|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
mierz temple i pisz kiedy myslisz że masz owulke bo jak @ miałyśmy w tym samym czasie to i może owu tez sie trafi tak samo, ja jak będe podejrzewać ze jest u mnie to tez napisze cykle mamy podobne wiec akurat może sie okaże ze tak samo będziemy miału![]() no i trzymam kciuki za egzamin
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co z listą?
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się boje co będzie dalej a Ty tez niedługo taki będziesz miała ja mam szybciej, bo w 2 ciąży wszystko jest szybciej, oby i poród taki był szybki ale i tak już zdecydowałam się na znieczulenie, no chyba, ze nie zdaza podac Bioparox tak jak marlenka mówi jest bezpieczny, ne martw się , a siemie da się pić ja biore skolei probiotyk : Sanprobi Ibs z powodu moich jelit drażliwych a nie mogę teraz nic innego , a poza tym odkąd biore magnez i potas to latam do kibelka jak nie wiem Będziemy razem zrzucac zbędne kg i chwalić sie nowymi ciałkami ale plany
|
|
#455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tu sie chyba okazuje ze to za wczesnie na faze luteinowa( 13 dzien cyklu) a teraz nie mam jak go gwałcic bo tak dziwnie pracujemy ze prawie sie nie widzimy....wiec i chyba wszystkiwe nastepne.... za bardzo sie wkreciłam![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
rok z termometrem?????nieeeeeee eeee to nie dla mnie![]()
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
||
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Maggie wklej do posta nową bez żadnych tekstów innych,jesli możesz
a ja ją podmienię w 1 poście
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale ja sie nie znam....jeszcze
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ja też bym nie wytrzymała, ja w ogóle ni emoge sie zebrać żeby rano miarzyć więc u mnie to odpada jedyne na czy,mm sie moge skupić to sluz
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie mierzenie tempki to była rutyna jak z braniem tabletek. najgorzej było w sobotę i niedzielę. Bo jak nie trzeba wstawać do pracy to był wielki ból...
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
czy ja mogę nieśmiało poprosić, żeby wrzucić mnie i moją fasolkę na listę?.... bo chyba mnie nie było... (przypomnę się, że poród będzie 10 września)
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiula Ty jestes słodka ![]() Bella dziękuję jakbym mogła Cię zarazic , to już byś miała taką piłeczkę kochana!!!!!!!!!!! Ale trzymam za Was wszystkie, uda się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: cmok:
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez rutynowo mierze, TZ wychodzi z domu o 5.50 daje całusa, to się budzę wkładam termometr, pika, odkładam i idę spać dalej. W weekendy tez przebudzam się na 2 minuty
![]() Dlatego najlepsze są termometry z pamięcią ostatniego pomiaru. Nie muszę nigdzie zapisywać rano
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy się razem monitorować hehe a nie zwiałam tylko miałam zajęty weekend a wczoraj mężuś w domku był to musiałam ten czas wykorzystać bo normalnie tak się stęskniłam za przytulankami, że nie mogłam się od niego odessać Carol ja już nie będę wracać do mojej wagi bo mnie zaraz zlinczujecie ale powiem tylko, że dla mnie to niesmacznie wygląda jak taki pulpecik jak ja pokazuje za dużo ciałka, zwłaszcza tego, które powinien oglądać tylko mój tz kiedyś mogłam mieć portki mega nisko ale nie było widać rowka bo trzymały się na biodrach mam (miałam) mega wystające kości biodrowe teraz zarosły w tłuszczyk i nawet ciężko mi je wyczuć
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie podgladałam linka u ladymk z obrakami macicy, tam jest bardzo wyrazisty śluz tylko musze se w słownik wrzucić i przetłumaczyć, a potem patrzeć i porównywać z tym co tam jest opisane
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Caroll piękniasty brzucholek
![]() a mój nastrój właśnie spadł poniżej 0
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Scio a co sie stało?
może mi ktoś powiedziec dlaczego moje avatarki sie nie ruszają?
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie uświadomiłam sobie, ze jestem na świecie calkiem sama (no obrócz męża), ze brakuje mi kogoś z kim mogłabym pójść na kawę, pogadać o swoich problemach itd. Do kogo mogłabym zadzwonić jak mam jakiś problem. Brakuje mi kontaktu z człowiekiem, który zrozumiałby moje problemy, mam fajną szwagierkę, ale ona tez nie rozumie jak to jest, nawet jak zaczynam coś opowiadać to mnie nie słucha.
Mam też dobrą kumpelę, ale ona ma 3 letniego synka i moje problemy są dla niej abstrakcją. Zawsze tak było, wszyscy do mnie przychodzili się wygadać, zeby im pomóc, ja zawsze słucham, jak potrafiłam to doradziłam, jak nie to wiedziałam, a teraz jak ja kogoś potrzebuje to nie ma nikogo. Nie smęcę idę sobie zrobić kawę. |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wiem o czym mówisz, niestety ludzie są tak skonstruowani że zawsze tylko chcą brać a jak mają dać coś od siebie to już neiestety ale im nie wychodzi, ty pewnie zawsze jesteś pierwsza do pomocy jeśli dzieje sie coś złego , zawsze sie spotkasz wysłuchasz pomożesz a jak ty chciałabyś aby ktoś zainteresował sie tobą to niestety nagle nikogo nie ma itd-wiem znam to z doświadczenia, mój tż mówi że jestem za dobra i u Ciebie pewnie jest to samo ale najgorsze jest to że ja nie moge być inna i zawsze jak ktoś coś ode mnie chce to to dostaje kochana szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie , ja bym z toba poszła na kawe i z miłą chęcią posłuchała i pogadała dodam jeszcze że ostatnią osoba z którą sobie w miarę pogadałam i mogłam sie wyżalić jest koleżanka z którą widuje sie od czasu do czasu i jest ode mnie starasza ma 41 lat, ale jest przekochana i po takiej wizycie obie zawsze mamy lepszy humor bo obie możemy sobie szczerze pogadać- minus taki ze bardzo mało sie widujemy |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane ja na sekunde wpadlam bo caly weekend i w ogole po 15 godzin w pracy, mamy oddanie i juz padam plus naprawde jak na was zerkam to ciagle sobie przypoiminam o moim aniolku ![]() Karolciu kochana wygladasz cuudnie, tez chce taki brzuszek!! Zdrowka zycze wam wszystkim. Niedlugo was doczytam i bede sie udzielac obiecuje, musze sie pozbierac i wyleczyc z pracoholizmu
|
|
|
|
|
#472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bella może mój też będzie taki zdolny byłoby fajnie jakbym nie musiała gonić do nauki jak Olci, ma średnią 4,88 ale uczyc się nei znosi.Scio dziękuję kochana, szkoda, ze tak daleko mieszkasz, bo byśmy mogły sie spotkac i ja bym Cie zawsze wysłuchała i wsparła!! Nie smutaj sie kochana!!!!!!!!! Wiem, ze wirtualne przyjaciółki to nie to samo, ale zawsze coś, jesteśmy tutaj i zawsze możesz na nas liczyć Powiem Ci, ze ja mam 2 takie kupele, ale widujemy sie rzadko więc czasami nawet nie jestesmy na bieżąco co sie u nas dzieje.---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Dziękuję Anulko kochana słonko, Ty się nie zadręczaj tylko hop siup i staranka rozpoczynaj jak lekarz pozwoli, zbaczysz, wszystko bedzie inaczej, lepiej i przestaniesz sie smucić, aniołek będzie czuwał nad Tobą i na pewno nie chce żebyś była zmutna i załamana, jemu widocznie tam jest lepiej, pomyśl, ze gdyby miał byc tutaj chory i nieszczęśliwy, to lepiej jak jest już po tej drugiej stronie i nie cierpi , jest mu najlepiej na świecie, a i tak kiedyś się spotkacie. Kochanie głowka do góry, koniec pracocholizmu i wracaj i plotkuj z nami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! A ja Ci mówię, ze niedlugo sie nam pochwalisz II kreseczkami!!!!!!!!!!!!!: *
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-02 o 13:47 |
|||
|
|
|
#473 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co mi dane, to przyjme. Ale zamierzam zajsc zaraz po odstawieniu- bez skrupulow Mam nadzieje ze sie uda..... Cytat:
Smutne, ale prawdziwe. Pamietaj ze masz nas
|
|||
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja teraz na troszkę was zostawiam, jade do mojej pracy na kawe
jak mi da ktoś swojego laptoka to zagladne zobaczyć co tu u was a jak nie to do wieczora |
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż owszem nadaje się ale nie tak jak przyjaciel/przyjaciółka... a jeszcze lepiej jeśli była by to siostra... W tej chwili najlepiej rozmawia mi się z bratową męża... Jest dla mnie wsparciem, chociaż ma swoje problemy i w maju urodzi bobaska... Nie chce tylko mi zdradzić co się urodzi...
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
halo halo czy mnie jeszcze ktos pamieta??????
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie że pamiętamy i się o Ciebie często pytamy
Co tam aneczka u Ciebie???
|
|
|
|
#478 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
![]() ja juz mezatka od 2,5 tygodnia...ale to wiecie bo pisalam wczesniej,poza tym to ok,niedlugo sie przeprowadzamy z tz na nowe mieszkanko ale poki co jestesmy na etapie remontow.... odnosnie dzidzi to pomyslnie przeszlismy prenatalne,i 4 tyg temu dowiedzialam sie ze prawdopodobnie bedziemy miec coreczke tz zaskoczony bo spodziewal sie synka-tak nam kazdy mowil moja i jego rodzina wiec jego zdziwienie bylo ogromnea co u was????
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

i jakiś roztwór rumiankowy mi przepisała, ale nie będę go brać bo jest na alkoholu, myślę, że w takiej wczesnej ciąży to alkoholu nawet kapeczka jest niewskazana. zresztą napisali na ulotce żeby w ciąży lepiej nie brać.

jakoś tak średnio mi poszło
cykle mamy podobne wiec akurat może sie okaże ze tak samo będziemy miału

aż się boje co będzie dalej
rok z termometrem?????nieeeeeee eeee to nie dla mnie
a ja ją podmienię w 1 poście

Mam nadzieje ze sie uda.....