|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
Edit: Przypomniało mi się coś...Najlepiej jak zadzwonisz do kościoła i się zapytasz, bo przykładowo w moim ksiądz powiedział że możemy spisać protokół pół roku przed ślubem, gdyż on honoruje metrykę chrztu z 6-miesięcznym wyprzedzeniem, ale większość parafii przyjmuje taką o ważnośći 3-mcy (od daty jej wystawienia do dnia ślubu). Edytowane przez Pastelaa Czas edycji: 2010-02-02 o 09:04 |
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Raczkowanie
|
Wracam po weekendzie... Miałam takiego pecha ze szkoda gadać. Rozwaliłam swoje autko na prostej drodze! Wpadł mi w poślizg i zatrzymał się na barierce oddzielajacej pasy ruchu
Dobrze że nam się nic nie stało ale auto nie nadaje się do jazdy . TŻ w szoku... Ale teraz ze mnie wszystko wychodzi, wszystko mnie boli... A do dzisiaj miałam dopłacić zaliczkę za sukienkę i raczej nie dojadę... i zacznie się katorga z dojeżdzaniem do pracy w Lublinie a mieszkam w Świdniku
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w najbliższym czasie będę skupiała się nad wyborem cukierni, mam problemy z degustacją, bo mieszkam obecnie 300km od Lublina. Ostatnio rodzice przywieźli nam ciasta z cukierni na Nadbystrzyckiej koło piekarni nie pamiętam nazwy. Ciasta smaczne, ale mi nie wszystkie przypadły do gustu. Cenowo wychodzi opłacalnie dla nas, ale jakoś do końca nie jestem przekonana. Chciałabym spróbować jeszcze z Niny, o której jest głośno na forum, natomiast właścicielka lokalu mówiła nam, że są to ciasta wysokie i często przez to się rozpadają. Dobre opinie też słyszałam o cukierni Jacek. Tort chyba zamówimy z Markizy, ciasta tam są natomiast dla nas troszkę za drogie Sama już nie wiem… Miłego dnia Wam życzę ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Oj pomyliłam z tego wszystkeigo cukeirnie chodziło mi o Nasutów, a nie Ninę. |
|
|
|
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
witam,
któraś z dziewczyn pytała o nauki weekendowe na Staszica. My robiliśmy je w zeszłym roku i bylismy zadowoleni. Trzeba było mieć zgodę na odbycie takich nauk od proboszcza jednego z narzeczonych <chodzi o powody, dla których trzeba w tak krótkim czasie, u nas to było miejsce zamieszkania TŻta, bardzo dlaeko od Lublina>, słyszałam, że teraz nie zawsze chcą te zgody, więc sama nie wiem; poza tym dwa weekendy sobota i niedziela w tym juz jest też i poradnia rodzinna i dzień skupienia także my miło wspominamy |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i u mnie po egzaminach w końcu teraz 1,5 tygodnia odpoczynku ![]()
|
|
|
|
|
|
#4838 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozwolenie juz mamy , wiec troche mam spokojniejsza głowe...a te nauki to w jakiej formie są? bardziej rozmowy i wykładów? i to naprawde trzeba byc od 9-do 16?---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4839 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny. Do tej pory byłam Waszym cichym obserwatorem, ale postanowilam troche zabrac głosu
bo powiem szczerze ze czytalam wczesniejsze teksty na temat cen kwiatow, wiazanek i jestem w szoku!!:/Skąd Wy takie ceny wzielyscie???? 450 zł za wiąznaki???ja jestem w ciezkim szoku!! Ja zamówiłam wiązanki ślubne na Targach Ślubnych w jednej z lubelskich firm dekoratorskich, o której z resztą była wczesniej mowa, i za wiązankę z cantadesek spływających z kryształkami i trawką płącę 140zł!!!!I to z dojazdem do domu!! Dla Świadkowej zamówiłam małą klasyczną wiązaneczkę z róż i zieleni i zapłace 100zł. I to ceny z butonierkami. Zamówiłam tez bukiet na stół Pary Młodej z lilii, róż, eustomy, całkiem spory Wam powiem za 180zł. I już nie musze sie martwic bo mi wszystko dowiozą sami
|
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
mamma111
zdradź nam nazwę tej kwiaciarni. Na targach nie było ich zbyt wiele, jednakże nie zwracałam na nie uwagi. I jestem niesamowicie ciekawa, gdzie takie tanie bukiety można zamówić. o ile to prawda a nie jedynie reklama
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2010-02-02 o 15:48 |
|
|
|
|
#4841 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- podaj mi swoj e-mail to Ci przesle. Kiedy masz ślub?to ci zdamy relacje. Moja siostra na 17 lipca, tez z tej firmy bedą wiązanki, ja mam dopiero we wrzesniu ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
ps. sorki, jeszcze nie umiem się technicznie obslugiwac na tym forum, wiec pisze teksty gdzie popadnie, zamiast odpowiadac konkretnie
|
||
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wiązanek to ja nawet nie znam kwiaciarni gdzie są takie ceny za wiązanki... 4 stówy za kwiatki?! żart jakiś...Z tego co się pytałam w mojej kwiaciarni to za swój zapłacę ok 100 zł.Byłam dziś w pro arte pytać się o fryzurkę ślubną. Pani podała cenę od 80-130 zł więc chyba nie najgorzej
|
|
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
No tak jeszcze kwiaty...
Zaczął się temat na wątku i mi się przypomniało, ale widzę, że ceny bardzo rozbieżne. |
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe a może coś takiego na pierwszy taniec??
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Lxw_lDchA3A
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jeszcze prestiż gdzieś mam ale nie wiem gdzie, na bursztynowej też ale gdzie to jest to jeszcze nie odnalazłam...![]() myślałam o czymś takim: Załącznik 2837912Załącznik 2837913Załącznik 2837914Załącznik 2837915 z każdej oczywiście po trochu, chociaż wszystkie bardzo podobne...no i kwiatek czerwony
|
|
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale właśnie ten salon polecała mi nasza koleżanka - 8mouse3 No więc tam poszłam i zapytałam co i jak. Pani taka konkretna, spytała jaka suknia, jaki welon, gdzie chcę go upiąć. Swoją drogą to też podobają mi się fryzurki, które dodałaś. Pierwsza najbardziej.
|
|
|
#4848 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
google za przewodnika większość firm posiada taki dział, lub stanowisko na pewno coś znajdziesz. tym bardziej, że jęlsi pracowałaś w takim dziale wcześniej, można się łatwo "przekwalifikować" z uwagi na mnóstwo i różnorodność zajęć, które się wykonywało powodzenia - była specjalistka ds. marketingu ![]() Cytat:
co do wódki - też ją kupiliśmy w zeszłym roku wygrała ze stockiem, bo w stocku butelki nie da się tak prosto otworzyć, więc z praktycznych względów, wygrała żołądkowa - mojemu TŻ smakuje najbardziej i naszym ojcom i mamom również ![]() co do sukni.... wybierz tę, którą Ci serducho dyktuje wiem, co mówię, bo ja wycofałam się z zaliczki, którą wpłaciłam w giselle. niby suknia piękna, na mnie też, ale nie czułam się SOBĄ.... zrobiłam sobie maraton po salonach i znalazłam TĘ co do poradni - możecie się spokojnie zgłosić do mojej parafii - byli z nami ludzie, którzy są spoza naszej parafii i uczestniczyli w poradni/naukach. jedyna różnica - płacili za poradnię (a ci z rodzimi - nie). Cytat:
Cytat:
ale to rzecz gustu. choć akurat u mnie w domu i pracy wszyscy ją lubią i chwalą
Edytowane przez Quillaja Czas edycji: 2010-02-02 o 18:37 |
||||
|
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
exceptional697 dziękuję ślicznie za cennik
, my się chyba zdecydujemy na tą żołądkową gorzką zwłaszcza że ja się na wódce nie znam tak więc tą kwestię pozostawię narzeczonemu i rodzince...chociaż jedno z głowy![]() JanuszAgnieszka nasi znajomi (mimo że spoza Lublina) robili poradnię w Św.Rodzinie, wystarczyło że wytłumaczyli pani dlaczego nie mogą zrobić u siebie i nie robiła im z tym żadnych problemów więc możecie i tutaj spróbować Ewelka1982 współczuję z powodu samochodu i bardzo się cieszę że wyszliście z tego cało, zdrówko jest najważniejsze A swoją drogą kiedy dyskutowałyśmy na temat cen kwiatów i kto zapłacił 450zł za same wiązanki??? Fakt są bukiety za które należy zawołać taką kwotę albo niewiele niższą ale niestety klientki niezmiernie rzadko się na nie decydują. Niemniej jakoś nie przypominam sobie tutaj żadnej PMki z wiązanką kameliową, angielską lub inną bardzo skomplikowaną, jakoś ten temat wyrwany nie wiadomo skąd ![]() _Maya_ chyba się zakochałam w pierwszej z fryzurek no i znowu chciałam inną, bardziej ugładzoną i pewnie znowu zmienię swoją wizję ślubnego wizerunku, czy wy też jesteście tak niezdecydowane??? u mnie to już zaczyna być jakaś porażka:/ To samo mam z zaproszeniami, zrobiłam jedno jako wersję próbną i wiem już że na pewno będę musiała zmienić czcionkę, bo ta której użyłam do większości tekstu nie ma polskich liter (czego oczywiście wcześniej nie zauważyłam) a do tego chyba przydał by się inny kolor wstążeczki bo wyszło jakoś tak bardzo poważnie a wolałabym je chociaż trochę weselsze...tylko fajnie by było żeby był to jakiś kolor przewodni, który pojawi się później np w kwiatach czy innych dodatkach a na to też jeszcze się nie zdecydowałam, za dużo różnych pomysłów mam w głowie
|
|
|
#4850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co więcej wątpię, żeby to się zmieniło kiedykolwiek, więc cała moja nadzieja w próbnym uczesaniu - po prostu ufam, że jak zobaczę siebie na żywca w lustrze, to łatwiej mi będzie zdecydować w czym lepiej wyglądam i już. Tylko pytanie czy uda mi się dodzwonić do fryzjera, bo nadal próbuję ale z marnym skutkiem. Chyba będę zmuszona przespacerować się do niego osobiście ![]() A co do zaproszeń - też chcemy zrobić sami - takie najprostsze z możliwych, bo na kombinowanie nie mamy czasu. Ale dla ożywienia mam ochotę wprowadzić na nich jakiś element kolorystyczny, tylko, tak jak powiedziałaś, pasowałoby, aby motyw kolorystyczny powtórzył się później w bukiecie i wystroju sali, winietkach, a na to nie mam kompletnie jeszcze pomysłu, no pustka w głowie, masakra jakaś... EDIT: A przy okazji - ślicznie Ci wyszły zaproszenia, tylko rzeczywiście można by było je jakoś ożywić kolorkiem bardziej intensywnym
Edytowane przez koniczyna111 Czas edycji: 2010-02-02 o 20:12 |
||
|
|
|
|
#4851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaproszenia super ![]() tylko tak sobie czasem myślę, czy oprócz ciebie ktoś to zauważy że np dodatek do bukietu ma taki sam kolor jaki miała wstążeczka przy zaproszeniu (który gość dostanie kilka miesięcy przed weselem i pewnie nie będzie już o nim pamiętał). może nie warto się stresować takimi szczegółami. szkoda zdrowia
|
|
|
|
|
|
#4852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czas szybko leci jest bardzo przyjemnie. my siedzieliśmy od 9 do jakiejś 13-14 różnie. czasem nawet wcześniej jeszcze nas puścili, bo dzielili nas na grupki i jedni zostawali drudzy szli za to na drugi dzień jedni przychodzili wcześniej inni później nie ma jakiś sztywnych godzin polecam zdecydowanie!a ja mam mętlik w głowie po próbnym makijażu w sumie sama mogłabym sobie zrobić taki makijaż, nic szczególnego, tanie zwykłe kosmetyki, jakos bez rewelacji... cienie i zwykły tani tusz co nawet rzęs nie pogrubiał... pani powiedziała, że tanie kosmetyki bo makijaż próbny jest tani i tylko o tak o by zarys był, i że sie nie musi to długo trzymać itd.. a ślubny już robi innymi kosmetykami trwalszymi i lepszymi... ale boję się, że w dniu ślubu też nie będe zadowolona ![]() ![]() wy tez tak miałyście po próbnym? może to wszyscy tak robią takimi zwykłymi kosmetykami, bo to tylko na próbę itd.? sama już nie wiem czy nie iśc w inne miejsce spróbować.. poradźcie coś![]()
|
|
|
#4853 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a bakcyla z kolorem zaszczepiły mi tu pewne wizażanki i przez to zaczęłam zastanawiać się np. nad kolorowymi butkami (podoba mi się jak jest trochę koloru w całym tym wizerunku PM + względy praktyczne- za bialymi butami nie przepadam i na 99% nie założyłabym ich nigdy więcej ) i tak brnąc w to dalej...jak już kolorowe butki to może i kokarda w sukience też??? a jak kokarda to może i właśnie wstążeczka na zaproszeniach itd itd....tylko na kolor nie mogę się jeszcze zdecydować i jedyne czego jestem pewna odnośnie koloru to kolor moich włosów na ślub- intensywnie rudy![]() Cytat:
|
|
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamowiłam dzis suknie nie była to ta, przy której zrobiłam "wow", ale tamtej kupic nie moglam z uwagi na to, ze miała plytki stan na biust, a ja mam czym oddychac i wszystko by sie wylewało...Przez chwile byłam ogromnie rozczarowana, załamana wrecz, ale zdecydowalam sie na suknie, ktora podobała mi sie i bardzo dobrze na mnie lezala. Wszyscy, ale to doslownie wszyscy doradzali mi wlasnie tę, mi rowniez sie podobała, choc swoje "wow" juz przezyłam Wybrana suknia to Mystic shanny i ma wysoki stan na biust, wyszczupla mnie i wyciaga ku gorze jestem bardzo zadowolona, bo jednak komfort to dla mnie nr 1, nie wytrzymałabym gdyby podczas tanca lub nachylania sie nad czyms biust mi wyskakiwal licze na to, ze jeszcze schudne :P zdjecia zrobic nie moglam, mimo tego ze kupiłam suknie.Co do wodki to juz moi rodzice beda decydowac ja sie w to nie wtracam![]() Do poradni podskoczymy jakiejs, bo chce miec juz to wszystko z glowy.
|
|
|
#4855 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Liwaczk o śliczne te Twoje zaproszenia![]() kla ski:Mi bardzo podoba się i taka spokojna wyważona wersja... ale skoro chcesz zaszaleć to może wstążka amarantowa ![]() Cytat:
Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2010-02-02 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My z TŻ idziemy 13-14 i 20-21 lutego. Ktoś znajomy się jeszcze wybiera??? ![]() Cytat:
Ja miałam również inną wizję naszych zaproszeń, ale w praniu wychodzą różne inne "kwiatki". Problem z polskimi znakami również miałam, ściągnełam kilkanascie czcionek, ale i tak nie taką jak chciałam Życzę duuuużo cierpliwości. Ja zaczynam produkcję w ferie
|
||
|
|
|
|
#4858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4859 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszko, no i super
najważniejsze to komfort swój własny no i wygląd oczywiście gratuluję! kamień z serducha co nie??? Mi to głaz ogromniasty spadł dosłownie po tych wszystkich akcjach... a zmierzyłam chyba 90 % sukni w tym miescie.. oczywiście z tych, które mi się podobały.
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie byłam nigdy u żadnej makijażystki, kosmetyczki, wizażystki itp ale po makijażu próbnym oczekiwałabym że będzie podstawą do makijażu wyjściowego, że będzie wykonany tymi samymi kosmetykami i będę widziała po jakim okresie zacznie się rozmazywać czy zacznę się świecić itd itdW takiej sytuacji nie szłabym do tej pani na makijaż ślubny, bo normalnie to i w domku się pomaluję bądź zawołam siostrę (ze zdecydowanie lepszym zasobem kosmetyków ode mnie ) a swoją sprawą zaczynam zastanawiać się nad makijażem próbnym...bo wcale nie miałam takiego w planach...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

pierwsza fala euforii po zakupie sukni już mineła

Dobrze że nam się nic nie stało ale auto nie nadaje się do jazdy
Ostatnio rodzice przywieźli nam ciasta z cukierni na Nadbystrzyckiej koło piekarni nie pamiętam nazwy. Ciasta smaczne, ale mi nie wszystkie przypadły do gustu. Cenowo wychodzi opłacalnie dla nas, ale jakoś do końca nie jestem przekonana. 
czy w Waszych parafiach jest taka poradnia, moga sie do niej dostac osoby spoza parafii? Juz nie wiem, jak mam to zalatwic. Kiedys czytalam, ze niektore parafie nie chca przyjmowac nieswoich parafian.

4 stówy za kwiatki?! żart jakiś...Z tego co się pytałam w mojej kwiaciarni to za swój zapłacę ok 100 zł.
no i jeszcze prestiż gdzieś mam ale nie wiem gdzie, na bursztynowej też ale gdzie to jest to jeszcze nie odnalazłam...
Co więcej wątpię, żeby to się zmieniło kiedykolwiek, więc cała moja nadzieja w próbnym uczesaniu - po prostu ufam, że jak zobaczę siebie na żywca w lustrze, to łatwiej mi będzie zdecydować w czym lepiej wyglądam i już. Tylko pytanie czy uda mi się dodzwonić do fryzjera, bo nadal próbuję ale z marnym skutkiem. Chyba będę zmuszona przespacerować się do niego osobiście
zaproszenia super 
polecam zdecydowanie!
kla ski:
Życzę duuuużo cierpliwości. Ja zaczynam produkcję w ferie