|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)
domika88 np jak ja pytałam na Staszica to żywymi kwiatami dekoracja wynosi tak ok 800zł, ale w niektórych kwiaciarniach mają zniżki i to dość spore jak zamawiasz u nich wszystko, czyli wiązanki, dekoracje kościoła, samochodu itp, więc musisz popytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki znacie może jakiś dobrych jubilerów w Kielcach? Mieliśmy kupić gotowe obrączki, ale teściowa zaproponowała, że da nam złoto, mama chce coś dołożyć no i babcia zaproponowała brylancik i teraz zastanawiamy sie nad robieniem. Plus jest taki, że będą na pewno takie jak chcemy.
A i zazdroszczę tym które były wczoraj na Karczówce, my mięliśmy się wybrać ale zaspaliśmy, ale za miesiąc to już na pewno pójdziemy.
odliczanie ![]() Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2010-01-31 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
eveewe dziękuję za informacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
niunia_leyla ja najprawdopodobniej również będę robiła obrączki z dwóch powodów: jeden to otrzymaliśmy (ja jedna mój TŻ druga) obrączki, druga to że te obrączki na które byśmy się zdecydowali są masakrycznie drogie około 10 tys a może więcej jeszcze ich nie widzieliśmy w realu bo są tylko w warszawie. Więc będziemy je robić u tego samego złotnika co mój brat swoje. A gościu nazywa się Piotr Szczepanik i ma swój zakład na osiedlu Bocianek (na środku osiedla na I piętrze w pawilonach). Zresztą jest to rodzinny zakład prowadzony od wieeeelu lat. Obrączki mojego brata się idealne, od 5 lat dobrze im się noszą
![]() ![]()
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Rozeznanie
|
Lowczyni, czarna_kawa80, tusiulka dzięki za namiary popytam i zobaczę czy mi się będzie opłacało.
Lowczyni mogę prosić o ten numer? Ja właśnie też ze względów finansowych myślę o robieniu obrączek, podobają mi się takie biało-żółte z przewagą białego i diamencikiem i kosztują powyżej 3000 zł jak dla nas to troszkę za dużo. A jak pisałam wcześniej złoto mamy, brylancik też jest więc jeśli cena nie będzie wygórowana to się zdecydujemy.
#4568 |
Raczkowanie
|
niunia_leyla widzę że nie tylko dla mnie wstać o 8 w sobotę to problem
![]() ![]() ![]() hmm....ja tez myślałam o tym żeby "robić" samemu obrączki jak zobaczyłam ceny takich w miare fajnych to zwątpiłam...rodzice powiedzieli że mogą dać złoto, ale obrączka to jest symbol naszej miłości i nie powinni się na nią "składać" członkowie rodziny... nie wiem czy to ma jakiś sens ,ale mnie troszkę to zbiło z tropu i stwierdziłam że skoro tak, to obrączki kupimy za swoje, a to złoto i tak przetopimy i zrobimy jakieś coś dla dzidziusia... Edytowane przez kasia2629 Czas edycji: 2010-01-31 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Rozeznanie
|
kasia2629 aż mi sie lepiej zrobiło że nie tylko z nas takie śpiochy.
Co do obrączek to tylko symbol. Też o tym myślałam że to tak niebardzo żeby od kogoś brac na nie złoto, ale z drugiej strony to że chcą się do tego dołożyc to też świadczy o tym że aprobują i kibicują nam.
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie zdecydowałabym się coś z nich zrobić dla swojego przyszłego dziecka. Już wystarczająco dużo dostałam takich idealnych ozdób ze złota od chrzestnych czy dziadków na I komunie, ani mi się to nie podoba i nigdy tego nie założę. Kiedyś trzeba będzie przetopić i tyle.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-01-31 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Rozeznanie
|
Lowczyni zgadam się z Tobą. Nasi przyjaciele nie kupowali obrączek, bo dostali je od jej rodziców (mieli oni 2 komplety w tym jeden nie używany) zwykłe proste obrączki, ale idealnie na nich pasowały jakby były specjalnie dla nich. Mogłabym przetopić swoje pierścionki i łańcuszki które dostawałam namiętnie do cioć i babć właśnie na różne okazję typu chrzciny, komunia i nigdy ich nie miałam na sobie bo nie lubię żółtego złota i nawet za specjalnie mi się nie podobają ale troszkę mi szkoda bo lubiana czy nie ale pamiątka. (Myślę jednak że w przyszłości podaruję te rzeczy dzieciom jako surowiec na ich własne obrączki, może na pierścionki zaręczynowe?)
Więc wolę przyjąć złoto od naszych mam a brylancik od mojej prababci będzie jego dopełnieniem. Babcia jest bardzo chora i wszyscy wiemy że żyje tylko dla kolejnych ślubów i wiem że ten brylancik w mojej obrączce ją ucieszy.
odliczanie ![]() Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2010-01-31 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie Dziewczynki proszę o trzymanie za mnie jutro kciuków ok 11:45, bo mam pierwszy i ostatni egzamin tej sesji. ![]()
![]() |
#4573 |
Raczkowanie
|
Witam
chciałam się pochwalić- za mną bardzo pracowity weekend, ponieważ już prawie wszystko załatwione: sala- Nagłowice Zespól- Menuet (Jędrzejów) Kamera- Foto Krystian (Jędrzejów) Foto- Łukasz Ostrowski Ciasto- cukiernia w Krasocinie- ciasto które nie potrafiłam odróżnić od wypieków przyszłej teściowej ![]() Kościół godz 16 Kwiaciarnia- Małogoszcz- (za przybranie żywymi kwiatami kościoła+ świeczniki itp. powiedziano mi około 400zł a więc polecam) Suknia- zamówiona- Jędrzejów Księga gości kupiona Zaproszenia- sam drukuję więc w najbliższym czasie i to chyba tyle jak na razie ![]() pozdrawiam
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i prosimy pochwalic sie zaproszeniami Uffff ja własnie skonczyłam cwiczy jestem cała mokra wiec zmykam pod prysznic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy swoje złoto, ja mam kilka pierścionków które dostałam na komunię i w nich nie chodzę wiec uznaliśmy, że po co mają leżeć lepiej zrobić z nich obrączki. Ktoś może powiedzieć że to pamiątki, ale ja ich nie wyrzucam tylko przerabiam na coś co będę nosić ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Rozeznanie
|
margaret82 a u którego złotnika byłaś?
#4577 |
Zadomowienie
|
Na Św. Leonarda. Taki mały zakład złotniczy po prawej stronie jak się idzie od rynku, pracuje tam taki starszy pan. Kuzynka D tam kiedyś przetapiała pierścionki na kolczyki i była zadowolona wiec My też tam zrobimy obrączki. Mamy się zgłosić jakieś dwa miesiące przed ślubem bo zrobienie obrączek trwa podobno miesiąc.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Raczkowanie
|
monini2507 my 17 lipca 2010, ale w Kielcach i okolicach jesteśmy teraz jeden raz w miesiącu i tylko na weekend.
Moje zaproszenie już kiedyś pokazywałam ale wstawię jeszcze raz i dołączam zawieszki jakie będę robić (zdjęcia są z czasów gdy je robiłam na zamówienie więc nasz tekst będzie inny) ![]() Baliśmy się o fotografa ponieważ zarezerwowaliśmy go w zeszłym roku ale nie mieliśmy umowy z nim podpisanej, a wiedzieliśmy że poszedł sporo w górę z cenami ![]() ![]() ![]()
#4579 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ślub dopiero w sierpniu a mnie dzisiaj rano dopadło zdenerwowanie, bo nawet w jednym salonie ślubnym nie byłam i już zmobilizowałam dzisiaj świadkową i przyjaciółkę i popołudniu w końcu sie wybierzemy. Czy jest jeszcze jakaś PM2010 która nie ma wybranej sukni, bo pewnie każda z was już cho raz mierzyła suknie.
I mam pytanie są na naszym kieleckim wątku jakieś PM rozmiar ok 42 bo ja taki mam i zastanawiam się czy w ogóle jest sens mierzyć suknie które i tak będą na mnie za małe.
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
niunia_leyla jest sens mierzyć na pewno, ja noszę rozmiar 40 a w biuście mam sporo więcej bo 75D i chociaż nie zapną na Tobie sukienki (niektóre są w rozmiarze 36), to zawsze chociaż zobaczysz jak na tobie leżą. U mnie tak było w piątek i po paru suknich wiedziałam które nawet nie ma sensu wkładać i jaki krój na mnie najlepiej pasuje
![]() Ja też dzisiaj po pracy ide przymierzyć jakąś kieckę do jednego sklepu na Słowackiego ![]()
#4581 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!! Witajcie po weekendzie,
który także w moim wypadku był bardzo pracowity, ale za to załatwiłam cukiernię, tj. ciasta i tort u pana Burasa, teraz jego zakład jest na Nowinach - gorąco polecam bo zapach i smak wypieków jeszcze mi kręci w nosie, mniam ![]() butki w końcu kupiłam w takim niedużym sklepiku na Małej chyba, bo wszędzie wchodzą buty na takiej okropnej żółtej podeszwie - fujjj - nawet u Ryłki i też mam z czubem bo w tych było mi najwygodniej Kwiaty zdecydowałam, ze zamówię u pani na Panoramicznej, bo najkonkretniejsza babeczka i cenę też przedstawiła konkurencyjną - tym bardziej, że chcę dość oryginalny wystrój kościoła... Trzymam kciuki za egzaminy tegotygodniowe!!!!! Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My za swoje daliśmy niecałe 600 zł, ale to takie najprostsze cieniutkie obrączki. Bardzo mi się podobały z matowego zota, śliznie wyglądały na wystawie, ale jak przymierzyłam to przestały mi się podobać. Dlatego stanęło na minimalistycznej klasyce ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
grka-powiedz mi ile płacisz za kg. ciasta u p. Burasa? I czy normalnie można kupić u niego parę kawałków na próbę? Aha..a tort też masz od niego?Ile płacisz? Pytam bo my tez jesteśmy zainteresowani ciastami od niego..I jeszcze jedna prośba...masz do p. Burasa nr telefonu, bo ja mam ale chyba stary-z tego wynika. Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc
![]() niunia-leyla-pewnie, że jest sens mierzyć za małe suknie.Ja np. większość sukni mierzyłam za dużych, ale ściągali mnie takimi spinaczami ![]() ![]() ![]() Lowczyni-odezwij się jak tam po wyprawie po salonach. Trzymam kciuki za wszystkie egzaminy! Ja mam od tygodnia ferie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-02-01 o 11:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Srubka no moje przejście po salonach w piątek jakoś kiepsko wypadło, z 14 sukienek które mierzyłam 1 były w miarę druga na ujdzie w tłoku. No dzisiaj wskoczę z moja świadkową na Słowackiego może tam coś znajdę interesującego. W grudniu byłam w Krakowie u tego mojego znajomego który ma salon zresztą pisałam o tym i jak na razie jedna suknia od niego jest faworytką wkleje jej zdjęcie. Ma piękny tren, jest w kolorze kości słoniowej, lekka, dobrze leży. Jak nie znajdę nic innego to pod koniec marca zdecyduje się na nią
![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-02-01 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Lowczyni- ale śliczna suknia
![]() ![]() ![]()
#4586 |
Raczkowanie
|
Hej Wam!
Dziewczyny ma do Was ogromną prośbę jeśli znacie jakieś sale weselne gdzieś w okolicach Starachowic albo w samych Starachowicach to proszę dajcie namiary. Wiem że Scio jest chyba z tych okolic, na watku o Pannach Młodych ze Starachowic mało co jest większość z Ostrowca sal, a nam chodzi o Starachowice, bo ona jest z Iłzy i najbliżej by tam było. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za tort na 120 osób płacę 220zł. Tel jak chcesz wyślę Ci na prv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W starachowicach byłam raz na weselu w sali Patio, ładna sala, jedzenie też było dobre. Ja jestem z Suchedniowa, u mnie mogę polecić Restauracje Staropolską (ja tam miałam wesele), Hotel Świętokrzyski, Hotel Paradiso. Może tu poczytaj http://forumtst.pl/viewtopic.php?id=2316&p=4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Grka-bardzo proszę o namiary na prv
![]() ![]() ![]()
#4590 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny któraś z was będzie miała fontannę czekoladowa na weselu. a co sądzicie o fontannach alkoholowych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.