PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 11:45   #841
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

a czyms sie ta spowiedz slubna w tresci/dlugosci rozni od takiej zwyklej czy nie? i wtedy prosi sie ksiedza o pieczatke potwierdzajaca?
nie wiem jak u Was ale u mnie dostaje się takie specjalne ksiązeczki "narzeczona" "narzeczony", jak się idzie gdziekolwiek dospowiedzi to mówisz że to spowiedź przedślubna i od razu dajesz tą ksiązeczke... ja chodzę do naszych Franciszkanów i tam czasem i pół gdzony nowożeńcy siedzą
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:51   #842
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
nie wiem jak u Was ale u mnie dostaje się takie specjalne ksiązeczki "narzeczona" "narzeczony", jak się idzie gdziekolwiek dospowiedzi to mówisz że to spowiedź przedślubna i od razu dajesz tą ksiązeczke... ja chodzę do naszych Franciszkanów i tam czasem i pół gdzony nowożeńcy siedzą
to grzeszą, skoro tak długo siedzą..
choć pamiętam jednego księdza z mojej parafii, że potrafił jedną osobę 40 minut spowiadać a potem 'dać czadu' że tyle grzeszy na cały kościól..
na szczęście znam księdza, który spowiada raz dwa i jest całkiem do ludzi

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:53   #843
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Tosia na twoim miejscu założyłabym jakieś getry czy coś pod suknię do kościoła, żeby nie zamarznąć i się nie przeziębić, a po przyjściu salę bym ściągnęła
Cytat:
ja bym ubrała pończoszki, a na to białe bawełniane leginsy potem na sa sali szybko je zdejmniesz i po krzyku
Ja mam taki problem, że obawiam się czy pończochy samonośne się u mnie sprawdzą, no i czy w ogóle na moje duże uda wejdą

Czyli pończochy i legginsy radzicie (jakbym założyła rajstopy na pończochy to by mi stopy do butów nie weszły)
A wiecie może w jakim sklepie mają fajne, ciepłe legginsy (najlepiej większe rozmiary, żeby nie były na mnie ciasne)? Bo tego już mi się na allegro nie opłaca kupować

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oj to my na pewno do Dominikanow nie pojdziemy, bo moj TZ tam sie kiedys tyle nasluchal i wykleczal, ze juz ma uraz z reszta dowalili mu taka pokuta, ktorej jeszcze nawet nie zrobil, wiec od tego czasu u spowiedzi nie byl
czyli mowisz ze podobno do Kapucynow lepiej...
ja sie zastanawiam nad Tyncem czyli tam gdzie mamy slub. Benedyktyni wydaja mi sie takimi luzakami, wiec moze i spowiedz nie bardzo by bolala
a czyms sie ta spowiedz slubna w tresci/dlugosci rozni od takiej zwyklej czy nie? i wtedy prosi sie ksiedza o pieczatke potwierdzajaca?

ja bym na Twoim miejscu ubrala jakies grube rajstopy do kosciola (choc osobiscie rajstop nie znosze), a na sali zmienilabym na jakies cienkie ponczoszki
Wy i tak macie fajnie, bo nie mieszkacie ze sobą, a to największy grzech jest
Dałam karteczkę jak tylko podeszłam do konfesjonału i jeszcze potem zaznaczyłam, że to spowiedź przedślubna. Ksiądz mi się po spowiedzi podpisał (podpis dostaje się niezależnie od rozgrzeszenia czy jego braku, bo podpis jest tylko, że się spowiadało)
Czytałam w necie, że to powinna być spowiedź z całego życia przedmałżeńskiego, żeby zamknąć ten etap

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Wracaj kochan szybko do zdrowia
A piosenka jest super, też ją chciałam ale tztowi się nie podoba. No i trzeb szukac nowej
Dzięki
No ja Tż kazałam się zastanowić, czy mu tekst tej piosenki odpowiada
Ładna jest i tak jak pisałam do niej możemy się pobujać i jakoś będzie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:01   #844
mariiasia
Zadomowienie

Tosia myślę, że w każdym sklepie z rajstopkami ekspedientka Ci doradzi wybór odpowiednich leginsów

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:10   #845
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem, że obawiam się czy pończochy samonośne się u mnie sprawdzą, no i czy w ogóle na moje duże uda wejdą

No ja Tż kazałam się zastanowić, czy mu tekst tej piosenki odpowiada
Ładna jest i tak jak pisałam do niej możemy się pobujać i jakoś będzie
Mi pończochy samonośne spadają. Nie wiem czemu. Kiedys mogłam nosić na każda imprezę a teraz chwila moment i sa na doleNie wiem czemu tak jest
Piosenka sliczna.
No a ja szukam dalej ale nadal nei mam koncepcji. Tztowi nic się nie podoba-mielismy tańczyć walca on nie chce. Piosenka miała być ta ale mu się odmieniło. I zagranicznej piosenki juz nie chce tylko po polsku. I gadaj tu z takim. To już lepszy tz który sprawami tanecznymi w ogóle sie nie interesuje
A z polskich to nam się podoba Zabiorę cię właśnie tam i Zawsze tam gdzie Ty tylko nie wiem czy do tego da się walca tańczyć tz już mówił, ze w wakacje zapisujemy się na kurs i jak nam dobrze pójdzie to zatańczymy walca -więc znowu zmienił zdania-gorzej jak baba. No ale polska piosenka zostaje

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Tosia myślę, że w każdym sklepie z rajstopkami ekspedientka Ci doradzi wybór odpowiednich leginsów
Tez tak myślę Poszukaj w sklepach ze stanikami i pasmanteriach-u nas tego najwięcej w takich malutkich sklepikach właśnie. Co nikt by się nie spodziewał, że tak np. pończochy moga być. Na siostry wesele kupowałysmy pończochy w pasmanterii
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:10   #846
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Witam

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co prawda nie jestem z Wami na bieżąco, bo piszecie tu z 3 prędkością kosmiczna, ale chciałam sie pochwalić, że w sobotę zamówiłam już suknię I zdecydowałam się na Herm'sa ( co do którego miałam wcześniej wątpliwości). Ciesze sie i czuje sie lżejsza " na duchu" chyba o 10 kg, bo bardzo ciążył i stresował mnie ten temat wyboru sukni. A okazało sie, że po wizycie w 3 salonach i przymiarce ok. 15 sukni, zdecydowałam sie na pierwsza jaka przymierzałam Mierzyłam nawet kilka sukien Maggie Sottero, w których byłam "wirtualnie zakochana" i byłam przekonana, że wybiorę jakiś model MS i żaden inny, ale ciągle miałam przed oczami ta pierwsza , no i tak juz zostało
Gratuluje wyboru
Cytat:
ja bym ubrała pończoszki, a na to białe bawełniane leginsy potem na sa sali szybko je zdejmniesz i po krzyku
Też bym tak zrobiła
Cytat:

Czyli pończochy i legginsy radzicie (jakbym założyła rajstopy na pończochy to by mi stopy do butów nie weszły)
A wiecie może w jakim sklepie mają fajne, ciepłe legginsy (najlepiej większe rozmiary, żeby nie były na mnie ciasne)? Bo tego już mi się na allegro nie opłaca kupować

Ciepłe białe legginsy ma na pewno gatta tylko troche drogie ja je kupuje na all co o wiele taniej wychodzi no ale na to moze juz nie byc czasu w Twoim przypadku Takie troche mniej cieple znajdziesz w calzedonii a dalej nie wiem

Ja dzis po 2 egzamie i jeszcze jeden w czwartek a tak wam zazdrosze wolnego ! Jak tylko sie to skonczy musze sie wziac za projekcje moich zaproszen i zrobienie dokladnej listy do personalizacji zeby jeszcze TZ sie tym zainteresowal
A tak a propo tez mieszkamy razem i troche straszyciu tu ta spowiedzia

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:19   #847
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
choć pamiętam jednego księdza z mojej parafii, że potrafił jedną osobę 40 minut spowiadać a potem 'dać czadu' że tyle grzeszy na cały kościól..
wiesz co nie wiem czy aż tak grzeszą po prostu Franciszkanie prowadzą taką rozmowę z ludźmi którzy się spowiadają.. ja to raz się nawet popłakałam, bo zaczął mi mówić jaka to wyjątkowa jestem itp. a jak kiedyś powiedziałam że ślub za 2 lata to ksiądz się zaśmiał żebyśmy wzięli wczesniej slub bo TŻ mi ucieknie
moja siostra była na 2-giej spowiedzi tuż przed ślubem i ksiądz jej się pytał czy jest na 100% pewna że chce wychodzić za swojego TZta za mąż więc oni też są tacy do ludzi i jeszcze żaden tam na mnie nie podniósł głosu

Cytat:

Czytałam w necie, że to powinna być spowiedź z całego życia przedmałżeńskiego, żeby zamknąć ten etap
no bo w całej tej spowiedzi przedślubnej właśnie o to chodzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 12:28   #848
BlackAngel
Adwokat diabła

Spaaać, a tu dopiero
13:25

nie mogę doczekać się relacji Tośki!

Stary 2010-02-01, 12:30   #849
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Spaaać, a tu dopiero
13:25

nie mogę doczekać się relacji Tośki!
ja też!

właśnie się dowiedziałam, że jeden z egz, które miałam mieć za tydzien w niedzielę, przenieśli mi na sobotę 13 wtedy co mam iść na impreze karnawałową

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-01, 12:35   #850
BlackAngel
Adwokat diabła

moja paczucha z Avonu przyszła

Stary 2010-02-01, 12:39   #851
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
moja paczucha z Avonu przyszła
o! a co ciekawego zamawiałaś?? ja właśnie czekam na paczkę z oriflame

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-01, 12:44   #852
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
o! a co ciekawego zamawiałaś?? ja właśnie czekam na paczkę z oriflame
sobie kredkę do oczu, krem do rąk, pomadkę..
a teściowej kremy

Stary 2010-02-01, 13:01   #853
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
sobie kredkę do oczu, krem do rąk, pomadkę..
a teściowej kremy
to widzę dbasz o teściówkę

moja wczoraj wyjechała do mnie z hasłem: "ani nie przyjdziesz, ani nie zadzwonisz, ja nie wiem, co się obraziłaś na mnie, czy co??"

a ja potulnie wytłumaczyłam się sesją i obiecałam się poprawić i na przyszłość więcej nie grzeszyć

więc moje karygodne zachowanie zostało wybaczone i dostałam pyszny obiad

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-01, 13:04   #854
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z ciekawości zapytam-w co się planujecie ubrać?

Bo ja nadal nie rozgryzłam kwestii rajstopy/pończochy/legginsy/jakaś kompilacja pod suknię?
tak jak dziewczyny radzą do kościoła cos ciepłego a na sale lżejszego

Cytat:

Wy i tak macie fajnie, bo nie mieszkacie ze sobą, a to największy grzech jest
Dałam karteczkę jak tylko podeszłam do konfesjonału i jeszcze potem zaznaczyłam, że to spowiedź przedślubna. Ksiądz mi się po spowiedzi podpisał (podpis dostaje się niezależnie od rozgrzeszenia czy jego braku, bo podpis jest tylko, że się spowiadało)
przeciez nie jesteś grubaSpokojnie na Ciebie wejdą. Fajnie z tą spowiedzią, to ja się już nie cykam
A tata się mnie pytał ostatnio czy ja chcę sie przeprowadzic do tżcika i mojego mieszkanka przed ślubem, ale nie chcę, chcę do ślubu mieszkać w domku

Dziewczyny strasznie szybko mi czas leci...zaraz będzie mniej niż 4 miesiące, przecież to tak zleci, jeszcze jak doszła mi praca i urządzanie mieszkania, a do tego dwie uczelnie. Szykuje się taki za*******, że aż się boję
Stary 2010-02-01, 13:09   #855
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
to widzę dbasz o teściówkę

moja wczoraj wyjechała do mnie z hasłem: "ani nie przyjdziesz, ani nie zadzwonisz, ja nie wiem, co się obraziłaś na mnie, czy co??"

a ja potulnie wytłumaczyłam się sesją i obiecałam się poprawić i na przyszłość więcej nie grzeszyć

więc moje karygodne zachowanie zostało wybaczone i dostałam pyszny obiad
tak, tak dbam.. przypomniało jej się, że kremy się kończą to zamówiłam..
a ze dawno dla siebie z kolorówki nic nie brałam to skorzystałam i ja

Stary 2010-02-01, 13:39   #856
aicila
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
tyle napisałyście od wczoraj, że musiałabym na pół strony posta napisać, więc sobie daruję

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:11   #857
201701300931
Konto usunięte

Hej Zaproszenia przyszły W ciągu kilku dni wrzucę moją szafę ślubną I dzisiaj zaczynamy nauki, a my z TŻ od soboty wieczór prawie ze sobą nie rozmawiamy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:37   #858
kaska87
Zakorzenienie

cześć

właśnie dostałam sms od P. dostał propozycję pracy super, ale......w Warszawie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:39   #859
BlackAngel
Adwokat diabła

Aaaa jeszcze godzinka z hakiem!! Aaaaa :P

Stary 2010-02-01, 14:45   #860
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Zdałam ostatni egzamin na 5 i mam 2 tygodnie ferii
gratulacje

Ja dziś zebrałam wszystkie wpisy i oddałam indeks do dziekanatu

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co prawda nie jestem z Wami na bieżąco, bo piszecie tu z 3 prędkością kosmiczna, ale chciałam sie pochwalić, że w sobotę zamówiłam już suknię I zdecydowałam się na Herm'sa ( co do którego miałam wcześniej wątpliwości).
Śliczna suknia

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja 15:30, pominę milczeniem fakt, że odśnieżałam dziś firmowy parking

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
A co do księży to trzeba wiedzieć do kogo iść żeby "kazania" nie było ja już mam jednego sprawdzonego księdza i jest git I wiem też do którego w życiu już bym nie poszła.
Szczęściara Ja jeszcze nie wiem do którego księdza pójdę, ale już się boję

Cytat:
U Franciszkanów fajnie jest iść na spowiedź świąteczną lub wielkanocną, o wtedy takie tłumy się tam przewijają, że to leci taśmowo
Najlepiej to by było tak jak w Irlandii mają - spowiedź powszechna przed Bogiem i sru, a nie tak jak u nas Kuzynka była na polsko-irlandzkim weselu ze strony pana młodego (z Irlandii) cała rodzina poszła do Komunii, a Polaków tylko część. Po fakcie się okazało, że tam właśnie spowiedź powszechna obowiązuje

Ja mam jutro teścia na obiedzie Mam nadzieję, że będzie mu smakowało
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:45   #861
onaella
Zakorzenienie

czesc

a ja mam dziś jeszcze wolne ale od jutra znowu do pracy i to prawdopodobnie 6 dni

ale co tam dam radę a za nie caly miesiąc będe juz w Pl

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:56   #862
madmuazelle
BAN stały

Cześć

Jaki sen ślubny dzisiaj ( i ostatnio nie tylko ) miałam.
Dzisiaj śnilo mi się,że najpierw byłam u spowiedzi w sukni ślubnej Powiedziałam,że to przedslubna spowiedz,ksiądz pyta mnie o sprawy polityczne Ja niewiedziałam co powiedzieć,bo powiedziałam w śnie że polityka mnie nie interesuje,na koniec ksiądz dał mi jakieś znaczki z parą młodą z napisem-koniec życia.
Dalszy ciag to była msza,a my z tz-tem siedzieliśmy normalnie na boku w ławach jak ludzie,nie PM.To podszedł do nas ksiadz,coś tam powiedział i poszliśmy na środek usiąść. Potem wyszliśmy na dwór,było takie duże miejsce,pełno ludzi i film mi się urwał.

a teraz was nadrobie.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

A i jeszcze śniło mi się,że byłam u fryzjera,zrobiła mi fryzure odrazu miałam tez robiony makijaż,a potem powiedziałam że jestem gotowa,ale nie zdąże sukni slubnej kupić.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:59   #863
onaella
Zakorzenienie

a ja wlasnie zauważyłam, ze w walentynki bedziemy z Tż mieli równe pól roku do ślubu
no i nie wiem co tu wymysleć aby jakos tak fajnie spędzic ten dzien
to będzie niedziela i pewnie będę miala zmainę tak, że bedę musiala iść do pracy, ale pójdę pod koniec przyszlego tyg do menagera i powiem, że potrzebuje wolnej niedzieli (a ze zawsze mam poniedzialki wolne to będę miala 2 dni pod rząd), a tż nic nie powiem, że mam wolne i rano będzie mial niespodzianeczkę

tylko mam nadzieję że nie zrobi alarmu o 6 rano jak mnie zobaczy ze zaspalam, bo wstaje o 5 rano wiec się napewno zdziwi jak dalej będę spala

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:02   #864
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Cześć

Dzisiaj śnilo mi się,że najpierw byłam u spowiedzi w sukni ślubnej Powiedziałam,że to przedslubna spowiedz,ksiądz pyta mnie o sprawy polityczne Ja niewiedziałam co powiedzieć,bo powiedziałam w śnie że polityka mnie nie interesuje,na koniec ksiądz dał mi jakieś znaczki z parą młodą z napisem-koniec życia.
Niezły
Zaraz mi się przypomniał mój sen, w którym też siedziałam z TŻ w ławce wśród gości i czułam, że to już za chwilę TEN moment i mi się broda ze strachu trzęsła A później organista zaczął grać i my się wspinaliśmy po czerwonym dywanie pod górę i zbiegaliśmy po schodach do ołtarza. A tu nagle inne pary do nas dołączyły i się zrobił z tego teleturniej ślubny
Stary 2010-02-01, 15:06   #865
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

właśnie dostałam sms od P. dostał propozycję pracy super, ale......w Warszawie
to super!A co to za praca?Może warto iśc do WawyNic Was póki co we Wro nie trzyma, więc możecie spróbować

Zrobiłam zakupy, jajka na sałatkę się gotują, włączyłam kominek zapachowy z olejkiem pomarańczowym, pełen relaks i co - nie kupiłam majonezu
Stary 2010-02-01, 15:06   #866
aicila
Rozeznanie

Dziewczyny niesamowite macie te sny jak dobrze, że ja jestem wolna od takich nocnych koszmarków... ale pewnie do czasu, bo przed tym chyba nikt się nie uchroni

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:10   #867
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
To mój Proboszcz jest taki,jak spowiada to ludzie siedza z 15-20 minut.I nie dlatego,że mają dużooo grzechów,a dlatego bo z każdego grzechu muszą się spowiadać ze szczegółami.A raczej np ktoś powie,że nie był w kosciele od jakieś czas,to Proboszcz wypytuje a dlaczego,po co i na co.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Niezły
Zaraz mi się przypomniał mój sen, w którym też siedziałam z TŻ w ławce wśród gości i czułam, że to już za chwilę TEN moment i mi się broda ze strachu trzęsła A później organista zaczął grać i my się wspinaliśmy po czerwonym dywanie pod górę i zbiegaliśmy po schodach do ołtarza. A tu nagle inne pary do nas dołączyły i się zrobił z tego teleturniej ślubny
Twój sen też niezły.

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Dziewczyny niesamowite macie te sny jak dobrze, że ja jestem wolna od takich nocnych koszmarków... ale pewnie do czasu, bo przed tym chyba nikt się nie uchroni
A no,ciesz się że nie masz koszmarków ślubnych przed ślubem.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:11   #868
BlackAngel
Adwokat diabła

spadam! bede pozniej

Stary 2010-02-01, 15:14   #869
Martoolka87
Zakorzenienie

Wizaż mi się rozjechał... Da się coś z tym zrobić? Jest szeroki na cały ekran... Grubas się roztył

O sam się naprawił
Stary 2010-02-01, 15:21   #870
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Cześć

Dalszy ciag to była msza,a my z tz-tem siedzieliśmy normalnie na boku w ławach jak ludzie,nie PM.To podszedł do nas ksiadz,coś tam powiedział i poszliśmy na środek usiąść. Potem wyszliśmy na dwór,było takie duże miejsce,pełno ludzi i film mi się urwał.

a teraz was nadrobie.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

A i jeszcze śniło mi się,że byłam u fryzjera,zrobiła mi fryzure odrazu miałam tez robiony makijaż,a potem powiedziałam że jestem gotowa,ale nie zdąże sukni slubnej kupić.
nieźle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości