|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Ale ten placek po węgiersku mm....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
to moze cie zmotywuje..okapu tez nie mam a plackow nie trze tylko rozwalam blenderem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
O Ty spryciarzu. Blender posiadam. Używasz do tego tej końcówki z niby wiatraczkiem czy pojemniczka? Moja mama ostatnio podsunęła mi pomysł z użyciem sokowirówki. Ale wolę blender bo mniej z nim babrania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
a teraz ciuszki z ostatniego i zaleglego polowu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
heeh a ja mam taką specjalną maszynkę, wrzucam ziemniaka i sam się trze
![]() ![]() ![]() Muminek a czyj to brzuch????
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-02-01 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
wkleilam wam tylko czesc bo na zdjeciach wychodzą one fatalnie wiec wybralam wam najlepsze z najgorszych :P
a co do blendera to to nie do konca blender bo on mi nie doklanie rozwalal i mam takie cos co sie nazywa mister max i to chyba bardziej jak sokowirowka bedzie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Nie pamiętam kto, ale któraś z Was pisała o biegunce, moja koleżanka mówi, że najlepsze na sraczkę są cola i paluszki hehe ponoć pomaga. Ja w środę idę na usg, już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy Ci brzuszek wyskoczyl? bo ja tego inaczej nie moge nazwac...wczoraj sie objawil ![]() Cytat:
![]() a ja 23 lutego mam genetyczne usg, troche w strachu jestem bo nie wiem czy dobrze mi termin wyznaczyli. Bede wtedy wg OM w 14 tygodniu. Mam nadzieje, ze to nie za pozno, bo czytalam gdzies, ze powinno sie je robic miedzy 11 a 13 ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
mnie czasem boli ale w pachwinie ale ja to inna bajka z moimi wypadkami to az dziwne by bylo brak bolu :P
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- mój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Asiulek 23 dzięki za uspokojenie, dobrze wiedzieć, że ktoś mnie rozumie hehe, a swoją drogą ładne określenie "ból dupny"
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
muminek wow jaki brzuszek i ciuszki
![]() linka co ty a co to za urzadzenie moze jakies namiary? chyba nie sokowirówka ![]() lilka bardzo mozliwe ze rwa a promieniuje.Acha bol dupny ![]() Ja tez w srode badania i usg. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-01 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaaa narobiłyscie mi ochoty różnym jedzonkiem i ide robić placki ziemniaczane tylko musze znalexc jakis fajny przepis na necie i pewnie z moim tępem to będe je jeść dopiero koło 23 ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-02-01 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Kurcze truskawek nie bylo rzodkiewkami sie opchalam a teraz te wasze placki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
papeteria to trzymam kciuki za wizytę. Ja mam na 14.20
wiolek dopiero od kilku dni to mam i kłuje jak cholera, ale tylko w prawym pośladku, ale jak mnie napadnie to jak kaleka chodzę. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-02-01 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
No, no brzuszek spory. Widzę,że masz super ciuszki. Bardzo mi sie podobają bluzeczki.
Mama przyniosła mi te spodnie. Nie sa z pasem tylko z gumką, wysokie. Leżą fajnie, a za 15 złotych nie będę wybrzydzać. Na pewno sie przydadzą. Nadal się martwię o pszczółkę. Długo jej nie ma. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-02-01 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja sie melduje na wątku
![]() Ja mam wizyte za tydzien we wtorek, oboje z TZ mamy wolne rano badania a o 16 wizyta...oczywiscie boje sie juz czy wszystko oki...nie mam jakiegos twardego brzuszka jest wiekszy ale...i tak sie nie pokoje ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
hehe a nam sie udalo kupic truskawki i mam je w domku
![]() nie przejmujcie sie tym drugim postem moze sie uda na nastepnym watku ![]() ![]()
#51 |
Zadomowienie
|
Fajnie dziewczyny, ze odzywacie sie na PW, to uzupelniam na biezaco liste
![]() karolcia nie przejmuj sie tak mocno, na pewno wszystko jest ok anoxa trzymam za slowo ze zdjeciami ciuszkow ![]() Ile Wam lekarze mowili, ze powinno sie przytyc w ciazy? Albo ile na miesiac? To czekamy chyba teraz na srodowe wizyty u gina! |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a malutki brzuszek poajwil sie w15tygodniu ![]() ![]() teraz mam od piatku 18tydzien a od wtorku mi wyskoczyl jak z procy az sama sie zdziwilam ale fajnie jest taka okragla pileczka ![]() Muminek słodkie ubranka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
A ja chyba czuję coś w rodzju ruchów dzidzi choć dokładnie nie wim co to jest to jest takie pulsowanie co jakiś czas na dole brzucha raz w jednym drugi raz w innym miejscu i jak przyłożę rękę to to czuję. Czy gdyby to były jelita to czy po przyłożeniu ręki też bym je czuła
![]() Muminek super te ciuszki ![]()
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- dziecko- ok.3,5 kg - macica- 1kg - płyn owodniowy- 1kg - piersi-0,5 kg - łożysko- 0,7 kg -krew dodatkowa- 1,2-1,5 kg - woda zatrzymana w organizmie- 1,5 kg - zapasy mamy na okres karmienia piersią- ok. 3,5 kg Dziewczyny czy Wy używacie również zwykłych balsamów np do smarowania nóg. Bo mi te dla dzieci nie nawilżają dobrze skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Duży masz już brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Może ktoś ma jakieś jej bliższe namiary?? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
melduję się na 2 części
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie juz w 8 wywalilo nieźle :P niby przy drugim tak bywa :P A co do ciuszkow to jakos te zdjecia dziwnie wyszly... glupio wygladaja a normalnie jestem bardzo zadowolona...paru wam wcale nie wklejalam bo az wstyd :P Uwielbiam te rozowa a nowa kosztowala 3 euro :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie musze kupić jednak normalny balsam do nóg i rąk. Teraz przy noszeniu rajstop bardzo mam sucha skórę. Mykam spać. Mąż w pracy, więc światła pozapalane. Jeszcze sobie poczytam " Miłość nad rozlewiskiem". Super jest ta 3 część. Zresztą wszystkie fajnie sie czytało. Dobrej nocy kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do smarowania nóg to ja nogi i tyłek smaruje dalej oliwką jakoś bardzo polubiłam a brzuch i biust zaczełam od pary dni ziajką myśle że gdzieś tam potem za 2-3 miesiące skusze się na mustelle skoro tak chwalicie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.