|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)
Cytat:
) ma silikon. Super pachnie, włosy po użyciu są miękkie, błyszczące, nawilżone a przy dłuższym stosowaniu w widocznie lepszej kondycji. To nie pierwsza moja butla tej odżywki i nie ostatnia .---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Bardzo proszę
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kuszą mnie te odżywki aussie niesamowicie a obecność silikonów mi nie przeszkadza, bo trochę dyscyplinują moje nieposłuszne wywijające się*końcówki![]() a którą najbardziej polecasz?
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dokupowanie kolejnych nie ma sensu.........
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez fenomena Czas edycji: 2010-02-01 o 14:34 |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No doskonale Cię rozumiem z tym kupowaniem nowych kosmetyków włosowych, ja też najchętniej już dokupiłabym sobie kilka nowych, które mam na oku, ale muszę się powstrzymac póki czegoś nie zużyję . A lista zakupowa coraz dłuższa.. heheDziękuję
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładna kolekcja,widać ze przemyślana powiesz mi coś o sprejach Waksa?
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam was już jakiś czas, więc tez się dołączę
jestem pod wrażeniem waszych kolekcji, moja nie jest co prawda całkowita bo mam ferie a uczę się w innym mieście, więc części kosmetyków brak, ale mimo wszystko się pokażę większość zamierzam wykończyć jak najszybciej, i zacząć stosować nowe wynalezione w tym wątku, i na kwc , ale wydają się w ogóle nie kończyć; ( a promocje kuszą..
|
|
|
|
#1930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
BlueSunshine Podoba mi się kolekcja.
Jak oceniasz Gliss Kury i Wax (spray)
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Obecnie w pudełku po tej masce jest Kallos latte , ale tamtą maskę oceniam bardzo pozytywnie . Włosy były po niej miękkie, lśniące, ładnie się układały. Raczej już jej nie kupię bo odkryłam maski bardziej służące moim włosom .Cytat:
Jak oceniasz maskę Kallos placenta? Lepsza od latte, bardziej obciąża ?
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lubie jego zapach, który długo utrzymuje sie na włosach, na pewno lepiej mi sie po nim rozczesuja włoski, co jest naprawde cudem jak dla mnie, nadaje miękkość, elastyczność czy mi jakoś specjalnie włoski odbudował ciężko powiedzieć, bo stosowałam kilka nowych kosmetyków w tym maski, odbudowały się końcówki na pewno, ale nie jestem do końca przekonana czy to za jego sprawą
wydaaaaajny bardzo. I nie obciąża włosków(ale trzeba go stosować z umiarem) ale ogólnie bardzo miło mi się z nim współpracuje myśle że też dużo zależy od tego czego od niego będziesz wymagać, i jakie masz włosy
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oba spraye Waxa oceniam podobnie jeśli chodzi o działanie, pomagają rozczesac włosy po myciu, wygładzają i dyscyplinują, mają działanie ochronne i niestety mogą obciążac cienkie włosy. Zapachowo bardziej pasuje mi niebieski (z proteinami mlecznymi) .
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do waxa, ma zapach podobny do latte kallosa mlecznego, który bardzo lubię, taki budyń waniliowy to już moje 3cie opakowanie, kupiłam pierwsze na promocji w superpharmie za 13 złotych razem z jedwabiem i próbką waxa mlecznego bardzo bardzo dobry, włosy sa po nim niebiańsko miękkie, i to chyba mój ulubiony drogeryjny spray, a miałam juz ich sporo![]() Cytat:
co do placenty... Bardzo nie lubię jej zapachu, i w porównaniu z latte jednak wypada wg mnie słabiej, włosy sprawiały wrażenie jakby niedomytych, ciężkich, po latte są lekkie, miękkie... miałam do niej kilka podejść ale jakoś się nie polubiłam z nią jednak, obecnie używa jej moja mama która z kolei ją bardzo chwali, włoski mimo trwałej ma bardzo miłe w dotyku, ale są krótkie więc ciężko powiedzieć o efekcie obciążenia jeśli miałabym wybierać latte albo placenta, wybrałabym jednak latte![]() Szampon dość dobrze oczyszczał, ale nie spełniał za bardzo obietnic nawilżenia, miałam po nim bardzo suche włosy, i bez odżywki ani rusz jednak w tym przypadku, ale w połączeniu właśnie z tą odzywką miło się go używało, potem jednak odżywka mi się skończyła w połowie opakowania szamponu, nie mogłam jej jakoś znaleźć, a w połączeniu np. z gliss kurem się nie spisał, wiec odszedł na bok szczerze mówiąc... Edytowane przez BlueSunshine Czas edycji: 2010-02-01 o 17:01 |
|||
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolekcja:
1.Szampony - Seboradin regenerujący, do włosów suchych, zniszczonych farbowaniem, modelowaniem - Garnier Fructis ,szampon wzmacniający, nutri-odbudowa - Bio Plasis Mastic, do włosów farbowanych - szampon Khadi - Joanna Naturia, z miodem i cytryną, do włosów suchych i zniszczonych - Johnson's Baby 2.Odżywki - Herbal Essences "Nawilżenie po brzegi" - Gliss Kurr, hair repair, oil nutritive - Gloria, emulsja do włosów x 2 3. Maski - Henna Treatment Wax - Bingo, maska do włosów ze spiruliną i keratyną - Nano Effect, regenerująca - Treatment Wax Honey, głęboko odzywiający wosk do włosów - Dove Therapy 4.Serum do włosów - Serum wygładzająco- regenerujące do końcówek włosów Joanna z AB - Radical, ziołowo- witaminowe serum do włosów suchych i zniszczonych - Joanna Sekrety Pereł, perłowe serum na końcówki włosów - serum odrost Chamsima 5.Oleje itd - Seboradin lotion niger do włosów przetłuszczających się - olej ze słodkich migdałów - olej rycynowy - olejek Jiva Bhringraj - olejek Wardi Shan - olej lniany |
|
|
|
#1942 |
|
Konto usunięte
|
Monian, jak oceniasz olej migdalowy?pytam,bo dzisiaj go kupilam i nie uzywalam jeszcze
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1688782 9]Monian, jak oceniasz olej migdalowy?pytam,bo dzisiaj go kupilam i nie uzywalam jeszcze
[/QUOTE]ja mieszam go razem z olejem lnianym i nakładam na długość. W tym połączeniu jestem nimi zachwycona , nawilżają mi włoski i po zmyciu sa miękkie. Ale samego nigdy go nie stosowałam jeszcze |
|
|
|
#1944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Monian, piękny zbiór
![]() Jak sprawuje się szampon Khadi, maska Nano Effect i Dove?
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
co do glori, to zuzyłam już dwa opakowania i jestem z niej zadowolona. Włosy po niej są miękkie, długo świeże, nie obciąża mi włosów , ani nie wzmaga przetłuszczania. Jednak zaczęła działać dopiero kiedy trochę podreperowałam włosy. Uważam, że na mocno zniszczone nie jest za dobra kupiłam dwa kolejne opakowania bo jestem z niej zadowolona |
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapuszczam i dbam o włosy AG real beauty is not about perfect hair, Chanel and lipgloss,it's about being a role model,standing out and being beautiful on the inside. http://ubierziumaluj.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Nano Effect to a co do maski Dove, mam mieszane uczucia do niej. Niby jest polecana, ale moje włosy po niej są jakieś szopowate i naelektryzowane . Ale za to miękkie, trzeba przyznać. Wykańczam to opakowanie i raczej już do niej nie wrócę. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- wiadomo
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Monian, dzięki
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie ją kupujesz? mozna dostać w aptece?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

niektóre rzeczy z chęcią bym Ci podkradła

a obecność silikonów mi nie przeszkadza, bo trochę dyscyplinują moje nieposłuszne wywijające się*końcówki
więc dokupowanie kolejnych nie ma sensu.........