Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 08:39   #91
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
JA mam smaka na placki od bardzo dawna. Ale po 1 nie znoszę trzeć ziemniaków, po 2 zapach smażonych placków jest jak dla mnie okropny. Niestety nie mam okapu. Może się przemogę i w końcu je zrobię, bo mi ślinka cieknie na ich widok. Idę w zamian zjeść kiwi.
Oj dziewczyny, czytam i czytam o plackach, truskawkach itp.
Nie wytrzymam - muszę dzisiaj zjeść placki albo lepiej zrobię babkę ziemniaczaną!
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:39   #92
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A dojarkę kupiłam za 35zł w Auchan - słyszałam,że i tak jest wymagana w szpitalu przy porodzie i że każą mi kupić to wolałam już teraz, szczególnie dobrze mi to wyszło bo wczoraj taką samą widziałam w Real i kosztowała 70zł!
Jak znajdę zdjęcie w necie to pokażę jaką.

http://dladzieci.oferty.pl/pl/catego...mal_impression
na tej stronce można go obejrzeć

A tutaj samo zdjęcie:
http://media.oferty.onet.eu/files/instance-01/main_photo/2010/01/20/11/25/542e0f12d7348e2eef122a913 4e90807-520x520.jpg
Jak rodziłam 5 lat temu to nie wymagali laktatora w szpitalu ale kupic musiałam bo w 4 dobie po porodzie dostałam takiego nawału mleka że dziecko nie nadążało wypijać, przez to miałam takie długie problemy z zapaleniem piersi.Ból nie do opisania jak ma się twarde pełne mleka piersi i zasysa tym laktatorem to aż łzy wyciska, lepiej nie dopuszczać do takiego stanu i po troszkę ściągać.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:41   #93
jaszczka
Zadomowienie

cześć!!
witam wszystkie mamusie w nowej części wątku kochane, lecimy jak burza

wczoraj już się późno zrobiło i nie miałam siły napisać, byłam na usg ale lekarz mnie "wygonił" wczoraj było 17 tyg i 5 dni i powiedział, że to najgorszy tydzień do robienia usg bo nic nie będzie widać, a jak nie będzie widać to ja na pewno potem będę panikować, że jest coś nie tak, bo nie było widać (czyta w myślach?? )
umówił mnie na 10.02 i wtedy powinno być dobrze
jak go poprosiłam żeby chociaż płeć podejrzał, to mnie chwilkę smyrnął tą głowicą i pokazał dokładnie o co mu chodziło z tym "nic nie będzie widać" - dzidzia siedzi sobie po turecku, nóżki skrzyżowane i w dodatku twarzą do kręgosłupa
czyli - miał koleś całkowitą rację, a ja głupia się buntowałam
a co najlepsze, nie wziął ani grosza (mimo że to prywatnie) mam przyjść tego 10 lutego i wtedy zapłacę jak mi zrobi porządne badanie
heh wiedziałam, że to porządny lekarz, a do tego sympatyczny i "z jajem"

kochane, zdjęcia brzuszyska wkleję pewnie jutro, jak dam radę, dziś jadę na cały dzień na budowę, nie piszcie za dużo to jakoś was nadrobię
miłego dnia!!

ps. ktoś pytał o mdłości, u mnie kończy się 18 tydzień i mdłości przeszły mi właściwie kilka dni temu, chociaż sporadycznie mam jeszcze to niemiłe uczucie...
ps2. ja też nie miałam badań genetycznych, teraz to i tak za późno, więc nie będę płakać, a szanse, że coś jest nie tak (jeżeli choroby genetyczne nie występowały wcześniej w rodzinie) są naprawdę mikroskopijne
głowa do góry, będzie dobrze
Stary 2010-02-02, 08:42   #94
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ja mam 1,5kg na plusie a dzis konczymy 15 tydzien...jem sniadanie kanapki i zagryzam ogorkiem kiszonym Ja chcialbym coreczke...dla mnie najwazniejsze by bylo oki a reszta...jest mi obojetna, juz co noc wstaje sniku z 2 lub 3 razy....i po wiem wam ze nie chce mi sie chodzic juz do pracy...no ale
Co do karmienia piersia ja cale zycie mialam schowane sutki wiec nie wiem jak to bedzie z nimi...okaze sie w praniu...
Mimo wszystko nie powinnaś mieć problemów z karmieniem, bratowa tak miała i wykarmiła 3 dzieci.Sprawdzają się w tej sytuacji te laktatory bo zasysając "wyciągają" sutki no a później to już sama dzidzia
Stary 2010-02-02, 08:44   #95
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, czytam i czytam o plackach, truskawkach itp.
Nie wytrzymam - muszę dzisiaj zjeść placki albo lepiej zrobię babkę ziemniaczaną!
A mi wczoraj któraś z Was zrobiła smaka na placki po węgiersku i teraz ciągle za mną chodzą chyba sobie je dzisiaj zrobie.
A teraz mykam na zakupy będę popołudniu

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2010-02-02 o 08:45
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:49   #96
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
A mi wczoraj któraś z Was zrobiła smaka na placki po węgiersku i teraz ciągle za mną chodzą chyba sobie je dzisiaj zrobie.
A teraz mykam na zakupy będę popołudniu
ja dzis tez mam taki plan, tylko oprocz mieska dodam jeszcze czerwona papryke.Albo placki zrobie jutro a dzis gulasz z ryzem hmmm...musze pomyslec
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:49   #97
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
polecam kalkulator wagi w ciąży -
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
podajesz wagę przed i swój wzrost, a on podaje ile powinno być w kolejnych tygodniach.
Przy wzroście 172 jakbym zaczynała od 80, to powinnam skończyć na 89 (czyli tylko +9), a zaczynając od 50 na koniec jest 65 (+15).
Kiedyś słyszałam, że szczupłe dziewczyny powinny więcej przytyć, natomiast puszyste znacznie mniej i ten kalkulator to potwierdza.

Ja jestem na początku 18tyg i mam +3kg, zgodnie z planem . Staram się jeść różne rzeczy, żeby dzidzi nic nie zabrakło.

hd2005 - fajne rzeczy robisz, mi się najbardziej podobają pudełka i zawieszki
Po pierwsze BARDZO DZIĘKUJĘ !!!
Po drugie - masz rację z kalkulatorem wagi. Ważny jest też wzrost. Przy moich 156 cm i wadze wyjściowe 52,5 kg powinnam przytyć max. 15 kg ale minimalnie 11 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 08:53   #98
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry Dziewczyny
papeteria
to chyba obie sraczki dostaniemy , fajnie, że masz tak wcześnie.
katia ja jutro będę u lekarza to zapytam o ten "ból dupny" i dam znać.
Co do kilogramów w ciąży to moja Pani doktor powiedziała, że najlepiej przytyć tak 10 do 15 kg więcej to już się tylko w tłuszczyk odkłada. W moim przypadku 10 bo i tak już sporo ważę, jak na razie jestem 1 kg na minusie.
A co do balsamu to ja używam z Garniera do skóry bardzo suchej bo ostatnio coś mi się wysusza i czasem oliwki dla dzieci z Johnsona.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:55   #99
kassate1203
Rozeznanie

Dziewczyny przestańcie już z tymi smakołykami bo ja tu za chwilę ślinotoku dostanę.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 08:57   #100
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja dzis tez mam taki plan, tylko oprocz mieska dodam jeszcze czerwona papryke.Albo placki zrobie jutro a dzis gulasz z ryzem hmmm...musze pomyslec
Ja też do placków po węgiersku dodaję paprykę, daję tez ogórek kiszony do środka do tego gulaszu i kukurydzę
Stary 2010-02-02, 08:59   #101
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

a oto moj brzuch w 18tc dla porownania wklejam tez zdjecie z 17 tygodnia ( brzuch urusl w ciagu 5-6dni
1) 17tc
2)18tc

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 09:08   #102
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
a oto moj brzuch w 18tc dla porownania wklejam tez zdjecie z 17 tygodnia ( brzuch urusl w ciagu 5-6dni
1) 17tc
2)18tc
piękny brzuszek
Właśnie - powinnam robić zdjęcia mojego )

Stary 2010-02-02, 09:10   #103
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

hd2005 - Kochana masz ogromny talent!!! Śliczne są twoje prace.Słodkie te aniołki, torebki też mi się podobały
Stary 2010-02-02, 09:13   #104
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
1) 17tc
2)18tc
no brzunio wyskoczyl jak z procy fajniutki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:13   #105
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
1) 17tc
2)18tc
Szok dobrze że dla porównania mamy wcześniejsze zdjęcia bo tak na co dzień to nie widzimy tej różnicy aż tak bardzo Ładnie,ładnie- oby tak dalej
Stary 2010-02-02, 09:19   #106
kashha
Zadomowienie

Ja też wkońcu melduje się w drugiej części.
Jak ja się wczoraj źle czułam. Najpierw straciłam apetyt, później mdłości od samego zapachu jedzenia, zwariować można. Czy ja muszę wszystko pokręcić przecież zaczynamy 13 tydzień?
Po za tym w piątek idę na usg przesiewowe. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Tak na marginesie, podoba mi się temat naszego wątku

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:20   #107
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
hd2005 - Kochana masz ogromny talent!!! Śliczne są twoje prace.Słodkie te aniołki, torebki też mi się podobały
Dziewczyny, dodajecie mi skrzydeł
DZIĘKUJĘ

Stary 2010-02-02, 09:30   #108
hd2005
Zakorzenienie

Dzisiaj mam bojowe zadanie Muszę przygotować nowe poszewki na poduszki i obrus. Mieliśmy w pokoju biały dywan i świetnie się sprawdzał do czasu gdy przygarnęliśmy naszą sunię. Biały dywan i pies - to się wyklucza!
W weekend kupiliśmy nowy - fioletowy, wrzosowy. Zmiana o 100% i trzeba przygotować kilka dodatków w podobnych odcieniach aby to miało ręce i nogi.
Zamieszczam zdjęcie "przed"
Załącznik 2836352

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-02-08 o 09:00
Stary 2010-02-02, 09:37   #109
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj mam bojowe zadanie Muszę przygotować nowe poszewki na poduszki i obrus. Mieliśmy w pokoju biały dywan i świetnie się sprawdzał do czasu gdy przygarnęliśmy naszą sunię. Biały dywan i pies - to się wyklucza!
W weekend kupiliśmy nowy - fioletowy, wrzosowy. Zmiana o 100% i trzeba przygotować kilka dodatków w podobnych odcieniach aby to miało ręce i nogi.
Załącznik 2836352
masz piekne mieszkanko...takie stylowe...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:43   #110
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Alguien dziękuję, mam właśnie nadzieję, że to pierwsze ruchy
Siala_bala i jak sprawa z netią dostałaś ten modem czy co tam miałaś mieć???

Ja używam zwykłego balsamu do nóg, brzuch i piersi smaruję mustellą a uda i pośladki galeniciem - elancyl da kobiet w ciąży .

Co do wagi to ja schudłam na początku ciąży przez mdłości i brak apetytu więc najpierw z wagi 52 zeszłam na 50 a teraz dziś jest równy 17 tydz. ważę 53.5kg.
Uooo ale mnie zaskoczyłaś tą pamięcią o mnie
Dzwoniłam na infolinię wczoraj.. a ona do mnie, że opóźnienia mają i że do 8-go napewno dostanę, ja na to że co mnie to obchodzi, że mi się okres spóźnia 4 miesiące i afery nie robię. No i po pół godziny od rozmowy dostałam smsa że router został wysłany no i kurier już dziś dzwonił że będzie u mnie między 11 a 14:30 ale ja akurat kończe o 14:30 więc doszliśmy do porozumienia że odbiorę osobiście. Mam całe 5 km do nich do magazynu więc nie ma problemu... i neta powinnam mieć jeszcze dziś ]:->

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Jak rodziłam 5 lat temu to nie wymagali laktatora w szpitalu ale kupic musiałam bo w 4 dobie po porodzie dostałam takiego nawału mleka że dziecko nie nadążało wypijać, przez to miałam takie długie problemy z zapaleniem piersi.Ból nie do opisania jak ma się twarde pełne mleka piersi i zasysa tym laktatorem to aż łzy wyciska, lepiej nie dopuszczać do takiego stanu i po troszkę ściągać.

O szajse...ani nawet nie mówże takie rzeczy się dzieją..

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:50   #111
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Poza tym moja mała niunia fika koziołki kilknaście razy dziennie, tak, że normalnie ręki nie muszę przykładać, żeby to czuć. Tylko jakoś jak mąż kładzie rękę, albo patrzymy na brzuch, to wtedy nic.
to calkiem jak u mnie dzidzia fika i fika a w momencie gdy maz kladzie reke koniec nawet nie drgnie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ja mam 1,5kg na plusie a dzis konczymy 15 tydzien...jem sniadanie kanapki i zagryzam ogorkiem kiszonym Ja chcialbym coreczke...dla mnie najwazniejsze by bylo oki a reszta...jest mi obojetna, juz co noc wstaje sniku z 2 lub 3 razy....i po wiem wam ze nie chce mi sie chodzic juz do pracy...no ale
Co do karmienia piersia ja cale zycie mialam schowane sutki wiec nie wiem jak to bedzie z nimi...okaze sie w praniu...
kochana mi mowila polozna ze powinno sie cwiczyc sytki tzn po kapieli pocierac je recznikiem frotte wiem ze czasem boli ale czego sie nie robi dla dzidzi w ten sposob sie wyrabia sutki

Cytat:
1) 17tc
2)18tc
sliczny i widac ze rosnie

Cytat:
Załącznik 2836352
sliczne mieszkanko faktycznie stylowe
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:54   #112
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
I ja dolaczam do
Was dziewczyny
Dzis powinnam wejd\sc do Was na dluzej poczytac Bo z ciazy to troche zieloniutka jestem..

O widze ze o zachciankach piszecie Tez mam rózne przewaznie na owoce, kiwi wcinam kilogramami , mandarynki , ostatnio mialam na truskawki, zobaczylam w biedronce i kupilam ale jak zjadlam to mi sie ich odechcialo takie paskudne Nie ma to jak w sezonie.. A z takich to niewiem.. W pizzeri pracuje wiec pizzy mam pod dostatkiem A przewaznie na cos slodko - kwasnego mam ochote. A zaraz lece na badania kwri i moczu i potem do szkoly
witaj

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
A propo wagi to ja idę w górę że ho ho. Zaczynałam od 54 a teraz 57 a jestem w 14 tyg. Tyle tylko że to wina mojego niesłabnącego apetytu. W pierwsztym trymestrze to normalnie mogłabym zamieszkać w lodówce teraz jest trochę lepiej ale i tak jadam jak szalona. O zgrozo!
przybij pione mój termin tez na 3 sierpnia i tez przed miesiączka ważyłam 54 a już 12 grudnia 57!! i zaczęłam szybko przybierac już pewnie w listopadzie tyle miałam zobaczymy teraz ile az sie boje
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2010-02-02 o 10:06
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:55   #113
anoxa
Zakorzenienie

ech... a u mnie maz sie rozchorowal mam nadzieje ze to nie angina ale bardzo mocno boli go gardlo a dzisiaj to juz ma problemy z mowieniem moj biedaczek

a ja chyba musze isc do ginka bo cos zaczyna mnie swedziec w miejscu intymnym i nie wiem czy to nie jakis grzybek i taki jest u nas ginek ktory przyjmuje na kase bo moj dopiero jutro przyjmuje i chyba sie do niego wybiore

wklejam obiecane zdjecia ubranek ten jeden dresik jest wiekszy bo go od siostry dostalam kupila corce i ani razu go nie zalozyla
ta brazowa bluzke i skarpetki kupilam w h&m te kompleciki w carfeourze po 15 zl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 09:56   #114
anoxa
Zakorzenienie

ja narazie przytylam 2,5kg wiec nie ma tragedii
Stary 2010-02-02, 10:00   #115
vette
Zadomowienie

Cytat:
1) 17tc
2)18tc
Ale zmiana!
niesamowite, ze to tylko tydzien roznicy

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Po za tym w piątek idę na usg przesiewowe. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Liczysz tygodnie wg ostatniej miesiaczki?
bo ja tez na genetycznym bede miala juz 13 tydzien

Cytat:
Baaaardzo gustownie urzadzone mieszkanko! Uwielbiam taki delikatny, minimalistyczny styl. Urzadzilismy sie w podobnie, tylko u nas jeszcze wenge jest dla kontrastu. I oliwka jako dodatek, tak jak Ty z wrzosowym. Bomba

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-02-02 o 10:15
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:02   #116
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Zuziunia (Zuzia,23 lata ) 11 sierpień dziewczynka

proszę o zmianę daty na 6 sierpnia i bez dziewczynki... bo już sama nie wiem... teraz bardziej na chłopca mam przeczucie.

Czuję się już dobrze, zaraz nasmażę naleśników i podejdę na miasto.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:06   #117
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wklejam obiecane zdjecia ubranek ten jeden dresik jest wiekszy bo go od siostry dostalam kupila corce i ani razu go nie zalozyla
śliczne ubranka!

Stary 2010-02-02, 10:06   #118
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
1) 17tc
2)18tc
o kurcze... no ja mam mniej więcej taki jak u Ciebie w 17tc
szok że tak urósł w ciągu tygodnia..
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:21   #119
agravka
Wtajemniczenie

a najlepsze/najgorsze (niepotrzebne skreslic)) jest to ze teraz juz z tygodnia na tydzien, a nawet z dnia na dzien te brzuchy nam beda rosly jak na drozdzach))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:22   #120
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ech... a u mnie maz sie rozchorowal mam nadzieje ze to nie angina ale bardzo mocno boli go gardlo a dzisiaj to juz ma problemy z mowieniem moj biedaczek

a ja chyba musze isc do ginka bo cos zaczyna mnie swedziec w miejscu intymnym i nie wiem czy to nie jakis grzybek i taki jest u nas ginek ktory przyjmuje na kase bo moj dopiero jutro przyjmuje i chyba sie do niego wybiore

fajniuskie ubranka

mojego meza tez bierze jakies przeziebienie narazie gripexem sie ratuje ale nie bardzo pomaga
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości