|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
mi też cosik forum szwankuje
![]() w dzień dobry tvn podali instrukcję obsługi kobiet ![]() http://www.onet.tv/jakie-bledy-popel...81,5,klip.html# |
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Dziendoberek
![]() Chyba poraz pierwszy jestem pierwsza A to wszystko dlatego,ze obudzil mnie koszmar Śniło mi się,że synek spał w łóżeczku samiutki,a ja sobie wyszłam z domu na zakupy Matuchno,chyba zaczyna sie,bo podobno to normalne,że tego typu pierdoły się śnią....Miłego dnia Wam życzę ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
Mama moja podobno też długo nie miała,a potem to dosłownie widziała,jak jej sie w oczach pojawiają...
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie
![]() Przelecialam Wasze posty na starym watku, ale te juz 14 stron to chyba musze rozlozyc na raty ![]() Dziekuje za wszystkie modly - egzamin zdalam na 5 ![]() - a najwazniejsza wiadomosc, ze to prawda ze mam dzidziusia w brzuszku lekarz super-poki co nie zaluje swojego wyboru jak robil usg to powiedzial, ze no dobra szukamy fasolki i ze jak juz zobacze to mam powiedziec wiec ja patrze slepo w ten monitor, a on do mnie no co Pani, ja juz widzialem szukamy jeszcze raz i znalazlam poki co termin mamy na 5.10.2010 |
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maggie strasznie się ciesze że zobaczyłaś swoją dzidzię, a jeszcze bardzie jak urodzi się dzień wcześniej niż masz termin bo wtedy urodzi się w moje urodziny ![]() Dziewczynki pamiętacie jak pisałam że mamy zamiar z mężulkiem wyjechać do zakopca jakoś tak jak są walentynki. No to powiem wam że straszna lipa wyszła, bo okazało się że 12.02 moje kochanie idzie na operacje Narazie chodzi na rehabilitacje i sama jeżdże do pracy, i też nie jest za wesoło, wstawać samej o 5 rano i mam więcej pracy jak go nie ma. Nic tylko |
|
|
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię o dzidzulku Gratulacje za tak pięknie zdany egz. Dzień dobry Kobitki ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Maggie1983 gratuluję i egzaminu i kropeczki ![]() Tak tylko krótko skrobnę bo padnięta jestem po nocce... Naczytałam się w necie że kłucie w jajniku, bóle krzyża i upławy są początkowymi objawami ciąży (nawet o tym nie wiedziałam wcześniej, bo za pierwszym razem jakoś nie zwracałam nawet uwagi na objawy, taka byłam szczęśliwa...) no i takie właśnie objawy dokuczały mi bardzo od owulacji w tym cyklu... Lewy jajnik i krzyż dały mi ostro popalić, niemal każdego dnia. Więc nie wytrzymałam, stwierdziłam że chcę wiedzieć i już. Wczoraj robiłam teściora, No i już wiem... I wstrętna krecha Widać i strzykawka się nie sprawdziła a @ nie ma... ale cóż, jeszcze mam czas. To dopiero 25dc ![]() Lecę spać dziewuszki. Życzę miłego dnia
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-02 o 08:44 |
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak się nie odzywać tyle dni ![]() Martwiłam się. Dobrze, ze wszystko w porządku ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Madziorka ale może jeszcze za wcześnie na test?
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj też miałam wizytę, wszystko gra, teraz mam jakieś skierowania na badania krwi, żółtaczka i jakieś odczyny w kierunku konfliktu krwi. Następna wizyta 1 marca
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Nie kochane, nie sądzę...
Ja mam cykle 24-27 dniowe max. Gdyby coś tam było to już bym zobaczyła chociaż cień drugiej kreseczki Ale ten jajnik i reszta... nie wiem kurcze, ja naprawde nie wiedziałam że taki jest objaw bardzo wczesnej ciąży, więc nie mogłam się przecież tak wkręcić i szukać tego u siebie na siłę Nie rozumiem... Pisałam Wam wcześniej, wykorzystałam cały "niebezpieczny" tydzień maksymalnie, czułam owulację jak nic, wtedy nie zmarnowałam ani chwili. No i od tamtego czasu jajnik zaczął mi dokuczać i upławy się pojawiły.
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-02 o 09:16 |
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę to możliwe jest żeby test jeszcze nic nie pokazał? Znaczy ja wiem że możliwe, nawet moja mamcia tak miała. Ale czy to możliwe żeby i u mnie tak wyszło? Mama robiła test z moczu, była u gina, robił jej test z krwi i nic. Potem poszła znowu i co? 7 tydzień to już chyba był jak się dowiedziała... Boże...jak ta @ ma przyjść to niech przyjdzie jak najszybciej żebym już nie miała nadziei
![]() ![]() ![]()
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hm i zazdroszcze gina najwazniejsze to zaufanie! ![]()
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wydaje mi się że może to jednak za wcześnie. |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będziesz rodzić mniej więcej tydzień po mnie. kurcze tak się cieszę, że kolejna dobra wiadomość od ciebie. słuchaj, który masz tydzień? bo ja jak pierwszy raz poszłam to też była maleńka kropeczka a w 6 tygodniu już serce widziałam jak bije! i widać było jak macica się powiększyła, tak bardzo, że aż byłam w szoku. na tym etapie dziecko się bardzo szybko rozwija. ja idę znów 18 lutego, mam nadzieję ze już będzie olbrzymek ![]() kurde, dziewczyny, nawet nic nie pisałam na forum, bo raz że nie chciałam smędzić, a dwa że nie było jeszcze tak źle. Ale jestem mega chora, myślę, że to jakieś zapalenie oskrzeli, tak mnie rwie w płucach, że masakra. Z nosa mi cieknie też, kaszlę jak stary gruźlik, mam doła przez to. Już mi się tak utrzymuje z tydzień. chyba nie wyleczyłam tego zapalenia krtani sprzed 3 tygodni i tak się tłucze we mnie. no bo i jak wyleczyć jak dostałam tylko jakieś homeopatyczne badziewie, ze względu na ciążę. Nie wiem, ale jak nić się nie poprawi ( a na razie mimo że leżę w domu to się wręcz pogarsza) to pójdę do lekarza. Może da mi jakiś antybiotyk który można brać w ciąży. Na razie kuruję się miodem i czosnkiem (od dziś bleeeee ) ale mam już tego dość i boję się, że to będzie miało na dzidzię negatywny wpływ ta cała choroba......o matko, ale się rozpisałam, ale musiałam to wyrzucić z siebie. uff |
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety musisz chyba poczekać,aż zacznie działać ten antybiotyk. A z tym miodem i czosnkiem nie przestawaj. Ja bym jeszcze piła sok malinowy do herbaty. trzymam kciuki,żeby jak najszybciej Ciebie opuściło chorubsko.
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
lisek, ja właśmnie nie mam antybiotyku. ale nie martwię się o siebie, tylko o dzidziusia, ale czytałam, że sama choroba to raczej nie ma wielkiego wpływu, tylko żeby nie dopuszczać do gorączki i zbijać paracetamolem jakby coiś. Ale ja na szczęście chyba nie mam gorączki, chyba..... bo nawet termometru w domu nie mam!! wiem, masakra, ale my z TŻ po prostu nie chorujemy...
|
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz miałam zapalenie nerek i na razie nikt nie schciuzje że mogło mieć to negatywny wpływ na dziecko. |
|
|
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie kochane!!!!!!!!! ![]() Maggie super wiadomość!! To wielkoludek siedzi w Twoim brzusiu niech rośnie sobie zdrowo!!!!![]() Karolinko nie martw się, dasz radę , a rodzice n apewno pomogą w razie czego, ale jak widzisz, ten zabieg nie jest taki poważny a mężuś na pewno nie pozwoli Ci Godźwigać. Marlenko ja właśnie wróciłam z tych badań, zapłaciłam z moczem 45 zł, kolejne z głowy, ale krwi mi dużo upuścili. Teraz na hiv jeszcze, plus na krzepliwość, krzywa cukrowa pewnie, ale może nie i na paciorkowca przed porodem no i plus co miesiąc morfologia i mocz. Ale z nas krwi pospuszczają Kotuś a Ty masz rh-?? Bo u nas konflikt jest niestety i jeszcze 2 razy będę musiała odczyn Coombsa robić i dostane immunoglobinę anty-D w chyba 28 tc. Już raz dostałam po porodzie Olci.
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jest naprawdę ważne. mi lekarz mówił że mam nie przekraczać 38
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kupuj już termometr. Przyda się na zaś, jak już będzie dzidzulek to może kiedyś będziesz potrzebowała (OBY NIE). A z tym antybiotykiem to pewnie żle doczytałam Sorki
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy ja będę płacić za te badania, bo chodzę na NFZ, ostatnio nie płaciłam. |
|
|
|
|
#417 |
|
BAN stały
|
Wczoraj spytalam TZ czy podoba mu sie imie Szymon i czy jest jakis niemiecki odpowiednik ... Nie ma.
Po czym dzisiaj rano obudzil mnie i pyta - a Klaudiusz??? -co Klaudiusz?? - no podoba Ci sie? - nie znam zadnego Klaudiusza! - no imie ... dla synusia.... Umarlam normalnie Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2010-02-02 o 09:51 |
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
spoko, powiem TŻ żeby kupił termometr jak będzie wracał z pracy.
idę się położyć, zajrzę do was później. buziaki |
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Ok dziewczyny ja już naprawdę uciekam spać. Nie ma co siedzieć i się dołować
Tym bardziej że dziś kolejna nocka i muszę się chociaż trochę przespać. Poczekam cierpliwie na tą wredotę @. Jak dalej będzie mnie bolał jajnik zamiast normalnie całe podbrzusze jak przed @ to zacznę się poważnie zastanawiać nad wynikiem tego testu... Trzymajcie się cieplutko
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Śniło mi się,że synek spał w łóżeczku samiutki,a ja sobie wyszłam z domu na zakupy
Matuchno,chyba zaczyna sie,bo podobno to normalne,że tego typu pierdoły się śnią....
piękne zdjęcia!!!!!!!!!
Mama moja podobno też długo nie miała,a potem to dosłownie widziała,jak jej sie w oczach pojawiają...

lekarz super-poki co nie zaluje swojego wyboru 
Lewy jajnik i krzyż dały mi ostro popalić, niemal każdego dnia. Więc nie wytrzymałam, stwierdziłam że chcę wiedzieć i już. Wczoraj robiłam teściora, No i już wiem...
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

ale może jeszcze za wcześnie na test?

najwazniejsze to zaufanie!
) ale mam już tego dość i boję się, że to będzie miało na dzidzię negatywny wpływ ta cała choroba......