkie objawy ciązowe i kształty brzusiów nie mają żadnego znaczenia![]() Scio hehe to masz problem,musisz wziąc inny garnek
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Na razie tylko się witam a później się odezwę. Powiem tylko ,że wróciliśmy wczoraj z nart. Było super, śnieg dopisał i nie było nawet zimno. . Jeszcze w nocy musiałam wstawać do mojego tz, bo w pracy złapał jakiegoś rotawirusa i prawie całą noc spędził w wc. Wszystkie leki jakie miałam w domu dałam tz i nie o jakoś pomogły Także mimo tego,że sie nie staram to teraz mam płodne i na pewno nie będziemy nic próbowali,bo tz jest chory. Tak ma chyba być. idę czytać to co napisałyścier przez weekend i później wpadnę. Miłego dnia. |
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#344 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest mega kanapowcem, inne psy tej rasy sa normalne, a mojej wszedzie pelno No i teraz w snigu sie gubi doslownie ![]() Cytat:
Kazalam mu isc do lekarza ale ani mu sie sni.... |
||||
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki, chyba was jeszcze nie odwiedzałam w nowej części
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko 8 dni muszę poczekać, już mnie skręca z ciekawości![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Witamy w kolejnej cześci
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze jak patrze na te wasze zwierzaki to ja też chce, ale wiem że nie namówie tż ale ucichłyscie ![]() ja zaraz musze wyjśc ale mam nadzieje że jak wróce to bede miała co nadrabiać a gdzie nasz motylek? coś ostatno jej nie wiedziałam
|
|
|
|
#348 |
|
BAN stały
|
Moj sie nie dal namowic
Chanelka jest u mojej mamy, w Polsce.... kupilysmy ja z mama w pazdzierniku 2008 i mala jest sloneczkiem dla mojej mamy, wiec nawet zbytnio nie walczylam o nia Bo moja mamunia pozbyla sie przy niej depresji U nas sypie sniezek .... Ja wlasnie zrobilam sobie paznokcie i o 15 uciekam na kawe z Anita. Tak sie zastanawiam ... co u Aneczki555??? I Starej Panny??? Dawno ich nie bylo .... ech nie wiem co u nich ...
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Cosma pazurki fajne, widziałam na nk
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki to mój wykresikhttp://www.skarbmamy.pl/NPR-wykres-cyklu?r=423 ładny co???? tylko nie wiem dlaczego ta owul. tak szybko... miała byc.. 3-5 luty
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- eeeeeeeeeee nie idzie otworzyc... ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- ps.dobrze ze zgwałciłam tz-tadzien wczesniej... jakbym to wyczuła... a pamietacie ze pisałm ze jeszce nie czas na owul. ale mam ochote i koniec...to miała byc czysta przyjemnosc.. i była....hihiihi a tu taka niespodzianka
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki mam pytanie... co to jest faza luteinowa???
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
To jest okres od owulacji do miesiaczki, chyba dobrze mowie
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula ja nie pomogę, bo się nie znam
![]() ale zrobiłam dziś pierwszy test owu i wyszła taka bladziuchna kreska, niby wiem, ze nie są one miarodajne, ale biorę to za dobry znak ![]() Meropolitan ja mam nadzieje, ze tak szaleje bo młoda jest i głupia i wyrośnie. Teraz sobie grzecznie śpi na kocyku. jeśli mogę być czepialska to to jest faza lutealna ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje kochanie
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
|
#357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba troche za wczesnie??? zapraszam na mój wykres na skarbmamay![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
to chyba troche za wczesnie??? zapraszam na mój wykres na skarbmamay![]() ps. zreszta na dole tez to widac(patrzcie temperatury)
||
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale raczej pomyłki nie ma... bo mam prosty wykres jak nic... przez 6 dni a potem potezny skok... wiec chyba tak ksiazkowo...hihihi ale z tego wynika ze i @ powinnam dostac wczeniej o jakies...3-4 dni....to duza rozbierznosc... ale zobaczymy![]()
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
no z zewnatrz malutki ale pewno dzidek wrecz odwrotnie ja latam do wc jak oszalła moj sie pyta czy czegos tam nie zostawiłam ze ciagle tam biegam ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- [QUOTE=Scio;16865937]aa2 dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.nie tylko ciebie moja dzidka nie zobaczy ani babci ani prabaci bo juz ich z nami nie ma nawet chrzestnej nie mam bo tez młodo zmarła wiec wiem jak sie czujesz i jakie mysli tobie po głowie krążą ale musimy dac rade dobrze ze mam nagrana moja mame na tel przynajmniej amelka zobaczy jaka miała by wspaniała babcie ech ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
zostaniesz mama mam kolezanke która 1 dziecko poroniła potem urodziła chłopczyka potem znów poroniła teraz ma dziewczynke zreszta zobacz nasza latko która w brzuszku nosi małego łobuza bedziesz mama zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Widzisz i zobacz niedawno myslałas ze to koniec a tu taka zmiana bardzo sie z tego ciesze ze miedzy wami wszystko zaczyna sie układać ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- [QUOTE=metropolitan;168710 90]Cześć ranne ptaszki! Carolku, super to łóżeczko z pościelą, ja to jeszcze nie mam rozeznania jesli chodzi o rzeczy dla dzieci, ale chyba oszaleję jak to wszystko przyjdzie kupić tzn. Pozytywnie zwariuję. To wszystko takie śliczne!! A ta pościel!!!!! Cud, Miód! ale cena faktycznie zabija . Ale powiem wam, że raz się żyje, macierzyństwo to na pewno najpiękniejszy okres w naszym życiu, więc czemu nie zaszaleć... Dawniej nasze mamy mogły tylko pomarzyć o takich wypasach.Ostatnio byłam w jakimś sklepie w galerii, ale nie pamiętam nazwy, słuchajcie jakie tam były sukieneczki i płaszczyki do chrztu dla dziewczynek to prawie się popłakałam ze wzruszenia Dziewczyny, może powymieniajmy się opinioami na temat imion dla dzieci. My z moją mamą się wczoraj zastanawiałyśmy i dla dziewczynki mamy takie: Kasia, Ola, Iga, Gabi albo Julia. (przy czym TŻ nie godzi się na Kasię, a mnie najbardziej się podoba Gabi). A dla chłopca to w ogóle nie mamy pomysłów oprócz Piotra i Tadeusza (TŻ woli Tadzia). Co myślicie?? A może napiszcie jakie są ładne imiona w waszych rodzinach lub waszych bejbików!! To naprawdę nie lada zadanie..... Dokladnie z tymi imionami to masakra u nas strasznie duzo Kacprów Jakubów mało Adasiów Piotr i Paweł sa tez Partyk, Dawid, Michał, Sebastian Kamil Antoni(antoś) z dziewczyn podoba mi sie Klara ale moj tż nie chcial wiec bedzie Amelia ale jest jeszcze Karolina, Weronika , Jagoda, Emika, Sylwia , Bogusia Asia Klaudia jest tego mase tylko ze u mnie rodzina wielka i blisko siebie mieszkamy na jakies uroczystosci jak sie zawoła Kuba albo Asia przybiegnie dwoje dzieci i obróci sie przynajmniej jeden dorosły
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Niestety nie mam dla chlopaczka... Chcialam nazwac Jan, ale ojciec TZ tak ma na imie i TZ sie nie zgadza....
Juz wiem dlaczego chodze do kobiet, glownie. .... 

Także mimo tego,że sie nie staram to teraz mam płodne i na pewno nie będziemy nic próbowali,bo tz jest chory. Tak ma chyba być. 

dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.