|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16880668]otwórz www.allegro.pl i kliknij na górze strony na "Rejstracja", a potem to już Cię system poprowadzi.
dzieki zaraz spróbuję
|
#362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Ja już po pracy i leniuchuje.Zjadłam pomidorówkę ale coś zgaga mnie bierze. bydgoszczanka mój wygląd podobnie ale ja dopiero 21tydz. Cytat:
Cytat:
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/LUKASZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG] Myśmy sie zdecydowali na wózek BEXA.Kupimy go w Pl i wyślemy kurierem do Uk. |
|||
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
No to dziecię się ujawniło: córeczka
Wizyta super, usg robił mi miły pan Dzidzia ma wszystko na swoim miejscu, wszystkie organy ok, łożysko też w porządku. No, to teraz mogę spać spokojnie![]() Oglądaliśmy dziś wózki, ale w sklepie żaden mi się nie podobał. Chyba jednak poszperamy na ebayu i tam coś kupimy w jakiejś rozsądnej cenie. |
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ciuszki! Zerknij na stronw www francuskiej firmy http://www.t-a-o.com/EN/ , maja duzo ciuszków z obnizkami 50, 60 i 70%...i przy pierwszym zakupie dostajesz znizke na 15 € . Ja kupilam tam sporo rzeczy dla malutkiej (super jakosciowo i dobrze wykonczone), firma solidna i w 5 dni mialam paczke w domu, za 10 ubranek zaplaiclam calkiem nieduzo, razem z przesylka 51€/ ok 190 zl ... Tez fajne ciuszki kolorowe sa na http://www.kiabi.es/bebe-nino w sprzedazy wysylkowej i tez po obnizce lub 5 ciuszków i placisz jeden ![]() .wyslij mi na emaila twoja fotke z brzusiem, jestem bardzo ciekawa jak wygladasz ![]() A co do wesela napewno cos znajdziesz ciekawego. Ja mam komunie 8 maja i tez juz cos szukam... potem mam wesele 3 wrzesnia ale mam nadzieje, ze wróce do normy po porodzie i dla malej tez bede szukac suknii balowej : ![]() Sukienke mozesz uszyc u krawcowej jak kupisz jakis ladny material , przesylam ci kilka fajnych fotek z sukienkami dla kobiet w ciazy....
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-02 o 09:10 |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez na ebayu siedze i ogladam ciuchy dla małego. Mam taką ochote coś nabyć, że pewnie cośdziś kupię. Ale bedzie jak okaże się ,ze to dziewczynka. Czy któras z Was kupiła jakieś ciuchy i nie trafiła z płcią? |
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
My już wiemy co się urodzi, choć pan nas uprzedził, że nie ma 100% pewności. Ale na razie nic nie kupujemy-zresztą i tak nie mam zamiaru wpadać w szał różu (mój kolor to turkus, ale mi dzidzia psikusa zrobiła
)
|
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-01 o 20:19 |
|
|
|
|
#369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciuszki bombowe Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() Ja trafiłam, czułam, że będzie córa
|
|
#370 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie, znowu miałam mnóstwo do nadrabiania.
Wpadłam tylko na minutkę, żeby zobaczyć co u Was. Kropka, dobrze, że u Ciebie wszystko ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne macie brzuszki na tych fotkach |
|||
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
mamuśki moje kochane
a jak to jest z ułożeniem brzuszka w ciąży? siostra mojego męża mi ostatnio powiedziała ze mam jakiś niby"inny" układ niż ona i bede miała dziewczynke.. warto wierzyć w takie rzeczy? aaa i jeszcze jedno dziś mój gin słuchał ruchy mojego dzidka takim nie wiem czymś i mi powiedział ze wierzga jak koń jak pierwszy raz usłyszał to tylko taki sie wystraszony na mnie popatrzył hehe
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
No i wygrałam
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT Ja słyszałam i angielskie koleżanki też, ze jak masz brzuch do przodu to na chłopaka a jak taki bardziej rozlany to na dziewczynkę. Ja np. miałam całe zycie wciecie w talii i teraz wszystko idzie mi w brzuch.Wcięcie w talii mam nadal. A moja koleżanka jest tydzień do przodu niż ja i ma mniejszy brzuch i taki rozlany na boki i mówiła mi że ma boleści po bokach tak jakby jej się tam ciało naciagało.Na usg wyszła dziewczynka ale ona mówiła,ze czuje że bedzie córa. Ja np. czuje ze bedzie chłopak. U mnie w pracy są 2 dziewczyny - angielki - w ciąży i po jednej widać ze bedzie dziewczynka co potwierdziła a u drugiej stawiam na chopaka.Ale dowiem sie dopiero w Niedziele. Zresztą u mnie w pracy jest 5 dziewczyn w ciąży z czego 4 mają termin na czerwiec a piata na lipiec. |
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
|
#374 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam brzuch do przodu, i jest dziewuszka. Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na Łubinowej, podoba mi się. Szkoła rodzenia 300zł, fajne salki porodowe - 2osobowe, ale można się zasłonić rzecz jasna, wanny są, piłki, specjalne krzesła itd. Ogólnie zupełnie inaczej, niż w zwykłym szpitalu. Serducho dzisiaj było słuchane, bije ładnie i równo I mam l4 do połowy lutego, a potem ferie.
|
||||
|
|
|
#375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak wam, ale mój dzisiejszy dzień to 100% lenistwo...a jeszcze 2 egzaminy przede mną...i to w sobotę!!!Ratunku!! I tak się zastanawiam..mhmm...jak tak czytam..już chyba wszytskie a was czuja swoje maleństwa..ruchy, kopniaczki..a ja tak nie bardzo..jedyne, co zauwazyłam, to zmiany połozenia Adasia- raz jest niżej, raz wyżej...ale juz tęsknię- chciałabym żeby pomachał do mamusi rączką...nóżką.. Co do zakupów..postanowiłam zostawic to na czas mojego wyjazdu do uk- jadę odwiedzić siostrę i zamierzam wpaść w szał zakupów własnie tam Jedynie wieksze rzeczy- wozek, wanienka czy lezaczek planuje kupic w pl. strasznie podobaja mi się lezaczki Fisher Price, tylko wolałabym taki na wysokich nóżkach...muszę sie rozejrzeć Niedawno otrzymałam przesyłke z All- a tam spodnie ciążowe i dresowe- jestem zadowolona I znowu nie chce mi się spać buziaki kochane, miłej nocki
|
|
|
#376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czułam że bedzie chłopiec, ale nawet jak bym wiedziała że dziewuszka to i tak bym kupiła to co kupilam bo poprostu mi się podobały. I nie mam takiego dzielenia na kolory, chłopiec tylko w niebieskim a dziewczynka tylko w różowym. Cytat:
i napewno lekarz sie pomylił
|
|||
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje, dziewczyny
Jeszcze to do mnie nie dociera, choć właściwie nastawiałam się na dziewczynkę (bo na początku ciąży czułam się bardzo źle-tak jak moja mama w ciąży ze mną). Cytat:
)[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16891078] A dziewczynka to turkusu nie może nosić? ![]() [/QUOTE] No właśnie jak dla mnie to może Turkus i w ogóle każdy odcień niebieskiego to moje kolory. A do różowego mam jakąś dziwną awersję... w ogóle nie rozumiem tego podziału kolorystycznego Albo kupimy jakieś neutralne kolory, żółty czy zielony. A wanienkę mamy żółtą z Kubusiem Puchatkiem
|
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
hejka mamusie
![]() Wczoraj rutynowa kontrola w norweskiej klinice. Wszystko gra i buczy Wspomnialam o krzywej cukrowej to lekarz tylko 'krzywo' na mnie popatrzyl, hehe Tutaj w 25.tygoniu tylko waza, mierza cisnienie, sluchalismy serduszka dzidka i mierzyl mi brzusio....a no i mocz. morfologia tez niepotrzebna...bo za wczesnie na anemie, hihiPiekne zakupki zrobilyscie, wszystkie szalejemy na calego, ale jak tu nie szalec...tyle super rzeczy jest. Kupilam ostatnio sterylizator elektr. TT i zestaw startowy TT dla noworodka (2 butle 150 ml+ 2 butle 260ml+4 smoczki+smoczek uspokajacz). Co do zwierzatek w domku, my mamy nasza mala chihuahue, ktorej nigdyyyyyyy nie moglabym oddac. To nasz malusi slodziak, nie rozumiem ludzi, ktorzy najpierw decyduja sie na wziecie zwierzaka a potem wyrzucaja go jak smiecia z domu. nic to, milego dzionka, owocnych wygranych na allegro...i super samopoczucia |
|
|
|
#379 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() I gratuluję córy. Cytat:
30 lat temu wierzono. Dziś już chyba czas, żeby na to tylko mrugać. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16891078] Nie warto Ja mam brzuch do przodu, i jest dziewuszka. [/QUOTE] A ja mam oponę wokół pasa i... jest chłopak. ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Dzień dobry i miłego...
|
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Konto usunięte
|
O właśnie, też nie zbrzydłam na dziewczynkę
Podobno wręcz odwrotnie ![]() Dzień dobry ![]() Piękne jest życie, gdy rano można się wyspać i nie trzeba zapindalać do pracy (nawet do tej lubianej) Humor tylko psuje mi obrażony od wczoraj mąż No, ale skoro jego foch jest ważniejszy od Agatki, to kij mu w żyć, dam sobie sama radę A dzisiaj skoczę sobie do Lidla, mam obok, pokupuję nieco kosmetycznych rzeczy, a potem na ploty z koleżanką. Wczoraj w C&A byłam, no i super ogrodniczki przecenione mierzyłam, niestety rozmiar za małe - 36 idealne na teraz, może za miesiąc, ale potem już nie ;/ |
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16895802]O właśnie, też nie zbrzydłam na dziewczynkę
Podobno wręcz odwrotnie [/quote]A ja zdecydowanie jestem urodziwa na dziewczynkę teraz. Mało kiedy czuję się tak nieciekawa na pysku, jak w tej ciąży. I ciągle mam jakieś syfy przy nosie... hurtem wyskakują, niemal co dzień. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16895802] Dzień dobry ![]() Piękne jest życie, gdy rano można się wyspać i nie trzeba zapindalać do pracy (nawet do tej lubianej) Humor tylko psuje mi obrażony od wczoraj mąż No, ale skoro jego foch jest ważniejszy od Agatki, to kij mu w żyć, dam sobie sama radę [/quote] A powód focha chociaż ma? ![]() Mój próbował foszyć z rana. Zadzwonił po pracy, gdy ja byłam w drodze do firmy i coś poburczał. Zajarzyłam, że się dziecko nie wyspało i marudne... Napisałam mu sms: "a dziękuję, kochanie, ja się czuję świetnie, miłego dnia". Za 5 min. miałam tel. z przeprosinami. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16895802] A dzisiaj skoczę sobie do Lidla, mam obok, pokupuję nieco kosmetycznych rzeczy, a potem na ploty z koleżanką. [/QUOTE] Ja mam ich chusteczki do pupska. Podobno dobre. A teraz fajne promocje - trzeba korzystać. |
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16891078]To tak jak my - ale z tym kolorem uważaj, ten żółty jest potwornie mocny : Nie warto Ja mam brzuch do przodu, i jest dziewuszka. [/QUOTE] No własnie chyba najpierw go zobacze na żywo a potem kupie. A jaki Ty kolor wybrałaś? Czy widziałaś w tym sklepie w Sosnowcu te wózki i jak z ceną w normalnych sklepach? Sorry za te pytania ale bedac w Pl 5 dni i mając napiety grafik to trudno mi bedzie szukać po omacku. Ja dzis czekam na komode do przedpokoju. Mają panowie przywieź. Muszę w końcu łeb umyć. 4 dni nie myty i jakoś nieciekawie wyglądam. O moje dziecie sie obudziło i kopie.
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Tak sobie czytam o wszych pociechach futrzanych- najczęściej i moja pani nie wybaczyła by mi, gdybym nie wspomniala o niej NIE WYOBRAZAM sobie oddać zwierzątka z powodu dziecka, jeśli nie ma to potwierdzonych przyczyn lekarskich i nie ma na to innego rozwiązania! Załączam zdjęcie mojej Franki Czasem mi daje popalić, ale to przeciez członek rodziny!! A z innej beczki- zasnęłam ok.2 w nocy..a wstałam o 7...z 2 pobudkami na siku... ps. czekam na kuriera... I zyczę pieknego dnia!!
|
|
#384 |
|
Konto usunięte
|
W Sosnowcu nie, ale w Będzinie są
Sklep Funny Baby na Syberce, wklep w google i adres ci wyskoczy. Na żywo widziałam ten żółty, liliowy (paskudny, niby jasny, ale ostry też), i te wzorzyste z kółkami (co prawda na innych wózkach, ale... nie podobają mi się ). Chyba zdecyduję się na czerwony, szary lub czarny. Aaa, zielony widziałam, mocny, ale ładny jest. Taka żywa oliwka.Kropko, no wg mnie nie ma
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16896282] Kropko, no wg mnie nie ma [/QUOTE] A wg siebie?
|
|
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
dotarlam do pracy przez zaspy sniegowe, zima na calego...
co do zafochowanych mezusiow... mojemu wczoraj cos kliknelo ![]() a poniewaz na czas ciazy klocic sie glosno nie mamy, wiec cichy dzien byl a rano na zgode buzi i komentarz mojego wspanialomyslnego meza: ale mam niedobrutka zone...ha i to sie nazywa meskie podejscie ech, czasem to sie tylko z tego smiac, tak poza tym to kochany Misiu jest, no ale czasem jest jak przedszkolaczek |
|
|
|
#387 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedy maie zamiar go kupic?Cytat:
Super, że z małą wszystko ok |
|||
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znowu pada śnieg
Chyba kolejny wolny dzień przesiedzę w domu, może do sklepu gdzieś blisko wyskoczę. Dziś w planie telefon do położnej w kilku sprawach formalnych-wczoraj nikt nie potrafił nas do niej umówić, tylko telefon nam dali, ale dobre i to... |
|
|
|
#389 |
|
Konto usunięte
|
Velluto, jak ciężki? stelaż 9,2kg, jeden z lżejszych, jakie widziałam, a z gondolą ok. 14kg waży
Popatrz na wagi innych wózków - nie ma porównania. Zresztą, podnosiłam w sklepie i Bexę, i kilka innych (w tym np. różne abc design, xlandery) i był najlżejszy
|
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam kiedyś baaardzo podobną i była przekochana, wg fajne sa takie"buraski" jak to moja siostra mówi a co do oddawania zwierząt a szczególnie kotów to raczej sie to nie tyczy tych trzymanych w domu, odrobaczonych i regularnie szczepionych tylko zaniedbanych lub dzikich które maja podejrzenie toksoplazmozy która zagraża dzidziusiowi P.S ja zawsze musze wstawać w nocy na siku czasem nawet 2 razy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

zaraz spróbuję

.... kilka dni nie zagladalam, a tu prosze..III cz i tak pedzicie, ze hej...nie wiem czy dzisiaj nadrobie czytanie
... WITAM NA CZESCI III 

dosłownie wbiło mi się...

Ja mam brzuch do przodu, i jest dziewuszka.