|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Ale ten placek po węgiersku mm....
![]()
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
. Idę w zamian zjeść kiwi.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
to moze cie zmotywuje..okapu tez nie mam a plackow nie trze tylko rozwalam blenderem
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
O Ty spryciarzu. Blender posiadam. Używasz do tego tej końcówki z niby wiatraczkiem czy pojemniczka? Moja mama ostatnio podsunęła mi pomysł z użyciem sokowirówki. Ale wolę blender bo mniej z nim babrania.
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
a teraz ciuszki z ostatniego i zaleglego polowu
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
heeh a ja mam taką specjalną maszynkę, wrzucam ziemniaka i sam się trze
bardzo pomocne urządzenie i zrobienie placków zajmuje chwila moment. Co do okapu to możesz na chwilę otworzyc okno![]() ![]() Muminek a czyj to brzuch????
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-02-01 o 19:08 |
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
wkleilam wam tylko czesc bo na zdjeciach wychodzą one fatalnie wiec wybralam wam najlepsze z najgorszych :P
a co do blendera to to nie do konca blender bo on mi nie doklanie rozwalal i mam takie cos co sie nazywa mister max i to chyba bardziej jak sokowirowka bedzie :P |
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Przez weekend mnie nie było, a tu takie zmiany, nowy wątek, nowe osoby![]() Nie pamiętam kto, ale któraś z Was pisała o biegunce, moja koleżanka mówi, że najlepsze na sraczkę są cola i paluszki hehe ponoć pomaga. Ja w środę idę na usg, już nie mogę się doczekać |
|
|
|
#39 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy Ci brzuszek wyskoczyl? bo ja tego inaczej nie moge nazwac...wczoraj sie objawil ![]() Cytat:
a ja 23 lutego mam genetyczne usg, troche w strachu jestem bo nie wiem czy dobrze mi termin wyznaczyli. Bede wtedy wg OM w 14 tygodniu. Mam nadzieje, ze to nie za pozno, bo czytalam gdzies, ze powinno sie je robic miedzy 11 a 13 ;/ |
||
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
mnie czasem boli ale w pachwinie ale ja to inna bajka z moimi wypadkami to az dziwne by bylo brak bolu :P
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- mój
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu pojawiło się pytanie o ból w pośladku- więc uspokajam Na naszym wątku już prawie każda przeszła ten ból "dupny". To normalne Wszystko się tam rozrasta... także spokojnie ![]() Pozdrawiam
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek 23 dzięki za uspokojenie, dobrze wiedzieć, że ktoś mnie rozumie hehe, a swoją drogą ładne określenie "ból dupny"
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
muminek wow jaki brzuszek i ciuszki
linka co ty a co to za urzadzenie moze jakies namiary? chyba nie sokowirówka bo tak to i moja mamcia robililka bardzo mozliwe ze rwa a promieniuje.Acha bol dupny Ja tez w srode badania i usg. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-01 o 19:51 |
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale odkąd nie pracuje i się nie schylam jak to było przy wypakowywaniu towaru w pracy jest znacznie lepiej ![]() aaaaa narobiłyscie mi ochoty różnym jedzonkiem i ide robić placki ziemniaczane tylko musze znalexc jakis fajny przepis na necie i pewnie z moim tępem to będe je jeść dopiero koło 23
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-02-01 o 19:56 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze truskawek nie bylo rzodkiewkami sie opchalam a teraz te wasze placki
mam nadzieje, ze mi przejdzie bo nie chce mi sie ich robic
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
papeteria to trzymam kciuki za wizytę. Ja mam na 14.20
wiolek dopiero od kilku dni to mam i kłuje jak cholera, ale tylko w prawym pośladku, ale jak mnie napadnie to jak kaleka chodzę. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-02-01 o 20:27 |
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
No, no brzuszek spory. Widzę,że masz super ciuszki. Bardzo mi sie podobają bluzeczki.
Mama przyniosła mi te spodnie. Nie sa z pasem tylko z gumką, wysokie. Leżą fajnie, a za 15 złotych nie będę wybrzydzać. Na pewno sie przydadzą. Nadal się martwię o pszczółkę. Długo jej nie ma. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-02-01 o 20:35 |
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie melduje na wątku
![]() Ja mam wizyte za tydzien we wtorek, oboje z TZ mamy wolne rano badania a o 16 wizyta...oczywiscie boje sie juz czy wszystko oki...nie mam jakiegos twardego brzuszka jest wiekszy ale...i tak sie nie pokoje uspokoje sie dopiero po wizycie...wierze ze bedzie dobrze...musi byc...ale zawsze jest jakis nie pokoj
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a nam sie udalo kupic truskawki i mam je w domku
![]() nie przejmujcie sie tym drugim postem moze sie uda na nastepnym watku nie bylo mnie bo bylismy u brata wybralismy sie tez na zakupy i kupilam troszke ubranek dla maluszka jutro wkleje zdjecia
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie dziewczyny, ze odzywacie sie na PW, to uzupelniam na biezaco liste
![]() karolcia nie przejmuj sie tak mocno, na pewno wszystko jest ok anoxa trzymam za slowo ze zdjeciami ciuszkow ![]() Ile Wam lekarze mowili, ze powinno sie przytyc w ciazy? Albo ile na miesiac? To czekamy chyba teraz na srodowe wizyty u gina! |
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a malutki brzuszek poajwil sie w15tygodniu ![]() teraz mam od piatku 18tydzien a od wtorku mi wyskoczyl jak z procy az sama sie zdziwilam ale fajnie jest taka okragla pileczka ![]() Muminek słodkie ubranka ![]()
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
A ja chyba czuję coś w rodzju ruchów dzidzi choć dokładnie nie wim co to jest to jest takie pulsowanie co jakiś czas na dole brzucha raz w jednym drugi raz w innym miejscu i jak przyłożę rękę to to czuję. Czy gdyby to były jelita to czy po przyłożeniu ręki też bym je czuła
Muminek super te ciuszki
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- dziecko- ok.3,5 kg - macica- 1kg - płyn owodniowy- 1kg - piersi-0,5 kg - łożysko- 0,7 kg -krew dodatkowa- 1,2-1,5 kg - woda zatrzymana w organizmie- 1,5 kg - zapasy mamy na okres karmienia piersią- ok. 3,5 kg Dziewczyny czy Wy używacie również zwykłych balsamów np do smarowania nóg. Bo mi te dla dzieci nie nawilżają dobrze skóry. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw na średnie oczka a potem poprawka drugi raz na najdrobniejsze.Szybko i bez męczenia się ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Duży masz już brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Może ktoś ma jakieś jej bliższe namiary?? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
melduję się na 2 części
Cytat:
uspokoiłam się trochę ale jak będę 8 lutego miała usg to spytam swojego gina na wszelki wypadek i dam znać.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie juz w 8 wywalilo nieźle :P niby przy drugim tak bywa :P A co do ciuszkow to jakos te zdjecia dziwnie wyszly... glupio wygladaja a normalnie jestem bardzo zadowolona...paru wam wcale nie wklejalam bo az wstyd :P Uwielbiam te rozowa a nowa kosztowala 3 euro :P |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie musze kupić jednak normalny balsam do nóg i rąk. Teraz przy noszeniu rajstop bardzo mam sucha skórę. Mykam spać. Mąż w pracy, więc światła pozapalane. Jeszcze sobie poczytam " Miłość nad rozlewiskiem". Super jest ta 3 część. Zresztą wszystkie fajnie sie czytało. Dobrej nocy kochane |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja narazie jestem 1 na minusie i w sumie mam nadzieje że nie przytyje w ciąży więcej niż 12 kg moja mama ze mną i z bratem przytyła po 10 kg ale obie jesteśmy niskie 160 cm tylko a wogole to jak zaszłam w ciąże to sobie myślałam że ooo teraz to będe sobie dogadzać jedzonkiem a tu wcale nie mam takich ochot z każdym dniem jem juz coraz chętniej bo wcześniej to wogóle bym nie jadła jakbym nie musiała ale jednak przed ciążą jakoś bardziej chciałam wszystko wsuwać niż teraz co do smarowania nóg to ja nogi i tyłek smaruje dalej oliwką jakoś bardzo polubiłam a brzuch i biust zaczełam od pary dni ziajką myśle że gdzieś tam potem za 2-3 miesiące skusze się na mustelle skoro tak chwalicie a czy kremami na celuitis można sie smarować ? bo tak sobie myśle że jak będzie ciepło to oliwka nie bardzo a mam jeszcze z tołpy kremy własnie na celuitis a na nogi by sie przydało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

. Idę w zamian zjeść kiwi.

bo tak to i moja mamcia robi
mam nadzieje ze nie dostane