Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 11:48   #331
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Czesc dziewczyny!

Tak Asiu jestem bo jakos ciezko mi sie z Wami rozstac, ale tak tylko sobie czytam bo naprawde nie mam weny do pisania. Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki chcialabym Anna lub Helena a dla chlopca Daniel. Musialam wybierac imiona ktore brzmia tak sama po w Polsce i tu w Irlandii wiec moj wybor byl bardzo maly zwlaszcza ze wiele z takich imion juz bylo nadanych w naszych rodzinach.

Carol mebelki i posciel sliczne. Ja za niczym sie nie rozgladam jeszcze bo najpierw czeka nas remont, ktory bedziemy mogli zaczac pelna para dopiero w maju wiec jeszcze kupa czakania tak naprawde. Duzo rzeczy dostaniemy tez od siostry tz-a (lozeczko, 2 wozki na bank) wiec az tak nam po kieszeniach nie pojdzie. Chociaz szczerze to patrzac na te nowe rzeczy czlowiek ma ochote samemu cos wybrac...

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:53   #332
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!

Dzis pierwszy dzień mojego "byczenia się".Tzn. mam do zrobienia prezentacje i sporo nauki, ale moge sobie siedziec w pizamce przed kompem a nie jezdzic uczelnia-praca -dom.
Wogle przytyłam juz 2 kg!Powiem wam, ża mimo porannych mdłości apetyt dopisuje.
Carol tez mam apetyt na zupki w proszku.Tylkoja z kolei namietnie popijam goący kubek pomidorową
Jeżeli chodzi o imiona to mój typ jak narazie to dla chłopca Szymon, a dla dziewczynki moja teściowa wymysliła Igę i na poczatku kręciłam nosem, ale teraz mi się coraz bardziej podoba.
Mój Tż chce Dawida, a dla dziewczynki typów nie ma żadnych
Śmiałabym się gdyby okazało sie, że będzie córcia.
Z koleiu pokoik u nas wiąże się z nasza wyprowadzką do salonu bo mamy male mieszkanie.2 male pokoje, w tym jeden z aneksem kuchennym.No i narazie kombinujemy, że z naszej sypialni zorbimy pokoik dziecięcy.
Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
My mamy juz wybrane dla dziewczynki/ dziewczynek- Bedzie Julia i Amelia. Mnie nie bardzo obchodzi ze co drugie dziecko w PL sie tak nazywa Tu uzywa sie innych imion i wlasnie te beda sie ladnie wyrozniac Niestety nie mam dla chlopaczka... Chcialam nazwac Jan, ale ojciec TZ tak ma na imie i TZ sie nie zgadza....
Co do zapeszania, nie sadze zeby rozmawianie na temat imion dla dzidzi bylo zapeszeniem, z reszta ja w takie rzeczy nie wierze i bede kupowac ubranka i wszystko co potrzebne dla dziecka jak bede miala ochote, okazje i jak mi sie bedzie podobac

Ja znam 23 letniego Filipa, ktory wlasnie zostanie tata i jest to calkiem odpowiedzialny i wyluzowany zarazem chlopak. Zawsze wydawalo mi sie ze ''Babcia Paula, badz Paulina'' brzmi tragicznie, nie znam zadnej babci o tym imieniu!! Poza tym ja swojego nie lubie

Zabilas mnie ta informacja.... Juz wiem dlaczego chodze do kobiet, glownie. ....

Co do zwierzakow, ja mam przekochanego psiaczka

Gosiu super, ze możesz się wybyczyć, nalezy Ci się kochana!!!jPowiem Ci, ze ja przytyłam juz 3 kg! i to ważyłam sie tydzień temu więc n apewno już jest więcej A te zupki to jakas zmora ja zawsze na noc koło 22-23 jem a chodze spać koło 24 więc nie jest źle a jak nie zjem, to mnie straszne wzdęcia meczą, moj żołądek nie może być pusty, bo fiksuje z powodu nagromadzenia gazów. Jak nie byłam w ciązy to to olewała, ale teraz nie moge dostac kolki więc jem ile wlezie. Szymon ślicznie, mojej kuzynki synuś m atak na imie,a Iga tez mi się podoba!!!

Cosma psiak przeuroczy!!!!!A w tym dresie zabójczo wyglądaTwoje typy imion tez super

Edzia to widze, z emamy podobne dolegliwości bąkowe masakra, a gdzie tam koniec

Scio będziesz też kupowała, zobaczysz, nawet sie nie obejrzysz a bedziesz mamusią!

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Tak Asiu jestem bo jakos ciezko mi sie z Wami rozstac, ale tak tylko sobie czytam bo naprawde nie mam weny do pisania. Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki chcialabym Anna lub Helena a dla chlopca Daniel. Musialam wybierac imiona ktore brzmia tak sama po w Polsce i tu w Irlandii wiec moj wybor byl bardzo maly zwlaszcza ze wiele z takich imion juz bylo nadanych w naszych rodzinach.

Carol mebelki i posciel sliczne. Ja za niczym sie nie rozgladam jeszcze bo najpierw czeka nas remont, ktory bedziemy mogli zaczac pelna para dopiero w maju wiec jeszcze kupa czakania tak naprawde. Duzo rzeczy dostaniemy tez od siostry tz-a (lozeczko, 2 wozki na bank) wiec az tak nam po kieszeniach nie pojdzie. Chociaz szczerze to patrzac na te nowe rzeczy czlowiek ma ochote samemu cos wybrac...

Każda z nas ma kiepskie dni i nie ma o czym pisac, ja miałam takie 2 tygodnie, ale już mi lepiej, pewnie z Tobą jest tak samo kochana cieszę sie, ze moje typy Ci sie podobaja!!! Ja niestety nie dostanę nic, może pare ciuszków od kuzynki po Szymonku jak będzie chłopczyk a tak to od a do z musimy kupić, po Oli nic nie zostawiłam kto by 12 lat chomikował ciuchy, nie ma n astrychy już nawet miejsca

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:58   #333
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

właśnie probuje obierać ziemniaki na kopytka, przyniosłam sobie garczek, będe obierać oglądając serial, niestety garnek ma lokatora

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:00   #334
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
właśnie probuje obierać ziemniaki na kopytka, przyniosłam sobie garczek, będe obierać oglądając serial, niestety garnek ma lokatora
Haha dobre, to bedziesz miala kopytka z kota

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:00   #335
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahha jak taki kocurek wielki się mógł tam zmieścić??? pięknie to wygląda

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-01, 12:01   #336
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cosmaaaa jaki słodziak!Wygląda jak przytulanka pluszowa!Jaka to rasa?
Jak będe miała więcej przestrzeni mieszkalnej to tez chcialabym kotka lub pieska, a najlepiej i kotka i pieska

Carol przeczytałam gdzies, że jak ma sie zgage w ciązy to maleństwo urodzi się z dużą ilością włosów.To pewnie przesąd, ale jak było z Olą?Miała gęsta czuprynkę?

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:03   #337
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Pam po niej to chyba bym mega niestrawności dostałą

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
hahahahha jak taki kocurek wielki się mógł tam zmieścić??? pięknie to wygląda
nie jest taka duża, ma ok. pół roku.
najgorsze, ze uparła się i nie chce wyjść z tego garka

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 12:05   #338
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Lo matuchno . Moj Lotek tez takie numery odstawial jak byl maly. Zwlaszcza pudelka i miski go interesowaly. W sumie do tej pory jak gdzies sie wala karton to Lotus na 100% sie w nim znajdzie. Wkleje wam fotke jak bede juz w domku bo jest on troszke niespotykanej urody...

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:07   #339
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:

No pewnie tak, ale mialabys z niej kopytka mięsne

Stary 2010-02-01, 12:16   #340
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry kochane

Pam chyba musisz wybrać sie do jakiegoś innego lekarza bo to nie jest normalne ze nie jesteś w ciąży a @ nie ma, kochana zrób to jak najszybciej bo bedziesz sie martwić

Cytat:
Witajcie kochane!

Dzis pierwszy dzień mojego "byczenia się".Tzn. mam do zrobienia prezentacje i sporo nauki, ale moge sobie siedziec w pizamce przed kompem a nie jezdzic uczelnia-praca -dom.
Wogle przytyłam juz 2 kg!Powiem wam, ża mimo porannych mdłości apetyt dopisuje.
Carol tez mam apetyt na zupki w proszku.Tylkoja z kolei namietnie popijam goący kubek pomidorową
Jeżeli chodzi o imiona to mój typ jak narazie to dla chłopca Szymon, a dla dziewczynki moja teściowa wymysliła Igę i na poczatku kręciłam nosem, ale teraz mi się coraz bardziej podoba.
Mój Tż chce Dawida, a dla dziewczynki typów nie ma żadnych
Śmiałabym się gdyby okazało sie, że będzie córcia.
Z koleiu pokoik u nas wiąże się z nasza wyprowadzką do salonu bo mamy male mieszkanie.2 male pokoje, w tym jeden z aneksem kuchennym.No i narazie kombinujemy, że z naszej sypialni zorbimy pokoik dziecięcy.
kochana na razie póki dzidzia bedzie mała możecie być w jednym pokoju , ja też mam 2 pokoje i salon połączoiny z kuchnia, w małym pokoju spimy i tu tez wstawimy może jak sie kiedyś da łóżeczko , przecież przez pierwsze lata dziecku nie bedzie przeszadzac ze śpi w tym samym pokoju a potem wyniesiemy sie do salonu

u mnie imiona dla dziewczynki: Hania, Maja,Marcelinka (jeszcze są inne ale te przodują) a u chłopczyka mieliśmy tylko dwa: Borys i Marcel z tym że ze wskazaniem na Marcela ale to sie jeszcze zobaczy jak już bede w ciąży
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:17   #341
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będe miała więcej przestrzeni mieszkalnej to tez chcialabym kotka lub pieska, a najlepiej i kotka i pieska

Carol przeczytałam gdzies, że jak ma sie zgage w ciązy to maleństwo urodzi się z dużą ilością włosów.To pewnie przesąd, ale jak było z Olą?Miała gęsta czuprynkę?
Cytat:

Gosiu ja w te wszystkie przesądy nie wierzę, z Olą miałam wszystkie objawy niby na chłopca, zgagi jak szlag, a tu dziewczynka i prawie bez włoskówtakże nie wiem kto i kiedy to powymyślał i nie wiem po co, to takie gadanie tylko, i te wszystkie objawy ciązowe i kształty brzusiów nie mają żadnego znaczenia

Scio hehe to masz problem,musisz wziąc inny garnek

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-01, 12:33   #342
lisek15
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Na razie tylko się witam a później się odezwę.
Powiem tylko ,że wróciliśmy wczoraj z nart. Było super, śnieg dopisał i nie było nawet zimno. . Jeszcze w nocy musiałam wstawać do mojego tz, bo w pracy złapał jakiegoś rotawirusa i prawie całą noc spędził w wc. Wszystkie leki jakie miałam w domu dałam tz i nie o jakoś pomogły Także mimo tego,że sie nie staram to teraz mam płodne i na pewno nie będziemy nic próbowali,bo tz jest chory. Tak ma chyba być.
idę czytać to co napisałyścier przez weekend i później wpadnę.
Miłego dnia.
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:34   #343
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Gosiu ja w te wszystkie przesądy nie wierzę, z Olą miałam wszystkie objawy niby na chłopca, zgagi jak szlag, a tu dziewczynka i prawie bez włoskówtakże nie wiem kto i kiedy to powymyślał i nie wiem po co, to takie gadanie tylko, i te wszystkie objawy ciązowe i kształty brzusiów nie mają żadnego znaczenia

Scio hehe to masz problem,musisz wziąc inny garnek
Hehe!Nop to rzeczywiście wszystko bajki i ciemnogród.Mi wszyscy też gadają, że wyglądam na chlopca i moje zachcianki tez na to wskazują

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:05   #344
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Cosma witaj w "klubie nie lubiących swojego imienia Paulin" - nigdy nie myślałam o tym w ten sposób Babcia Paulina i dziadek MariuszJa zawsze chciałam mieć na imię Ania, albo mieć inne normalne, krótkie imię, al e z biegiem lat się człowiek przyzwyczaił.
No i Amelka fajnie u mnie w rodzinie jest już i Amelka i Julka, kiedyś bardzo chciałam Oliwkę, bo jak jechałam stopem z kumpelą to jechał facet z córką i mówił do niej Lili i to mi się tak strasznie spodobało
Fajny psiak.

Kasiula
Tez sie juz przyzwyczailam, zwlaszcza ze tz ma zabronione mowic do mnie - Paulina on wola Paulusia, Pusia itd
Cytat:

Cytat:

Shih tzu Jest mega kanapowcem, inne psy tej rasy sa normalne, a mojej wszedzie pelno No i teraz w snigu sie gubi doslownie
Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Na razie tylko się witam a później się odezwę.
Powiem tylko ,że wróciliśmy wczoraj z nart. Było super, śnieg dopisał i nie było nawet zimno. . Jeszcze w nocy musiałam wstawać do mojego tz, bo w pracy złapał jakiegoś rotawirusa i prawie całą noc spędził w wc. Wszystkie leki jakie miałam w domu dałam tz i nie o jakoś pomogły Także mimo tego,że sie nie staram to teraz mam płodne i na pewno nie będziemy nic próbowali,bo tz jest chory. Tak ma chyba być.
idę czytać to co napisałyścier przez weekend i później wpadnę.
Miłego dnia.
Moj TZ tez caly czas do kibelka gania... od wtorku juz.
Kazalam mu isc do lekarza ale ani mu sie sni....
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:29   #345
myszka_maj
Zakorzenienie

hej Dziewczynki, chyba was jeszcze nie odwiedzałam w nowej części

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:37   #346
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe!Nop to rzeczywiście wszystko bajki i ciemnogród.Mi wszyscy też gadają, że wyglądam na chlopca i moje zachcianki tez na to wskazują
Kiedy masz usg, to już na 100% będzie widać kim jest bejbikja tylko 8 dni muszę poczekać, już mnie skręca z ciekawości

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Witamy w kolejnej cześci

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-01, 14:07   #347
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

kurcze jak patrze na te wasze zwierzaki to ja też chce, ale wiem że nie namówie tż

ale ucichłyscie

ja zaraz musze wyjśc ale mam nadzieje że jak wróce to bede miała co nadrabiać a gdzie nasz motylek? coś ostatno jej nie wiedziałam
Stary 2010-02-01, 14:15   #348
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Moj sie nie dal namowic
Chanelka jest u mojej mamy, w Polsce.... kupilysmy ja z mama w pazdzierniku 2008 i mala jest sloneczkiem dla mojej mamy, wiec nawet zbytnio nie walczylam o nia Bo moja mamunia pozbyla sie przy niej depresji A jest tak rozpieszczona ze szok, mnie tak mama nie rozpieszczala

U nas sypie sniezek .... Ja wlasnie zrobilam sobie paznokcie i o 15 uciekam na kawe z Anita.

Tak sie zastanawiam ... co u Aneczki555??? I Starej Panny??? Dawno ich nie bylo .... ech nie wiem co u nich ...
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:20   #349
aa2
Zakorzenienie

Cosma pazurki fajne, widziałam na nk
Stary 2010-02-01, 14:38   #350
kasiula1208
Zadomowienie

dziewczynki to mój wykresikhttp://www.skarbmamy.pl/NPR-wykres-cyklu?r=423 ładny co???? tylko nie wiem dlaczego ta owul. tak szybko... miała byc.. 3-5 luty

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

eeeeeeeeeee nie idzie otworzyc...oki to wam powiem ze według tego wykresu owulacje miałam.....31.stycznia:co nfused:

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

ps.dobrze ze zgwałciłam tz-tadzien wczesniej... jakbym to wyczuła... a pamietacie ze pisałm ze jeszce nie czas na owul. ale mam ochote i koniec...to miała byc czysta przyjemnosc.. i była....hihiihi a tu taka niespodzianka
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:41   #351
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
no nie!!!! ten twój kotek mnie coraz bardziej rozwala. a myślałam, że takiej aparatki jak moja to nie ma, ale twój jest lepszy!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:44   #352
kasiula1208
Zadomowienie

dziewczynki mam pytanie... co to jest faza luteinowa???
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-02-01, 14:48   #353
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanie... co to jest faza luteinowa???
To jest okres od owulacji do miesiaczki, chyba dobrze mowie

Stary 2010-02-01, 14:56   #354
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kasiula ja nie pomogę, bo się nie znam

ale zrobiłam dziś pierwszy test owu i wyszła taka bladziuchna kreska, niby wiem, ze nie są one miarodajne, ale biorę to za dobry znak

Meropolitan ja mam nadzieje, ze tak szaleje bo młoda jest i głupia i wyrośnie. Teraz sobie grzecznie śpi na kocyku.

jeśli mogę być czepialska to to jest faza lutealna

Cytat:
Przypomnijmy, że po jajeczkowaniu, w miejscu pękniętego pęcherzyka, w którym dojrzewała komórka jajowa, powstaje ciałko żółte. Można obrazowo powiedzieć, że ciałko żółte troszczy się o nowe życie, które może się począć. Wydzielając progesteron, podtrzymuje błonę śluzową macicy w gotowości na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej. Ciałko żółte funkcję swą pełni właśnie przez około dwa tygodnie. Stąd też fazę temperatur wyższych często nazywa się fazą ciałka żółtego. Ponieważ po łacinie nazwa ciałka żółtego brzmi corpus luteum, fazę tę nazywamy fazą lutealną.
źródło http://forum.styl.fm/krotka-faza-lut...odn.t15312.htm
i ja podejżewam, ze mam za krótką fazę lutealną i dlatego nie wychodzi :?

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 14:57   #355
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
To jest okres od owulacji do miesiaczki, chyba dobrze mowie
dziekuje kochanie
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-02-01, 15:00   #356
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje kochanie
Nie ma za co kochana

Stary 2010-02-01, 15:05   #357
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:

ale zrobiłam dziś pierwszy test owu i wyszła taka bladziuchna kreska, niby wiem, ze nie są one miarodajne, ale biorę to za dobry znak

Meropolitan ja mam nadzieje, ze tak szaleje bo młoda jest i głupia i wyrośnie. Teraz sobie grzecznie śpi na kocyku.

hmmm u mnie wyszło ze faza luteinowa zaczeła sie 31 stycznia (w 13 dniu cyklu) i objawiła sie nagłym skokiem to chyba troche za wczesnie??? zapraszam na mój wykres na skarbmamay

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

hmmm u mnie wyszło ze faza luteinowa zaczeła sie 31 stycznia (w 13 dniu cyklu) i objawiła sie nagłym skokiem to chyba troche za wczesnie??? zapraszam na mój wykres na skarbmamay
ps. zreszta na dole tez to widac(patrzcie temperatury)
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-02-01, 15:08   #358
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

ps. zreszta na dole tez to widac(patrzcie temperatury)
Kasiula ja Ci nie pomogę, bo niestety się nie znam, ale może zapytaj seduszkowatej, ona chyba znas najlepiej się oreintuje

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 15:17   #359
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
Kasiula ja Ci nie pomogę, bo niestety się nie znam, ale może zapytaj seduszkowatej, ona chyba znas najlepiej się oreintuje
juz zapytałm.. ale raczej pomyłki nie ma... bo mam prosty wykres jak nic... przez 6 dni a potem potezny skok... wiec chyba tak ksiazkowo...hihihiale z tego wynika ze i @ powinnam dostac wczeniej o jakies...3-4 dni....to duza rozbierznosc... ale zobaczymy
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-02-01, 16:00   #360
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga!! Linka w 17 tyg....śmiechu warte

no z zewnatrz malutki ale pewno dzidek wrecz odwrotnie ja latam do wc jak oszalła moj sie pyta czy czegos tam nie zostawiłam ze ciagle tam biegam

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

[QUOTE=Scio;16865937]aa2 dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.

nie tylko ciebie moja dzidka nie zobaczy ani babci ani prabaci bo juz ich z nami nie ma nawet chrzestnej nie mam bo tez młodo zmarła wiec wiem jak sie czujesz i jakie mysli tobie po głowie krążą ale musimy dac rade dobrze ze mam nagrana moja mame na tel przynajmniej amelka zobaczy jaka miała by wspaniała babcie ech

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no bo to tak właśnie jest my chcemy, dałybysmy dzidzi dużo miłości i w ogóle i mamy pod górkę, ale czasem tłumacze to sobie tak że ktoś tam na górze wynagrodzi nas za to że czekamy...mam nadzieję
bedzie dobrz zobaczysz

ja to ogólnie mam tak że mysle czy kiedyś uda mi sie zostać mamą...już raz miałam szanse i mi ją zabrano.... i teraz często zastanawiam sie czy uda mi sie zafasolkować i czy nawet jak sie uda czy znów nie zostanie mi to zabrane, nie wiem co gorsze starać sie i nic z tego nie wychodzi (przynajmniej człowiek se nie nastawia nie przygotowuje)czy starać sie - udaje sie i znów mieć to zabrane......naprawde sama czasem nie wiem co lepsze

ale mam w duchu tak nadzieje że ktos tam sie nademną zlituje i pozwoli mi zostac mamą

zostaniesz mama mam kolezanke która 1 dziecko poroniła potem urodziła chłopczyka potem znów poroniła teraz ma dziewczynke zreszta zobacz nasza latko która w brzuszku nosi małego łobuza bedziesz mama zobaczysz

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hejka Ja juz od wczoraj u siebie w domciu TZcik sie cieszyl jak dziecko, caly dzien spedzil ze mna i ciagle gadal jaki jest ze mna szczesliwy

Widzialam Swietny film.

Hehe ja sie smieje, bo jako ze czesto jezdze autokarami to wszelkie fajne i niefajne filmy wlasnie tam ogladam ''Serce nie sluga'' tez widzialam pierwszy raz w autokarze
Co ja poradze... co dwa tygodnie mam regularny seans 3 filmy

Nie wiadomo czy bedzie slub .... TZ ostatnio wyslal kolezanke zeby sie cos tam dowiedziala, czy jak sie pobierzemy to napewno dostane pozwoelnia itd czy cos trzeba bedzie jeszcze zalatwic itd No i musze z nia sie przejsc do urzedu i pogadac.... Bo niby nie bedzie tak hop siup i leciutko ...
A myslalam ze uda nam sie w marcu hajtnac.... - postanowilam sobie do slubu wlosow nie farbowac

Za to TZcik dba bardzo o moje hobby i wolny czas Pochwalil sie jednej kolezance czym ja sie zajmuje i juz mi kmini dziewczyny na masaze i jakies polzabiegi- niestety nie mam odpowiedniego sprzetu do calych zabiegow....
No i na pazurki ... Zawsze to jakis, grosz, mile spedzony czas, nabieranie doswiadczenia i nowe znajomosci

Widzisz i zobacz niedawno myslałas ze to koniec a tu taka zmiana bardzo sie z tego ciesze ze miedzy wami wszystko zaczyna sie układać

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

[QUOTE=metropolitan;168710 90]Cześć ranne ptaszki!

Carolku, super to łóżeczko z pościelą, ja to jeszcze nie mam rozeznania jesli chodzi o rzeczy dla dzieci, ale chyba oszaleję jak to wszystko przyjdzie kupić tzn. Pozytywnie zwariuję. To wszystko takie śliczne!!

A ta pościel!!!!! Cud, Miód! ale cena faktycznie zabija . Ale powiem wam, że raz się żyje, macierzyństwo to na pewno najpiękniejszy okres w naszym życiu, więc czemu nie zaszaleć... Dawniej nasze mamy mogły tylko pomarzyć o takich wypasach.

Ostatnio byłam w jakimś sklepie w galerii, ale nie pamiętam nazwy, słuchajcie jakie tam były sukieneczki i płaszczyki do chrztu dla dziewczynek to prawie się popłakałam ze wzruszenia

Dziewczyny, może powymieniajmy się opinioami na temat imion dla dzieci. My z moją mamą się wczoraj zastanawiałyśmy i dla dziewczynki mamy takie: Kasia, Ola, Iga, Gabi albo Julia. (przy czym TŻ nie godzi się na Kasię, a mnie najbardziej się podoba Gabi). A dla chłopca to w ogóle nie mamy pomysłów oprócz Piotra i Tadeusza (TŻ woli Tadzia). Co myślicie??
A może napiszcie jakie są ładne imiona w waszych rodzinach lub waszych bejbików!! To naprawdę nie lada zadanie.....
Dokladnie z tymi imionami to masakra u nas strasznie duzo Kacprów Jakubów mało Adasiów Piotr i Paweł sa tez Partyk, Dawid, Michał, Sebastian Kamil Antoni(antoś)
z dziewczyn podoba mi sie Klara ale moj tż nie chcial wiec bedzie Amelia ale jest jeszcze Karolina, Weronika , Jagoda, Emika, Sylwia , Bogusia Asia Klaudia jest tego mase tylko ze u mnie rodzina wielka i blisko siebie mieszkamy na jakies uroczystosci jak sie zawoła Kuba albo Asia przybiegnie dwoje dzieci i obróci sie przynajmniej jeden dorosły

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości